Scent Bar LVI - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-28, 15:19   #3961
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45
Dot.: Scent Bar LVI

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
znad niesprawnej lewej reki (przejsciowo) ale nareszcie z domu nie poecam misiaca hospitalizacji choc minus 15 kilo to jeden plus
Kasia łapka dojdzie do siebie, abyś zdrowa była
Stary 2015-05-28, 15:29   #3962
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Redziu aaaa d*** zapomniałam ze Ty teraz % nie tykasz
Oooo, tez coś koło tylu lubię - no more no lesss
:soczek: Masakra, co?
Jakie lubisz?
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 15:36   #3963
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
:soczek: Masakra, co?
Jakie lubisz?
Nooo nieee, u mnie by to np. roznicy nie robiło, bo % o i tak nie lubie No, ale nie wiem jak u Cie

Ciezkie, killerowate przewaznie. Z mainstreamu to tak, jak pisałm - klasyki edp AoD, Alien, Angel, Słoń, Dune, Chanel nr 5, ELixir i Eau de Merveilles, AoD Illicite Extrakt.
Z niszy to Ambre Sultan, Timbuktu, FdB, Fordy niektóre, Serge Noire, Szpilkówna, Navigateur, Dzongkha (chociaz ostatnio przestala mi sie podobac), niektore Fordy. To tak z grubsza.
A Ty?

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2015-05-28 o 15:50
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 15:44   #3964
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
znad niesprawnej lewej reki (przejsciowo) ale nareszcie z domu nie poecam misiaca hospitalizacji choc minus 15 kilo to jeden plus
There's no place like home.

Dobrze, że przejściowo.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 15:46   #3965
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Nooo nieee, u mnie by to np. roznicy nie robiło, bo lako i tak nie lubie No, ale nie wiem jak u Cie

Ciezkie, killerowate przewaznie. (...)
A Ty?
Ja mogłabym pić wino do wypęku
Ale "masakra" akurat miała dotyczyć wybredności perfumeryjnej
Ja najbardziej lubię dymne monozapachy: Bonfire, Fireplace, Burning Leaves, męskie Encre, Eau du Fier, Black CdG, Bois d'Ombrie, ewentualnie kadzidła: Messe, Bois d'Encens i jakieś ziele: Gentiana Hermesa... Hmm, wyszło 10 Teraz mam przejściową fazę na kwaśne porzeczki i dymne maliny/żurawinę/jeżyny.
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 15:48   #3966
Parabelka
Panaroja

Cytat:
to nagroda za cierpliwość ta utrata

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 15:49   #3967
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Ja mogłabym pić wino do wypęku
Ale "masakra" akurat miała dotyczyć wybredności perfumeryjnej
Ja najbardziej lubię dymne monozapachy: Bonfire, Fireplace, Burning Leaves, męskie Encre, Eau du Fier, Black CdG, Bois d'Ombrie, ewentualnie kadzidła: Messe, Bois d'Encens i jakieś ziele: Gentiana Hermesa... Hmm, wyszło 10 Teraz mam przejściową fazę na kwaśne porzeczki i dymne maliny/żurawinę/jeżyny.
No cóz, to musisz poczekać,az znowu będziesz mogła
Dymne tez lubie ale nie wszystkie oczywiście. Chcicłam Encre i CdG powachac, ale nie wiem gdzie to moze w mjej okolicy byc.
U mnie wyszło wiecej niz te 15, ale kiedys duzo wiecej mi sie podobało.
A faze na owoce to masz pewno ze stanu przejsciowego

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-28, 15:55   #3968
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
No cóz, to musisz poczekać,az znowu będziesz mogła
Dymne tez lubie ale nie wszystkie oczywiście. Chcicłam Encre i CdG powachac, ale nie wiem gdzie to moze w mjej okolicy byc.
U mnie wyszło wiecej niz te 15, ale kiedys duzo wiecej mi sie podobało.
A faze na owoce to masz pewno ze stanu przejsciowego
Boskie!!!!

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-05-28 o 15:59
Stary 2015-05-28, 17:55   #3969
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Ehhhh to i ja się wypowiem odnośnie eutanazji...

Cytat:
W takim Alienie edp np. to pożadam wręcz
A to w Alienie je lawynda?
Cytat:
Nie napisałam, ze nisza się karmie
Bowiem mainstreamowe niektóre kocham, ale jak mówię to musza być petardy typu Angel, Alien klasyczne, słoń Kenzo, AoD klasyczne
Z samej niszy, tyż duzo mi sie nie podoba, wybredna jestem tu i tam
To zmienia postać rzeczy, zdecydowanie Pisząc o niszy, chodziło mi o mój własny, osobisty szał onegdaj, że "łaaał! wszystko takie inne i dla pospólstwa niedostępne i w ogóle ja taki jeden na milion" Po jakimś czasie okazało się jednak, że większość niszy to nie moja bajka jednak, vide Lutens, Tom Ford, CdG (co najwyżej jeden/dwa zapachy mógłbym nosić z przyjemnością z wymienionych tu marek, w porównaniu do mainstreamu to maaałooo)
Cytat:
A u mnie nie ma takiego podziału, kieruję się tym co mi się podoba
Ja też, nie skreślam z góry, "bo nisza" Chodzi o moje perfumeryjne doświadczenie
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
W ogóle to tego typu okna (skrzynkowe?) jakoś tak mnie rozczulają, w domach dziadków były od zawsze, póki nie wymieniono na "praktyczne & nowoczesne" plastiki
Cytat:
(pamiętacie taki serial "Dzień za dniem" gdzie jedną z głównych ról grał chłopak z Downem ?)
Podobno w wieku wczesnoszkolnym byłem podobny do głównego bohatera, przynajmniej babcia tak twierdziła
Cytat:
ale rozumiem o co chodzi , zwłaszcza że w wypadku latino lovera to ten gwałt mógłby być taki hmmm przy współudziale

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
taka w doniczce uwielbiam na nią patrzeć , wąchać kilkanaście razy dziennie pocieram ją dłonią i "zwąchuję" zapach ze skóry
Tak! Taką lawendę ja również kocham, przyznaję
Cytat:
dobry

trzy wiochy dalej, na moją zgubę , otworzyli pizzerię z takimi prawdziwymi włoskimi plackami, nawet dodatki sprowadzają z itali, sery, wędliny..........
To już doprawdy bezczelność i brak sąsiedzkiego wyczucia!
Cytat:
Graty!
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 18:08   #3970
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
A to w Alienie je lawynda?

To zmienia postać rzeczy, zdecydowanie Pisząc o niszy, chodziło mi o mój własny, osobisty szał onegdaj, że "łaaał! wszystko takie inne i dla pospólstwa niedostępne i w ogóle ja taki jeden na milion" Po jakimś czasie okazało się jednak, że większość niszy to nie moja bajka jednak, vide Lutens, Tom Ford, CdG (co najwyżej jeden/dwa zapachy mógłbym nosić z przyjemnością z wymienionych tu marek, w porównaniu do mainstreamu to maaałooo)
Nie! W Łobcym oczywista jaśmin - tak własnie działa momentami mój mózg - daleko w przedzie za jezykiem i paluchem, takze ten tego czesto mówię o czymś jednym, a myslę już o czym innym

O, miałeś taką fazę? Ja przyznam, że nigdy tak nie myslalam, ale moze dlatego, ze późno z perfumami zaczełam, jak juzem stara była a nie smark?
Kiedyś miałam wielką nadzieje z tak chwalonymi na blogach Fordami, a jak przyszło co do czego, to okazało się, ze z nich wszystkich toleruję z 1-2 i tyle Patrzać na ceny zresztą, to czysta oszczędnosc
Generalnie dawno nie wąchałam czegoś, przy czym mogłabym zrobić tak

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-28, 18:30   #3971
gryx82
BAN stały

Cytat:
Nie! W Łobcym oczywista jaśmin - tak własnie działa momentami mój mózg - daleko w przedzie za jezykiem i paluchem, takze ten tego czesto mówię o czymś jednym, a myslę już o czym innym
No też właśnie wielkie oczy zrobiłem na tę lawendę w Alienie, myśląc se - wtf?!
Cytat:
O, miałeś taką fazę?
Jak typowy, perfumeryjny nuworysz Człowiek dowiedział się o istnieniu tzw. niszy i pomyślał, że los na loterii wygrał
Stary 2015-05-28, 21:26   #3972
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
2.coooooo ????? zabiłabym na miejscu za takie coś , zrobiłabym drakę jak stąd do Rio de Janeiro niezależnie kto by to był A to mogłaby być odpowiedź na pytanie "za co" bo skrzywdzić dziecko to jest przestępstwo najcięższego kalibru dla mnie
A jak ! Na tytuł "ZK "trzeba naprawdę porządnie zasłużyć
Draki nie zrobiłam ,zakaz był bo Babcia leżąca była iiiii nie można było jej denerwować ,ale rozmowa pedagogiczna była
JKak zabrakło mi argumentów, postanowiłam wykorzystać fakt że Bóg jest dobry i nie mógłby skrzywdzić dziecka niewinnego ( Babcia nie ogarniała że już się człowiek z grzechem rodzi ). Dałam jej przykład rodzących się ,niewinnych dzieci, bardzo ciężko chorych, cierpiących. Na pytanie czym to dziecko zawiniło i za czyje grzechy cierpi ,dostałam odpowiedź która zwaliła mnie z nóg.... To kara dla rodziców dziecka ,za ich grzechy ....

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Ja mam stare Gris Clair, ale dno już widzę we flaszuni
Oj będzie nowa

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Strasznie długo cię trzymali Dobrze że jesteś już w domu

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Takie to inne to tak , ciekawi mnie , ale jak mi do gustu nie przypadnie to ni hu,hu ...A że nie dostępne i nie popularne to wcale na mnie wrażenia nie robi

Zrobiłyśmy z Betty wypad do dwóch perfumerii w tym jednej w sex szopie .Iiiii znalazłam zastępstwo dla Antka szanelowego dla Negatywa Tylko jeszcze próbkę z psiurkiem muszę nabyć żeby globalnie zateścić

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

też tam lavendy nie czuję , ale i jaśminu też nie
Stary 2015-05-28, 22:11   #3973
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Za to kupiłam w ciemno Grosellinę
a dopiero co pisałam ze nie da się jej nigdzie kupić
tzn ja nie mogłam nigdzie znaleźć jak akurat miałam fazę na szukanie kiedyś
Cytat:
Co innego jak się spiję na imprezie i latino lover uzna, że jesteśmy po słowie a co innego jak złapie mnie w ciemnej alejce obśliniony Quasimodo.

Cytat:
Zrobiłam sobie TSH - 2,43
niestety choresteror nadal do bani
ad 1
ad 2
Cytat:

trzy wiochy dalej, na moją zgubę , otworzyli pizzerię z takimi prawdziwymi włoskimi plackami, nawet dodatki sprowadzają z itali, sery, wędliny..........

Cytat:
wreszcie
za szybki powrót do sprawności

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 22:18   #3974
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Kiedyś miałam wielką nadzieje z tak chwalonymi na blogach Fordami, a jak przyszło co do czego, to okazało się, ze z nich wszystkich toleruję z 1-2 i tyle Patrzać na ceny zresztą, to czysta oszczędnosc

Generalnie dawno nie wąchałam czegoś, przy czym mogłabym zrobić tak
1.też się na Fordy napalałam i guzik z tego wyszedł ,bo poza Noir de Noir wszystkie na mnie śmierdzą a jeżeli nie śmierdzą to duszą więc ostateczna konkluzja
2.ano albo już było , albo kąpot czy landryna , albo śmierdzi albo od razu ucieka albo żenująca nędza
Cytat:
A jak ! Na tytuł "ZK "trzeba naprawdę porządnie zasłużyć
Draki nie zrobiłam ,zakaz był bo Babcia leżąca była iiiii nie można było jej denerwować ,ale rozmowa pedagogiczna była
JKak zabrakło mi argumentów, postanowiłam wykorzystać fakt że Bóg jest dobry i nie mógłby skrzywdzić dziecka niewinnego ( Babcia nie ogarniała że już się człowiek z grzechem rodzi ). Dałam jej przykład rodzących się ,niewinnych dzieci, bardzo ciężko chorych, cierpiących. Na pytanie czym to dziecko zawiniło i za czyje grzechy cierpi ,dostałam odpowiedź która zwaliła mnie z nóg.... To kara dla rodziców dziecka ,za ich grzechy ....
Oł. Maj . Gad niestety , niektórzy tak pojmują miłosierdzie - Bóg jest miłością ale jakimś dziwnym cudem częściej wszystkich karze niż kocha a w ogóle to wszyscy którzy nie są z nami są przeciwko nam ale to wina durnego - przepraszam - w wieku wypadkach kleru , który tak naucza religii

Ewuś

macham snad niczego i idę do kuwety

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2015-05-28 o 22:20
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 22:22   #3975
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
1.też się na Fordy napalałam i guzik z tego wyszedł ,bo poza Noir de Noir wszystkie na mnie śmierdzą a jeżeli nie śmierdzą to duszą więc ostateczna konkluzja
2.ano albo już było , albo kąpot czy landryna , albo śmierdzi albo od razu ucieka albo żenująca nędza
1.
Szczerze, to nie pamiętam już który Ford mi się podobał w miarę a co więcej - jakoś nie czuje potrzeby sprawdzenia

2. jak dobrze wiedzieć, ze to nie moje jakieś chore wymagania, ale po prostu perfumiarstwo na psy chyba schodzi

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-28, 22:24   #3976
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Oł. Maj . Gad niestety , niektórzy tak pojmują miłosierdzie - Bóg jest miłością ale jakimś dziwnym cudem częściej wszystkich karze niż kocha a w ogóle to wszyscy którzy nie są z nami są przeciwko nam ale to wina durnego - przepraszam - w wieku wypadkach kleru , który tak naucza religii
1. po całości.

2. Nie przepraszaj

Mnie nigdy jednak nie przestanie zaskakiwać fakt, jakimi debilami są ludzie. Dlaczego nie używają mózgów swych do myślenia. bo to nie kler i nie inne sekty są tak naprawdę durne, nieee, oni nie są durni, durne są ich teorie wtłaczane świadomie w mózgi durnych ludzi. Dlaczego większość ludzi, jest taka tępa i to kupuje? Zawsze się zastanawiałam skąd bierze się tępota.

Bo że w czasach Majów wierzyli w boga słońce - nie można im się dziwić, ale w dzisiejszych czasach? ?????????????????? Jak inteligentni ludzie, mogą wierzyć w brednie i je głosić, szerzyć, powielać?

Czas edycji: 2015-05-28 o 22:35
Stary 2015-05-28, 22:24   #3977
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
[/COLOR]też tam lavendy nie czuję , ale i jaśminu też nie
Ale, ze w czym jasminu nie czujesz Nesko? Bo się pogubiłam już

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2015-05-28, 22:31   #3978
Florens
Zakorzenienie

siedzę i ryczę

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 22:36   #3979
rachell111
Zakorzenienie

Nie Psina?
Stary 2015-05-28, 22:51   #3980
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Nie Psina?
Tak, pięć lat temu, sentymentalna jestem i pamięć mam zbyt dobrą w tych kwestiach, ale z drugiej str. nie chcę zapomnieć

28.05.2010
Stary 2015-05-28, 22:52   #3981
gryx82
BAN stały

Jeeezu, Flo, co Ci?
Cytat:
.... To kara dla rodziców dziecka ,za ich grzechy ....
Obawiam się, że to pogląd spotykany nie tylko u ludzi tzw. starej daty
Cytat:
Takie to inne to tak , ciekawi mnie , ale jak mi do gustu nie przypadnie to ni hu,hu ...
Ależ ja również na siłę niczego nie noszę, jeśli się nie podoba, to choćby i sam Olivier Polge w jednym egzemplarzu specjalnie dla mnie ukręcił, nosił nie będę
Cytat:
A że nie dostępne i nie popularne to wcale na mnie wrażenia nie robi
Na mnie przeciwnie - ja muszę się wyróżniać i odstawać od reszty

#hipsterlevelhard
Cytat:
Zrobiłyśmy z Betty wypad do dwóch perfumerii w tym jednej w sex szopie

Cytat:
Iiiii znalazłam zastępstwo dla Antka szanelowego dla Negatywa Tylko jeszcze próbkę z psiurkiem muszę nabyć żeby globalnie zateścić

Cytat:
Ja się powoli dogaduję z Sahara Noir, ostatnie prawie w ogóle nie czułem pszczelego wosku, tylko kadzidło i drewienka No i jeszcze Amber Absolute znośne, czasami
Cytat:
niektórzy tak pojmują miłosierdzie - Bóg jest miłością ale jakimś dziwnym cudem częściej wszystkich karze niż kocha a w ogóle to wszyscy którzy nie są z nami są przeciwko nam
To podejście starotestamentowo-judaistyczne
Cytat:
macham snad niczego i idę do kuwety
Awaria sanitariatu
Stary 2015-05-28, 22:56   #3982
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Jeeezu, Flo, co Ci?
udręczam się fotami

kce ktoś wina? cirwone będzie wytrawne, ide po butlę, a całej sama nie wypiję

28.05.2010
Stary 2015-05-28, 22:56   #3983
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, pięć lat temu, sentymentalna jestem i pamięć mam zbyt dobrą w tych kwestiach, ale z drugiej str. nie chcę zapomnieć
Spojrzałam do roga, ale serio to był moment żę myślałam, że obecna

No ale chyba byś nie wlajzła tu wówczas.

Przykro mi, bo wiem, że nie mogę Ci pomóc. To chyba tak ma być.

Czas edycji: 2015-05-28 o 22:58
Stary 2015-05-28, 23:06   #3984
gryx82
BAN stały

Cytat:
udręczam się fotami
Jużem doczytał...
Cytat:
kce ktoś wina? cirwone będzie wytrawne, ide po butlę, a całej sama nie wypiję
Nie dość, że czerwone, to jeszcze wytrawne jak na złość!
Stary 2015-05-28, 23:09   #3985
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Spojrzałam do roga, ale serio to był moment żę myślałam, że obecna

No ale chyba byś nie wlajzła tu wówczas.

Przykro mi, bo wiem, że nie mogę Ci pomóc. To chyba tak ma być.
tak

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Jużem doczytał...

Nie dość, że czerwone, to jeszcze wytrawne jak na złość!
mam też takie domowe od kumpeli, może się nada (ja nie daję rady )

fogle to fajny ten blog od Kota w oknie przeleciałam na szybko, głównie foty, ale chyba poczytam

28.05.2010

Edytowane przez Florens
Czas edycji: 2015-05-28 o 23:13
Stary 2015-05-28, 23:13   #3986
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

To czerwone wytrawne to kara? Nie rób sobie tego.
Ja mam swoje, więcej nie dam rady bo dziś nocka na painkillerach - zalew krwi

Ogólnie u mnie też do chrzanu
Stary 2015-05-28, 23:27   #3987
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
To czerwone wytrawne to kara? Nie rób sobie tego.
Ja mam swoje, więcej nie dam rady bo dziś nocka na painkillerach - zalew krwi

nie, wytrawne lubię
to domowe jest słodkie, aż język kołkiem staje , tylko kulinarnie używam

i tulam mocno

ja czekam na zalew krwi z utęsknieniem, mam problem z hormonami (dziękipanbóg to nie menopauza, ale i tak niefajnie) tak więc kobity cieszcie się z przychodzącej @

28.05.2010
Stary 2015-05-28, 23:27   #3988
gryx82
BAN stały

Cytat:
O! Takie to już bardziej Lete, ino po drodze zapas ibupromu na jutro zrobię i coli
Cytat:

fogle to fajny ten blog od Kota w oknie przeleciałam na szybko, głównie foty, ale chyba poczytam
Ja nawet nie wiem, jak na niego trafiłem Musiałem czegoś szukać w grafice google, to na pewno Blog ciekawy, to prawda, ale to taka nisza moim zdaniem - stara architektura (Toruń i prawa strona Wisły przede wszystkim), trochę historii, trochę podróży A w ogóle okazało się, że autor pochodzi z Pasłęka, a więc rodzinne strony mojej mamy
Cytat:

A mnie naszła myśl przy "Kuchennych rewolucjach", że moje życie jest do bani i nic z tym nie robię A zaraz potem, przy logowaniu się, dostałem pw od znajomej wizażanki z pachnącego (piszemy do siebie od czasu do czasu), że jutro jej siostra ma operację neurochirurgiczną guza mózgu, co też można napisać w takiej chwili?
Stary 2015-05-28, 23:57   #3989
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

A mnie naszła myśl przy "Kuchennych rewolucjach", że moje życie jest do bani i nic z tym nie robię A zaraz potem, przy logowaniu się, dostałem pw od znajomej wizażanki z pachnącego (piszemy do siebie od czasu do czasu), że jutro jej siostra ma operację neurochirurgiczną guza mózgu, co też można napisać w takiej chwili?
Osz cholera

Ja nigdy nie wiem co powiedzieć. Na usta ciśnie mi się wyłącznie prawda, a to jest najczęściej to, czego powiedzieć nie można. No chyba, że po prostu "Jestem z Tobą" ?

Wszystko inne, czyli prawdziwa ocena sytuacji, dobije człowieka. Dlatego ja często milczę, jak u kogoś zanosi się na złe, bo podejrzewam jak się to skończyć może, i nie chcę być tym kimś kto mówił "będzie dobrze" myśląc o majn gott już pozamiatane. A powiedzenie prawdy to jak kopanie leżącego.

W tej sytuacji, myślę jednak, że ten ktoś ma szczęście w nieszczęściu, że to w ogóle operowalne jest. Że to dobre rokowanie musi być, skoro lekarze się podjęli. No ale powiedzieć czegoś takiego komuś nie mogę

Serio ujęłabym to" Trzymam z Tobą, jestem i będę z Tobą myślami cały czas". Prawda, ale nie ta trudna i smutna

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Ja się jednak muszę oddalić. Padam.

Dobrej nocy all
Stary 2015-05-29, 00:11   #3990
gryx82
BAN stały

Cytat:
Osz cholera

Ja nigdy nie wiem co powiedzieć. Na usta ciśnie mi się wyłącznie prawda, a to jest najczęściej to, czego powiedzieć nie można. No chyba, że po prostu "Jestem z Tobą" ?
Ja też się nie odnajduję zupełnie w takich sytuacjach, poza "pocieszeniem" na tyle, na ile umiem, bo cóż więcej?
Cytat:
Wszystko inne, czyli prawdziwa ocena sytuacji, dobije człowieka. Dlatego ja często milczę, jak u kogoś zanosi się na złe, bo podejrzewam jak się to skończyć może, i nie chcę być tym kimś kto mówił "będzie dobrze" myśląc o majn gott już pozamiatane. A powiedzenie prawdy to jak kopanie leżącego.
Otóż to. Jak to w słowa ująć delikatnie, zamiast oklepanego "będzie dobrze, nie martw się"? Taka formułka rzucana na prawo i lewo, a tu chodzi przecież o czyjeś zdrowie i życie, o czyjąś siostrę/córkę/żonę/matkę...
Cytat:
W tej sytuacji, myślę jednak, że ten ktoś ma szczęście w nieszczęściu, że to w ogóle operowalne jest. Że to dobre rokowanie musi być, skoro lekarze się podjęli. No ale powiedzieć czegoś takiego komuś nie mogę
No też to przyjąłem za punkt zaczepienia, bo w to wierzę po prostu (a z zasady nie kłamię, wolę niczego nie mówić, niż zmyślać) - łagodny guz operowalny, a więc szansa na całkowite wycięcie i remisję, na wyleczenie chemioterapią, w to z całych sił wierzę i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Z drugiej strony świadomość, że wuj i ciotki zmarli na guza nieoperacyjnego nie pomaga wcale...
Cytat:
Serio ujęłabym to" Trzymam z Tobą, jestem i będę z Tobą myślami cały czas". Prawda, ale nie ta trudna i smutna
Jutro od 8. rano cały bar trzyma kciuki, OK?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości