izotek - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-30, 18:37   #4381
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ja także nigdy nie jestem trupio blada, raczej śniady odcień skóry, ale zawsze podkreślałam kolor na początku lata i obecnie czuję się jednak blado. Poza tym ciemniejsza skóra optycznie wyszczupla sylwetkę
Mimo wszystko sprobuj nablyszczaczy. Rajstopy w spreju powinny dac efekt, ktorego szukasz rowniez.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Z jakich miast piszecie?
Z Sosnowca.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 18:59   #4382
BehindU
Raczkowanie

U mnie 5 miesiąc izoteku, 40mg dziennie. Od dwóch miesięc praktycznie twarz wygląda identycznie, tj brak zmian, dosłownie kilka zaskórników (pewnie były najsilniejsze ze stada ), oczywiście skóra cały czas sucha, nie czuć na niej sebum, ale o dziwo sprawia wrażenie błyszczącej, np po jej umyciu. I szczerze to nie wiem czy się błszczy, zależy w które lustro popatrze, jak na nie pada światło żarówki lub słoneczne. I sam nie wiem
Do tego wiecznie czerwony nos i jego okolice. Policzki czy broda normalne, a nos jak na złość czerwony. I jest tak cały dzień, oprócz poranka

Polecicie coś skutecznego na zajady? Walczę już 3 tydzień i nic nie daje rady.

Czy na Waszych oczach też pojawiają się takie jakby czerwone "naczynka". Mnie się takie pojawiają i nie wiem na ile to wina izo a na ile przemęczenia oczu. Nawilżam je 3 razy dziennie, ale ogólnie to mój nagorszy efekt uboczny, razem z czerwienieniem się twarzy.
BehindU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 19:04   #4383
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Z jakich miast piszecie?
Kielce

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez BehindU Pokaż wiadomość
U mnie 5 miesiąc izoteku, 40mg dziennie. Od dwóch miesięc praktycznie twarz wygląda identycznie, tj brak zmian, dosłownie kilka zaskórników (pewnie były najsilniejsze ze stada ), oczywiście skóra cały czas sucha, nie czuć na niej sebum, ale o dziwo sprawia wrażenie błyszczącej, np po jej umyciu. I szczerze to nie wiem czy się błszczy, zależy w które lustro popatrze, jak na nie pada światło żarówki lub słoneczne. I sam nie wiem
Do tego wiecznie czerwony nos i jego okolice. Policzki czy broda normalne, a nos jak na złość czerwony. I jest tak cały dzień, oprócz poranka

Czy na Waszych oczach też pojawiają się takie jakby czerwone "naczynka". Mnie się takie pojawiają i nie wiem na ile to wina izo a na ile przemęczenia oczu. Nawilżam je 3 razy dziennie, ale ogólnie to mój nagorszy efekt uboczny, razem z czerwienieniem się twarzy.
Z oczami mam ten sam problem:/ Mam też takie czerwone naczynka, nie wiem może to zapalenie spojówek. Poza tym oczy pieką, szybko się męczą, są suche...u mnie to zdecydowanie najgorszy skutek uboczny (a nie ma ich prawie wcale) i najbardziej upierdliwy, który naprawdę potrafi uprzykrzyć dzień:/
Margoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 19:18   #4384
withi_as
Zakorzenienie

Dokładnie dzisiaj wzięłam moje dwie ostatnie (mam nadzieję że w życiu) tabletki izoteku

Cytat:
Oooj mam to samo i miałam przez całą kurację, przez co oczy wiecznie wyglądały na zmęczone i przepracowane. Starałam się niczym nie nawilżać, bo oczy mogą się łatwo przyzwyczaić do kropli. Jak tylko mogłam to wcześniej ściągałam soczewki. Niestety trochę czasu spędzam przed komputerem, a to też nie pomaga. Pod koniec kuracji miałam strasznie czerwone jedno oko, myślałam że to zapalenie spojówki, czerwony Starazolin jakoś pomógł. Ale popękane naczynka utrzymywał się praktycznie przez całą kurację, niestety

Cytat:
Z jakich miast piszecie?
Warszawa ; )
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 22:22   #4385
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Z jakich miast piszecie?
Poznań.

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Dokładnie dzisiaj wzięłam moje dwie ostatnie (mam nadzieję że w życiu) tabletki izoteku

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-30, 22:43   #4386
Burza_1994
Wtajemniczenie

GG do Burza_1994

Ja z Gliwic

Błyszczenie się cery po umyciu i nie tylko jest spowodowane zbytnim ściągnięciem skóry

A powiedzcie mi, był poruszany tutaj temat dentysty. Ale jak wygląda sprawa ze znieczuleniem zęba? Można? nie jest szkodliwe?

Cel: Pani Dyrektor!

Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora!

"Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice."
Burza_1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 01:48   #4387
laisla
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;51586885]Mimo wszystko sprobuj nablyszczaczy. Rajstopy w spreju powinny dac efekt, ktorego szukasz rowniez.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Z Sosnowca.[/QUOTE]A myślisz, że balsam brązujący może rzeczywiście wysuszyć? Jeśli tak może być, to faktycznie trzeba będzie pomyśleć o jakichś nabłyszczaczach

Toruń. Widzę, że z każdego krańca PL zaglądamy tutaj

Cytat:
(...)

Cytat:
Napisane przez Margoza Pokaż wiadomość
Kielce

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Z oczami mam ten sam problem:/ Mam też takie czerwone naczynka, nie wiem może to zapalenie spojówek. Poza tym oczy pieką, szybko się męczą, są suche...u mnie to zdecydowanie najgorszy skutek uboczny (a nie ma ich prawie wcale) i najbardziej upierdliwy, który naprawdę potrafi uprzykrzyć dzień:/
Mam to samo, co Wy od początku kuracji właściwie Gdy zwiększyłam dawkę to właśnie pojawiły się takie czerwone żyłki, które sprawiają, że wyglądam jakbym płakała albo całą noc nie spała, tak więc super. To dla mnie najbardziej dokuczliwy na co dzień efekt uboczny. Mam nadzieję, że te oczy wrócą w miarę do przyzwoitego stanu. A dni do końca już odliczam na palcach obu rąk

Zajadów nie miałam ani razu od początku kuracji, to jest od września.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-05-31 o 01:50
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 08:07   #4388
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Burza_1994 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, był poruszany tutaj temat dentysty. Ale jak wygląda sprawa ze znieczuleniem zęba? Można? nie jest szkodliwe?
Można Miałam usuwaną ósemkę w trakcie kuracji
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 09:26   #4389
Asiaaa95
Raczkowanie

Dziewczyny, wiem, że ten temat był już tu poruszany, ale mimo wszystko musze jeszcze raz zapytać... Jak z Waszym wypadaniem włosów? Czy nasililo się ono podczas kuracji, i jeżeli tak, to czy w środku, na początku, czy pod koniec? Ja od mieisaca zauważyłam takie wypadanie ze szok... Jak tak dalej pójdzie, będzie katastrofa, bo ja sama ogólnie mam malutko włosów w dodatku bardzo cienkie i to juz naprawdę przestało być dla mnie błachostką... Na pewno zacznę przyjmować Solgar (formuła włosy, skóra, paznokcie), pić skrzyp i pokrzywe... Masek z Waxa używam na bieżąco. Musi mi to pomoc bo się chyba załamię...
W maju bardzo się stresowalam przez matury, to fakt, ale nie sądzę że aż tak, żeby miałoby mi wypaść tyle włosów... od kilku myć zauważyłam że tych włosów jest naprawdę mało...

Edytowane przez Asiaaa95
Czas edycji: 2015-05-31 o 09:38
Asiaaa95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 10:00   #4390
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiaaa95 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że ten temat był już tu poruszany, ale mimo wszystko musze jeszcze raz zapytać... Jak z Waszym wypadaniem włosów? Czy nasililo się ono podczas kuracji, i jeżeli tak, to czy w środku, na początku, czy pod koniec? Ja od mieisaca zauważyłam takie wypadanie ze szok... Jak tak dalej pójdzie, będzie katastrofa, bo ja sama ogólnie mam malutko włosów w dodatku bardzo cienkie i to juz naprawdę przestało być dla mnie błachostką... Na pewno zacznę przyjmować Solgar (formuła włosy, skóra, paznokcie), pić skrzyp i pokrzywe... Masek z Waxa używam na bieżąco. Musi mi to pomoc bo się chyba załamię...
W maju bardzo się stresowalam przez matury, to fakt, ale nie sądzę że aż tak, żeby miałoby mi wypaść tyle włosów... od kilku myć zauważyłam że tych włosów jest naprawdę mało...
Mi na samym początku w 1-2 miesiącu dosyć mocno wypadały włosy, ale teraz wręcz przeciwnie widzę, że zaczynają rosnąć nowe! Nawet sama fryzjerka mi powiedziała, że mam dużo nowych tzw. "baby hearów" Więc może i u Ciebie tak będzie, że wypadają te najsłabsze po to żeby mogły rosnąć nowe, zdrowe, mocne. Ja u siebie też zauważyłam, że urosły mi rzęsy po izo...
A ile bierzesz już izo? I kiedy masz wizytę u lekarza? Powiedz mu koniecznie o tych włosach, być może przepisze Ci coś skuteczniejszego niż preparaty bez recepty, albo po prostu zmniejszy dawkę.
Stary 2015-05-31, 10:08   #4391
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
Mi na samym początku w 1-2 miesiącu dosyć mocno wypadały włosy, ale teraz wręcz przeciwnie widzę, że zaczynają rosnąć nowe! Nawet sama fryzjerka mi powiedziała, że mam dużo nowych tzw. "baby hearów" Więc może i u Ciebie tak będzie, że wypadają te najsłabsze po to żeby mogły rosnąć nowe, zdrowe, mocne. Ja u siebie też zauważyłam, że urosły mi rzęsy po izo...
A ile bierzesz już izo? I kiedy masz wizytę u lekarza? Powiedz mu koniecznie o tych włosach, być może przepisze Ci coś skuteczniejszego niż preparaty bez recepty, albo po prostu zmniejszy dawkę.
Niedługo będzie juz chyba moja ostatnia wizyta, jak już pisałam, kończę z Aknenorminem w połowie lipca, jeszcze te półtora miesiąca musze się przemeczyc... Ja taki wysyp baby hairów miałam podczas pierwszej kuracji, włosy rosły jak szalone... Teraz, podczas drugiej kuracji (to już mój prawie 8 miesiąc z Aknenorminem), właśnie od niedawna zauważyłam straszne wypadanie... I to juz fizycznie widać... Ze jest ich na końcówkach kilka, im niżej tym większe przerzedzenie...wątpię że na to miejsce rosną jakiekolwiek nowe mocne wlosy, patrzyłam po przedzialkach i niestety - nie sądzę :-( Wezmę się za ten Solgar i zobaczymy, będę też piła ten skrzyp i pokrzywe... Mam nadzieje ze to pomoże...
Stary 2015-05-31, 10:13   #4392
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Niedługo będzie juz chyba moja ostatnia wizyta, jak już pisałam, kończę z Aknenorminem w połowie lipca, jeszcze te półtora miesiąca musze się przemeczyc... Ja taki wysyp baby hairów miałam podczas pierwszej kuracji, włosy rosły jak szalone... Teraz, podczas drugiej kuracji (to już mój prawie 8 miesiąc z Aknenorminem), właśnie od niedawna zauważyłam straszne wypadanie... I to juz fizycznie widać... Ze jest ich na końcówkach kilka, im niżej tym większe przerzedzenie...wątpię że na to miejsce rosną jakiekolwiek nowe mocne wlosy, patrzyłam po przedzialkach i niestety - nie sądzę :-( Wezmę się za ten Solgar i zobaczymy, będę też piła ten skrzyp i pokrzywe... Mam nadzieje ze to pomoże...

Ktoś wcześniej pisał żeby nie przesadzać z piciem pokrzywy. Raz dziennie nie więcej, także ostrożnie.
Stary 2015-05-31, 10:15   #4393
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Ktoś wcześniej pisał żeby nie przesadzać z piciem pokrzywy. Raz dziennie nie więcej, także ostrożnie.
Dokładnie. Ja bym sie nie odwazyla pic teraz pokrzywe. Nazbieram sobie w tym tygodniu i polezy pare miesiecy zasuszona.
Dostarczamy do organizmu bardzo duzo witaminy A. Wiec nie przesadzajmy..
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 11:49   #4394
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
Akurat jeżeli chodzi o picie ziół to mam zamiar zacząć po kuracji Aknenorminem Ale dzięki za ostrzeżenie odnośnie pokrzywy, nawet nie wiedziałam Póki co moim najbliższym planem jest co najmniej 4-miesięczna suplementacja Solgarem i zamówiłam oleje Sesa i Vatika kokosowa (Vatikę już miałam i lubiłam bardz0, Sesa na porost pierwszy raz). Oby wszystko wróciło do względnej normy... Bo to jest katastrofa, a nie chcę się ścinać do ramion, bo zapuszczałam włosy za talię tak strasznie długo...
Stary 2015-05-31, 13:13   #4395
lisnov
Zakorzenienie

Co Wy tak po całej Polsce porozsiewane?
Pogratulujcie, chciałam ochłodzić twarz więc posmarowałam się antycellulitowym chłodzącym p.s. żyję p.s.2 nawet fajny efekt tylko krótki
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-31, 22:07   #4396
shini
Zakorzenienie

Dziewczyny zamówiłam sobie te dwie herbatki, może któraś z Was zna się na tyle żeby ocenić czy żaden ze składników mi nie zaszkodzi przy Izoteku?
(Np. przy braniu Citalu (antydepresant) wiem, że nie mogę pić dziurawca, przy Izoteku nic nie wiem na temat tego, żeby jakieś zioła były zabronione, ale wolę się upewnić).

Wstawiam linki:
http://www.helfy.pl/zdrowie/herbaty/...konwalescencja
http://www.helfy.pl/zdrowie/herbaty/...dukcja-nadwagi

Prosiłabym jeszcze o ocenę tych dwóch, bo też się na nie czaję
http://www.helfy.pl/zdrowie/herbaty/...cow-kregoslupa
http://www.helfy.pl/zdrowie/herbaty/...cniajaca-wlosy

Edytowane przez shini
Czas edycji: 2015-05-31 o 22:24
shini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 02:01   #4397
laisla
Zakorzenienie

U mnie włosy leciały mocno na początku kuracji, na szczęście około 3 tygodni tylko, później nic złego w tym temacie się nie działo. Niestety teraz na finiszu także trochę lecą, na szczęście nowe baby hair także rosną. Brałam Silicę podczas kuracji.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 09:35   #4398
Asiaaa95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
U mnie włosy leciały mocno na początku kuracji, na szczęście około 3 tygodni tylko, później nic złego w tym temacie się nie działo. Niestety teraz na finiszu także trochę lecą, na szczęście nowe baby hair także rosną. Brałam Silicę podczas kuracji.
Poobserwowalam i stwierdzam tak: u mnie nie tyle co lecą całe włosy z cebulkami, choć czasami też, ale to niedużo, w większości są to włosy takie od połowy złamane i zauważyłam że właśnie najbardziej przerzedzone mam od końcówek gdzieś do niecalej połowy... I końcówki jakieś takie suche i brzydkie do tego ostatnio. Także wczoraj zamówiłam Sesę i Vatikę kokosową (lubię oleje Dabura, bo w gruncie rzeczy nie są takie drogie jak np. Khadi, a są również dobre, bo Vatikę juz kiedyś miałam i chwaliłam), czekam teraz przez najbliższe dni na listonosza z nimi i wyskoczę zaraz do apteki po ten Solgar i zaczynam akcję reanimację tych kudłów. Skrzyp i pokrzywę też zacznę dodatkowo pić, ale to po kuracji Aknenorminem już, skoro piszecie, że z pokrzywą łatwo przesadzić
Stary 2015-06-01, 10:54   #4399
Saphire_Blue
Raczkowanie

Ja piszę z Gdańska.

Półtorej miesiąca kuracji za mną i ogólnie stwierdzam, że moja skóra chyba troszkę ześwirowała chwilowo. Tak jak całą kurację z dłońmi było ok - teraz są wyschnięte i schodzi z nich skóra, ciało się potrafi lekko pobłyskiwać jakby się nawilżało samo. Niestety twarz też czasami się świeci ale nie tak jak kiedyś i nie zawsze się świecę. Ale z włosami maskara - robią się takie lekko przetłuszczone po 2 dniach, czyli jeszcze szybciej niż przed kuracją. Dziwi mnie to wszystko, ale tak pomyślałam, że zmiany pogody(bynajmniej tutaj) są dość duże i moja skóra głupieje na całym ciele.

Plus jest taki, że nie wrócił nawet żaden zaskórnik ani nic, do tej pory wyskoczyło mi 2 razy coś a la potówki i zeszło w przeciągu dnia.

Cytat:
Zbyt duzo skrzypu i pokrzywy nie można pić w ciągu dnia, tym bardziej biorąc dodatkowe suplementy na włosy/paznokcie. Jeszcze przy okazji dodatkowo wypłukują magnez z organizmu bardziej niż kawa.
Cytat:
Akurat jeżeli chodzi o picie ziół to mam zamiar zacząć po kuracji Aknenorminem Ale dzięki za ostrzeżenie odnośnie pokrzywy, nawet nie wiedziałam Póki co moim najbliższym planem jest co najmniej 4-miesięczna suplementacja Solgarem i zamówiłam oleje Sesa i Vatika kokosowa (Vatikę już miałam i lubiłam bardz0, Sesa na porost pierwszy raz). Oby wszystko wróciło do względnej normy... Bo to jest katastrofa, a nie chcę się ścinać do ramion, bo zapuszczałam włosy za talię tak strasznie długo...
Myję czasem włosy mydełkiem Sesa, o olejkach słyszałam dużo dobrego. Samo mydełko bardzo dobrze domywa skórę głowy i unosi włosy u nasady.
Cytat:
Co Wy tak po całej Polsce porozsiewane?
Pogratulujcie, chciałam ochłodzić twarz więc posmarowałam się antycellulitowym chłodzącym p.s. żyję p.s.2 nawet fajny efekt tylko krótki
O matko, po twarzy? Jak chcesz chłodzić twarz to polecam mgiełki i wody termalne, można trzymać w lodówce, żeby się schładzały - przy Izo czy bez - rewelacja.
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 11:26   #4400
saoriQ
Raczkowanie

Jestem nowa na tym wątku. Zastanawiam się nad kuracją izotekiem, bo mam już dosyć swoich pryszczy, obawiam się tylko tych skutków ubocznych...
saoriQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 11:42   #4401
Emerald_eyes
Przyczajenie

Zażywam izotek już do około 15 dni, a dodatkowo od 17 Vibin mini jako antykoncepcję. Już 10 dni temu stolec był bardziej miękki, a od jakichś 5 nie wypróżniałam się. Wizyta w toalecie kończy się na odgazowaniu i niewielkim wypływie śluzu (bez krwi). Iść prędko do dermatologa/odstawić/przeczekać? Do lekarza raczej nie da się dostać od tak, a wizytę mam 16 czerwca. Może udałoby mi się wcisnąć między osoby jak powiem, że mam niepokojące objawy. Nie chcę czekać jeszcze 2 tygodni bo nie wiem czy to może być coś poważnego. Proszę o poradę.
Stary 2015-06-01, 12:56   #4402
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
Ja piszę z Gdańska.

Półtorej miesiąca kuracji za mną i ogólnie stwierdzam, że moja skóra chyba troszkę ześwirowała chwilowo. Tak jak całą kurację z dłońmi było ok - teraz są wyschnięte i schodzi z nich skóra, ciało się potrafi lekko pobłyskiwać jakby się nawilżało samo. Niestety twarz też czasami się świeci ale nie tak jak kiedyś i nie zawsze się świecę. Ale z włosami maskara - robią się takie lekko przetłuszczone po 2 dniach, czyli jeszcze szybciej niż przed kuracją. Dziwi mnie to wszystko, ale tak pomyślałam, że zmiany pogody(bynajmniej tutaj) są dość duże i moja skóra głupieje na całym ciele.

Plus jest taki, że nie wrócił nawet żaden zaskórnik ani nic, do tej pory wyskoczyło mi 2 razy coś a la potówki i zeszło w przeciągu dnia.

Zbyt duzo skrzypu i pokrzywy nie można pić w ciągu dnia, tym bardziej biorąc dodatkowe suplementy na włosy/paznokcie. Jeszcze przy okazji dodatkowo wypłukują magnez z organizmu bardziej niż kawa.

Myję czasem włosy mydełkiem Sesa, o olejkach słyszałam dużo dobrego. Samo mydełko bardzo dobrze domywa skórę głowy i unosi włosy u nasady.

O matko, po twarzy? Jak chcesz chłodzić twarz to polecam mgiełki i wody termalne, można trzymać w lodówce, żeby się schładzały - przy Izo czy bez - rewelacja.
Takie wody termalne to w aptece czy rossmanach i tego typu drogeriach? Polecasz jakieś konkrtne? I jaka cena mnij więcej?

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez saoriQ Pokaż wiadomość
Jestem nowa na tym wątku. Zastanawiam się nad kuracją izotekiem, bo mam już dosyć swoich pryszczy, obawiam się tylko tych skutków ubocznych...
Każdy na początku się obawiał, najgorsza pierwsza tabletka Grunt to znaleźć dobrego dermatologa, który umiejętnie przeprowadzi kurację.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Emerald_eyes Pokaż wiadomość
Zażywam izotek już do około 15 dni, a dodatkowo od 17 Vibin mini jako antykoncepcję. Już 10 dni temu stolec był bardziej miękki, a od jakichś 5 nie wypróżniałam się. Wizyta w toalecie kończy się na odgazowaniu i niewielkim wypływie śluzu (bez krwi). Iść prędko do dermatologa/odstawić/przeczekać? Do lekarza raczej nie da się dostać od tak, a wizytę mam 16 czerwca. Może udałoby mi się wcisnąć między osoby jak powiem, że mam niepokojące objawy. Nie chcę czekać jeszcze 2 tygodni bo nie wiem czy to może być coś poważnego. Proszę o poradę.
Myślę, że powinnaś to skonsultować z lekarzem. Masz nr do dermatologa? Możesz telefonicznie zapytać, może wizyta nie będzie konieczna. Albo po prostu idź do rodzinnego. Może to wcale nie przez izo.
Stary 2015-06-01, 13:23   #4403
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Takie wody termalne to w aptece czy rossmanach i tego typu drogeriach? Polecasz jakieś konkrtne? I jaka cena mnij więcej?
Wody termalne dostaniesz w aptekach i na pewno w Super-pharm i najlepiej posprawdzać gdzie mają akurat promocje, koszt takiej butelki 150ml(bez promocji) to na ogół 20-30 zł(mi starcza przy regularnym używaniu na jakieś 2-3 miesiące(nie kupuję większych butelek bo się nie opłaca- te mniejsze są częściej na promocjach, a tą na spokojnie można wrzucić do torebki i zabrać na plażę, nad jezioro, do pracy itp.) . Osobiście najchętniej używam wody z Uriage ( w super-pharm jest bardzo często na promocji za 11-13 zł) - ma wprawdzie lekko słonawy smak ale jako jedyna z wód jest izotoniczna i nie trzeba po chwili odsączać jej chusteczką, tak jak resztę(czysta wygoda i lenistwo), ale w domu mam również wodę z Avene i zanim wkręciłam się w Uriage używałam La Roche Posay i ta ma najfajniejsze dozowanie - raz się pryśnie i wychodzi taka delikatna równomierna mgiełka, z resztą trzeba popracować, bo dają inny strumień :P Każda ma jakieś swoje składniki, ta z LRP np. Selen.
I abstrachując od tego co tylko pisze producent te wody mają kilka zastosowań - można nimi pryskać twarz po umyciu(działaja jak tonik i przywracają odpowiednie pH skórze), można odświeżać cerę w ciągu dnia nawet na makijaż(super scalają warstwy), jak się schłodzi w lodówce to super na upały, przy oparzeniach i uczuciu "palącej, gorącej" skóry i nawet alergicznej(dla mnie przy rumieniu przy Izo to było jak ratunek), można nimi spryskiwać BB i pędzle przed nakładaniem podkładu, skórę przed nałożeniem kremu, maseczki itp.

Mgiełki też są fajne, ale nieco bardziej treściwe i czasem zawierają glicerynę, parafinę co daje efekt filmu. Kupiłam sobie nawilżającą mgiełkę różaną z Body Shop z wit. E. Ale szczerze mówiąc d... nie urywa, a kosztowała 55 zł i właśnie ona taki tłustawy filmik robi. Z czystym sumieniem mogę za to polecić kojącą mgiełkę z Sephory. Mała butelka kosztuje 15 zł, a duża 25 zł i nawet bez wcześniejszego trzymania w lodówce dają uczucie ukojenia i takiego miłego schłodzenia. I tej też nie trzeba osuszać chusteczką po chwili.
Stary 2015-06-01, 13:32   #4404
shini
Zakorzenienie

Dziewczyny pomoże któraś z oceną składników tych herbatek, do których linki wrzuciłam wyżej, bo jutro je będę miała i chciałam wiedzieć czy mogę bezpiecznie pic ?
Stary 2015-06-01, 13:51   #4405
lisnov
Zakorzenienie

shini ja się akurat kompletnie nie znam na herbatkach...

saphire, a nie mogłaby być jakaś zwykła mineralna w spryskiwaczu? te wody nawilżają? bo jeśli mnie chodzi o sam efekt schłodzenia to nie widzę powodu, czemu nie przelać do spryskiwacza mineralki z lodówki... nawet jeśli później będę musiała to lekko odsączyć chusteczką
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 14:04   #4406
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shini Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomoże któraś z oceną składników tych herbatek, do których linki wrzuciłam wyżej, bo jutro je będę miała i chciałam wiedzieć czy mogę bezpiecznie pic ?
Tragicznych składów to to nie ma, ale jest kilka składników, które mogą w pewien sposób oddziaływać na organizm nie tak jak byśmy chciały. Tą drugą jeśli już bym piła to z umiarem.

http://www.helfy.pl/zdrowie/herbaty/...dukcja-nadwagi - ta ma składnik, który działa antykoncepcyjnie, ma też drugi korzystnie wpływający na cholesterol i serce.

http://www.helfy.pl/zdrowie/herbaty/...konwalescencja - ta jest głównie na przyprawach w sumie i też zawiera składnik wpływający na cholesterol, ale zawiera imbir a on może podnosić testosteron, a jak wiemy dla "trądzikowców" to niezbyt korzystne. No i 2 kwestia - przyprawy mogą nasilać rumień, a tutaj jest cynamon, pieprz i imbir - czyli typowa mieszanka, która wprawdzie wpływa dobrze na metabolizm, ale może zwiększyć rumień, nie tylko przy Izo ale i u osób z cerą wrażliwą, naczynkową.

Cytat:
shini ja się akurat kompletnie nie znam na herbatkach...

saphire, a nie mogłaby być jakaś zwykła mineralna w spryskiwaczu? te wody nawilżają? bo jeśli mnie chodzi o sam efekt schłodzenia to nie widzę powodu, czemu nie przelać do spryskiwacza mineralki z lodówki... nawet jeśli później będę musiała to lekko odsączyć chusteczką
Zwykła mineralka ma jednak zdecydowanie inny skład i o wiele mniej minerałów, wody termalne działają o wiele lepiej i skuteczniej, tu nie chodzi tylko o uczucie schłodzenia skóry, bo to owszem - potrafi nawet zwykła woda z kranu, ale o dostarczenie na powierzchnie skóry większej ilości dobroczynnych składników. Wody termalne maja po prostu lepsze właściwości i że się tak wyrażę - działanie długofalowe. Musiałabyś spróbować na własnej skórze - ja autentycznie czuję różnicę. Moja siostra nabijała się ze mnie przez ostatnie 2 lata, że biegam wszędzie z buteleczkami, a teraz jak ją wysypuje (nie wiadomo czy alergia czy zaczyna mieć trądzik w wieku 24 lat) to mnie prosi, żebym ją też pryskała i przedwczoraj sama w końcu się poddała i mgiełkę z Sephory kupiła.

Edytowane przez Saphire_Blue
Czas edycji: 2015-06-01 o 14:24
Stary 2015-06-01, 14:12   #4407
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie na początku, około 3 tygodnie po rozpoczęciu kuracji. Też bardzo się bałam,że całkiem wyłysieje, bo włosy leciały jak szalone. Mi pomogł szampon Dermena, oraz kapsułki Revalid, ale wiadomo,u każdego może się sprawdzić co innego
Piszę z Lublina.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-01, 14:14   #4408
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
Wody termalne dostaniesz w aptekach i na pewno w Super-pharm i najlepiej posprawdzać gdzie mają akurat promocje, koszt takiej butelki 150ml(bez promocji) to na ogół 20-30 zł(mi starcza przy regularnym używaniu na jakieś 2-3 miesiące(nie kupuję większych butelek bo się nie opłaca- te mniejsze są częściej na promocjach, a tą na spokojnie można wrzucić do torebki i zabrać na plażę, nad jezioro, do pracy itp.) . Osobiście najchętniej używam wody z Uriage ( w super-pharm jest bardzo często na promocji za 11-13 zł) - ma wprawdzie lekko słonawy smak ale jako jedyna z wód jest izotoniczna i nie trzeba po chwili odsączać jej chusteczką, tak jak resztę(czysta wygoda i lenistwo), ale w domu mam również wodę z Avene i zanim wkręciłam się w Uriage używałam La Roche Posay i ta ma najfajniejsze dozowanie - raz się pryśnie i wychodzi taka delikatna równomierna mgiełka, z resztą trzeba popracować, bo dają inny strumień :P Każda ma jakieś swoje składniki, ta z LRP np. Selen.
I abstrachując od tego co tylko pisze producent te wody mają kilka zastosowań - można nimi pryskać twarz po umyciu(działaja jak tonik i przywracają odpowiednie pH skórze), można odświeżać cerę w ciągu dnia nawet na makijaż(super scalają warstwy), jak się schłodzi w lodówce to super na upały, przy oparzeniach i uczuciu "palącej, gorącej" skóry i nawet alergicznej(dla mnie przy rumieniu przy Izo to było jak ratunek), można nimi spryskiwać BB i pędzle przed nakładaniem podkładu, skórę przed nałożeniem kremu, maseczki itp.

Mgiełki też są fajne, ale nieco bardziej treściwe i czasem zawierają glicerynę, parafinę co daje efekt filmu. Kupiłam sobie nawilżającą mgiełkę różaną z Body Shop z wit. E. Ale szczerze mówiąc d... nie urywa, a kosztowała 55 zł i właśnie ona taki tłustawy filmik robi. Z czystym sumieniem mogę za to polecić kojącą mgiełkę z Sephory. Mała butelka kosztuje 15 zł, a duża 25 zł i nawet bez wcześniejszego trzymania w lodówce dają uczucie ukojenia i takiego miłego schłodzenia. I tej też nie trzeba osuszać chusteczką po chwili.
Ok, dzięki za super wyczerpującą informację Na pewno kupię w najbliższych dniach!
Stary 2015-06-01, 14:50   #4409
Emerald_eyes
Przyczajenie

Niestety dermatolog jest na urlopie i będzie za tydzień. Dziś się wypróżniłam, ale w kale chyba była krew
Stary 2015-06-01, 15:03   #4410
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emerald_eyes Pokaż wiadomość
Niestety dermatolog jest na urlopie i będzie za tydzień. Dziś się wypróżniłam, ale w kale chyba była krew
Na "te" dolegliwości polecam pić olej lniany nie smakuje najlepiej dlatego ja go odrobine mieszam z mlekiem
Agatha2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości