|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o UK
Cytat:
|
|
|
|
#122 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
manager byl jeszcze mniej rozgarniety. Takze nawet jezeli bank jest sensowny, to ludzi ma sie ochote czasami wyrzucic przez okno i zobaczyc jak ich rozjezdza ciezarowka
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy znacie jakieś angielskie tabletki lub maści do stosowania w przypadku problemów ze skórą? Odkąd tu jestem mam jakąś dziwną wysypkę tylko na rękach i ramionach (przypomina ugryzienie komara, ale czasami są to też krostki). Nie wiem skąd wzięło się to paskudztwo, ale wygląda fatalnie i swędzi niemiłosiernie:/ W życiu nie miałam problemów ze skórą
Może macie jakieś sprawdzone leki na takie dolegliwości?
|
|
#124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
Myślałam czy to nie pluskwy, ale dlaczego mam wysypkę tylko na rękach? Na nogach w ogóle. Druga rzecz, że nigdy nie znalazłam żadnego robala w łóżku, ani nawet jego oznak...
|
|
#126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze nie wiem co Ci doradzic, najlepiej jakbys poszla do GP a on dobralby juz jakas masc. Ja jesli mam jakies problemy skorne stosuje masc z wit. A, kupuje w Polskim sklepie. Warto tez podejsc do bootsa z dzialem aptecznym i pokazac skore, czesto tak robie i zawsze doradzaja co wybrac, maja dosc spora szafe z produktami na pogryzienia. W tamtym roku uzywalam tego kremu: http://www.boots.com/en/Boots-Calami...m-35g_1121451/ |
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), naszych facetów w ogóle nie tykały, także rozglądaj się dobrze w nocy i przyjrzyj się swojej kołdrze - w naszej zamieszkały... masakra, albo może masz jakieś uczulenie, może woda Ci nie sprzyja?
|
|
|
#128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#129 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i ktory wyschnal i chyba jakies robaki sie tam zakocily, nie wiem... Pisze w razie W, bo moze z kwiatków to byc.
|
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko firma specjalistyczna moze to zrobic. Ostatnio byly u kolegi, przyjechal caly pogryziony i tez myslelismy, ze to jakies komary czy cos, bo to bylo w lipcu tamtego roku. Wprowadzil sie na nowy pokoju w tym czasie. W innych pokojach ludzie mieli ten sam problem, dopiero firma przyjechala i pomogla ze zwalczeniem tego. Jednak trzeba oczyscic wtedy caly dom, bo one lubia sie roznosic po calym mieszkaniu. Tutaj dziewczyna pokazuje jak je odkryla w materacu i nagrala jak one wygladaja jak smigaja po materacu: https://www.youtube.com/watch?v=Il5et63_v8c My co jakis czas sprawdzamy materac. |
|
|
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
Straszliwie mnie to brzydzi, ale rzeczywiście jeszcze raz wszystko dokładnie sprawdzę. W domu mieszka kilka osób, to trochę dziwne, że tylko mnie atakowałyby pluskwy.
|
|
#132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze jakis inny proszek kupilas, lub plyn do plukania ? |
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Foxy89 może u Ciebie to tylko jakaś reakcja alergiczna, nie ma co się stresować ![]() Dziewczyny zdarzyło Wam się kiedyś pomylić w czymś przy odprawie online? W czerwcu lecę Wizzair'em do Bristolu, w odprawie wpisałam wszystkie dane, nr dowodu, ale nie wpisałam daty, kiedy mój dowód przestaje być ważny - nie wiem czemu, ale kliknęłam opcję "dokument nie wygasa" czy coś takiego :p jest szansa, że na lotnisku ktoś się do tego doczepi? poczytałam trochę na forach i raczej większość uważa, że aż tak dokładnie te karty pokładowe nie są sprawdzane i nie robią problemów
. Edytowane przez pysiula16 Czas edycji: 2015-06-01 o 21:27 |
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zadomowienie
|
Uu to nie fajnie, nigdy nie mialam z tym czyms do czynienia osobiscie, raczej z rozmow ze znajomymi.
Kurde kiedys tata podawal mi przepis na mieszanke z cukrem, tanie a zabija, tylko trzeba porozstawiac je po domu. Pamietam, ze maz ustawial je u babci i powybijaly karaluchy. Jak bedziesz chciala to jutro poprosze o przepis ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz też pic wapno. W ostateczności możesz kupić w polskim sklepie Zyrtec - lek na alergię.
Edytowane przez alex_andra25 Czas edycji: 2015-06-02 o 23:23 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Długo jesteś w UK ? Tak jak już wcześniej zostało napisane, woda może Ci nie służyć. Mówią, że w Polsce woda jest okropna, bo jest twarda, dużo osób mówi, że tu woda jest lepsza. Na początku kiedy przyjechałam do UK nie miałam żadnych problemów skórnych, teraz mam strasznie suche ciało, przede wszystkim nogi i dłonie . Bez balsamów nawilżających ani rusz.
|
|
|
|
|
|
#138 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli do mnie pisałaś na początku, to dziękuję, ale żyję nadzieją, że już nigdy w domu nie będę mieć tego dziadostwa i nie trza będzie żadnych magicznych mieszanek ![]() Dzięki, napisałam maila do wizzair'a i tak czekam, czy odpiszą - chociaż zapewne zalecą przedzwonienie i zedytowanie odprawy - ale olewam, myślę, że jednak nie będzie problemu, imie/nazwisko i nr. dowodu się zgadzają, a to chyba najważniejsze ![]() Cytat:
. Edytowane przez pysiula16 Czas edycji: 2015-06-03 o 13:20 |
||
|
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Nienawidze wody w UK. Nie wiem co leci w tych rurach ale automatycznie po przyjezdzie tutaj pogorszylo mi sie wszystko: skora, wlosy, skalp... Zawsze mialam sklonnosc do przesuszen, powoli mi sie skora przyzwyczaila ale i tak: bez odzywek i masek to wlosy mam jak straki
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
A dla mnie woda tutaj to porazka, po kazdej kapieli mam wielkie czerwone placki na ciele i dopiero lagodzi to krem dla dzieci. Wydaje mi sie, ze w tej wodzie jest za duzo chloru, bo zawsze po basenie mam problem ze skora. W Polsce mam skore tlusta, tutaj strefa T jest tlusta a z policzkow schodzi skora
Klimat tutaj za to dziala bardzo dobrze na moje zdrowie, w Polsce ciagle chorowalam teraz raz na rok jakis kaszel przez 3 dni i zadnych chorob .Pysiula16 pewnie, ze olej i tak pewnie sie nie dopatrza. My w tamtym roku lecielismy w wielkanoc do Polski i byl taki ☠☠☠☠☠☠☠nik na lotnisku, opoznione loty, alarm przeciwpozarowy, ze wsadzali ludzi nie patrzac nawet na bagaz, szybko rzucali okiem na karte i dowod i przepuszczali dalej. |
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszczę, mi angielski klimat nie sprzyja, co chwilę bolało mnie gardło, częste przeziębienia, zapalenie uszu, w ostateczności dorobiłam się astmy
tym razem postawię na jakieś witaminki, muszę wzmocnić organizm, nie wiem, może jakieś tabletki musujące pomogą
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Woda w UK jest lepsza dla moich włosów, ale niestety dla ciała nie
![]() Syl993 ; zazdroszczę wyjazdu, ja jakoś w tym roku nie mam planów na wakacje, ale być może na biegu coś wymyślę, bo już ta pogoda w UK mnie dobija Dziewczyny, mam do Was pytanie. Wiecie może po jakim czasie od posiadania prawa jazdy naliczane są jakiekolwiek zniżki w ubezpieczalni ? Edytowane przez alex_andra25 Czas edycji: 2015-06-03 o 20:41 |
|
|
|
|
#143 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ehh, nigdy nie miałam żadnych wysypek ani krost, a teraz cała wyglądam jak jedna wielka krosta ![]() ---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:39 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ---------- Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Tez miałam pluskwy w łożku i gryzły mnie jedynie po stopach.
Wysłano przez tapatalk |
|
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
Co z tym zrobiłaś?
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Wymieniłam łóżko. U mojej przyjaciółki tez to zdało egzamin. Inna z kolei musiała odkazić, wyprasować wszystkie ubrania dokładnie, a pościel wyprać w 90 stopniach
Wysłano przez tapatalk |
|
|
|
|
#147 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
Poddałam się i poszłam wczoraj do lekarza. Diagnoza: scabies .... suuuper:/ Szlag by trafił te stare angielskie domy. Dostałam maści, które muszę aplikować co tydzień na noc i oczywiście wszystko porządnie wyprać, odkurzyć i wysprzątać. Przynajmniej wiem co mnie zjada
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
O matko wspolczuje. Maz kiedys na hokeju pozyczyl dla chlopaka sprzet, aby zobaczyl czy pasuje mu gra na bramce. Sprzet jest drogi, wiec nie warto wydawac jak co Cie nie wkreci. Chlopak zapomnial powiedziec, ze ma swierzb. Maz przekazal mi, walczylismy 2 miesiace z tym, ciagle po masciach wracalo. W Polsce wiekszosc produktow, ktore sa dostepne na to gowno zostalo zabronione. Kolega,ktory to swinstwo kiedys mial zostawil sobie buteleczke jakiegos plynu, ktory w Polsce zostal wycofany, wystarczylo 3 posmarowania i to gowno ucieklo. Nie wiem czy Ci to lekarz powiedzial ale masc zaczynaj smarowac od szy w dol, kazdy kawaleczek i najlepiej, zeby Twoj facet zaczal terapie z Toba. Swierzb nawet mozna zlapac w autobusie trzymajac sie jednej poreczy. One uwielbiaja siedziec miedzy palcami, maja cieplo, dlatego wam warto sporo tego wsmarowac. Bedzie dobrze.
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś płynęłam stateczkiem 3 godziny, niby chmury, niby wiatr, filtra na ryjku brak i se mam, poparzenie słoneczne....
Z tymi przeziębieniami to też walczyłam [4 razy w ciągu 4 m-cy], nie cierpię jak na mnie wieje!! Plus taki, że cera mi się polepszyła, trudno powiedzieć czy woda lepsza, czy kosmetyki czy samo z siebie...
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

. w Polsce można otworzyć od ręki, tego samego dnia a tu taki wielki problem.

manager byl jeszcze mniej rozgarniety. Takze nawet jezeli bank jest sensowny, to ludzi ma sie ochote czasami wyrzucic przez okno i zobaczyc jak ich rozjezdza ciezarowka
), naszych facetów w ogóle nie tykały, także rozglądaj się dobrze w nocy i przyjrzyj się swojej kołdrze - w naszej zamieszkały... masakra, albo może masz jakieś uczulenie, może woda Ci nie sprzyja? 

. Bez balsamów nawilżających ani rusz.