Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-04, 08:22   #1981
siacha_ck
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Hej, melduje się ze szpitala

Po wczorajszych seksach dostałam boli. Takich meega i o 3 przyjechliśmy na ip.
Całą noc nie spałam, jestem zombie..
Na ktg pisze się niewiele a mnie boli w chuj..

Położna mnie badała 3 razy i ze nic itd a teraz badała mnie ginka i mówi ze ładnie, 5 cm, poród się rozpoczął i mam iść spać dopóki mogę.
Mogli by mi dac coś żeby trochę się rozkręciły.. :/
Trzymam kciuki, żeby szybko się rozkręciło.

Milly współczuję. Ja bym pewnie nie wytrzymała i podziękowała za rady i wyprosiła obydwie.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 09:01   #1982
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Country, ja na szczęście mam w porządku położną środowiskową i ona ma możliwość robienia ktg. Byłam dziś i jestem umówiona na poniedziałek. Przed chwilą zadzwoniłam do gina, powiedziałam, że chcę do niego przyjść 8 czerwca po skierowanie do szpitala jak się nic nie ruszy, powiedział że może wypisać jak chcę, ale wg ustawy, powinni każdą ciężarną przyjąć do szpitala 7 dni po terminie.
Hm ja miałam termin na dzisiaj i mój kazał mi przyjść 5tego na udział jakbym nie urodziła...
Cytat:

Położna mnie badała 3 razy i ze nic itd a teraz badała mnie ginka i mówi ze ładnie, 5 cm, poród się rozpoczął i mam iść spać dopóki mogę.
niech Lenka już się z nami wita!
Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was

Tassia, Marta gratulacje i kciuki żeby maluszki wrociły jak najszybciej do formy!
Fajnie wyglada na pierwszej stronie tyle juz naszych Maluszkow jest na swiecie

pisałyście o spaniu z dzieckiem że to niebezpieczne - w moim szpitalu byl NAKAZ zeby spac z maluchem razem,nie wolno bylo odkladac do lozeczek - jezdzace lozeczka byly tylko jak ktos przychodzil malucha zabrac na badania albo sluzyly jako przewijak. Dzieci mialy spac z mamami zeby tworzyla sie wiez.
Na poczatku bylam przerazona ze zgniate,potem sie oswoiłam. Ale Milenka się przyzwyczaiła i teraz najchetniej chce tylko z nami spać... a tż nie jest tak czujny jak ja i sie boje....

My juz jestesmy w domku i tez kryzys z karmieniem. Mala malo pije,plytko chwyta sutki, mam cale pogryzione. Waga mocno spada. Powinna jesc co 2h ale ona nie chce,zamyka dziob i jej nie zmusisz
Odciagam laktatorem i probuje tak dokarmiac jak nam ssanie nie idzie...
Do teho tez wczoraj miałam kryzys. A wlasciwie 2. Tesciowa i moja matka
Tesciowa:najchetniej by u nas zamieszkała. Jak nie mam nic przeciwko temu,żeby ktos inny zajmowal sie mala,trzymal ja itp to ona mnie wykonczy...chce przewijac,kapac,karmic z butelki...gapi mi sie na sutki jak karmie,daje milion dobrych rad w stylu- nie wychodzcie z dzieckiem przez miesiac z domu, musicie kapac codziennie-poucza mnie....a sama beztrosko zostawia moja coreczke na wysokim przewijaku bez zadnych zabezpieczen zamiast odlozyc do lozeczka. Wg o mala slabo dbam glodze i PRZEZE MNIE nie je.
Moja mamusia: na 4 dzien po porodzie:eeee ale ty masz duzy brzuch,kolejne dziecko tam nosisz? Jak mozna miec TAKI brzuch po porodzie,zrob cos z tym ! (#@#&# mać, a wiecie jaka bylam zadowolona z tego brzucha,ze fajny,ze jeszcze troche czasu i bedzie ok, a tu jakbym w pysk dostala ) No i reszta standardrzykrywanie dziecka lezacego w pajacu i owinietego kocykiem (za oknem 30 stopni, w mieszkaniu cieplo,okna zamkniete) gruba kolderka bo MARZNIE i kolejne cenne rady
Jeszcze jak do tego wszystkiego polozna powiedziala ze Malutka dalej traci na wadze (ale sama widziala ze nie chce jesc,a jak zasnie i nie jest glodna to nie ma sposobu zeby krolewna zechciala buzie otworzyc laskawie na cyca i mowila ze moze po prostu ten tym tak ma) to zamiast sie cieszyc z jej obecnosci i tego ze jestesmy w domku to ryczalam pol dnia bo juz sie cholernie wyrodna matka przez to wszystko czulam
mam nadzieje ze to po prostu hormony...ale mialam juz dosc)
Moja mama też mi dawała złote rady, to jej powiedziałam, że ona już miała swoje 5min

Marta i Radia ogromne gratulacje!!!! i zdrówka dla Waszych maluszków rosi:
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 09:02   #1983
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:

Kaja już niech niunia sobie żartów z mamy nie robi u wychodzi na ten świat trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was

Tassia, Marta gratulacje i kciuki żeby maluszki wrociły jak najszybciej do formy!
Fajnie wyglada na pierwszej stronie tyle juz naszych Maluszkow jest na swiecie

pisałyście o spaniu z dzieckiem że to niebezpieczne - w moim szpitalu byl NAKAZ zeby spac z maluchem razem,nie wolno bylo odkladac do lozeczek - jezdzace lozeczka byly tylko jak ktos przychodzil malucha zabrac na badania albo sluzyly jako przewijak. Dzieci mialy spac z mamami zeby tworzyla sie wiez.
Na poczatku bylam przerazona ze zgniate,potem sie oswoiłam. Ale Milenka się przyzwyczaiła i teraz najchetniej chce tylko z nami spać... a tż nie jest tak czujny jak ja i sie boje....

My juz jestesmy w domku i tez kryzys z karmieniem. Mala malo pije,plytko chwyta sutki, mam cale pogryzione. Waga mocno spada. Powinna jesc co 2h ale ona nie chce,zamyka dziob i jej nie zmusisz :P
Odciagam laktatorem i probuje tak dokarmiac jak nam ssanie nie idzie...
Do teho tez wczoraj miałam kryzys. A wlasciwie 2. Tesciowa i moja matka
Tesciowa:najchetniej by u nas zamieszkała. Jak nie mam nic przeciwko temu,żeby ktos inny zajmowal sie mala,trzymal ja itp to ona mnie wykonczy...chce przewijac,kapac,karmic z butelki...gapi mi sie na sutki jak karmie,daje milion dobrych rad w stylu- nie wychodzcie z dzieckiem przez miesiac z domu, musicie kapac codziennie-poucza mnie....a sama beztrosko zostawia moja coreczke na wysokim przewijaku bez zadnych zabezpieczen zamiast odlozyc do lozeczka. Wg o mala slabo dbam glodze i PRZEZE MNIE nie je.
Moja mamusia: na 4 dzien po porodzie:eeee ale ty masz duzy brzuch,kolejne dziecko tam nosisz? Jak mozna miec TAKI brzuch po porodzie,zrob cos z tym ! (#@#&# mać, a wiecie jaka bylam zadowolona z tego brzucha,ze fajny,ze jeszcze troche czasu i bedzie ok, a tu jakbym w pysk dostala ) No i reszta standard:przykrywanie dziecka lezacego w pajacu i owinietego kocykiem (za oknem 30 stopni, w mieszkaniu cieplo,okna zamkniete) gruba kolderka bo MARZNIE i kolejne cenne rady
Jeszcze jak do tego wszystkiego polozna powiedziala ze Malutka dalej traci na wadze (ale sama widziala ze nie chce jesc,a jak zasnie i nie jest glodna to nie ma sposobu zeby krolewna zechciala buzie otworzyc laskawie na cyca i mowila ze moze po prostu ten tym tak ma) to zamiast sie cieszyc z jej obecnosci i tego ze jestesmy w domku to ryczalam pol dnia bo juz sie cholernie wyrodna matka przez to wszystko czulam
mam nadzieje ze to po prostu hormony...ale mialam juz dosc)
Ojej ale współczuję :tuli: najgorszy z możliwych scenariuszy masz, ale ja bym już chyba nie wytrzymała i powiedziała że za rady dziękuję i pozwólcie że sama będę decydować co jest dla mojego dziecka najlepsze..... To jeżeli chodzi o teściową, a co do twojej mamuśki to brak słów, może to było w żartach..?
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 09:09   #1984
k a j a
Zakorzenienie

Bede beczeć ;(

Zbadała mnie, nic nie rusza się.do.przodu, skurcze małe i.nieregularne a nie chce podać oxy bo nie ma.wskazań ani wody nie odchodza.a.i.do tp jeszcze 10 dni i nie ma potrzeby i czekamy dalej..
Czekam do 11 jeśli skurcze nie wrócą ba swoje miejsce - wypisuje się.. :/

Mam już dość, już tak głupio się czuje..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 09:12   #1985
gabisun
Zakorzenienie

Kaja do boju!!!! trzymam kciuki z takim rozwarciem to już musi pójść, dorwij jakąś piłkę jak jest na oddziale. Może Ci oxy podadzą? A jest Twój lekarz?

My dzisiaj leniwy dzień, tż właśnie szykuje basen dla małej, może trochę się opalę na porodówkę

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 09:12   #1986
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Tak,wygląda na to, że na razie ok. Staram się karmić kota, tym zawsze można go przekupić, bawić się choć trochę. Aaa i kupiliśmy feliway, musze podłączyć w końcu. Znajomi polecili.

Ciekawe jak twoje kociambry zareagują.
Feliway dobra sprawa, u mnie sie bardzo sprawdził przy dokacaniu i przeprowadzce.
U mnie myśle, ze jeden szybko zaakceptuje. On lubi dzieci, zawsze sie bawi z moja siostrzenica, drugi może mieć problemy na początku.

Cytat:

Kaja może w końcu sie coś rozkręci.

Ja wczoraj tez dopadłam Tz i w nocy miałam kilka skurczy ale potem sie wyciszyło.

Śniło mi sie, ze weszłam na wizaż a tu szuuu pisze, ze jej wody odeszły i rodzi
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 09:12   #1987
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Bede beczeć ;(

Zbadała mnie, nic nie rusza się.do.przodu, skurcze małe i.nieregularne a nie chce podać oxy bo nie ma.wskazań ani wody nie odchodza.a.i.do tp jeszcze 10 dni i nie ma potrzeby i czekamy dalej..

O mamma mija.... Drugi fałszywy alarm.... :/ biedna :tuli:
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 09:18   #1988
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
O mamma mija.... Drugi fałszywy alarm.... :/ biedna :tuli:
No już czuje się jak idiotka normalnie.. Tym bardziej ze to drugi poród
Teraz przyjechałam jak miałam skurcze co 3-4 min więc następnym razem nie wiem kiedy przyjadę..

Niby teraz na ktg.coś.tam się.piszę, ale to.za.mało itd.

Głupio mi zaraz będzie powiedzieć babom ze wypisuje się na.własne żądanie znów ale sama mówiła ze lepiej przyjechać i być pewną i.pod kontrolą niż tak gdybac w.domu
Osiwialabym jak bym całą noc miała skurcze w domu..

Lena
Stary 2015-06-04, 09:29   #1989
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ten mamy

Kupiliśmy używany od znajomej osoby

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mam ten sam, na żywo śliczny

Cytat:

Kajuś
może nie wypisuj się bo z takim rozwarciem powinno się już lada chwila rozkręcić a głupio to ci będzie jak wieczorem będziesz znowu wracać na porodówkę
wiem, ze ci cięzko i masz dość

Millygirl ja pomyslałam tak jak dziewczyny. Podziękuj mamie i teściowej za pomoc, wystaw za dzrzwi i powiedz że zadzwonisz jak będziesz potrzebowała na prawdę pomocy.
Najpierw wy się dotrzecie we trójkę, zorganizujecie, wpadniecie w rytm. a dopiero potem osoby "obce" bo inaczej będzie chaos. Trzymaj się i nie słuchaj docinków
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 09:36   #1990
mycha_818
Zadomowienie

Milly bardzo Ci współczuję. Czasami ciężko coś powiedzieć, ale pamiętaj że musisz postawić granicę na początku, bo później wejdą Ci na głowę. Powiedz teściowej że to Twoje dziecko i sama chcesz się.wszystkiego nauczyć, pomoc a wyręczanie to zupełnie co innego. A mamę zapytaj czy przychodzi do wnuczki czy robić Ci uwagi nt wyglądu, bo jest Ci przykro i nie chcesz tego słuchać.

Kaja trzymam kciuki. Dobrze zrobiłaś ze pojechałaś. Oni są tam jak dupa od srania, żeby Ci pomóc. Nie rodzisz? Trudno. Wio na chatę a jesli się rozkręci powiedzmy wieczorem to znów pojedziesz. Nie ma powodu do wstydu. Wstyd to kraść jak mówi moja babcia ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 09:36   #1991
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Kajuś
może nie wypisuj się bo z takim rozwarciem powinno się już lada chwila rozkręcić a głupio to ci będzie jak wieczorem będziesz znowu wracać na porodówkę

Millygirl ja pomyslałam tak jak dziewczyny. Podziękuj mamie i teściowej za pomoc, wystaw za dzrzwi i powiedz że zadzwonisz jak będziesz potrzebowała na prawdę pomocy.
Najpierw wy się dotrzecie we trójkę, zorganizujecie, wpadniecie w rytm. a dopiero potem osoby "obce" bo inaczej będzie chaos. Trzymaj się i nie słuchaj docinków
Ja juz tracę nadzieję że to.kiedykolwiek ruszy
Wtedy też miało zaraz ruszyć a bujam się z 4 cm rozwarciem dwa tyg.
Nie ma mojego gina i oni tu nic bez niego nie zrobią. Szczególnie ta ginka co jest teraz.. Bo ta z rana to by mi przyspieszyła.. Z Blanka podała mi oxy i raz dwa była..
W środę mam wizytę u gina opowiem mu wszystk, może sam coś ustali i będę miała pewność a nie tak..

Siedzę i rycze normalnie..
Jestem wykończona całą nocą boli, teraz brakiem akcji

Lena
Stary 2015-06-04, 09:45   #1992
gabisun
Zakorzenienie

Kaja szkoda, że twojego lekarza nie ma to pewnie by coś zadziałał...kurcze podaliby oxy i by na pewno poszło...a rozwarcie na 5cm na tym etapie ciąży nie jest wskazaniem ,co za

Milly zrobiłaś błąd, że od razu pozwoliłaś im "wejsć do domu" pogoń towarzystwo i sami z tż docierajcie się z maleństwem, bo z taką "pomocą" to się wykończysz

Stary 2015-06-04, 09:46   #1993
Domincia_1987
Zadomowienie

Kajabtrzymam kciuki, mam nadzieje, że zaraz coś się u Ciebie rozkręci - kurcze szkoda, że nie chca dawać Ci oxy bo przecież rozwarcie już jest spore i tak jak pisza dziewczyny może byc tak, ze wieczorem Biedulko ponownie bedziesz musiała wrócic, ale rozumiem Cie, że jak sie nie rozkręci to chcesz do domu wracac

Milly to Twoje dzieciątko i rób tak jak uważasz, żadna z mam nie powinna narzucać Ci swojego zdania a tym bardziej krytykować Twoj wygląd - masakra. Nie bierz tych uwag do siebie bo na pewno wyglądasz świetnie

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 09:52   #1994
gabisun
Zakorzenienie

Kaja próbuj ze stymulacją sutków, taka naturalna oxytocyna może akurat rozkręci na nowo akcję. Ja jak próbowałam to szybko przestałam, bo dostałam takich mocnych skurczy, że hej

Stary 2015-06-04, 09:55   #1995
k a j a
Zakorzenienie

No właśnie nie rozumiem czemu nie chcą.podać oxy.. Dali by tylko raz.i malutko i już by ruszyło, skoro to jest już drugi raz a skurcze powodują krok do przodu..
Widocznie muszę iść do gina i od niego.bezpośrednio mieć przykaz że jak nie ruszy tego i tego.to trzeba oxy. Bo skoro to jest już drugi raz tak no to chyba o coś.chodzi..

No ale dziś sama to za wiele nie zdzialam..
Skurcze się rozplaszczaja, raz mam z krzyża raz z brzucha a raz tylko jak na @..

tak jakby nie mogły mi wody w końcu odejść.. Ale gin.powiedział ze pewnie mi same nie odejdą bo.mam ich mało i nie ma takiego napięcia przy skurczu żeby pękł pęcherz..

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Kaja próbuj ze stymulacją sutków, taka naturalna oxytocyna może akurat rozkręci na nowo akcję. Ja jak próbowałam to szybko przestałam, bo dostałam takich mocnych skurczy, że hej
Próbowałam już merdac sutki to same sutki mnie rozbolaly..

Lena
Stary 2015-06-04, 09:56   #1996
kaczuszka1986
Zadomowienie

A nie masz nr tel do swojego gina??
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 09:58   #1997
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
A nie masz nr tel do swojego gina??
Mam w karcie ciąży, ale.jego.dziś nie ma i.jutro, będzie dopiero w poniedziałek

Lena
Stary 2015-06-04, 10:00   #1998
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Hm ja miałam termin na dzisiaj i mój kazał mi przyjść 5tego na udział jakbym nie urodziła...

niech Lenka już się z nami wita!

Moja mama też mi dawała złote rady, to jej powiedziałam, że ona już miała swoje 5min

Marta i Radia ogromne gratulacje!!!! i zdrówka dla Waszych maluszków rosi:
Jak ja teściom powiedziałam ponad rok temu, ze oni już mieli swoje wesele to usłyszałam (przy moich rodzicach) ze jestem niewychowana gowniara i ze wesele to nie tylko nasza impreza ale PRZEDE WSZYSTKIM rodziców Ale wtedy teściowa powiedziała ze na wesele nie przyjdzie a mi zależało żeby tz nie było przykro a teraz wykorzystam ten tekst już bez strachu

Cytat:
Bede beczeć ;(

ale masz przeboje

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Feliway dobra sprawa, u mnie sie bardzo sprawdził przy dokacaniu i przeprowadzce.

U mnie myśle, ze jeden szybko zaakceptuje. On lubi dzieci, zawsze sie bawi z moja siostrzenica, drugi może mieć problemy na początku.

Kaja może w końcu sie coś rozkręci.

Ja wczoraj tez dopadłam Tz i w nocy miałam kilka skurczy ale potem sie wyciszyło.

Śniło mi sie, ze weszłam na wizaż a tu szuuu pisze, ze jej wody odeszły i rodzi
Ja mam feliway w sprayu i na grubego on nie działa a wy kupujecie ten do gniazdka? Lepszy jest?

Mi cos sie ruszyło lekko po wczorajszym skakaniu na piłce bo tak mnie wszystko na dole boli, ze mam nadzieje ze zaczyna sie rozwierać chociaz powoli

Ale teraz jest taka piękna pogoda, ze jednak nie chce do szpitala, za tydzien ma być brzydko to moge iść

Cytat:

Kajuś

Już mi kocur wskoczył do niego i jest ten materacyk cały w klaczkach, ja go chyba siekne
Ale te melodyjki i ten psycho śmiech nie lubię takich grających rzeczy dla dzieci chyba

Cytat:
Kaja szkoda, że twojego lekarza nie ma to pewnie by coś zadziałał...kurcze podaliby oxy i by na pewno poszło...a rozwarcie na 5cm na tym etapie ciąży nie jest wskazaniem ,co za

Milly zrobiłaś błąd, że od razu pozwoliłaś im "wejsć do domu" pogoń towarzystwo i sami z tż docierajcie się z maleństwem, bo z taką "pomocą" to się wykończysz
Moja koleżanka z 5 cm rozwarciem już miesiąc chodzi, w☠☠☠☠iona jest bo od kwietnia jej wszyscy lekarze mówią ze to już zaraz i jak na bombie siedzi tylko ona tak jak ja- w☠☠☠☠iac sie będzie a oksy nie będzie chciała bo miała sajgon po pierwszym porodzie... I czeka a ja razem z nią...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
No właśnie nie rozumiem czemu nie chcą.podać oxy.. Dali by tylko raz.i malutko i już by ruszyło, skoro to jest już drugi raz a skurcze powodują krok do przodu..
Widocznie muszę iść do gina i od niego.bezpośrednio mieć przykaz że jak nie ruszy tego i tego.to trzeba oxy. Bo skoro to jest już drugi raz tak no to chyba o coś.chodzi..

No ale dziś sama to za wiele nie zdzialam..
Skurcze się rozplaszczaja, raz mam z krzyża raz z brzucha a raz tylko jak na @..

tak jakby nie mogły mi wody w końcu odejść.. Ale gin.powiedział ze pewnie mi same nie odejdą bo.mam ich mało i nie ma takiego napięcia przy skurczu żeby pękł pęcherz..

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Próbowałam już merdac sutki to same sutki mnie rozbolaly..

Tyyyy a moze oni na kopertę czekają

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 10:07   #1999
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja teściom powiedziałam ponad rok temu, ze oni już mieli swoje wesele to usłyszałam (przy moich rodzicach) ze jestem niewychowana gowniara i ze wesele to nie tylko nasza impreza ale PRZEDE WSZYSTKIM rodziców Ale wtedy teściowa powiedziała ze na wesele nie przyjdzie a mi zależało żeby tz nie było przykro a teraz wykorzystam ten tekst już bez strachu

ale masz przeboje

Ja mam feliway w sprayu i na grubego on nie działa a wy kupujecie ten do gniazdka? Lepszy jest?

Mi cos sie ruszyło lekko po wczorajszym skakaniu na piłce bo tak mnie wszystko na dole boli, ze mam nadzieje ze zaczyna sie rozwierać chociaz powoli

Ale teraz jest taka piękna pogoda, ze jednak nie chce do szpitala, za tydzien ma być brzydko to moge iść

Już mi kocur wskoczył do niego i jest ten materacyk cały w klaczkach, ja go chyba siekne
Ale te melodyjki i ten psycho śmiech nie lubię takich grających rzeczy dla dzieci chyba

Moja koleżanka z 5 cm rozwarciem już miesiąc chodzi, w☠☠☠☠iona jest bo od kwietnia jej wszyscy lekarze mówią ze to już zaraz i jak na bombie siedzi tylko ona tak jak ja- w☠☠☠☠iac sie będzie a oksy nie będzie chciała bo miała sajgon po pierwszym porodzie... I czeka a ja razem z nią...

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Tyyyy a moze oni na kopertę czekają

Niedoczekanie ich

Już wolę chodzić do terminu i bez łaski :p

Nie no mam nadzieję ze w środę mój gin coś.pomoże, podpowie..

Ale paczta jaka.. Rozwarcie tyle czasu, zagrożenie wczesnym porodem a teraz skurcze jej nie ruszają

Lena
Stary 2015-06-04, 10:10   #2000
masija
Zakorzenienie

marta, tassia gratulacje i dużo zdrówka dla maluszków
Cytat:
faktycznie, Coś przepraszam

18 maluszków!!!! nadal nie wierzę! kiedy to się stało
A to dopiero 4 czerwiec

Millygirl nie dawaj się im. I tak jak dziewczyny pisały-podziękuj stanowczo za rady i pożegnaj mamusie. Nie może być tak, że dokładają Ci zmartwień, tym bardziej kiedy hormony szaleją okropnie i samej ciężko dać sobie z nimi radę.. Nie potrzebujesz dodatkowych 'atrakcji' :/
I rozumiem Cię doskonale.. ja już miałam parę dużych kłótni z moją mamą. Oczywiście obróciła to wszystko na swoją korzyść, że to ona jest pokrzywdzona no ale nic nowego.. Bo ona mi daje rady z dobrego serca i powinnam korzystać:/ Nawet położna mówiła, żebym odcięła mamę delikatnie bo to przez nią będę jeszcze bardziej znerwicowana i rozchwiana :/

Cytat:
Bede beczeć ;(

biedna... nic dalej się nie rusza?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 10:13   #2001
gabisun
Zakorzenienie

Szuu no to nieźle...a proponowali jej oxy już?
No piłka to jest hard core, ja na porodówce po kilku raz zrezygnowałam jak mnie zaczęło napier...

Ja to się w sumie teraz cieszę, że mi coś podadzą w razie czego, bo ja też mam tendencje to rozjeżdżania się skurczy jak Kaja. A teraz już nic nie poganiam i nie robię, bo wiem że 11 się już mną zajmą

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Niedoczekanie ich

Ale paczta jaka.. Rozwarcie tyle czasu, zagrożenie wczesnym porodem a teraz skurcze jej nie ruszają
no bo może szyjka słabo trzyma i puszcza już bez pomocy oxy, a organizm oxy coś sam nie produkuje za dużo? i wtedy trzeba pewnie ją podać z zewnątrz tak sobie kombinuję

Stary 2015-06-04, 10:15   #2002
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Niedoczekanie ich

Noo, ale kto wie, moze do tej 11 jednak nie dotrwasz A przynajmniej do środy bo już sie nastawiasz :P

Cytat:
No piłka to jest hard core, ja na porodówce po kilku raz zrezygnowałam jak mnie zaczęło napier...

Ja to się w sumie teraz cieszę, że mi coś podadzą w razie czego, bo ja też mam tendencje to rozjeżdżania się skurczy jak Kaja. A teraz już nic nie poganiam i nie robię, bo wiem że 11 się już mną zajmą

Nie, nikt jej nic nie proponował, raz ja odesłali a teraz co kilka dni na ktg chodzi i każą czekać.

Ja trochę bym już chciała być po ale jak widzę jak jest pięknie za oknem to mi pogody szkoda i zaraz zawijam nad morze

Stary 2015-06-04, 10:17   #2003
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
marta, tassia gratulacje i dużo zdrówka dla maluszków

A to dopiero 4 czerwiec

Millygirl nie dawaj się im. I tak jak dziewczyny pisały-podziękuj stanowczo za rady i pożegnaj mamusie. Nie może być tak, że dokładają Ci zmartwień, tym bardziej kiedy hormony szaleją okropnie i samej ciężko dać sobie z nimi radę.. Nie potrzebujesz dodatkowych 'atrakcji' :/
I rozumiem Cię doskonale.. ja już miałam parę dużych kłótni z moją mamą. Oczywiście obróciła to wszystko na swoją korzyść, że to ona jest pokrzywdzona no ale nic nowego.. Bo ona mi daje rady z dobrego serca i powinnam korzystać:/ Nawet położna mówiła, żebym odcięła mamę delikatnie bo to przez nią będę jeszcze bardziej znerwicowana i rozchwiana :/

biedna... nic dalej się nie rusza?
Mam takie lekkie bóle okresowe raz na jakiś czas ze spieciem brzucha i tyle..

Cytat:

Ja wczoraj miałam po prostu mega chcice.. Nie.sądziłam ze mnie tak złapie bo ostatnio nic..

Teraz już czekam na wizytę, umawiam się z nim na pomoc w razie w i tyle..
Nie będę już jeździć do szpitala..

Lena
Stary 2015-06-04, 10:23   #2004
201710041131
Konto usunięte

Znowu cos mi kliknęło w brzuchu ! Wtf?

Stary 2015-06-04, 10:28   #2005
k a j a
Zakorzenienie

Sialala nic.się.nie dzieje.. Lalalala.. Wykituje. Jeszcze pół godziny czekam na tza i wtedy idę poinformować ich ze w związku z tym ze nie chcą mi pomóc przyspieszyć skurczy to ja wylaze i idę nazrec się kielby z grilla.

Lena
Stary 2015-06-04, 10:30   #2006
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Sialala nic.się.nie dzieje.. Lalalala.. Wykituje. Jeszcze pół godziny czekam na tza i wtedy idę poinformować ich ze w związku z tym ze nie chcą mi pomóc przyspieszyć skurczy to ja wylaze i idę nazrec się kielby z grilla.
Hahaha tylko powiedz to proszę w taki sposób jak nam :-D haha PROOOSZEEEE ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 10:34   #2007
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Hahaha tylko powiedz to proszę w taki sposób jak nam :-D haha PROOOSZEEEE ;-)
Haha może nie powiem im słowo w słowo ale nie omieszkam się powiedzieć ze idę na grilla :p

Ostatnio mówiłam ze idę okna umyć to się śmiały :p

Lena
Stary 2015-06-04, 10:57   #2008
Millygirl
Zadomowienie

Kaja alez Ty masz uparciucha w brzuchu,udaje ze chce wyjsc a potem : eee jednak nie,żartowałam

Dzieki dziewczyny. Na tesciowa huknelam - ona uwazala ze jedyne co dzieciak wczoraj zjadl to moje odciagniete 30 ml ktore jej dala butelka. Taa jasne,dziecku w ogole nic nie daje a sama moze bede żreć . Mamusi tez powiedzialam dosadnie ze jestem 4 dni po porodzie a nie 40. Ale ja tu sie sama zamartwiam ze malutka nie je,siedze i sie czesto"doje" laktatorem, budze ja czesto na jedzenie zeby chociaz troszeczke pociagnela... a te mi tu jeszcze takie cos.
Cos czuje ze jak za te 2-3 miesiace bedziemy mieszkac z tesviami plot w plot to bedzie sie dzialo

Monika- pediatra srednio byla przekonana o wyjsciu. Ale byl taki tlok na porodowce i pilnie potrzebowali lozek,dostawiali lozka do sal. I w piatek mamy sie stawic na kontrole w przyszpitalnej Poradni patologii noworodkaj
Stary 2015-06-04, 10:58   #2009
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, ja miałam tego do gniazdka, w sprayu nie miałam wiec trudno mi powiedzieć który lepszy. Ale naprawdę przy dokacaniu sprawdził sie rewelacyjnie.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 10:59   #2010
kejtiCe
Zakorzenienie

Kaja Ty to jesteś z tym porodem... straszysz nas tylko

Milly współczuję sytuacji z mamusiami, ale podtrzymuję opinie dziewczyn - powinnaś im serdecznie podziękować za "pomoc"...

My wczoraj zostaliśmy zaproszeni do kuzyna Tża, bo okazało się że mój Tż będzie chrzestnym ich córki. Imprezę zaplanowali na 4 lipca, to są akurat mojego Tża urodziny. Gorąco u nich w domu jak w saunie, a dziecko przykryte kocami, matko święta.. współczuję tej małej
W ogóle dowiedziałam się, że położne kazały jej przez 8 tygodni szeroko pieluchować bez żadnego wskazania ortopedycznego, ot tak, profilaktycznie...
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości