Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-27, 18:21   #2431
Acka
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Ja wrocilam dzis wczesniej z pracy, zjadlam i wskoczylam do lozka i chyba dopiero jutro z niego wyjde :-P jakos czuje sie taka zmeczona a nic dzis nie robilam... Ale plakalam to pewnie mnie bardzo zmeczylo :-P
Ja tak wczoraj milam..w dzien mimo ze spalam sporo ale troche poplakalam to wieczorem ledwo zylam..strasznie mnie to wycienczylo
Takie uroki ciazy..

Co na kolacje?ja mam w ostatnio parcie na mleczne przetwory i ciagle kaszka,kakao albo platki owsiane..
Albo jajko na miekko mimo ze nienawidzialm nigdy jesc na miekko a teraz prosze...

Edytowane przez Acka
Czas edycji: 2015-05-27 o 18:25
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 18:50   #2432
Mirabelka_90
Zadomowienie

Ja też padam. Wyciągnęłam TŻ na spacer, bo akurat chwilę nie lało. I tylko tyle co wyszłam brzuch mnie ciągnął.. Przeszliśmy się "wkoło komina" i do domu. A jutro wizyta. Troszkę mam stresa, bo to zapewne ostatnie usg i czy Mały się obrócił już. Ale pewnie jeszcze prywatnie pojedziemy do polskiej ginekolog.
Ach życzę Wam i sobie więcej energii A ja zaraz wciągnę kaktusa i arbuza i to będzie moja "zdrowa" kolacja...
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 18:57   #2433
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Ja też padam. Wyciągnęłam TŻ na spacer, bo akurat chwilę nie lało. I tylko tyle co wyszłam brzuch mnie ciągnął.. Przeszliśmy się "wkoło komina" i do domu. A jutro wizyta. Troszkę mam stresa, bo to zapewne ostatnie usg i czy Mały się obrócił już. Ale pewnie jeszcze prywatnie pojedziemy do polskiej ginekolog.
Ach życzę Wam i sobie więcej energii A ja zaraz wciągnę kaktusa i arbuza i to będzie moja "zdrowa" kolacja...
Mi sie wydaje ze malenstwo jeszcze moze sie obrocic kilka razy..teraz nawet jesli jest zle ulozone niema co sie stresowac.czytalam ze nawet do 36tyg moze fiknac
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:03   #2434
Jess922
Zakorzenienie

dla córek
https://www.mamissima.pl/dla_niemowl...oyal_pink.html
Stary 2015-05-27, 19:16   #2435
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Dostałam

Pięknie zapakowane, i nawet poszewkę na jaśka gratis przysłali Jestem zadowolona, jakość materiału w dotyku - rewelacja.... Zaraz wrzucam do prania- będzie jeszcze milsza
śliczne
Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Kurcze, a wiecie, że u mnie nic? Twardnienie brzucha miałam raz, może dwa dawno temu... a tak to żadnych takich akcji, przepowiadaczy itd. To chyba nie za dobrze...
Ja słyszałam że nie zawsze czuć te skurcze, ale występują.. Ja bym wolała nie mieć, a niestety dosyć często mi twardnieje
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Witam się w 3 trymestrze
Jeszcze miesiąc pracy, pójdę na chorobowe i zacznę prac ciuszki. W poniedziałek mamy z mężem jechać po farby bo będziemy robić malowanie i trochę podremontujemy nasza pieterko.

Dziewczyny jak czujecie ruchy dziecka? Czujecie cały czas cały dzień? mnie tak troszkę z rana pokopie, potem kopie kolo 11 a potem jestem tak zabiegana ze nawet nie czuje ruchów i dopiero jak się położę to czuje po jajnikach i pęcherzu. Ale nie jest to takie wiercenie, wypychanie tego brzucha. Z Miskiem było całkiem inaczej. Teraz się trochę martwię.
Moja ma wyznaczone stałe pory 6-7, i 22-23 a w ciągu dnia to różnie, teraz lubi się wyginać i przeciągać no i tak jak dziewczyny pisały że duzo godzin przesypiają maluszki..
Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Witam się tradycyjnie z bolem glowy .... wysylam przytulaski wszytkim mamusiom ktore dzis zle sie czują

Ja nie dostałam skierowania na prenatalne a to dlatego jak ktoras juz wspomniala ze kwalifikuja sie koniety po 35 rż lub z ryzykiem wystapieniw chorob genetycznych. Z reszta jak ktos się kwalifikuje to mawet sam moze sobie takie skierowanie wypelnic

Na prośbę Jess wysylam zdjęcie rożka, był taniutki, musialam kupic bo u nas w szpitalu trzeba miec, a pozniej nie wiem czy bede używać w srodku ma usztywniany wyjmowany wklad kokosowy no i rozklada sie na kolderke wiec moze byc np do łóżeczka tylko nie wiem czemu ale przekreca mi zdjecie
ładniutki ja jeszcze nie zakupiłam..
Cytat:
Napisane przez 104moni Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Przyszła mama sierpniowa z Antkiem w brzuchu chce się do was przyłączyć.
Jestem już na zwolnieniu wiec będę miała czas zaglądać na forum.
Termin na 08 sierpnia 2015
Wzięłam się za kompletowanie wyprawki

Spokojnego dnia
Witaj
Cytat:
DZień dobry.

o właśnie tak to wygląda u mnie od paru dni;d w nocy w szczególności, albo jak gdzieś jedziemy. Każdą toaletę zwiedzam..

No to rzeczywiście musiało Cię dopaść kiepskie samopoczucie. A już troszkę lepiej się czujesz?

Ja czuję bardzo często. Ale też nie non stop. Spokojnie zapewne też odpocząć mamusi chce dać
A ja już jutro wizyta. Ciekawe ile ten mój brzdąc waży. pewnie już dużo bo będzie 30w3d ciąży;d
Ja od rana piszę do kurierów bo troszkę rzeczy się w Polsce nazbierało i chcemy je w końcu do nas wysłać Więc za jakieś 2 tygodnie będę miała prezenciki;d
Ooo ja też jutro mam wizytę będę kciuki trzymać
No jak taką pakę dostaniesz to nie wiadomo co pierwsze oglądać
Cytat:
A taki 14dniowy ojcowski jet 100proc platny, czy tak jak l4, wie któraś?

Co dzis na obiad macie? Ja zmontowalam rosół, potrawke z kurczaka z kasza gryczana i mizeria
100%
Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
Witam Was

Może się na początek przedstawię. Mam na imię Magda, mam 20 lat, termin mam wyznaczony na 1o. sierpnia. Jest to druga ciąża, ale pierwsze dziecko. Poród będzie zakończony cesarskim cięciem (pozdrowienia dla skoliotyczek z prętami! ). Ach, no i oczekuję dziewczyny. Chciałam chłopaka, no ale takie życie :P .

Chciałam się podzielić przy okazji moją dzisiejszą "przygodą". Pobudka ok. 5:00, skurcze non stop, dreszcze, osłabienie, mdłości. Po paru godzinach pojechałam na izbę przyjęć. Czekałam ponad dwie godziny (lekarka akurat miała zabiegi), żeby się dowiedzieć, że to stres i mam iść do szkoły rodzenia Szczerze nie jestem do końca przekonana do diagnozy, no ale co miałam zrobić. Do szkoły rodzenia tak czy siak się nie zapiszę, bo i za późno i za drogie to. Pozostają mi domowe sposoby :P . Ale przy okazji dowiedziałam się, że mam też zapalenie pochwy (na marginesie, kompletnie żadnych objawów! ). Te leki na zapalenie pochwy są straaasznie drogie, aż się słabo robi tyle tych wydatków...
Hej oj nie zazdroszczę przygody..

A ja się muszę pochwalić, że skończyłam pisać moją pracę mgr promotor zatwierdził, już wydrukowana, a jutro jadę ją zbindować i w sobotę zawożę do dziekanatu, normalnie takaaaaa ulga wczoraj z wrażenia spać nie mogłam
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:22   #2436
natalia1011
Zadomowienie

Isabelle gratulacje! To teraz oczekiwanie na obrone ja dzisiaj caly dzien przelezalam po tej ciezkiej nocy z bolacym bokiem ;/ w ogole to niech już bedzie sierpien

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:25   #2437
Jess922
Zakorzenienie

Isabelle znam to uczucie też muszę podjechać zbindować i oddać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 19:25   #2438
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Isabelle gratulacje! To teraz oczekiwanie na obrone ja dzisiaj caly dzien przelezalam po tej ciezkiej nocy z bolacym bokiem ;/ w ogole to niech już bedzie sierpien
Isabelle rownież gratuluje,teraz to juz ostatnia prosta i pozniej tylko sie cieszyc!!!
Ja tez juz chcialabym sierpnia... Miec juz wszystko za soba a maluszka przy sobie ale jeszcze troche pomeczyc sie musimy...
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:43   #2439
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
A ja się muszę pochwalić, że skończyłam pisać moją pracę mgr promotor zatwierdził, już wydrukowana, a jutro jadę ją zbindować i w sobotę zawożę do dziekanatu, normalnie takaaaaa ulga wczoraj z wrażenia spać nie mogłam
Też gratuluję! teraz już ostatnia prosta
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 19:47   #2440
Isabelle_26
Raczkowanie

Oj tak, super uczucie już z górki, aby jeszcze trzeba się nauczyć na egzamin zawodowy obszernych odpowiedzi na 30 pytań

Mi też się już sierpień marzy
Stary 2015-05-27, 20:01   #2441
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Oj tak, super uczucie już z górki, aby jeszcze trzeba się nauczyć na egzamin zawodowy obszernych odpowiedzi na 30 pytań

Mi też się już sierpień marzy
Pociesze Cie, ja mam 40 do nauczenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 20:06   #2442
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
No nieźle, to masz jeszcze ciekawiej
Stary 2015-05-27, 20:07   #2443
Mravka
Zadomowienie

Hej Kobietki!
Nie zapomniałam o Was ,mam nadzieję,że wybaczycie nieobecność

Jesteśmy już nad morzem,a ostatnie dni były...szalone..(wylądowa łam u hematologa, Rob podziębiony).

Idę Was czytać,bo dziś jedynie kukałam momentami i zupełnie nie wiem co się dzieje

ps.w K.wrzuciłam Wam swoje brzuszysko (to tak w ramach próby podlizania się )
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 20:10   #2444
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hej Kobietki!
Nie zapomniałam o Was ,mam nadzieję,że wybaczycie nieobecność

Jesteśmy już nad morzem,a ostatnie dni były...szalone..(wylądowa łam u hematologa, Rob podziębiony).

Idę Was czytać,bo dziś jedynie kukałam momentami i zupełnie nie wiem co się dzieje

ps.w K.wrzuciłam Wam swoje brzuszysko (to tak w ramach próby podlizania się )
Ale ci fajnie też chce nad morze a w tym roku nici z tego...
I co ci hematolog na tą niską hemoglobinę powiedział??

Zdrówka dla was
Stary 2015-05-27, 20:20   #2445
MsLullaby
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie
Isabel gratuluję serdecznie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 20:37   #2446
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
oo to kciuki za wizytę! zazdroszcze,że podglądniesz Malucha. Może jakieś ładne foto się uda strzelić

Cytat:
Hehe mój TŻ się śmieje już bo tylko gdzieś idziemy to od razu obmyślam strategie, które toalety zaliczę;d
No ja się nauczyłam mieć leki na każdą okazję właśnie zamieszkując w Irlandii. Pamiętam jak raz dopadło mnie jakieś zatrucie i już mega odwodniona byłam i za wizytę u lekarza jedynie 50 euro, ale za to powiedział, żeby coca-cole pić to przejdzie;d Teraz już mam zapasy leków z Polski. I tak np do dentysty to do Polski większość lata. Do specjalistów się czeka minimum pół roku. A tak na Polskę służbę zdrowia wszyscy narzekają.
My za rok myślimy nad Polskie morze pojechać. A jak Mały będzie starszy to na Malte bym chciała. Ach chce się już wakacji.
Roxana to prawda, że takie leżenie jest bardziej męczące. Też nie lubię, ale ostatnio na siłę już się oszczędzam, bo jednak boję się tego twardnienia brzucha.
No tak WC to podstawa . Pasowałoby sobie stworzyć mape, coby w razie W. Mam dokładnie tak samo teraz i zawsze planuje tak zakupy aby mieć po trasie
Własnie co do slużby zdrowia to jak tak slucham to też się okazuje,że u nas wcale tak najgorzej nie ma. Oczywiście,że wiele rzeczy mogłoby wyglądać lepiej. Jednak naprawdę nie jest zle.

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
fajne to

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

poczytaj
tam właśnie z dawanda możesz kliknąć i wejść w każdy butik, poczytać jaki skład itd... Ale myslę, że wszystkie te rzeczy tam są dobrych firm i jakości również. Przeglądałam już tam setki chyba stronek i widzę, wydaje mi się że są super...

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

no takie proste jaśniutkie, takie właśnie mi się podobają a nie w jakies kurczaczki, kaczuszki, żółte żyrafki... Do takiej pościeli ładnie pokoik można dowolnym kolorkiem udekorować tak by naciapane nie było...

Mam mega górę prasowania... załamię się zaraz, pościągalam wszystko i oszaleję... Mai znów nakupiłam ciuchow nie wiem kiedy ona to poubiera ale no mieć musi wyrasta szybko... Poprałam i teraz będe siedziała do wieczora przy żelazku... zalamka

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

co sądzicie o takiej pościeli już z wszytym wsadem?
Taka mi się spodobala do wózka żeby miec... co sądzicie? wózek szary ciemny dosyć...

http://pl.dawanda.com/product/800258...EM-MAROKO-MINI
podoba mi się ta pościel. Rozumiem,że szukasz czegoś na jesien/zima? Bo w sumie przyznam,że ja przy Robie zaopatrzyłam się w śpiworek taki całoroczny. Przyznam,że mega wygodne i nic się tam nie zawija/nie podwija.
Cytat:
Co nie

Wiesz co, do wózka, to całkiem niegłupi pomysł - nie będzie Ci się nic w środku przesuwało czy rolowało - a jak zimno, to głupio dziecia odkrywać, żeby poprawić zwinięty wsad
Ale to raczej na jesień/zimę, bo na lato jak dla mnie za ciepłe.

Chociaż ja tam wolę po prostu kocyk No i poducha dla mnie niepotrzebna

Za to kolorystyka piękna

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Ale mi sie nudzi . Jak nie ma TŻeta to zwykłe wyjscie ze smieciami czy do sklepu to dla mnie radocha .. idzie oszalec , na szczescie do soboty coraz blizej
Ani się obejrzysz, a będzie weekend. Jak tam Mały się czuje?

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
Witam Was

Może się na początek przedstawię. Mam na imię Magda, mam 20 lat, termin mam wyznaczony na 1o. sierpnia. Jest to druga ciąża, ale pierwsze dziecko. Poród będzie zakończony cesarskim cięciem (pozdrowienia dla skoliotyczek z prętami! ). Ach, no i oczekuję dziewczyny. Chciałam chłopaka, no ale takie życie :P .

Chciałam się podzielić przy okazji moją dzisiejszą "przygodą". Pobudka ok. 5:00, skurcze non stop, dreszcze, osłabienie, mdłości. Po paru godzinach pojechałam na izbę przyjęć. Czekałam ponad dwie godziny (lekarka akurat miała zabiegi), żeby się dowiedzieć, że to stres i mam iść do szkoły rodzenia Szczerze nie jestem do końca przekonana do diagnozy, no ale co miałam zrobić. Do szkoły rodzenia tak czy siak się nie zapiszę, bo i za późno i za drogie to. Pozostają mi domowe sposoby :P . Ale przy okazji dowiedziałam się, że mam też zapalenie pochwy (na marginesie, kompletnie żadnych objawów! ). Te leki na zapalenie pochwy są straaasznie drogie, aż się słabo robi tyle tych wydatków...
Witaj!
To miałaś przeżycia! W sumie to jestem trochę zaskoczona tym,że to przez stres tak się mogłaś czuć. Rozumiem,że teraz już lepiej?
Cytat:
Ja tymczasem zajmuje sie moja 5mies siostrzenica, ktora najchetniej wyrwala by mi tel z reki mam jej podac starte jabluszko- ciekawe jak mi pojdzie

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

heroine- u mnie to samo wstaje robie sniadanie, Lukasz wychodzi a ja siup i dalej spie korzytam poki moge
ooo i jak się czułaś jako niania? . Mała była grzeczna?
Cytat:
Dziewuszki grzebie sobei w necie w poszukiwaniu inspiracji na pokoik Maluchów i wymyśłiłam, że chcę do łóżeczka Janka dorobić/dokupić takie poduchy na ścianę, żeby mógł sobie też na nim siedzieć, coś w ten deseń (ale w innej kolorystyce):
http://img23.imageshack.us/img23/9687/tpul.jpg
http://www.urzadzamy.pl/zrob-to-sam/...ek,9_8654.html
http://meble-z-palet.pl/made-for-bed/

Dwa pierwsze fajniejsze, bo zdejmowane do ewentualnego prania

A przy okazji trafiła się fajna inspiracja "szaraczkowa" http://mamawszpilkach.pl/?cat=72
Alleee fajne rzeczy wynalazłaś! ja kiedyś znalazłam coś takiego na ściane,coby właśnie zimno nie było i chyba działa to też wyciszająco, w sensie izoluje od hałasu
http://fluffo.pl/
Cytat:
Ale ci fajnie też chce nad morze a w tym roku nici z tego...
I co ci hematolog na tą niską hemoglobinę powiedział??

Zdrówka dla was
zapraszam

Właśnie przede wszystkim to musiałam zrobić aktualne badania. Bo oczywiście poszłam z tymi 2 tyg,które już dla Niej dawno są mało aktualne. Okazuje się,że jest lepiej z 9,9 mam już 10,7 . Także teraz tylko bieżącą monitorowanie,czy się systematycznie podwyższa. Ogólnie powiedziała,że jeśli mimo brania leków poziom nadal byłby taki sam,albo niski to nie są przelewki i od razu na IP jechać. Generalnie,że nie ma co bagatelizować takich sytuacji
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 20:59   #2447
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Młody śpi .. też umykam do łóżeczka

Cytat:
Mi to sie nawet ze smieciami niechce wylazic czasem, zwłaszcza gdy wygladam jak k.upa :p
Ja odkad w ciazy jestem tam wygladam a smieci wynosic trzeba przez te 9 miesiecy

Cytat:
Ani się obejrzysz, a będzie weekend. Jak tam Mały się czuje?
A dziekujemy .. Adasko standardowow chory jak TŻeta nie ma .. nie wiem na czym to polega ale kazdy jego wyjazd konczy sie u nas chorobskiem Adasia ..
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 21:09   #2448
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie przede wszystkim to musiałam zrobić aktualne badania. Bo oczywiście poszłam z tymi 2 tyg,które już dla Niej dawno są mało aktualne. Okazuje się,że jest lepiej z 9,9 mam już 10,7 . Także teraz tylko bieżącą monitorowanie,czy się systematycznie podwyższa. Ogólnie powiedziała,że jeśli mimo brania leków poziom nadal byłby taki sam,albo niski to nie są przelewki i od razu na IP jechać. Generalnie,że nie ma co bagatelizować takich sytuacji
Super, że jest lepiej
Też muszę zrobić morfologię, ostatnio miałam na poziomie 9,6, mimo brania żelaza... ciekawe czy coś ruszyło w górę

Dziewczyny, mam pytanie czy któraś z Was ma fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix? Do tego trzeba kupić oddzielnie bazę? Tą Family Fix, tak? Dobrze rozumiem?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2015-05-27, 21:13   #2449
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:

Ooo ja też jutro mam wizytę będę kciuki trzymać
No jak taką pakę dostaniesz to nie wiadomo co pierwsze oglądać

Też będę trzymać kciuki jutro. I gratuluję, że przed Tobą ostatnia prosta
No wyszło w sumie 9 kartonów;d Ale to dziadkowie dużo rzeczy nakupowali i dobrze bo tutaj wyboru nie ma.
Ja zaraz też idę się kąpać i spać. Chociaż pan i pani smith zaraz lecą;d To może już w piżamce obejrze.
Widzę, że pod wieczór większość z nas już pada i szybko do łóżka wszystkie zmykamy.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 21:19   #2450
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Super, że jest lepiej
Też muszę zrobić morfologię, ostatnio miałam na poziomie 9,6, mimo brania żelaza... ciekawe czy coś ruszyło w górę

Dziewczyny, mam pytanie rosi: czy któraś z Was ma fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix? Do tego trzeba kupić oddzielnie bazę? Tą Family Fix, tak? Dobrze rozumiem?
Cabrio fix mozna montowac albo na baze albo pasami

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

Stary 2015-05-27, 21:23   #2451
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Cabrio fix mozna montowac albo na baze albo pasami
no właśnie doczytałam przez moment zgłupiałam sama baza tyle co fotelik kosztuje
Stary 2015-05-27, 21:27   #2452
MsLullaby
Zakorzenienie

Wozio kupiony

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-05-27, 21:32   #2453
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wozio kupiony

Suuper a fotelik jaki kupujecie?
Stary 2015-05-27, 21:39   #2454
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Wozio kupiony

Bebetto silvia, tez juz chce go zamawiac hehe
Cytat:
no właśnie doczytałam przez moment zgłupiałam sama baza tyle co fotelik kosztuje
No my cabrio fix kupujemy bez bazy, chociaz slyszalam ze ta baza pozniej pasuje do kolejnych fotelikow. Ale my pozostaniemy chyba przy opcji bez bazy.

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

Edytowane przez natalia1011
Czas edycji: 2015-05-27 o 21:41
Stary 2015-05-27, 21:42   #2455
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Suuper a fotelik jaki kupujecie?
Mamy juz maxi cosi pebble

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-05-27, 21:44   #2456
heroine86
Zakorzenienie

A ja dalej dumam, czy Holland, czy Silvia czy Torrino muszę pooglądać na żywo

Cytat:
No my cabrio fix kupujemy bez bazy, chociaz slyszalam ze ta baza pozniej pasuje do kolejnych fotelikow. Ale my pozostaniemy chyba przy opcji bez bazy.
No my raczej też

Cytat:
Mamy juz maxi cosi pebble
Właśnie też go brałam pod uwagę tyle, że Cabrio Fix trochę tańszy...
Stary 2015-05-28, 06:37   #2457
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Bebetto silvia, tez juz chce go zamawiac hehe

No baza podobno jest mega fajna bo po pierwsze - pasuje do następnych fotelików, a po drugie - jest mega wygodny przy wkładaniu do samochodu. Wkładasz fotelik na baze, robi "klik" i juz masz. Poza tym zawsze masz świadomość, ze fotelik jest dobrze dopięty Zapisanie pasów, naciąganie, sprawdzanie czy mocno, znow zapinanie jest mniej wygodne (co nie oznacza, ze nie mozna bo my przy juniorze tez tak robilismy, żadnej bazy nie mieliśmy). Ale jesli ktoś ma możliwość to mysle, ze warto

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Wozio kupiony

Super, gratuluje bardzo ładne kolorki
Ja juz nie moge sie doczekać az nasz wozek przyjedzie do nas do domu wczoraj u babci sobie fotelik oglądałam (bo wozek leży spakowany w skrzyni i sie nie kurzy)... Ale... Juz niedługo

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Dzien dobry tak w ogole
Wstałam dzisiaj z większa forma, juz mieszkanie ogarnelam, chłopaków odprawilam praktycznie i pranie wstawiłam. Lece zaraz po jakies zakupy na obiad i musze pomysleć co dalej bo dzis zaszczyt kopnął nasz taras... Wiercą, walą tak, ze mi szklanki chodzą w szafce haha... Nie wiem jak do 17:00 to zniosę

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 06:59   #2458
heroine86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Miałam iść do Lidla ale mi się nie chce wstawać
Stary 2015-05-28, 07:01   #2459
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje ja dzisiaj muszę jechać swoją oprawic, załatwić praktyki bo juz dawno zrobione a nie podpisane i zdjęcia do dyplomu tona tapety obowiązkowa by wyglądać jak człowiek

Cytat:
My mamy ponad 100 pytań i nie ma pewności czy akurat tego nas zapytaj. I jeszcze mam dyplom na oddziale. Modlę się o pediatrię, bo jak wylosuje internę albo chirurgie to co ja z tym pacjentem zrobię??? Ani toalety ani nic takiego bo nie będę dźwigać.

Witam mamusie
Strasznie duszno dziś jest
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 07:06   #2460
heroine86
Zakorzenienie

Roxana współczuję tego hałasu... Nasi sąsiedzi ostatnio coś remontowali i było walenie w ściany i wiercenie od rana do wieczora już myślałam, że mi łeb odpadnie, normalnie mózg na ścianie...
Cieszę się, że samopoczucie dzisiaj lepsze

Edytowane przez heroine86
Czas edycji: 2015-05-28 o 07:07
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości