Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-28, 11:55   #4411
kar0ola
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Hejo dziewczynki!

Przesylam wirtualne buziaki wiem wiem ze bedzie lepiej... Ogolnie jestem bardzo szczesliwa i zakochana w swojej kluseczce, po prostu w takich momentach przemawia przeze mnie zlosc... Ciesze sie ze moge to tutaj wyrzucic z siebie, bo inaczej to bym zwariowala. Trzeba przetrwac jescze niecale dwa miechy

VIOLKA moja tez czesto ma takie krosteczki.. Pojawiaja sie i znikaja. Polozna mowila ze to normalne i sie nie przejmowac, nasze hormony dzialaja na dzidzie do tego potowki i tak dalej moja wczoraj pol policzka miala takiego podziabanego a dzisiaj juz jest ladnie.

Co do pogody... Masakra ja jestem strasznie cieplolubna i tez brakuje mi tych goracych nocy.. O dniach nie wspomne nawet.

My bedziemy przeprowadzac sie do Wloch za dwa lata

Mi brakuje tez Kordelki... Mam nadzije ze ogarnie niwe konto w koncu.

Ja zaraz zamawiam kroliczka cloud b mowie sobie ze na dzien dziecka prezent a i tak co chwile jej cis kupuje i czy by byla okazja czy nie i tak by go dostala.. Boje sie ze sobie dziecko w przyszlosci rozpuszcze, teraz jeszcze nie ogarnia ale za jakis czas..
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 11:56   #4412
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Nasza kolej
Boli mnie gardlo :/
Gossip ja zawsze daje moja spac z pieluszka gdzies przy niej, czasem dziala czasem nie :P
O witam w klubie. Gorączka mi minęła tylko gardlo boli :O
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 11:58   #4413
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Spałam do 10 30 dziś juhuu i się wykąpałam, ale nie jadłam jeszcze, zaraz muszę to jakoś wykombinować bo za ponad godzinę jedziemy na bioderka.

Madzixx ja chodzę tylko z torbą Skip hop, bo zawsze w sumie jesteśmy z wózkiem, oprócz wizyt u rodzicow i tu mam wszystko niuńki i swoje

Majka mówisz malować młodej? może żele skoro môwisz że taka wygoda 😜 nie bede oszczędzać na córce hehe

Pavlinecka współczuję wrażeń z porody, ja ze swojej strony cesareczkę mogè polecić 😜

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Ja piorę oddzielnie ciemne jednak bo czerwone tam są i ciemny róż, też mam mało ty h ciuchów i długo się zbierają

Nie no na czesc cesarkowa mojego porodu narzekać nie moge szybko, sprawnie i szybko doszłam do siebie. Jutro 3 tygodnie a ja sie czuje, jakbym żadnej cesarki nigdy nie miała ;D dlatego wkurzam sie, ze ćwiczyć nie mozna
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 11:59   #4414
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Hejo dziewczynki!

Przesylam wirtualne buziaki wiem wiem ze bedzie lepiej... Ogolnie jestem bardzo szczesliwa i zakochana w swojej kluseczce, po prostu w takich momentach przemawia przeze mnie zlosc... Ciesze sie ze moge to tutaj wyrzucic z siebie, bo inaczej to bym zwariowala. Trzeba przetrwac jescze niecale dwa miechy

VIOLKA moja tez czesto ma takie krosteczki.. Pojawiaja sie i znikaja. Polozna mowila ze to normalne i sie nie przejmowac, nasze hormony dzialaja na dzidzie do tego potowki i tak dalej moja wczoraj pol policzka miala takiego podziabanego a dzisiaj juz jest ladnie.

Co do pogody... Masakra ja jestem strasznie cieplolubna i tez brakuje mi tych goracych nocy.. O dniach nie wspomne nawet.

Ja zaraz zamawiam kroliczka cloud b mowie sobie ze na dzien dziecka prezent a i tak co chwile jej cis kupuje i czy by byla okazja czy nie i tak by go dostala.. Boje sie ze sobie dziecko w przyszlosci rozpuszcze, teraz jeszcze nie ogarnia ale za jakis czas..
ooo a czemu do Wloch?

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 12:00   #4415
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A sa jakies zabawki, w ktore taki maluszek moze kopać i one jakos reagują? Wiem, ze jest mata z Tiny Love bodajże ale droga dosyć.
Stary 2015-05-28, 12:01   #4416
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dostałam paczkę ze stanów.... Ale cuda *-*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 12:03   #4417
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo dziewczynki!

Ja to marze o tym by się przeprowadzić do z Włoch. Kocham Włochy. Od dwóch lat jeździmy i zwiedzamy... nie dość ze da piękne to ludzie wyluzowani i maja non stop piękną pogodę... zima jest u nich taka jak teraz pogoda u nas... a macie już takie konkretne plany co do regionu?

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Pokazuj
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 12:06   #4418
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
A jak są takie ciemniejsze rzeczy np spodnie? Coś ze niby pod jeans? Bo boje się takich ciemnych z białymi :-( a znowu za mało mam ciemnych żeby pralkę na nie uruchamiać. ..
Piore razem ale z szmatka. Jak czegoś nie jestem pewna czy zafarbuje to w rekach przepiore.

Siedzimy sobie na dworze, cieplutki tylko wiatr się kreci co chwile z innej strony :/
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 12:07   #4419
gosiak0512
Zakorzenienie

MAJKA moze dlatego ze nigdzie tu blisko nie ma takiej poradni. Tak mi sie wydaje.

MALA HAHAHA mistrzu

Martyna nie spi od 7.40.. ogarnelam pranie, obiad i meza do roboty a teraz z mala na dworze jestem moze w wozku zasnie.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 12:10   #4420
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
ooo a czemu do Wloch?

Cytat:
Ja to marze o tym by się przeprowadzić do z Włoch. Kocham Włochy. Od dwóch lat jeździmy i zwiedzamy... nie dość ze da piękne to ludzie wyluzowani i maja non stop piękną pogodę... zima jest u nich taka jak teraz pogoda u nas... a macie już takie konkretne plany co do regionu?

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Pokazuj

Do Wloch poniewaz KOCHAMY WLOCHY MILOSCIA BEZGRANICZNA hehehe nawet mamy tatuaze z mezem ta sama czcionka i po wlosku ale inne sentencje. Pozatym chcemy zyc pelnia zycia i stwierdzilismy ze czemu nie? Cieplo caly rok, jedzenie najlepsze na swiecie, ludzie cudowni... Czego chciec wiecej? Narazie mieszkamy w Berlinie i tutaj naprawde dobrze sie zyje, ale tak nas ciagnie do cieplego... No i rodzine tam mamy. To tez latwiej. Region - Calabria. Cudowny. Moj ukochany nazywam to 'prawdziwymi Wlochami'.
Stary 2015-05-28, 12:12   #4421
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Kurcze u nas buźka dalej zsiana krostkami, co to może być na Wasze oko?Załącznik 5988104
moze tradzik niemowlecy? u nas tak to wygladalo.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 12:13   #4422
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
ja osttanio otworzylam z cycem na wierzchu (dobrze ze w staniku)
jak malego karmie to albo bluzka w gore, albo zakladam taka na ramiaczkach i sciagam to ramiaczko odstaniajac piers. tak tez zrobilam- nakarmilam malego, stanik zapielam klik-klik, kurier zadzwonil, odebralam paczke i myslalam czemu on sie tak cieszy dopiero przechodzac obok lustra matka zorientowala sie ze ma wywalonego cyca :/

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

zazdrooszcze ci az sie zastanawiam nad przejsciem na diete, wlasnie ze wzgledu na mpja wage. za duzo sobie pozwalam. a ostatnio to juz sama siebie przechodze. pizza, shorma, kielbasa z grilla :/ waga stoi w miejscu i wydaje mi sie, ze bebech mi wypycha.
Hahahahaha :-D
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 12:18   #4423
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też ciężko tu samej i stąd to też wynika wiem że jak bd robić jak mała to Amelka moment się nauczy i z rąk jej nie wypuszcze.... Już jak tz z pracy wraca i się z nią bawi a ona mnie gdzieś usłyszy z kuchni albo zobaczy to mruczec zaczyna.... Mile to Ale tak być nie może ze nauczy się tylko mnie i noszenia bo zwariuje do reszty.... nie jestem wyridna daje jej tyle ile potrzeba nie uważam by była poszkodowana

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Domima ja wrzucam wszystko razem kolory białe i mi nie farbuje nic .... Bez żadnych szmatek z roska....
Cytat:
Mam podobne podejscie do Ciebie, bardzo ja kocham i chce dla cory jak najlepiej ale ja tez jestem sama ,wiecie, i nie chce jej nauczyc na rekach caly czas bo dom zarosnie syfem a i ja przy okazji. Wiem ze jest malenka ale wydaje mi sie ze dzieci chlona wszystko od razu i ze jak teraz zaczne przyzwyczajac ze jestem na kazde kwekniecie to potem sobie poprostu nie dam rady. Mysle ze robie to dla naszego wspolnego dobra ale owszem zgadzam sie ze kazda mama czuje swoje potrzeby i powinna robic po swojemu. Mysle ze inaczej bym sie z nia obchodzila gdyby mi dawala w "du pe" bo wtedy tonacy brzytwy sie chwyta ale poki co odpukac jest dla mnie aniolem
ja mam troche takie podejscie jak tu:
http://madrzy-rodzice.pl/2015/05/kol...j-na-geniusza/

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Pięknie. Ja widzę ze tez mam juz trochę dosc tej diety. Zaczynam coraz więcej wprowadzac. I oczywiście robie zle bo 2-3 rzeczy na raz. Ale jak jej cos zaszkodzi to wtedy bede szukac co. Bo ja w koncu zdechne na tej diecie:/
probuj probuj, ja nie krytykuje dietym, jednak po sobie widze, ze nie warto

JAŚ

Stary 2015-05-28, 12:18   #4424
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Nie zawsze. Moja mama miała na odwrót. Pierwsze szybko a z drugim się męczyła. ..

Szczerze mało przydatna... plus że dostałam saszetki do picia na laktacje a dowiedziałam się że butelka to zło i kazała mi go dokarmiac przez strzykawke i rurke jak teściowa to zobaczyła to za łeb się złapała. Aaa smoczek to też wielkie zło! I chciala mnie namówić na wypożyczenie laktatora elektrycznego ze szpitala bo jest o wiele lepszy od ręcznego. Ja słyszałam ze jest na odwrót. No i ogólnie jak ja mogę mm dokarmiac. Dziecko ma mi siedzieć na cycku 24 na dobe i rozkrecac. Taaa z pustego cycka się napije :/ a ja mam full czasu i nic do zrobienia w domu. Miałam przyjść teraz na kontrole ale niech się wali

Aaaaaaha

I wzajemnie miłego dnia i :brawo: za 4 tygodnie

Hahaha to ja tak ostatnio zrobiłam ale do okna poszłam tylko u mnie akurat perfidnie cyc na wierzchu karmilam i po karmieniu od razu odbijam a potem nakrywam pierś i tak mi sie po odbiciu zapomniało i poszłam do okna :P Tż poten powiedział że jak ktoś to widział ro pewnie pomyślał że jakąś wariatka z cycem lata

Haha nie rozśmieszajcie mnie bo dzieckiem na cycu trzęsę ;p
Stary 2015-05-28, 12:18   #4425
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Do Wloch poniewaz KOCHAMY WLOCHY MILOSCIA BEZGRANICZNA hehehe nawet mamy tatuaze z mezem ta sama czcionka i po wlosku ale inne sentencje. Pozatym chcemy zyc pelnia zycia i stwierdzilismy ze czemu nie? Cieplo caly rok, jedzenie najlepsze na swiecie, ludzie cudowni... Czego chciec wiecej? Narazie mieszkamy w Berlinie i tutaj naprawde dobrze sie zyje, ale tak nas ciagnie do cieplego... No i rodzine tam mamy. To tez latwiej. Region - Calabria. Cudowny. Moj ukochany nazywam to 'prawdziwymi Wlochami'.
-dla mnie Włochy tez numero uno i podzielam 100%-owo twoje zdanie. Kurde ale Calabria jeszcze przed nami -tak daleko się nie zapusciliśmy jeszcze-bo to gdzieś blisko Sycylii prawda? My mamy obcykana środkowa cześć -Toskania, Umbria... Najdalej póki co to Rzym -ale tam jest zwiedzania na kolejne 15 lat zazdroszczę rodziny tam
Stary 2015-05-28, 12:19   #4426
gosiak0512
Zakorzenienie

DOMIMA ja dzis dalam 2 pary dzinsow do kolorowych z bialymi bo nie mialam z czym tego uprac i nie pofarbowalo.

Co do noszenia to ja nosze, tule i nie patrze. Chlopakow tak samo na rece bralam i nie mialam z tym potem problemu a i teraz mi na plecach nie wisza dziec sie tulic potrzebuje to matka mu nie zaluje

CASHMERE chyba czekac na zbawienie! .. a planuje isc na konsultacje do rodzinnej bo czytalam ze jakas masc na to daja najpierw wiec niech ona mi doradzi bo jak synowi sie napletek wrosl to ona mi bardzo pomogla wtedy i mascia to zalatwilismy. No a do czd bede dzwonic co pare dni bo moze ktos termin zwolni.

Stary 2015-05-28, 12:24   #4427
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorsze jest to ze za miesiąc będzie już dnia ubywac... :-( jak byłam dzieckiem to pamiętam takie ciepłe wręcz gorące noce w maju, czerwcu. .. a tu kuzwa po 8 gora 10 st w nocy... :-( to jest Niedowiary :-(
ginie nam lato i zima

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Moj ostatnio tez malo spi :/ Wczoraj 2x30minut a przedwczoraj w ogole, bo co usnal to po 2 minutach ryk. I moj tez wymusza i jest bardzo absorbujacy. Ach te starszaki

Haha teraz sie pewnie nie moze doczekac kiedy znowu bedzie do Ciebie przesylka
ja juz pogodzilam sie z tym, ze moje dziecko malo spi w dzien, bardzo malo. i staram sie wykorzystac kazda minute jego snu

taa nie wygladalam zbyt zachecajaco w dresach i rozczochrana

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

Ja od poniedziałku jestem na diecie bo też żarłam jak świnia
No i ćwiczę, zobaczymy czy będą efekty
orbi od kilku dni stoi a ja nie mam kiedy go dosiasc

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
A wlasnie jak u Jasia bioderka na usg wyszly?ja mam jutro powtorna kontrole, ale widze ze lewe bioderko nadal gorsze :/
my mamy dopiero 9-tego. dam znac.

JAŚ

Stary 2015-05-28, 12:27   #4428
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

No tak tylko w tym artykule nie jest napisane wlasnie o kolysaniu i bujaniu do snu tylko bardziej w formie zabawy ktora rozwija takiego maluszka. A mnie chodzilo konkretnie o bujanie/kolysanie na zasadzie ze jak dziecko marudzi to "zeby miec swiety spokoj". Kolysanie dla mnie w ostatecznosci a poki dzialaja inne rzeczy jako uspiacze czy uspokajacze to tego nie chce paktykowac

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-05-28, 12:27   #4429
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Rosario,dzieki za opis wizyty w por.laktacyjnej, no myslalamze wieksza pomoc tam... i mniejszy fanatyzm Koperco chyba jeszcze byla i wydaje mi soe ze bardziej zadowolona (?)
Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Ale kilo w ciągu miesiąca to jest w sam raz przecież. Cobona gada że za dużo
Z tego co czytalam to w sam raz.moja cora w 2 tygodnie przytyla 500g i wg pediatry bardzo ladnie jsk na kp.
My po szczepieniu,na razie ze 2minuty tylko ryku, potem zasnela dosc szybko i teraz przysnela po cycu. Czyli wdzystko jeszcze przed nami,zbiera pewnie sily ;p. No i u nas infanrix na wykonczeniu jest,nie wiadomo czy w czerwcu będzie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MAJKA moze dlatego ze nigdzie tu blisko nie ma takiej poradni. Tak mi sie wydaje.

MALA HAHAHA mistrzu

Martyna nie spi od 7.40.. ogarnelam pranie, obiad i meza do roboty a teraz z mala na dworze jestem moze w wozku zasnie.
Oj,to się. Martynce pozmienialo... znudzilo sie jej w koncu tyle spac.
Moja cora spi w body i spiochach lub pajacu,mi tam jak spie to sie zimniej robi wiec i dziecko tak traktuje.jak jej za goraco to niech zdejmie se kocyk
A i nasza polozna tez nadmanganian odradzala,bo wysusza. A mojadzispo wczorajszymprzemyeaniu ma duzo ladniejsza buzie.jakis krem z ziaji polecala,ze niby taki dobry na pryszczyki. I pryszcze to prawie u kazdego malucha ponoc sa.sie nieprzejmowac.corcia ma takie jak u Violki,tylko ciut mniej
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 12:28   #4430
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
DOMIMA ja dzis dalam 2 pary dzinsow do kolorowych z bialymi bo nie mialam z czym tego uprac i nie pofarbowalo.

Co do noszenia to ja nosze, tule i nie patrze. Chlopakow tak samo na rece bralam i nie mialam z tym potem problemu a i teraz mi na plecach nie wisza dziec sie tulic potrzebuje to matka mu nie zaluje

CASHMERE chyba czekac na zbawienie! .. a planuje isc na konsultacje do rodzinnej bo czytalam ze jakas masc na to daja najpierw wiec niech ona mi doradzi bo jak synowi sie napletek wrosl to ona mi bardzo pomogla wtedy i mascia to zalatwilismy. No a do czd bede dzwonic co pare dni bo moze ktos termin zwolni.
No właśnie o takie dzinsiki mi się rozchodzi... no i w końcu ich nie dalam bo się przeraziłam ze mogą mi farbnac co nieco... ale następnym razem już dam wobec tego. Zobaczymy. Dzięki za odp :-*
Stary 2015-05-28, 12:28   #4431
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
pozazdroscic!

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A sa jakies zabawki, w ktore taki maluszek moze kopać i one jakos reagują? Wiem, ze jest mata z Tiny Love bodajże ale droga dosyć.
chetnie sie podlacze, jasiek kopie niesamowicie a to nie mata z fp? az musze zerknac.

JAŚ

Stary 2015-05-28, 12:30   #4432
Izuniaa89
Zakorzenienie

Kar0ola super! Zazdroszczę
Stary 2015-05-28, 12:30   #4433
boleczka93
Zakorzenienie

A tak wgl to nie wiem czy ja cos dzisiaj zrobie, czyzby i nas dopadal skok skoro sie zaczyna 5 tydzien czy to moze tez przez ten katar? Od 9 spala moze w sumie z 30 minut a ja potrzebuje posprzatac bo goscie na 18.. grr

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-05-28, 12:31   #4434
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
No tak tylko w tym artykule nie jest napisane wlasnie o kolysaniu i bujaniu do snu tylko bardziej w formie zabawy ktora rozwija takiego maluszka. A mnie chodzilo konkretnie o bujanie/kolysanie na zasadzie ze jak dziecko marudzi to "zeby miec swiety spokoj". Kolysanie dla mnie w ostatecznosci a poki dzialaja inne rzeczy jako uspiacze czy uspokajacze to tego nie chce paktykowac
podalam przyklad
lubie tulic moje dziecie, wlasnie wtedy kiedy marudzi najbardziej.

ale kazda z nas wychowyje swoje dziecko wg swoich priorytetow, nic nie krytykuje

JAŚ

Stary 2015-05-28, 12:32   #4435
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:

A mnie wkurza to wiecznie maridzenie na diete, bo niech mi ktos wytlumaczy jakim cudem do krwi dostaja sie np wlasciwosci wzdymajace ? Mleko produkuje sie Z KRWI nie z zoladka.......... W dodatku wszedzie pisza co innego na temat diety tu ze mozna jesc to, tam ze nie mozna jesc tego co swiadczy samo o sobie ze dieta to jeden wielki wymysl, ktos kiedys powiedzial, reszta cos dodala i tak o to powstalo. Nastepnym razem jak lekarz czy polozna powie o diecie spytajcie na jakiej podstawie macie ja trzymac, jak produkuje sie mleko.

Noworodek urodzil sie ze sterylnym ukladem pokarmowym wiec i tak czy siak bedzie mial 'problemy brzuszkowe' dostaje bakterie od nas podczas karmienia, dostal bakterie podczas porodu i ten uklad po prostu musi nauczyc sie funkcjonowac z nimi.

Niech bedzie ze sie wymadrzam, ale mysle ze nie pisze nic nielogicznego... I oczywiscie sama sobie tego nie wymyslilam, na poczatku myslalam jak wiekszosc poniewaz nie wiedzialam jak sie produkuje mleko. oczywiscie jak ktos uwaza ze nie mam racji to chetnie wyslucham.

Aczkolwiek presja otoczenia sprawia ze i tak wiekszosc oleje logike i bedzie trzymalo diete 'bo tak wszyscy robia, to pewnie tak trzeba i koniec'
Stary 2015-05-28, 12:32   #4436
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
podalam przyklad

ale kazda z nas wychowyje swoje dziecko wg swoich priorytetow, nic nie krytykuje
Ale ja tez absolutnie nie krytykuje

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-05-28, 12:36   #4437
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
A jak są takie ciemniejsze rzeczy np spodnie? Coś ze niby pod jeans? Bo boje się takich ciemnych z białymi :-( a znowu za mało mam ciemnych żeby pralkę na nie uruchamiać. ..
Ja piorę oddzielnie białe ewent.z jasniutkimi i kolorowe oddzielnie, jak sa tam intensywne barwy to wrzucam chusteczkę

Cytat:
Najgorsze jest to ze za miesiąc będzie już dnia ubywac... :-( jak byłam dzieckiem to pamiętam takie ciepłe wręcz gorące noce w maju, czerwcu. .. a tu kuzwa po 8 gora 10 st w nocy... :-( to jest Niedowiary :-(

okropna ta pogoda

Cytat:
Super. Ja czekam na taką pake

Jestem w pracy. Karmie Julka i spadamy

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Jeszcze zmiana pampka nas czeka hehe
Stary 2015-05-28, 12:38   #4438
gosiak0512
Zakorzenienie

GOCZEK u mnie cieplutko jest

Stary 2015-05-28, 12:42   #4439
rosarioV
Zakorzenienie

Violka a na moje to potowki są. ..
Karola moja tesciowa ma takie samo podejście. Mówi że jadła wszystko nawet kapuste i nic dzieciom nie bylo tylko teraz wiecej chemii jest we wszystkin niż 30 lat temu...

Chyba nam się skok kończy mały śpi od ponad 9, posprzaralam całe mieszkanie wreszcie jest czysto w domu podligi pomyte
Oooo obudził się. Idę pampka przebrać nakarmić i idziemy na spacer

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 12:42   #4440
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
-dla mnie Włochy tez numero uno i podzielam 100%-owo twoje zdanie. Kurde ale Calabria jeszcze przed nami -tak daleko się nie zapusciliśmy jeszcze-bo to gdzieś blisko Sycylii prawda? My mamy obcykana środkowa cześć -Toskania, Umbria... Najdalej póki co to Rzym -ale tam jest zwiedzania na kolejne 15 lat zazdroszczę rodziny tam

To my objechalismy cale Wloskie wybrzeze hehe najlepsze wakacje w moim zyciu, az sie lezka w oku kreci
Tak to na samym dole. Dlatego to takie prawdziwe Wlochy. Ale Rzym tez kocham, pomimo ze jest bardziej europejski niz wloski Wlasnie chce kupic jakies bilety lotnicze zeby chicuaz na jeden dzien poleciec ale nie wiem jak to z mala ogarnac.. Musze to jakos ugryzc.

Cytat:

Hehehe a ja nie kolysze bo jestem leniem ..

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Kar0ola super! Zazdroszczę

Jestescie razem z mala, jak poczujesz sie na silach to mysle ze wszstko przed Toba i czemu by sie nie przeprowadzic w jakies wymarzone miejsce?

Cytat:
A tak wgl to nie wiem czy ja cos dzisiaj zrobie, czyzby i nas dopadal skok skoro sie zaczyna 5 tydzien czy to moze tez przez ten katar? Od 9 spala moze w sumie z 30 minut a ja potrzebuje posprzatac bo goscie na 18.. grr

Witaj w moim swiecie heh mi sie wydaje ze im starsze to po prostu mniej snu potrzebuja..

Cytat:
podalam przyklad

Mnie serce boli jak mala tak wyje ze nawet tulenie nie pomaga.. Zdarzylo sie to z dwa razy ale bylo straszne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości