|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XI
W lodówce musi być trzymany ten olej lniany budwigowy, to jest specjalny gatunek oleju . Inne oleje lniane nie mają takiej zawartości omega 3, więc nie będą się utleniać tak szybko i mogą stać na półce w sklepie.
#2672 |
Zakorzenienie
|
Propozycja od Dot & Lil dla dzieci
![]()
#2673 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chciałam właśnie zrobić większe zakupy w tej aptece Gemini, ale mają tylko 1 ten szampon na stanie. Co sądzicie o tym produkcie? http://www.aptekagemini.pl/lavera-su...f20-125ml.html Ten aluminium w składzie mi się nie podoba.
"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..." Edytowane przez akot80 Czas edycji: 2015-06-01 o 16:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.vitaquell.de/produkte/oel...t-nativ-250ml/ mialam jeszcze ze stara nalepka. U mnie w sklepie bardzo szybko wykupowany jest Rapunzel. Moze ma lepszy smak? http://www.rapunzel.de/bio-produkt-l...--1002330.html ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
A czemu ci sie nie podoba? Podejrzewam, ze myslisz iz to takie aluminium jak sole aluminium w dezodorantach? Jesli tak, to to nie ma nic wspolnego z solami aluminium ![]() ![]() Mialam stara wersje i bielila. Jak to wyglada z nowa receptura... choc nie mysle zeby sie duzo zmienilo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
wycofali mi ze stacjonarnej apteki nature's bio
![]()
#2676 | |||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Nie pamiętam, ile miał tłuszczu, ale można się spodziewać, że nie mało, w końcu był wprost przepyszny ![]() ![]() Naleśniki wyszły super, nie czułam żadnej różnicy do słonecznikowego ani w smaku, ani w smażeniu. Z czym lubicie naleśniki ![]() ![]() Cytat:
Słodkie, dosłownie i w przenośni ![]() Ciekawie wyglądają te brazylijskie kosmetyki, aż mi się z Ikove skojarzyło. ![]() Cytat:
![]() |
#2677 |
Konto usunięte
|
Musialam dzis do Aldika i co widze? Znow przyszedl sezon na ten ser i puchy stoja. Ale pomacalam i odlozylam. Kupilam twardy z sera koziego i jeszcze jeden austryjacki, ale tym razem mniej pikantna wersje. Do tego wzielam jeszcze Beyerische Weichkäse z tej samej marki co ten poprzedni Alpenmilch. No ser miekki, ale pisalo na nim ze przez naturalne dojrzewanie poznawiony laktozy. Wzielam z tego pikantniejsza wersje. Juz go kiedys mialam i nie bylam pewna czy on naprawde tak super natiralnie dojrzal. Miekki ser, a te rzekomo tak dlugo nie dojrzewaja jak niektore twarde sery. I chyba jednak tego trzeciego nie moge. Meczy mnie to nieczyste powietrze jelitowe
![]() o ten ser chodzi https://www.aldi-sued.de/de/sortimen...er-weichkaese/ ja mam ten w zoltym opakowaniu chcialam ci smaku narobic na ten w puszce, ale teraz go na stronce nie widac :-( Ogolem o sery bez laktozy to albo musi byc dodany enzym laktaze i wtedy miekki serek, twarozek itd mozna jesc, inaczej musimy lykac ten enzym w tabletkach, albo w przypadku twardych serow wybierac sery dlugo dojrzewajace, wiec nie kupowac mlodej Goudy ktore moze dojrzewala ze 3 tyg tylko wybrac stara albo srednia( w PL jeszcze nie widzialam podzialu niestety, a to co widzialam to wszystko wygladalo na mlody ser) moze i u niektorych dac rade. Ja w PL jak szukalam to wlasnie byl z tym problem. W markecie, dorwalam jakis twardy ser w dwoch wersjach smakowych jak ten moj cos wlasnie kupilam austryjacki. Wybralam oczywiscie ta pikantniejsza wersje. Ser przez opakowanie wydawal sie suchszy i przy krojeniu latwo szlo plasterki pokruszyc. MIodzio taki ser i na niego jeszcze dzem ![]() Ciesze sie ze nalesniki wyszly jak trzeba ![]() Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2015-06-01 o 19:55 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 | ||||
Zakorzenienie
|
jejku zaniedbalam was i teraz probuje nadrabiac przy kieliszku wina (zdrowotnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a moj dziec uzywa aktualnie... naturalne masla i oleje, do mycia calendula weleda, do tego masc propolisowa i okresowo jak mam to seria silber z bioturm. aa, i z filtrow hipp mleczko 30tka. i nawilzajaco tez co pare dni lipidlotion bioturm - mega nawilzenie i ukojenie! Cytat:
![]() nadrabiam was dalej... ale moze w miedzyczasie napisze, ze dochodze do wniosku, ze moj mlody (ktory jutro skonczy 2 latka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() a i skusilas mnie na ten krem od Martiny... nie uzywam zadnych kwasiorow itp na twarz, delikatne kremy i dieta mi sluza najlepiej, i chyba styknie mi na lato wlasnie taki specyfik - filtrow nie uzywam i jestem szczesliwa ![]()
![]() |
#2679 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2015-06-01 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zadomowienie
|
Cloche-mam IDENTYCZNE objawy po nabiale, całe szczescie serów nigdy nie lubiłam, ale za jogurtami tęsknie
![]() Słuchajcie, macie czasem takie czarne kropeczki w miejscu, gdzie miałyście włosy przed depilacja nog? Oszaleć z tym mozna.
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Twojego synka ![]() ![]() Z dietą nie pomogę, brak mi tu doświadczenia. Dodam tylko, że ja w dzieciństwie miałam problemy skórne alergiczne, wszystko minęło, wyroslam z tego czego i Wam życzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=cloche;51610586]jejku zaniedbalam was i teraz probuje nadrabiac przy kieliszku wina (zdrowotnie
![]() ja lubie ![]() ja moge powiedziec o maskarze hauschki, ze moze nie daje super efektu od razu widocznego, ale moje rzesy juz po paru tygodniach uzywania byly takie fajne same w sobie, ze jak "na okazje" uzylam jednorazowo bardziej efektownych maskar (tez naturalnych), to mialam firanke-motyla! ![]() ![]() a moj dziec uzywa aktualnie... naturalne masla i oleje, do mycia calendula weleda, do tego masc propolisowa i okresowo jak mam to seria silber z bioturm. aa, i z filtrow hipp mleczko 30tka. i nawilzajaco tez co pare dni lipidlotion bioturm - mega nawilzenie i ukojenie! ooo, a to mleko to robisz normalnie, w sensie namoczone nasiona miksujesz? czy dodajesz cos? bo chcialam sobie zrobic... w sklepie mam mleko konopne za prawie 4 ojro... a w mikserze moim juz z powodzeniem robie mleko kokosowe i migdalowe, czas na konopie ![]() nadrabiam was dalej... ale moze w miedzyczasie napisze, ze dochodze do wniosku, ze moj mlody (ktory jutro skonczy 2 latka ![]() ![]() ![]() Mi to się skojarzyło z łuszczycą. Czerwone plamy na łokciach, kolanach, czasem nieco łuszczące się. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w Łodzi jest niesamowita Pani doktor, pediatra, specjalista chorób płuc i alergolog w jednym. Starsza Pani, pracuje w jednym z lepszych szpitali w okolicy. Moich chłopców postawiła na nogi. Gdybyś chciała, mogę Ci podać do niej kontakt.
http://kosmetyczno-mamusiowy.blogspot.com 08.08.2016 Avon nowości z katalogu 11/2016 Szminka Moc Blasku, Avon Sport Centre Action, Szampon i odżywka 2w1 Avon Man 07.08.2016 Wakacyjny konkurs z Zadbaną Mamą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | ||
Zakorzenienie
|
Z curry z soczewicy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z roślin ![]() Może zrób kotlety z soczewicy? Są suuuuuper smaczne ![]()
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pasta z ciecierzycy bardzo mu smakowała. Jedną z ulubionych przekąsek jest żurawina ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() Miałam kiedyś miętowego chapsticka - bardzo fajny był
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Lubię miętę na ustach. Ma teraz miętowy moistStic, jest cudny
![]() Ostatnio odrzuca mnie od wód kwiatowych. Właśnie mi minęły 4 lata, jak systematycznie odwiedzam tk maxx. Inne sklepy pewnie odczuły brak moich wizyt. Tk maxx jest super ![]() ![]()
#2689 |
Zakorzenienie
|
Estreshop
![]() a tam dr bronners w świetnej cenie ![]()
#2690 |
Zakorzenienie
|
#2691 |
Zakorzenienie
|
Osz, Ty.....
![]() ![]()
#2692 | |
Konto usunięte
|
zacytuje mnie sama
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Albo ujme to jeszcze inaczej. To podstawowe produkty nabialowe i powinny byc tez produkowane w wersji laktose free i stac na polce w sklepie obok klasycznych produktow z laktoza. edit: ja wlasnie nie lubie tego chlodzenia i mrowienia na ustach i dookola mam takich samych ludzi. A Burt´s Bees jak dla mnie chlodzi i mrowi zbyt dlugo. jak by to po chwilce minelo to ok, testowalabym dalej czy pielegnacja jaka sztyft daje, jest dla mnie dlugofalowo wystarczajaca. Ale niestety sie nie przekonam o tym. JUz te 2 uzycia mi wystarczyly. Nie dosc, ze nie czuje takiej pielegnacji jak po Alterra, albo Aloive, to jeszcze to niekonczace sie chlodzenie i mrowienie na ustach . Nie moja bajka, niestety ... Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2015-06-02 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostępne w sklepach margaryny nie są nawet wegetariańskie, bo zawierają wit. D3 w składzie - a ta jest najczęściej pochodzenia zwierzęcego, olej z wątroby dorsza. Tak samo powinny być powszechnie dostępne zastępniki mięsa, zastępniki glutenu, nabiału, itd. Dla tych, którzy nie jedzą tradycyjnie. A jednak tak nie jest ![]()
![]() |
#2694 | |
Konto usunięte
|
Poprawka veganie
![]() POwinny byc i u mnie sa ale tez nie w kazdym zwyklym spozywczaku. W sklepie ze zdrowa zywnoscia masz maki bezglutonowe i chleb bez glutenu, musli, ciastka, a nawet make ( z ciecierzycy itp sa bez glutenu). Sojowe produkty zastepujace mieso i Santan ( czy jak mu tam) tez sa w sklepie ze zdrowa zywnoscia, a nawet kilka na polce w Rossmannie, ale to nie sa nasze tradycyjne produkty. To juz ze to tak nazwe nowe wynalazki dla vegan. Ktore oczywiscie powinny juz byc normalnie dostepne, bo liczba ludzi zergynujacych z produktow zwierzecego pochodzenia rosnie, tak samo jak rosnie liczba ludzi nietrawiaca laktozy, a produkty bezlaktozowe jest latwo wyporodukowac( o to mi chodzilo) , wiec nie rozumiem, czemu w zwyklym spozywczaku to ja nawet mleka w PL nie dostane? Jedynie w duzym markecie i na tym sie konczy, a gdzie smietana? Ktora spozywam bardzo czesto w pomidorowce, albo ubijam na deser, albo dodaje do pomidorow jako przystawke do obiadu, albo gotuje pieczarki w sosie smietanowym. Smietana to dla wielu ludzi czesto uzywany produkt w kuchni. Nie rozumiem, czemu w PL jest z tym problem? Gluten i santan czy sojowe produkty, to domena jednak sklepow ze zdrowa zywnoscia , wiec sie czepiac nie bede , to jednak mleko, smietana, maslo, ser i jogurt mozna kupic w kazdym sklepie, wiec uwazam, ze i wersje bez laktozy powinna tez byc wszedzie dostepna( poza tym nie oklamujmy sie, bezglutenowe rzeczy czy typowe dla vegan tez moglby miec swoja polke w normalnym spozywczaku) ale zeby smietany, masla, jorutu i sera nie bylo?... ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzeniona Zmorah
|
Muszę się zgodzić z Moniką, u nas z takimi bezlaktozowymi produktami jest jeszcze gorzej niż w Niemczech. W ogóle alergicy mają naprawdę ciężko, bo na próżno szukać produktów, które by nie zawierały ostrzeżenia na etykiecie pt "Może zawierać gluten, laktozę, orzechy" itp. U mojego dziecka nie ma silnej alergii pokarmowej, więc aż tak się tym nie przejmuję, ale są takie alergie, że już śladowe ilości mogą wywołać wstrząs anafilaktyczny. U nas to wygląda tak, że syn zje jogurt i jest ok, zje drugi, to zwymiotuje. Szklanka mleka robi podobnie, ale w takich naleśnikach mleko dobrze toleruje. Jak był młodszy, to jeszcze dochodziło po nawet małych ilościach laktozy do rozwolnienia i wysypki skórnej, więc unikałam nabiału, jaj i większości mięs.
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- To rzeczywiście inspiracja ![]()
#2696 |
Konto usunięte
|
To twoj maly nie tylko laktozy nie trawi ale i ma skaze bialkowa?
Ja tutaj nie mam problemuw z dostaniem produktow bez laktozy. Moze nie zawsze jest wielki wybor, ale nie tylko mleko i smietane plus naturalny jogurt kupie. Zawsze znajdzie sie jakis twardy ser, w miekkim moze byc roznie i maslo czy smakowy jogurt, to zalezy od marketu, ale ta trojka, jest zawsze w kazdym spozywczaku nawet w dyskonter typu Lidl i Aldi plus jakis ser. Szalu nie ma, ale ta podstawa jest. za to bedac w PL musialam isc na drugi koniec miasta do marketu i dorwalam tylko mleko, w normalnym osiedlowym spozywczaku nie bylo. W normalnym osiedlowym samoobslugowym, ktory jest wiekszy od tego spozywczaka, tez nie, patrzono na mnie jak na zjawe. A wiecie co jeszcze mnie zdziwilo? To ze w PL pod postacia herbaty ziolowej w spozywczaku mam miete, szalwie, pokrzywe... ale zadnych mieszanek ziolowych. za to mieszanek owocowych herbat to od zatrzesienia, a ja ze wzgledu na zasadowa diete, to owocowe herbaty odpadaja. owoce tylko jako surowy owoc, przetworzone sa juz mocno kwasotworcze. jako ze pije ziolowa herbate typowa Basen Tee, to chcialam sobie cos w Pl kupic, ale nic nie bylo. Dobrze ze wszelkiej masci ziola sa zasadotworcze to wybralam sobie pokrzywe i ja pilam, na lato kupie miete i bede neutralizowac moje kwasy jak sobie pozwole za duzo zjesc pozywienia dzialajacego kwasotworczo. No i problem jest z chlebem. Nigdzie nie maja orkiszowego chleba, chyba ze w Rossmannie na polce znajde ichni Dinkel Brot, ale to jednak nie to samo co normalny chleb.( jest w PL w Rossmannie ten produkt?) Ja jednak za chlebami typu purpelnikel ( nie bijta jak sie z literkami zamotalam ![]() Wogole mnie to tak troche zdziwilo, bo ja myslalam, ze takie problemy to na wsi moga byc, ale nie w miescie. Dosyc narzekania, bo mnie zaraz zlinczujecie ze tylko jecze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Też mam skazę białkową ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Są mieszanki ziołowe, ja bardzo lubię "Dary Natury". Coraz częściej je widuję w sklepach, no jak u mnie w miasteczku są w kilku sklepach, to muszą być wszędzie ![]()
![]() |
#2699 | |
Konto usunięte
|
Pewnie znajde je w markecie, ale nie w spozywczaku kolo mojej mamy :-( U tesciow na wsi gdzie sa 3 spozywczaki tez tylko pojedyncze ziolka, zadnych mieszanek :-( Tak bylo w zimie. Zobaczymy co bedzie teraz latem
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
A gumisie bez zelatyny to latwo w Pl kupic ? ![]() Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2015-06-02 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie mówisz o wegetarianach zdrowotnych, a nie etycznych. Zdrowotni zjedzą żelatynę, chociaż jest ze zwierzęcych kości. Ale oni nie jedzą mięsa, bo im nie smakuje / uważają, że jest niezdrowe, a nie dlatego, że umierają zwierzęta. No i kiedyś ludzie myśleli, że ryby nie czują bólu, są jak warzywa, pewnie stąd ta zmiana ![]() Można kupić, nie łatwo - w Biedronce ich nie ma - ale są, u mnie np. w Realu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.