|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Ilonus ja mieszkalam dlugo w leborku i mam tam sporą rodzine i mają bardzo dobre opinie o porodowce
Dzis wychodzimy ze szpitala bilirubina spada
|
|
#1562 |
|
Zadomowienie
|
Ooo fartuch dziękuję za opinię
I super, że dziś wychodzicie do domku! |
|
|
|
#1563 |
|
Raczkowanie
|
kurde trzeba sie brac za robotę, a mi sie tak nie chce
ale upał dzis u mnie od jutra mamy wolne 4 dni i ma być po 27-30 stopni ugotuje się chyba tak mnie boli ta rwa ze chodzę jak
|
#1564 |
|
Konto usunięte
|
Fartuch super, że wychodzicie
![]() U mnie imprezy dziecięce są z alkoholem ALE teraz to się zmieni. W sensie, że u mojego dziecka % na urodzinach nie będzie. I na innych imprezach. Ja sama mam mega traumę z dzieciństwa przez mojego chrzestnego. |
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Fartuch super że wychodzicie
U mnie to nie.jest ogólna zasada.. Ale ba imprezach organizowanych przeze mnie, na imprezach mojego dziecka NIE MA. A co kto o tym myśli to ja mam już gdzies :p |
|
|
|
#1567 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne mam z Rossmana ale już brzuch mi się nie mieści w ten pas ciążowy kupiłam tez dwie pary na Allegro, nie prześwitują ale też jakością nie grzeszą ale jak chcesz tylko do czasu porodu to by wystarczyły Cytat:
o ile zdążysz... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a w szpitalu to w ogóle nie byłoby jak z dzieckiem- łóżka są wysokie (jak spadnie?) i wąskie (musiałabym chyba na jednym pośladku spać) Cytat:
u nas też 15 osób my chcielibyśmy we wrześniu chrzciny i każdy mówi, ze "co tak wcześnie" idę nadrabiać dalej... |
|||||
|
|
|
#1568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wcześnie? To co by o naszych chrzcinach powiedzieli-miesiąc po narodzinach
|
|
#1569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ten oto kulturalny sposób ginka oświadczyła mi że mam wielkie dupsko Cytat:
suuper o matko, im więcej piszecie o tych chrzcinach tym bardziej sie ciesze że mnie ta wątpliwa atrakcja ominie ![]() dostałam smsa od mojej ginki- przyszły moje wyniki i nie mam paciorków ![]()
|
|
#1570 |
|
Konto usunięte
|
Ja najchętniej bym w ogóle zrezygnowała, ale Tż nalega...
|
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to samo pomyślałam! moje to masywne kolumny teraz ale super!!!!!!! |
|
|
|
|
#1572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za paciorki Miałabym później rozgwiazdę między nogami...
|
|
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam na wizycie. Lekarz boi sie o moje oczy i wysyla mnie do kolejnego okulisty. Tym bardziej, ze jego zdaniem, bede miala ciezki porod bo jestem bardzo niska. Nawet cos zaczal mowic, ze wtedy trzeba maksymalnie wyeliminowac parcie a wtedy np. kleszcze albo vacuum. Jestem przerazona
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- A co do chrzcin bez alkoholu, boje sie, ze jak chrzciny beda w restauracji to rodzina sama moze sobie zamowic. Nie wiem jak wtdy reagowac na to
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do szpitala to mam taka samą sytuację. u mnie w mieście jest jeden, 5 minut drogi ale to rzeźnia. Synka tam rodziłam i wystarczy. Dlatego teraz jedziemy do sąsiedniego miasta- 30km za wynik gbsByłam dziś w pracy, fajnie było. Nagadałam się ze współpracownikami (baaardzo się lubimy). Komplementów się nasłuchałam ![]() jutro ognisko z pracy jest organizowane ale nie czuje się na siłach żeby pójść. W ten sposób niestety ominie mnie czwarta impreza pracownicza
|
|
|
|
|
#1577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wróciłam że sklepu...ale się wkur....łam zrobiłam sobie zakupy i poszłam na piekarnie po Bulki. Poszłam po torebkę na Bulki... Wracam...nie ma wózka miałam tam tylko zakupy ale było mi już duszno i jak pomyślałam że mam znowu dymac po całym markecie żeby włożyć to samo do koszyka to plakac mi się aż zachciało cała mokra, duszno mi a tu taki numer
|
|||
|
|
|
#1578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znów wąska i gin powiedział że takiej 4kg w życiu nie urodze. Położna powiedziała ze 3,5 kg. Teraz jak byłam na ip to po mierzeniu też tak powiedziała, ale Lena miała wtedy 2600 także. A do tego ma małą głowę. Blanka też miała małą
![]() Jeju nie mam nospy a ciągle mnie boli w tym podbrzuszu i krZyżu.. Mam dość..
|
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak lekarz się tak boi to sam by ci mógł wpisać już to CC a co do chrzcin to możecie wcześniej zapowiedzieć bliskim, że chcecie aby na chrzcie waszego dziecka nie było alkoholu, powinny uszanować jeśli grzecznie i wprost się im to powie. My tak zrobimy |
|
|
|
|
#1581 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego wzrostu i kleszczy (kleszczy to nie można używać ) czy vacuum to pierwsze słyszę ![]() Cytat:
No ja miałam jutro jechać na imprezę i w końcu nie jedziemy ale koleżanka na ploty wpadnie... Co do chrzcin my planujemy dopiero w przyszłym roku...co do alkoholu...generalnie u nas jest tak, że alkohol jest ale nie wódka czy piwo tylko wino czy jakaś nalewka...bardziej do delektowania się ![]() Myślałam że po Obiedzie pójdę z Kubą na dwór ale niestety nie ma takiej opcji...zbyt duszno mi jest a mąż do 22 w pracy
|
||
|
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jadę 25 km ![]() Princesika a gin nie może sam zadecydować o cc? |
|
|
|
|
#1584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Umowilam sie ale to takie w ciemno
nie wiem, jak trafie na tego lekarza z porodem to super a jak nie? On sie boi, ze ktos na sile bedzie u mnie forsowac SN a ja moge lekkie albo CC
|
#1586 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A tym to się nie martw, co innego jak ktoś zamówi drinka czy piwo a co innego flacha na stole i chlańsko ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
r
Cytat:
![]() Sorry że tak smece ale na prawdę dziś jestem do doopy
|
|
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taak! wygrzebałam taką ładną tunikę z dna szafy, całkiem o niej zapomniałam. do tego niestety legginsy ale ogólnie efekt dało niezły tylko i tak goraco mi w tym było, a na upały nic nie mam mój tż też już w pracy i też do 22 ale synek od zeszłego roku sam wychodzi na plac zabaw pod blok i szaleje z kolegami więc przynajmniej nie muszę z nim tam siedzieć w gorącu |
|
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1590 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Nie nadrobie was , ale serdecznie gratuluję nowym mamom
u nas biurokracja wziela górę i muszę ogarnąć sprawy, stąd brak mnie Wszystko byłoby łatwiej gdyby był wózek :/ ale sprzedawca poleciał w kulki i zamówiłam dzisiaj skąd indziej... Tak się wq.... Masakra :/ dołożyliśmy 200zl ale będzie jutro i oo.. 3mam kciuki za Was i porody, i mam nadzieję że jak tu poogarniam to już będę częściej bo Niunia jest baaaardzo grzeczna, co by nie zapeszyc ale nie mam co narzekać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

ale upał dzis u mnie od jutra mamy wolne 4 dni i ma być po 27-30 stopni
ugotuje się chyba 
Na pewno nie do miejscowego bo tu jest hardcore i nikt nie chce tu rodzić. Od początku brałam pod uwagę dwa - 60 i 65 km od domu w sumie byłam nastawiona na jeden, ale sporo znajomych teraz w ciąży i zaczęli wybierać ten drugi, wszyscy zadowoleni z opieki i porodu, więc stwierdziłam, że też tam podjadę zobaczyć i porozmawiać z położnymi. Poza tym zaczynam się bać, że Młody będzie bardzo duży i narobi "szkód" przy porodzie, a że taka ze mnie panikara to już wolałabym cc (dlatego jestem tak pełna podziwu dla Marei że walczyła do końca i chciała sn) i w tym drugim szpitalu właśnie szybciej decydują się na cięcie.

Ja chciałam w sierpniu. Mam śliczne ubranko, ale to jest rozmiar 62 i chyba już wyrośnie do tego czasu 

Miałabym później rozgwiazdę między nogami...

zrobiłam sobie zakupy i poszłam na piekarnie po Bulki. Poszłam po torebkę na Bulki... Wracam...nie ma wózka
ja to szybko pewnie szortów nie ubiorę 
) czy vacuum to pierwsze słyszę 
u nas biurokracja wziela górę i muszę ogarnąć sprawy, stąd brak mnie