|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Promocje w Sephora, Douglas i innych + OT - część XIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie dziś sie dowiedziałam w sephorze. No nic, czekam dalej
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
Ja też chętnie dołączę
|
#874 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
15 zł plus koszt wysyłki w kraju to chyba nie jest już krzywda
|
|
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzyłam na Douglasa
Poradźcie Dziewczyny, co tu zrobić, na co się powołać.Przy jednym z ostatnich zamówień wykorzystałam kupon za 10tys punktów Payback - 100zł i kupon 45zł za zakupy powyżej 350. Wszystko bez problemu weszło, wcześniej zresztą Dziewczyny z wątku pisały, że też łączyły kody. Zamówiłam od dawna wyczekiwane rzeczy, w tym MAC, Tom Ford i Bobbi Brown, które były dostępne po jednej sztuce. Zapłaciłam, czekam TYDZIEŃ, status zamówienia cały czas "w trakcie opracowywania". I bach, dostaję dziś takiego maila: Szanowna Pani, Z przykrością informujemy, ze Pani zamówienie nie może zostać zrealizowane z powodu połączenia 2 kodów Payback â rabaty w naszym sklepie internetowym niestety nie łączą się. W związku z zaistniałą sytuacją przesyłamy 2 kody rabatowe na kolejne zakupy na douglas.pl: (tu kody) Rabaty nie obowiązują na zakup produktów marki: Mac, Bobbi Brown, Sensai, Phillips oraz kategorii SALE. ![]() Od kiedy rabat Payback nie obowiązuje na powyższe marki? Co to w ogóle ma być, że wchodzą mi k0dy bez problemu, zawieram z nimi umowę - sprzedaż, a oni się po czasie z niej wycofują, tłumacząc się niemożnością łączenia kodów i zakupów produktów z tych marek - no jakoś się dało i nie było takiej informacji w momencie, kiedy dokonywałam zakupu. Oczywiście owe rzeczy, na których mi tak zależało, zniknęły ze strony (w tym szminka Toma Forda Adriano Nie zostawię tego tak, tylko zastanawiam się, co im napisać? Zaraz przyjdą do mnie bony na 40zł i co, na MACa i BB też nie będzie można ich zużyć? ![]()
Edytowane przez MissScareAll Czas edycji: 2015-05-29 o 00:30 |
|
|
|
#878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Towaru Ci nie sprzedadzą, ale mają obowiązek ponieść konsekwencje. Nie odpuszczaj dziadom! Powodzenia.
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#880 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;51571819]Ten przepis nijak sie ma do Twojej sytuacji.[/QUOTE]
Dlaczego? Podpowiesz w takim razie coś lepszego? Prawo zupełnie nie jest moją branżą.
|
#882 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Opisz jak bylo i nie cuduj. 1. Zawarlas skutecznie umowe kupna-sprzedazy. 2. Domagasz sie spelnienia swiadczenia. 3. Nigdzie nie bylo informacji, ze kody sie nie lacza. Skoro oba kody weszly to jest to ich wina, bo powinni takie sytuacje uniemozliwic. 4. Jestes regularna i dlugoletnia klientka i taka sytuacja zdarza Ci sie po raz pierwszy, co Ci sie nie podoba. 5. Zachowuja sie nieprofesjonalnie. 6. Jestes niezadowolona z obslugi. 7. Jestes zbylwersowana sytuacja i oczekujesz spelnienia swiadczenia skoro umowa miedzy Toba a D. zostala w swietle prawa nawiazana. |
|
|
|
|
#883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Douglas już odstąpił od skutecznie zawartej umowy kupna-sprzedaży. Nikt w tej chwili towaru Ci nie wyda. W związku z tym, że nie nastąpiło równie skuteczne rozwiązanie umowy (czyli zgodnie przez obie strony) a jedynie odstąpienie, należy Ci się dwukrotność wpłaconych środków. Zakładam, że nie jesteś przedsiębiorcą, więc obowiązuje tutaj KC. Tyle z mojej strony
|
|
#884 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;51572147]Dlatego, ze Ciebie sytuacja opisana w tym przepisie w ogole nie dotyczy.
Opisz jak bylo i nie cuduj. 1. Zawarlas skutecznie umowe kupna-sprzedazy. 2. Domagasz sie spelnienia swiadczenia. 3. Nigdzie nie bylo informacji, ze kody sie nie lacza. Skoro oba kody weszly to jest to ich wina, bo powinni takie sytuacje uniemozliwic. 4. Jestes regularna i dlugoletnia klientka i taka sytuacja zdarza Ci sie po raz pierwszy, co Ci sie nie podoba. 5. Zachowuja sie nieprofesjonalnie. 6. Jestes niezadowolona z obslugi. 7. Jestes zbylwersowana sytuacja i oczekujesz spelnienia swiadczenia skoro umowa miedzy Toba a D. zostala w swietle prawa nawiazana.[/QUOTE] Cytat:
Zawarłam w mailu jedno, i drugie. Dobrze, że chociaż pisać lubię i umiem
|
|
#886 |
|
Konto usunięte
|
Jak zawarlas i jedno i drugie to bardzo zle. Douglas nie odstapil od umowy. W jednym miejscu domagasz sie wydania towaru, w drugim przyznajesz, ze Douglas odstapil od umowy. To nie ma sensu.
|
|
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
Miss
James wiesz, że Cię lofciam
|
#888 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;51572871]Jak zawarlas i jedno i drugie to bardzo zle. Douglas nie odstapil od umowy. W jednym miejscu domagasz sie wydania towaru, w drugim przyznajesz, ze Douglas odstapil od umowy. To nie ma sensu.[/QUOTE]
Nie domagam się w mailu wydania towaru. Napisałam, że nie odpowiada mi zaproponowane przez nich rozwiązanie, ponieważ (tu wymieniłam swoje argumenty) no i tyle, zobaczymy, co odpowiedzą i dopiero się dalej ustosunkuję. Głównie zdenerwował mnie fakt, że odkręcają wszystko po długim czasie oczekiwania. Umowa była zawarta na innych zasadach, zgodziły się na nią obie strony, nie było informacji dosłanej w mailu. Nie mój problem, że mają niedopracowaną stronę i kody, które nie powinny być może się połączyć, połączyły się.
|
#890 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi odpisali:
Szanowna Pani, Uprzejmie informujemy, że problem techniczny, który występuje po połączeniu rabatów, jest dla nas widoczny po zaksięgowaniu płatności. Zamówienie nie może zostać przetworzone, a co za tym idzie zostaje anulowane. Pragniemy również poinformować, że przy każdym rabacie na stronie PAYBACK, widnieje informacja, że rabaty nie łączą się z innymi promocjami. (tu printscreen ze strony Payback) I tyle Czyli całkowita olewka i nawet szczególnie nie odnieśli się do treści mojego maila. Napiszę jeszcze raz to samo. Poza tym umowę sprzedaży zawieram z nimi, a nie z Paybackiem, co mnie obchodzi, że ich błąd jest widoczny dopiero kiedyś tam. To nie w porządku.
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Oooo też szukam takiego świętego graala
Cytat:
Hehehe
|
|
#893 |
|
Raczkowanie
|
Mozna sie dolaczyc do zamowienia Charlotte Tilbury?
|
|
|
|
#894 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;51580348]Nie dziwie sie w sumie, ze tak odpowiedzieli.[/QUOTE]
Mail był zwięzły i konkretny, natomiast oczywistym jest, że polityka nakazuje im stosować metodę zdartej płyty i przy okazji mydlić oczy. Nie zakończyłam jeszcze korespondencji, bo takie rozwiązanie mi nie odpowiada i jest nie w porządku.
|
#896 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy jest albo będzie jakaś promocja w sephorze na markę sephora?
|
|
|
|
#897 |
|
Konto usunięte
|
Chyba zwiezlosc i konkretnosc nie ma tu nic do rzeczy.
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;51582881]Chyba zwiezlosc i konkretnosc nie ma tu nic do rzeczy.[/QUOTE]
Dobrze James, już dziękuję za Twoją pomoc i komentarze.
|
#899 |
|
Konto usunięte
|
No, ale nie ma co sie bulwersowac. Nie miej pretensji do Douglasa, jesli sama zle podeszlas do sprawy.
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Widziala ktoras na oczy Bao Bao? Ranka moze?
|
|
|
|
#900 |
|
Kici kici miau miau
|
Nie wiem co to Bao bao..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

z Wielkiej Brytanii

Poradźcie Dziewczyny, co tu zrobić, na co się powołać.

.
wiesz, że Cię lofciam
.