Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-31, 08:18   #2731
natalia1011
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Baciorq lozeczko ladne, jesli koniecznie chcesz do kompletu to przewijaka poszukaj na allegro

Ja jeszcze zalegam w lozku, zaraz ide na śniadanie, wczoraj dwie godziny bylam na basenie i jazzuzi, woda ukolysala mi malucha bo spal w brzuchu dlugo, wieczorem harce odstawial bol lewego boku po basenie zmniejszyl sie, przynajmniej na chwile

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 08:41   #2732
heroine86
Zakorzenienie

Dzień dobry

My już w trasie pogoda ładna

Miłej niedzieli
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 08:48   #2733
asienka_182
Rozeznanie

Dzień dobry
Ja jeszcze w łóżku po cichutku bo mężuś jeszcze śpi zmęczony po całym tygodniu pracy biedaczek..
My dzisiaj teoretycznie brak planów bo ja robię obiad Tż leci w tym czasie na siłownię a zaś niby nic nie robimy
Juz sie nie możemy doczekać 10 czerwca bo wizyta jest i może sie tym razem dowiemy co to za ktoś tam siedzi no i wtedy 13 lecimy na te zakupy ale to juz nie zależnie od tego czy poznamy płeć
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 09:05   #2734
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Witam sie w 30 tygodniu . magiczna granica przekroczona

Adaśko jak zobczył tatę rano po przebudzeniu to dostał jakiegoś szału .. przez co mielismy pobudkę przed 7

Dziś nie gotujemy , nie sprzątamy , dziś jedziemy nad wodę poleniuchować

Miłej niedzieli
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 10:20   #2735
dd1dd
Zakorzenienie

Ale cieplutko od jutra ma być nawet 29 stopni czyżby upały się już zaczynały?

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość

Adaśko jak zobczył tatę rano po przebudzeniu to dostał jakiegoś szału .. przez co mielismy pobudkę przed 7

Miłej niedzieli
Macie rację, nacieszcie się sobą
Miłej niedzieli
Stary 2015-05-31, 10:23   #2736
Acka
Rozeznanie

Hejka
Ja jeszcze w lozku wczoraj pobalowalismy bo bo bylo swieto naszego miasta i wrocilismy kolo2.Niestety odbilo sie to na mnie bo znowu mialam kolke jelitowa i myslalam ze nie wytrzymam
Wszelkie imprezy juz nie dla mnie bo ciagle konczy sie tak samo..
Milej niedzieli kochane!!

Edytowane przez Acka
Czas edycji: 2015-05-31 o 10:28
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 10:24   #2737
Mravka
Zadomowienie

Dzien dobry Dziewczynki!
Witam sie w drodze do Gdanska. Ma byc sporo atrakcji dla dzieci,wiec jedziemy na calodniowa wycieczke. Slonce swieeci,pogoda cudna!
Rob dzis mial gest,spalismy do 7:45

Udanej niedzieli dla Was! Odpoczywajcie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 10:26   #2738
Acka
Rozeznanie

Cytat:

Miłej niedzieli
Milego wypoczynku..
Ja jutro tez wyruszam na dzialke taty i pewnie posiedze do piatku..troche relaksu
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 11:49   #2739
mms_22
Zakorzenienie

zaczynamy 32 tc, czyli 8 miesiąc zaczynamy odliczanie
w środę mam wizytę, więc zobaczymy co tam u Igorka, bo ostatnio tak mnie maltretuje od środka, że szok
a we wtorek mam odebrać wynik w kierunku paciorkowca... mam nadzieję, że nic mi tam nie wyjdzie...

a i wczoraj kupiliśmy 4szt bodziaków takich bieliźnianych i takie wezmę do szpitala na wyjście a na to ubierzemy dresik, który kupiła mi mama z siostrą
jeszcze muszę poszukać opcji na ciepły dzień

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-05-31 o 12:02
mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 12:03   #2740
kasperka
Zakorzenienie

Witam sie i ja
Od wczoraj zaczelismy 32 tc
Znowu mnie dzisiaj głowa boli, pogoda piękna, ale chyba będziemy dziś leniuchować

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość

w środę mam wizytę, więc zobaczymy co tam u Igorka, bo ostatnio tak mnie maltretuje od środka, że szok
a we wtorek mam odebrać wynik w kierunku paciorkowca... mam nadzieję, że nic mi tam nie wyjdzie...

a i wczoraj kupiliśmy 4szt bodziaków takich bieliźnianych i takie wezmę do szpitala na wyjście a na to ubierzemy dresik, który kupiła mi mama z siostrą

Nie za wcześnie trochę na badanie w kierunku paciorkowca
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 12:06   #2741
dd1dd
Zakorzenienie

A mnie mąż dzisiaj zostawia więc to będzie smutna i nudna niedziela
Stary 2015-05-31, 12:27   #2742
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość

Odpoczywaj ile możesz i rozkoszuj się ciszą
Stary 2015-05-31, 12:41   #2743
MsLullaby
Zakorzenienie

Hejo my zaraz jedziemy na shopping miłego dnia

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 12:50   #2744
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość

Nie za wcześnie trochę na badanie w kierunku paciorkowca

sama się nad tym zastanawiałam, ale skoro gin kazała mi zrobić, to nie protestowałam, tylko zrobiłam
Pytałam też swojej położnej i ona sama mówiła, że wcześnie, ale nie za wcześnie, bo w razie czego będę miała czas na wyleczenie tego. Z kolei położna, która prowadzi zajęcia w szkole rodzenia mówiła, że jak wynik wyjdzie pozytywny, to ok 4h przed porodem podaje się jakiś antybiotyk... Dla mnie to jest troche mało logiczne, bo ok, jak położne widza postęp porodu, to mogą sobie oszacować kiedy będzie te 4 h przed... ale ile jest przypadków, że kobieta trafia na porodówkę i po godz jest po wszystkim?
dlatego doszłam do wniosku, że rady położnych są na pewno cenne, ale w sprawie badań, wyników i leczenia zaufam swojej gin

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
udanych zakupów

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:

Igorek

Stary 2015-05-31, 13:04   #2745
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Jess widziałaś to moze?? (Zdjecie niżej) to pisze na nowej stronie szpitala w G-cach... Znow na stronie przyszpitalnej SR pisze, ze tylko tetry, pampersy, husteczki nawilżone i ciuszek na wyjście (w sensie obowiązkowych rzeczy)...
Musze dopytać lekarki ale jesli faktycznie tak jest to bede musiała dokupić drugi rożek i kocyk bo nie zabiorę do szpitala rożka za tyle kasy...
ImageUploadedByWizaz Forum1433070291.255573.jpg

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 13:23   #2746
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
sama się nad tym zastanawiałam, ale skoro gin kazała mi zrobić, to nie protestowałam, tylko zrobiłam
Pytałam też swojej położnej i ona sama mówiła, że wcześnie, ale nie za wcześnie, bo w razie czego będę miała czas na wyleczenie tego. Z kolei położna, która prowadzi zajęcia w szkole rodzenia mówiła, że jak wynik wyjdzie pozytywny, to ok 4h przed porodem podaje się jakiś antybiotyk... Dla mnie to jest troche mało logiczne, bo ok, jak położne widza postęp porodu, to mogą sobie oszacować kiedy będzie te 4 h przed... ale ile jest przypadków, że kobieta trafia na porodówkę i po godz jest po wszystkim?
dlatego doszłam do wniosku, że rady położnych są na pewno cenne, ale w sprawie badań, wyników i leczenia zaufam swojej gin

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

udanych zakupów

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Mi i lekarka i położna moja tłumaczyły to tak, że nie podaje się wcześniej żadnego leku, bo ta infekcja poprostu powraca...
Podaje się właśnie przed porodem lek...
Jeśli w laboratorium wynik wychodzi pozytywny to potem robią jeszcze jakiś jeden i według tego jest potem wpisywany wynik i wiadomo co podać i w jakich ilościach...
Stary 2015-05-31, 14:14   #2747
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Dzien dobry Dziewczynki!
Witam sie w drodze do Gdanska. Ma byc sporo atrakcji dla dzieci,wiec jedziemy na calodniowa wycieczke. Slonce swieeci,pogoda cudna!
Rob dzis mial gest,spalismy do 7:45

Udanej niedzieli dla Was! Odpoczywajcie
Gdansk bylam tam w zeszlym roku na integracji i bylo super miasto ladne. Milego zwiedzania i korzystania z atrakcji

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Jess widziałaś to moze?? (Zdjecie niżej) to pisze na nowej stronie szpitala w G-cach... Znow na stronie przyszpitalnej SR pisze, ze tylko tetry, pampersy, husteczki nawilżone i ciuszek na wyjście (w sensie obowiązkowych rzeczy)...
Musze dopytać lekarki ale jesli faktycznie tak jest to bede musiała dokupić drugi rożek i kocyk bo nie zabiorę do szpitala rożka za tyle kasy...
Załącznik 5989883
Dziwne
ja mam jeden taki rożek, którego mi nie będzie szkoda, ale rożek w lato? Za to kocyka jak najbardziej będzie mi szkoda. Jak będziesz coś wiedziała to daj znać Ja zapytam siostry co brała, ona rodziła w grudniu. Pamiętam, że miała w szpitalu kocyk, ale rożka na pewno nie. Chyba, że coś się od tego czasu zmieniło.

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-05-31 o 14:20
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 14:44   #2748
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Gdansk bylam tam w zeszlym roku na integracji i bylo super miasto ladne. Milego zwiedzania i korzystania z atrakcji

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Dziwne
ja mam jeden taki rożek, którego mi nie będzie szkoda, ale rożek w lato? Za to kocyka jak najbardziej będzie mi szkoda. Jak będziesz coś wiedziała to daj znać Ja zapytam siostry co brała, ona rodziła w grudniu. Pamiętam, że miała w szpitalu kocyk, ale rożka na pewno nie. Chyba, że coś się od tego czasu zmieniło.

No wiesz co, w rozku zawsze dzidziusie trzymają w szpitalu, w czymś spac malec musi...
Nie chodzi nawet o sam fakt, jak trzeba to trzeba tylko ze sa sprzeczne informacje... Ktore musze szybko wyjasnic bo jesli faktycznie to szybko cos zakupie za kilka złotych bo za rożek sporo dałam wiec nie wyobrażam sobie go w szpitalu miec... No i kocyk tak samo...
Ja rodziłam juniora w K. i w sumie oprócz pampersow i husteczek nie miałam nic... (Chyba ze miałam krem ale 100% pewności nie mam) I niczego mi nie brakowało... Wolałabym zeby tu tez tak było
10.06 mam wizyte u gin, ona tam pracuje wiec powinna byc obyta w temacie

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-31, 15:17   #2749
beaciorq
Zadomowienie

Roxana a czemu chcesz wziac do szpitala najtańszy kocyk i rozek czy w szpitalu ti sie zniszczy badz zgubi? Jest taka możliwość? Bo dla mnie to jest nie do pomyślenia ze takie cos by mialo miejsce
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 15:46   #2750
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

Odpoczywaj ile możesz i rozkoszuj się ciszą
Cytat:

tak się rozkoszowałam tą ciszą, że aż zasnęłam
Stary 2015-05-31, 15:48   #2751
Anev0
Zakorzenienie

ja zrobie jak roxana najtansze do szpitala

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 16:51   #2752
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Roxana a czemu chcesz wziac do szpitala najtańszy kocyk i rozek czy w szpitalu ti sie zniszczy badz zgubi? Jest taka możliwość? Bo dla mnie to jest nie do pomyślenia ze takie cos by mialo miejsce

Nienawidzę szpitali, nienawidzę tego zapachu, ich bakterii (wiadomo, w szpitalu pełna sterylizacja itd ale jednak różni ludzie z z rożnymi przypadłościami tam lezą i kazdy na cos innego choruje) itd i dla mnie pierwsza rzeczą po powrocie z jest wywalenie tanich koszul i całej reszty do kosza i nie wnoszenie tego do domu.
W domu bede miała wszytsko świeże i pachnące, maleńka tez bedzie dopiero przy wyjsciu ze szpita ubrana w nasze ciuszki itd.
Czy moze sie cos zgubić? Pewnie. Wystarczy, ze dziecko pojedzie na badania i wróci ubrane nie w to co było na przykład bo zdąży sie mu np ulać i wtedy go przebiorą, nie beda patrzeć czy to twoje czy szpitalne ubranie (szczególnie w szpitalach gdzie dzieci sa ubierane w szpitalne ciuszki ale jest możliwość zeby dawać swoje)
Kwestia rożka - dzieci zaraz po urodzeniu sa przecierane i ubierane, zawijane w rożek i dostarczane rodzicom (przynajmniej ja tak miałam z juniorem po cc) wiec czy jakas krew itd ma prawo sie dostac na rożek - o ile taniego mi nie bedzie szkoda o tyle rożek za ta kase co kupiłam to średnio fajnie by tak urządzić i potem taki zabierać do użytku domowego no... a tymbardziej gdyby sie miał gdzies zawieruszyc

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:

tak się rozkoszowałam tą ciszą, że aż zasnęłam

A ja mam tak okropny dzien ze ciagle leze i wyje...
No i sie przeokropnie wścieklam na TŻ. Widząc, ze dzis mam gorszy dzien to zamiast cos wymyślec to zaproponował mi spacer do lasu (dodam, ze nie moge dzisiaj wstac bo mam takie twardnienia brzucha i pobolewają mnie jajniki)... Zamiast zaproponować cos innego co bede w stanie porobic to stwierdził chyba ze nie ma sensu sie wysilać i zajmowac mna. Zabrał juniora na spacer a ja gnije w ta pogodę od rana w domu...
Chyba ostatnio wysiadam psychicznie... I co najlepsze - najmniejszej pomocy ze strony innych osob...

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-31, 17:24   #2753
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam tak okropny dzien ze ciagle leze i wyje...
No i sie przeokropnie wścieklam na TŻ. Widząc, ze dzis mam gorszy dzien to zamiast cos wymyślec to zaproponował mi spacer do lasu (dodam, ze nie moge dzisiaj wstac bo mam takie twardnienia brzucha i pobolewają mnie jajniki)... Zamiast zaproponować cos innego co bede w stanie porobic to stwierdził chyba ze nie ma sensu sie wysilać i zajmowac mna. Zabrał juniora na spacer a ja gnije w ta pogodę od rana w domu...
Chyba ostatnio wysiadam psychicznie... I co najlepsze - najmniejszej pomocy ze strony innych osob...
O kurcze ja też dzisiaj powyłam, nie znoszę zostawać sama fakt wróci we wtorek ale to tyle czasu dla mnie dlatego podziwiam nasze Mamuśki, których mężowie/ partnerzy wyjeżdżają na tak długo i dajecie radę...
Ostatnio każda z nas ma tutaj jakieś gorsze dni
Jeśli Cię pocieszę ja też nie mam pomocy od nikogo tutaj Mama daleko, teściowa potrafi tylko przychodzić i stękać jak się źle czuje, ja to nie mam prawa źle się czuć bo już wczoraj usłyszałam tekst, jak mąż powiedział, że ma się mną zająć - " przecież ona nie jest chora" także w głęboko w du*** mam jej pomoc! Owszem tak tragicznie się nie czuję, mogę zrobić to czy tamto ale czuję, że po tych lekach jestem słabsza.
Nie denerwuj się

Co do wyprawki do szpitala, ja też nie biorę nic swojego dla małej tylko na wyjście
Stary 2015-05-31, 18:21   #2754
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Mi i lekarka i położna moja tłumaczyły to tak, że nie podaje się wcześniej żadnego leku, bo ta infekcja poprostu powraca...
Jeśli w laboratorium wynik wychodzi pozytywny to potem robią jeszcze jakiś jeden i według tego jest potem wpisywany wynik i wiadomo co podać i w jakich ilościach...

no ja właśnie nie zapytałam swojej gin, bo jak mi to zalecała to nie wiedziałam, że to się robi przed samym porodem... No ale jeśli jest tak jak piszesz, że w razie w robi się go drugi raz, to może chodziło o to, żeby mieć czas? Bo nasz Iguś rośnie (a przynajmniej do ostatniej wizyty rósł) szybko, więc nie wykluczone, że urodzę ze 2 tyg wcześniej nawet... a na sam ten wynik u nas czeka się 7 dni roboczych. W środę mam wizytę, więc wszystkiego się dopytam

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Roksana już Ci odpisała, ale dodam, że w zupełności ją popieram Ja też na jej miejscu nie brałabym drogich rzeczy do szpitala... Ze względu na bakterie, które na pewno (i mimo wszystko) w każdym szpitalu gdzieś się znajdą... Ja co prawda nigdy nie wyrzucałam piżam, czy ubrań, które miałam w szpitalach, ale zawsze prałam w bardzo wysokich temperaturach zaraz po powrocie do domu (nawet jak tylko kogoś odwiedzałam) i nie jedną rzecz przez to straciłam, bo niektórych nie da się prać w wyższej temp niż 40 stopni.

ale swoją drogą, to dziwne, że w szpitalu o którym pisze Roksana wymagają takich rzeczy jak krem na odparzenia...

ja muszę zabrać właściwie tylko ubranko na wyjście.
Ja dodatkowo wezmę chusteczki nawilżane, kilka szt pampersów i smoczek - tak, żeby mieć przy sobie w torbie. (chociaż pampersy zapewnia szpital, tak samo jak kosmetyki i ubranka)

I mam zamiar wziąć dodatkowo kilka szt pampersów, 2-3 pieluchy tetrowe i drugą paczkę chusteczek nawilżających, bo choć szpital nie wymaga tego, to mile widziane jest zostawienie czegoś po sobie

Igorek

Stary 2015-05-31, 18:43   #2755
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
no ja właśnie nie zapytałam swojej gin, bo jak mi to zalecała to nie wiedziałam, że to się robi przed samym porodem... No ale jeśli jest tak jak piszesz, że w razie w robi się go drugi raz, to może chodziło o to, żeby mieć czas? Bo nasz Iguś rośnie (a przynajmniej do ostatniej wizyty rósł) szybko, więc nie wykluczone, że urodzę ze 2 tyg wcześniej nawet... a na sam ten wynik u nas czeka się 7 dni roboczych. W środę mam wizytę, więc wszystkiego się dopytam

Roksana już Ci odpisała, ale dodam, że w zupełności ją popieram Ja też na jej miejscu nie brałabym drogich rzeczy do szpitala... Ze względu na bakterie, które na pewno (i mimo wszystko) w każdym szpitalu gdzieś się znajdą... Ja co prawda nigdy nie wyrzucałam piżam, czy ubrań, które miałam w szpitalach, ale zawsze prałam w bardzo wysokich temperaturach zaraz po powrocie do domu (nawet jak tylko kogoś odwiedzałam) i nie jedną rzecz przez to straciłam, bo niektórych nie da się prać w wyższej temp niż 40 stopni.

ale swoją drogą, to dziwne, że w szpitalu o którym pisze Roksana wymagają takich rzeczy jak krem na odparzenia...

Ja dodatkowo wezmę chusteczki nawilżane, kilka szt pampersów i smoczek - tak, żeby mieć przy sobie w torbie. (chociaż pampersy zapewnia szpital, tak samo jak kosmetyki i ubranka)

I mam zamiar wziąć dodatkowo kilka szt pampersów, 2-3 pieluchy tetrowe i drugą paczkę chusteczek nawilżających, bo choć szpital nie wymaga tego, to mile widziane jest zostawienie czegoś po sobie

Nie robi się go drugi raz, tylko jeśli wynik jest pozytywny to badają to jeszcze raz
Mam to rozpisane na takiej kartce, ale wszystko po niemiecku...szkoda, bo wkleiłabym ...Nie pamietam tylko kiedy dokladnie trzeba zrobic te badanie
Chyba miedzy 34-36 tc, ale pewna nie jestem

Nasz Max też podczas ostatniej wizyty ładną miał wagę, ale mam nadzieję, że do końca będzie siedział w brzuszku

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-05-31 o 18:54 Powód: Blad
Stary 2015-05-31, 18:50   #2756
Mravka
Zadomowienie

Witam po wycieczkowo
Spędziliśmy miły dzień w Gdańsku. Przyznam,że naprawdę lubię to miasto i bez dwóch zdań chętnie bym się tam przeprowadziła. Dzisiaj sporo się działo dla dzieciaków w związku z ich Świetem. Załapaliśmy się na imprezie przy Stadionie. Rob mógł chwilę posiedzieć za kierownicą różnych pojazdów i zjechać na dmuchańcu,także pełnia szczęścia!
Starówka jak zwykle urocza i skusiliśmy się na oglądanie panoramy miasta z tego o to cuda http://ohmydeer.pl/gdanskeye/
Powiem szczerze,że widok niesamowity...jak już się przezwycięży tj ja panikę przed wysokością. Moi faceci zachwyceni!
Pewnie jeszcze wrócimy do Gdańska podczas tego urlopu,bo zdecydowanie jest tam co podziwiać
Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
ostatnio wypadłam z obiegu, za dużo miałam na głowie... egzaminy ostatnie zdane, praktyki podpisane, jeszcze pracę oddać muszę. I tu będzie cyrk w dziekanacie... oczywiście nikt nic nie wie i każdy ma coś w pracy źle. Ale cóż zobaczymy.
Taka zmęczona ostatnio chodzę a tyle mam ciagle do zrobienia. Wczoraj cały dzień wlaczyłam z ubraniami i praniem. Zrobiłam porządek w szafkach i pranie, rozwieszanie i składanie i tak w kółko.

Może dziś trochę odpocznę?
Gratuluje zdanych egzaminów! już coraz bliżej finisz. Trzymam mocno kciuki za pracę, oby szybko udało się dopiąć wszystko na ostatni guzik.
Pamiętaj też,że trzeba znalezc chwilę dla siebie,bo przecież z żelaza nie jesteś. Nie ma co przeginać

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Baciorq lozeczko ladne, jesli koniecznie chcesz do kompletu to przewijaka poszukaj na allegro

Ja jeszcze zalegam w lozku, zaraz ide na śniadanie, wczoraj dwie godziny bylam na basenie i jazzuzi, woda ukolysala mi malucha bo spal w brzuchu dlugo, wieczorem harce odstawial bol lewego boku po basenie zmniejszyl sie, przynajmniej na chwile
oo basen. W sumie tak się zbieram zbieramy aby pójść jednak podstawa to przymiarka stroju. Nie wiem,czy jeszcze się zmieszcze heh. Mi brakuje troche kąpieli w wannie(tu mamy prysznic,więc to taka krótka piłka),a tak bym sobie poleżała. Na standardowym torze trochę bym się bała,że ktoś niechcący wypłaci mi z nogi/łokcia w brzuch. Jakąś taką obsesje mam od pewnego czasu.
Dobrze,że Ci posłużyło i ból się zmniejszył
Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My już w trasie pogoda ładna

Miłej niedzieli
Szerokiej drogi,choć pewnie już jesteście na miejscu!

Cytat:
Witam sie w 30 tygodniumagiczna granica przekroczona

Miłej niedzieli
Nacieszcie się sobą, reszta nie ucieknie.
Gratuluje kolejnego rozpoczętego tygodnia! ale ten czas leci

Cytat:

Gratuluje 8 miesiąca
Ma jeszcze miejsce chłopak to korzysta
Cytat:
Witam sie i ja
Od wczoraj zaczelismy 32 tc
Gratuluje!
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
ooo pochwal sie potem co upolowałaś
Cytat:
szybko minie czas rozłąki
Cytat:
Mój lekarz też mi mówił,że lek przed porodem nawet jeśli coś wyjdzie w badaniach(przy Robie mi wyszło). Z tych samych względów o których Ty piszesz. Pewnie tj ze wszystkim co lekarz to opinia

Cytat:

Ja też uwielbiam to miasto dziękuje,było cudnie!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 18:56   #2757
kasperka
Zakorzenienie

Mravka czyli jestes przykladem, ze podanie leku tuż przed porodem jak najbardziej ma sens

Super wycieczkę mieliście
Też uwielbiam Gdańsk!

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-05-31 o 19:14 Powód: Blad
Stary 2015-05-31, 19:29   #2758
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz co, w rozku zawsze dzidziusie trzymają w szpitalu, w czymś spac malec musi...
Nie chodzi nawet o sam fakt, jak trzeba to trzeba tylko ze sa sprzeczne informacje... Ktore musze szybko wyjasnic bo jesli faktycznie to szybko cos zakupie za kilka złotych bo za rożek sporo dałam wiec nie wyobrażam sobie go w szpitalu miec... No i kocyk tak samo...
Ja rodziłam juniora w K. i w sumie oprócz pampersow i husteczek nie miałam nic... (Chyba ze miałam krem ale 100% pewności nie mam) I niczego mi nie brakowało... Wolałabym zeby tu tez tak było
10.06 mam wizyte u gin, ona tam pracuje wiec powinna byc obyta w temacie
Co do rozkow to nie do konca tak jest, w Gliwicach nie wkladaja do rozka. Siostra od poczatku miala mala w mydelniczce pod swoim kocykiem, tak samo dziewczyna obok. A co do ubranek to tez mi mowila, ze odkad ubierzesz swoje ubranka dziecku, pielegniarki ich juz nie przebieraja. Takze nie gina. Oczywiscie takie przypadki pewnie byly, ale jej sie to nie zdarzylo.
Pytalam jej czy takie rzeczy brala i powiedziala ze nie sugerowala sie zadna lista tylko zabrala to co uwazala za sluszne i jej pomocne.
Ja tez nie planuje brak rozka. Tak samo calej paczki pampersow tak jak tam jest napisane, najwyzej mi dowioza, szkoda miejsca i noszenia.
Stary 2015-05-31, 19:46   #2759
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:

Ja kupiłam piżamy po 20/30zl i szczerze watpię ze przetrwają pranie w wysokiej temperaturze... Poza tym po domu mam juz lepsze, jedna kupił mi tż a druga dostałam w prezencie. Ale klapki raczej zostawie, ręcznik tez

No ja myslalam ze potrzebuje tylko pampersy i husteczki... Zobaczymy jak to faktycznie jest...

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Co do rozkow to nie do konca tak jest, w Gliwicach nie wkladaja do rozka. Siostra od poczatku miala mala w mydelniczce pod swoim kocykiem, tak samo dziewczyna obok. A co do ubranek to tez mi mowila, ze odkad ubierzesz swoje ubranka dziecku, pielegniarki ich juz nie przebieraja. Takze nie gina. Oczywiscie takie przypadki pewnie byly, ale jej sie to nie zdarzylo.
Pytalam jej czy takie rzeczy brala i powiedziala ze nie sugerowala sie zadna lista tylko zabrala to co uwazala za sluszne i jej pomocne.
Ja tez nie planuje brak rozka. Tak samo calej paczki pampersow tak jak tam jest napisane, najwyzej mi dowioza, szkoda miejsca i noszenia.

Czyli co osoba to opinia
Najlepiej jak zapytam mojej lekarki , nie chce nosić zbyt wiele a patrzac na to co uważałabym za słuszne to pewnie bym nabrała wszystkiego ile wlezie i nie spakowalabym sie do jednej torby
Ja do poprzedniego porodu zabrałam to co z listy i faktycznie wszystko miałam w użyciu a tez niczego mi nie brakowało
Co do paczki pampersow to tez zalezy jaka masz. Jedne sa małe, drugie duze paki. Mała brałabym cała, duza (taka wlasnie mam) polowe
No junior był w rozku od porodu i w sumie niewiele czasu spędzał w swoim "łóżeczku", prawie cały czas spędzał ze mna w łożku bo po cc było mi to po prostu na rękę, nie dawałabym rady ciagle wstawać. No ale do czego zmierzam - w tym "łóżeczku" to było tak sztywno, twardo... I wlasnie rożek wydawał mi sie sensowny

Ja sie tez dowiem od mojej lekarki, bede tez w szpitalu bo mi powiedziała, ze umówi sie ze mna na oglądanie oddziału i wszystko mi sama pokaże i powie co i jak. Wtedy Ci napisze co sie dowiedziałam, bedziesz chciała - skorzystasz, nie to nie.

Ciuszki to ja nie wnikam bo nie interesuje mnie ten temat

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-05-31 o 19:39
Stary 2015-05-31, 20:12   #2760
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:

Miłej niedzieli
SUper. Ach zazdroszczę pogody i leniuchownia nad wodą. U nas leje i grad sypie co chwilę;/

Cytat:

Ach a ja jutro zaczynam 32 tydzień. Jak to szybko leci

Roxana lepiej już się czujesz? jak nastrój?

Ja dopiero do domu wróciłam. Rano pojechaliśmy na zakupy. Kupiłam sobie koszule do szpitala, klapki, piżamki rozpinane, staniki miękkie do karmienia na noc . Więc w sumie mam już dla siebie wszystko. I jeszcze pampersy kupiliśmy. Tylko zastanawiam się ile kupić 1 (2-5 kg) a ile 2(3-6 kg).. Kurcze nie mam pojęcia ile których. Te jedynki są takie maciupki maciupeńkie;d A piżamę cudowną różową w serduszka znalazłam jedynie rozpinaną;d No trudno
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości