|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
hejka:
![]() co tam? Ale dzis upał
|
|
#3002 | |
|
Zadomowienie
|
jak ja Wam zazdroszczę pogody. u mnie ciągle pada. A wręcz leje i się wyjść nie da. Do tego tak zimno, że w kurtkach ludzie chodzą;/
Poza tym jestem mega wkurzona. W niedziele zamówiłam kuriera do teściów, żeby fotelik odebrał i ten w poniedzialek nie przyjechał i anulowal zlecenie, dziś miał być i znów niby ulicy nie mógł znaleźć. Tak mnei wkurzył że masakra aż mnie nosi. W pt kurier miał wszystkie paczki już do Irlandii zabrać a tak to dup.... Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/enema-ply...czy-150ml.html |
|
|
|
|
#3003 | |
|
Zadomowienie
|
A no upal, ja teraz pranie zbieralam na dworze i zanim wylazlam na drugie pietro to znow mokra jestem :-/ mam normalnie dosc a jeszcze tu musze wytrzymac 3tyg. Nie wiem jak ja to zniose, teraz zbieram sie do pracy. Mam nadzieje ze dzieci beda wyrozumiale dzisiaj i nie beda chcialy siedziec na dworze w tym sloncu...
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Ja gdzies ostatnio czytalam ze nie wszedzie robia lewatywy, ze mozna w domu sobie zrobic albo zakupic czopki glicerynowe w aptece i podobno sa tez skuteczne... Nie wiem co lepsze... Bo w sumie jesli czopki zadzialaja zbyt szybko to nie oczyszcza organizmu dokladnie tylko sama koncowke jelita... Nie wiem, ja sie obawiam wlasnie dyskomfortu psychicznego z tego powodu ze moze cos sie wydarzyc nieprzyjemnego, zwlaszcza ze maz chce byc przy porodzie... Twierdzi ze nawet jesli cos mi sie przytrafi to przeciez to normalne i pewnie bedzie mnie tak wszystko to bolalo ze nawet na to nie zwroce uwagi... |
|
|
|
|
#3004 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic nie mów, rodzice i brat na mnie patrzą jak na nawiedzoną, jak biorę kilkanaście rzodkiewek odrobine soli i pożeram je jakbym nigdy nic nie jadła :P No ale cieszę się, że to na rzodkiewki padło, a nie tak jak wcześniej na tonę lodów (teraz mniej mnie do słodkiego ciągnie ) Cytat:
Musisz się zastanowić, ja bym się broniła w czerwcu, zwłaszcza, że we wrześniu już dzidzia będzie na świecie. Chyba, że masz pewność, że ktoś bez problemu zaopiekuje się maluchem, i będziesz mogła na spokojnie się trochę pouczyć i przystąpić do obrony. Cytat:
Przeraża mnie to trochę, ale jak pogadam z położna to pewnie tez zamówię zwłaszcza, że moje jelita średnio działają, więc na bank na porodówce mnie ruszy, wiec wolałabym się wyczyścić przed ;-)Też słyszałam, że organizm sam się oczyszcza, ale patrząc na historie dookoła, myślę ze jestem w grupie tych nieoczyszczających się
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie do końca, muszę to jeszcze przemyśleć. Mamy trochę wydatków teraz i ta kasa byłaby super rozwiązaniem, ale czy mi się chce to odkładać
Ja już po USG ![]() według USG jestem w 33 tygodniu, a nie 31 i według głównych wymiarów termin na 27.07 młody waży już 2033g i wszystko u niego w porządku nadal jest uparty, lekarka szukała płci, ale oczywiście było ciężko, potwierdziła jednak, że Alan jest chłopcem Rośnie mi mały grubasek no i najważniejsze, obrócił się główką w dół
|
#3007 |
|
Zadomowienie
|
Niespodziewajka bardzo mi przykro z powodu braku pracy
![]() Gratuluję wizyt Dziewczyny ja od rana w ruchu, zaliczyliśmy z młodym zakupy, obiad zjedzony, pranie się suszy. Zostały mi podłogi do umycia i sernik z rosą. Jak robimy porządną lewatywe na oddziale to idą 2 takie enemy i dolewa się wodę z mydłem szarym aby było co najmniej 1200 ml mikstury W H&M ZACZYNAJĄ SIĘ WYPRZEDAŻE widziałam spodnie ciążowe po 20 zł i szorty chyba też za tyle. Niemowlaczek tez przeceniony. Body, komplecik i polspiochy w dwupaku po 10 zł. Byłam po 10 to dopiero metkowane były ubrania.
|
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wieści Jess Gratulacje !!! |
|
|
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie po wizycie, nasz okruszek waży 1200 g w 28t6dz
odebralismy dzis nasz pojazd ze sklepu i przy okazji chapnelam blender w lidlu. A teraz zmykam do łóżeczka bo zle sie czuje bardzo (( milego dnia!
|
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje zarówno wizyty jak i zakupów
|
|
#3012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w 30 tc malutka ważyła 1,5 kg Cytat:
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Twoja córcia ma konkurencje wagowa
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem po wizycie
dzidzia zdrowa, szyjka długa zamknięta, ta dzisiejsza noc i bóle i kopniaki były dlatego że mały przekręca się główką w dół... Jest już obrócony. No i ma 1400g ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!!! |
|
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo super Cieszę się, że wszystko dobrze u małego, no i super waga )Imię już macie ?
|
|
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt!
![]() Ja dzis padam, tyle co sie dzis narobiłam... A jeszcze zabrałam juniora co CH, tam tez pochodziliśmy po sklepach... Ide zjeść jakas kolacje i sie klade
|
#3018 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje za udane wizyty
Mnie ten upal dzisiaj wykończył, spacerowalam godzinę z psem, wczesniej trochę po miescie i zmeczylam sie jakbym byla 3 godziny na fitnessie
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- a ja się czuje jak bym wypiła z 5 piw. Wyszłyśmy wcześniej z Mają do lekarza, tam 2 godz w poczekalni, potem CH zaniosłam L4, złożylam wypowiedzenie umowy w tmobile, zareklamowałam tel w orange, wróciłam do domku i padam...
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie Wam się podobają ??? Nie wierzę, że nie macie swoich faworytów
|
|
|
|
|
#3021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() Wizyta przebiegła rewelacyjnie ! a i waży 2050 gram ! Jestem mega zadowolona! I mam cudownego synka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje ![]() a i a propo paciorkowca, to dostałam globulki dopochwowe, które mam aplikować przez 10 dni. Dodatkowo przed samym porodem dostanę antybiotyk Tak poza tym, to zrobiłam dzisiaj pranie dla Maluszka Pięknie pachnie Jutro będę prasowała
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maja chciała Kube lub Henia ale nam się Henio nie podoba a Kubusiów jest od groma.... TZ chciał Tomasz ale Maja zarzuciła focha i ja w sumie też nie chcialam, więc wymyśliłam Adam- TZ nawet względnie ale Maja znów wydziwia...---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
no to superrrrr ale widzę że wy duże dzidziusie macie a mój tylko 1400g ... buuu
|
|
#3024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Same dobre wiadomości u nas Dzieciaczki rosną, czego chcieć więcej ![]() Fajnie, ze spytalas o tego paciorkowca Ja tez dopytam w przyszlym tyg. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Henio niekoniecznie ![]() Ale Adam super Maja i Adam- super pasuje ![]() A wagą Małego się nie przejmuj... Ma odpowiednią przecież ![]() Zresztą Ty jesteś malutka, drobniutka kobietka...filigranowa wręcz ![]() Maja też była drobniutka z tego co pamiętam... Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-06-03 o 22:36 Powód: Blad |
||
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
co do paciorkowca, to dowiedziałam się, że to, ze ja go mam, wcale nie oznacza, ze mój mąż tez ma (bo tego też sie obawialam). Ta bakteria nie przenosi się drogą płciową, a najczęściej ludzie łapią ją w wieku dziecięcym np przy anginie, bo jej tak jakby "źródło" jest w górnych drogach oddechowych. Przynajmniej ta odmiana paciorkowca, którą ja mam więc jeśli Wam wyjdzie dodatnie GBS, to się niczym nie przejmujcie, bo to nic poważnego, co mogłoby bardzo zagrażać Wam lub dziecku (pod warunkiem, że położne o tym wiedzą i podadzą odpowiedni lek przed porodem )
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest wlasnie tak jak piszesz...czyli nam nie zagraza ten wirus, ale sie naczytalam niepotrzebnie, ze moze przejsc podczas porodu na dziecko itd. ... Nawet na stronie laboratorium napisane jest, ze mimo podania antybiotyku wykluczyc sie nie da... Martwi mnie to
|
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to prawda niestety... bo to jest jakoś tak (o ile dobrze zrozumiałam gin), że my w sobie tego tym antybiotykiem nie zniszczymy, tylko uśpimy. I nie wykluczone, że to może powrócić. A ten antybiotyk podaje się po to, żeby chronić dziecko i ryzyko, że dziecko złapie ten wirus (po antybiotyku) jest bardzo małe. Ja tak jak pisałam - mam 10 globulek (które mogą nieprzyjemnie piec) i zdziwiłam się nawet, bo wyniku mam nie powtarzać. Bo nawet jak wyjdzie ujemny, to i tak antybiotyk będę miała podany. Ogólnie będę tak jakby podwójnie zabezpieczona, wiec ryzyko zarażenia dziecka jest jeszcze mniejsze, a właściwie znikome. Dlatego też cieszę, się, że miałam to badanie zlecone wcześniej co do anginy, to ja ją rzadko w dzieciństwie przechodziłam, a bakterię mam, więc nie martw się na zapas, bo reguły nie ma
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-06-03 o 22:59 |
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakos boje sie troche ... Musze zapytac koniecznie lekarke czy globulki tez przepisuje ![]() Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-06-03 o 23:00 Powód: Blad |
|
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co mi gin mówiła, to można brać albo globulki, albo tabl doustnie albo (w przypadkach zagrożonej ciąży lub większej bakterii) bierze się to i to. nie martw się na zapas Będzie dobrze
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz nie mysle teraz o tym ![]() Uspokoilas mnie troche ![]() mmsik idziemy spac ??? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

młody waży już 2033g i wszystko u niego w porządku 

(( milego dnia!

buuu