Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-28, 15:47   #1291
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Nie odrbrałabym. Czuję, że będziesz potem miała problem z odzyskaniem pełnej kwoty. Skoro tak szybko napisałaś, że rezygnujesz, to aż dziwne, że zdążyli wysłać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Też tak uważam ,pewnie chcą ci potrącić za przesyłkę.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 15:48   #1292
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
No i pokazuję się
Kurcze akurat na tel siedzę i nie widzę damn it
Stary 2015-05-28, 16:02   #1293
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość

potrzebuje porady.
zamówiłam sztućce za 160 zł ale poczytałam i okazłao sie ze to jakieś badziewie i jeszcze długo na przesyłke musze czekac, a miał byc to prezent.
zatem zaraz po zatwierdzeniu zamówienia napisałam kilka maili ze nie chce tego juz i rezygnuje, zaznaczam ze opłata przy odbiorze. zaden z maili nie dotarł ponoc i dziś przyjeżdza kurier z tą paczka. dodzwoniłam sie do sklepu i poinformowąłm ze nie chce tego. powiedzieli mi ze mam odebrac a jutro kurier to zabierze z powrotem i zwróci kase. a moze lepiej po prostu nie odebrac przesyłki. tylko nie wiem czy mam obowiazek opłacic za przesyłke, zn kuriera?
Też bym nie odbierała. Narazisz się jedynie na negatywny komentarz, ale przynajmniej nie będzie walki o zwrot kasy.

Cytat:
Nie zgodzę się z tobą względem tych napisem pod aukcją. Po prostu nie znasz zasad panujących na allegro. Kiedy na aukcji pojawi się jakakolwiek oferta, sprzedający nie ma możliwości zmieniać czegokolwiek w opisie, nawet zdjęć usuwać, a takie zdjęcia jak ty mówisz robi się w opisie a nie poprzez "dodaj zdjecię" Jedyny sposób na dodanie jakiejkolwiek informacji jest właśnie taki wpis pod aukcją. I nie przesadzajmy, to nie jest jakaś super mała czcionka. Jest normalna, jakby napisać ogłoszenie bez dodatkowego rasowania. To jest właśnie po to, aby nie oszukiwac. Po prostu trzeba sprawdzać. To samo tycczy się kosztów przesyłki. W opisie jest wszystko, np, że w paczce może być tylko jedna rzecz, albo każda dodatkowa sztuka jest płatna.
Dobrze wiem, że jak już przedmiot jest wystawiony to nie można zmieniać opisu aukcji. Ale wiesz, tutaj przedmioty były wystawione, mimo że prawdopodobnie ich już nie mieli na stanie. Aukcja była świeża, kupionych było tylko kilkanaście kompletów pościeli, a o dziwo z blisko 50 wzorów zestawów zostało im raptem kilka. No dziwne. Jak dostałam maila zwrotnego z informacją, że dostepnych jest tylko kilka modeli to wszystko dokładnie obejrzałam.
A czcionka była rzeczywiście zwykła, ale w porównaniu do tej wielkiej i oczoj*bnej z opisu aukcji, to robiło różnicę Szczególnie, że tam też mogli zrobić ja nieco większą czy wyraźniejszą. Ale po co, skoro wtedy ludzie poszukaliby innego sprzedawcy, który ma większy wybór...

Cytat:
No i pokazuję się
Super brzuszek A jaka śliczna sukienka! Gdzie kupiłaś?
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 16:04   #1294
czarownica_tea
Zakorzenienie

Co do Krakowa to ja serdecznie polecam taka kafejkę Cafe Zakątek maja pyszne herbaty i kanapki. Ale ja uwielbiam ich za klimat . Jestem tam za każdym razem kiedy odwiedzam Kraków.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 16:14   #1295
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Super dzięki! My jesteśmy typowymi miesozercami :-D także na pewno popatrzę co mi poleciłas lubimy testować też nowe smaki

W czwartek mamy imprezę firmową Tz w Starej zajezdni, ale piątek i sobotę się relaksujemy i zwiedzamy.

A w ogóle taka ze mnie gapa :-( obserwowałam dwie aukcje super ubranek, takie na prawdę sensowne i co... Poszłam do kuchni robić obiad i przegapilam koniec grrrrrr :-(
To zaczynacie na Kazimierzu. W starej zajezdni mają niezłe swoje piwo i fajne stoliki z kranikami nakarmić tez Was dobrze powinni. Miesozercy będą w raju w Pimiento ja też jestem typowym miesozerca,wiec wszystkie miejsca się nadają. A jakbyście chcieli skorzystać z tych śniadań, to najlepsze są w niedziele, ale wtedy tez jest najwięcej ludzi. Zrobiłaś mi teraz smak i chyba pójdziemy w sobotę do tego Zazie, bo mąż mi obiecał zrobić pierwszy dzień matki
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 16:14   #1296
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Ja nie lubię stać i smażyć mięsa. Najchętniej właśnie pieke

Wrzucasz, zamykasz piekarnik i nad tym nie stoisz :-P
A dzisiaj zrobię młoda kapustę bo tak mnie naszlo
To ja polecam parowar wszystko wrzucasz i samo się robi.

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
ja młoda kapustkę to od 3 dni jem
a wczoraj Michał zabrał mnie do restauracji Magdy Gesler Polka
zjadłam tam przepyszną zupę pomidorową
a on placki ziemniaczane z polewą z borowików
piwko ja wodę nie zapłaciliśmy dużo bo raptem 58 zł
wszytsko było taaaakie pyszne że po prostu rozpływało się w ustach, naprawdę klasa.
obiecaliśmy sobie wybrać się na coś jeszcze pyszniejszego bo było tyego mnóstwo w karcie ale była godzina 21 wiec zjedliśmy coś lekkiego.
Trzebabyło zamówić salatkę cezara. Udko z kurczaka ugotowane i wlozone w sałatkę. Moj tż zamowil sobie tatara, zupę gulaszową ( a ja i tak robię lepszą), kilka razy wino i zaplacilismy kolo 200zł.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 16:22   #1297
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Wlasnie, na jakiej stronie albo cos mozna brać udzial w konkursach itd. ? Mam teraz troche czasu to bym chetnie wziela w czyms takim udział. Szczególnie same wiecie ile kosztują rzeczy dla malucha i nasz budzet domowy jest przez to nadszarpniety
Ja na polskich stronach szukałam, pozapisywałam się i guzik. Lovela od dawna nie ma próbek, e sumie to udało mi się tylko z próbek zamówić...tabletki do zmywarki nic dzieciowego nie ma, ale jak znajdziecie coś, to dajcie znać ja też jak mi się coś uda to dam znać
Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Ja byłam w knajpie po rewolucjach a w Augustowie, powiem wam ze trochę porażka. Zamowilam sobie carbonare która uwielbiam i jadłam kilkakrotnie w kilku miejscach i była tam tak okropnie słona ze nie dało się jej przełknąć .. mój kolega zamówił zupę cytrynowa mówi ze zwykły żurek nic specjalnego. A koleżanka pierś z warzywami i tez bez rewelacji. Napewno więcej tam nie pójdę. Obsługa -100 . Nikt nie zwracał na nas uwagi w końcu kiedy kelner lat 16 się zebrał to czekaliśmy pewnie ze 40 minut. Mój mały zamówił pizze i lepszą dają w tele pizzy. Potem poczytałam opinie. No i każdy pisał to samo.. ;/ szkoda

Bo akurat nie dużo tam miejsc do zjedzenia czegoś pysznego prócz sezonowej ryby i kebaba na każdym rogu.
Szkoda, mi się wydaje, że te knajpy naprawdę mogłyby sporo wynieść z takich rewolucji, nawet jeśli program jest przesadzony czy trochę oszukany. Smak swoje powie i tak
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jestem chetna do wymiany, dzis 30st bylo w cieniu nad woda ;-)
Oo to ja tym bardziej jestem chętna, mogę się pakować

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Ale jestem padnięta po spacerze, dobrze że Młoda zasnęła to mam chwilę, żeby na spokojnie poleżeć i odpocząć
Jak byłyśmy na placu zadzwoniła do mnie teściowa i dała mi cały wykład, dlaczego powinnam urodzić wcześniej, przed 20 sierpnia. Otóż Młody będzie wtedy lwem, a nie zodiakalną panną A panny są niezdecydowane, wszystkim ustępują, takie ciepłe kluchy i Młody będzie bez charakteru jeśli urodzi się panną
Znam tylu ludzi spod tego samego znaku mających zupełnie inne charaktery, że śmiać mi się chce z takich rewelacji
Moja mama jest Panna i jakoś nic mi się nie zgadza bo tylko ja jej się nie boję postawić w ogóle to nie wierzę w te brednie i mnie śmieszy, jak ktoś do tego poważnie podchodzi. Jak moja babcia. Zawsze sprawdza czy pary w rodzinie do siebie pasują i kuzynka pasowała do swojego byłego a ja do tż nie, ja jestem prawie rok po ślubie i będziemy rodzicami, a oni się rozstali- i jaki jest sens tych znaków zodiaku?
Ehh tak samo jak z imionami, najpierw gadała oby była dziewczynka u nas żeby dziecka Alan nie nazwać, teraz jej Wiktoria się nie podoba bo ona miała ciotkę Wiktę i była wredna. Taa jakby jedna jedyna Wiktoria była na świecie i to właśnie ciotka mojej babci...
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ludzkiego? Bo zwierzece czesto sa dodawane, czy do potraw czy kosmetykow.
Weź bleeee

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
bez obrazy ale głupoty wygaduje ta twoja tesciowa

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

jem normalnie co i sie nawinie, nie mam zachcianek ale własnie ssie mnie po prostu

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

potrzebuje porady.
zamówiłam sztućce za 160 zł ale poczytałam i okazłao sie ze to jakieś badziewie i jeszcze długo na przesyłke musze czekac, a miał byc to prezent.
zatem zaraz po zatwierdzeniu zamówienia napisałam kilka maili ze nie chce tego juz i rezygnuje, zaznaczam ze opłata przy odbiorze. zaden z maili nie dotarł ponoc i dziś przyjeżdza kurier z tą paczka. dodzwoniłam sie do sklepu i poinformowąłm ze nie chce tego. powiedzieli mi ze mam odebrac a jutro kurier to zabierze z powrotem i zwróci kase. a moze lepiej po prostu nie odebrac przesyłki. tylko nie wiem czy mam obowiazek opłacic za przesyłke, zn kuriera?
Ja też bym nie przyjęła i nie płaciła za przesyłkę. Przecież Cię kurier nie zmusi do zapłaty.
Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Ja Ci mogę kilka polecić Ale to zależy od tego co lubisz jeść i od budżetu. WYmienie Ci kilka, w których najbardziej lubię jeść. Jak napiszesz konkretniej czego szukasz, to napiszę coś więcej.
co polecam bardzo, bardzo, bardzo?
1. Najlepsze śniadania są w knajpie Kolanko nr 6 na Kazimierzu. 18 zł - jesz i pijesz ile chcesz, nawet pieczywo i sery robią własne, własne tarty.
2.Najlepsze super obiady to jak dla mnie steki jestem wielbicielką. Najlepsze steki są w Pimiento, akurat obok Kolanka.

3.Pizza - Polecam En Plato - ale to peryferia Krakowa.

To są trzy miejsca, w których jestem zakochana.

Bliżej centrum - Pizza Garden.
Tanio, a dobrze? - stołówki. Studenckie stołówki w Krakowie są super. Ja znam te z okolic AGH. Polecam Nawojkę - 12,50 obiad z zupą i kompotem. Polecam placki po węgiersku u nich. Lepsze niż 2 razy droższe w niejednej knajpie. Polecam też Żaczka za świetne dewolaje.

Właściwie Nawojkę moę dodać do miejsc, w których jestem zakochana

średnie ceny, dobra kuchnia:
Przyjemna restauracja - Bazylia.
Świetna kuchnia meksykańska, - Tacomexicano koło Floriańskiej.
Trattoria Mamma mia

Kilka fajnych knajp jest w rynku, ale to zawsze jest większy koszt - np. Da Pietro.

Za to nie polecam, np. słynnego Wierzynka Przerost ceny nad smakiem.

Na wieczorną posiadówę przy piwku dla Twojego Michała polecam Omertę na Kazimierzu Mają tam wszystkie piwa o jakich zamarzysz, no ale to nie rozrywka dla Ciebie
Dla Ciebie może być pijalnia czekolady Wedla na rynku, prawdziwa, gęsta czekolada

Albo jakbyś zapuściła się w te okolice AGH, to jest blisko najlepsza cukiernia w jakiejkolwiek jadłam. Prawdziwe, domowe ciasta. Słodka manufaktura na Urzędniczej. To jest smak z najwyższej półki

A jeśli miałabyś ochotę na fast food, to ze sztampy Krakowskiej wszyscy polecają kiełbaski z Nyski, Zapiekanki z okrąglaka, koniecznie od Endziora. Kebab na Grodzkiej czy Hamburgery (np. Moaburger).

A tutaj masz bloga o krakowskich knajpach, którego lubię, jakby było mało moich propozycji:
http://dania-kontra-ania.blogspot.com/
Ona jak większość krakusów wspomina Zazie Bistro, ponoć jedna z lepszych knajp w Krakowie, ale jeszcze nie zdążyłam pójść, więc się nie wypowiem. Ale drogo, oj drogo.

Jest jeszcze wiele fajnych miejsc, ale podałam te, które są mi jakoś bliższe Ale jakbyś, np. napisała, ze masz ochotę na super pomidorową, to jet specjalne miejsce na pomidorową
Aha i tak, jestem żarłokiem, nawet bez ciąży
Kurcze chyba pojadę do Krakowa się najeść

Znalazłam sobie w mojej książce przepis na enchiladas z wołowiną i czekam na sobotę, ale będę jeść!!! Ehh i ważę już 55,4kg...
Cytat:
No i pokazuję się
A ja jak zwykle nie widzę, zaraz to naprawie!
Edit: widzę! jaki masz fajny brzuch, ja mam mniejszy a sukienka całkiem niczego sobie

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Edytowane przez Panna Izabela
Czas edycji: 2015-05-28 o 16:24
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 16:28   #1298
Mten
Rozeznanie

To ja dostałam wspaniały telefon, że przyszedł nasz narożnik do salonu :-D jupii
Biorę Tz i jedziemy zapłacić i umówić transport :-D
Stary 2015-05-28, 16:59   #1299
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym nie odbierała. Narazisz się jedynie na negatywny komentarz, ale przynajmniej nie będzie walki o zwrot kasy.

Dobrze wiem, że jak już przedmiot jest wystawiony to nie można zmieniać opisu aukcji. Ale wiesz, tutaj przedmioty były wystawione, mimo że prawdopodobnie ich już nie mieli na stanie. Aukcja była świeża, kupionych było tylko kilkanaście kompletów pościeli, a o dziwo z blisko 50 wzorów zestawów zostało im raptem kilka. No dziwne. Jak dostałam maila zwrotnego z informacją, że dostepnych jest tylko kilka modeli to wszystko dokładnie obejrzałam.
A czcionka była rzeczywiście zwykła, ale w porównaniu do tej wielkiej i oczoj*bnej z opisu aukcji, to robiło różnicę Szczególnie, że tam też mogli zrobić ja nieco większą czy wyraźniejszą. Ale po co, skoro wtedy ludzie poszukaliby innego sprzedawcy, który ma większy wybór...

Super brzuszek A jaka śliczna sukienka! Gdzie kupiłaś?
Niestety ale w tych dopiskach chyba nie da się nic zmienić, przynajmniej mnie się nigdy nie udało.
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja na polskich stronach szukałam, pozapisywałam się i guzik. Lovela od dawna nie ma próbek, e sumie to udało mi się tylko z próbek zamówić...tabletki do zmywarki nic dzieciowego nie ma, ale jak znajdziecie coś, to dajcie znać ja też jak mi się coś uda to dam znać

Szkoda, mi się wydaje, że te knajpy naprawdę mogłyby sporo wynieść z takich rewolucji, nawet jeśli program jest przesadzony czy trochę oszukany. Smak swoje powie i tak

Oo to ja tym bardziej jestem chętna, mogę się pakować

Moja mama jest Panna i jakoś nic mi się nie zgadza bo tylko ja jej się nie boję postawić w ogóle to nie wierzę w te brednie i mnie śmieszy, jak ktoś do tego poważnie podchodzi. Jak moja babcia. Zawsze sprawdza czy pary w rodzinie do siebie pasują i kuzynka pasowała do swojego byłego a ja do tż nie, ja jestem prawie rok po ślubie i będziemy rodzicami, a oni się rozstali- i jaki jest sens tych znaków zodiaku?
Ehh tak samo jak z imionami, najpierw gadała oby była dziewczynka u nas żeby dziecka Alan nie nazwać, teraz jej Wiktoria się nie podoba bo ona miała ciotkę Wiktę i była wredna. Taa jakby jedna jedyna Wiktoria była na świecie i to właśnie ciotka mojej babci...

Weź bleeee

Ja też bym nie przyjęła i nie płaciła za przesyłkę. Przecież Cię kurier nie zmusi do zapłaty.

Kurcze chyba pojadę do Krakowa się najeść

Znalazłam sobie w mojej książce przepis na enchiladas z wołowiną i czekam na sobotę, ale będę jeść!!! Ehh i ważę już 55,4kg...

A ja jak zwykle nie widzę, zaraz to naprawie!
Edit: widzę! jaki masz fajny brzuch, ja mam mniejszy a sukienka całkiem niczego sobie

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Dzięki dziewczyny Sukienka z ciuszka, bonprixowa

Przyszły kolejne ciuszko. Spoko, ale tym razem jeden pajac cały w plamach :/ No ja niewiem, przecież to widać na odległość.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Wow, wyobraźcie sobie, zadzwoniła do mnie babeczka, że odda mi pieniądze za te dwa ciuszki I nawet nie muszę odsyłać. Pierwszy raz się z takim czymś spotykam.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-28, 17:02   #1300
czarownica_tea
Zakorzenienie

Panna Izabela- ja już dostałam przesyłkę z Hippa (chusteczki i sporo kuponów zniżkowych) z bebiko (teczkę na dokumenty ciazowe i płytę z kolysankami dla brzuszka), próbki proszku z jelpa (to zgłaszałam na warsztatach) a czekam jeszcze ba kilka.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 17:03   #1301
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Kupiliśmy wózek i fotelik

Mutsy IGO oraz fotelik Kiddy Evo Lunafix ☺

Edytowane przez Kissmisiaa
Czas edycji: 2015-05-28 o 18:32
Kissmisiaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 17:10   #1302
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja bym nie odebrała od kuriera przecież jak nie odbierzesz to wróci do adresata spowrotem. ;/
tak zrobiłam w razie co beda sie upominac o kase za kuriera. trzeba było maile odbierac
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 17:11   #1303
malena1979
Zadomowienie

Witam się i chyba padnę. Mieliśmy dziś w przedszkolu Dzień Mamy i Taty, a potem jeszcze festyn. Normalnie nie czuję pleców i nóg. Myślałam, że tam urodzę
Mój mąż niestety w pracy i musiałam sama wszystkie atrakcje obskoczyć. Ale miło było choć męcząco.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 17:13   #1304
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
No i pokazuję się
no widze ze nie tylko ja rosne fajna kiecunia
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 17:46   #1305
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Witam się i chyba padnę. Mieliśmy dziś w przedszkolu Dzień Mamy i Taty, a potem jeszcze festyn. Normalnie nie czuję pleców i nóg. Myślałam, że tam urodzę
Mój mąż niestety w pracy i musiałam sama wszystkie atrakcje obskoczyć. Ale miło było choć męcząco.
ic mi nie mów, bo i u nas jutro festyn a mój w pracy, ale jutro wraca i nic mnie nie obchodzi. Leżę i pachnę i niech on się dzieckiem zajmie A żeby było fajniej, nie ma dziadków, więc nikomu nie zwali opieki

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-28, 17:59   #1306
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość

Mutsy IGO oraz fotelik Kiddy ☺

Gratki !

Stary 2015-05-28, 18:26   #1307
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Gratki !

Fotelik jest świetny

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-28, 18:52   #1308
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra bozena zrobiona na bustwo uzylam takiej maszynki do wlosow i musze przyznac ze 2 mi i po klopocie. Chyba sobie taka kupie :P
od jakiegoś czasu też używam tego sprzętu do bożenki

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Druga paczka z próbami przyszła

Pieluszka, próbka do mycia dla dzidziusia, wkładki laktacyjne i książka
jakie fajne

Cytat:
Ja byłam w knajpie po rewolucjach a w Augustowie, powiem wam ze trochę porażka. Zamowilam sobie carbonare która uwielbiam i jadłam kilkakrotnie w kilku miejscach i była tam tak okropnie słona ze nie dało się jej przełknąć .. mój kolega zamówił zupę cytrynowa mówi ze zwykły żurek nic specjalnego. A koleżanka pierś z warzywami i tez bez rewelacji. Napewno więcej tam nie pójdę. Obsługa -100 . Nikt nie zwracał na nas uwagi w końcu kiedy kelner lat 16 się zebrał to czekaliśmy pewnie ze 40 minut. Mój mały zamówił pizze i lepszą dają w tele pizzy. Potem poczytałam opinie. No i każdy pisał to samo.. ;/ szkoda

Bo akurat nie dużo tam miejsc do zjedzenia czegoś pysznego prócz sezonowej ryby i kebaba na każdym rogu.
co innego knajpa po rewolucjach a co innego restauracja Gesslerowej.
Lubię chodzić do restauracji gesllerowej.
Za to dwa lokale w Poznaniu wzięte w rewolucje jakoś nie robią na mnie wrażenia, szczególnie jeden lokal, może przed rewolucjami był specyficzny,ale miał klimat, a teraz zrobili z niego bar, w którym nic ciekawego się nie dzieje

Cytat:
Ale jestem padnięta po spacerze, dobrze że Młoda zasnęła to mam chwilę, żeby na spokojnie poleżeć i odpocząć
Jak byłyśmy na placu zadzwoniła do mnie teściowa i dała mi cały wykład, dlaczego powinnam urodzić wcześniej, przed 20 sierpnia. Otóż Młody będzie wtedy lwem, a nie zodiakalną panną A panny są niezdecydowane, wszystkim ustępują, takie ciepłe kluchy i Młody będzie bez charakteru jeśli urodzi się panną
Znam tylu ludzi spod tego samego znaku mających zupełnie inne charaktery, że śmiać mi się chce z takich rewelacji
dobra ta twoja teściowa
jakby znak zodiaku był najważniejszy, a co jak jednak dziecię zostanie panną ?
fakt, ja się śmieję, że próbuje uzgodnić z moim dzieckiem, żeby wyszła po 23 września by była wagą nie panną, bo babcia jest panną, a babcia jest lekko upierdliwa

Cytat:
No i pokazuję się
pokazujecie się duże już brzusio, ale zgrabne

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:

a jaki kolor Mutsy??
pokażesz?
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 18:58   #1309
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość

jakie fajne

Za to dwa lokale w Poznaniu wzięte w rewolucje jakoś nie robią na mnie wrażenia, szczególnie jeden lokal, może przed rewolucjami był specyficzny,ale miał klimat, a teraz zrobili z niego bar, w którym nic ciekawego się nie dzieje

dobra ta twoja teściowa
fakt, ja się śmieję, że próbuje uzgodnić z moim dzieckiem, żeby wyszła po 23 września by była wagą nie panną, bo babcia jest panną, a babcia jest lekko upierdliwa

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

a jaki kolor Mutsy??
pokażesz?
oj, żeby tak ten brzuszek został zgrabny dzisiaj zauważyłam w karcie ciąży, że się poprzednio pomylił wpisując wagę i wpisał za mało o 2 kg, a jestem pewna, że byłe tyle co teraz, go przybrałam 3 kg a nie 1 No ale nic, powiedział, ze te 2 kg to bardzo dobry przyrost (którego nie było) :P

Matko, mojemu dziecku buzia się nie zamyka. Mam dość Chcę do tż-ta!

Szarpnęłam się, ale dla siebie! Zamówiłam sobie zestaw do hybrydy Semilaca tzn top, bazę i jeden kolor - jakiś tam koralowy. Będą w przyszłym tygodniu Stwierdziłam, że jak mam wydać 50 zł na nowe paznokcie + dojazd to wydam to 80 i będę miała na wiele samodzielnych manicurów A lampę i całą resztę mam od dawna.

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-05-28 o 19:01

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 19:02   #1310
meryy82
Zakorzenienie

byłam dzisiaj na szybkiej kontroli u ginki, o dziwo szyjka ma się dobrze, ale za to jakaś infekcja nam się przyplątała.
No i ginka zrobiła mi usg moje dziecię ma już całe 600g. I jest na 100% Matyldą bo jak co usg to wszystko pokazała

ach i dostałam całą pakę ubranek, umawiałam się z dziewczyną z fejsa na kilka ubranek, a ona mi przygotowała całą niebieską torbę z IKEA :szok:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0267.jpg (27,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13492_843390262362906_2717409054628468160_n.jpg (80,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11246262_843390085696257_3437506673603852735_n.jpg (69,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0270.jpg (31,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0272.jpg (30,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0269.jpg (32,5 KB, 10 załadowań)
Stary 2015-05-28, 19:02   #1311
201701300931
Konto usunięte

Cytat:

Gratulacje
Ja byłam zakochana w tym Mutsy (z tą lekką gondolą), ale później poczytałam opinie i się odkochałam

Dzisiaj na szkole rodzenia mieliśmy zdjęcia z partnerami. Jedna parka taka średnio dojrzała, ciągle śmiechy-chichy i się na spokojnie ćwiczyć nie dało...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 19:04   #1312
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
oj, żeby tak ten brzuszek został zgrabny dzisiaj zauważyłam w karcie ciąży, że się poprzednio pomylił wpisując wagę i wpisał za mało o 2 kg, a jestem pewna, że byłe tyle co teraz, go przybrałam 3 kg a nie 1 No ale nic, powiedział, ze te 2 kg to bardzo dobry przyrost (którego nie było) :P

Szarpnęłam się, ale dla siebie! Zamówiłam sobie zestaw do hybrydy Semilaca tzn top, bazę i jeden kolor - jakiś tam koralowy. Będą w przyszłym tygodniu Stwierdziłam, że jak mam wydać 50 zł na nowe paznokcie + dojazd to wydam to 80 i będę miała na wiele samodzielnych manicurów A lampę i całą resztę mam od dawna.
dobrze, że się pomylił w tamtą stronę niż na plus
ja się bałam, że za moje dodatkowe kg dostanę z☠☠☠kę, ale ginka powiedziała, że waga idealna, niech jej będzie
Stary 2015-05-28, 19:11   #1313
misiskuku
Zadomowienie

Dziewczyny, czy zdarza Wam się nie przepadać za czyimś dzieckiem czy jestem nienormalna? Przyjechałam zmęczona po zakupach, Tż walczy z remontem w drugiej części domu i na górze (wszystko pootwierane), wpada syn Tż'ta brata (6 lat) i fru na górze i tam biega :O opieprzyłam, że to nie miejsce do biegania (kable, druty itp), a ten lezie za mną jak ciele, ani be, a ni me, pakuje się za mną do domu ja zmęczona, chce się położyć, a ten łazi za mną krok w krok :O aż mi się głupio zrobiło, ale się nie odzywałam bo wiedziałam jak dopiero zacznie a nie miałam ochoty się nim zajmować, Tż akurat wparował okazało się, że jego matka (moja szwagierka) pojechała na aerobic, a ten się nudzi! No ale byłam mało ciekawa dla niego więc polazł.. Uff.. (mieszkają naprzeciwko).
No nie wiem, może dziwna jestem, no ale nie przepadam za nim. Rozpieszczony, rozwydrzony (w wyniku braku zainteresowania ze strony rodziców, pozwalają na wszystko, a teraz wychodzą kolejne problemy), boję się wręcz jego reakcji (że mnie uderzy), tekstów (jakieś 3 tygodnie temu w ramach popisywania, gdy ja rozmawiałam z jego rodzicami, coś gadał o mojej śmierci :O). Ja wiem, że to dziecko i duża wina rodziców w jego zachowaniu, ale jego siostra jest zupełnie inna i sama do niej zagaduję..
Stary 2015-05-28, 19:22   #1314
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:

jakie fajne

dobra ta twoja teściowa

a jaki kolor Mutsy??
pokażesz?
Pokaże na razie zdjęcie z neta bo niestety ten wzór co wybraliśmy to na zamówienie.

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Gratulacje
Ja byłam zakochana w tym Mutsy (z tą lekką gondolą), ale później poczytałam opinie i się odkochałam

Dzisiaj na szkole rodzenia mieliśmy zdjęcia z partnerami. Jedna parka taka średnio dojrzała, ciągle śmiechy-chichy i się na spokojnie ćwiczyć nie dało...
Ja popytalam bardzo dużo osob o ten wózek i bardzo były zadowolone.
Igo ma amortyzację a Evo niestety nie. I sporo różnica w cenie. Mąż kazał wziąć wiec wzięłam
I dostaliśmy spory rabat bo 500 zl prawie.

Jestem happy

Edytowane przez Kissmisiaa
Czas edycji: 2015-05-28 o 19:43
Kissmisiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 19:27   #1315
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:

Tez od jakiegoś czasu myślę o hybrydach, daj znać jak Ci się spisze!

właśnie zjadłam kebaba z sosem ziołowym :p Tż mnie nakusił.
Stary 2015-05-28, 19:36   #1316
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Tez od jakiegoś czasu myślę o hybrydach, daj znać jak Ci się spisze!

właśnie zjadłam kebaba z sosem ziołowym Tż mnie nakusił.
Ja polecam Semilaci
Robie je non stop sama od pół roku.
Mam bazę i top i kilka kolorów.

Teraz kupię sobie z firmy Cosmetics Zone jakieś kolory,bo fajnie współpracują z bazą i topem Semilac.
Stary 2015-05-28, 19:46   #1317
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
byłam dzisiaj na szybkiej kontroli u ginki, o dziwo szyjka ma się dobrze, ale za to jakaś infekcja nam się przyplątała.
No i ginka zrobiła mi usg moje dziecię ma już całe 600g. I jest na 100% Matyldą bo jak co usg to wszystko pokazała

ach i dostałam całą pakę ubranek, umawiałam się z dziewczyną z fejsa na kilka ubranek, a ona mi przygotowała całą niebieską torbę z IKEA :szok:
Fajne Widzę bodziak z Pepco

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy zdarza Wam się nie przepadać za czyimś dzieckiem czy jestem nienormalna? Przyjechałam zmęczona po zakupach, Tż walczy z remontem w drugiej części domu i na górze (wszystko pootwierane), wpada syn Tż'ta brata (6 lat) i fru na górze i tam biega :O opieprzyłam, że to nie miejsce do biegania (kable, druty itp), a ten lezie za mną jak ciele, ani be, a ni me, pakuje się za mną do domu ja zmęczona, chce się położyć, a ten łazi za mną krok w krok :O aż mi się głupio zrobiło, ale się nie odzywałam bo wiedziałam jak dopiero zacznie a nie miałam ochoty się nim zajmować, Tż akurat wparował okazało się, że jego matka (moja szwagierka) pojechała na aerobic, a ten się nudzi! No ale byłam mało ciekawa dla niego więc polazł.. Uff.. (mieszkają naprzeciwko).
No nie wiem, może dziwna jestem, no ale nie przepadam za nim. Rozpieszczony, rozwydrzony (w wyniku braku zainteresowania ze strony rodziców, pozwalają na wszystko, a teraz wychodzą kolejne problemy), boję się wręcz jego reakcji (że mnie uderzy), tekstów (jakieś 3 tygodnie temu w ramach popisywania, gdy ja rozmawiałam z jego rodzicami, coś gadał o mojej śmierci :O). Ja wiem, że to dziecko i duża wina rodziców w jego zachowaniu, ale jego siostra jest zupełnie inna i sama do niej zagaduję..
Mam taką koleżankę, nie lubię strasznie jej dzieci. Rozpieszczone i się nie słuchają. A ja niestety ta zła ciocia jestem bo wymagam Przestałam do niej chodzi, bo strasznie zdziwaczała.
Cytat:
Ja polecam Semilaci
Robie je non stop sama od pół roku.
Mam bazę i top i kilka kolorów.

Teraz kupię sobie z firmy Cosmetics Zone jakieś kolory,bo fajnie współpracują z bazą i topem Semilac.
Kupiłam starter i zobaczymy. Słyszałam podzielne opinie na temat bazy a jakie jest twoje zdanie o niej? Z CZ bardzo mocno ci odradzam

Wspólnie zamawiamy buty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 19:48   #1318
party_girl7
Zakorzenienie

Ładnie, a ile Ci wytrzymują? Bo do tych hybrydek trzeba każdy kolor kupować osobno, nie da się użyć zwykłych lakierów no nie? Bo ja ogólnie mam problem z tłusta płytką i bardzo szybko mi normalne lakiery odchodzą, po ok 1 dniu mam odpryski ;(
Stary 2015-05-28, 19:50   #1319
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaże na razie zdjęcie z neta bo niestety ten wzór co wybraliśmy to na zamówienie.

Ja popytalam bardzo dużo osob o ten wózek i bardzo były zadowolone.
Igo ma amortyzację a Evo niestety nie. I sporo różnica w cenie. Mąż kazał wziąć wiec wzięłam
I dostaliśmy spory rabat bo 500 zl prawie.

Jestem happy
Piękny jest, ale te koło dziisaj widziałam babkę z x-landerem jak się męczyła z piankowymi kołami. Był 2 cm próg i już nie chciał jechać wózek.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ładnie, a ile Ci wytrzymują? Bo do tych hybrydek trzeba każdy kolor kupować osobno, nie da się użyć zwykłych lakierów no nie? Bo ja ogólnie mam problem z tłusta płytką i bardzo szybko mi normalne lakiery odchodzą, po ok 1 dniu mam odpryski ;(
Myślę, że powinnaś sobie dodatkowo kupić primer i po odtłuszczeniu nakładać go na płytkę, dodatkowo ją wysuszy.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-28, 19:53   #1320
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Mój mąż i mój tata są pannami (nawet ten sam dzień; niestety nasz syn ma termin dwa tygodnie przed nimi) i to są całkiem inne charaktery I tak samo każdy horoskop wyklucza, pod względem znaków zodiaku, związek mój i męża. Pośmiać się przynajmniej można
Mój TŻ jest panną, a termin porodu mam 9 dni przed jego urodzinami

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
TusiaeM gratuluję Ci udanych zakupów w Pinokio - sama dziś kupiłam kilka sztuk i jakie one są rewelacyjne ogólnie kupiłam mnóóóóstwo rzeczy, jak już odpoczniemy cykniemy fotkę
O, gdzieś stacjonarnie kupiłaś? Fajne mają wzory

My dziś na szkole rodzenia ćwiczyliśmy pozycje porodowe i pozycje na skurcze, przydatne to było

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości