![]() |
#4561 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Spotkalam sie dzis z opisem dzieci HNB - high need baby. Slyszalyscie?
![]() |
#4562 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My tez po usg bioderek wszystko dobrze ale mamy zakładać pieluche i zgłosić się za 2 miesiące. Maly mega grzeczny odkad z domu wyjechalismy az do powrotu. Czyli od 13 do 18 ![]() ![]() Przerazilam sie w przychodni bo niektóre dzieci w zimowe kombinezony poubierane a jak juz wychodzilam to doznalam kolejnego szoku bo dziecko w foteliku a na cały fotelik narzucony gruby koc co najmniej jak by bylo minus 20. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
Tz zasnal. W pewnym momencie przytula się do mnie i pyta przez sen czy zamówie mu cole?
![]() ![]()
#4564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4565 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Madzixx ja torby do wózka nie mam, tylko organizer ale jego też nie nosze, jak idę na spacer to do kosza wózka pakuje pampka, chusteczki a jak gdzieś jedziemy to w swoją większą torebkę wszystko mieszcze 😃 Boleczka ja jeszcze nie wiem czy u nas będzie żłobek grany, czy może mi uda się się jeszcze na wychowawczy pójść może, zależy od męża dużo. Ale na pewno nie będę zostawiać córy tesciowej ![]() ![]() Nancy kciuki mocne za tatę ✊ Gossip gratki za pierwszą samodzielna kąpiel 👏 😃 Mała u mnie tp samo jak karmie jedna piersią tp z drugiej Mo cieknie, jak mnie to wkurza ![]()
#4566 |
Zakorzenienie
|
Madzixx sie dzis odzywala po wizycie u pediatry?
Zalatany mialam dzien to może przegapilam
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co Sonia polecala?
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
W życiu nie robiłam żadnego ciasta... generalnie jakoś tak się nastawilam ze napewno mi nie wyjdzie żadne wiec nie robiłam :-(-gotować bardzo lubię i uwielbiam wręcz kombinować w kuchni ale z ciastami to byłam w plecy...
A teraz się ciesze jak dziecko ze mi ta bańka wyszła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Konto usunięte
|
Domima dzieki za zmierzenie rozstawu kol
![]() mi chodzi o te podjazdy wylane specjalnie dla wózków. Zostanę chyba przy moim wózku bez zwrotnych kolek, ale z takimi samymi roztrawami z przodu i tylu,ktorym sie spoko.po schodach jeździ,u mnie za duzo pagorkow. |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zadomowienie
|
Dziękuję Dziewczyny
![]() Tata ma coś z sercem... Jadę jutro do niego. Mały zasnął po długich bojach więc i ja się położę. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Zakorzenienie
|
Mojej niunci ewidentnie sie cos pomylilo :P znowu po kapieli czuwala dzielnie przez 4 godziny i dopiero zasnela.. zaraz tez sie klade tylko Vinci ogladam jeszcze
![]() Rany julek jutro juz piatek, jeszcze tylko sobota a w niedziele juz zobacze sie z M ![]()
![]() |
#4573 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam Twój ból, pamiętasz jak w ciąży byłam mój do Polski pojechał na dwa tygodnie... Ojj bieda była ![]() Karmię i idę w kime ale mi młoda dała cały dzień pełen wrażeń.... Tz coś chory.... gardł, Katar, mam nadzieję że nas nie zarazi... Jedzie jutro ponad 130km do pracy w jedną stronę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
Znam Twój ból, pamiętasz jak w ciąży byłam mój do Polski pojechał na dwa tygodnie... Ojj bieda była ![]() Karmię i idę w kime ale mi młoda dała cały dzień pełen wrażeń.... Tz coś chory.... gardł, Katar, mam nadzieję że nas nie zarazi... Jedzie jutro ponad 130km do pracy w jedną stronę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mala na karmiona i oczy jak 5zl. Cos zaczyna wydziwiac a spać ani myśli.. Aż sobie herbatę zrobilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Wtajemniczenie
|
My się karmimy mam nadzieje że maly poje i pójdzie za zaraz spać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
Ja tez pierwsza pobudka.Ludzilam sie ze dluzej pospie
![]()
![]() ![]() ![]() Jestem Twoją żonką od 27.12.14 ![]() Nasza córcia - Nikola ![]() ![]() ![]() 30.04.15 ![]() Edytowane przez boleczka93 Czas edycji: 2015-05-29 o 02:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
A ja ciągle nie spie...
---------- Dopisano o 03:18 ---------- Poprzedni post napisano o 03:12 ---------- A co do żłobka to jeszcze nie wiem. Jak znajdę prace to pewnie po macierzyński pójdzie. Teściowej NA BANK nie dam, a może moja mama będzie juz na emeryturze??jeszcze za dużo czasu jest i wszystko może się 5razy zmienić wiec nie planuje póki co. |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
U nas pierwsze nocne karmienie, poprzednie o 22 wiec ladnie
![]()
#4579 |
Zakorzenienie
|
My przy cycu także 😃 przerwa trwała 7 h prawie 😜 bajerancko jestem w szoku, bo w dzien córa ładnie spała i miałam czarną wizję na noc a tu proszę😃
U nas żłób raczej grany nie będzie. Najprawdopodobniej moja mama będzie pilnowała, bo zaraz jakoś idzie na wczesnoejszą emeryturę, ale też może mi coś odbić i mogę zostać dłużej, jeszcze wchodziło w grę drugie dziecko, ale raczej chyba nie tak szybko😜
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Super! U nas o gpdz 0, 2 i teraz. Następne ok 6.
Ona ma takie lodowate ręce ze nie wiem co robic ;/
#4581 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1
Cześć Dziewczyny, nie odzywałam sie, bo po wizycie u pediatry miałam pol dnia dola
![]() ![]() Teraz gorsze wieści ![]() ![]() ![]() Przeplakalam cała drogę do domu, czułam sie strasznie. Nakarmiłam prawa piersią po powrocie, bo juz sie domagała i bym nie zdążyła odciągnąć a z lewej odciągnelam i po 4h wyszło mi 40 ml w 10 min. Następne karmienie z piersi szło, bo w miedzy czasie poleciałam po ta maść i jak wróciłam to juz sie mocno domagała ale potem ściągnęłam i po 6h wyszło mi z lewej 50 ml w 10 min a z prawej 75ml, tak czułam, ze prawa produkuje więcej ![]() Inna sprawa, ze z butli jak zje to na raz i wiadomo ile a jak z piersi je to najpierw ładnie aktywnie, potem troche przyśnie, potem znowu troche poje, znowu przyśnie i moze nie zjada tyle co powinna? Bo podobno nie ma mało wartościowego pokarmu? Sama juz nie wiem.. Skontaktuje sie z doradca laktacyjnym ze szpitala, moze cos doradzi.. Jeśli jutro za mało ściągnę i nie bedzie innej opcji no to nie mam wyboru i bede musiała dokarmiać, bardzo chciałam uniknąć mm ale przecież dziecka głodnego nie bede trzymać ![]() ![]() Sorry za ten elaborat ![]() ![]()
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2015-05-29 o 03:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ada też miała lodowate, śpi w takim śpiworku od kilku dni i ręce tam są wysadzone i takie lody miała o północy ze jej rękawiczki włożyłam, sama lubię mieć ręce pod kołdrą ![]() ![]()
![]() |
#4583 |
Zakorzenienie
|
Madxixx - mi się wydaje, że Ala mało przybrała bo robi za dlugie przerwy w nocy. Wtedy tez nie nakręca Ci laktacji. Jeżeli tak Ci zależy na kp to budz ja co 3 godz.i laktatorem działaj. Mi ten neonatolog mówił że przez pierwsze m-ce dziecko powinno jesc max.co 3 godz.bo rodzice czedto sie cieszą że ładnie śpi a dziecko jest często odwodnione.
Jak maluszek duzo przybiera to wtedy jest chyba troche inaczej i w nocy dobrze jak zrobi dłuższą przerwę Co do męża to chyba dobrze że podchodzi do tego spokojnie a nie zadrecza Cię kp. Myślę że uda Ci się utrzymać samo kp bo widzę Twoją determinację ![]()
#4584 |
Zakorzenienie
|
Madzia rzeczywiście się rozpisałaś
![]() Nie zadręczaj się tak, wszystko robisz dobrze co ma być to będzie. Rozumiem Twoj ból bo mieszanie by mi się też niechciało karmić, jednak swój pokarm najzdrowszy. Musisz się nastawić pozytywnie i przystawiać chyba jak najcześciej, Twoja Ala to chyba śpioszek więc może dlatego. Musi być dobrze! 😘 A na krostki masz maść hmm poczekam jeszcze z naszymi krostkami, jak nie bedzie znikać to też się przejdę. Głowa do góry kochana!
#4585 |
Zakorzenienie
|
Julian też ma lodowate ręce
#4586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:04 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ---------- 4 pobudka. Nakarmilismy sie ale malemu wcale sie do spania nie spieszy :x toc to juz przecież 5 rano, dzien ![]() ![]()
![]() |
#4587 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze nie strasz tym odwodnieniem, jakos to sie objawia? U nas siku i kupki prawidłowe Czyli radzisz co 3h laktatorem działać? A potem przystawiać jeszcze? ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Cytat:
![]() Postaram sie nie zadręczać ![]() ![]()
![]() |
#4588 |
Zadomowienie
|
Madzia koniecznie do doradcy bo pediatra niestety niezbyt dobrze radzi. Laktator nie sluzy do mierzenia ilosci mleka w piersiach!!!nigdy nie wyciagniesz nawet najlepszym laktatorem tyle ile dziecko wyssaloby. Bez sensu sciagnac np 90 ml i dokarmic mm,jak dziecko samo by wysssalo z piersi np. 130 ml.
Moim zdaniem powinnas przez tydzien przystawiac nie rzadziej niz co 3 h, takze w nocy budzic co 3 h (jak spi to laskotac,palic swiatlo, rozebrac, zmienic pieluche, mokrym wacikiem miziac po szyi, plecach i stopach). Nie dokarmiac i za tydzien pojsc zwazyc na tej samej wadze w tych samych warunkach. Pamietaj ze tyle ile podasz mm o tyle mniej pokarmu bedzie w piersiqch. Przez tydzien na pewno dziecko sie nie zagloddzi a Ty sobie laktacji nie zabijesz ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Madzia najpierw przystawic potem laktatorem dzialac ewentualnie. Zawsze najpierw dziecko. Jak sa slabe przyrosty to dziecko budzic. Bo moze miec spadekk cukru i sie samo o jedzenie nie upomni. Z tego co pamietam to mialas malo tych karmien dziennie, warto zwiekszyc ilosc. I ma ssac Ala aktywnie, nie spac na cycku, czyli budz ja, smyraj i te sposoby podane wyzej, zeby jadla aktywnie. Bedzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- A poza tym minimalny przyrost to 125 g na tydzien wiec zupelnie powodu do dokarmiania mm nie widze.... daj znac co doradca lakt.powiedzial |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe cwaniaczek z Jaska ![]() Dzięki Kochane, zawsze mozna na Was liczyć ![]() A tak w ogóle stawiam soczek/piwko-co kto moze z okazji imienin ![]()
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
Madzixx - buuuziaki pod te imieniny. To ja bym chciala Karmi, nie dosc ze pyszne to Jeszcze w laktacji pomaga
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.