Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-30, 19:20   #4921
DomimaZet
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Wow. . To już? No faktycznie a gdzie ma Cię wciac? Nie możesz nam stąd zniknąć! :-*

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Tz mnie krzyczy ze nauczyłam córkę na rękach... A weź człowieku siedz z nią w domu cały dzień i noc i słuchaj jekow i płaczu 24h na dobę... Toc nie da się Ale on mnie w☠☠☠☠ia tym madrowaniem, idę jutro na zakupy zostawiam go z małą i wyłączam telefon... Zobaczy jak to jest, choć i tak zwali na mnie ze ja ją nauczyłam ze nie zaśnie sama.....
U mnie to samo. Maz taki madrala bo nie jest cały tydzień przy dziecku. I tez mi tak madruje - choć Olaf dzisiaj pokazał rożki diabelkowe i juz mąż zobaczył jak to jest fajnie nie mieć żadnego sposobu na uciszenie tego darcia. . Eh.. ależ Ci faceci są czasem fatalni...
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 19:24   #4922
gossip_girl21
Zakorzenienie

Hahaha posiedział 5 minut przy niej jak płakała i włączył suszarkę...

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Wow. . To już? No faktycznie a gdzie ma Cię wciac? Nie możesz nam stąd zniknąć! :-*

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

U mnie to samo. Maz taki madrala bo nie jest cały tydzień przy dziecku. I tez mi tak madruje - choć Olaf dzisiaj pokazał rożki diabelkowe i juz mąż zobaczył jak to jest fajnie nie mieć żadnego sposobu na uciszenie tego darcia. . Eh.. ależ Ci faceci są czasem fatalni...
Najmądrzejsi... A zwróć mu uwagę, to fochy taaakie....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 19:30   #4923
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha posiedział 5 minut przy niej jak płakała i włączył suszarkę...

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Najmądrzejsi... A zwróć mu uwagę, to fochy taaakie....
Ha ha ha weź mu ta suszarkę niech szuka rozwiązania :-P :-D

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
DOMIMA super ze zastój zwalczylas, jak pisze Cashmere ciesz się z tego powodu zawsze jakiś plus. Ja Ci zacytuję słowa innej piosenki "cieszmy się z małych rzeczy bo..."
Do galerii i po sklepach chodzilam z małym myślę że nie jest to szczególnie duże zagrożenie. Gorzej już np w poczekalni u lekarza dzieci chorych tam się roi od zarazkow.

ROSARIO to się oblowiliscie super zakupy! Od razu humor lepszy co?

SONIA co się stało ze jesteś z powrotem pogadalam z tz czy sama postanowiłas wrócić?
Hania a jak się Filipek czuje ?Będziecie się szczepić we wtorek jak on taki Bidus? :-(

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

NANCY -jak się czuje twój tata?
Stary 2015-05-30, 19:42   #4924
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
-polecam taki sposób jak juz wszystkie inne zawioda - no juz byłam zdesperowana.. teraz zobaczymy czy w ogole mi się jeszcze pokarm ruszy...:-/
Ale super ze goście poprzynosili prezenty -uwielbiam prezenty -choć u nas to niewiele dostaliśmy -wszystko musimy kupowac sobie sami :-(
Promocja w croppie do 2.06 a w housie do 1.06

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Dziewczyny jeszcze jedno pytanie- chodzilyscie z Dzieciaczkami jeszcze przed pierwszym szczepieniem po sklepach typu galeria czy centrum handlowe? Pasuje mi się jutro wybrać a we wtorek mamy szczepienie i się trochę tego obawiam :-( co robić ?
Nie przynosza prezentow jak przychodza w odwiedki..?
Mi sie teraz wydaje ze ja to za skromne nosilam, bo maly takie dostaje..

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
A Ty chciałaś juz hot a boisz sie dotknąć

Super. Co słychać?

Krzesełko Ci pasuje? My dostaliśmy inne niz chciałam i poszło w ludzi
Pokaz fotki prezentów

Ja chodzilam

Jeszcze stoi w kartonie to nie wiem. Sama jestem ciekawa jakie to, ale chyba nie zadne super bajeranckie. Fotki zrobie jak bede miec chwile, a z tym ciezko ostatnio

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 19:55   #4925
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ale jak po odbijaniu? przecież dziecko odbija zaraz po jedzeniu
No tak. Odbija się i nagle mala wpada w panikę ze jest glodna. A jak się na cyca rzuca!
Stary 2015-05-30, 20:06   #4926
soniuska
Zakorzenienie

Domima ja normalnie chodze z Mikolajem codziennie spacerujac lazimy po sklepach po spozywke itd.

Maja a wlasnie walcze i usypiam Mikolaja. Chyba mamy skok od wtorku.

Goczek hehe nie,ale wrocilam

Hanka pogadalismy, uswiadomilam mu jakie wazne dla mnie jestescie i ze Was potrzebuje.

Goasip nie da die nie podniesc dziecka jak wyje.
Ja tez usypiam luulajac,teraz suszsrka mu suszy wlasnie.

Cashmere nawolywalas i jestem

Mamy chyba skok od wtorku bo o kapieli nie spi,trzeba go znow karmic i usypia..a po chwilce oczy jak 5zl i lulanie,suszarki itd.. i po kilka razy...
Ogolem kiedys jadl butle i odplywal i mialam chwile na obiad itd a teraz? Masakra jakas,spi w dzien yylko na mnie i na spacerze a jak odkladam to 15min i koniec snu:/
Od 3dni boli mnie brzuch i znow krwawie..i zastanawiam sie czy to nie okres..ale zazwyczaj w okres lecialo duzo a teraz tak leci..potem troszke nie..i znow..
W ogole wyvralam wszystkie leki ba zbicie pokarmu juz z tydzien xzy dwa temu a wciaz mi z cyckow leci-szczegolnie z prawego..masakra.
Ogolen kasa sie szybko rozchodzi,ciagle mleko,pampersy,kosnetyki, chusteczki -masakra.
Jutro jedziemy do moich rodzicow na wies na troche a w pon jedziemy zamowic obraczki.
Ogolem nic ciekawego sie nie dzieje oprocz tego ze wciaz nie spalam dluzej niz 2h ciagiem od kiedy maly sie urodzil.
I jak czytam ze macie 2pobudki np w nocy to zazdroszcze bp ja mam ich okolo 4-5 a od 4tej juz prsktycznie spania nie na
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 20:12   #4927
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Ja sie denerwuje na Zuze, ze mi na cycach dzis sie wygłupia a ściągnęłam laktatorem zabójcze 10 ml przez 10 min. Z obu piersi. A moja córa z głodu płacze ;/ prawie cały dzien nie spi, tylko na spacerze. Kurde to pewnie przez te jelitówke, przedwczoraj, wczoraj, dzis sie bałam jesc normalnie wiec na kisielach. Przyzwyczaję mała do butli i po kp ;/ mam nadzieje, ze jak jutro potem to wróci chociaz to, co miałam. Zuza cały dzien na cycu była i tak sie denerwowała, a ja juz myslalam, ze moze jest chora czy cos;/ i naprawdę sie uśmiecha! Do mnie, do TZeta! ( do mnie ładniej ;p). Dopiero za godzine następne karmienie mm wypada a ja jej mniej dałam, by myslalam, ze tak przy cycu marudziła ;/
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 20:15   #4928
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Domima ja normalnie chodze z Mikolajem codziennie spacerujac lazimy po sklepach po spozywke itd.

Maja a wlasnie walcze i usypiam Mikolaja. Chyba mamy skok od wtorku.

Goczek hehe nie,ale wrocilam

Hanka pogadalismy, uswiadomilam mu jakie wazne dla mnie jestescie i ze Was potrzebuje.

Goasip nie da die nie podniesc dziecka jak wyje.
Ja tez usypiam luulajac,teraz suszsrka mu suszy wlasnie.

Cashmere nawolywalas i jestem

Mamy chyba skok od wtorku bo o kapieli nie spi,trzeba go znow karmic i usypia..a po chwilce oczy jak 5zl i lulanie,suszarki itd.. i po kilka razy...
Ogolem kiedys jadl butle i odplywal i mialam chwile na obiad itd a teraz? Masakra jakas,spi w dzien yylko na mnie i na spacerze a jak odkladam to 15min i koniec snu:/
Od 3dni boli mnie brzuch i znow krwawie..i zastanawiam sie czy to nie okres..ale zazwyczaj w okres lecialo duzo a teraz tak leci..potem troszke nie..i znow..
W ogole wyvralam wszystkie leki ba zbicie pokarmu juz z tydzien xzy dwa temu a wciaz mi z cyckow leci-szczegolnie z prawego..masakra.
Ogolen kasa sie szybko rozchodzi,ciagle mleko,pampersy,kosnetyki, chusteczki -masakra.
Jutro jedziemy do moich rodzicow na wies na troche a w pon jedziemy zamowic obraczki.
Ogolem nic ciekawego sie nie dzieje oprocz tego ze wciaz nie spalam dluzej niz 2h ciagiem od kiedy maly sie urodzil.
I jak czytam ze macie 2pobudki np w nocy to zazdroszcze bp ja mam ich okolo 4-5 a od 4tej juz prsktycznie spania nie na
Sonia- jestem z Tobą bo u nas podobnie to wszystko wygląda... :-( wiem co czujesz... :-* - i tez jak czytam jak Dziewczyny tu mają super z tymi pobudkami i ze mogą sobie w ciągu dnia tyle rzeczy porobić. . To tylko zazdroszczę. .. Moja kumpela jak przestała karmić to tak mniej więcej ok miesiąca dostała normalnie @. Wiec może u Ciebie to tez juz to... hmm... chociaż jak masz mimo wszystko pokarm to nie wiem... :-(
Stary 2015-05-30, 20:15   #4929
gossip_girl21
Zakorzenienie

Sonia u mnie chyba też skok...
Podobne objawy... I już też kilka dni 3 chyba dziś był... Jak się uspokoi to bd wiedziała ze to to bylo, albo to kolki tylko wersji Light..... A nasze brzdace to tylko 3 dni różnicy...fajnie że wróciłas wiesniaczku ja dostałam w szpitalu jakias tabletkę na stracenia pokarmu, i nie mam go nic.... Może zapytaj gina o coś takiego...
A ja się robię zołzowata i chodzę w☠☠☠☠iona jak przed okresem... Oho chyba pospala.... Czyli zaś turbo drzemka, a waszym dzieciom coś się snije? Bo mojej na bank, bo zrywa nią tak dziwnie podczas snu,albo się uśmiecha podczas spania...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 20:16   #4930
DomimaZet
Zakorzenienie

Odzywaly się dzisiaj coś Madzixx i Gosiak? I Koperco?tak jakoś nie zarejestrowalam. .. :-/
Stary 2015-05-30, 20:21   #4931
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ja sie denerwuje na Zuze, ze mi na cycach dzis sie wygłupia a ściągnęłam laktatorem zabójcze 10 ml przez 10 min. Z obu piersi. A moja córa z głodu płacze ;/ prawie cały dzien nie spi, tylko na spacerze. Kurde to pewnie przez te jelitówke, przedwczoraj, wczoraj, dzis sie bałam jesc normalnie wiec na kisielach. Przyzwyczaję mała do butli i po kp ;/ mam nadzieje, ze jak jutro potem to wróci chociaz to, co miałam. Zuza cały dzien na cycu była i tak sie denerwowała, a ja juz myslalam, ze moze jest chora czy cos;/ i naprawdę sie uśmiecha! Do mnie, do TZeta! ( do mnie ładniej ;p). Dopiero za godzine następne karmienie mm wypada a ja jej mniej dałam, by myslalam, ze tak przy cycu marudziła ;/
Nie odliczaj czaasu,jak chxe to karm
i na pewno wroci;* nie stresuj sie ;*

Cytat:
Sonia- jestem z Tobą bo u nas podobnie to wszystko wygląda... :-( wiem co czujesz... :-* - i tez jak czytam jak Dziewczyny tu mają super z tymi pobudkami i ze mogą sobie w ciągu dnia tyle rzeczy porobić. . To tylko zazdroszczę. .. Moja kumpela jak przestała karmić to tak mniej więcej ok miesiąca dostała normalnie @. Wiec może u Ciebie to tez juz to... hmm... chociaż jak masz mimo wszystko pokarm to nie wiem... :-(

mysle ze to okres jednak. Bo krew leci,a po pprodzoe to byl sluz taki z krwia i inny kolor -ciemniejszy a tu czerwien i bez sluzu ale taka wodnista w konsystencki-po prostu krew.
Ja wszystko na raty robie,masakra i tocwielkie ratyyy

Cytat:
Sonia u mnie chyba też skok...
Podobne objawy... I już też kilka dni 3 chyba dziś był... Jak się uspokoi to bd wiedziała ze to to bylo, albo to kolki tylko wersji Light..... A nasze brzdace to tylko 3 dni różnicy...fajnie że wróciłas wiesniaczku ja dostałam w szpitalu jakias tabletkę na stracenia pokarmu, i nie mam go nic.... Może zapytaj gina o coś takiego...
A ja się robię zołzowata i chodzę w☠☠☠☠iona jak przed okresem... Oho chyba pospala.... Czyli zaś turbo drzemka, a waszym dzieciom coś się snije? Bo mojej na bank, bo zrywa nią tak dziwnie podczas snu,albo się uśmiecha podczas spania...
ja kochana bralam tabletki na zbicie caly czas,az polozna mowila ze po dwoch dniach takich tabsow powinno przejsc i dziwne ze po calym opakowaniu wciaz mam pokarm.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Lece sie kapac bo udalo sie chyba malego uspic. Wiec kapiel ,chwila z ukochanym i do lozka..:/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-30, 20:21   #4932
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
No właśnie mój synalek stwierdził że nie będzie zassany żeby sobie pojesc tylko będzie cyca tak sobie chwytal jak butelkę... I efekt jest tego taki ze przy cycach się świetnie bawi i zaraz ryczy bo sie denerwuje... eh... no i głodny. . Wiec mam tak samo jak Ty. ..
Stary 2015-05-30, 20:21   #4933
nancy822
Zadomowienie

Cześć Sonia
Domima, miło, że pytasz Z tatą w miarę dobrze, zostanie w szpitalu prawdopodobnie do środy bo muszą mu to serce zbadać. Oby wyniki były ok.

Dziewczyny zauważyłam teraz przy kąpieli, że mały ma takiego jakby bąbla z ropą tam gdzie szczepionka. To normalne?
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 20:26   #4934
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Cześć Sonia
Domima, miło, że pytasz Z tatą w miarę dobrze, zostanie w szpitalu prawdopodobnie do środy bo muszą mu to serce zbadać. Oby wyniki były ok.

Dziewczyny zauważyłam teraz przy kąpieli, że mały ma takiego jakby bąbla z ropą tam gdzie szczepionka. To normalne?
Tak,to owrzodzenie po szczepieniu przeciw gruzlicy. Nie mozna tego smarowac niczym,myc mozna normalnie. To zejdzie. U nas bez babla ale czerwone jest i wypukle jakby i to dopiero jakos od dwoch dni
Stary 2015-05-30, 20:26   #4935
madzixx88
Zakorzenienie

Sonia-dobrze, że jesteś
trzymaj sie, jak od wtorku to zaraz minie! u mnie skok trwał ok 3 dni i Ala była bardzo niespokojna, słabo spała i potrafiła się z mega rykiem obudzić plus wiszenie na mnie..no ale minęło i głowa do góry, u Ciebie też będzie lepiej

Pavlineczka-a u Ciebie może kryzys laktacyjny 3 tygodnia?? i nawet może być połączony ze skokiem, bo Twoja Zuza przecież się urodziła sporo po terminie to rozwój mózgu ma do przodu i wszystko szybciej będzie u Ciebie
dawaj jej cyca za każdym karmieniem a potem ewentualnie dorabiaj mm, będzie sygnał wysyłany do produkcji pokarmu a mała się nie rozleniwi przy butli, bo najpierw będzie musiała się wysilić ze ssaniem piersi
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 20:30   #4936
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Wow. . To już? No faktycznie a gdzie ma Cię wciac? Nie możesz nam stąd zniknąć! :-*[COLOR="Silver"]

[.
nie znikne, dalej będziecie sie ze mna męczyć. Ale ruszamy jutro z prezentami na dzien dziecka i moge nie zdarzyc na kompa

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 20:32   #4937
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Tak,to owrzodzenie po szczepieniu przeciw gruzlicy. Nie mozna tego smarowac niczym,myc mozna normalnie. To zejdzie. U nas bez babla ale czerwone jest i wypukle jakby i to dopiero jakos od dwoch dni
Dzięki Jak to zobaczyłam to sie przerazilam bo wczoraj jeszcze tego nie widziałam.
Stary 2015-05-30, 20:35   #4938
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Odzywaly się dzisiaj coś Madzixx i Gosiak? I Koperco?tak jakoś nie zarejestrowalam. .. :-/
jestem jestem
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 20:40   #4939
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość

Tak. U nas jakis czas się papralo, teraz się czerwony strupek robi.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Chyba pora na mnie tz chrapie juz obok. A takie nocne marki z nas były

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Dziewczyny to ktora w koncu DOLACZYLA DO GRUPY NA FB?

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Dobra juz wiem, doczytalam

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-30, 20:42   #4940
Hanka20
Zakorzenienie

DOMIMA Filipek lepiej już popołudniu nie miałam co ściągać chyba katarek błyskawicznie mija teraz wieczorem był spokojniejszy niż zwykle wiec pewnie go coś tam jeszcze meczy. Dzwoniłam rano do położnej i poleciła smarować maścią majerankowa o podawać krople z Wit C wiec tak robię. Nie wiem jak to będzie z tym szczepieniem pani dr zadecyduje. ..

SONIA pogadaj z tz żeby brał w miarę możliwości Mikołaja na spacery sam a Ty w tym czasie poloz się spać choćby na godzinkę bo się wykończysz

GOSSIP mój też ma takie akcje podczas snu

PAVLINECKA za laktacje. Przystawiaj mała mimo wszystko a pokarm wróci. Pijesz dużo?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 20:43   #4941
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
jestem jestem
Jak postępy? Budzisz Mała co trzy godziny? Jak twój nastrój?
Stary 2015-05-30, 20:49   #4942
kamilove
Zakorzenienie

Hej 😘 ale dziś był piękny dzień! pół dnia byliśmy na spacerze, słońce tak grzalo że wyglądam jak burak, twarz, dekolt, ręce 😁 później pojechaliśmy na zakupy, trzeba było trochę odświeżyć szafę 😉 mała byla dziś przegrzeczna 😊

Mała ale fajny ten Twój Jaś 😍

Domima ja chodziłam i chodzę też z małą 😉

Domima super ze udało się zawalczyć z nawałem.

Sonia 😘
Stary 2015-05-30, 20:50   #4943
Hanka20
Zakorzenienie

NANCY u nas ten strupek po szczepionce odpadł juz dwa razy po kąpieli i na nowo się tworzy. Nie przejmuj się tak ma być

Idę spać padam po tej nocce z katarem małego. Oby dziś ładnie pospal wyspijcie się kochane!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 20:55   #4944
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
NANCY u nas ten strupek po szczepionce odpadł juz dwa razy po kąpieli i na nowo się tworzy. Nie przejmuj się tak ma być

Idę spać padam po tej nocce z katarem małego. Oby dziś ładnie pospal wyspijcie się kochane!
Już się uspokoilam Ale ja nie lubię takich rzeczy. Pępuszkiem to tż się zajmował bo ja bałam się dotknąć
Stary 2015-05-30, 21:03   #4945
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
DOMIMA Filipek lepiej już popołudniu nie miałam co ściągać chyba katarek błyskawicznie mija teraz wieczorem był spokojniejszy niż zwykle wiec pewnie go coś tam jeszcze meczy. Dzwoniłam rano do położnej i poleciła smarować maścią majerankowa o podawać krople z Wit C wiec tak robię. Nie wiem jak to będzie z tym szczepieniem pani dr zadecyduje. ..

SONIA pogadaj z tz żeby brał w miarę możliwości Mikołaja na spacery sam a Ty w tym czasie poloz się spać choćby na godzinkę bo się wykończysz

PAVLINECKA za laktacje. Przystawiaj mała mimo wszystko a pokarm wróci. Pijesz dużo?
Jak synek będzie nie do końca zdrowy to lepiej przełożyć szczepienie

DomimaZet - dobrze że pokonałas zastój

Byłam dzis na szybkim i długim spacerze. Poszłam do rodziców bo tam byl mój starszy. Było tak ciepło mimo silnego wiatru że rozbieralam małego ze sweterka.

Osłonka na wózek jest fajna. Atrakcyjności wózkowi nie dodaje ale nie o to w niej chodzi. Zastanawiam się czy gumka dlugo wytrzyma przekrecanie z jednej strony na drugą. Julek przyglądał się osłonce z zaciekawieniem

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Juz senna jestem. Powinnam dawno spać. Dobranoc
Stary 2015-05-30, 21:05   #4946
DomimaZet
Zakorzenienie

Przekonałyscie mnie wobec tego ze nie ma się czym denerwować jeśli chodzi o zakupy z Dzieciaczkiem. Bo ja cały czas się boje ze to przed szczepieniem...:-( ale nie ma faktycznie co przesadzać -bo w końcu zeswiruje... :-/

Nancy to trzymam kciuki za badania taty -żeby wszystko było Oki. A z ta szczepionka to mnie zaskoczyłas bo ja jeszcze nie widziałam żeby coś u mojego wyszło :-( eh .. musze Go jutro dokładnie obejrzeć ..

Hania-to dobrze ze z Maluszkiem juz lepiej -milej nocki :-*

Kamilove - :-*

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Majka - :-*
Stary 2015-05-30, 21:10   #4947
soniuska
Zakorzenienie

Madzix to i oby u nas minelo i oby to byl skok bo zwariuje jak tak zostanie.

Mala a co kupiliscie?

Nancy nie martw sie,to norma;*

Hania wlasnie tak mialo byc dzis ale pokusa spedzenia wspolnego czasu jest zbyt mocna dla mnie;/ jade na kawie zdrowiejcie;*

Kami uwazaj na slonko;-
*
Ja jestem tak gruba tzn taki brzuch jeszcze mam ze plakac sie chce..do tego rozstepy:/

Domima ale nie ma co sie bac,same mozemy wiruska jakiegos miec w sobie a nie chorowac np

Lece buzka;* befe w nocy czytac ale nie odpisze bo brak reki
Stary 2015-05-30, 21:12   #4948
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Tak duzo napisałam i mi wcięło grrr...
Stary 2015-05-30, 21:12   #4949
DomimaZet
Zakorzenienie

Sonia milej nocki:-* fajnie ze jesteś :-*
Stary 2015-05-30, 21:40   #4950
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:

Pije ;p hehe ale tylko wodę i melisę. Zreszta nie mam wyboru, jak nie jem, to pije chociaz

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Sonia-dobrze, że jesteś
trzymaj sie, jak od wtorku to zaraz minie! u mnie skok trwał ok 3 dni i Ala była bardzo niespokojna, słabo spała i potrafiła się z mega rykiem obudzić plus wiszenie na mnie..no ale minęło i głowa do góry, u Ciebie też będzie lepiej

Pavlineczka-a u Ciebie może kryzys laktacyjny 3 tygodnia?? i nawet może być połączony ze skokiem, bo Twoja Zuza przecież się urodziła sporo po terminie to rozwój mózgu ma do przodu i wszystko szybciej będzie u Ciebie
dawaj jej cyca za każdym karmieniem a potem ewentualnie dorabiaj mm, będzie sygnał wysyłany do produkcji pokarmu a mała się nie rozleniwi przy butli, bo najpierw będzie musiała się wysilić ze ssaniem piersi

Nie wiedziałam, ze jest kryzys 3 tygodnia. Moze cos w tym jest w połączeniu z ta biegunka... Ale tak mi szkoda mojej niuni, w dzien tylko na spacerze spi, a tak to albo popłakuje albo lezy w łóżeczku zmeczona ale nie spi. Pewnie głodna była ;/ a czy mamy kryzys hmm ... Ona jest niby 2 tygodnie po terminie a zachowuje sie inaczej od wczoraj ale mysle, ze to jeszcze nie to. Domima moja na początku dobrze pierś chwytała a pozniej zaczynała płakac i łapać jak butelke albo w ogóle buzi nie chciała otwierać... Pozniej czerwieniala i darła sie w niebogłosy... W ogóle spi z otwarta buzia, boje sie, ze jest chora. Albo ma 3 migdał jak ja. Albo to przez te sapke. Sonia, super, ze jestes ;* nie dałam jej jesc, bo w koncu zasnęła czekam teraz az wstanie i foresta oglądam. Dzis spałam do 10 z przerwami to moge sobie pozwolić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości