Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-29, 12:32   #1381
AaaMarta
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Skoro Aakkzzii juz idzie na L4, to tylko my z Owieczką zostajemy w gronie pracujących, czy ktoś jeszcze ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-05-29, 12:33   #1382
ridja devojka
Zakorzenienie

Dziewczyny tak z ciekawości, ile z was jeszcze pracuje, a reszta, do którego tygodnia pracowałyscie?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-05-29, 12:35   #1383
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Ja od 7tc ciąży jestem na L4. Głównie zrezygnowałam przez stres i dojazdy.
Stary 2015-05-29, 12:42   #1384
Sandrusia91
Zadomowienie

No to fotelik i ciuszki zapłacone, przelewy dotarły i teraz tylko czekać aż przyjdą

Juz się doczekać nie mogę

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 12:42   #1385
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Skoro Aakkzzii juz idzie na L4, to tylko my z Owieczką zostajemy w gronie pracujących, czy ktoś jeszcze ?

Ja jeszcze I póki co się nie wybieram na L4, chociaż ostatnio mnie lekarz pytał czy nie chcę, ale chyba bym się zanudziła w domu Czuję się dobrze, więc nie widzę potrzeby. Planuje L4 od sierpnia.

Z drugiej strony nie bardzo jest kiedy robić zakupy. Stąd miałam teraz wolne i wszystkie "duże" rzeczy do wyprawki zamówiłam

Edytowane przez melawen
Czas edycji: 2015-05-29 o 12:44
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 12:43   #1386
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:

dziewczyny idźcie odpoczywać siooooo
ja tak się cieszę
choć od 11 lat najdłuższy mój urlop to 2 tyg ciągiem więc będzie to bardzo niecodzienne uczucie dla mnie

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 12:47   #1387
agu23gda
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
a ja wstałam chwilę po 12 ! Masakra.
Idę się ogarną ć i przygotować jakiś obiad.
Aaaa i link mi dzisiaj mój brat wysłał:

http://kwejk.pl/obrazek/2340831/co-te-dzieci.html

hiehiehie
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 12:54   #1388
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
może któras ma ochote pokazać brzuszek ? :P
Zawsze się zastanawiam co tacy ludzie mają zamiast mózgu.

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
Cudowne

Tak, ludzkiego... koleżanka (Chinka) powiedziała mi, że jest to spożywane głównie przez starsze kobiety i wierzą one że takie pierogi mają działanie odmładzające.

Podziwiam Ciebie, że dajesz radę w 30 stopniach.

Piękny! Koleżanka ma właśnie ten model Mutsy i bardzo sobie chwali

Ale fajny! Mój to nadal jakoś nie chce się zaokrąglić Nawet ostatnio sąsiadka mnie zaczepiła i powiedziała, że mam przestać udawać i wkręcać "mojego biednego męża", że jestem w ciąży bo przecież widać na 1 rzut oka że po prostu mi się utyło

To tak na serio?:ha haha: Ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwiać ale papucie to ma 1klasa

To ja się pochwalę wczorajszymi łupami moimi i mojej rodzicielki która też kupuje rzeczy dla maleństwa na potęgę, no ale przecież jej nie zabronię. Dorzucam też fotkę mojego brzuszka (27tc)
Faktycznie maleńki, najmniejszy z nas wszystkich. Dobrze wyglądasz, taka to może dzieci rodzić
Stary 2015-05-29, 12:58   #1389
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Jakościowo te ciuszki są świetne

U mnie też pies od rana wyeksmitowal się na kocyk na taras, chyba pojadę po południu po sadzonki i jutro jak odwiedzi mnie siostra to posadzimy wszystko do skrzynek

A w ogóle znowu na stronie f&f jest promocja od wczoraj z okazji dnia dziecka -30%
tak, miałam pisać i zapomniałam :P Nawet sobie wybrałam kilka ciuszków, ale zrezygnowałam

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
witam

nie przepadam za horoskopami, bo w każdym ze znaków można coś znaleźć i przypiąć do innego, wg horoskopów ja z mężem zodiakalnie nie pasujemy do siebie, a jesteśmy parą od 11 lat i uważam, że całkiem niezłą parą

choć mogę powiedzieć, że jako zodiakalny lew jestem charakterna i uparta, za to moja siostra panna jest charakterna, ale też często niezdecydowana, ale czy to ma związek ze znakiem zodiaku :conf used:
Więcej można powiedzieć po samej dacie urodzenia o człowieku. ale składa się na to wiele czynników, nie tylko znak zodiaku. Każdy dzień z danego zodiaku jest inny

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 13:00   #1390
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
a ja wstałam chwilę po 12 ! Masakra.
Idę się ogarną ć i przygotować jakiś obiad.
Aaaa i link mi dzisiaj mój brat wysłał:

http://kwejk.pl/obrazek/2340831/co-te-dzieci.html

hiehiehie
zazdroszczę ja dziś miałam pobudkę o 4.40. Wracałam od rodziców do siebie, miałam już wracać dzisiaj do pracy, ale rozkłada mnie jakieś przeziębienie I w końcu zadzwoniłam, że dziś nie dotrę. Mam nadzieję, że po weekendzie minie. Macie coś sprawdzonego na katar, co można teraz brać?
Do tego od wczoraj jakoś zwiększyła mi się częstotliwość skurczy. Jeszcze trochę pobolewają, wcześniej nic nie czułam. Czy bierzecie nospę jak się nasilają, czy tylko magnez?

A co do obrazka, to też mam czasem wrażenie, że mój robi sobie taką gimnastykę Coraz bardziej widać. A wczoraj u rodziców nasłuchiwałam stetoskopem Niby coś słychać, ale niezidentyfikowane odgłosy

Edytowane przez melawen
Czas edycji: 2015-05-29 o 13:02
Stary 2015-05-29, 13:25   #1391
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
Dzięki Z jednej strony jak chodzimy do SR to zazdroszczę innym dziewczynom tych pięknych, zgrabnych piłeczek, ale z drugiej to może i dobrze, że jeszcze jest taki maciupki bo mam problemy z kręgosłupem także jeszcze mnie tak nie męczy a najważniejsze, że maleństwo się zdrowo rozwija

Super!!! To i tak długo pracowałaś
Widać taka twoja uroda, może za chwilę brzuszek z dnia na dzień ci wyskoczyć

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem są śliiiiiczne! Zazdroszczę chęci i umiejętności

Mnie w nocy łapią, ale jestem już tak zmęczona że czasem się nawet nie budzę tylko w śnie mam skurcz. A kakao, pomidor i banan to codzienny zestaw obowiązkowy.

Wg mojego gina takie liczenie jest bez sensu bo nawet już martwe, pływające w wodach płodowych dziecko obija się o ściany i cośtam czuć. Powinny być wyczuwalne aktywne kopnięcia w czasie aktywności dziecka, czyli jak się ruszy to w ciągu najbliższej godziny powinno być 10. Potem może sobie spać cały dzień nawet i to jest normalne. Niezależnie od metody liczenia trzeba już na to zwracać uwagę
Moja ginka zaleciła mi liczyć ruchy i obserwować pory aktywności i tyle. Dla mnie ważne jest to co mówi mój lekarz.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 13:27   #1392
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Ja jeszcze I póki co się nie wybieram na L4, chociaż ostatnio mnie lekarz pytał czy nie chcę, ale chyba bym się zanudziła w domu Czuję się dobrze, więc nie widzę potrzeby. Planuje L4 od sierpnia.

Z drugiej strony nie bardzo jest kiedy robić zakupy. Stąd miałam teraz wolne i wszystkie "duże" rzeczy do wyprawki zamówiłam

U mnie dokładnie ta sama sytuacja z L4 prawdopodobnie pójdę dopiero od 15 sierpnia

Stary 2015-05-29, 13:32   #1393
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
zazdroszczę ja dziś miałam pobudkę o 4.40. Wracałam od rodziców do siebie, miałam już wracać dzisiaj do pracy, ale rozkłada mnie jakieś przeziębienie I w końcu zadzwoniłam, że dziś nie dotrę. Mam nadzieję, że po weekendzie minie. Macie coś sprawdzonego na katar, co można teraz brać?
Do tego od wczoraj jakoś zwiększyła mi się częstotliwość skurczy. Jeszcze trochę pobolewają, wcześniej nic nie czułam. Czy bierzecie nospę jak się nasilają, czy tylko magnez?

