|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
U mnie wystarczy na przykład brak jogurtu w lodówce, na który miałam ochotę a ktoś (znaczy ja) go już zjadł. I już mam łzy w oczach że jak to, że to niesprawiedliwe i jak mam dalej żyć.
|
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
I mam dla was zdjęcie mojego bunia, 28 tc
I polecam te spodnie, alladynki z allegro. Mega wygodne na brzuszek, nic nie ciśnie i przewiewne. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-05-31 o 13:02 |
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
A my pozdrawiamy z plaży
![]() ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
On tez się wzruszył
![]() Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To były te ale już się wzory skończyły, trzeba szukać po innych rozmiarach http://allegro.pl/new-zwiewne-pumpy-...232498248.html |
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczka- Gdynia Babie Doły na przeciwko torpedowni
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Nosisz je pod brzuchem?
Ja ostatnio kupiłam takie luźne spodnie przewiewne w sinsayu. Gumkę daje pod brzuch przez co są trochę workowate w kroku. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdynia moje miasto (w Gdańsku mieszkam z obowiązku...)Mogę spokojnie na brzuchu nosić. Pod brzuchem też się daje oczywiście, ale wtedy się warstwy robią i cisną. |
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to jak na brzuchu, tak w połowie? Nie wygląda to glupio, w sensie nie odznacza się pod bluzka? Nie widzę zdjęć na telefonie niestety.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie widać, bo gumka się rozciąga i jeśli nie masz na sobie jakiejś mega obcisłej i cienkiej bluzki to nic nie widać.
|
|
|
|
#1601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podaj linka do tych spodni. Szukam sobie jakiś fajnych. Jedne zamówiłam ale okazały się beee. Cytat:
Dziewczyny ale się dzisiaj na jadłam stracha. Cały tydzień chodzę na do toalety i dwójkę robie taka sobie. A dzisiaj mnie tak pogonilo ze szok. I na papierze toaletowym zobaczyłam krew. Az zbladłam. Pomimo tego że pije 1.5 litra dziennie wody plus inne napoje, staram się jeść owoce itp to podejrzewam u siebie hemoroidy. Jutro mam wizytę u lekarza i powiem mu i tym. Może on coś zaradzi, bo nigdy z wyproznianiem problemu nie miałam.
|
|
#1602 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było cudownie ![]() I na obiad do baru pod dębem. Mieliśmy w planach jeszcze spotkać się ze znajomymi tylko jak poszłam na siusiu, to na władce był różowy śluz. Nie wiem co to więc na razie się położyłam. |
|
|
|
|
#1604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
maja gumki z boku a z przodu material nic a nic nie cisna przy okazji moj brzusio z 23 tyg uploadfromtaptalk1433082556580.jpg
|
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze, ze mniej wiecej trafiliscie w to miejsce ;-) Zazdraszczam |
|
|
|
|
#1606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mega wygodne. czarownica_tea - ale zazdroszczę właśnie oglądaliśmy jakiś film na tvp1, mówią o umieraniu przy porodzie w Afryce a Tż: "Misiu, Ty się nie martw i nie myśl o takie rzeczach, to jest mowa o Afryce, a nie o Polsce"
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak swoją drogą to się cieszę, że jestem kobietą w cywilizowanym świecie a nie w jakimś islamskim kraju albo Afryce... |
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam tamte tereny, akurat idealne do spacerów w ciąży
w maju i czerwcu w Polskim krajobrazie można się zakochać. Aż mi już żal, że maj się skończył. ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Mamy dostęp do badań, lekarzy i do czystej wody |
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a szczerze to nawet mi to do głowy nie przyszło ale widzę, że on przeżywa
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Plus jakieś godne traktowanie, możemy sobie chodzić i robić co chcemy, nie mamy pana i władcy nad sobą, możemy głosować i wyrażać własne zdanie. Piękna sprawa.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 28 tygodniu ![]() Cytat:
![]() Czarownica zazdroszczę
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas weekend spokojny. Wczoraj grill z mężem, dzisiaj z rodzicami dodatkowo i dziadkami. Zrobiłam te szaszłyki Jemy drugi dzień i jeszcze na 2 dni zostało Idealne jedzenie, zero zgagi Boli mnie cały czas pośladek. Dzisiaj zbrakło mi czopków. Dopiero póxniej po nie pojechaliśmy. Jak mnie złapał bół w pachwinie to mi tak znieczuliło nogę, że myślałam, ze padnę, do tego gorąc i palące uczucie. Na szczęście czopek szybko pomógł. W poprzedniej ciąży też miałam takie coś, podobno to ucisk, tyle, że się męczyłam bo nic mi lekarz nie dął na to. Dzisiaj łykam pierwszą tabletkę żelaza.---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
Z czasem to zanika, bo np cały czas się macica obkurcza i schodzi z ciebie wszystko. ale i tak go widać. Szczerze, to im więcej zostanie go po porodzie, tym lepiej, bo najgorzej jak z dużego brzucha mało co zostaje, bo wtedy robi się okropny flak. Lepiej mieć brzuszek i pomału go gubić, żeby skóra zdążyła się zregenerować. Jeśli ktoś miał tłuszczyk, to bardzo duże prawdopodobieństwo, że po porodzi będzie zwis.
|
|
|
#1613 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kochane
to i ja się witam wieczorem... Po wczorajszym maratonie na tarasie z kwiatami spalam jak zabita od 23:30 do 8:00 :-P I jak wstałam rano to brzuszek wyglądał jakby cofnął się o 3 tygodnie Ale dzisiaj też dzień intensywny bo mieliśmy teściow na obiedzie więc rano do kuchni i szykowanie obiadu i ciasto toteż mały chyba uznał, że jak matka tak skacze to on sobie poczeka z aktywnościa do wieczora i cały dzień był cichutko. A teściowie zrobili nam duża niespodziankę bo w ramach dnia dziecka mieliśmy dostać pieniądze na łóżeczko a dostaliśmy duuuzo więcej, czego kompletnie się nie spodziewaliśmy i tez nie oczekiwaliśmy. Byłam bardzo wzruszona tym gestem. Powiem Wam, że biorąc pod uwagę fakt że moich rodziców mam 500km od Warszawy to jestem szczęśliwa, że mam fajnych teściow,bo traktują mnie jak córkę i przyjęli mnie do rodziny w 100%... A wiem, że to rzadkość.
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ja miałam bardzo intensywny weekend. Zjazd w szkole i dodatkowo wybieranie rzeczy do łazienki... Koszmar. Nie mogę już patrzeć na płytki łazienkowe, a te które są w pobliskich sklepach znam na pamięć. Wczoraj jeździliśmy z TŻtem jak szaleni, bo stwierdziliśmy, że musimy coś już wybrać i koniec. To co jemu się podobało, nie podobało się mi i na odwrót Na szczęście w ostatnim sklepie wybraliśmy te, z których obydwoje jesteśmy zadowoleni ![]() Na remont łazienki wydaliśmy już mnóstwo kasy, a brakuje nam jeszcze kilku rzeczy + robocizna... także łazienka wyjdzie nas ponad 15 tysięcy Kasa leci jak szalona... czemu to wszystko jest takie drogie
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będzie wszystko do siebie dochodziło w swoim tempie i przy pomocy ćwiczeń i odpowiedniej pielęgnacji to brzuch powinien dojść do siebie i zwisu nie powinno być. No oczywiście na efekty będzie trzeba poczekać i zapracować.
Filip Edytowane przez Kissmisiaa Czas edycji: 2015-05-31 o 21:32 |
|
|
|
|
#1616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to już w pewnym momencie miałam tak dość zakupów remontowych że już mi było wszystko jedno byle coś w końcu wybrać i iść dalej z robotą ;-)
|
|
|
#1617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tu macie kilka przykładów. I raczej radziłabym się nastawić na coś w tym stylu niż sobie wmawiać, że będzie super jak przed ciążą, zawsze lepiej być mile zaskoczonym niż mocno rozczarowanym.
|
|
|
#1618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że będzie zwis i mnie to specjalnie nie przeraża- taka kolej rzeczy. Ale za to rozstępy z dwóch pierwszych zdjęć.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie trzecie od końca jest najgorsze. Te rozstępy z dwóch pierwszych zdjęć zbledną i będą o wiele mniej widoczne, a taka pomarszczona skóra + rozstępy + zwis to chyba kombinacja z piekła rodem...
|
|
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak na razie odpukać nie pojawiają się rozstępy i aby się nie pojawiły. Jeśli chodzi o wiszącą skórę, to wiem, że ona tak szybko nie powróci do formy z przed ciąży, ale myślę, że odpowiednia pięlęgnacja w czasie ciąży i po niej może nas częściowo uchronić przed takim czymś. Ja po okresie połogu mam zamiar ćwiczyć i wracać powoli do figury.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.