|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Dzięki, Dziewczyny udało się!
![]() Z tego co widziałam, w "moim" szpitalu zabierają dziecko na około 6h po porodzie, bez względu na to czy sn czy cc. Oczywiście wcześniej kangurowanie 2h, a jak mama nie może to tatuś kanguruje, dopiero później oddaje się dziecko położnym. Jak mama odpocznie i w miarę się ogarnie, dostaje dziecko na zawsze.
|
#1502 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane, mamy kolejny piękny dzień
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.mjakmama24.pl/rodzice/kar...,173_5639.html
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja raptem zrobiłam sobie śniadanie a już mi nogi spuchly Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-06-02 o 10:17 |
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Poszukuję legginsów, tylko takich nie prześwitujących. Te co były w Lidlu nadają się tylko do tunik zakrywających tyłek. Któraś może coś polecić?
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie od samego rana Bozenka kluje
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- No ja kupowałam na ciuchach..mam atmosphere i są ok ale były też niedawno w pepco takie nieprzeswitujace |
|
|
|
#1506 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jutro mam wizytę USG I KTG Poproszę o wpisanie oraz 11.06 jeśli mała się nie urodzi do tego czasu, a jak będzie po terminie to co 2 dni muszę się wstawiać na kontroli uuu jutro juz ostatni tydzień 40
Mia Edytowane przez ultraviolwt188 Czas edycji: 2015-06-02 o 11:08 |
|||
|
|
|
#1507 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
A ja zaczynam rozważać zmianę szpitala do porodu... Dziś jadę obejrzeć oddział. A jutro mam spotkanie z położną środowiskową, zrobi mi ktg. Oby coś ruszyło... Od jutra będę przeterminowana
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego chcesz zmienić szpital?
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha w następną środę jako oferta jednodniowa w Tesco Chusteczki Huggies 2x4 op za 25,99. Boże jak mi gorąco
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Siacha ja mam nieprześwitujące z C&A
![]() Ja jestem po wizycie położnej, teraz będzie do mnie przyjeżdżać we wtorki o 9 rano, a to znaczy, że już muszę być wymalowana do tego czasu, ehhhhhh.. Pomacała trochę brzuch, oczywiście siedzi wysoko i wygląda to tak jakbym miała trochę przenosić ;/ Mały się całym ciałem ulokował po prawej stronie, ale to ja też akurat czuję, bo wypina mi tam to maleńkie dupsko Co do chrzcin, to jak zaczniemy chodzić na spacerki, popytam w różnych restauracjach jak to wygląda cenowo, ponieważ interesuje nas tylko obiad + kawa, a ciasto będę miała swoje. Póki co wiem, że jedna restauracja ma ofertę 60 zł/osoba i jest tam przeliczona ilość mięsa i ciasta na osobę. W przypadku mięsa 1,5 sztuki, a w przypadku ciasta 2 kawałki. Tylko, że to jest ta sama oferta, co przy zwykłych uroczystościach i to kosztuje 25zł/osoba, a tu płaci się za wystrój. Mieliśmy tam stypę i było to samo do jedzenia, w tej samej sali i do tych dwóch kawałków ciasta, za które zapłaciliśmy, przywieźliśmy 7 blach ciasta swojego. Nie ukrywam, że u nas akurat koszt ma duże znaczenie i będziemy się starali zrobić to w miarę przystępnej cenie..
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
Sama już nie wiem gdzie mam jechać tak naprawdę
Na pewno nie do miejscowego bo tu jest hardcore i nikt nie chce tu rodzić. Od początku brałam pod uwagę dwa - 60 i 65 km od domu w sumie byłam nastawiona na jeden, ale sporo znajomych teraz w ciąży i zaczęli wybierać ten drugi, wszyscy zadowoleni z opieki i porodu, więc stwierdziłam, że też tam podjadę zobaczyć i porozmawiać z położnymi. Poza tym zaczynam się bać, że Młody będzie bardzo duży i narobi "szkód" przy porodzie, a że taka ze mnie panikara to już wolałabym cc (dlatego jestem tak pełna podziwu dla Marei że walczyła do końca i chciała sn) i w tym drugim szpitalu właśnie szybciej decydują się na cięcie.
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Alkamor ostatnio wybrałam się do Tesco po chusteczki, co były w tamtej promocji... i dopiero jak wróciłam (oczywiście bez nich), to przeczytałam w necie, że ta promocja obowiązuje tylko w hipermarketach
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
kejti no bo gazetki dla super i hipermarketów są różne
Matko ja sobie nie wyobrażam mieć szpital ponad 60 km od siebie I powiem szczerze że ja dziwię się temu podejściu że jak dziecko ma 4 kg to od razu CC. Sama waga nie jest wskazaniem dobcedarki...zależy też wiele od matki jej budowy chociazby |
|
|
|
#1514 |
|
Zadomowienie
|
Niestety u nas bliżej szpital jest, ale wszyscy stąd uciekają, także dla nas to normalna odległość
![]() Ja nie mówię, że jak będzie 4 kg to od razu cc i koniec, wiadomo wszystko zależy od budowy matki, ułożenia dziecka itp, ale mimo wszystko chcę żeby lekarze brali to wszystko pod uwagę i zdecydowali się na cc jeżeli będzie potrzebne, a nie męczyli mnie i dziecko porodem sn, który miałby się później zakończyć kleszczami albo próżnociągiem brrr |
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam szpital 5 km ode mnie z domu i przez to jestem spokojna, bo wiem, że jak Tża nie będzie to zawiezie mnie ktoś inny, albo ewentualnie sama szybko pojadę Moja sąsiadka rodziła w szpitalu w Szczecinie, bo naczytała się super opinii, a do Szczecina mamy 300 km.
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
kejti U mnie młoda też ewidentnie ułożona po jednej stronie tyle że po lewej. Nawet jak się nie rusza to jak pomacam czuć tyłek
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co osoba to opinia Ilonus jedź tam zobaczyć i będziesz spokojniejsza
|
|
#1518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja fizycznie coraz lepiej Szwy się goją, mogę już w miarę siedzieć ![]() Byłyśmy rano na spacerze ale jest tak gorąco, że wróciłyśmy szybko.. A dopiero 9 była
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę spacerków
|
|
#1520 | |||
|
Konto usunięte
|
No chcę wierzyć, że lekarze chcieli dobrze
Teraz jeszcze właśnie mama zadzwoniła, że szwy się rozeszły... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja już jestem zdecydowana tylko nie byłam zobaczyć oddziału, myślisz, że warto jechać? Jak to w ogóle wygląda? |
|||
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak szukaliśmy restauracji na przyjęcie ślubne to w większości nie chcieli się zgodzić na swoje ciasto i tort. Jak dla mnie restauracyjne torty i ciasta są niezjadliwe. Najczęściej robią na "odwal się" i ta porażająca ilość kawałków na osobę. ![]() Aż w końcu znaleźliśmy taką z ugodowym właścicielem. Jedzenie było pyszne, ciasta i tort mieliśmy takie jakie nam pasowały, ze sprawdzonej cukierni. U nas na chrzcinach będzie góra 15 osób. Planujemy obiad + deser, zero alkoholu.
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże dziewczyny jak mi gorąco pod piersiami to normalnie Niagara |
|
|
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
Szuu brałam pod uwagę Lębork i Miastko (w Ustce za żadne skarby świata nie chcę rodzić). Nastawiłam się najpierw na Lębork, ale dziś chcę podjechać do Miastka. Myślę, że warto pojechać obejrzeć - ja nie wiedziałam jak taka porodówka wygląda, a tu położne oprowadzą po salach dla matek, pokażą porodówkę, można o wszystko wypytać i poznać te kobiety, może akurat na tą samą się później trafi
Ja przynajmniej lepiej będę się czuła psychicznie w miejscu, które już widziałam i jako tako znam niż jechać w nieznane.
|
|
|
|
#1524 |
|
Zadomowienie
|
Monika gratuluję bo wczoraj chyba zasnęłam i nie zdążyłam tego zrobić ;-)
Widzę, że temat chrzcin jest poruszany. Ja chcę chrzciny 12 lipca zrobić, bo u nas na wsi jest raz w miesiącu, w sierpniu to już za późno, a poza tym pasuje chrzestnym i dlatego chciałabym urodzić jeszcze w czerwcu, żeby móc się do tego czasu ogarnąć ;-) Wczoraj byłam u położnej i opowiadała mi że w jednym ze szpitali w naszej okolicy kobieta miała wychodzić rano do domu, została jej ostatnia noc w szpitalu, była mega wykończona porodem i opieką nad dzieckiem i wzięła je do siebie do łóżka, nie wiem tylko czy żeby nakarmić, czy z innego powodu, ale w każdym razie zasnęła i przydusiła dziecko, a gdy sie obudziła było już martwe... |
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak Leżałam z młodym to nie było u nas jeszcze tych takich "szklanych łóżeczek na kółkach" tylko takie zwykłe stojące po przeciwnej stronie i też spałam z młodym...zresztą jak wszystkie matki. Od 5 lat są nowe łóżeczka więc mam nadzieję na osobne spanie...
|
|
|
|
|
#1526 |
|
Zadomowienie
|
Ja chrzciny chciałam zrobić 2 sierpnia (w 1 rocznicę ślubu
), ale moi rodzice w tym czasie wyjeżdzają i będziemy przekładać na wrzesień raczej.Mycha, o rany... Tydzień temu koleżanka urodziła synka, ostatnio mówiła, że 3 noce pod rząd spali w nim w łóżku, od razu sobie pomyślałam, że nie mogłabym tak zrobić ze strachu, że nawet nie poczuję i przygniotę, albo podduszę taką kruszynkę. Straszna tragedia
|
|
|
|
#1527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może będzie zbiorowy wysyp i będziemy wyć na skurczach do księżyca Cytat:
![]() fajnie, że dupka się goi, też już bym chciała na spacerki śmigać, a tu nogi puchną, duszno mi, dychać ciężko
|
||
|
|
|
#1528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w restauracji też nie będzie alkoholu. Ale dużo gości będzie przyjezdnych, więc pewnie będą nocować u mojej mamy/siostry/Tża i oczywiście będą mogli przyjść do nas i sobie wypić, ale to już nie będzie w ramach chrzcin i ja alkoholu nie sponsoruję Fajnie, że 15 osób Cytat:
Ale czuję, że się obniża, bo częściej sikam teraz i w nocy nawet leżę 5 minut na plecach ![]() Cytat:
Ja chciałam w sierpniu. Mam śliczne ubranko, ale to jest rozmiar 62 i chyba już wyrośnie do tego czasu ![]() Ale tragedia... matko.. chyba bym się nie umiała po tym pozbierać
|
|
#1529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a może jak pojadę dziś na zwiady na oddział to zostanę od razu bo coś ruszy
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Sąsiadka przyniesie mi dzisiaj ciuszki po swoim dziecku... wolałabym, żeby były tam rozmiary 68 i 74, bo tych mniejszych mam pełno, a wszystko już wyprane i nie chce mi się znowu tego prać, wywieszać i prasować
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

06.09.2014 

byłam rano już w labie, bo jutro wizyta 
ale może być też tak, że dopiero po wycięciu mogli zbadać czy to złosliwe czy nie? 
ja raptem zrobiłam sobie śniadanie a już mi nogi spuchly