|
|||||||
| Notka |
|
| ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rossmann cz. XXVI
kurcze, mam mieszane odczucia co do tego różanego olejku Evree... niby na początku fajnie się spisywał, rano miałam gładką buzię, taką czystą, teraz natomiast zauważyłam kilka czerwonych krostek w okolicy żuchwy, nie wiem czy to stan przejściowy, boje sie że będzie gorzej
może to poprostu krem z bielendy prosi się o testowanie |
|
|
|
#4022 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Który?
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4024 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie leży krem matujący, ultra nawilżający? nie mogłam go znaleźć
|
|
#4026 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i widzę, że wywolalam mala burze z solarium.. spokojnie dziewczyny, znam umiar byłam tylko 2razy, ale pomimo tego wolałam zrezygnowac z bielendy jestem ekstremalnie blada i nie fajnie jest aż razic swoją blada skora, gdy na dworze słoneczko
|
|
|
|
|
#4027 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4028 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedyś też się tym przejmowałam, ale już przestałam Też jestem ekstremalnie blada (w takim stopniu, że w drogerii dla siebie podkładu nie znajdę na chwilę obecną), ale się tym nie przejmuję To po prostu nie jest zdrowe, a po co wydawać pieniądze na świadome szkodzenie swojemu ciału Wprost przeciwnie, wydaję fortunę na filtry SPF50 Nie przejmuj się tak |
|
|
|
|
#4029 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;51552605]Dlaczego?
Kiedyś też się tym przejmowałam, ale już przestałam Też jestem ekstremalnie blada (w takim stopniu, że w drogerii dla siebie podkładu nie znajdę na chwilę obecną), ale się tym nie przejmuję To po prostu nie jest zdrowe, a po co wydawać pieniądze na świadome szkodzenie swojemu ciału Wprost przeciwnie, wydaję fortunę na filtry SPF50 Nie przejmuj się tak ja stosuje samoopalacz latem i jestem usatysfakcjonowana
|
#4031 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;51552605]Dlaczego? Kiedyś też się tym przejmowałam, ale już przestałam Też jestem ekstremalnie blada (w takim stopniu, że w drogerii dla siebie podkładu nie znajdę na chwilę obecną), ale się tym nie przejmuję To po prostu nie jest zdrowe, a po co wydawać pieniądze na świadome szkodzenie swojemu ciału Wprost przeciwnie, wydaję fortunę na filtry SPF50 Nie przejmuj się tak oby więcej ludzi z takim podejściem
|
|
|
|
|
#4032 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4033 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;51552605]Dlaczego? Kiedyś też się tym przejmowałam, ale już przestałam Też jestem ekstremalnie blada (w takim stopniu, że w drogerii dla siebie podkładu nie znajdę na chwilę obecną), ale się tym nie przejmuję To po prostu nie jest zdrowe, a po co wydawać pieniądze na świadome szkodzenie swojemu ciału Wprost przeciwnie, wydaję fortunę na filtry SPF50 Nie przejmuj się tak Przerobiłam wszystkie jasne podkłady drogeryjne, ale są dla mnie za ciemne ![]() Rodzina co rusz mi uświadamiała moją bladość, że powinnam się opalić, ze to niezdrowe być taką białą, itd. itp. ble ble ble ![]() Próbowałam się opalić parę razy na siłę skończyło się poparzeniem i jaszczurką a opalenizny nic Koniec końców mam w Z mężem stanowimy niezły kontrast on opalony ja biała. Edytowane przez bigosowadama Czas edycji: 2015-05-27 o 21:12 |
||
|
|
|
#4034 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4035 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4036 | |
|
Konto usunięte
|
Ojej
Po prostu pewnego razu zostałam uświadomiona, że walczę z przebarwieniami, a jednocześnie sama je sobie generuję Całe życie rodzice mi wmawiali, że jak się opalę, to koloryt skóry się wyrówna - guzik prawda... A jak już zaczęłam się retinoidować / kwasić to filtrowanie weszło mi w nawyk Samoopalacz to dobra alternatywa, ale nie mam do nich cierpliwości, na ogół robią pomarańczową skórę, śmierdzą, schodzą z plamami i brudzą ubrania, opalenizna trzyma się krótko i trzeba ciągle reaplikować... A jeszcze te zacieki na dłoniach A jak umyję to białe dłonie, a reszta przyciemniona Poznałam tylko jeden genialny samoopalacz (Vita Liberata), no ale jego cena jest już trzycyfrowa, więc byłabym go skłonna kupić tylko przed jakąś mega mega ważną okazją ![]() Cytat:
![]() Jedyna opcja z podkładami płynnymi to rozjaśnianie białym podkładem (MUR The One Shade 1, StarGazer, Makeup Atelier Paris też ma biały), Color Blendem z kolorówki za pomocą mikserka lub płynnym pigmentem (MUFE Chromatic Mix White). Z bardzo jasnych i niedrogich znam NYX Stay matte but not flat Ivory (ale obecnie da się go kupić chyba tylko online), Lumene Natural Code Vanilla. Z droższych Kryolan UltraFoundation, Makeup Atelier Paris. Ale tak czy siak - jest to zabawa dla cierpliwych, która nie zawsze przynosi dobre rezultaty Najzwyczajniej w świecie firmy powinny wprowadzić jaśniejsze odcienie
|
|
|
|
|
#4037 |
|
Wredny kotecek
|
Absurd
ŻADNA opalenizna nie jest zdrowa To reakcja obronna skóry :P Ale powiem wam, że to z wiekiem mija, kiedyś też mi było głupio odsłonić blade ciało na pierwsze promienie, a teraz mam na to wywalone po całości Dużo ładniej wygląda wg mnie cera porcelanowa niż zjarana słońcem, aż pomarszczona fuj A jak widzę te starsze panie aż do czarności w ogródkach działkowych spalone to mi niedobrze
|
|
|
|
#4038 |
|
Konto usunięte
|
A jeszcze co do rodziny to niestety łączę się z Tobą w bólu - zarówno moja mama i siostra, jak i mama i siostra mojego narzeczonego (natarcie z obu stron ...) są osobami, które najchętniej leżałyby plackiem całymi dniami w słoneczny dzień i zawsze słyszę tylko "Basia, choć się poopalać, jesteś taka blada!", dla mojej mamy bladość to oznaka anemii, co oczywiście wiadomo ile ma wspólnego z prawdą
Ciągle mi trują No i zaszkodzę sobie bo będzie mi brakowało witaminy D jak będę tak unikać słońca Totalnie nie potrafią zrozumieć, że przy moich bliznach i przebarwieniach na twarzy nie wolno mi się opalać ... |
|
|
|
#4039 |
|
Life is a drink ...
|
Opalenizna ... ciężki temat :P Ja jestem ogólnie na twarzy biała, dosłownie biała .. i przez połowę swojego życia wysłuchiwałam, że jestem biała jak ściana (zresztą po zdjęciach widać, że jestem blada XD), że córka młynarza i, że na bank w ogóle nie wychodzę z domu. Każdy może mówić co chce ale ja się czuje lepiej gdy jestem opalona.
|
#4040 |
|
Rozeznanie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;51554286]Ojej
Po prostu pewnego razu zostałam uświadomiona, że walczę z przebarwieniami, a jednocześnie sama je sobie generuję Całe życie rodzice mi wmawiali, że jak się opalę, to koloryt skóry się wyrówna - guzik prawda... A jak już zaczęłam się retinoidować / kwasić to filtrowanie weszło mi w nawyk Samoopalacz to dobra alternatywa, ale nie mam do nich cierpliwości, na ogół robią pomarańczową skórę, śmierdzą, schodzą z plamami i brudzą ubrania, opalenizna trzyma się krótko i trzeba ciągle reaplikować... A jeszcze te zacieki na dłoniach A jak umyję to białe dłonie, a reszta przyciemniona Poznałam tylko jeden genialny samoopalacz (Vita Liberata), no ale jego cena jest już trzycyfrowa, więc byłabym go skłonna kupić tylko przed jakąś mega mega ważną okazją ![]() Niestety ale naprawdę bladolice osoby nie znajdą dla siebie podkładu w drogerii. Jak już to minerałki, tam jest dużo jasnych odcieni, niektóre są niemal białe ![]() Jedyna opcja z podkładami płynnymi to rozjaśnianie białym podkładem (MUR The One Shade 1, StarGazer, Makeup Atelier Paris też ma biały), Color Blendem z kolorówki za pomocą mikserka lub płynnym pigmentem (MUFE Chromatic Mix White). Z bardzo jasnych i niedrogich znam NYX Stay matte but not flat Ivory (ale obecnie da się go kupić chyba tylko online), Lumene Natural Code Vanilla. Z droższych Kryolan UltraFoundation, Makeup Atelier Paris. Ale tak czy siak - jest to zabawa dla cierpliwych, która nie zawsze przynosi dobre rezultaty Najzwyczajniej w świecie firmy powinny wprowadzić jaśniejsze odcienie [/QUOTE]Ja chociażby ze względu na pieprzyki rezygnuję z opalania bo nie chcę mieć nowych i nabawić się choroby.Kiedyś jak byłam nastką to też chętnie leżałam plackiem i się smażyłam
|
|
|
|
#4041 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktoś juz próbował maski Bielendy na noc?
|
#4042 |
|
Makeup challenge winner
|
Nie wiem czy było. Z rossnet rozsyłają mailing z okazji Dnia Dziecka z z kuponem na żel palmolive oraz pasty Colgate i Colodent dla dzieci.
|
|
#4043 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4044 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4045 |
|
F • R • I • E • N • D • S
|
[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;51555899]A w jakich cenach?[/QUOTE]
W załączniku
|
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze no fakt. Dzięki. Szukałam w "sklepie", nie było i nie pomyślałam żeby w ogólnym wyszukać . Moja wina
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw się, ja nogi mam w kolorze mąki, resztę ciała praktycznie tak samo poza czerwoną twarzą
|
|
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
X lat temu chodziłam na solarium. Albo leżałam plackiem na dachu. Po latach jak o tym myślę to aż mną trzęsie. Chociaż też się lepiej czuję gdy jestem choć troszkę opalona. Ale jedynie wspomagam się balsamami brązującymi.
Jak tylko mnie korci wyjście bez filtra to wystarczy gdy sobie przypomnę jak to bylo brać chemię. I od razu jestem wysmarowana od czoła do stopy. |
|
|
|
#4049 |
|
Rozeznanie
|
A jaki samoopalacz używasz? W sierpniu będę świadkową na ślubie i rozglądam się za czymś ![]() Ja również należę do grona bladolicych, i tak jak Wy często słyszę, że jestem strasznie blada, pewnie źle się czuję itp. Ale ogólnie się tym nie przejmuje, choć fakt, że zdecydowanie lepiej czuję się jak jestem opalona z solarium nie korzystam w ogóle, moje opalanie ogranicza się do 2tyg urlopu
|
|
|
|
#4050 | |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.

może to poprostu krem z bielendy prosi się o testowanie 

tp

sporo poszło w miedzy czasie na prezenty 

oby więcej ludzi z takim podejściem 
Po prostu pewnego razu zostałam uświadomiona, że walczę z przebarwieniami, a jednocześnie sama je sobie generuję