|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
| tak |
|
501 | 71,57% |
| nie |
|
199 | 28,43% |
| Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aborcja
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2432 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Z czym przesadziłam? |
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty sobie chyba jaja robisz. Mój pies jak miał raka (nieuleczalnego) ,cierpiał i tylko idiota by się nie zorientował że go zaczęło boleć to zawiozłam go do uśpienia, ale ty egoistycznie skazałabyś na ból przeżycia paru dni i śmierci tydzień później dziecka z letalną chorobą, i jeszcze byś taka dumna była jaki to z ciebie dobry człowiek? Bo że w tyłku głęboko masz cierpienie matki która takie dziecko wyda na świat, zobaczy je i ten widok zapamięta do końca życia, a tydzień później pochowa, to mnie nie dziwi. Pro-lajfowcy to egoiści największego sortu, bo jeszcze dumni z ''uratowania'' życia. A zresztą, nic o tym nie wiesz, piszesz tylko farmazony w necie bo nic nie przeżyłaś, ja też nie- ale na jakąś empatię mnie jeszcze stać. Bardzo mi się podobał wywiad z doktorem Dębskim- powiedział on że zgłaszają się do niego ludzie, którzy dowiedzieli się że dziecko urodzi się z zespołem Downa, a on nic im nie sugeruje, do niczego nie namawia- zachęca natomiast by się zastanowić i wysyła takich przyszłych rodziców do przedszkola integracyjnego by zobaczyli jak takie maluchy z zespołem Downa żyją, jak się bawią, złapali kontakt z nimi. Aby mieli ogląd sytuacji z każdej strony, by nie byli naciskani. I co? po takiej wizycie ludzie wracają PEWNI że ciążę chcą terminować. Drugi przykład- terminował ciążę z zespołem Downa żonie człowieka który otwarcie deklarował swoje pro-life'owe idee. Zapytał tych ludzi ''no ale jak to, przecież to niezgodne z waszym światopoglądem'' a oni na to ''tak, ale to wyjątkowa sprawa'' Wyjątkowa bo dotyczy ich życia. Takie zdanie mam o prolajfach. To egoiści.
|
|
#2434 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2435 |
|
Konto usunięte
|
Lol, pomagać modlitwą
|
|
|
|
#2436 |
|
Zadomowienie
|
ty byś nie zauważyła ironii nawet jakby podeszła i kopnęła cię w tyłek.
|
#2437 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2439 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2441 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli tak ma wyglądasz dyskusja w tym temacie, to ja się z niego wypisuję. |
||
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
NieZgadzamSie, podaj mi badanie, w którym udowodniono, że modlitwa pomaga. mamy dwie grupy osób, za osoby z jednej grupy modli się oddział wiernych, drugie są nieobjęte modlitwą. statystycznie wiarygodne i ważne wyniki. czas start.
|
|
|
|
#2443 |
|
Raczkowanie
|
Aborcja to temat bardzo kontrowersyjny,ile ludzi tyle poglądów.Ja uważam,że to sprawa sumienia i nie można nikogo potępiać za taką czy inną decyzję.Sama mam dzieci i nigdy nie pomyślałam o aborcji,ale były to ciąże ZDROWE.Nie wiem jak postąpiłabym gdyby było inaczej.Niestety moja znajoma nie miała takiego szczęścia. Urodziła dziecko,które żyło tylko 30 minut.Lekarze zbyt późno zdiagnozowali wielowadowość płodu i nie było możliwości usunięcia. Dziewczyna donosiła ciążę do końca będąc świadomą,że nie nacieszy się swoim dzidziusiem.Poród był dla niej traumą,a widoku swojego dziecka nie zapomni już nigdy.I powiedziała,że gdyby o wadach dziecka wiedziała wcześniej to nie narażałaby ani dziecka,ani siebie ani najbliższej rodziny na cierpienia i poddała się aborcji.Czy mam ją potępiać za te słowa?NIE MAM PRAWA.
|
|
|
|
#2444 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepszą kochanką jest księgowa. Jak się nie zgadza - to się nie zgadza. Ale jak się zgadza, to we wszystkich pozycjach ![]() Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie ![]() Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
![]() |
|
|
|
|
#2446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2447 |
|
BAN stały
|
Od kiedy cierpienie babek w ciąży jest jedynym słusznym? Może jeszcze medal im się należy za to, że zostały zgwałcone (widać bardzo się pilnowały, zwłaszcza łasząc się do obcych facetów). Okazuje się, że 99 procent zgwałconych kobiet ciężko na to pracowało swoją bezmyślnością, prowokowaniem, zadawaniem się z prymitywami. Zgwałcili je, pech. Może następnym razem będą nogi trzymać bardziej złączone.
|
|
|
|
#2448 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2449 |
|
Konto usunięte
|
ostatnio ogladalam jak szli staruszkowie siwi z synem, nie wiem jak to sie nazywa, ale syn mial 2 metry (bo oni zwykle sa wyrosnieci), krzyczal caly czas i bil ich
i tak szli dostajac co chwile od 2metrowego olbrzyma gdzie trafil i to sie nigdy nie skonczy umrą z nim na glowie, nie dadza rady sie zajac nim przeciez o ile ich nie polamie w koncu tak, powinni byli wiedziec, ze taki bedzie i miec wybor |
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
książkę wydać może każdy, niezależnie od tego, co tam sobie wymysli. ja mówię o pracy naukowej, gdzie zmierzono wpływ modlitwy osoby trzeciej (bo modlitwa osoby chorej to trochę inne zagadnienie psychologiczne), czyli sytuacji w/w, gdy Ty modlisz się za samotne matki i to ma niby pomóc. |
|
|
|
|
#2451 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2452 |
|
Konto usunięte
|
Chodzi o modlenie się za kogoś, a nie jak ktoś się po prostu modli i co JEMU to daje. Chodzi o wpływ na innych.
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2454 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- troll czy nie troll, to jest absolutnie niedpuszczalna wypowiedź. |
|
|
|
|
#2455 |
|
Konto usunięte
|
Najgłośniej krzyczą ci, którzy nie mają pojęcia o sprawie. Typowe. Nóż się w kieszeni otwiera, kiedy czyta się wypowiedzi takich osób, jak Bergonella.
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po drugie nie wiem, czy taka praca istnieje (Google nie boli, jakby coś), ale z własnego otoczenia mogę przytoczyć podobne przykłady i nie jest to wcale niczym dziwnym. |
|
|
|
|
#2458 |
|
Konto usunięte
|
Jasne, że nie. Ależ skąd. Dlaczego miałoby być czymś dziwnym. Normalka.
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własne doswiadczenie nie jest miarodajne. dane statystyczne, wiarygodne wyniki, publikacje w pismach naukowych, obiektywnych. no, ale Ty wolisz wierzyć. wiesz, mi to nie przeszkadza - wierz sobie. jak Ci to pomaga, jak tego potrzebujesz - Twoje prawo. Ale nie wmawiaj ludziom niestworzonych rzeczy i nie narzucaj im swojego swiatopoglądu. nie jestes za aborcją, nie przeprowadziłabys takiej - ok, Twój wybór. nie odbieraj go innym. |
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wierzę w to co czytam.
Najlepszą kochanką jest księgowa. Jak się nie zgadza - to się nie zgadza. Ale jak się zgadza, to we wszystkich pozycjach ![]() Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie ![]() Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.