A co do obrazka, to też mam czasem wrażenie, że mój robi sobie taką gimnastykę Coraz bardziej widać. A wczoraj u rodziców nasłuchiwałam stetoskopem Niby coś słychać, ale niezidentyfikowane odgłosy
Jak mnie dopadło przeziębienie, to zaczęłam jeść kanapki z ząbkiem czosnku lub plasterkiem cebuli (zrobiłam też syrop z cebuli, ale miałam problem żeby go pić) i 3-5 razy dziennie łyżeczka miodu, prawdziwego przeszło mi po 3 dniach, a przed ciążą brałam fervexy, gripexy, akatary i inne gów.a, a przechodziło po tygodniu jak nie dłużej

co do skurczy, to mi od poniedziałku zaczęły się pojawiać razem z twardnieniem brzucha, wczoraj lekarz kazała zwiększyć dawkę magnezu, jeśli pojawią się skurcze pod rząd ale niebolesne brać nospe, jak pojawią się bolesne jechać na IP

tylko moje twardnienia brzucha mogą być też spowodowane tym, że jestem chuda, dziecko jest ułożone teraz pleckami i może się wypychać i wtedy np. widać że wystawia dupkę z jednej strony i tam jest twardo, a czasem prawie cały brzuch jest twardy i wtedy już ciężko mi ocenić czy to twardy brzuch bo np. za dużo chodziłam, czy twardy bo dziecko się tak ułożyło

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-05-29 o 13:47
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 13:41   #1394
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

A kiedy zamierzasz iść na zwolnienie?
Stary 2015-05-29, 13:42   #1395
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:

Myślę, że od 15 sierpnia, ale zobaczymy jak to bedzie. Jesli lekarz nakaże, że mam iść wczesniej, to go posłucham

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-29, 13:43   #1396
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Masakra Dopiero teraz to zauważyłam
W taki sposób to na pewno nie
Co ty oglądasz zboku mały 😆

Koniec 24 tc
Jeju jaki piękny! Na tel nie widzę innych zdjęć niestety... Ja zaczynam 24 tydz, jestem o 6 dni za Tobą, a brzuchol w załączniku :p mini jeszcze jest, ale w sumie taki mi wystarczy juz widać a jeszcze za bardzo nie ciąży

No i na dziś mam zaplanowane 2 wyjazdy po ubranka z olx, jedne za darmo parę pajacow, a drugie to 2 torby ubranek za paczkę pieluch Dada, ciekawa jestem co upoluje, pierwszy raz z olx śladem naszej prekursorki Aakkzzii oczywiście.

I byłam na mieście, oczywiście SH przy okazji zaliczyłam i śliczny biały NOWY żakiet Asos za 23 zł dorwałam do tego bluzka z długim, tunika z krótkim i zwiewna bluzka koszulowa wpadły, jestem mega zadowolona bo źle się czuje w takich przymałych bluzkach juz, wiec tego mi było trzeba!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1432899760384.jpg (60,7 KB, 45 załadowań)
Stary 2015-05-29, 13:44   #1397
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

Ja robię zlecenia, ale od połowy czerwca chyba zacznę się ograniczać z pracą, bo jednak zmęczenie dopada.
W końcu trzeba trochę odpocząć za nim nadejdzie rewolucja
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 13:50   #1398
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Jeju jaki piękny! Na tel nie widzę innych zdjęć niestety... Ja zaczynam 24 tydz, jestem o 6 dni za Tobą, a brzuchol w załączniku mini jeszcze jest, ale w sumie taki mi wystarczy juz widać a jeszcze za bardzo nie ciąży

No i na dziś mam zaplanowane 2 wyjazdy po ubranka z olx, jedne za darmo parę pajacow, a drugie to 2 torby ubranek za paczkę pieluch Dada, ciekawa jestem co upoluje, pierwszy raz z olx śladem naszej prekursorki Aakkzzii oczywiście.

I byłam na mieście, oczywiście SH przy okazji zaliczyłam i śliczny biały NOWY żakiet Asos za 23 zł dorwałam do tego bluzka z długim, tunika z krótkim i zwiewna bluzka koszulowa wpadły, jestem mega zadowolona bo źle się czuje w takich przymałych bluzkach juz, wiec tego mi było trzeba!
Nie dziękuję

Twój tez piękny.
Ty chudziutka jesteś to tak Cię nie wywali jak mnie
Stary 2015-05-29, 13:53   #1399
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziękuję

Twój tez piękny.
Ty chudziutka jesteś to tak Cię nie wywali jak mnie
Ale mnie to dziwi bo na logikę dziecko o tych samych lub podobnych wymiarach a brzuchy tak różne. Na chłopski rozum to chudziny powinny mieć większy brzuch bo w mniejszym ciele musi się zmieścić tyle samo co u kogoś w większym, a jest na odwrót :p wynika z tego ze mój mały ma ciasno ;( dlatego takie kopniaki dostaje!
Stary 2015-05-29, 13:55   #1400
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mnie to dziwi bo na logikę dziecko o tych samych lub podobnych wymiarach a brzuchy tak różne. Na chłopski rozum to chudziny powinny mieć większy brzuch bo w mniejszym ciele musi się zmieścić tyle samo co u kogoś w większym, a jest na odwrót wynika z tego ze mój mały ma ciasno ;( dlatego takie kopniaki dostaje!
Moj ma amortyzację w postaci tłuszczu
Stary 2015-05-29, 13:58   #1401
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Ale mnie to dziwi bo na logikę dziecko o tych samych lub podobnych wymiarach a brzuchy tak różne. Na chłopski rozum to chudziny powinny mieć większy brzuch bo w mniejszym ciele musi się zmieścić tyle samo co u kogoś w większym, a jest na odwrót :p wynika z tego ze mój mały ma ciasno ;( dlatego takie kopniaki dostaje!
te bez brzuchów to się smarujcie codziennie czymś bo jak zacznie was wywalać albio i nie to mogą byś rozstępy

ja mam ogromny bebzun wręcz wielgachny

wymianki
Stary 2015-05-29, 13:59   #1402
party_girl7
Zakorzenienie

Ja się smaruje od poczatku, najpierw tylko po kąpieli a od 3 miesiąca codziennie, póki co odpukać nic się nie pojawia.
Stary 2015-05-29, 14:02   #1403
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
te bez brzuchów to się smarujcie codziennie czymś bo jak zacznie was wywalać albio i nie to mogą byś rozstępy

Sluszna uwaga, u mnie rosnacy brzuch rozstepow nie spowodowal, ale gdy tuz przed porodem nagle sie obnizyl, to sie porobily niestety
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 14:06   #1404
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Ja jestem chuda, mój mały pewnie też ma ciasno, ale rzadko mi sprzedaje kopniaki. Leń z niego straszny

Musiałem wstać o 8 dzisiaj, bo trzeba było przebieżkę po bankach zrobić, bo po co mają być otwarte w soboty? I nieprzytomna jestem strasznie...

aakkzzii dobrze pamiętam, że Ty kupiłaś piłkę do ćwiczeń? Skąd? Jesteś zadowolona?
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 14:12   #1405
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
Jak mnie dopadło przeziębienie, to zaczęłam jeść kanapki z ząbkiem czosnku lub plasterkiem cebuli (zrobiłam też syrop z cebuli, ale miałam problem żeby go pić) i 3-5 razy dziennie łyżeczka miodu, prawdziwego przeszło mi po 3 dniach, a przed ciążą brałam fervexy, gripexy, akatary i inne gów.a, a przechodziło po tygodniu jak nie dłużej

co do skurczy, to mi od poniedziałku zaczęły się pojawiać razem z twardnieniem brzucha, wczoraj lekarz kazała zwiększyć dawkę magnezu, jeśli pojawią się skurcze pod rząd ale niebolesne brać nospe, jak pojawią się bolesne jechać na IP

tylko moje twardnienia brzucha mogą być też spowodowane tym, że jestem chuda, dziecko jest ułożone teraz pleckami i może się wypychać i wtedy np. widać że wystawia dupkę z jednej strony i tam jest twardo, a czasem prawie cały brzuch jest twardy i wtedy już ciężko mi ocenić czy to twardy brzuch bo np. za dużo chodziłam, czy twardy bo dziecko się tak ułożyło
Miód to na co dzień pochłaniam Ale faktycznie zapomniałam o syropie z cebuli, już się w lutym tak leczyłam, jak mnie rozebrało. Z czosnkiem też racja. Mam dzisiaj gołąbki, to dodam do sosu
To chyba łyknę tę nospę, bo pierwszy raz miałam kilka pod rząd, tak to się zdarzały kilka razy dziennie, ale przechodziły po pół minuty. I też mam tak, ze czasem cały twardnieje, a czasem tylko czuję, że coś mi wcisnął i tak pod skórą czuję tylko kawałek stwardnienia
Stary 2015-05-29, 14:17   #1406
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja jestem chuda, mój mały pewnie też ma ciasno, ale rzadko mi sprzedaje kopniaki. Leń z niego straszny

Musiałem wstać o 8 dzisiaj, bo trzeba było przebieżkę po bankach zrobić, bo po co mają być otwarte w soboty? I nieprzytomna jestem strasznie...

aakkzzii dobrze pamiętam, że Ty kupiłaś piłkę do ćwiczeń? Skąd? Jesteś zadowolona?

jestem trzymam na niej nogi siadam przy akwarium masuje plecy a skąd to ci nie powiem bo nie pamiętam, z allegro, tylko wygoogluj sobie jaki jest odpowiedni rozmiar piłki do twojego wzrostu

wymianki
Stary 2015-05-29, 14:26   #1407
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez smaruje sobie brzuszek od 4 miesiąca regularnie. Przynajmniej raz dziennie na zmianę oliwka Hipp, ziaja dla mam przeciw rozstepom albo balsam dla mam z Rossmana. Teraz dodałam jeszcze olej kokosowy
Stary 2015-05-29, 14:48   #1408
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez poszłam dopiero co, w 6 miesiącu.
Cytat:

Ha smakowała oliwka od samego początku a od 4 msc palmersem.

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość

Taka pilka jest fajna tylko jak aakkzzii pisze, trzeba ją dobrać do wzrostu.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-05-29, 14:52   #1409
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Miód to na co dzień pochłaniam Ale faktycznie zapomniałam o syropie z cebuli, już się w lutym tak leczyłam, jak mnie rozebrało. Z czosnkiem też racja. Mam dzisiaj gołąbki, to dodam do sosu
To chyba łyknę tę nospę, bo pierwszy raz miałam kilka pod rząd, tak to się zdarzały kilka razy dziennie, ale przechodziły po pół minuty. I też mam tak, ze czasem cały twardnieje, a czasem tylko czuję, że coś mi wcisnął i tak pod skórą czuję tylko kawałek stwardnienia
przypomniałam sobie, że wtedy jak mnie rozłożyło to czytałam coś o naparze z pietruszki, ale nie pamiętam czy on miał być na katar czy kaszel, ale wujek google pewnie będzie wiedział
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-29, 15:15   #1410
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Masakra Dopiero teraz to zauważyłam
W taki sposób to na pewno nie
Co ty oglądasz zboku mały 😆

Koniec 24 tc
Piękny masz ten brzuszek .

Dzisiaj powiedziałam znajomej mojej matki, że jestem w ciąży. Nie uwierzyła, a mialam samą bluzkę - bez bluzy.

Nie czuje jakos tej ciąży na razie. U mnie prawie 7 msc. Moze poczuje w 8-9msc.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości