|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
501 | 71,57% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
199 | 28,43% |
Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Konto usunięte
|
Dot.: Aborcja
Wypunktuj mi proszę emocje jakie odczuwa człowiek, który w wyniku niedotlenienia ma nieodwracalne zmiany w mózgu i jedyne co robi to oddycha.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Zadomowienie
|
Czytam ten wątek i w głowie mi się nie mieści to. Nie wiem, jak trzeba być podłym, żeby stosować manipulację słowną wobec kobiet, które zostały zgwałcone lub których płód jest uszkodzony i wmawiać im jakiś farmazony na temat ,,niezabijania'' dzieci itp. Niektórzy tutaj mają rozum wielkości gołębia i nie są w stanie ogarnąć, jaka to jest trauma dla tych kobiet, że zostały zgwałcone lub poczęły chore dziecko (na które być może długo wyczekiwały). I zamiast wsparcia od społeczeństwa to takie kobiety słyszą teksty ,,morderczyni'' lub ,,oddaj do adopcji'', bo przecież to taka bułka z masłem. Porażka, w jakim ja kraju żyję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Konto usunięte
|
fajnie? nie, nikt nikogo nie zabija, bo "będzie fajnie". I tak, eutanazja istnieje. Mój pradziadek był taką właśnie roślinką, w zaawansowanym stadium raka. nie kontaktował. robił pod siebie. ciągle tylko kroplówki przeciwbólowe. ostatni miesiąc jego życia był straszny, odleżyny, została z niego tylko głowa i trochę kości, wtedy myślałam, że wygląda jak ufo (miałam 9 lat). I uwierz mi, sto razy bardziej wolałabym odłączyć go od respiratora niż pozwalać mu na takie cierpienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Raczkowanie
|
NieZgadzamSie, rozumiem, że wyszłaś z domu dziecka niedawno jakoś? Czy może nie i nie masz pojęcia jak to jest być całe życie samemu na świecie? Cholera, zawsze mi się wydawało, że te dzieciaki z bidula to nieszczęśliwe są. Może przejdź się tam i im powiedz: cieszcie się, że żyjecie, przecież mogłoby was nie być!
![]() Wydaje mi się, że jesteś strasznie (!) ograniczona. |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ale odpowiem Ci - człowieka-roślinkę, jak to fachowo określiłaś można poddać eutanazji. Nie tylko moim zdaniem, ale odłączanie ludzi ze stwierdzoną śmiercią mózgu jest na porządku dziennym. Przykro mi dziewczynko z internetu, świata nie zmienisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Konto usunięte
|
Przestańcie bredzić o tej złej eutanazji bo z jednej strony rzucacie w nas tekstami "o aborcji mówią ci, którzy zdążyli się urodzić" a z drugiej nie ogarniacie, że o zakazie eutanazji mówią ci, którzy nie zdążyli ciężko zachorować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Konto usunięte
|
No to może tak - jaką pomoc przewidujesz dla kobiet, które chciały usunąć ciążę, ale zdecydowały się oddać do adopcji?
Jaką pomoc psychologiczną, finansową? |
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() A reszty nie skomentuje, bo dopowiadasz sobie jakieś głupoty. Bo brzydkie i małe... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak myślisz, że ktoś usuwa ciążę, bo dzieci są brzydkie, to pozdro. Jak wyleczysz dziecko z zespołem Downa, zespołem Arlekina. upośledzeniem w stopniu znacznym albo głębokim? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Zakorzenienie
|
wszystkim pro-lajferom powiem tak: wyleczcie swiat najpierw. wyeliminujcie przemoc, choroby, patologie. faktycznie wesprzyjcie samotne matki, dzieci z domów dziecka. pomóżcie osobom z depresją, nerwicą, które 'wolałyby się nie urodzić' - bo to, że wy wolicie żyć, to nie znaczy, że każdy tak mysli. nakarmcie głodnych, obdarujcie biednych, nauczcie niedouczonych. I jak już się z tym wszystkim uporacie, to wtedy się zabierzmy za dyskusje nt. aborcji, bo póki co jest co robić na tym swiecie i tracenie czasu na przerzucanie się pseudo-argumentami uważam za skrajną hipokryzję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Raczkowanie
|
Czy wg. Ciebie osoby z zespołem Downa lub bezmózgowiem które jest poważnym zaburzeniem rozwojowym, prowadzącym do śmierci we wczesnych etapach życia. Ujawnia się między drugim a trzecim tygodniem życia płodowego. W wyniku wady genetycznej dochodzi do szczątkowego wykształcenia czaszki i mózgowia. Zwykle głowa jest rozwinięta normalnie do poziomu brwi dziecka, powyżej brakuje struktur chroniących mózg â czaszka pozostaje otwarta. Pozostałe części ciała rozwijają się normalnie, nie mają prawa do życia. Osoby z takimi chorobami to też ludzie zasługujący na życie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po drugie nie znam żadnego pro-lajfera, który nie udzielałby w ten czy inny sposób pomocy matkom, które jednak zdecydowały się na urodzenie dziecka. Nie znam żadnego pro-lajfera, który nie pracowałby społecznie i nie dążył do tego, aby chociaż w najbliższym środowisku nieść pomoc i ograniczyć szerzenie się zła. Samej sobie nie mam pod tym względem nic do zarzucenia. Rozumiem więc, że idąc Twoim tokiem rozumowania mogę otrzymać już prawo do wypowiedzenia własnego zdania? Dziękuję! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Widzisz, ja otwarcie mówię - nie, takie dziecko nie ma prawa do życia i JEŚLI zostanie wykryta wada w ciąży to najlepszym wyjściem jest usunięcie ciąży i nie skazywanie potencjjalnego dziecka na cierpienie. to takie miłosierne. Kurde, pozwolić urodzić się dziecku, które będzie rośliną, BO ONO MA PRAWO DO ŻYCIA. ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2015-06-02 o 10:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2420 |
Raczkowanie
|
Dzieci z zespołem Downa rosną jak normalne dzieci nie wolno im skracać życia ani dzieciom z bezmózgowiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Konto usunięte
|
zespół downa to upośledzenie. Upośledzenie może być w 4 stopniach. lekkim, średnim, znacznym i głębokim. W lekkim i średnim dzieci rozwijają się normalnie, chodzą do szkoły, ogarniają swoje zachowanie. W stopniu znacznym jest duży problem, bo takie dzieci nie mówią dobrze, wymagają rehabilitacji. W stopniu głębokim zachowują się, jakby nie miały mózgu, że tak to brzydko powiem, nie mówią, krzyczą, są jak niemowlęta. Powiedz mi, chciałabyś mieć w domu 20 letnie niemowle?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Przyczajenie
|
Widziałam dwie aborcje i obie były właśnie z powodu wykrycia zespołu Downa. Zdziwiłaś się, bo myślałam, że zespół Downa nie jest wskazaniem do legalnej aborcji, ale położna mi powiedziała, że zespół Downa nie wiąże się tylko z innym wyglądem tylko z wadami wielu narządów, których nie da się określić jeszcze w zyciu płodowym i że życie z takim dzieckiem może być bardzo ciężkie i niestety jedno z rodziców zawsze musi rezygnować z pracy i wiecznie siedzieć z nim. A co do skracania życia dzieciom z bezmózgowiem... Masakra dziewczyno. Dłużej trwa ciąża niż życie tego dziecka. Wiesz co oznacza bezmózgowie w ogóle? o jakim Ty życiu mówisz???
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2424 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() 2. Wsparcie duchowe. Oj Ty łaskawco. Tak samo przydatne w rzeczywistym życiu jak modlitwa. 3. Środki materialne (JEŚLI akurat masz możliwość). Rzucenie kilku złotych jak akurat masz nadprogramowo nie wpłynie na jakoś życia takiej kobiety. 4. Wskazanie miejsc i kontaktów. Przecież ludzie znają i takie miejsca i kontakty, a jakoś nikt nie mówi, że takie instytucje zapewniają dostateczną pomoc. Wiecznie tylko mało i mało. Wszyscy potem krzyczą po zapomogi, bo mają chore dzieci. No ale przepraszam bardzo, ta choroba to jest jakaś zasługa, że z tego powodu ma się pieniądze dostawać? Ja rozumiem jakoś pomagać, ale podejmujemy decyzje o tym, że przestajemy pracować, bo chcemy opiekować się chorym dzieckiem, ale materialne względy ma nam zapewnić państwo. Bo kościół tylko krzyczy, że rodzić trzeba, ale o pomocy to można sobie pomarzyć. A nie przepraszam. Kościół się modli w intencji takich ludzi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozumiem, że byłabyś usatysfakcjonowana, gdybym napisała, że oddaję na ten cel całą swoją pensję, a sama żyję pod mostem? Robię, ile mogę i wcale nie uważam tego za marnowanie środków i czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie byłabym usatysfakcjonowana, ale skoro tak walczysz o te bezbronne życia to wypadałoby tym matkom potem pomagać. Taka matka nie może sobie wydać na to dziecko tyle ile akurat ma ochotę, tylko musi wydawać tak żeby było na podstawowe produkty, rehabilitacje, leki. Mało kogo na to stać, a Ty sobie dasz co jakiś czas troszkę i pomagasz. Jesteś taka uczynna. Walczysz tak zaciekle o te dzieciaki to o nich nie zapominaj po narodzinach. Nie ma życia towarzyskiego, nie ma pracy nie ma nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2428 |
Raczkowanie
|
Dziecko to też człowiek i dlatego ma prawo do życia
|
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
NieZgadzamSie, Ty masz problem z czytaniem?? Bo że z nauką jestes niekoniecznie w dobrych stosunkach, to już widzę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.