|
|
#1831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII
Kaczuszka, super wozidełko!
Pszczoua to w Ustce jest to samo... Nacisk na sn, choćby nie wiem co, oprócz tego lekarze i niektóre położne są bez serca... Ja nie mówię, żeby się rozczulać nad każdą rodzącą, ale trzeba mieć też serce. Koleżanka rok temu poroniła, pojechała na zabieg i to czego się tam nasłuchała to aż się płakać chce "czego ryczysz, nie Ty pierwsza i nie ostatnia", "niektóre to by chętnie na Twoje miejsce przyszły i usunęły". Są też oczywiście zadowolone z tej porodówki, ale z doświadczenia moich koleżanek wolę nie ryzykować - każda z nich powiedziała, że nigdy więcej Ustka. |
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każda połozna ma inne zdanie na każdy temat. nawet na naszym wątku zauważyłam, że jedne np. chwalą laktatory a inne uważają że to zło. zwolnienie daje się do terminu porodu. ty ten termin miałaś na wczoraj? może dlatego nie chciał wypisać? nie wiem nawet czy mógłby wypisać
|
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo widzisz, a mi mój lekarz wypisał zwolnienie do 9 czerwca sam z siebie. Ale chyba mnie trochę olał i zostawił samą sobie bo powiedział, że już nie muszę do niego przychodzić (ostatnia wizyta 25 maj). A chyba powinien się mną zająć jak jestem po tp, chociażby monitorować wszystko, robić ktg... |
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rodziłam na Klinicznej, i o porodówce złego słowa nie powiem. Duże oddzielne sale porodowe, z łazienką i prysznicem, bardzo czysto i wygodne łóżka...
położne super Gorzej z oddziałem polożniczym, ale też nie najgorzej. Lekarze konkretni, którzy znaja sie na rzeczy. ja byłam zadowolona...
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W rossmanie są znowu podkłady w promocji, ja dokupiłam paczkę http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...,6055,rossne14 |
|
|
|
|
#1836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
|
||
|
|
|
#1837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Problem w tym, że ja nie mam możliwości skontaktować się bezpośrednio z kadrami a mój przelożony, który by to załatwił jest na urlopie.Nie wiem nawet czy jak nie urodzę przez ten tydzień, to lekarz musi mi wypisać skierowanie do szpitala czy mam po prostu pojechać i powiedzieć, że przenoszona? ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
Country, ja na szczęście mam w porządku położną środowiskową i ona ma możliwość robienia ktg. Byłam dziś i jestem umówiona na poniedziałek. Przed chwilą zadzwoniłam do gina, powiedziałam, że chcę do niego przyjść 8 czerwca po skierowanie do szpitala jak się nic nie ruszy, powiedział że może wypisać jak chcę, ale wg ustawy, powinni każdą ciężarną przyjąć do szpitala 7 dni po terminie.
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę ze nie robili by nic co by mogło dziecku zaszkodzić |
|
|
|
|
#1840 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale najważniejsze, że byłaś zadowolona Ja następnym razem chcę rodzić w domu, żebym miała więcej kasy to na szpital w życiu bym się nie decydowała. |
|||||
|
|
|
#1841 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak ja wytrzymam jutro grilla na działce, toż tam jest pustynia
![]() Zawiozlam Blanke do chrzestnej i jej 6 letniego syna, mam kilka godz spokoju. |
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie wszystko denerwuje. Jeszcze tż kupił sobie gierkę na xboxa i tyle go widziałam słyszę tylko pisk opon
|
|
|
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co, przyjęcia na porodówkach są całą dobę, więc chyba bez różnicy. A najlepiej jakbyś sobie przedzwoniła na oddział do położnych i podpytała jak to jest po terminie, na pewno pomogą
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też dzisiaj wszystko denerwuje.. :/
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie denerwuje.wszystko od.2 tyg. Czuje się jak.przy mega pms
![]() Ilonus to to co.opisujesz to też właśnie mam, skurcz. Ale nie wiem jakiej mocy bo nie.mam.ktg. Czasem są mega bolace a czasem nie.. Magnezu nie lykam już dobre 3 tygodnie. |
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pod kolanami to w ogóle mam rozstępy od dawna. Z tyłu pod kolanami.
Ale duchota. Ja kocham upały i w sumie zazwyczaj mi nie przeszkadzają ale w tym Krakowie puchnę Poczytałam trochę majówki, masakra, same kryzysy ![]() A co do pierwszego drinka po porodzie to wybieram schłodzone prosecco z truskawkami
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dziś podejrzanie dobry humor.
Ale wiem czemu Jestem zaskoczona bo od kilku dni przeszły mi wszelkie bóle, skurcze, twardnienia. Nie mogłam przejść kilku kroków bo brzuch bolał niesamowicie. A od kilku dni spokój! Dziś byliśmy na ktg, potem w kilku sklepach, nachodziłam się i nic! Nic nie boli! Po tylu miesiącach leżenia teraz mogę normalnie funkcjonować, chodzić. Wiecie jak się czuję? jakbym wróciła do świata żywych! |
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Oo na polsat cafe fajny program, przygotowania facetów do porodu
Hmm pierwszy drink? Nie ważne, aby miało.moccc Może być czysta ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Wgł w ostatnich dniach urosły mi cycki.. Przez całą ciążę jedynie się zaokraglily, a ostatnio nie mieszczą się w stanikach, wylaza, nawet tz powiedział ze mam takie cycki jak nigdy
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
ma sponiewierać
|
#1852 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze to sama nie wiem na co się zdecyduje ostatnio wszędzie widzę coś takiego jak cydr i bardzo mnie kusi spróbować ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ukryta prawda ? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o szybszy macierzyński to musisz gdzieś zgłosić chyba, najlepiej w pracy. Cytat:
Cytat:
Wróciłam z tego skwaru dopiero... wiecie że tort trzeba zamawiać trzy dni wcześniej ? myślałam, ze jak pójdę dzisiaj zamowic to wystarczy, a trzy cukiernie mnie odprawily... najdroższa z możliwych dopiero bez problemu przyjęła zamówienie ![]() a do tego wyszedł tż z domu a chwilę po nim wszedł kurier, co najlepsze sklep w którym zamawiałam prezent nawet w nic tego nie zapakowal i gdyby tż był w domu to nici z niespodzianki bo zawartość kartonu jest narysowana ![]() powiem wam że nigdy tak szybko i tak zle nie potraktowała moich szpilek, ale nie miałam pojęcia gdzie to szybko schować i padło na szafę karton nakrylam zapasową koszulą nocną do szpitala w misie
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
iLoNuS_ktl tak z ciekawości zapytam, odnośnie tych Twoich skurczy na 60%. Piłaś/pijesz herbatę z liści malin?
|
#1854 |
|
Zadomowienie
|
kika, takie niebolesne to skurcze przepowiadające, macica sobie ćwiczy
![]() do lekarza chodziłam prywatnie, jak byłam oglądać oddział to tam też mi powiedzieli, że mam się stawić do szpitala w 8 dobę po tp (bez skierowania), chyba, że lekarz każe wcześniej to wiadomo. Rybka, nie piłam, miałam sobie kupić tą herbatę, ale cały czas zapominam
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż robi właśnie 5l cydru- będzie gotowy akurat jak urodzę ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Ilonuś a byliście w końcu oglądać ten drugi szpital? |
|
|
|
|
#1856 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o ip to chyba z rana najlepiej, zadzwoń może coś się dowiesz w szpitalu Cytat:
. Wróciłas do żywych oby to był dłuższy powrót Cytat:
może to znak ? tylko mi nic z nich nie cieknie jak niektórym
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet mieliśmy kila butelek na swoim przyjęciu ślubnym i bardzo szybko się rozeszły. Każdy chciał skosztować, a jak już spróbował to przepadł. ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Jak wychodziłam ze szpitala to dostałam takie ogólne wytyczne i tam było napisane, że jak po 7 dniach od daty porodu nic się nie zadzieje, to trzeba przyjechać do szpitala. Nie trzeba skierowania.
|
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy, nie udało nam się obejrzeć tej sali do porodów rodzinnych bo akurat dziewczyna tam rodziła. Ogólnie pozytywne wrażenie, oddział jest malutki (oprócz tej rodzącej nie było nikogo innego
). Ale koleżanka mi się dziś przyznała, że nie była zadowolona jeżeli chodzi o kp, w ogóle jej nie pomagali, zabierali małego i dokarmiali mm, poza tym robili wszystko bez niej, karmili, kąpali (ona miała cc), po czym wypuścili do domu bez żadnej wiedzy - nie wiedziała jak go karmić, ile pokarmu, że trzeba podawać wodę przy mm. Także to mi troszkę nie pasuje, bo wolałabym, żeby mi położne po porodzie pokazały jak zająć się maluchem.
|
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi samo z siebie cieknie tylko jak mam skurcze. ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Ejej a ciekawe co by zrobili jak bym dziś się stawiła na.ip, już dawno po terminie z om |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

położne super 
)