|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LVI
|
|
|
|
#3872 | ||||||||||||||||
|
BAN stały
|
A może to jego pogląd jako psychiatry był, nie jako drobnomieszczańskiego myśliciela?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co nie zmienia faktu, że karać takie osoby należałoby przykładnie surowo (ogólnie jestem za zaostrzeniem prawa w wielu aspektach).Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||||||||
|
|
|
#3873 | |||
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą Maleńczuk nagrał taką piosenkę pt " Freud"
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Upijanie się i kierowanie pojazdem czyni z nas morderców. Może dlatego, idioci nieświadomi, że tak jest, powinni być eliminowani. Przez to, jakie są kary w Polsce, widziałam juz (w tv) seryjnego mordercę. Wyszedł i zrobił to samo. Centralnie, po raz kolejny po pijaku zabił kolejnych ludzi na drodze. Nigdy nie zapomnę tego reportażu. Świadomość, że żyję w państwie, które na to pozwala sprawia, że mi słabo. Tam w ogóle przezyło małe dziecko tylko, opowiadało szczegóły aaaaaaaaaaaach ![]() ![]() Trauma nie życie.
|
|
|
|
|
#3876 | ||
|
Panaroja
|
Cytat:
2.Różni się przede wszystkim tym , że będzie od poczęcia najprawdopodobniej znienawidzone przez matkę . Czy myślisz , że kobieta zgwałcona chce urodzić i kochać dziecko zboczeńca , który ją siłą zniewolił i skrzywdził ? Tak jak już kilka razy pisałam - jeżeli dwie osoby dorosłe i świadome swoich czynów decydują się na współżycie MUSZĄ brać pod uwagę możliwość ciąży , a jako osoby dorosłe i odpowiedzialne muszą ponieść tego konsekwencje , one , nikt inny . Tylko (w pewnym stopniu)osoby niepełnoletnie i ubezwłasnowolnione ze względu na upośledzenie umysłowe nie ponoszą konsekwencji swoich czynów , bo nie są zdolne do ich przewidywania . Osoby zdolne do tego ponoszą pełną odpowiedzialność za to co robią . Natomiast ofiara gwałtu nigdy nie przewiduje tego , że będzie zgwałcona i zajdzie w ciążę . Jest ofiarą przemocy i do końca życia będzie się z tym borykać , czy uważasz , że dokładanie jej do tego przymusu wychowywania poczetgo siła dziecka oprawcy dobrze na nią wpłynie ? zwłaszcza jeżeli np jest to młoda dziewczyna ? Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Ee to za dużo roboty
Na wizażu powinny być O! Cytat:
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#3878 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Tyle samo roboty przy jednych i drugich - i przy tej i przy tej trzeba wykonac jedna czynność - co za róznica?
|
#3879 | ||||||
|
BAN stały
|
Znad zupy gulaszowej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że przepisy prawa są w wielu przypadkach jawną kpiną i powinny być zaostrzone.Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#3881 |
|
BAN stały
|
W ogóle to śniło mi się, że jestem w drodze na jakąś amerykańską galę - szedłem tam razem z Beyonce i Jay Z (ew. to Kanye West był), odstrzeleni w jakieś nieprzyzwoicie drogie kreacje, w pierwszym rzędzie oczywiście, jak to vipy
|
|
|
|
#3882 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobra, miałam pisać jak mi piwo wywietrzeje z głowy, ale co tam . Skoro dopuszcalne jest prowadzenie aua mając pewną ilość % we krwi, to i pisanie posta też
![]() Cytat:
![]() 2. A gdzie napisałam,że żle ze są ciągle piszę że moim zdaniem są zbyt delikiatne i chroniace przestępcę 3. A czy ja gdzieś tak napisałam? Napisałam to co napisałam powżej, bo akurat tak się nieszczęsliwie złożyło, że mam pod nosem koleżankę prawniczkę, i od ponad 20 lat obok sędzinę i prokuratora i ich dzieciaki ktore też siedzą w temacie. No więc niestety czasem coś tam usłyszę. A w sumie wolalabym nie ![]() 4. Zdecydowanie. Bo to moja macica moje ciało. A Do zapłodnienia potzreba dwojga jak zapewne wiesz.. I jak mnie chłop zapłodni mimo tego ze się zabezpieczam i co miesiąc idzie na to sporo kasy, a potem zniknie bo się odkocha, to ja zostanę z dzieckiem. I to ja będę musiała zmieniać pieluchy, ocierać zasmarkany nos i odrabiać lekcje.Wymieniać dalej ![]() 5. No nie byłabym taka pewna. A nie szczególnie zależy koncernom farmaceutycznym nie lekarzom Np szczepionka na grypę ![]() 6.Już milion razy pisalam jak to dla mnie wygląda i milion pierwszy mi się nie chce. Ktoś kto wsiada po alkoholu to dla mnie morderca, nikt mu do pyska nie wlewał. Zanim się napił był świadom czym to grozi. I tyle. Dla Ciebie może nie koniecznie ![]() edit; U mnie bylo odwrotnie.. Dopóki pijany pirat nie walnął w samochód dwudziestokilkulatki, dziewczyny która znam( znałam dobrze), która radośnie wracała do domu z zakupów. I nie zmiótł jej z drogi.Jemu sie nic nie stało, ona jest warzywem . Od dziesięciu lat. I nie ma szans na poprawę . Dziecko miało trzy lata jak z mamy zrobił jej kukłę. A on dostał dwa lata wiezienia Za odebranie matki dziecku,żony męzowie i córki rodzicom. Szkoda że nie mozesz zobaczyć jak paraliż potrafi zmienić człowieka zewnętrznie, Mimo masaży, odpowiedniej kosztownej rehabilitacji i specjalnych odżywek. Wierz mi, to nie jest mily widok. 7. No dla mnie nie, i do swiętego to raczej mi daleko. Ale...jak mówi znane przysłowie, ja mam prawo mieć swoje zdanie i Ty masz prawo mieć swoje. Ja mam prawo mieć Twoje w dupie, a Ty moje ![]() I nie widze najmniejszego sensu w kontynuowaniu tej dyskusji Bo się niepotzrebnie poobrażamy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A to z tym za kasę...no to jak by bylo zaostrzone, to i łapówkarz potencjalny by sie zastanowi kilka razy jak by wiedział,ze konsekwencje będą dużo bardziej dotkliwe ![]() 2. Ale ja to doskonale wiem i rozrózniam. Tylko chodzi o to że i tu i tu dziecko jest niewinne. I jak piszemy,że mozna usunąć ciążę z gwałtu a ciąży z małżeństwa już nie, to zastanawiam się które małe jest gorsze, bo jednak oba niewinne. I żadne nie miało wpływu na moment i sposób poczęcia
Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2015-05-27 o 21:14 |
||||
|
|
|
#3883 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Znad słabości
ale przynajmniej uzasadnionej - wyplewiłam kawał pola.Ale ale, miałam i ja dziś chwile radości, bo przyszły paczki: rower Ewusiu, Tobie też gratulować trzeba chyba?
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2015-05-27 o 20:59 |
|
|
|
#3885 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już tuż tuż Cytat:
![]() Ja mam dziś rewolucje żołądkowe oraz spałam całe popołudnie ![]() Cytat:
Cytat:
Ale nie wiem czy to już na emeryturę czy na razie na większe mieszkanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- nie wiem czy gratulować, ale na pewno trzymać kciuki żebym się jakoś szczęśliwie do końca dokulała
|
||||||||
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale kciuki trzymam mocno mocno mocno, aż kostki bieleją
|
|
#3887 | ||||||||||||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
co do reszty - to nie wiem w końcu co masz na myśli, sytuację w której zawiedzie antykoncepcja czy nieodpowiedzialne ryzykowanie? w tej pierwszej, nie ma przecież pretensji nie wiadomo do kogo tylko chęć korzystania z dostępnych obecnie dobrodziejstw medycyny. po to mamy postęp aby sobie życie ułatwiać, prawda? Cytat:
![]() a poważniej już.... rozumiem konsekwencje, odpowiedzialność za czyny... ale zauważ proszę, że inaczej traktowane są osoby, które np. rzeczywiście zignorowały czerwone światło i zostały potrącone przez samochód... czy odmawia im się pomocy, leczenia, za darmo z państwowej kasy? argumentując, że to ich wina i trzeba było pomysleć? poczekać? stąd moje wrażenie o karze za przyjemność - a seks jest postrzegany w innych kategoriach nawet niż inne przyjemności (jedzenie słodyczy, picie alkoholu) Cytat:
Cytat:
czasem dziecko jest karą, czasem nagrodą, w zależności od sytuacji... ludzie się tym różnią od zwierząt że nie zawsze potomstwo jako takie jest celem życia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
niby jest oparta, niby spójna, ale zauważ, że tylko w teorii - są róznice i jednostkowe i zmienność w czasie, stosunkowo duże i szybkie w dodatku istnieje dość duża dowolność definicyjna posługując się Twoim przykładem złodzieja - z pozoru definicja jest spójna i większość kradzież potępia, ale gdy zaczniesz to rozbierać na czynniki pierwsze to już tak ładnie nie jest - jazda na gapę autobusem, produkowanie podróbek, złodziejstwo to czy nie? Cytat:
Cytat:
![]() ja jestem przede wszystkim za takim samym traktowaniem niechcianej ciąży - bez różnicowania na lepsze i gorsze, kwalifikujące się lub nie (np. z gwałtu i wpadki) czyli albo zakaz, albo legalizacja - a skoro aborcja była, jest i będzie, to chyba lepiej żeby się odbywała w szpitalnych zdrowych warunkach, nie zagrożona karą, niż tak jak teraz, prawda? ale przede wszystkim najbardziej jestem za edukacją, łatwym dostępem do antykoncepcji, w tym awaryjnej. Cytat:
Cytat:
ja jestem mało spójna w mojej krwawej żądzy mordowania, ograniczam się tylko do nienarodzonego życia poczętego ![]() Cytat:
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||||||||||||||
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło mi o to ze gratulacje przyjmuję po porodzie, teraz tylko kciuki, żeby wszystko szło jak trzeba
|
|
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
jedno i drugie niestrawne
, szczególnie to drugie silnie trujące ![]() to i ja machne różo snad zgonu własnego, dwie noce nieprzespane chyba też wira złapałam, normalnie epidemia małżeńska, ja i router
|
|
#3890 | |||||||||||||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W barze chyba kłótni jeszcze nie było Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
). Za awaryjną antykoncepcją też jestem (pytanie tylko, do którego tc można ją stosować?). Za edukacją i dostępem do antykoncepcji to wiadomo Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() --- To może teraz o promocjach w Rossie?
|
|||||||||||||||||||
|
|
|
#3892 |
|
BAN stały
|
Dobranoc
A! Przyrzekam, że to nie będzie prowokacja ad sinupret dyskusji - dziś "dzień bez prezerwatywy" podobno |
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3894 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
![]() ![]() 2. Moja ulubiona się skończyła ![]() Ale od środy znowu coś bedzie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3896 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Była jeszcze kłótnia o pannę od bitej śmietany i striptizera
Mcham znad wisniowej kawy i bolącego kregosłupa- ledwo dałam radę się ubrać, nie mogę się schylać
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#3897 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Ad aborcji w przypadku chorego płodu to i tak jest popieprzone. Interesowałam się ostatnio sprawą bo miałam robione USG i test PAPPA które podobno na 95% ocenia ryzyko wad genetycznych, Downa etc. Generalnie wyczytałam, że nawet jeśli Down zostanie stwierdzony to i tak nie ma wskazań do legalnej aborcji Wskazaniem są tylko poważne wady genetyczne - pytanie czy np. brak rąk czy nóg? Bo ostatnio brak mózgu nie był wystarczający... Więc to takie mydlenie oczu IMO. Jeszcze rozbroił mnie tekst brzmiący mniej więcej tak: "badania są wykonywane po to, żeby rodzice mogli oswoić się z wadą dziecka i przeorganizować sobie czas by móc zająć się jego opieką po porodzie". Śmiech |
||
|
|
|
#3898 | |||
|
BAN stały
|
Znad oczekiwania na kawę
Cytat:
Pamiętny 8. marca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3899 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Dzień dobry
Znad poparzonej mordy i szczerej chęci oddania maseczki K+K - to nie na moją skórę, wyglądam... lepiej nie będę mówić, jak wyglądam, a do pracy iść musiałam. Ewusiu
|
#3900 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
--- Może o pielęgnacji włosów? Moja dzisiaj: szmapon wstępny - Care & Go z Biedry, antygrzyb - Nizoral, wykończenie - różowy jedwab z Avonu ![]() #takizadbany
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Nie no żaaaaart 
Ty tak na serio?

ciągle piszę że moim zdaniem są zbyt delikiatne i chroniace przestępcę
Bo się niepotzrebnie poobrażamy

Wskazaniem są tylko poważne wady genetyczne - pytanie czy np. brak rąk czy nóg? Bo ostatnio brak mózgu nie był wystarczający... Więc to takie mydlenie oczu IMO. Jeszcze rozbroił mnie tekst brzmiący mniej więcej tak: "badania są wykonywane po to, żeby rodzice mogli oswoić się z wadą dziecka i przeorganizować sobie czas by móc zająć się jego opieką po porodzie". Śmiech