![]() |
#2851 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 12
To i ja się witam z cyckowania. Karmie w nakładkach bo inaczej bym nie dała rady.
Dobrze ze ten mój mały odkurzacz wszystko zasysa uff Ja też ubralam wczoraj Poli body na krótki rękaw, opaskę i skarpetki tylko. Było jej akurat myślę. Ależ Wasze dzieciaki wsuwaja, moja je od ponad tygodnia 60ml i czasem już jej za mało. Cycem sama nie wwiem czy się najada,nie mam jakoś bardzo dużo pokarmu ![]() Wieczor kolkowy a noc spokojna, pomijam tylko fakt ze moje dziecko śpi ze mna i w łóżeczku jeszcze nie spala ani razu sama ![]() Chustę przywiozłam od kol, dziś ja wypiore i spróbuję motac, mam nadzieję że podolam
![]() |
#2852 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny - która z was szczepiła / ma zamiar szczepić Pentaximem 5w1? Bo moja pediatra poleca (my mamy ją za darmo). Mówi, że to dobra szczepionka i lepsze rozwiązanie niż to które ja chciałam - czyli Infanrix DTPa (3w1) + Hib + Polio. Kurcze, naczytałam się o tych NOPach i teraz już sama nie wiem czym szczepić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2853 |
Wtajemniczenie
|
Baset, jak to rana Ci sie rozeszla?! Masakra,wspolczuje..
dziewxzyny,ile macie st w domu i jak ubieracie Maluchy? Bo ja juz kurde nie ogarniam temperatury mojego dziecka.. mamy w domu 22 stopnie a on ze skrajnosci w skrajnosc- albo karczek cieplutki, zaraz zimny a po chwili spocony. Raczki zazwyczaj chlodne a jak go przytule to robia sie dopiero cieple. nie ogarniam tego.. i z tym pierwszym spacerem to samo.. za tydzien w niedziele mamy urodziny chrzesnicy TZ na dzialce, mielismy zamiar normalnie jechac.. mama znowu mowi ze jak cos to na chwilke bo dsiecko za male. Mam wode z mozgu:/
![]() |
#2854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała leży w bodziaku na długi rękaw i w rozku, a jak jej za gorąco zawijam w kocyk. Na spacer jej założę też bodziaka i pół śpiochy. Bo u nas dziś chłodniej. No rozeszlo się w 1 miejscu. I mi krwawi. :-/ I chyba mam jakieś zakażenie dróg moczowych bo mnie telepie i jak siku robię czy 2 to chcę mi brzuch rozsadzic.
![]() |
![]() |
#2855 |
Zakorzenienie
|
Witam się po pierwszej nocy w domu
![]() Mała w kolysce po pół godziny woła a jak leży obok to 3h prześpi ![]() W dzień spała 4h ciągiem w kolysce no ale na brzuchu, na noc jeszcze jej tak nie położę. Synek do nas.przyszedł nad ranem i obudzilismy się w czwórkę ![]() ![]()
![]() |
#2856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do działki to ja bym pojechała na nic się nie nastawiajac. Jak będzie dzidzia grzeczna to zostaniecie a jak marudna i niespokojna to wrócicie szybciej. ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Baset - stres i przygnębienie nie służą laktacji. Byłaś zrobić nową morfologię i u lekarza ? Jeśli nie to musisz to jak najszybciej załatwić ! Dla swojego i dziecka dobra. Ranę powinna położna zobaczyć. Na pewno masz do niej numer. Zadzwoń i umów się żeby przyjechała. Od tego jest przez to 6 tygodni by się wami opiekować. Twój stan mnie martwi :-( jak tz ? Pomaga ? Powinien , szczególnie jak jesteś po cc i masz takiego dola. Nie załamuj się :-* będzie lepiej :-*
![]() |
![]() |
#2857 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zadz do poloznej a jak dzis nie przyjedzie to jedz na ip! Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2858 |
Wtajemniczenie
|
Truskawka, no jasne, teraz to dziecie bedzie decydowac czy mozemy gdzie dluzej posiedziecn
![]()
![]() |
#2859 |
Zadomowienie
|
Podaje mojej małej biogaie i bobotic. Ja piję herbatę na laktacje z koprem. Mam nadzieję że dzidzia się odgazuje bo kupki robi ładne a brzuch jak bęben i pręży się i poplakuje :-(
![]() |
#2860 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2861 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wasze dzieciaki od razu po smółce robiły już żółtą kupę?
Bo nie wiem czy się martwić ale u nas dziś nadal ciemna jak smółka ale luźniejsza ![]() ![]() Do tego młoda ulała na pomarańczowo, prawie czerwono, wystraszyłam się, że to krew no ale może puściło się z piersi, muszę obserwować....
![]() |
#2862 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A krew pewnie z cycka poszła ale obserwoj.
![]() |
![]() |
#2863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dzięki ![]()
![]() Edytowane przez TienShan Czas edycji: 2015-06-04 o 08:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od wtorku robi żółte ![]()
![]() |
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
Baset jak się czujesz.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2867 |
Zadomowienie
|
Izunia i Kasia
![]() Baset zadzwoń do położnej, niech zobaczy tą ranę, żeby Ci się nie babrało jeszcze bardziej ![]() Tien Kuba z tego co pamiętam po smółce robił takie ciemno zielone i później po kilku dniach dopiero żółte. Ale fajnie, że Wasz synek dobrze zareagował na małą, ja się boję cały czas reakcji mojego małego zazdrośnika. Witam się ![]() kurcze ciężko mi się do Was wbić, jak już wszystkie urodziłyście ![]() U mnie ciągle nic. Cierpliwie czekam ![]()
![]() |
![]() |
#2868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mi było ciężko, tu dzieciaki już po ponad miesiąc a ja z brzuchem chodziłam, heh ![]() mogliby dać Ci już spokój.. ja jestem jak najbardziej za takim rozwiązaniem ciąży o jakim zdecydował Twój ginekolog ale to już jest powoli przesada przecież ![]() Złożyliśmy wózek, jeśli popołudniu się nie rozpada to idziemy na spacer ![]()
![]() |
![]() |
#2869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisalas zeby odstawic witamine D, jak maluch ma problem z brzuszkiem.. to podawac sama witamine K? ![]() My dzis idziemy do prababci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=29378678 Polecam szeroka szyjke zeby lepiej sie mylo
![]() |
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
w zasadzie wtedy wiem, że nie podają żadnej witaminy no ale to naprawdę często działa....
![]() |
#2872 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O to szybko na spacer, mam nadzieję, że będziecie mieli ładną pogodę ![]() Jasne, ja też myślę, że pewnie lepiej zaczekać na te skurcze czy wody, ale cholerka, dobija mnie to czekanie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o to mi chodzi, już 2 tygodnie po... przecież wody mogą być zielone, łożysko już niewydolne :/ no ale oczywiście mam nadzieję, że jest wszystko ok... dobrze, że już bliżej niż dalej ![]()
![]() |
![]() |
#2874 | |
404 Not Found
|
Cytat:
My podajemy K i D co drugi dzień, za radą wujka TŻ (pediatra). ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2875 |
Zakorzenienie
|
Izunia,
U mnie bez zmian. Fizycznie i psychicznie. Obie rzeczy się zazebiaja. Przyjechała szwagierka, więc nastrój jeszcze bardziej spadł. Wczoraj się bratowej wyplakalam. W ogół to wróciło moje przeczucie, że rodzice w pewnym momencie każą nam się wynieść bo mają dość. Skoro teściowa nie może na mnie patrzeć...i nie rozumie moich lęków.
![]() |
#2876 |
Zakorzenienie
|
Mala dostala Esputicon, lacidofar i panadol przeciwbolowy.
Jest ciezko ale pozytyw sie znajdzie bo szwy mi sie rozpuszczaja i wychdza nitki z tych na wierzchu. Bardzo sie boje soboty, mam ostatni egzamin na ktory NIC ie umiem bo zajmuje sie mala przez te kolki ![]() Baset jedz na ip z ta rana. A pokarm na ewno masz tylko stresujesz sie i to zle wplywa na laktacje. Izunia trzymaj sie. Martus trzymam za Ciebie kciuki caaaly czas
![]() |
![]() |
#2877 |
Zakorzenienie
|
Co drugi ? a nie codziennie?
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- całą noc was podczytywałam ale nie miałam siły pisać. Milenka obudziła się po 23 wzięłam ją na karmienie potem nagle obudziłam się z nią na poduszce a mała cycała. Nawet nie wiem kiedy się z nią tak położyłam ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2878 | |
Zakorzenienie
|
Dlaczego nie codziennie??
Cytat:
Chciałabym pomoc, ale jak?? Wszystko co złe minie, Zobaczysz.
![]() |
![]() |
#2879 |
Zadomowienie
|
przesrane..moj chyba na te upaly tak rzadzi..dzis jeszcze duchota taka..
a na krosteczki na buzi chya potowki co stosujecie? i w ogole jak dbacie o buzie..smarujecie czyms czy nie? mojemu skorka z uszkow schodzi imu smaruje emolium..a te krostki to nie wiem..chyba przegrzany jest:/
![]() |
#2880 |
Zadomowienie
|
Moją mała od 5 rano płacze. Chyba brzuszek . . . Dobrze że dziś tz jest w domu bo sama bym padła. . .
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.