Rossmann cz. XXVI - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-27, 17:56   #4021
CleoOo
Wtajemniczenie

Dot.: Rossmann cz. XXVI

kurcze, mam mieszane odczucia co do tego różanego olejku Evree... niby na początku fajnie się spisywał, rano miałam gładką buzię, taką czystą, teraz natomiast zauważyłam kilka czerwonych krostek w okolicy żuchwy, nie wiem czy to stan przejściowy, boje sie że będzie gorzej może to poprostu krem z bielendy prosi się o testowanie
CleoOo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 18:00   #4022
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
To ja dla siebie kupiłam tylko 2 rzeczy, a Wy macie zapasy xd
Ale za to dzisiaj kupiłam lakier do paznokci pupa, stały przy kasie za 9,99. Miałyście kiedyś ? Bo nie wiem czy nie dokupić innego koloru.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Który?
Stary 2015-05-27, 18:39   #4023
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Kurka ma i to na pierwszym miejscu
Przy takich dobrych opiniach nawet nie brałam tego pod uwagę i cieszyłam się, że nie będę musiała płacić za przesyłkę olejku z BU.
Mam jeszcze nowy tonik z Bielendy ten z kwasami ale to olejek ma bardziej podejrzany skład.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

I jeszcze jedno, pytałam o cenę tego serum AVA z witaminą C ale nikt nie odpisał. Ile za nie płaciłyście albo lepiej, ile kosztuje w R w normalnej cenie?

Kupiłam wczoraj w zielarskim za 22 zł bez żadnej promocji i zastanawiam się czy przepłaciłam?
Pewnie to przez parafinę

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 18:58   #4024
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Cytat:
Napisane przez Ms_E Pokaż wiadomość
Za to Ty masz na pewno większe zapasy kolorówki, na zawsze zapamiętałam Twój nick przez to

Hahahahahah sporo poszło w miedzy czasie na prezenty
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:07   #4025
Naaataaaleczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bigosowadama Pokaż wiadomość
Moje ostateczne zakupy

Wzięłam na wstrzymanie z olejkami

w sp kupiłam maszynki dla siebie i Misia, balsam hydrolipidowy pharmacerisu za 28, tonik ziai phyto aktiv

Mam taką znajomą, uwielbia solarę, chodzi raz w tyg. Ma lat 30 z hakiem a wygląda na ponad 40 Szyja pokryta zmarszczkami, obwisła, masakra

Rety

Ja tam jestem blada, uciekam przed słońcem jak tylko mogę.
Nawet na własnym ślubie byłam blada, nieopalona

gdzie leży krem matujący, ultra nawilżający?

nie mogłam go znaleźć

http://pajacyk.pl/
http://pustamiska.pl/
Naaataaaleczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:11   #4026
Karoolcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
ja bym odstawiła solarium
Cytat:
Napisane przez donatellaaa Pokaż wiadomość
Pewne a jeśli nie jesteś pewna to wystarczy poszukać info w necie oczywiście mam na myśli kosmetyki a nie w czystej postaci kwas bo tego bałabym się używać podczas opalania.A solarium w ogóle bym sobie odpuściła
NA SZARO: o czystych kwasach wiem i widzę, że wywolalam mala burze z solarium.. spokojnie dziewczyny, znam umiar byłam tylko 2razy, ale pomimo tego wolałam zrezygnowac z bielendy jestem ekstremalnie blada i nie fajnie jest aż razic swoją blada skora, gdy na dworze słoneczko
Karoolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:38   #4027
Ms_E
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
Hahahahahah sporo poszło w miedzy czasie na prezenty
O, to dobrze mają kobiety z Twojego otoczenia
Ms_E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:38   #4028
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karoolcia Pokaż wiadomość
NA SZARO: o czystych kwasach wiem i widzę, że wywolalam mala burze z solarium.. spokojnie dziewczyny, znam umiar byłam tylko 2razy, ale pomimo tego wolałam zrezygnowac z bielendy jestem ekstremalnie blada i nie fajnie jest aż razic swoją blada skora, gdy na dworze słoneczko
Dlaczego? Kiedyś też się tym przejmowałam, ale już przestałam Też jestem ekstremalnie blada (w takim stopniu, że w drogerii dla siebie podkładu nie znajdę na chwilę obecną), ale się tym nie przejmuję To po prostu nie jest zdrowe, a po co wydawać pieniądze na świadome szkodzenie swojemu ciału Wprost przeciwnie, wydaję fortunę na filtry SPF50 Nie przejmuj się tak
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:43   #4029
Ms_E
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Naaataaaleczkaaa Pokaż wiadomość

nie mogłam go znaleźć
Nie do mnie pytanie, ale wiem to powiem. Na samiutkim dole, półka z pielęgnacją młodej cery Under 20 itp.
Ms_E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:50   #4030
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;51552605]Dlaczego? Kiedyś też się tym przejmowałam, ale już przestałam Też jestem ekstremalnie blada (w takim stopniu, że w drogerii dla siebie podkładu nie znajdę na chwilę obecną), ale się tym nie przejmuję To po prostu nie jest zdrowe, a po co wydawać pieniądze na świadome szkodzenie swojemu ciału Wprost przeciwnie, wydaję fortunę na filtry SPF50 Nie przejmuj się tak [/QUOTE]
ja stosuje samoopalacz latem i jestem usatysfakcjonowana
Do końca świata i po końcu świata.
(A. Mickiewicz)
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:53   #4031
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
Ważniejsze jest zdrowie niż "rażenie" innych bladością I na szczęście coraz więcej widzę rozsądnych kobiet

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;51552605]Dlaczego? Kiedyś też się tym przejmowałam, ale już przestałam Też jestem ekstremalnie blada (w takim stopniu, że w drogerii dla siebie podkładu nie znajdę na chwilę obecną), ale się tym nie przejmuję To po prostu nie jest zdrowe, a po co wydawać pieniądze na świadome szkodzenie swojemu ciału Wprost przeciwnie, wydaję fortunę na filtry SPF50 Nie przejmuj się tak [/QUOTE]

oby więcej ludzi z takim podejściem
donatellaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 20:59   #4032
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
A ja wolę naturalny blady odcień swojej skóry niż sztuczny pomarańcz z solarium który i tak po tyodnou znika :P zresztą mi się w ogóle mocna opalenizna nie podoba, tylko lekka oliwkowa nawet latem.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 21:11   #4033
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Naaataaaleczkaaa Pokaż wiadomość

nie mogłam go znaleźć
pielęgnacja 20+, dolna półka
Cytat:
Ja się teraz nie przejmuję bladą twarzą, nogi to mam białe zupełnie, bo nie noszę w lato krótkich spódnic, spodenek
Przerobiłam wszystkie jasne podkłady drogeryjne, ale są dla mnie za ciemne
Rodzina co rusz mi uświadamiała moją bladość, że powinnam się opalić, ze to niezdrowe być taką białą, itd. itp. ble ble ble
Próbowałam się opalić parę razy na siłę skończyło się poparzeniem i jaszczurką a opalenizny nic
Koniec końców mam w bycie opaloną.
Z mężem stanowimy niezły kontrast on opalony ja biała.

Edytowane przez bigosowadama
Czas edycji: 2015-05-27 o 21:12
bigosowadama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 21:14   #4034
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Rodzina co rusz mi uświadamiała moją bladość, że powinnam się opalić, ze to niezdrowe być taką białą, itd. itp. ble ble ble
Próbowałam się opalić parę razy na siłę skończyło się poparzeniem i jaszczurką a opalenizny nic
Z mężem stanowimy niezły kontrast on opalony ja biała.[/COLOR]
Raczej odwrotnie
Stary 2015-05-27, 21:19   #4035
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Raczej odwrotnie
Wiesz bladość= choroba.
bigosowadama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 21:28   #4036
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez donatellaaa Pokaż wiadomość
oby więcej ludzi z takim podejściem
Ojej Po prostu pewnego razu zostałam uświadomiona, że walczę z przebarwieniami, a jednocześnie sama je sobie generuję Całe życie rodzice mi wmawiali, że jak się opalę, to koloryt skóry się wyrówna - guzik prawda... A jak już zaczęłam się retinoidować / kwasić to filtrowanie weszło mi w nawyk

Cytat:
Samoopalacz to dobra alternatywa, ale nie mam do nich cierpliwości, na ogół robią pomarańczową skórę, śmierdzą, schodzą z plamami i brudzą ubrania, opalenizna trzyma się krótko i trzeba ciągle reaplikować... A jeszcze te zacieki na dłoniach A jak umyję to białe dłonie, a reszta przyciemniona Poznałam tylko jeden genialny samoopalacz (Vita Liberata), no ale jego cena jest już trzycyfrowa, więc byłabym go skłonna kupić tylko przed jakąś mega mega ważną okazją

Cytat:
Ja się teraz nie przejmuję bladą twarzą, nogi to mam białe zupełnie, bo nie noszę w lato krótkich spódnic, spodenek

Przerobiłam wszystkie jasne podkłady drogeryjne, ale są dla mnie za ciemne
Z mężem stanowimy niezły kontrast on opalony ja biała.
Niestety ale naprawdę bladolice osoby nie znajdą dla siebie podkładu w drogerii. Jak już to minerałki, tam jest dużo jasnych odcieni, niektóre są niemal białe
Jedyna opcja z podkładami płynnymi to rozjaśnianie białym podkładem (MUR The One Shade 1, StarGazer, Makeup Atelier Paris też ma biały), Color Blendem z kolorówki za pomocą mikserka lub płynnym pigmentem (MUFE Chromatic Mix White). Z bardzo jasnych i niedrogich znam NYX Stay matte but not flat Ivory (ale obecnie da się go kupić chyba tylko online), Lumene Natural Code Vanilla. Z droższych Kryolan UltraFoundation, Makeup Atelier Paris.
Ale tak czy siak - jest to zabawa dla cierpliwych, która nie zawsze przynosi dobre rezultaty Najzwyczajniej w świecie firmy powinny wprowadzić jaśniejsze odcienie
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 21:30   #4037
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Wiesz bladość= choroba.
Absurd ŻADNA opalenizna nie jest zdrowa To reakcja obronna skóry :P Ale powiem wam, że to z wiekiem mija, kiedyś też mi było głupio odsłonić blade ciało na pierwsze promienie, a teraz mam na to wywalone po całości Dużo ładniej wygląda wg mnie cera porcelanowa niż zjarana słońcem, aż pomarszczona fuj A jak widzę te starsze panie aż do czarności w ogródkach działkowych spalone to mi niedobrze
Stary 2015-05-27, 21:31   #4038
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz bladość= choroba.
A jeszcze co do rodziny to niestety łączę się z Tobą w bólu - zarówno moja mama i siostra, jak i mama i siostra mojego narzeczonego (natarcie z obu stron ...) są osobami, które najchętniej leżałyby plackiem całymi dniami w słoneczny dzień i zawsze słyszę tylko "Basia, choć się poopalać, jesteś taka blada!", dla mojej mamy bladość to oznaka anemii, co oczywiście wiadomo ile ma wspólnego z prawdą Ciągle mi trują i tak samo jak u Ciebie - bladość to dla nich od razu znaczy, że ktoś jest chory No i zaszkodzę sobie bo będzie mi brakowało witaminy D jak będę tak unikać słońca
Totalnie nie potrafią zrozumieć, że przy moich bliznach i przebarwieniach na twarzy nie wolno mi się opalać ...
Stary 2015-05-27, 21:39   #4039
Selfish Girl
Life is a drink ...

Opalenizna ... ciężki temat :P Ja jestem ogólnie na twarzy biała, dosłownie biała .. i przez połowę swojego życia wysłuchiwałam, że jestem biała jak ściana (zresztą po zdjęciach widać, że jestem blada XD), że córka młynarza i, że na bank w ogóle nie wychodzę z domu. Każdy może mówić co chce ale ja się czuje lepiej gdy jestem opalona.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 21:43   #4040
donatellaaa
Rozeznanie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;51554286]Ojej Po prostu pewnego razu zostałam uświadomiona, że walczę z przebarwieniami, a jednocześnie sama je sobie generuję Całe życie rodzice mi wmawiali, że jak się opalę, to koloryt skóry się wyrówna - guzik prawda... A jak już zaczęłam się retinoidować / kwasić to filtrowanie weszło mi w nawyk

Samoopalacz to dobra alternatywa, ale nie mam do nich cierpliwości, na ogół robią pomarańczową skórę, śmierdzą, schodzą z plamami i brudzą ubrania, opalenizna trzyma się krótko i trzeba ciągle reaplikować... A jeszcze te zacieki na dłoniach A jak umyję to białe dłonie, a reszta przyciemniona Poznałam tylko jeden genialny samoopalacz (Vita Liberata), no ale jego cena jest już trzycyfrowa, więc byłabym go skłonna kupić tylko przed jakąś mega mega ważną okazją

Niestety ale naprawdę bladolice osoby nie znajdą dla siebie podkładu w drogerii. Jak już to minerałki, tam jest dużo jasnych odcieni, niektóre są niemal białe
Jedyna opcja z podkładami płynnymi to rozjaśnianie białym podkładem (MUR The One Shade 1, StarGazer, Makeup Atelier Paris też ma biały), Color Blendem z kolorówki za pomocą mikserka lub płynnym pigmentem (MUFE Chromatic Mix White). Z bardzo jasnych i niedrogich znam NYX Stay matte but not flat Ivory (ale obecnie da się go kupić chyba tylko online), Lumene Natural Code Vanilla. Z droższych Kryolan UltraFoundation, Makeup Atelier Paris.
Ale tak czy siak - jest to zabawa dla cierpliwych, która nie zawsze przynosi dobre rezultaty Najzwyczajniej w świecie firmy powinny wprowadzić jaśniejsze odcienie [/QUOTE]

Ja chociażby ze względu na pieprzyki rezygnuję z opalania bo nie chcę mieć nowych i nabawić się choroby.Kiedyś jak byłam nastką to też chętnie leżałam plackiem i się smażyłam ...ale wtedy były inne czasy,nie trąbiło się aż tak o raku i niestety ale była taka moda
donatellaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 21:59   #4041
SoiSoi
Zadomowienie

Czy ktoś juz próbował maski Bielendy na noc?
SoiSoi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 22:06   #4042
cosmetix
Makeup challenge winner

Nie wiem czy było. Z rossnet rozsyłają mailing z okazji Dnia Dziecka z z kuponem na żel palmolive oraz pasty Colgate i Colodent dla dzieci.
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 22:16   #4043
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Nie wiem czy było. Z rossnet rozsyłają mailing z okazji Dnia Dziecka z z kuponem na żel palmolive oraz pasty Colgate i Colodent dla dzieci.
Stary 2015-05-27, 23:49   #4044
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Stary 2015-05-27, 23:52   #4045
Aniia91
F • R • I • E • N • D • S

[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;51555899]A w jakich cenach?[/QUOTE]

W załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DzienDzieckalanding1140x700new2.jpg (125,5 KB, 113 załadowań)
Aniia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 01:00   #4046
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaa2809 Pokaż wiadomość
Na stronie rossnetu widnieje cena 26,49 zł.
Kurcze no fakt. Dzięki. Szukałam w "sklepie", nie było i nie pomyślałam żeby w ogólnym wyszukać . Moja wina

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 02:12   #4047
panterarozyczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Opalenizna ... ciężki temat :P Ja jestem ogólnie na twarzy biała, dosłownie biała .. i przez połowę swojego życia wysłuchiwałam, że jestem biała jak ściana (zresztą po zdjęciach widać, że jestem blada XD), że córka młynarza i, że na bank w ogóle nie wychodzę z domu. Każdy może mówić co chce ale ja się czuje lepiej gdy jestem opalona.

Nie martw się, ja nogi mam w kolorze mąki, resztę ciała praktycznie tak samo poza czerwoną twarzą
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 02:44   #4048
ellish
Zakorzenienie

X lat temu chodziłam na solarium. Albo leżałam plackiem na dachu. Po latach jak o tym myślę to aż mną trzęsie. Chociaż też się lepiej czuję gdy jestem choć troszkę opalona. Ale jedynie wspomagam się balsamami brązującymi.

Jak tylko mnie korci wyjście bez filtra to wystarczy gdy sobie przypomnę jak to bylo brać chemię. I od razu jestem wysmarowana od czoła do stopy.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 06:24   #4049
diablica88
Rozeznanie

Cytat:

A jaki samoopalacz używasz?
W sierpniu będę świadkową na ślubie i rozglądam się za czymś

Ja również należę do grona bladolicych, i tak jak Wy często słyszę, że jestem strasznie blada, pewnie źle się czuję itp. Ale ogólnie się tym nie przejmuje, choć fakt, że zdecydowanie lepiej czuję się jak jestem opalona z solarium nie korzystam w ogóle, moje opalanie ogranicza się do 2tyg urlopu
diablica88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 07:50   #4050
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aniia91 Pokaż wiadomość
W załączniku
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
X lat temu chodziłam na solarium. Albo leżałam plackiem na dachu. Po latach jak o tym myślę to aż mną trzęsie. Chociaż też się lepiej czuję gdy jestem choć troszkę opalona. Ale jedynie wspomagam się balsamami brązującymi.

Jak tylko mnie korci wyjście bez filtra to wystarczy gdy sobie przypomnę jak to bylo brać chemię. I od razu jestem wysmarowana od czoła do stopy.
Podziwiam i współczuje przeżyć.
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości