![]() |
#1081 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Hej. Laski, a ja juz od godziny nie spie, nie umiem sobie znalezc wygodnej pozycji, poza tym mam cykora przed cc.Przenioslam sie do salonu i ogladam jakies glupoty w tv i slucham ptakow za oknem. Jutrzejsza noc pewnie bedzie podobna...Bylam na ktg, na 30 min badania mialam 3 skurcze, doktorek sam sie zdziwil, powiedzial,ze jak tak dalej pojdzie to spotkamy sie szybciej niz w niedziele i jakby co, mam dzwonic.. Podczas ktg na sali oboj urodzil sie dzidzius, slyszalam jak placze
![]()
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Zakorzenienie
|
Charlotta jak zobaczyłam wchodząc na wizaż że ktoś tak wcześnie napisał to pomyslałam, że ktoś rodzi
![]() Ja też nie mogę spać, budzę się ostatnio o 4-5 ![]() ---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:28 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Rozeznanie
|
Widzę, że nie tylko mnie męczy bezsenność ... położyłam się o 3 a już nie mogę spać ...
Jeszcze jak na złość dopadła mnie chyba jakaś infekcja Bożeny ![]() ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1084 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny ja tez sie juz obudzilam. ..
Biedna Marta, trzymaj sie w Tym szpitalu! Tassia nie zazdroszcze przeprowadzki to stresujace jest, ale jak macie kilku facetow do pomocy to powinno pojsc gladko. Kika to wazne wyleczyc infekcje przed porodem, nie wiem jakie masz te tabletki ale jak wczesniej bylo mozna to chyba teraz tez? Albo jak sie zrobi przyzwoita godzina to zadzwon do gina i zapytaj? ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Ja wczoraj mialam ostatnia wizyte, wszystko ok, ale moj gin dziecia nie mierzy wiec nie wiem jaki jest duzy. W kazdym razie szyjka miekka, skrocona i rozwarta na jeden palec badajac mnie gin mowi ze popukal olka Po glowie! ![]() Powiedzial mi ze wszystko bardzo ladnie i moge rodzic kiedy chce ale jego nie ma od 4 do 10 czerwca wiec moze lepiej po 10... Pochwalil mnie, ze przytylam w sam raz i ze nie puchne. A jak nie urodze wczesniej to od 15.06 ktg co drugi dzien, jak nie urodze do 02.07 to do szpitala i wywolujemy. ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Teraz tylko czekac! |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |
Zadomowienie
|
Trzymaj się Kochana
![]() Bardzo wysokie miałaś, że zdecydowałaś się jechać do szpitala?? Cytat:
![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czyli lekarz juz do porodu nie zwazy dziecka ? Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1088 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Rozeznanie
|
#1091 |
Zadomowienie
|
Clotrimazol na pewno mozna! Tych globulek to nie wiem. ..
Wybaczcie ale z telefonu nie umiem cytowac. .. zwaza (zmierza) go przed samym porodem dopiero! Takze nie wiem czy jest duzy czy maly. .. |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję za rady.
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Rozeznanie
|
O to super
![]() Mam nadzieje, ze szybko przyniesie ulgę ![]()
#1095 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co za noc, chyba z 10 razy wstawałam na siku, a później było ciężko zasnąć. Tż-et obudził się z bólem głowy, bo śniło mu się, że pił z rodzinką na jakiejś imprezie. Ten to nawet we śnie nie może pić ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Konto usunięte
|
Dostałam wczoraj od lekarza mucosolvan, w ulotce napisane ze lepiej w ciazy nie brać w szczególności w I trymestrze. Lekarz chyba wiedział co robi co? Bo mówił ze to trzeba wyleczyć...
Marta :kciuku: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
Szuu jak wiedział że jesteś w ciąży to myślę, ze nie przepisałby czegoś co mogłoby zaszkodzić. Z resztą na 3/4 ulotek pisze, że nie stosować w ciąży a okazuje się u lekarza, ze można
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym lekarzowi zaufala, chyba wie co przepisuje. A czytałas jakie opinie są w internecie na temat zażywania w ciąży ?
![]() |
#1099 |
Rozeznanie
|
Jak trzeba to trzeba, mi lekarka powiedziala,ze infekcje na koncowce ciazy sa nuebezpieczne dla dziecka i lepiej wyleczyc niz podawac dziecku antybiotyk zaraz po porodzie.Ja sama tez niedawno bralam, wiec sie nie denerwuj i spokojnie bierz.
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
W pierwszej ciąży w ostatnim miesiącu też byłam chora i miałam jakiś syrop, który też nie był polecany dla kobiet w ciąży. Za cholerę nie mogę sobie przypomnieć co to było. Lekarz najlepiej powinien wiedzieć co przepisuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Rozeznanie
|
Cześć laski!
Nie nadrabiam bo z telefonu nie jest łatwo Was czytać (oczy zmeczone). Maly jest chyba trochę rozregulowany bo w dzień śpi dluuuuugo a w nocy od 19 do 2 co chwile płakał, ssal i nie chciał się uspokoić. Dopiero jak o 2 zasnął to nawet nowa lokatorka (poprzednia przeniesli na sale 1-osobowa bo po cesarce) mu nie przeszkadzała i do 7 spał. O 7 pojadl I znów śpi. Zaraz przyjadą Tż z Małą ![]() Wczoraj juz było przedstawienie braciszka ale tak na szybko a dziś spędzimy cały ranek we 4 ![]() ![]() Mam nadzieje ze u Was wszystko w porzadku ![]() Marei - gratuluje. Domyślam się ze ciężko było ale bardzo się ciesze ze masz już to wszystko za sobą ![]() ![]()
#1102 |
Zakorzenienie
|
Irmusia robi kupki,male bo male ale sa.
Wczoraj wypil kilka lykow koperku i troszke popuszczal baki i mu ulzylo. ![]() Kurcze nikt nie rodzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
Mnie pediatra dala bobotic od 13 doby życia. Choć na ulotce ze od 28... Ale tez pomagał bo u mnie był Sajgon od poczatku z kolkami
![]() |
#1104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() Ja na szczęście sypiam dobrze i co ostatnio zauważyłam, że mogę spać trochę na plecach. Wcześniej ciężko mi się oddychało. Dzieje się tak ponoć jak się brzuch obniża, ale ja nic takiego nie zauważyłam :p A ja dziś na weselicho ide!! Ciekawe ile wytrzymam ![]() Edytowane przez sylwka321 Czas edycji: 2015-05-30 o 08:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że ciśnienie samo spadło ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tassia podziwiam za przeprowadzkę ![]() ![]() ![]() Soleil fajnie, że piszesz ![]() ![]()
![]() |
#1107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udanej zabawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróuj Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za mną kiepska noc. Mała praktycznie co godzinę się budziła, jadła, kładłam ją ale praktycznie w ogóle nie spała:/ Dopiero teraz o 8 usnęła. Nie wiem czemu tak jest.. Ma tak, że do 14 jest niespokojna, później usypia do 17-18, kąpiemy, je, usypia i śpi ładnie kolejne 3h. A w nocy znowu niespokojna ![]()
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
Masija myślę, że z każdym dniem będzie lepiej. Lenka będzie coraz starsza i będzie uczyła się rytmu dnia i nocy
![]() ![]()
#1110 |
Zakorzenienie
|
marta To się porobiło. Trzymam
![]() Mnie też się teraz udaje spać na brzuchu ![]() poldzik ty nie przeginaj z szybkością porodu ![]() Kuba chory ![]() Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-05-30 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.