|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Poszłam dzisiaj na krótkie wybieganie z podkręconym tempem. W efekcie chyba przesadziłam, bo ze 3 razy przechodziłam do marszu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Konto usunięte
|
moze wy bedziecie umialy mi pomoc. otoz uzywam endomondo od wielu lat na kompie i teraz chcialabym sobie sciagnac ta aplikacje na komorke ale nie moge sie wtedy do niej dostac z moim profilem, ktory uzywam na kompie. moze ktos cos wie na ten temat?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Wtajemniczenie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;5149531 0]moze wy bedziecie umialy mi pomoc. otoz uzywam endomondo od wielu lat na kompie i teraz chcialabym sobie sciagnac ta aplikacje na komorke ale nie moge sie wtedy do niej dostac z moim profilem, ktory uzywam na kompie. moze ktos cos wie na ten temat?[/QUOTE]
Też miałam taki problem na początku, ale połączyłam swoje konto na endomondo z google i zaczęło działać.
#4384 |
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie: co robie nie tak skoro zawsze po biegu bardzo czuje kostki i kolana, a w sumie nie jestem specjalnie zmeczona ani spocona?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
królikoholiczka
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
12km po kilku dniach przerwy, trochę źle mi się z powrotem biegło, za gorąco trochę
![]() |
#4386 |
Raczkowanie
|
Chwilę mnie nie było, a tu widzę jakieś maratony, 10tki, 12stki, interwały... Przestaje się robić początkująco
![]() Dziewczyny, ja jutro mam swój pierwszy start. Bieg na 6km zorganizowany przez okoliczne Nadleśnictwo. Podobno trudna, pagórkowata trasa. Najgorsze jest to, że ledwo w poniedziałek skończyłam antybiotyk, moja kondycja leży. Mam nadzieję, ze limit czasowy będzie wystarczający żeby ukończyć to marszo-biegiem ![]() Mój piątkowy wynik to 5,6km w 40 minut ![]() Trzymajcie kciuki, jak będziecie miały wolną rączkę koło południa... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
królikoholiczka
|
Dziś 11km.
![]()
![]() |
#4388 |
Zakorzenienie
|
ja już 2 tyg nie biegałam
![]() ![]()
![]() |
#4389 |
Zadomowienie
|
"a ja mam pytanie: co robie nie tak skoro zawsze po biegu bardzo czuje kostki i kolana, a w sumie nie jestem specjalnie zmeczona ani spocona? "
chionae, Z jaką intensywnością biegasz? Jakie tempo, jaki czas? Rozgrzewasz się przed biegiem? Masz buty z dobrą amortyzacją? Edytowane przez madziocha Czas edycji: 2015-05-24 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- zle buty - zla technika biegu - za mala sila miesni (to nie to samo, co wydolnosc kardio, ktora wplywa na sapanie/pocenie, mowiac prosto)
![]() |
#4391 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wiecie może gdzie na Śląsku można profesjonalnie dobrać buty do biegania? Mam na myśli badanie chodu i inne bajery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Zadomowienie
|
Masz jakies drastyczne wady postawy lub chodu, zeby to w ogole bylo potrzebne?
#4393 |
Zakorzenienie
|
Na Kozielskiej jest sklep biegacza, tam pomagają dobrać buty. Na stanie maja bieżnie, chociaż nie wiem jak przebiega proces dobierania butów bo nigdy u nich nie kupowałam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi ![]() cacajuate nie, mam trochę problem z płaskostopiem, więc szukam butów dla pronatorów, myślałam nad Asics Kayano 20 / 21 (biegam po asfalcie). Nadal czasem dokucza mi shin splints w lewej nodze, czytałam, że to może być wina źle dobranych butów - stąd myśl, że może powinnam poradzić się profesjonalistów. Jak myślisz, mogę "w ciemno" zainwestować w Kayano? ![]() ![]() Edytowane przez Leae Czas edycji: 2015-05-25 o 11:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
królikoholiczka
|
Dziś 9km
![]() |
#4396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4397 |
Zadomowienie
|
Jesli ktos chce podziwiac foty z mojego ostatniego biegu gorskiego, to wydysilam z siebie post na blogu okraszony fociszami:
https://runtequila.wordpress.com/201...ral-del-chico/
#4398 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() Chciałabym nieśmiało do Was dołączyć, ale jak patrzę na Wasze wpisy to aż się zastanawiam czy to aby na pewno "zupełnie od podstaw" ![]() Do biegania nie mogłam się dłuuugo zabrać... Aż w końcu nadszedł ten dzień. Dziś, hmm, powiedzmy chciałam sprawdzić wydolność swoich płuc ![]() I się załamałam, wręcz zniechęciłam. Nie mogłam złapać oddechu, a w jakby przełyku miałam takie okropne uczucie, jakby jakieś zimno, które nie pozwalało mi normalnie oddychać, no nie wiem jak to wytłumaczyć ![]() Wiem, że to też może być kwestia tego, że kilka lat paliłam, ale plus jest taki, że mam 9 dzień bez papierosa (i oby tak dalej...). I jeszcze jedna kwestia - dlaczego do cholery zawsze po kilku minutach tak bardzo mnie wszystko swędzi? ![]() Mam wtedy ochotę stanąć i zacząć się cała drapać... Dlaczego tak jest? Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zadomowienie
|
[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;51555887]Hej
![]() Chciałabym nieśmiało do Was dołączyć, ale jak patrzę na Wasze wpisy to aż się zastanawiam czy to aby na pewno "zupełnie od podstaw" ![]() Do biegania nie mogłam się dłuuugo zabrać... Aż w końcu nadszedł ten dzień. Dziś, hmm, powiedzmy chciałam sprawdzić wydolność swoich płuc ![]() I się załamałam, wręcz zniechęciłam. Nie mogłam złapać oddechu, a w jakby przełyku miałam takie okropne uczucie, jakby jakieś zimno, które nie pozwalało mi normalnie oddychać, no nie wiem jak to wytłumaczyć ![]() Wiem, że to też może być kwestia tego, że kilka lat paliłam, ale plus jest taki, że mam 9 dzień bez papierosa (i oby tak dalej...). [/QUOTE] Tak, bedzie. Brawo za rzucenie palenia, trzymaj sie! Bieganie ci w tym pomoze, znam osoby, ktore tak rzucily ![]() [1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;51555887] I jeszcze jedna kwestia - dlaczego do cholery zawsze po kilku minutach tak bardzo mnie wszystko swędzi? ![]() Mam wtedy ochotę stanąć i zacząć się cała drapać... Dlaczego tak jest? Pozdrawiam![/QUOTE] HAHAHA mam to samo czasem, u mnie to zalezy od ciuchow. Z tego powodu wywalilam jedne legginsy FILA. Masakra to byla. W jakich ciuchach biegasz?
#4400 |
Konto usunięte
|
a mnie boli w okolicach kostki, zwlaszcza gdy robie podskoki. wiecie co to moze byc? chyba sie musze troche zatrzymac z bieganiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zakorzenienie
|
Mnie boli obok kostki. Musiałam na chwilę wstrzymac bieganie, ale wczoraj spróbowałam i nie bolało już tak, jak ostatnio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj w końcu 10km poniżej godziny
![]() ![]() No i miła niespodzianka - Endomondo wróciło do starego wyglądu, chyba wielu osobom nie podobały się te zmiany |
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Zakorzenienie
|
Są takie dni, kiedy człowiek wie, że nie będzie szło.
Wrócilam do domu, zjadłam obiad i siadłam. I tak mi się nie chciało, bo zmarzłam przez cały dzień. Ale pomyślałam sobie, że jutro nie będę biegać, bo idę na siłownię. Więc poszłam. Prawie dosłownie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Raczkowanie
|
intensywnosc to poki co jakies 7km/h, biegam zazwyczaj 30-40 min, co daje 3-4km mniej wiecej. Jesli chodzi o buty to nie sa ta nie wiadomo jakie ekstra do biegania, po prostu wygodne sportowe Pumy. Technika biegu? To jak ja mam sie tego nauczyc
![]() Ale fakt, nie rozgrzewam sie w sumie, po prostu wychodze i lece... |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Zadomowienie
|
Mozes sprobowac biegac boso. Boso wlasciwie nie da sie biegac zle. Pobiegnij tak kilkaset metrow i poczuj jak powinno sie biegac.
Mozesz tez poszukac filmikow na youtube, nagrac siebie (popros kogos) i porownac.
#4406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Raczkowanie
|
To prawda. Jednak po rozgrzewce jest dużo lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny- czy Wam też tak mięśnie jakby sztywniały od biegania? Zauważyłam, że po długim dystansie mam tak zesztywniałe nogi, że nawet skłonu nie mogę wykonać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zadomowienie
|
Ja mam wręcz przeciwnie, mam rozgrzane mięśnie po bieganiu i łatwo mi się rozciągnąć. Może też nie rozciągasz/rozgrzewasz się przed bieganiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.