Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-03, 15:21   #2131
Airish88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Ja też nie mam za wiele.

Jedynie ciuszków o wiele za dużo.

Jakie podkłady poporodowe polecacie? i w jakiej ilości?
Tak samo z tymi majtkami poporodowymi. Ile warto kupić sztuk?
Stary 2015-06-03, 15:25   #2132
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Ja oprócz ubranek i wózka. Ostatnio kupiłam w biedronce dwa opakowanie wkładek laktacyjnych, chusteczki Dada czteropak z pudełkiem plus odplamiacz do ubranek dla dzieci.
Stary 2015-06-03, 15:25   #2133
grita
Rozeznanie

Witam się w 28 tygodniu
Roztapiam się normalnie A jeszcze przede mną szykowanie wyżerki na jutrzejsze urodziny Młodej
Byłyśmy na zajęciach w przedszkolu, super rozdawała wszystkim cukierki, dziękowała za życzenia, aż byłam w szoku, bo Młoda generalnie nie lubi być w centrum uwagi
Lecę was poczytać
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 15:28   #2134
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dziewczyny można w ciąży używać balsamu brazujacego?
Bo za nim moja skóra złapie jakiś kolor to mina wieki a nie chce wyglądać jak córka młynarza.
Stary 2015-06-03, 15:31   #2135
ridja devojka
Zakorzenienie

http://m.interia.pl/mamdziecko/news,nId,617761
O balsam ach brazujacych

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-06-03, 15:33   #2136
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
http://m.interia.pl/mamdziecko/news,nId,617761
O balsam ach brazujacych

Juz doczytałam.

Można stosować wiec dzisiaj się posmaruj ☺
Stary 2015-06-03, 15:38   #2137
AaaMarta
Zadomowienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
A mnie właśnie chłopak w kasie przepuścił w biedro

Brawo dla niego ! Rzadko się to zdarza wśród facetów.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez AaaMarta
Czas edycji: 2015-06-03 o 15:44
AaaMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 15:45   #2138
Małgosia89
Zakorzenienie

A ja tam lubię jak jest ciepełko

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Tak to jest, raz lepiej raz gorzej... Będzie ok, wszystkie damy radę Tylko trzeba się nastawić, że czasu dla siebie i tżta będzie mniej niż zwykle.
Może kilka dni wolnego byś wzięła, odpoczęła trochę?
Też miewam takie dni i humory, pewnie to hormony, ale i po prostu zmęczenie czasem robi swoje...
Dzisiaj już jest lepiej, na szczęście Od jutra mamy 4 dni wolnego, więc mam nadzieję, że wypoczniemy. TŻ widać, że się bidaczek martwi tym, że ja tak popłakuje od czasu do czasu

Cytat:
Ooooo muszę pamiętać! Mój mąż jest programistą i często mi to każe robić (a nie znoszę tego), teraz mu powiem żeby Tobie zlecił Jakby co to się mogę odezwać na priv w tej sprawie?
Jasne

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 15:48   #2139
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć, widzę, że prawie każdej z nas upał dał się we znaki :/. Ale jestem wku.r...!! Wczoraj w aptece kolejka jak nie wiem. Spoko postoję. Ja nie miałam problemu, ale dziewczyna na oko 9 miesiąc (bo już niezłych rozmiarów brzuszek ku dołowi nieźle poszedł) ledwo stoi w tej kolejce. Ani farmaceuci z okienka jej nie zawołali poza kolejką ani ludzie nie przepuścili tylko gapili się na jej brzuch... no bez komentarza. Dzisiaj z kolei poszłam do przychodni by zapisać się na konsultację internistyczną o 8 rano tuż po oddaniu krwi. Ucieszyłam się bo tego samego dnia udało mi się dostać tyle, że po 12stej. Sporo czasu do wizyty to pojechałam z koleżanką jeszcze na miasto kupić sobie spodnie haremki/pumpy. Wracając siadłam sobie w autobusie na miejscu z brzegu a koleżanka naprzeciwko mnie(wiecie takie poczwórne miejsca w autobusie). Na jednym z przystanków wsiada gruba stara baba i pcha się na mnie i już mi na kolana pakuje swoją siatę i torbę z tekstem żebym się przesunęła bo jej będzie wygodniej z brzegu. Odpowiedziałam, że jest mi tu wygodnie i się nie przesunę, że ma pełno miejsc wolnych. Oczywiście oburzyła się na mnie. Bez mózgu baba. Dobrze, że osłoniłam brzuch bo mało co tą torbą mnie nie uderzyła . Na tym jednak moje wkurzenie się nie skończyło. Wchodzę do przychodni, za 15minut mam ustaloną rano wizytę. Idę do recepcji i pytam gdzie mogę skorzystać z toalety (wcześniej chodziłam na dole do lekarzy i łazienki jak byłam dzieckiem a teraz na górze jako dorosła osoba mam swoich lekarzy, ale nie wiedziałam gdzie znajduje się tam łazienka). Babsko z wejścia z mordą do mnie: "Prosze pani to nie jest publiczna toaleta!" Mój wkur.w osiągnął szczyt i mówię do niej: "przepraszam bardzo jestem umówiona na wizytę do lekarza i czuje się urażona tym co pani do mnie powiedziała!". Babsko zmieszało się i teksty wie pani ludzie różni przychodzą itd. przeprosiła mnie, dała mi klucz do wc i wytłumaczyła gdzie to jest. Rozumiem, chcą żeby korzystali jedynie pacjenci, ale co jakby to była starsza kobieta a nie ja? Ma iść w krzaki czy narobić w majtki? Z resztą jakby inna ciężarna przyszła i musiałaby skorzystać z toalety nie będąc u lekarza to też by odmówiła? Przeraża mnie znieczulica ludzka :/. Mój tata skomentował, że ktoś w końcu naszczy im albo na przychodnie albo pod nią.
Stary 2015-06-03, 15:48   #2140
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie, nie mam zadnych tanich owocow. I to juz jest cena arbuza w sezonie. O nie przepraszam, mandarynki jeszcze w miare tanio mozna kupic, ale ceny niektorych owocow zabijaja - jablko 1szt (zwykle, bo sa tez w wersji super luksus) ok 5PLN. Czeresnie (amerykanskie, bonjaponskie cztery razy drozej) 250g za 16PLN. Mnozyc przyklady? Jak ja bym chciala isc na rynek w Pl
To co wy jecie? Bo albo zarabia się u Was dużo więcej albo masakra jednym słowem!

Ktoś ma ochotę na tort czekoladowy na prawdziwej gorzkiej czekoladzie? jem właśnie resztke kremu który mi został, mój cholesterol chyba wyleci z orbity po tym...

Kurcze sorki, zdjęcia wklejaja sie do góry nogami, ale na apce nie da się tego obrócić niestety :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1433339261182.jpg (86,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1433339274186.jpg (78,5 KB, 8 załadowań)
Stary 2015-06-03, 15:48   #2141
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny można w ciąży używać balsamu brazujacego?
Bo za nim moja skóra złapie jakiś kolor to mina wieki a nie chce wyglądać jak córka młynarza.
Ja tez sie glowilam czy moge czy nie i ja niestety wyczytalam ze zwiazek kt jest w tych balsamach jest szkodliwy...
Tak na szybko link, ale gdzies czytalam o skladach dokladniej
http://www.srokao.pl/2014/06/samoopalacze.html?m=1

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-03 o 15:52
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 15:51   #2142
bianeczkaa
Zakorzenienie

No i ten dzieciak ma szkarlatynę.....teraz czekamy czy u nas sie wykluje

Przyszło moje zalando. Dostałam talon na 100 zł. dodatkowo podczas rejestracji dostałam bon na 40 zł (przy zamówieniu min 200) i mogłam go połączyć z tym drugim. Zamówiłam sobie buty za 215 zł i zapłaciłam tylko 75 Także jakby ktoś chciał, to mam dla was zniżki Na pierwszy zakup i też za rejestrację dostaniecie 40 zł, wiec może i te bony da się połączyć Zamówiłam sobie takie klapki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ZI111F001-A11@12.jpg (45,6 KB, 26 załadowań)

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 15:52   #2143
agu23gda
Wtajemniczenie

a wlasnie dziewczyny bardziej doswiadczone w balsamach brązujących, macie cos sprawdzonego co nie śmierdzi i nie brudzi? Kiwedyś uzywalam Johnson`s, Holiday Skin ale nie dość, że okropnie śmierdział i czulam go na sobie ciągle to w dodatku brudził do tego stopnia, że prześcieradło było do wyrzucenia, tak jak staniki i bielizna :-/ od tamtego czasu się zrazilam. A teraz chetnie bym skorzystala...bo tez jestem baldzioch w tej ciąży.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 15:54   #2144
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
To co wy jecie? Bo albo zarabia się u Was dużo więcej albo masakra jednym słowem!

Ktoś ma ochotę na tort czekoladowy na prawdziwej gorzkiej czekoladzie? jem właśnie resztke kremu który mi został, mój cholesterol chyba wyleci z orbity po tym...

Kurcze sorki, zdjęcia wklejaja sie do góry nogami, ale na apce nie da się tego obrócić niestety :/

Zarabia sie lepiej niz w Pl, ale niektore produkty nadal wypadaja drogo dla przecietnej osoby: bylo nie bylo owoce to produkt luksusowy, juz nie wspomne, ze w wersji exclusive potrafia kosztowac majatek.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 15:57   #2145
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:

No wyglada czadersko!! Lepiej zapodaj przepis!
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 15:58   #2146
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

bianeczkaa
Fajne klapki, wyglądają na dobrze wyprofilowane
Stary 2015-06-03, 15:59   #2147
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Zarabia sie lepiej niz w Pl, ale niektore produkty nadal wypadaja drogo dla przecietnej osoby: bylo nie bylo owoce to produkt luksusowy, juz nie wspomne, ze w wersji exclusive potrafia kosztowac majatek.
Co to jest wersja exclusive?

Stary 2015-06-03, 16:06   #2148
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Co to jest wersja exclusive?

To sa owoce ze specjalnych plantacji, najslodsze, najsmaczniejsze, najpiekniejsze, etc. Czesto jako prezent komus dawane
Stary 2015-06-03, 16:08   #2149
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Mówisz i masz 😆☺
Załącznik 5991513
Ale masz wenę twórczą do posiłków! Wyglądają super i pewnie przepyszne

Cytat:
Z odnawianiem prawa jazdy też powinni to u nas zrobić, szczególnie dla "wysokowypadkowych" i starszych ludzi. Niektórzy przeceniają swoje umiejętności (jak np. ten pan z legendarnego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=4pCfmqO197A)

Podziwiam Cię że chce ci się odwalać takie pichcenie od rana Ja idę zjeść chleb z torebki
Też jestem absolutnie za, szczególnie dla starszych ludzi. Wielu z nich przecenia własne możliwości, a potem może się to skończyć tragicznie, i dla nich i dla innych niestety.
Dziadek męża mimo 84 lat wciąż od czasu do czasu jeździ samochodem, moim zdaniem już nie powinien, zresztą każdy mu to mówi. Ale mieszka sam w średniej wielkości miejscowości, do nas ma 100 km, i twierdzi że musi czasem coś pojechać załatwić. Niby go rozumiem, ale ma wysoką emeryturę i stać go na to, żeby od czasu do czasu pojechać taksówką. Ale nie da mu się tego przetłumaczyć. Bo on jedzie pomału (no fakt, max 30 km/h), tylko tam gdzie musi, itd. Ale nie dociera do niego, że refleks już nie ten, że może zasłabnąć nagle i w kogoś wjechać, że może komuś zrobić niechcący krzywdę..

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Najlepsze sa ich komentarze na cb czasami mozna by bylo niezly kabaret zrobic z tego ;-)

A tak z innej beczki, meczy mnie kwestia lozeczka. Jak to będzie u was, lozeczko bedziecie miec w sypialni czy w pokoiku dziecka? Wszyscy mi mowia ze trzeba miec pierwsze pol roku dziecko przy lozku, ok przyjmuje do wiadomości wiadomo czlowiek sppkojniej spi, tylko moja sypialnia jest tak mala ze nie ma mowy o wstawieniu tam lozeczka na 120 :-/ przenoszenie sypialni mi sie nie usmiecha, spanie na materacu tez nie bardzo... pozostaje chyba kupic jakas kolyske dodatkowo bo sam juz nie wiem.
Chyba zostaje wam jakaś kołyska lub kosz mojżesza na początek. Niby są nianie z kamerką, bardzo czułe, i każdy jęk czy sapnięcie dziecka jak słyszalne, ale jakoś bym się bała takiego malucha zostawić samego. I to kursowanie nocami też mogłoby być męczace, ale wszystko zależy od egzemplarza jaki się trafi Jedne śpią całą noc tylko z krótką pobudką na szamę i zmianę pieluchy, niektóre mają zamieniony dzień z nocą, więc pobudki są częstsze i na dłużej... Może poszukajcie jakiejś używanej, niedrogiej kołyski, w końcu to tylko na parę miesięcy.

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Tak bo jest jedna taka część większa nakładana na laktator i do środka te małe nakładki. Właśnie tej małej nie mam. Nie mogę nigdzie znaleź na internecie. Mam laktator ręczny Lovi Senso.
Kurcze, do Medeli wszystkie części są dostępne, a tutaj rzeczywiście jakoś nie mogę nic znaleźć. Chyba pozostaje tylko skontaktować się z producentem, czy da radę kupić tą nakładkę osobno.

Cytat:
Kissmisiaa to zależy od nas co jemy i ile mamy ruchu

http://mumandthecity.pl/mozna-jesc-ciazy/
Fajne spojrzenie

Bardzo fajne I życiowe, bez przeginania w którąkolwiek ze stron

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Wróciłam z miasta-co za upał,w cieniu 28*C. Szłam a właściwie-t u r l a ł a m się. W sklepach pociłam się jak mysz aż mi nie halo było i pewnie wyglądałam na podejrzaną osobe chcąca coś zwinąć bo miaam mordę rozpaloną i pot mi po niej leciał buhahaha.

W weekend przemalowałam pokój Młodej,ściany wyglądają jak na załączonym zdjeciu ale niestety oprócz kolorów jest też mega syf na podłodze i sprzety leżą,wiec zdjecia teraz nie będzie. Ale będzie wyglądał prawie jak na obrazku.

Boszzzz przegapiłam swoją studniówkę,za 93 dni TEN DZIEŃ
Ja też dziś cała mokra, normalnie jak przyszłam z Młodą z zajęć, to od razu wszystkie ciuchy zdjęłam i puściłam pranie Ech, witaj lato
A pokój super Fajne kolory, takie radosne
U mnie pokazuje 90 dni.... A dopiero co było 200

Cytat:
Nie, nie mam zadnych tanich owocow. I to juz jest cena arbuza w sezonie. O nie przepraszam, mandarynki jeszcze w miare tanio mozna kupic, ale ceny niektorych owocow zabijaja - jablko 1szt (zwykle, bo sa tez w wersji super luksus) ok 5PLN. Czeresnie (amerykanskie, bonjaponskie cztery razy drozej) 250g za 16PLN. Mnozyc przyklady? Jak ja bym chciala isc na rynek w Pl
Współczuję cen! To wynika z tego, ze większość musi być importowana? Mam nadzieję, że zarobki idą w parze, i mimo że serce boli jak się porówna ceny, to każdego stać bez problemu na owoce.

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Jak wieczorem wylazłam spod prysznica i zobaczył brzucho to sam zauważył, że duże urosło. I już nie pyta co się drapie tylko czy posmarować
Mój mąż też ostatnio skomentował, że mi brzuch baardzo urósł. A to jeszcze 3 mce, pod koniec sierpnia będę się toczyć, nic innego mi nie zostaje

Cytat:
Ja oprócz ciuszków (które dostałam) nie mam nic. Samodzielnie kupiłam rożek i jeden kocyk, matka roku ze mnie
Haha, ja tam właściwie nic nie mam kupionego, poza tymi bodziakami w spodenkami z lidla Czekam na dostawę rzeczy po chrześniaku, a wszystkie większe rzeczy mam po córce na szczęście Także tylko jakieś pierdółki muszę podokupować, ale na to jeszcze mam czas

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Ja też nie mam za wiele.

Jedynie ciuszków o wiele za dużo.

Jakie podkłady poporodowe polecacie? i w jakiej ilości?
Tak samo z tymi majtkami poporodowymi. Ile warto kupić sztuk?
Pisząc podkłady masz na myśli te podpaski poporodowe? Mnie starczyły chyba 2-3 paczki po 10 sztuk. Nie pamiętam dobrze marki, chyba Bella mama. Potem już normalnie nocne podpaski.
A majtek wielorazowych miałam chyba ze 4 sztuki. Takie jak kiedyś Bianeczka wklejała, chyba firmy Hartmann.
Stary 2015-06-03, 16:08   #2150
meneq
Zakorzenienie

Do tej pory na wlasne oczy najdrozsze widzialam czeresnie (niesamowicie slodkie) bagatela 300PLN za 100g
Stary 2015-06-03, 16:09   #2151
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

meneq
Współczuję Ci, ja bym nie chciała tam mieszkać. Dla mnie przyjemnością jest pójść na targ powybierać sobie truskawki, jakieś warzywka nie myśląc, że to kosztuje krocie. Bądź co bądź wolę wszystko od rolnika ze wsi niż z plantacji .

U mnie na targu dzisiaj czereśnie 24zł za kg.
Stary 2015-06-03, 16:12   #2152
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Ale masz wenę twórczą do posiłków! Wyglądają super i pewnie przepyszne

Też jestem absolutnie za, szczególnie dla starszych ludzi. Wielu z nich przecenia własne możliwości, a potem może się to skończyć tragicznie, i dla nich i dla innych niestety.
Dziadek męża mimo 84 lat wciąż od czasu do czasu jeździ samochodem, moim zdaniem już nie powinien, zresztą każdy mu to mówi. Ale mieszka sam w średniej wielkości miejscowości, do nas ma 100 km, i twierdzi że musi czasem coś pojechać załatwić. Niby go rozumiem, ale ma wysoką emeryturę i stać go na to, żeby od czasu do czasu pojechać taksówką. Ale nie da mu się tego przetłumaczyć. Bo on jedzie pomału (no fakt, max 30 km/h), tylko tam gdzie musi, itd. Ale nie dociera do niego, że refleks już nie ten, że może zasłabnąć nagle i w kogoś wjechać, że może komuś zrobić niechcący krzywdę..

Chyba zostaje wam jakaś kołyska lub kosz mojżesza na początek. Niby są nianie z kamerką, bardzo czułe, i każdy jęk czy sapnięcie dziecka jak słyszalne, ale jakoś bym się bała takiego malucha zostawić samego. I to kursowanie nocami też mogłoby być męczace, ale wszystko zależy od egzemplarza jaki się trafi Jedne śpią całą noc tylko z krótką pobudką na szamę i zmianę pieluchy, niektóre mają zamieniony dzień z nocą, więc pobudki są częstsze i na dłużej... Może poszukajcie jakiejś używanej, niedrogiej kołyski, w końcu to tylko na parę miesięcy.

Kurcze, do Medeli wszystkie części są dostępne, a tutaj rzeczywiście jakoś nie mogę nic znaleźć. Chyba pozostaje tylko skontaktować się z producentem, czy da radę kupić tą nakładkę osobno.

Bardzo fajne I życiowe, bez przeginania w którąkolwiek ze stron

Ja też dziś cała mokra, normalnie jak przyszłam z Młodą z zajęć, to od razu wszystkie ciuchy zdjęłam i puściłam pranie Ech, witaj lato
A pokój super Fajne kolory, takie radosne
U mnie pokazuje 90 dni.... A dopiero co było 200

Współczuję cen! To wynika z tego, ze większość musi być importowana? Mam nadzieję, że zarobki idą w parze, i mimo że serce boli jak się porówna ceny, to każdego stać bez problemu na owoce.

Mój mąż też ostatnio skomentował, że mi brzuch baardzo urósł. A to jeszcze 3 mce, pod koniec sierpnia będę się toczyć, nic innego mi nie zostaje

Haha, ja tam właściwie nic nie mam kupionego, poza tymi bodziakami w spodenkami z lidla Czekam na dostawę rzeczy po chrześniaku, a wszystkie większe rzeczy mam po córce na szczęście Także tylko jakieś pierdółki muszę podokupować, ale na to jeszcze mam czas

Pisząc podkłady masz na myśli te podpaski poporodowe? Mnie starczyły chyba 2-3 paczki po 10 sztuk. Nie pamiętam dobrze marki, chyba Bella mama. Potem już normalnie nocne podpaski.
A majtek wielorazowych miałam chyba ze 4 sztuki. Takie jak kiedyś Bianeczka wklejała, chyba firmy Hartmann.

Wlasnie te importowane i tak taniej wychodza. W Jp nie ma ziemi pod uprawe, wiec koszty niebagatelnie wzrastaja (wyobraz sobie kraj o niewiele wiekszej powierzchni niz Pl), gdzie do zycia (czyli mieszkania, uprawy roli i calej infrastruktury) pozostaje niepelne 20%powierzchni (nadmienie tylko, ze ludnosci jest 4razy wiecej niz w Pl)
Stary 2015-06-03, 16:14   #2153
grita
Rozeznanie

Cytat:

Ale super tort!

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
No i ten dzieciak ma szkarlatynę.....teraz czekamy czy u nas sie wykluje

Przyszło moje zalando. Dostałam talon na 100 zł. dodatkowo podczas rejestracji dostałam bon na 40 zł (przy zamówieniu min 200) i mogłam go połączyć z tym drugim. Zamówiłam sobie buty za 215 zł i zapłaciłam tylko 75 Także jakby ktoś chciał, to mam dla was zniżki Na pierwszy zakup i też za rejestrację dostaniecie 40 zł, wiec może i te bony da się połączyć Zamówiłam sobie takie klapki
O kurcze, oby córa nie złapała... A buty super, wyglądają na wygodne, ale za 215 zł nigdy bym takich nie kupiła, wrodzona sknera by mi nie pozwoliła Fajnie, że miałaś te kupony
Stary 2015-06-03, 16:14   #2154
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

meneq
A jak tam jest z ubraniami? Jak cenowo?
Stary 2015-06-03, 16:14   #2155
fatal21
Wtajemniczenie

Bianeczka u Was może być szkarłatna a u Nas juz ostre zapalenie krtani i tchawicy jest.Dodam ze lekarz prywatny dal antybiotyk na 5 dni bo goraczkowala i co Konowalca za mała dawkę i wczoraj jak mi zaczęła kaslac to myslalam ze karetkę wezwe.Dziś był TŻ na NFZ z mała i kolejny antybiotyk bo faza ostra i sterydy do inhalacji.
Stary 2015-06-03, 16:17   #2156
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
meneq
Współczuję Ci, ja bym nie chciała tam mieszkać. Dla mnie przyjemnością jest pójść na targ powybierać sobie truskawki, jakieś warzywka nie myśląc, że to kosztuje krocie. Bądź co bądź wolę wszystko od rolnika ze wsi niż z plantacji .

U mnie na targu dzisiaj czereśnie 24zł za kg.

Od rolnikow tez jest, ale znow cena rosnie. Jedzenie jest pyszne, tylko niestety drogie, no a z wyborem miejsca mieszkania niestety za duzego pola do manewru nie mam, bo albo tz, albo warzywa i owoce z ryneczku ;-)

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
meneq
A jak tam jest z ubraniami? Jak cenowo?

Ubrania sa od bardzo tanich az po bardzo drogie; second handow praktycznie nie ma (ostatnio zerkalam na wystawe sklepu Diora dla niemowlat ).
Stary 2015-06-03, 16:19   #2157
fatal21
Wtajemniczenie

Ja poluje na kołyskę coneco simplicity na początek ale na all jeszcze drogo stoją.nie wiem jak my będziemy spać jak mały się urodzi bo mamy 2 pokoje a chce żeby córka mogła funkcjonować normalnie
Stary 2015-06-03, 16:28   #2158
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
A mnie właśnie chłopak w kasie przepuścił w biedro
Czyli jeszcze jest jakaś nadzieja, że chociaż część społeczeństwa wie jak się zachować

Cytat:
Cześć, widzę, że prawie każdej z nas upał dał się we znaki :/. Ale jestem wku.r...!! Wczoraj w aptece kolejka jak nie wiem. Spoko postoję. Ja nie miałam problemu, ale dziewczyna na oko 9 miesiąc (bo już niezłych rozmiarów brzuszek ku dołowi nieźle poszedł) ledwo stoi w tej kolejce. Ani farmaceuci z okienka jej nie zawołali poza kolejką ani ludzie nie przepuścili tylko gapili się na jej brzuch... no bez komentarza. Dzisiaj z kolei poszłam do przychodni by zapisać się na konsultację internistyczną o 8 rano tuż po oddaniu krwi. Ucieszyłam się bo tego samego dnia udało mi się dostać tyle, że po 12stej. Sporo czasu do wizyty to pojechałam z koleżanką jeszcze na miasto kupić sobie spodnie haremki/pumpy. Wracając siadłam sobie w autobusie na miejscu z brzegu a koleżanka naprzeciwko mnie(wiecie takie poczwórne miejsca w autobusie). Na jednym z przystanków wsiada gruba stara baba i pcha się na mnie i już mi na kolana pakuje swoją siatę i torbę z tekstem żebym się przesunęła bo jej będzie wygodniej z brzegu. Odpowiedziałam, że jest mi tu wygodnie i się nie przesunę, że ma pełno miejsc wolnych. Oczywiście oburzyła się na mnie. Bez mózgu baba. Dobrze, że osłoniłam brzuch bo mało co tą torbą mnie nie uderzyła . Na tym jednak moje wkurzenie się nie skończyło. Wchodzę do przychodni, za 15minut mam ustaloną rano wizytę. Idę do recepcji i pytam gdzie mogę skorzystać z toalety (wcześniej chodziłam na dole do lekarzy i łazienki jak byłam dzieckiem a teraz na górze jako dorosła osoba mam swoich lekarzy, ale nie wiedziałam gdzie znajduje się tam łazienka). Babsko z wejścia z mordą do mnie: "Prosze pani to nie jest publiczna toaleta!" Mój wkur.w osiągnął szczyt i mówię do niej: "przepraszam bardzo jestem umówiona na wizytę do lekarza i czuje się urażona tym co pani do mnie powiedziała!". Babsko zmieszało się i teksty wie pani ludzie różni przychodzą itd. przeprosiła mnie, dała mi klucz do wc i wytłumaczyła gdzie to jest. Rozumiem, chcą żeby korzystali jedynie pacjenci, ale co jakby to była starsza kobieta a nie ja? Ma iść w krzaki czy narobić w majtki? Z resztą jakby inna ciężarna przyszła i musiałaby skorzystać z toalety nie będąc u lekarza to też by odmówiła? Przeraża mnie znieczulica ludzka :/. Mój tata skomentował, że ktoś w końcu naszczy im albo na przychodnie albo pod nią.
MA-SA-KRA A ta baba z autobusu to już w ogóle chyba jakaś nie normalna.

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 16:36   #2159
owieczkaa
Zakorzenienie

Fotka spodni z h&m za 30 zł dla ciebie agu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1433342176437.jpg (61,9 KB, 47 załadowań)
Stary 2015-06-03, 16:37   #2160
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Dziewczyny pytanie do wyników toksoplazmozy:
Toxoplazma gondiiPrzeciwciała w kl. IgG0,13IU/ml Toxoplazma gondiiPrzeciwciała w kl. IgM0,161S/COWyjaśni mi ktoś? Będę wdzięczna .

meneq
Czyli podobnie jak u nas...

Ana0611
stare i głupie baby...:/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości