![]() |
#2071 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 12
Cytat:
Pierwsza próba nie udana ![]()
![]() |
![]() |
#2072 | ||
Konto usunięte
|
gratulacje Ruska
![]() kurde ale to jest krzykacz, co oczy otworzy to placz... a jak mu dam smoka to spokój, lezy w łóżeczku rozgląda sie przysypia.. smok wypadnie - krzyk ![]() ciezko bd ![]() a tzowi naszykowałam inna posciel niech idzie gdzie indziej spac jak chodzi na rano doo roboty bo i tak i tak mi nie pomaga wtedy to niech przynajmniej on sie wyspi ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2073 |
Zakorzenienie
|
Mnie ola jest wygodnie na siedząco. Ale co zrobić. ..
![]() |
#2074 |
Zadomowienie
|
Gratulacje Kochana!
![]() W końcu się doczekałaś ![]()
![]() |
![]() |
#2075 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2076 | |
404 Not Found
|
Cytat:
Ja tak karmię i dla mnie jest super wygodnie. Z prawej piersi jeszcze muszę nabrać wprawy ale i tak jest ok. ![]() Gratulacje! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2077 | |
Zakorzenienie
|
CC?
![]() Gratuluję kochana, doczekałaś się ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2078 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje! ❤ ❤ nareszcie się doczekałaś ❤
![]()
![]() |
#2079 |
Rozeznanie
|
Ruska-gratulacje
![]() ![]() Santi trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2081 |
Zadomowienie
|
ruska w koncu gratulacje jak sie czujesz?
baset spokojnie cesarka tez porod....nie obwiniaj sie bo to nie byla cc na zyczenie tylko ze wzgledow bezpieczenstwa wiem jestes obolala...ciezko wstac chodzic usiasc itd....ale spokojnie pierwszy tydzien najgorszy.....ja jestem dwa po cc i dalej czuje dyskomfort ale jest duzo lepiej.....moge powiedziec ze w 80 % doszlam do siebie......kochana ty jestes dopiero 2 dni po cc wiec ma prawo cie bolec....glowa do gory za tydzien juz bedzie duzo lepiej.....caluje
![]() |
#2082 |
Zakorzenienie
|
Mam taka duza-rogala. Nada sie?
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje.
Mała okąpana a młody czeka na tatę i już jesteśmy oporządzeni, później cyc i spać. Cudnie jest być matką choć pracy dużo to te berbecie cieszą. Młoda daje popalić ale co poradzić. Myśle co na kolacje. Jakieś propozycje??? ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Zamówiłam tą trzecią ręke do wózka czarna taśma i szary materiał w gwiazdki i czekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2084 |
404 Not Found
|
Ta do spania w ciąży? Nie bardzo niestety. Lepiej taka (fasolka):
http://www.smyk.com/motherhood-fasol...t-niemowlaka-p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2086 |
Zadomowienie
|
Opis porodu :
![]() Piątek 15 Maja 2015 - 6dni po terminie (...) W ciągu dnia dostałam bóle jak na @, z czasem stawały się one mocniejsze i coraz częstsze, nie pomyślałam wtedy jeszcze , że coś się zaczyna bo już kilka dni wcześniej miewałam podobne bóle i krwawienia tylko nieco słabsze⌠Od wieczora czułam napięcie brzucha i skurcze coraz częstsze i częstsze co 15-10 a w końcu nad ranem co 5min.. Nie spałam całą noc .. wybiła 5;00 rano, obudziłam męża, że chyba czas jechać do szpitala bo skurcze są regularne, zjadłam lekki posiłek, umyłam się, ubrałam, dopakowałam torbę i pojechaliśmy. W szpitalu przyjęto mnie na oddział a moje skurcze ?? Jak ręką odjął , wszystko ucichło. No ale zostałam.. położyłam się w tym okropnym starym łóżku szpitalnym, mąż ze mną został ale w końcu żal mi go było i powiedziałam, żeby jechał do domu się przespać i zjeść coś. Zostałam sama. Zza ścian słychać było płacz dzieci, odgłosy robionych ktg i kolejne przychodzące takie jak ja.. Nie zmrużyłam oka, na sali byłam sama. 8:15 śniadanie - o ile można to tak nazwać (3 małe kromki chleba, odrobinka masła i kawa zbozowa â wypas). Potem przyszedł lekarz zapytał jak się czuję i poszedł. Przez kilka godz nikt zbytnio się mną nie interesowal a o 13:00 przyjechał mój mąż. Potem obiad i dalej koczowanie. Godzina 16:00 wracają skurcze i okropny ból w dole pleców - mąż robił mi masaże a ja przy każdym skurczu zaciskałam pięści , mijały kolejne godziny a wszystko się nasilało. W między czasie zrobiono mi kilka ktg na którym już coś się działo. Godz 20:00 kolejne badanie - rozwarcie całkiem ładnie postępowało " Jeszcze 2 godziny i będzie po wszystkim" - usłyszeliśmy. Serce zabiło mi mocniej. Myśli mi się kotłowały. W tym samym czasie mama była przywieźć nam coś do jedzenia nawet, ale była równie mocno zdenerwowana jak my i powiedziała że skoro za 2 godz urodzę to nie będzie przeszkadzać .. - jak się okazało później siedziała pod szpitalem w samochodzie i czekała na wieści. - No więc do dzieła -zaraz będzie po wszystkim - pomyślałam , byłam przerażona ale mąż tak bardzo mnie wspierał i przy każdym bólu mocno trzymał za rękę, całował.. że jakoś lżej było mi to znieść, jego pomoc była nieoceniona. Przyszła nowa położna i wstrzyknęła mi coś... a później przebiła pęcherz i odeszły mi wody nastepnie mialam stać w rozkroku oparta o szafkę i kołysać się.. czułam takie okropne rozpieranie i ból. Potem było chyba coraz gorzej ból się nasilał a efektów nie było. Przygotowali mi fotel do porodu, położyłam się na boku bo tak podobno lepiej M, się obniżał. Już nie miałam siły a to nie był koniec. Położna polewała mi krocze wodą bo strasznie krwawiłam. W końcu poczułam te skurcze parte ale nie dawały one rezultatu. Dostałam Oksy, a gdzieś po drodze jeszcze pamiętam gaz rozweselający - który sprawił że zamiast nabierać sił to czułam się jakbym pijana była, taka słaba. Od odejścia wód minęło 4godz .. a z każdą minutą skurcze parte były slabsze (pewnie nie czułam ich po tym zastrzyku) parłam , parłam z całych sił i nic , słyszałam że M. się cofa, cały czas kontrolowali jego tętno bo bardzo długo był w kanale rodnym. Brakowało mi sił , łzy leciały mi jak grochy z bezsilności a mąż ciągle powtarzał mi że jestem silna i że zaraz dzielnie urodzę nam synka, wycierał mi czoło i podawał wodę - widziałam, że dla niego też nie jest to łatwe mimo, że nie odczuwa fizycznego bólu.. W jakimś tam momencie zostałam nacięta . W końcu przyszedł lekarz i kolejna połozna .. położyli mi chustę na brzuchu i napierali nią kiedy miałam skurcz, otoczenie mi się już rozpływało i słowa docierały do mnie takie jak z daleka, ale po którymś razie .. usłyszałam mamy go ! I jego pierwszy krzyk. Położyli mi go na brzuchu ![]() ![]() Potem go zabrali a ja rodziłam łożysko i położna bawiła się w krawcową przy czym nie opuszczał ją dobry humor .. na koniec rzucila mi hasło - 'a teraz ostatni szew.. dla męża' heh. Zapakowali mnie na wózek i zawieźli na salę. A chwilę później przywieźli nam synka. Byłam przerażona czy wszystko w porządku głowe miał ogromną, wydłużoną i fioletową jak śliwka, biedny mój skarbuś równie mocno był wymęczony tą podróżą na świat. Mąż poszedł zapytać o jego stan. Wrócił z dobrymi informacjami waga 3700, 53cm, 10pkt a obrzęk główki się wchłonie. 2 dni później dowiedziałam się , że dodatkowo był 2x owinięty pępowiną wokół szyi (ale była na tyle długa że nie wpłynęło to na jego zdrowie) i podczas wyciągania został złamany bark. Dziś M. ma się dobrze jest wspaniałym dzieckiem kocham go nad życie. Mimo że było ciężko, miałam wsparcie największe na świecie -mojego męża. Przede wszystkim wspólny poród wpłyną na Nasze małżeństwo. Zmieniło się wszystko, powiedziałabym nawet , że M. wywrócił nam świat do góry nogami - ale pozytywnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Ola, a próbowalaś pić herbatę koperkową ?
![]() ![]() Edytowane przez LuckyLove Czas edycji: 2015-05-29 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2087 |
Zakorzenienie
|
Ruska kochana! Gratuluję! :-*
Olimpia, dziękuję! Jak u Ciebie było z laktacja po cc? Mi kiepsko leci, mała się wkurza. Piję herbatki, masuje, stymulacje laktatorem robię i nic. Poza tym ciągle mdleje. Dziś 3 razu plus atak astmy. Ledwo żyje. Gdyby nie mąż to nie wiem co by było :-(
![]() |
#2088 | |
404 Not Found
|
Można próbować, mi nie pasowało.
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2089 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2090 |
Zakorzenienie
|
Lucky cudny opis.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2091 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Emilia. Bede jutro testować; )
![]() |
#2093 |
Zakorzenienie
|
Lucky piekny opis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 |
Zakorzenienie
|
:d
![]() |
#2095 |
Zakorzenienie
|
Dziecko nam podczas kapieli zasnelo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2096 |
Zakorzenienie
|
Lucky super opis
![]() Ja właśnie wróciłam z drugiego dziś spaceru i padam ![]() ![]() czekam na męża bo pozwoliłam mu iść na ogródek do sąsiada na piwo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2098 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ruska, gratulacje ![]() ![]() Lucky piekny opis, duzo wycierpialas razem z malym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2099 |
Wtajemniczenie
|
Ruska - gratulacje!!!! W końcu sie doczekalas Leosia i nie jesteś czerwcowa
![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 ![]() Lenka przyszła na świat 10.05.2015 ![]() ![]() Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2100 |
Wtajemniczenie
|
Ruska gratulacje,jest wkoncu wyczekany Leos
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.