|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Fuck google, ask me!
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXXVI
http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,1..._Lodz_Wyborcza
Słyszałyście może o tej akcji? A może któraś z Was je widziała?
|
#602 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam się dowiedzieć czy kiedykolwiek w B. były ochraniacze na rolki?
PS: Zostały podane wyniki testów. Mam takie pytanie. Jeśli głosowałam na kilka produktów i one przeszły to mogę coś wygrać? Jednemu udzieliłam opinii i znajduje się na liście.
15. VII. 2013r - zaczęłam ćwiczyć 01.III.2014r - zaczęłam zdrowo się odżywiać Dzięki temu schudłam: 60kg -> 48kg Edytowane przez 10september Czas edycji: 2015-06-04 o 06:50 |
|
|
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
mam dwa kody . jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o priv. wieczorem lub jutro rano prześlę chętnym
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
#604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu na opiniodajnia pojawiła się ulotka
![]() http://www.opiniodajnia.pl/gazetka-p...gazetka-05-06/ Kupię Twaróg klinek. Zastanawiam się nad tymi puszystymi serkami - nigdy nie jadłam z Almette.. Są mocno słodkie ? Kupowała któraś z Was patelnię do naleśników? Lepsza od tej teflonowej ?
|
#606 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
jak to sie stało że pani moderator tego nie zauważyła? ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez annajustyna Czas edycji: 2015-06-04 o 09:15 |
||
|
|
|
#607 |
|
Pani Mizantrop
|
Ja mam ceramiczną patelnię do naleśników, co prawda z innego sklepu.
Lepiej mi się na niej smaży, niż na teflonowej, wydaje się być bardziej gładka.
|
#608 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
w L były wczoraj takie patelnie |
|
|
|
|
#609 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#610 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkleiłam link i jeszcze o coś zapytałam Zresztą tu i tak zawsze są wklejane gazetki z różnych stron![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rok temu mogłam kupić taką na przecenie po 8zł ale wszystkie były uszkodzone to nie brałam... teraz nie będę czekać na przecenę - kupię w tradycyjnej a jak przy okazji kiedyś je przecenią i będą w dobrym stanie to też wezmę (wtedy wyjdzie że zapłaciłam za patelnię trochę mniej ;D )
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2015-06-04 o 09:40 |
||||
|
|
|
#611 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
A długo masz tą patelnię i powłoka ceramiczna nie zeszła ?
|
#613 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
do ciasta naleśnikowego dodaje olej i robię placki ale przed podaniem to smażę naleśniki na chrupko i w oleju- pisałyśmy juz o tym na tych patelniach to spokojnie możesz smażyć bez tłuszczu ja naleśniki robię na normalnej głębokiej patelni, nie jest mi potrzebna taka płytka |
|
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś miałam do naleśników i wychodziły cienkie i chrupiące a na tej głębokiej to jak chce zrobić cienkie to mi się rwą... dlatego myślałam o tej do naleśników a tamtej co była wcześniej nie udało mi się kupić
|
|
#615 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mam jeszcze tylko teflonowe i będę z nich zchodzić |
|
|
|
|
#616 |
|
Pani Mizantrop
|
Ok. 2 lata, powłoka nie zeszła.
|
#617 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
co do serka z owocami to ja jadłam z L i mój był z truskawkami i był bardzo smaczny; Tobie pewnie skład nie podejdzie bo tam jest długi ale lepszy efekt osiągniesz jak do zwykłego puszystego serka dodasz owoce-będzie smaczniej i zdrowiej |
|
|
|
|
#618 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj smażyłam u babci naleśniki na tej patelni nalesnikowej co w zeszłym roku byl szał na nie. I jakos , Hmm, albo z patelnia cos nie halo albo ciastem bo przyklejalo mi sie mocno do patelni. A jak użyłam normalnej głebokiej patelni , to bylo ok :/
|
|
|
|
#619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
Rybę, kotlety też dobrze się smazy.. Np. mi schabowe do teflonowej przywierały a do tej w ogole ![]() Cytat:
Ja to czasami się śmieję i żartuję że na innej patelni niż nalesnikowa to nie umiem usmażyć nalesników Oczywiście umiem (nawet dzisiaj smazyłam) ale jednak wygodniej mi na tej lekkiej bo ja sama drobna i lepiej nią manewrować niż taką dużą ![]() To, że do jak do zwyklego dodam owoce i wyjdzie smaczniejsze to wiem bo zawsze tak robię ale czasem mam ochotę spróbować takiego gotowca, jakiejsć nowosci Grunt by nie było benzoesanu sodu i gumy guar bo tych to nie mogę ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
|
|
#620 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja od zawsze smażę naleśniki na głębokiej patelni z grubym dnem zaliczyłam też smażenie na takiej patelni do naleśników , też z B ale teflonowej i nie byłam z niej zadowolona i źle się mi smażyło i oddałam ją; to było z dwa lata temu i nie mam zamiaru już kupować takich wynalazków; |
|
|
|
|
#621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Użyłam tego samego ciasta na obu patelniach a co do przepisu babcia robiła a ona duzo lepszy specjalista ode mnie w temacie kuchennym
|
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
A patelnia do naleśników ceramiczna? Moze była uszkodzona ?
|
#623 |
|
BAN stały
|
To, że do jak do zwyklego dodam owoce i wyjdzie smaczniejsze to wiem bo zawsze tak robię ale czasem mam ochotę spróbować takiego gotowca, jakiejsć nowosci
Grunt by nie było benzoesanu sodu i gumy guar bo tych to nie mogę nie pamiętam składu ale raczej nie było tych rzeczy tez lubię próbować takie gotowce i potem mam własne zdanie ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- tu raczej chodzi o grubość patelni a im grubsza tym lepiej sie na niej smaży |
|
|
|
#624 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie ceramiczna. Pierwszy raz jej użyłam bo babcia wczesniej sie bała bede jeszcze próbować ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Czekam na ciuszki w poniedziałek moze beda lepsze niz przy moim poprzednim podejściu
|
|
|
|
#625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi Ci o grubosć dna? ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
|
#626 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=Ervisha;51635838]A ten truskawkowy to był kwaskowaty i czuć było truskawki czy chemię? Już dawno widziałam podobne serki w T i tam rzeczywiście w składzie były truskawki i jak na serek dość sporo ale cena była wysoka to nie kupowałam
Chodzi Ci o grubosć dna? [COLOR="Silver"]w serku czuć było smak truskawki i miałam wrażenie, że był bardziej tłusty niż zwykle tak, chodzi i o grubość dna i ścianek |
|
|
|
#627 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Przepis mógł być ten sam, ale ciasto naleśnikowe smaży się najlepiej z godzinę po zrobieniu. |
|
|
|
|
#628 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=annajustyna;5163593 2]
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Nawet w domu mówią że smaczniejsze są te smazone na suchej patelni.. a ciasto zawsze zostawiam na godzine a czasem dwie..
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
Z nowodostępnych produktów jedynie kawa w kubku mnie zainteresowała ( inne produkty najpierw dokładnie "obadam" nim kupię), ale pewnie cena będzie odstraszała. Pamiętam jak w tamtym roku przy okazji gazetki herbaciano-kawowej taka kawa kosztowała 9,99 za 100g prawie wcale nie opłacalne, a raczej na pewno nie zrobią tak dużego kubka, by zmieścić 200g...
Pożyjemy zobaczymy... Co do akcji z książkami to póki co w spisie nic ciekawego nie znalazłam - a szkoda, bo za 4,99 to aż grzech nie brać XD zobaczymy jakie tytuły trafią do moich biedronek
|
|
|
|
#630 | |||
|
Holy Crap!
|
Cytat:
Cytat:
Na jaki produkt głosowałaś? Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

Rok temu mogłam kupić taką na przecenie po 8zł ale wszystkie były uszkodzone to nie brałam... teraz nie będę czekać na przecenę - kupię w tradycyjnej a jak przy okazji kiedyś je przecenią i będą w dobrym stanie to też wezmę (wtedy wyjdzie że zapłaciłam za patelnię trochę mniej ;D )

Ot taka promocja
Ale muszę powiedzieć, że bardzo mi posmakowała, dużo lepsza od zwykłej biedronkowej