|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
ja chciałam granatowy, ale tż namówił mnie na ten turkusowy (???)
My na maksa zwlekaliśmy z zakupem, żeby właśnie nie stał tyle bez potrzeby w mieszkaniu.
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Noo ja teraz też mam taki ambitny plan tym Razem
|
|
|
|
#1624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do forum też doceniam bo przy rozmowności mojego gina to byłabym zielona w wielu tematach. Także dziękuję wam bardzo |
||
|
|
|
#1625 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i taką sytuację rozumiem Moje też są brzydkie... Mam nadzieję, że wyładnieją po porodzie ![]() Cytat:
Dziwne to jest.Ale rodzina ma sobie zamówić na swój koszt czy na Twój? Bo jeżeli na Twój, to ok, jeśli ich poinformujesz o tym, a na swój to chyba nie masz na to wpływu.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dlatego ja nie robię zakupów na porodówkę jeszcze Cytat:
![]() Ja po spotkaniu z chirurgiem. Czekamy na akcję porodową, wtedy wykonuję telefon do niego i będzie CC.. A po porodzie kręgosłup do obowiązkowego przeglądu u neurochirurga.
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zapomnę jak mąż mojej siostry wypił syropek na kaszel a potem sią okazało, ze to na przeczyszczenie było
|
|
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wózek jest zafoliowany w piwnicy. Kupowalismy używany więc wypralam co się dało a potem szczelnie zapakowalismy i do piwnicy...
Ooo coś się chmurzy u mnie |
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Szuuu jestem w szoku... jak mogli pomylić polipy z guzem... nie robili endoskopii z biopsją? Straszne
Podczytuje was,ale nie mam kiedy odpisać. Mam dosłownie mililitry pokarmu i mały grymasi, płacze, siedziałby ciągle na cycu. Muszę mu na koniec mieszankę dawacr.a dzisiaj jedząc mieszankę już zrobił kupę i to dosyć rzadką - czy to normalne?? Potem usypiam go i... mam niewiele czasu bo.do 2h znowu się budzi od dzisiaj jesteśmy w domu, zanim opracowałam pozycje do karmienia tz wezwali do pracy, mimo że ma urlop. I karmiłam na sofie, jakoś szło, tylko plecy bolą. Z małym wiele kombinować nie mogę, bo się niecierpliwi. Tz bedzie go trzymał na rękach i zajmował a ja będę sprawdzać pozycje na fotelu i będzie go podawał... z dużym biustem i wymagającym dzieckiem nie jest łatwo
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Też używany mamy, ale dopiero teraz będę czyściła w razie czego.
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale czuję parcie na Bozenke ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- marei dasz radę |
|
|
|
|
#1633 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym się chyba bała tak na "gorąco" że nie zdążą mi zrobić Cytat:
![]() dobrze, że go dostawiasz przed podaniem mm, pobudzi w końcu piersi do produkcji no i super, ze już w domku jesteście Cytat:
|
|||
|
|
|
#1634 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tzn tak nam to opisywali
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
jestem po ktg. ale sie wynudziłam
![]() mała troche fikała, ale tętno ma piękne, równiutkie, zero skurczy.... Cytat:
![]() aha, i pierwsze słysze żeby wzrost matki miał wpływ na poród nie wiedziałam że to może być ważne.....Cytat:
w nagrode za ładne ktg i paciorki zeżarłam właśnie pół czekolady, loda-kaktusa, pół paczki chrupek błonnikowych i popiłam to herbatą z liści malin teraz dla równowagi wsunełabym coś pikantnego
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Nastraszylyscie z tym spaniem z dzieckiem... Ja w szpitalu raz wzielam Malego w nocy do lozka na pare godzin bo marudzil a tak od razu zasnal. I jak jestem sama w lozku to czasem z nim przysypiam.
Dzisiaj mielusmy wyjsc na pierwszy spacerek a w nocy detka w kole pekla mam nadzieje ze Tz znajdzie gdzies jakas, bo nie wyobrazam sobie siedziwc w domu
|
|
|
|
#1637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A nie wiem czy Wam pisałam że jak mąż odebrał wyniki paciorka to zrobili że mnie zamiast Aliny... Albine
|
||
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słabo się znam, ale ogólnie ten chirurg powiedział, że nie praktykują cc bez akcji porodowej, więc może jak poczuję pierwsze skurcze, to od razu ruszymy na ip, żeby zdążyć.. ![]() A bo ja tak raz miałam mieć, potem jednak nie.. i jednak wyszło, że tak. Ale bez skierowania. Po prostu jadę i dzwonię do niego, a on dzwoni do chirurga dyżurującego (chyba, że sam będzie miał dyżur - akurat ma 10 dni w miesiącu, więc może się uda) i do ginekologa i wtedy zabierają nas na cc. Cytat:
![]() Cytat:
dziwne, że tak po prostu ![]() Boli mnie brzuch dzisiaj, ale nie tak okresowo... Raczej tak jakbym miała zakwasy ![]() :conf used:
|
|
#1640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Monika
Myboy ja juz zlozylam o becikowe :P kserokopia aktu urodzenia dziecka,wasze umowy pity jakies oswiadczenia najlepiej to isc do gminy i tam ci powiedza i tak po wniosek musisz isc Kejtice - Blance sie poprawia tylko to zapalenie paskudnie sie leczy bo antybiotykom ciezko tam dotrzec. Szuu chyba bym sie z nimi sadzila :/ Rybka do dyskusji mozna normalnie dodac kopiujac link do klubu ![]() Kurcze niewiem jak ubierac malego :/ nie chce go przegrzewac. Kark ma cieply a rece zimne. My spimyvz malym bo on nie lubi byc sam to co ma mi sie drzec cala noc i budzic co 15:min.? |
|
|
|
#1642 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na innym forum dziewczyna pisała, że miała mieć cesarkę ze wzg. na pośladkowe ułożenie dziecka i jak dojechali do szpitala to nóżka już wychodziła. i tak mi to w głowie utkwiło że bym się bała. ale myślę, że trzeba jechac od razu przy pierwszych skurczach do szpitala. tylko że znowu wtedy nie wiadomo, czy to już TO a jak poczekamy na skurcze co 5 minut to moze być za późno na cc Ale dla dziecka zdecydowanie lepiej jak jest cc "na gorąco" Cytat:
czy brawo jak będą skurcze? Cytat:
Cytat:
i miałam takie same spostrzeżenia a to niech siedzi skoro jej tak dobrze
|
||||
|
|
|
#1643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oprócz karmienia z początku odciagałam co 3-4h po 15min. W sobotę wieczorem miałam po kropelce siary, w nocy dwie, w niedzielę w poludnie zebrałam strzykawką z obu piersi z laktatora prawie jeden mililitr. Cieszyłam się z niego jak głupia. A w poniedziałek rano... piersi jakieś większe, twardsze, gorące. I dzisiaj jeszcze nie odciagalam, ale mały przyssał się i słychać było, że coś połyka, także... dziewczyny jak chcecie karmić a po pokarmie ani śladu to determinacja, determinacja i determinacja. (Tylko sutki strasznie bolą, lewego nie potrafi złapać więc dostałam nakładkę z medeli, mięciutka i fajnie przylega). Mam nadzieję, że to co napisałam w razie czego się komuś przyda, choć życzę każdej tyle pokarmu ile zechce
|
|||
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Jej moze tak ale mi jest juz źle. Pomijam, ze w tym tygodniu tz ma urlop a wprzyszlym siedze sama w domu
.Dzisiaj wszystko idzie jak po grudzie. Bylismy na przegladzie auta i wyszło,że hamulce trzeba robić
|
|
|
|
#1645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech Blanka zdrowieje szybko i dołącza do Was! Cytat:
![]() Czasami im mniej się wie, tym lepiej się śpi.. Ale wiesz co, w tej sytuacji wolę jechać nawet z niepewnymi skurczami, najwyżej mnie zatrzymają na oddziale, ale będę wiedziała, że nic się nie stanie. I poza tym to też zależy od porodu.. może mój nie będzie postępował tak szybko? chociaż gdybym miała rodzić sn, to modliłabym się o to.Cytat:
I mam takiego stracha teraz, że Wojtek nie będzie zdrowy... że jaką mam gwarancję tego, czy będzie np widział albo słyszał ![]() A co do pokarmu, to będziesz moim guru
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt...czasami lepiej wiedzieć mniej
![]() marei trzeba przyznać że rzeczywiście determinacji Ci nie brak...zarówno w walce o SN jak i karmienie piersią. Szacun Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-06-02 o 19:05 |
|
|
|
#1648 |
|
Konto usunięte
|
Buuu pocytowalam i
Marei nie robili, wynik w ogóle przyszedł dopiero teraz, operacja była chyba 1,5 miesiąca temu Cos ja tez, ale babcia ledwo żyje i nic juz nie chce tylko wrócić do domu znowu, mimo, ze tam tez tylko na ktoplowkach bo jedzenie jej sie nie przyjmuje w ogóle... Super ze z Blanka lepiej Kaczuszka masakra z tym wozkiem, ale dobrze, ze będziecie mieli jutro U nas na klatce ostatnio stał wozek bez koła (ściągnięte, pewnie przebite było) i tz śmial sie, ze mogli chociaż cegłę podstawić pod niego zeby tak krzywo nie stał ![]() A w ogóle sąsiedzi kupili Riko Nano i ciągle powietrze schodzi z tylnich kół (ale to nie ten co opisałam powyżej) i sa mega niezadowoleni z wózka :/ Co to ja jeszcze chciałam napisać wrrr nie pamietam... Kaja jeszcze troszkę, dasz radę ![]() Aaaa któraś z was pisała ze jej Tz wypił herbatę z liści malin, dobre dobrze ze to tylko herbata a nie olej rycynowy ![]() Aaa Tz wlasnie pojechał do sklepu, uznali mu powtórna reklamacje na te dziadowskie air maxy, jestem zaskoczona ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- A wiem co chciałam jeszcze napisać! Tak czytam Country i inne dziewczyny wcześniej i mam wrażenie, ze wszystkie jesteśmy mega odważne Każda chce juz rodzic, żadna nie boi sie, wszystkie nastawione bojowo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie chcę jeszcze rodzić
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się bardzo boję! Jednocześnie chcę rodzić i nie chcę..
Mam taką mieszankę uczuć, że już sama się w tym gubię.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

moja fura stoi dwa tygodnie ale myślę czy nie wynieść do garażu 
06.09.2014 

wykluwaj się kochana 

Dziwne to jest.

.