Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-04, 11:02   #2011
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Kaja Ty to jesteś z tym porodem... straszysz nas tylko

Milly współczuję sytuacji z mamusiami, ale podtrzymuję opinie dziewczyn - powinnaś im serdecznie podziękować za "pomoc"...

My wczoraj zostaliśmy zaproszeni do kuzyna Tża, bo okazało się że mój Tż będzie chrzestnym ich córki. Imprezę zaplanowali na 4 lipca, to są akurat mojego Tża urodziny. Gorąco u nich w domu jak w saunie, a dziecko przykryte kocami, matko święta.. współczuję tej małej
W ogóle dowiedziałam się, że położne kazały jej przez 8 tygodni szeroko pieluchować bez żadnego wskazania ortopedycznego, ot tak, profilaktycznie...

Bo ja tak lubię

GdZie ten tz

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 11:19   #2012
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Bo ja tak lubię
ta adrenalina...

kuuuuuuuurde, koleżanki do mnie przychodzą za dwie godziny, a ja nieogarnięta, niewyspana i w domu syf
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 11:24   #2013
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Hej, melduje się ze szpitala

Po wczorajszych seksach dostałam boli. Takich meega i o 3 przyjechliśmy na ip.
Całą noc nie spałam, jestem zombie..
Na ktg pisze się niewiele a mnie boli w chuj..

Położna mnie badała 3 razy i ze nic itd a teraz badała mnie ginka i m
mówi ze ładnie, 5 cm, poród się rozpoczął i mam iść spać dopóki mogę.
Mogli by mi dac coś żeby trochę się rozkręciły.. :/
Myślałam że to już ale czytałam że znowu nic z tego
Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was

Tassia, Marta gratulacje i kciuki żeby maluszki wrociły jak najszybciej do formy!
Fajnie wyglada na pierwszej stronie tyle juz naszych Maluszkow jest na swiecie

pisałyście o spaniu z dzieckiem że to niebezpieczne - w moim szpitalu byl NAKAZ zeby spac z maluchem razem,nie wolno bylo odkladac do lozeczek - jezdzace lozeczka byly tylko jak ktos przychodzil malucha zabrac na badania albo sluzyly jako przewijak. Dzieci mialy spac z mamami zeby tworzyla sie wiez.
Na poczatku bylam przerazona ze zgniate,potem sie oswoiłam. Ale Milenka się przyzwyczaiła i teraz najchetniej chce tylko z nami spać... a tż nie jest tak czujny jak ja i sie boje....

My juz jestesmy w domku i tez kryzys z karmieniem. Mala malo pije,plytko chwyta sutki, mam cale pogryzione. Waga mocno spada. Powinna jesc co 2h ale ona nie chce,zamyka dziob i jej nie zmusisz :P
Odciagam laktatorem i probuje tak dokarmiac jak nam ssanie nie idzie...
Do teho tez wczoraj miałam kryzys. A wlasciwie 2. Tesciowa i moja matka
Tesciowa:najchetniej by u nas zamieszkała. Jak nie mam nic przeciwko temu,żeby ktos inny zajmowal sie mala,trzymal ja itp to ona mnie wykonczy...chce przewijac,kapac,karmic z butelki...gapi mi sie na sutki jak karmie,daje milion dobrych rad w stylu- nie wychodzcie z dzieckiem przez miesiac z domu, musicie kapac codziennie-poucza mnie....a sama beztrosko zostawia moja coreczke na wysokim przewijaku bez zadnych zabezpieczen zamiast odlozyc do lozeczka. Wg o mala slabo dbam glodze i PRZEZE MNIE nie je.
Moja mamusia: na 4 dzien po porodzie:eeee ale ty masz duzy brzuch,kolejne dziecko tam nosisz? Jak mozna miec TAKI brzuch po porodzie,zrob cos z tym ! (#@#&# mać, a wiecie jaka bylam zadowolona z tego brzucha,ze fajny,ze jeszcze troche czasu i bedzie ok, a tu jakbym w pysk dostala ) No i reszta standard:przykrywanie dziecka lezacego w pajacu i owinietego kocykiem (za oknem 30 stopni, w mieszkaniu cieplo,okna zamkniete) gruba kolderka bo MARZNIE i kolejne cenne rady
Jeszcze jak do tego wszystkiego polozna powiedziala ze Malutka dalej traci na wadze (ale sama widziala ze nie chce jesc,a jak zasnie i nie jest glodna to nie ma sposobu zeby krolewna zechciala buzie otworzyc laskawie na cyca i mowila ze moze po prostu ten tym tak ma) to zamiast sie cieszyc z jej obecnosci i tego ze jestesmy w domku to ryczalam pol dnia bo juz sie cholernie wyrodna matka przez to wszystko czulam
mam nadzieje ze to po prostu hormony...ale mialam juz dosc)
Milly jestem tego samego zdania co dziewczyny

Cytat:
Sialala nic.się.nie dzieje.. Lalalala.. Wykituje. Jeszcze pół godziny czekam na tza i wtedy idę poinformować ich ze w związku z tym ze nie chcą mi pomóc przyspieszyć skurczy to ja wylaze i idę nazrec się kielby z grilla.
Aaa no jak kielba. .
Cytat:

Milly współczuję sytuacji z mamusiami, ale podtrzymuję opinie dziewczyn - powinnaś im serdecznie podziękować za "pomoc"...

My wczoraj zostaliśmy zaproszeni do kuzyna Tża, bo okazało się że mój Tż będzie chrzestnym ich córki. Imprezę zaplanowali na 4 lipca, to są akurat mojego Tża urodziny. Gorąco u nich w domu jak w saunie, a dziecko przykryte kocami, matko święta.. współczuję tej małej
W ogóle dowiedziałam się, że położne kazały jej przez 8 tygodni szeroko pieluchować bez żadnego wskazania ortopedycznego, ot tak, profilaktycznie...
No tak to jest z tymi położnymi właśnie ze często ich zdania się znacznie różnią od siebie

Helloł

Wczoraj w końcu było Ale w gumce bo chyba nie do końca byłam zdecydowana już rodzić...ale tak się zastanawiam ....

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 11:29   #2014
Princesika
Zakorzenienie

A my dzis odpoczywamy jakis grill po poludniu a potem do Krakowa na lody
bylam u okulisty wczoraj kolejnego i nie mam wskazan do cc, mam to wypisane czarno na białym.
Stary 2015-06-04, 11:29   #2015
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:

Ja tam się nie znam w ogóle na takich rzeczach ale mi położna powiedziała, że jeśli będę prawidłowo zakładać pampersa to dziecko będzie miało dobrze rozstawione biodra i nie będzie potrzebne żadne szerokie pieluchowanie tetra.
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 11:43   #2016
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Hej, melduje się ze szpitala

Po wczorajszych seksach dostałam boli. Takich meega i o 3 przyjechliśmy na ip.
Całą noc nie spałam, jestem zombie..
Na ktg pisze się niewiele a mnie boli w chuj..

Położna mnie badała 3 razy i ze nic itd a teraz badała mnie ginka i mówi ze ładnie, 5 cm, poród się rozpoczął i mam iść spać dopóki mogę.
Mogli by mi dac coś żeby trochę się rozkręciły.. :/
A już myślałam, że jak doczytać do końca to już będzie po wszystkim a tu kaja lepiej Szykuj się na grilla
Cytat:
Nadrobiłam Was

Tassia, Marta gratulacje i kciuki żeby maluszki wrociły jak najszybciej do formy!

pisałyście o spaniu z dzieckiem że to niebezpieczne - w moim szpitalu byl NAKAZ zeby spac z maluchem razem,nie wolno bylo odkladac do lozeczek - jezdzace lozeczka byly tylko jak ktos przychodzil malucha zabrac na badania albo sluzyly jako przewijak. Dzieci mialy spac z mamami zeby tworzyla sie wiez.
Na poczatku bylam przerazona ze zgniate,potem sie oswoiłam. Ale Milenka się przyzwyczaiła i teraz najchetniej chce tylko z nami spać... a tż nie jest tak czujny jak ja i sie boje....

My juz jestesmy w domku i tez kryzys z karmieniem. Mala malo pije,plytko chwyta sutki, mam cale pogryzione. Waga mocno spada. Powinna jesc co 2h ale ona nie chce,zamyka dziob i jej nie zmusisz
Tesciowa:najchetniej by u nas zamieszkała. Jak nie mam nic przeciwko temu,żeby ktos inny zajmowal sie mala,trzymal ja itp to ona mnie wykonczy...chce przewijac,kapac,karmic z butelki...gapi mi sie na sutki jak karmie,daje milion dobrych rad w stylu- nie wychodzcie z dzieckiem przez miesiac z domu, musicie kapac codziennie-poucza mnie....a sama beztrosko zostawia moja coreczke na wysokim przewijaku bez zadnych zabezpieczen zamiast odlozyc do lozeczka. Wg o mala slabo dbam glodze i PRZEZE MNIE nie je.
Moja mamusia: na 4 dzien po porodzie:eeee ale ty masz duzy brzuch,kolejne dziecko tam nosisz? Jak mozna miec TAKI brzuch po porodzie,zrob cos z tym ! (#@#&# mać, a wiecie jaka bylam zadowolona z tego brzucha,ze fajny,ze jeszcze troche czasu i bedzie ok, a tu jakbym w pysk dostala ) No i reszta standardrzykrywanie dziecka lezacego w pajacu i owinietego kocykiem (za oknem 30 stopni, w mieszkaniu cieplo,okna zamkniete) gruba kolderka bo MARZNIE i kolejne cenne rady
Jeszcze jak do tego wszystkiego polozna powiedziala ze Malutka dalej traci na wadze (ale sama widziala ze nie chce jesc,a jak zasnie i nie jest glodna to nie ma sposobu zeby krolewna zechciala buzie otworzyc laskawie na cyca i mowila ze moze po prostu ten tym tak ma) to zamiast sie cieszyc z jej obecnosci i tego ze jestesmy w domku to ryczalam pol dnia bo juz sie cholernie wyrodna matka przez to wszystko czulam
U nas położna w sr mówiła ze rodziców trzeba odpedzac. Ze ma się tworzyć więź między rodzicami a noworodkiem. A mamy mogą pomóc ale jedynie w ugotowaniu obiadu czy posprzataniu wiec przy następnych uwagach spróbuj im to delikatnie powiedzieć

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
bylam u okulisty wczoraj kolejnego i nie mam wskazan do cc, mam to wypisane czarno na białym.
Ale cie wymeczą ci okulisci. Może gin ci wpisze wskazania do cc.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Dzisiaj mam grilla i w sobotę, a jutro urodziny Tża, wieczorem miałam jakieś bóle ale przeszły mam nadzieje ze mały do przyszłego tygodnia wytrzyma i da mamusi się jeszcze najeść
Stary 2015-06-04, 11:45   #2017
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

No tak to jest z tymi położnymi właśnie ze często ich zdania się znacznie różnią od siebie

Helloł

Wczoraj w końcu było Ale w gumce bo chyba nie do końca byłam zdecydowana już rodzić...ale tak się zastanawiam ....
No nie wiadomo której słuchać!

Woooow

Cytat:
Wymęczysz się tym lataniem..

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Ja tam się nie znam w ogóle na takich rzeczach ale mi położna powiedziała, że jeśli będę prawidłowo zakładać pampersa to dziecko będzie miało dobrze rozstawione biodra i nie będzie potrzebne żadne szerokie pieluchowanie tetra.
No ja też tak myślę.. Jeszcze ortopeda nie zobaczył dziecka, a te już wiedzą, że trzeba pieluchować

Aha i jeszcze powiem Wam coś. Wczoraj ta mała zaczęła płakać, bo była głodna. Wzięłam ją na ręce, bo jej mama szykowała mleko, a tu taaaaaaaaaaki ryk głośny w środku nocy, że aż się cała zestresowałam i sobie pomyślałam, że nie chcę dzieckaaaa
22.06.2015
Stary 2015-06-04, 11:49   #2018
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:

Woooow

No ja też tak myślę.. Jeszcze ortopeda nie zobaczył dziecka, a te już wiedzą, że trzeba pieluchować

Aha i jeszcze powiem Wam coś. Wczoraj ta mała zaczęła płakać, bo była głodna. Wzięłam ją na ręce, bo jej mama szykowała mleko, a tu taaaaaaaaaaki ryk głośny w środku nocy, że aż się cała zestresowałam i sobie pomyślałam, że nie chcę dzieckaaaa
Hahah tak może być niestety u naszych dzieci ;-) Jeszcze spoko jak jest głodne czy ma mokro bo jesteś w stanie temu zaradzić ale kolki, albo gdy zęby idą i nie możesz pomóc... Albo w ogóle nie wiesz co mu jest... Masakra! też mnie to trochę przeraża ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 11:54   #2019
Princesika
Zakorzenienie

U mnie tej sytuacji sn chyba, ze bedzie ciezko to zeby mnie nie forsowac decyzja o cc. Ale planowanego nie bedzie.
kurde tak napuchlam w tym Krakowie, ze nie mam kostek
Stary 2015-06-04, 11:55   #2020
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
zwariować można

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość

U nas położna w sr mówiła ze rodziców trzeba odpedzac. Ze ma się tworzyć więź między rodzicami a noworodkiem. A mamy mogą pomóc ale jedynie w ugotowaniu obiadu czy posprzataniu wiec przy następnych uwagach spróbuj im to delikatnie powiedzieć
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 12:12   #2021
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Będzie dobrze

Cytat:

Woooow

Heh i wtedy koniec z rozesmianyn dzieckiem z reklamy zresztą moje zdanie jest takie że że swoim dzieckiem to jakoś tak inaczej jest
Cytat:
Hahah tak może być niestety u naszych dzieci ;-) Jeszcze spoko jak jest głodne czy ma mokro bo jesteś w stanie temu zaradzić ale kolki, albo gdy zęby idą i nie możesz pomóc... Albo w ogóle nie wiesz co mu jest... Masakra! też mnie to trochę przeraża ;-)
No bywa...BTW u nas przy okresie zabkowania bardzo pomagał Viburcol

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 12:19   #2022
pszczoua
Zakorzenienie

Milly, widzę ze Twoja mama rzuca takimi komplementami jak moja teściowa pierwsze co usłyszałam po wyjsciu ze szpitala 2 doby po porodzie to ze mi brzuch został

Kaja, mam nadzieję ze z tego grilla prosto na porodowke pojedziesz. Ja się też zdążyłam grilla najesc i jechalam rodzic

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Szuu a ty się tak nie wymiguj ta piękna pogoda Na plażę z Konradem leżącym w wozeczku też możesz chodzić. U nas wszyscy się pukali w czoło ze bierzemy Tymka do zoo 9 dni po porodzie. W zoo 23 stopnie, cieplej niz w domu, w wózku nie wieje więc o co chodzi? Teraz mam w domu siedziec bo mi sie dziecko urodziło? No way
Stary 2015-06-04, 12:41   #2023
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Szuu a ty się tak nie wymiguj ta piękna pogoda Na plażę z Konradem leżącym w wozeczku też możesz chodzić. U nas wszyscy się pukali w czoło ze bierzemy Tymka do zoo 9 dni po porodzie. W zoo 23 stopnie, cieplej niz w domu, w wózku nie wieje więc o co chodzi? Teraz mam w domu siedziec bo mi sie dziecko urodziło? No way
Teraz to Ty jesteś matka polka i powinnaś siedzieć zamknięta w domu. Jak ja tego nienawidzę. Skoro się dobrze czujesz i wszystko jest ok to se możesz nawet maraton biec.

Kaja widzę, że mała się z Tobą ładnie bawi. W końcu jednak musi wyjść. Co do samego porodu wczoraj znalazłam coś takiego http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/K...terwencji.html i po tym stwierdziłam, że cokolwiek nie zrobię to będzie źle. Oczywiście na tej stronie znieczulenie też jest złe i przez to dziecko albo skończy jako narkoman albo konieczne będą kleszcze.

U mnie nadal nic
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 12:46   #2024
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobiłam Was

My juz jestesmy w domku i tez kryzys z karmieniem. Mala malo pije,plytko chwyta sutki, mam cale pogryzione. Waga mocno spada. Powinna jesc co 2h ale ona nie chce,zamyka dziob i jej nie zmusisz :P
Moja mamusia: na 4 dzien po porodzie:eeee ale ty masz duzy brzuch,kolejne dziecko tam nosisz? Jak mozna miec TAKI brzuch po porodzie,zrob cos z tym ! (#@#&# mać, a wiecie jaka bylam zadowolona z tego brzucha,ze fajny,ze jeszcze troche czasu i bedzie ok, a tu jakbym w pysk dostala ) No i reszta standard:przykrywanie dziecka lezacego w pajacu i owinietego kocykiem (za oknem 30 stopni, w mieszkaniu cieplo,okna zamkniete) gruba kolderka bo MARZNIE i kolejne cenne rady
Masakra.... Mame i tesciowa w kat...
A cobdo spania z dzieckiem yo to sa mity ze to niebezpieczne. Sa artykuly z przytaczanymi wynikami badan takie nowe (2014 i 2015) i nie stwierdzono aby to bylo niebezpieczne. Wiekszosc kultur spi ze swoimi dziecmi.

A wiecie ze przez przypadek dowiedzialam sie od takiej prawniczki ktora ma termin na lipiec ze jest ustawowy obowiazek spania w jednym pomiesCzeniu z dzieckiem do 3 miesiaca??? Jezrli np. Wydarzylaby sie w tym czasie smierc lozeczkowa albo cos to rodIcom mozna postawic zarzut nieumyslnego spowodowania smierci
W sumie ja i tak mam kolyske u siebie w pokoju ale mega mnie to zszokowalo ze jest takie prawo. Szukalam ale nie umialam znalezc.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Kochana dobrze że już jesteście w domu.
Co do wtrącania się w opiekę nad dzieckiem to ja bym grzecznie ale stanowczo powiedziała że dziękuję bardzo za rady ale będę robić to czy tamto tak jak uważam za stosowne.

A na karmienie może spróbuj przechodzić do innego pomieszczenia. Ja tak robiłam. A jakby się o to ktoś czepial możesz powiedzieć że tak kazała położna ze względu na problemy malutkiej z jedzeniem.

Trzymaj się dzielnie
Irmusia dobrze gada. Zresztą może jak dziecko nie będzie miało tyle widowni to naprawdę będzie lepiej jeść...

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 12:48   #2025
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Racja, kolek się boję bardzo

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Będzie dobrze

Heh i wtedy koniec z rozesmianyn dzieckiem z reklamy zresztą moje zdanie jest takie że że swoim dzieckiem to jakoś tak inaczej jest

No bywa...BTW u nas przy okresie zabkowania bardzo pomagał Viburcol
To też racja. Swoje dziecko się zna

Cytat:
Milly, widzę ze Twoja mama rzuca takimi komplementami jak moja teściowa pierwsze co usłyszałam po wyjsciu ze szpitala 2 doby po porodzie to ze mi brzuch został

Kaja, mam nadzieję ze z tego grilla prosto na porodowke pojedziesz. Ja się też zdążyłam grilla najesc i jechalam rodzic

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

To będzie grill rozpakowywacz

A Twoja teściowa to masakra... Tobie brzuch został niby?
22.06.2015
Stary 2015-06-04, 12:52   #2026
k a j a
Zakorzenienie

Wyszlam :p
Musiałam trochę poudawac ze Blanka.jest chora bo nie chciała mnie puścić!

Al jestem w domu
Wypilam kawę i niedługo jedziemy jeść

Przczoua haha no to ciekawe czy i.mnie weźmie po grillu
Szczerze to już wolę poczekać ba mojego gina

Lena
Stary 2015-06-04, 12:55   #2027
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Sialala nic.się.nie dzieje.. Lalalala.. Wykituje. Jeszcze pół godziny czekam na tza i wtedy idę poinformować ich ze w związku z tym ze nie chcą mi pomóc przyspieszyć skurczy to ja wylaze i idę nazrec się kielby z grilla.
Hahaha tak zrób!

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 13:30   #2028
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

A wiecie ze przez przypadek dowiedzialam sie od takiej prawniczki ktora ma termin na lipiec ze jest ustawowy obowiazek spania w jednym pomiesCzeniu z dzieckiem do 3 miesiaca??? Jezrli np. Wydarzylaby sie w tym czasie smierc lozeczkowa albo cos to rodIcom mozna postawic zarzut nieumyslnego spowodowania smierci
W sumie ja i tak mam kolyske u siebie w pokoju ale mega mnie to zszokowalo ze jest takie prawo. Szukalam ale nie umialam znalezc.
ciekawe hmmmm

Jak Michał?
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 13:39   #2029
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Milly - ja od poczatku na karmienie chodzilam do sypialni, przynajmniej przy tesciach. Matka i dziecko spokoju potrzebuja a nie ciaglego ciamkania i dziamdziolenia nad glowa. Jak ty bedziesz spokojniejsza to moze i dziecie lepiej bedzie jadlo.
Teraz wogole mi nie wygodnie karmic na lezaco, albo inaczej, cora sie wscieka wtedy i siedze z nia ale i tak bede wychodzic na karmienie, zawsze to chwila spokoju i zlapania oddechu.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 13:45   #2030
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Milly - ja od poczatku na karmienie chodzilam do sypialni, przynajmniej przy tesciach. Matka i dziecko spokoju potrzebuja a nie ciaglego ciamkania i dziamdziolenia nad glowa. Jak ty bedziesz spokojniejsza to moze i dziecie lepiej bedzie jadlo.
Teraz wogole mi nie wygodnie karmic na lezaco, albo inaczej, cora sie wscieka wtedy i siedze z nia ale i tak bede wychodzic na karmienie, zawsze to chwila spokoju i zlapania oddechu.
Oesu jak mnie wkurzało jak karmiłam i teściowa mi nad cyckiem wisiała.. Ja wychodzilam a ta lazla za.mną i się gapila :/

Lena
Stary 2015-06-04, 13:52   #2031
siacha_ck
Zakorzenienie

Princesika, ale Ci lekarze namieszają w głowie. Ciekawe co teraz Twój gin na to?

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 13:53   #2032
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Oesu jak mnie wkurzało jak karmiłam i teściowa mi nad cyckiem wisiała.. Ja wychodzilam a ta lazla za.mną i się gapila :/
No wlasnie.. ja sie zamykalam w sypialni ale i tak kiedys uslyszalam ze chce wejsc i sobie popatrzec. Yyyyy... Na szczescie maz wtedy cos powiedzial.

Jak chodzilam do rodzicow moj tata nie wchodzil do pokoju jak u nich karmilam, w ogole jakas prywatnosc tam mialam, chyba ze sama chcialam siedziec, gadac i karmic to ok ale dziwi mnie takie zalozenie ze bede karmic przy wszystkich, jakos mi sie to nie widzi przy tesciach, tacie, szwagrze itp...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 13:56   #2033
siacha_ck
Zakorzenienie

Dzisiaj Tz-et wystraszył się jak jechaliśmy do teściowej. Zaswędziało mnie udo i się podrapałam a ten myślał, że sprawdzam czy mi wody odchodzą Widziałam to przerażenie w jego oczach.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 13:57   #2034
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie.. ja sie zamykalam w sypialni ale i tak kiedys uslyszalam ze chce wejsc i sobie popatrzec. Yyyyy... Na szczescie maz wtedy cos powiedzial.

Jak chodzilam do rodzicow moj tata nie wchodzil do pokoju jak u nich karmilam, w ogole jakas prywatnosc tam mialam, chyba ze sama chcialam siedziec, gadac i karmic to ok ale dziwi mnie takie zalozenie ze bede karmic przy wszystkich, jakos mi sie to nie widzi przy tesciach, tacie, szwagrze itp...
Mam te same odczucia. Mi teść potrafił nad cyckiem stać i do Julka gadać Na szczęście TZ mu coś powiedział. U moich rodziców zawsze była prywatność, maja taki mały pokoik koło salonu i tam zawsze chodziłam, nikt mi nie przeszkadzał. Teraz póki co jest ok. Wychodzę i sobie karmie w pokoju Julka a goście w tym czasie się nim zajmują
Stary 2015-06-04, 14:00   #2035
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Wyszlam :p
Musiałam trochę poudawac ze Blanka.jest chora bo nie chciała mnie puścić!

Al jestem w domu
Wypilam kawę i niedługo jedziemy jeść

Przczoua haha no to ciekawe czy i.mnie weźmie po grillu
Szczerze to już wolę poczekać ba mojego gina

udanego grilla
nie chciała cię puścić, a niby po co masz tam siedzieć jak nic się nie dzieje a oni nie planują nic działać

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Mam te same odczucia. Mi teść potrafił nad cyckiem stać i do Julka gadać Na szczęście TZ mu coś powiedział. U moich rodziców zawsze była prywatność, maja taki mały pokoik koło salonu i tam zawsze chodziłam, nikt mi nie przeszkadzał. Teraz póki co jest ok. Wychodzę i sobie karmie w pokoju Julka a goście w tym czasie się nim zajmują
Cytat:

ja sobie nie wyobrażam żeby ktoś patrzył jak karmię
powiedziałabym że karmię piersią i potrzebujemy wtedy intymności i spokoju.
Nie wyobrażam sobie wleźć komuś do pokoju i gapić się na jego cycki ludzie to są dziwni

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-06-04 o 14:02
Stary 2015-06-04, 14:05   #2036
industria
Zakorzenienie

mamy kolejny piękny dzień bez kostek...

kaja, ale cie twoja młoda robi w bambuko

milly, oszalałabym z takimi "mamuśkami" musisz być asertywna! sama sobie poradzisz z maleństwem lepiej niż z takimi frustrującymi uwagami nad uchem......
ja sie obawiam że po urodzeniu nasłucham sie o swojej "bezczelności".....lu dzie niestety nie odróżniają tego od asertywności....trudno ich problem

a na karmienie też mam zamiar wychodzić do innego pokoju. a jak ktoś za mną bedzie lazł to wygonie i już. jak bede szła kupe to też bedą za mną łazić?
Stary 2015-06-04, 14:09   #2037
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
mamy kolejny piękny dzień bez kostek...
wczoraj przypomniały mi się Twoje słowa o stopach jak fiona... pierwszy raz widziałam swoje kostki w takim stanie
22.06.2015
Stary 2015-06-04, 14:18   #2038
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:

Masakra moi teściowie tez tak maja ogolnie rodzinka meza, jak żona szwagra była w ciazy to tez do niej mówili, ze jest nie poważna bo wychodzi z tarasu karmić dziecko,
Ciekawe czy one miały płaski brzuch z widocznymi mięśniami po porodzie? Boże jak tak mozna same to przechodziły a teraz gadają jakie to one niby idealne, moja teściowa 2 miesiace po juz ważyła mniej niz przed ciąża bo sie ruszała i sprzątała, bo ja ☠☠☠☠a leze i w domu brudno ehhhhhhhhh dobrze, ze moja rodzinka jest z innej bajki

Tez mam grila dzis tz przychodzą do nas przyjaciele i szwagier z żona

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

U mnie panuje powiedzonko ze mam stopy jak hobbit
Stary 2015-06-04, 14:20   #2039
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Dzisiaj Tz-et wystraszył się jak jechaliśmy do teściowej. Zaswędziało mnie udo i się podrapałam a ten myślał, że sprawdzam czy mi wody odchodzą Widziałam to przerażenie w jego oczach.
chłop już stan przedzawałowy

Cytat:

Nie wyobrażam sobie by ktoś nade mną stał jak karmię a zwłaszcza teściu

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

a na karmienie też mam zamiar wychodzić do innego pokoju. a jak ktoś za mną bedzie lazł to wygonie i już. jak bede szła kupe to też bedą za mną łazić?
Też tak będę robić, na czas karmienia wychodzić z pokoju, jest to jakby nie patrzeć kwestia intymna.. Nie mam zamiaru świecić cycami

Kaja smacznego! Najedz się do syta i wieczorem na porodowke

Szuu jak ja Ci zazdroszczę tej bliskości do morza... Ale mi się zamarzyła plaża.....
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-04, 14:37   #2040
mehja
Zakorzenienie

Kurcze jak mi się nie chce tej drugiej nogi golić

Tassia, Marta
jak wasze niunie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości