30 + 40 + dzień po dniu :-) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-26, 18:38   #2701
Kamlisa
Zakorzenienie

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

Tz mnie wkurza, bo zachwyca się...jak mam pięknie opalona twarz Biorąc pod uwagę, ze skończyłam Arden z spf 50, potem leciałam Lancastera z spf 50 i to uczciwie, z 5 razy dziennie i nie po skromnym maznieciu - jestem zdegustowana opalenizną. wcale nie dodaje mi uroku, chyba lepiej wyglądam w wersji naturalnej...A kapelusze były, okulary były...
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 19:29   #2702
Michell72
Zakorzenienie

Kama byłas na tym zabiegu?
Nie wiem jak Wy sie brązujecieNakładam oszczędnie,ale i tak wszystko jest za ciemne..Jestem blada i każde mażniecie odbija sie-na moim cielsku- pomarańczowym kolorem i co gorsza-zaciekami..Jestem zniesmaczona...Jak tu iśc na basen??????
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 20:33   #2703
Kamlisa
Zakorzenienie

Miszka, W PIĄTEK będę w szczecinie Fakt, nie mam humoru i nic mnie nie cieszy, normalnie spleen ( tak to się chyba pisze...?) i dół...Robic ze sobą tez mi się nic nie chce. aktualnie czuję się stara, gruba, leniwa, bez podejścia do kotów i jeszcze opalona
Jeśli nie masz wprawy w opalaczach spróbuj balsamy stopniowo brązujące. ten z eris drogi, ale fajny, bez zapachu typowego
https://www.douglas.pl/douglas/Piel%...l?query=Tahiti
lubiłam z daxa, ale nie widze ostatnio...
Ale tez fakt, ze ja się drobiazgami nie przejmuje - jak będzie jakas plamka to trudno.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

No, przynajmniej doszłam do tego, jakim cudem serial Wspaniałe stulecie ma 139 odcinków i skończył się rok temu, a u nas już 147 się pojawia
"W Polsce każdy oryginalny odcinek dzielony jest na 2, a czasem na 3 części. Każda z nich liczona jest jako osobny odcinek, w związku z czym numeracja polska nie pokrywa się z numeracją turecką. W Turcji odcinki Wspaniałego stulecia trwają od 90 minut do 150 minut (ostatni odcinek trwa 157 minut), a w Polsce ok. 50 minut".
Stary 2015-05-26, 20:54   #2704
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Kama byłas na tym zabiegu?
Nie wiem jak Wy sie brązujecieNakładam oszczędnie,ale i tak wszystko jest za ciemne..Jestem blada i każde mażniecie odbija sie-na moim cielsku- pomarańczowym kolorem i co gorsza-zaciekami..Jestem zniesmaczona...Jak tu iśc na basen??????

Miszka, Vita Liberata, li i jedynie ;-) Mam mus z rękawicą, genialna rzecz, nie da sie tym krzywdy zrobić (cudu upatruję głównie w rękawicy). Opalenizna w pięknym kolorze, równomierna, a i zapach jakby słabszy. Plus niezły skład.
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 21:31   #2705
Michell72
Zakorzenienie

Kama,Soso Zaczełam czytać o Vita Liberata i nabrałam apetytu....Narazie kupiłam pianke Avon sun magic.
Stary 2015-05-26, 21:44   #2706
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Kama,Soso Zaczełam czytać o Vita Liberata i nabrałam apetytu....Narazie kupiłam pianke Avon sun magic.
mam ją i zero porównania do VL. Przede wszystkim nawet po paru godzinach od aplikacji mogą się zrobić smugi, wystarczy że mocniej przytulisz się do koca, czy krzesła. Po paru takich przygodach poddałam się
Stary 2015-05-26, 21:51   #2707
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
mam ją i zero porównania do VL. Przede wszystkim nawet po paru godzinach od aplikacji mogą się zrobić smugi, wystarczy że mocniej przytulisz się do koca, czy krzesła. Po paru takich przygodach poddałam się
Dokładnie, ja się obraziłam na wszelkie tego typu specyfiki po yum koszmarku, tym bardziej że cholerstwa z jednej strony nóg zmyć nie mogłam i latałam w czarnych spodniach w upały
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:07   #2708
Michell72
Zakorzenienie

Kawa
Przyszły moje BB,więc dzisiaj testy próbne.

Soso jak pojadę do Galerii kupię VL.

Aussie jak kręgosłup?Ćwiczysz coś?
Stary 2015-05-27, 11:13   #2709
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Kawa
Przyszły moje BB,więc dzisiaj testy próbne.

Soso jak pojadę do Galerii kupię VL.

Aussie jak kręgosłup?Ćwiczysz coś?
koniecznie z rękawicą, jest sprzedawana osobno, kosztuje ok 30.
Stary 2015-05-27, 12:07   #2710
201608151053
Konto usunięte

Jestem bardzo miło zaskoczona zakupami w sklepie online tołpy...Do zakupów dorzucili 5 próbek, te, które wybrałam, i jeszcze mini tubę żelu do mycia twarzy....A karta zwrotu zapakowana w taka ładną kopertę+kod na gratisową maseczkę za kolejne zakupy...Krem wodny w takim designerskim kartonie i materiałowym woreczku
A nawilżenie

Lubię tak estetycznie zapakowane i podane rzeczy

Poza tym ten krem jest , dołączam do pochwał

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-na-dzien.html

Już go wcześniej kupowałam...Podobnie jak kokon do rąk...

Mam porównanie z clareną online - nie dodali mi żadnych próbek do zakupu, na co liczyłam, bo mają całą masę jakiś dd, cc i ww kolorowych..Bym przetestowała...
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 16:44   #2711
Kamlisa
Zakorzenienie

dziś dostałam wyciskarkę do owoców i warzyw i od razu przetestowałam Mieszanina jabłka, marchwi, selera, buraka i szpinaku okazała się zadziwiająco smaczna, choć ilość soku mnie poraziła - 1 szklanka Zdecydowanie musze kupować więcej warzyw...A z miąższu musze coś zrobić, na razie planuje...sos do szparagów Dla mnie, bo znając tz - nie będzie testował moich eksperymentów.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 17:12   #2712
dircikowa
Zadomowienie

Do tej pory ze względu na uciążliwości typowych samoopalaczy korzystałam właśnie z balsamów stopniowo brązujących. Ale opinie o tym LV rzeczywiście są przekonujące. Daj znać, Miszka, jak Tobie się będzie spisywał.

Kama - a jaka konkretnie wyciskarka? Sama się przymierzam do zakupu od dłuższego czasu. Do tej pory oglądałam takie "profesjonalne" czyli: Kuvings, Hurom. Wczoraj mąż mi powiedział, że w marketach pojawiły się takie bardziej "mainstreamowe": Serverin, Tefal, Zelmer. W najbliższym czasie chcę już podjąć decyzję, więc będę ciekawa Twoich przemyśleń
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:22   #2713
uklika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
dziś dostałam wyciskarkę do owoców i warzyw i od razu przetestowałam Mieszanina jabłka, marchwi, selera, buraka i szpinaku okazała się zadziwiająco smaczna, choć ilość soku mnie poraziła - 1 szklanka :
Kama trzeba bylo kupic blender, nie ma straty skladnikow
uklika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:55   #2714
Kamlisa
Zakorzenienie

Dircik, patrzyłam na tamte dwie, ale 1800-2400 to jednak przegięcie Ile może być filozofii w wyciśnięciu soku z marchwi i buraka...?! Az tyle, że warto płacić 300%...? W dodatku nie wiem, do kiedy będę miałą ciąg na soki ...
Kupiłam Zelmera,
http://allegro.pl/sokowirowka-wycisk...381999661.html
dziś pierwszy raz uzyłam. sok dobry, miazge planuje wykorzystać. proste urządzenie. minusy - małe kawałki wszystkiego i nie wiem jeszcze, jak dobrze wyczyscic wylot na miąższ, jakos chyba rozkrecac trzeba...
Przesyłka błyskawiczna. w media expert jako promocja było 999.
Uklika, mam blender, używam blender, lubie blender ( odmienia się...?)- ale to inna bajka Owoce to u mnie nie problem, ale chciałam trochę warzyw przemycić. nie jadam surowego szpinaku ani selera ani buraka A blender selera surowego na pewno nie ruszy

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-05-27 o 19:57
Stary 2015-05-27, 19:57   #2715
JUKA73
Zadomowienie

Witajcie !

Jakaś niemoc mnie ogarnęła ostatnio i stąd moje milczenie, a wpis Dircika uzmysłowił mi, jak długo to już trwa. Pewnie to przez tę pogodę.

Ja także skusiłam się na polecany przez Miszkę zabieg AA. Właśnie mam na twarzy krok drugi. Nie wiem tylko czy zdecyduję się na krok trzeci, bo nie przepadam za kremami AA.

Jestem w połowie tego kremu - http://www.topestetic.pl/dermaquest/...ielajacy-57-ml. Uwielbiam go mimo, że przebarwienia póki co nie zniknęły. Twarz jest nieco jaśniejsza, ale jak dla mnie przewagę mają inne właściwości pielęgnacyjne i efekt zwartej, gładkiej skóry.

Kupiłam też to: http://www.topestetic.pl/cell-fusion...arwienia-50-ml (czekam na efekty, póki co mogę napisać, że nieco przyjemniejsze niż serum wybielające z dermaquest) i to http://www.topestetic.pl/sesderma/se...ieniami-200-ml.

Lista tego co chciałabym jeszcze kupić - długa. A na tej liście https://www.douglas.pl/douglas/Makij...000075205.html. Miszka widziałaś ten podkład ? Opinie ma dobre i z tego co pamiętam Paula chwali.

Czytam Blackout. Tzn. póki co - brnę przez pierwsze rozdziały.
Beata, czytałaś ?
JUKA73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 20:09   #2716
Kamlisa
Zakorzenienie

Juka, ja o Blackout pisałam. Nawet mi sie podobało, bo obraz katastrofy przy braku prądu jest bardzo realny. A tu jest to jasno wyłożone. no, pomijam, ze dowiedziałam się o sieci przesyłowej energii więcej, niżbym sobie życzyła Mimo dłużyzn technicznych - przeczytałam.
ta trylogia jest tez bardzo dobra
http://merlin.pl/Przeglad-Konca-Swia...1,1164774.html

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Juka, a naprawdę masz potrzebe odbarwiać jakies przebarwienia...? Wszystkie się wybielacie, to chyba, jak z cellu - ludzie to widza, bo o tym się mówi Jakby o tym nie było głosno, to nikt by u siebie jakiejś plameczki nie zauważył Ja tam przebarwienia widuję głownie w Egipcie u osób namiętnie się opalających. Brr, jak widziałam kobiety smażące twarze w słoncu - to az się wzdrygałam
Ciekawa jestem, jak sobie radzi Anyz. A jak na to wszytsko znajduje czas - to już nie mam pojęcia
Stary 2015-05-27, 20:36   #2717
JUKA73
Zadomowienie

Kama, faktycznie, teraz sobie przypominałam, że to Ty pisałaś o tej książce przemysłowo - energetycznej.

Niestety, mam przebarwienia, na własne życzenie zresztą. Tak, że Johaśka, trzymaj się z daleka od solarium. Nic tak nie postarza. Nie wierzę, że znikną. Cieszy mnie nawet minimalne ich rozjaśnienie. Na szczęście da się je zakryć podkładem. Na jesień kupię zestaw z Neostraty. Krem ma w składzie retinol, tak więc przy okazji będzie przygotowanie przed silniejszą, zimową dawką. Przy ostatnich zakupach dostałam próbkę serum z tej serii - http://www.topestetic.pl/neostrata/i...arwienia-30-ml. Ciekawa jestem co to za cudo.
Stary 2015-05-27, 20:49   #2718
gosia261282
Gang Iren

No właśnie dużo osób mówi o przebarwieniach, a ja jakoś u nikogo nie widziałam. Sama też nie mam.
Stary 2015-05-27, 20:57   #2719
dircikowa
Zadomowienie

Dobrze, Juka, że wróciłaś
Już chciałam pisać na pv, czy wszystko w porządeczku.
Nie wiedziałam, że Laura jest już w Douglasach. Pewnie wezmę próbkę przy najbliższej okazji.
Choć ostatnio na codzień wybieram BB Biodermy, używany na nawilżacz/serum https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...0-uva-17-.html, bardzo go lubię. ale na wizażu nie ma zbyt dobrych recencji.

Kama - różnice w cenie już nie muszą na poziomie 300%. Z firm, które się w tym specjalizują ceny są już w okolicach 1200-1300 czyli nie aż tak diametralnie różne od Zelmera. Dla mnie istotne jest i to, żeby właśnie wycisnąć jak najwięcej, ale i żeby było mega-wygodne w użytkowaniu i czyszczeniu bo tylko to spowoduje u mnie długie i regularne użytkowanie
Absolutnie nie twierdzę, że Zelmer jest zły, ale po cichu liczę na to, że pojawienie się popularnej konkurencji wkrótce spowoduje spadek cen u wiodących producentów , którzy mają duże doświadczenie, a przez to dopracowane szczegóły.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 21:09   #2720
JUKA73
Zadomowienie

To chyba ściągnęłaś mnie myślami Dirciku, bo ja dziś w pracy odpaliłam pocztę i miałam do Ciebie pisać, ale niestety jak zwykle w takich chwilach pojawiła się sprawa nie cierpiąca zwłoki i na tym się skończyło.

Nie wiem dlaczego, ale soku mi się zachciało.
Stary 2015-05-27, 21:19   #2721
Kamlisa
Zakorzenienie

Juka, udziela się po łączach
A jak czytam, jak PO się teraz dystansuje od Komorowskiego, to od razu przypomina mi się powiedzenie: sukces ma wielu ojców, porażka jest sierotą
I jeszcze tak by the way - cos z chatu w mojej grze, głupie, ale zabawne: save the water, drink a beer...
U Pauli w promocji kremy z filtrem...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2477.jpg (74,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5111183.jpg (93,0 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2015-05-27 o 21:46
Stary 2015-05-27, 21:32   #2722
JUKA73
Zadomowienie

Przykre to Kama (Komorowskiego i PO mam na myśli). Ale cóż taka jest polityka, podobno.

Całe szczęście, że nie lubię filtrów Pauli. Moja lista zakupowa musi się przecież kiedyś skończyć.

A tak w ogóle to coś ostatnio Paula w cień odeszła.

Kama, a jak ten żelowy filtr sesdermy ?

Co to za fotka ? Jedziemy tam ? A tak w temacie fotek, to czuję się zawiedziona. W tamtym roku po urlopie były fotki z piękną Kamą na pierwszym planie, a w tym co, nie ma fotek.

Edytowane przez JUKA73
Czas edycji: 2015-05-27 o 21:35
Stary 2015-05-27, 21:54   #2723
Kamlisa
Zakorzenienie

Juka, proszę bardzo, fotki z Egiptu Cóz, przeglądając je na kompie stwierdziłam, ze rybki i meduzki wygladaja lepiej, niż ja. A dziś odkryłam ze zdumieniem, ze wczoraj, ja, Czerwony Kapturek, pracowicie przerzucając zdjęcia z 2 aparatów ( i kasując je od razu) ostro się pomyliłam I skasowałam chyba spora cześc tych podwodnych z tego roku ( miałam tam z 3 lat). W każdym razie ani jedno z moich zdjęc w bikini nie przetrwało A może to i lepiej Ale ze bite 2 tygodnie polowałam na fotke mureny i tez ja wywaliłam przez pomyłke - to naprawdę jestem d...wołowa
Stary 2015-05-27, 21:59   #2724
Anyzkowa
Zakorzenienie

Juka właśnie nie ma fotek. Kama prosimy o relację foto

Jak dobrze mieć koleżankę w Sephora. Mam mój podkład w doskonałej cenie

Kama jak sobie radzę? Dość dobrze. Właśnie skończyłam ofertę dla klienta. Wysłałam mailem. Miałam czas do dziś i wuala Doba się przecież jeszcze nie skończyła.
Jest dobrze, cieszę się ze wszystkiego co się udaję. Jak są porażki to o nich nie pamiętam. Lecę dalej, szkoda się rozmieniac na drobne. Mało śpię i szybciej się zestarzeję ale mam nadzieję, że zarobię na estetyczną i będzie jako tako

Dircik jak zapowiadasz obniżenie cen wyciskarek to ja poczekam. Mam ogromną ochotę na zakup ale cena mnie zniechęca.

Kama nie jadasz surowego szpinaku? Pyszny jest. Moja córka buraki sobie obiera jak jabłka i wcina. Do tego jeszcze nie dorosłam

Mam przebarwienie na czole. Potężny okaz. Twarz mam wręcz błękitną od braku opalenizny i ten okaz jakoś mniej widoczny jest. Do tego podkład i jest bez plam. Jednak nic nie zastąpi kamuflażu jakim jest grzywka. Doskonała przykrywka wysokiego czoła z plamą wielkości wiadra
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 08:12   #2725
Michell72
Zakorzenienie

Mnie przebarwienie tez daje się we znaki.Zniwelowałam prawie do zera,a tu znowu je widać.Zamówiłam Pigmanorm i doczekac sie go nie mogę.Jednak on najlepiej i najskuteczniej je rozjasnił.Mam nadzieję,ze i tym razem pomoże

Juka to serum Cell Fusion C miałam w obserwowanychDaj znac koniecznie czy widzisz efektySama cena powinna działać rozjasniającoTego podkładu Laury nie miałam.Muszę poprosic o próbkę.Poddałam się i kupiłam Kanebo Sensai Cellular CF22.Szukam jeszcze lżejszego typu BB,CC.Z tych próbek co zamówiłam jedynie sensative jest oki i ma ładny kolor.
Stary 2015-05-28, 08:16   #2726
gosia261282
Gang Iren

A od czego w ogóle robią się przebarwienia?
Stary 2015-05-28, 08:29   #2727
Michell72
Zakorzenienie

Mnie wyszło Gośka po ciąży, z drugim dzieckiem.Nigdy sie nie opalałam na heban,a jednak widzisz..los jest przekorny

Kupiłam Biotherm Aquasource BB cream

Mam pypciana nowy podkład Shiseido Future Solution Biłam sie z myślami czy kupić znany juz Kanebo czy tą nowość.Wygrał Kanebo- tylko dlatego,ze znam ,a kupuję przez internet..
Stary 2015-05-28, 08:40   #2728
dircikowa
Zadomowienie

Anyżkowa - dobrze, że poczucie humoru Cię nie opuszcza w kontekście plamy wielkości wiadra na czole Uśmiałam się zdrowo

Gosia - tak w pigułce i kompleksowo: "Przebarwienia dzielimy na wewnątrzpochodne (głównie o podłożu hormonalnym) i zewnątrzpochodne, które powstają głównie wskutek ekspozycji na promieniowanie słoneczne. Większość przebarwień ma charakter nabyty. Do czynników ryzyka należy przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych, menopauza i ciąża.
Unikaj słońca jeśli jesteś w trakcie kuracji lekami (np. niesteroidowymi lekami zapalnymi, niektórymi antybiotykami, antydepresantami i lekami hormonalnymi) lub stosujesz zioła fotouczulające (np. dziurawiec, nagietek). To samo dotyczy zabiegów kosmetycznych. Po zabiegach inwazyjnych (pilingi, lasery, mikrodermabrazja) zawsze używaj kremów z wysokimi filtrami (50+). Zabiegów laserowych i pilingów chemicznych nie wykonuj latem." Od siebie do czynników ryzyka dodam retinoidy - te stosowane na zewnątrz, i te doustne.

Próbowała któraś z Was lasera bromkowo-miedziowego? Ponoć jest najskuteczniejszy w walce z tym paskudztwem.
Stary 2015-05-28, 09:28   #2729
gosia261282
Gang Iren

Aaaa faktycznie teraz sobie przypominam, że mojej cioci wyszły jak po lekach poszła się opalać.
Stary 2015-05-28, 09:57   #2730
201608151053
Konto usunięte

Nie polecam zakupu

http://www.styl.pl/piekno/kosmetyki/...ir,nId,1709376

Chyba jeden z najgorszych filtrów, jakie miałam...
Błysk, tłusta warstwa, koszmar, praktycznie się nie wchłania.
Szlag mnie trafia, tak to jest w aptece nie mają próbek ani testerów i się kupuje na oko...
Może na szyję i dekolt czy ręce zużyję w lecie, na twarz tego smalcu w życiu już nie nałożę...
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości