Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-02, 11:49   #1891
Sandrusia91
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Pierwsze pranie zrobione

I doszłam do wniosku,po dłuższym myśleniu i tym, że nie będę kupowała specjalnego proszku dla dzieci itd i wypralam w normalnym.

Jak od początku będę prała w tym sanym to może nie będzie problemu bo jakos mi sie nie widzi to pranie w osobnym proszku itd

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Czekam ba drugą pake ciuszków ogladne z małą jak wroci z przedszkola i jutro wypiorę, żeby mieć juz z głowy

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 11:53   #1892
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Pierwsze pranie zrobione

I doszłam do wniosku,po dłuższym myśleniu i tym, że nie będę kupowała specjalnego proszku dla dzieci itd i wypralam w normalnym.

Jak od początku będę prała w tym sanym to może nie będzie problemu bo jakos mi sie nie widzi to pranie w osobnym proszku itd

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Czekam ba drugą pake ciuszków ogladne z małą jak wroci z przedszkola i jutro wypiorę, żeby mieć juz z głowy
Ja bede uzywac persil non bio w sumie juz od jakiegos czasu go uzywam tak wiec nie bede sie bawic w pranie rzeczy w osobnych proszkach tylko wszystko w jednym wlasnie w tym persilu bo mi podpasowal

Edytowane przez ania_2019
Czas edycji: 2015-06-02 o 11:55
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 11:54   #1893
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Ja bede uzywac persil non bio w sumie jiz od jakiegos czasu go uzywam tak wiec nie bede sie bawic w pranie rzeczy w osobnych proszkach tylko wszystko w jednym wlansie w tym persilu bo mi podpasowal
Ja małej prałam w tym samym co nam, tylko osobno jej ciuszki przez jakis czas i nic sie nie działo i mam nadzieje, ze teraz tez tak bedzie

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-06-02, 11:59   #1894
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Czy kazdej ciezarnej wychodzi pepek ? Bo moj to juz plaski prawie jest a tak nie chce miec tego wystajacego.
Mój wklesly jeszcze tylko taka wielka dziura

A więc od rana byliśmy oglądać mieszkanie i byliśmy zdecydowani na jedno ale parka przed nami się zdecydowała w trakcie naszego oglądania wiec przepadło . Mamy jedne które jest mega w słabym stanie ale na parterze, jest ciemne musimy kupić lodówkę i pralkę i umeblować wszystkie pokoje. Jedyne co na plus to szafa komandor w przedpokoju ogródek i balkon i ze na parterze. Jedno było fajne ale kuchnia była wielkości 1m2. Jeszcze jedno znalazłam ale na 3 piętrze i z nieruchomości nie może się koleś do niego dodzwonić, ale jest ładne naprawdę odmalowane.. tylko tylko te 3 piętro. .
Chce się ten rok pomęczyć i kupić swoje m3... ale rok jakoś trzeba mieszkać..
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 12:01   #1895
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Mój wklesly jeszcze tylko taka wielka dziura

A więc od rana byliśmy oglądać mieszkanie i byliśmy zdecydowani na jedno ale parka przed nami się zdecydowała w trakcie naszego oglądania wiec przepadło . Mamy jedne które jest mega w słabym stanie ale na parterze, jest ciemne musimy kupić lodówkę i pralkę i umeblować wszystkie pokoje. Jedyne co na plus to szafa komandor w przedpokoju ogródek i balkon i ze na parterze. Jedno było fajne ale kuchnia była wielkości 1m2. Jeszcze jedno znalazłam ale na 3 piętrze i z nieruchomości nie może się koleś do niego dodzwonić, ale jest ładne naprawdę odmalowane.. tylko tylko te 3 piętro. .

Chce się ten rok pomęczyć i kupić swoje m3... ale rok jakoś trzeba mieszkać..

Szkoda, że w to z ogródkiem trzebaby tyle zainwestować w sensie doposażenia. Parter i pgródek do mnie mocno przemawiają.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-06-02, 12:06   #1896
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Czy kazdej ciezarnej wychodzi pepek ? Bo moj to juz plaski prawie jest a tak nie chce miec tego wystajacego.
Nie każdej. Tak pół na pół jest, zapytaj mamy czy jej wyszedł bo zapewne będziesz miała tak samo. Moja mama juz na początku ciąży jak spojrzała na mój brzuch to powiedziała ze nie wyjdzie i do tej pory nie wyszedł. Jest mniej lub bardziej rozciągnięty ale nie jest wybebeszony. Ale mi się akurat wystające podobają.

Macie dziewczyny pomysł na jakiś obiad łatwy do odgrzania na 2 dni? Coś takiego potrzebuję ale nie mam pomysłu...
Stary 2015-06-02, 12:11   #1897
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Nie każdej. Tak pół na pół jest, zapytaj mamy czy jej wyszedł bo zapewne będziesz miała tak samo. Moja mama juz na początku ciąży jak spojrzała na mój brzuch to powiedziała ze nie wyjdzie i do tej pory nie wyszedł. Jest mniej lub bardziej rozciągnięty ale nie jest wybebeszony. Ale mi się akurat wystające podobają.

Macie dziewczyny pomysł na jakiś obiad łatwy do odgrzania na 2 dni? Coś takiego potrzebuję ale nie mam pomysłu...
U mnie ostatnio fasolka była hehe

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-06-02, 12:12   #1898
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019

A u mnie w 2 poprzednich ciazach wyszedl ale bardzo malutko a teraz poki co nie
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 12:13   #1899
AaaMarta
Zadomowienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:

Mam fajny przepis na potrawkę z kurczaka. Zaraz Ci wkleję linka

https://m.youtube.com/watch?v=X4GPfuQmfyg

Robię z piersi z kurczaka i podaję z ryżem. Aaa i nie dodaję tak dużo ostrej papryki

Edytowane przez AaaMarta
Czas edycji: 2015-06-02 o 12:16
AaaMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 12:17   #1900
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już teraz nad tym myślę bo są tak wielkie że są WSZĘDZIE...

No to miałaś czujniki zepsute bo normalnie łapią też boki i cały tył od samej ziemi do góry. No i odległość zawsze taka sama, pierwszy sygnał 60 cm, drugi 50, trzeci 40 cm. Przynajmniej u mnie

Ty jesteś już zaprawiona w bojach

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Oczywiście, pranie + prasowanie. Kocyki i takie tam też.
A kocyk z minky jak będziesz prasowała?

Cytat:
Ja mam normalny, czyli dalej w środku.

Chciałabym mieć taki odstający, bo czuje się teraz jakby mi sadełko urosło, a nie brzuch ciązowy.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 12:19   #1901
AaaMarta
Zadomowienie

Hahaha jak to karma szybko wraca

ImageUploadedByWizaz Forum1433240375.995836.jpg

Stary 2015-06-02, 12:34   #1902
dirtyblack
Raczkowanie

ja mam nadal wklesly pepek, ale malutki sie zrobil.

odnosnie obiadu - ja zawsze robie wiecej np. mielonych i mroze. Pakuje kazdego osobno w srebrna folie. Pozniej wrzucam do piekarnika z ziemniakami, albo makaron do nich ugotuje i obiad z glowy
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 12:38   #1903
misiskuku
Zadomowienie

ooo rany, czy u Was też jest tak gorąco?
ja pierdziele, siedzę w domu nie wynurzam się na razie. Coś czuję, że to będzie długie lato..

Pytanko mam: robiłam badanie ogólne moczu po tygodniu od zapalenia pęcherza ?(brałam leki, miałam spr czy pomogły" - białka nie ma, erytrocytów też nie, jedynie bakterie - liczne. Na wynikach sprzed 2 miesięcy też tak mam i wtedy lekarz nic nie mówił. To znaczy, że jest ok czy nie?
Stary 2015-06-02, 13:42   #1904
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam wklesly.

A co do obiadu to najlepsze jest jakieś połączenie mięso + warzywa w dużej ilości. Np piersi w kawałkach z udusze nimi pieczarkami cebula i cukinia. Masz taki gar i tylko dodajesz ryż/kasze itp.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-02, 13:58   #1905
melawen
Rozeznanie

Cytat:

Do odgrzewania to polecam jednogarnkowki. Bogracz, beefstrogonow, fasolka po bretonsku, leczo. Potem tylko podgrzać porcję i gotowe; ) jak ostatnio męża zostawiłam na 5 dni to zażyczyl sobie właśnie bogracz i chili concarnejeszcze roladki mu zrobiłam. Jeszcze spaghetti albo gulasz się łatwo odgrzewa.
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 14:06   #1906
Mediona
Zadomowienie

Ale skwar. Padam. A moj pepek taki jak byl taki jest.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 14:08   #1907
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Mam fajny przepis na potrawkę z kurczaka. Zaraz Ci wkleję linka

https://m.youtube.com/watch?v=X4GPfuQmfyg

Robię z piersi z kurczaka i podaję z ryżem. Aaa i nie dodaję tak dużo ostrej papryki
Super pomysł, dzięki! Odgrzewane daje radę?
Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
A kocyk z minky jak będziesz prasowała?
Mój kocyk ma zwykłą bawełnę po drugiej stronie więc nie ma problemu, ale jakbym miała po prostu kocyk z obu stron to albo bym nie prasowała w ogóle (bo wygląda ok) albo przez jakiś inny materiał.
Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Pytanko mam: robiłam badanie ogólne moczu po tygodniu od zapalenia pęcherza ?(brałam leki, miałam spr czy pomogły" - białka nie ma, erytrocytów też nie, jedynie bakterie - liczne. Na wynikach sprzed 2 miesięcy też tak mam i wtedy lekarz nic nie mówił. To znaczy, że jest ok czy nie?
Trudno powiedzieć, musiałabyś posiew zrobić żeby zobaczyć bo bakterie bakteriom nierówne. Dziwne że lekarz nic nie mówił ale jak masz skłonność do infekcji to w sumie nic alarmującego. Jakie leki brałaś? Kiedy wizyta u gina?
Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Do odgrzewania to polecam jednogarnkowki. Bogracz, beefstrogonow, fasolka po bretonsku, leczo. Potem tylko podgrzać porcję i gotowe; ) jak ostatnio męża zostawiłam na 5 dni to zażyczyl sobie właśnie bogracz i chili concarnejeszcze roladki mu zrobiłam. Jeszcze spaghetti albo gulasz się łatwo odgrzewa.
Wołowiny mój mąż nie lubi, fasolki to już w ogóle. Ale leczo super pomysł. A czym się różni bogracz od zupy gulaszowej?
Stary 2015-06-02, 14:11   #1908
agu23gda
Wtajemniczenie

hej dziewczyny.
Jakoś ostatnio nie miałam weny żeby pisać... ale podczytuję Was cały czas na bieżąco ja pranie mam juz za sobą. Pewnie i tak jeszcze przy samym porodzie wypiorę wszystko, więc nie prasowałam. Prałam rożki, kocyki, ochraniacze na łóżeczko i nic się z nimi nie działo. Ale nie straciły kształtu ani kolorów Piorę i płuczę w Jelpie. Nie przeszkdza mi jakoś pranie w osobnych środkach.
Ja jakoś nie mogę się na ta glukozę wybrać. Pojdę po weekendzie jak TŻ będzie miał poranne zmiany. Teraz mi szkoda poranka na siedzenie w przychodni kiedy mogę spędzić z nim czas do 14

Kilka stron dalej któraś z Was pisała o żelu Natalis. Ja planuję go zakupić. Nie wiem czy zadziała czy nie, ale tak postanowiłam. Zaszkodzić nie zaszkodzi

co do piersi... moje są sporo większe, ale nie jakieś monstrualne. Oczywiście w stare staniki się nie mieszczę. A te co kupiłam (100% bawełny na matce) strasznie mi dokuczają już nie wiem co mam nosić. Albo mnie piłują pod biustem (a są naprawdę dopasowanie, nie za ciasne, nie za luźne) albo mnie w nich po 10 minutach tak swędzą sutki, że nie umiem się powstrzymać, żeby się nie ocierać. Ciągle chodzę w jednym sportowym staniku z usztywnieniem na piersi, bo tylko w nim jestem w stanie wytrzymac najdłużej (ale to tez nie jest luksus). Te co ogladam w sklepach dla mam są z miękkiego materiału z bawełny ale są cienkie, nie wyobrażam sobie chodzić w bluzce spod której prześwitują moje sterczące sutki. No zalamka. A musze kupić jakieś normalne staniki koniecznie bo ten sportowy przecież do wszystkiego nie pasuje, tym bardziej że jest ☠☠☠it niebieski :P
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 14:16   #1909
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:

Trudno powiedzieć, musiałabyś posiew zrobić żeby zobaczyć bo bakterie bakteriom nierówne. Dziwne że lekarz nic nie mówił ale jak masz skłonność do infekcji to w sumie nic alarmującego. Jakie leki brałaś? Kiedy wizyta u gina?
w sumie to było tak, że jak mnie złapało to zapalenie pęcherza to w badaniu ogólnym moczu wyszło białko i erytrocyty, następnego dnia posiew, który wyszedł ok, a teraz właśnie po tygodniu znowu badanie ogólne - brak białka i erytrocytów, a bakterie liczne. Brałam furagine, wizyta dopiero 18.06.
Zgłupiałam
Stary 2015-06-02, 14:21   #1910
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie to było tak, że jak mnie złapało to zapalenie pęcherza to w badaniu ogólnym moczu wyszło białko i erytrocyty, następnego dnia posiew, który wyszedł ok, a teraz właśnie po tygodniu znowu badanie ogólne - brak białka i erytrocytów, a bakterie liczne. Brałam furagine, wizyta dopiero 18.06.
Zgłupiałam
A przed ciążą robiłaś jakieś badania moczu? Chorób nerek nie ma? Żadnych zdiagnozowanych kamieni na przykład?
Stary 2015-06-02, 14:26   #1911
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:

Mój kocyk ma zwykłą bawełnę po drugiej stronie więc nie ma problemu, ale jakbym miała po prostu kocyk z obu stron to albo bym nie prasowała w ogóle (bo wygląda ok) albo przez jakiś inny materiał.

Wołowiny mój mąż nie lubi, fasolki to już w ogóle. Ale leczo super pomysł. A czym się różni bogracz od zupy gulaszowej?

Odgrzewane jeszcze lepsze niż na świeżo

Stary 2015-06-02, 14:39   #1912
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

Mam pytanie

Czy wy wasze ochraniacze z łóżeczka i rożki będziecie prać przed ubraniem całego łóżeczka czy jak to będzie wyglądało?

Bo tak mnie wzięło jakoś i się zastanawiam i nie wiem hehe.

Wiem. Głupie pytanie,ale jednak mnie męczy od jakiegoś czasu.
Bo nie wiem np czy jak wypiore czy dalej będzie wyglądał jak wyglądał czy będzie do dupy itd
Ja nie pralam a teraz uzywac nie bede raczej.
Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Witam się skoro świt
Młoda na szczęście wstawała tylko parę razy z jękiem, ale zaraz szła spać. No i pospałyśmy do 8, więc jest git
Zapowiada się super pogoda, czekamy tylko na zakupy z tesco i lecimy na spacer

A gdzie jedziecie na wakacje? Pewnie pisałaś już, ale jakoś mi umknęło. Rzeczywiście warto posprawdzać, gdzie można sie udać na ip w razie jakichkolwiek problemów

Współczuję, ja niby też zaparkuję jak jest wąsko, ale okropnie tego nie lubię, zawsze się podwójnie stresuje jak muszę się gdzieś wcisnąć. No i ciężko wysiąść teraz w ciąży jak nie można drzwi szerzej otworzyć

E tam, na początku rzeczywiście jest ciężko, szczególnie po nacięciu. Wszystko się musi zagoić, jak każda rana zresztą i trzeba chwilę czasu na dojście do siebie. Ale bez przesady, po połogu wszystko wraca do normy. Warto ćwiczyć mięśnie kegla, teraz i po porodzie

Bardzo możliwe, że tak będzie Trzeba się przygotować, że nie będzie tak idealny jak przed ciążą, ale płaski już może być. Trochę ćwiczeń i będzie dobrze

U nas właśnie głównie w grę wchodziło to, że mieliśmy ograniczony budżet, a jednak łazienka jest na lata i chciałoby zrobić się ją super. I tak się bujaliśmy od sklepu do sklepu szukając czegoś fajnego i niedrogiego Aż trafiliśmy na weekend bez VAT w Praktikerze i się obkupiliśmy
Nas Spline Dokladnie to Ustrzyki Dolne.

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja jeżdżę właśnie autem z kamerą z tyłu, wcześniej w poprzednim samochodzie były czujniki i kamera jest zdecydowanie lepsza. Bo po prostu widzisz wszystko jak na dłoni, tył, tylnie boki. Czujniki często łapały mi np krzaki czy jakieś choinki, że niby juz jest koniec, a tylko jedna jakaś gałązka wystawala. No i na kamerze widzę wszystko co się dzieje, zbliżających się ludzi itd, w sumie mieliśmy do wyboru czujniki czy kamera i dobrze że wzięliśmy te kamerkę, bo tak jak w kombi było dosyć dobrze widać tył to tak teraz w sedanie ta kamerka się naprawdę dobrze spisuje i jest praktycznie niezbędna. Sam Tż przyznał że w tym modelu ciężko bez czujnika czy kamerki.

U mnie zaczyna się kolejny dzień upału.
Dziś mamy 3 rocznicę ślubu czas leci jak szalony... I z wieczora idę na szkołę rodzenia, zobaczymy czy czegoś się dowiem
Fajne sa te wszystkie bajery ale niestety nieziemsko oglupiajace tak jak np gps. Teraz to jak sie gps pkpsuje to wiekszosc ludzi nie wie jak sie zachowac a co nowic mape czytac Bie powiem czasem sie przydaje ale czlowiek ba ich rzecz traci jakies swoje umiejetnosci .

Cytat:
Chodzi mi o sam ochraniacz i rożek. , bo są usztywniane i zastanawiam się jak będzie wyglądać po praniu
Usztywniane ale czym? Kokos trzeba wyjac gabke nie. Jesli sa to produkty do rej marki to nie powinno sie nic dziac szczegolnie z rozkami ale jesli to sa takie bez usztywnienia za 20 zl z all to nie ma sie co ludzic ze beda powalac wygladem po praniu

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Mnie wogole przeraza fakt ze w Pl naciecie to taka rutyna na zachodzie maja 80% mniej naciec niz u nas. Zastanawiam sie czy robia to z wygody czy jak.. Zainetersowal mnie ten temat i gdzies tam czytalam ze pozycja lezaca ginekologiczna to jest ppzycja najbardziej narazajaca na pekanie a w pl to chyba standardowa pozycja ?
Wiesz co ja polecam pojechac do innego kraju urodzic mam pare kolezabek ktore powiedzialy ze nigdy wiecej ale to glownie w anglii. Kazdy kraj ma swoje plusy i minusy. Moze nacinaja mniej ale czy mowi sie ile z tych kobiet popekalo?
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
W szpitalu, w ktorym rodzilam pierworodki niemal wszystkie byly nacinane, ale do konca starano sie tego uniknac. Natomiast mnie zastanawia, dlaczego w Pl jest tyle cesarek, bo tu wychodzi max 1na 10porodow
Po prostu jest wieksza swiadomosc. Moze i jest wiecej cc ale i wiecej dzieci przezywa porod. Kiedys odsetek umieralnosci byl ogromny i to nie przez choroby tylko np zawinieta pepowine czy bardzo duze dzieci albo inne powiklabia. I matki tez czesciej umieraly.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 14:46   #1913
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
A przed ciążą robiłaś jakieś badania moczu? Chorób nerek nie ma? Żadnych zdiagnozowanych kamieni na przykład?
nigdy nic. Już w ciąży robiłam badanie ogólne i kiedyś też mi wyszło, że bakterie są, ale białka ani nic więcej nie było. Spróbuję dodzwonić się do położnej, może coś podpowie
Stary 2015-06-02, 14:48   #1914
czarownica_tea
Zakorzenienie

Misiskuku- a sa w moczu jakieś kryształy, szczawiany? Ja mam bardzo podobne wyniki i niestety mam kamice (robiłam USG).

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 14:50   #1915
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Nareszcie wracam do Was my juz po slubie wszystko wyszlo super tylko gosci mielismy jeszcze przez tydzien i nie bylo czasu na nic szczerze mowiac oboje z tz odetchnelismy jak sobie wszyscy pojechali ! Chlopaki wrocili dzis do szkoly po feriach wiec wreszcie mam choc chwile dla siebie. Jak czytam ze u ktorych z Was juz 30 tydzien to nie moge po prostu uwierzyc ja sie czuje ociezala i zmeczona na plusie 18 kg ... na szczescie w koncu zaczelam macierzynski wiec chociaz tyle dobrze.

Najlepsze zyczenia!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 14:52   #1916
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wydaje mi sie zeby pepek to byla kwestia dziedziczna a jedynie kosmetyka. Wszystko zalezy od tego jak zostanie zawiazany i sie ulozy po zagojeniu.
Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Hahaha jak to karma szybko wraca

Załącznik 5990957

hahahahahha dobre

Cytat:
ooo rany, czy u Was też jest tak gorąco?
ja pierdziele, siedzę w domu nie wynurzam się na razie. Coś czuję, że to będzie długie lato..

Powinnas dostac skierowanie na posiew moczu zeby zobaczyc jakie to bakterie bo ja np tez mialam liczne ale jak sie bierze leki to przewaznie sa to te zdrowe szczepy. Sama duza ilosc bakterii to nie jest zaden wskaznik. Ja bym sie nie denerwowala a zapobiegawczo bierz urosept albo zurawit.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 14:59   #1917
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ja nie pralam a teraz uzywac nie bede raczej.

Nas Spline Dokladnie to Ustrzyki Dolne.

Fajne sa te wszystkie bajery ale niestety nieziemsko oglupiajace tak jak np gps. Teraz to jak sie gps pkpsuje to wiekszosc ludzi nie wie jak sie zachowac a co nowic mape czytac Bie powiem czasem sie przydaje ale czlowiek ba ich rzecz traci jakies swoje umiejetnosci .

Usztywniane ale czym? Kokos trzeba wyjac gabke nie. Jesli sa to produkty do rej marki to nie powinno sie nic dziac szczegolnie z rozkami ale jesli to sa takie bez usztywnienia za 20 zl z all to nie ma sie co ludzic ze beda powalac wygladem po praniu

Wiesz co ja polecam pojechac do innego kraju urodzic mam pare kolezabek ktore powiedzialy ze nigdy wiecej ale to glownie w anglii. Kazdy kraj ma swoje plusy i minusy. Moze nacinaja mniej ale czy mowi sie ile z tych kobiet popekalo?

Po prostu jest wieksza swiadomosc. Moze i jest wiecej cc ale i wiecej dzieci przezywa porod. Kiedys odsetek umieralnosci byl ogromny i to nie przez choroby tylko np zawinieta pepowine czy bardzo duze dzieci albo inne powiklabia. I matki tez czesciej umieraly.

To chyba tez nie swiadomosc, bo wskazniki o ktorych mowisz sa bardzo niskie tutaj
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-02, 15:01   #1918
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
nigdy nic. Już w ciąży robiłam badanie ogólne i kiedyś też mi wyszło, że bakterie są, ale białka ani nic więcej nie było. Spróbuję dodzwonić się do położnej, może coś podpowie
No to możliwe że taka Twoja uroda albo masz jakąś utajoną kamicę na przykład - wtedy bakterie w moczu są absolutnie zawsze.

czarownica - nie musi być szczawianów w moczu przy kamicy
Stary 2015-06-02, 15:05   #1919
AaaMarta
Zadomowienie

Dziewczyny, w którym tygodniu zaczynacie pakować torbę do szpitala ?

Stary 2015-06-02, 15:07   #1920
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Misiskuku- a sa w moczu jakieś kryształy, szczawiany? Ja mam bardzo podobne wyniki i niestety mam kamice (robiłam USG).

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
mam liczne szczawiany wapnia - wyniki tych badań są dosłownie identyczne jak miesiąc temu przed wizytą i wtedy nie powiedział, że to coś niepokojącego. Wkurzam się już bo oprócz comiesięcznych wizyt ciężko się do niego dostać, dodzwonić by dopytać, a człowiek się nakręca

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości