Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-05, 13:34   #2161
mehja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII

Rybka no ciekawe czy coś się rozkręci dawaj znać

Szuu a ty znowu straszysz! jesteś dyżurną, masz siedzieć w dwupaku do końca! bo w końcu ja tu sama zostanę
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 13:36   #2162
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Wychodzimy dzis do domu
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 13:37   #2163
201710041131
Konto usunięte

Nie, ja jeszcze nie! Bo ładna pogoda! I gbs nie mam zrobione!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 13:41   #2164
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Wychodzimy dzis do domu
Super!

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Przyszedł mi rożek z allegro. Chciałam taki do szpitala, a przyszedł bardzo ładny. Nie spodziewałam się, bo brałam najtańszy z możliwych.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 13:46   #2165
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Wychodzimy dzis do domu

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

no tak! przede wszystkim ta pogoda

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Super!

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Przyszedł mi rożek z allegro. Chciałam taki do szpitala, a przyszedł bardzo ładny. Nie spodziewałam się, bo brałam najtańszy z możliwych.

nieraz tak jest; albo dajemy za cos full kasy a to zwykłe ścierwo jest...
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 13:47   #2166
mehja
Zakorzenienie

Monika ale super!!!

Rybka ja też zamawiałam na All takie tanie i przyszły śliczne. A dwa razy droższe w sklepie wyglądały dwa razy gorzej
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 13:51   #2167
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

nieraz tak jest; albo dajemy za cos full kasy a to zwykłe ścierwo jest...
Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Rybka ja też zamawiałam na All takie tanie i przyszły śliczne. A dwa razy droższe w sklepie wyglądały dwa razy gorzej
Już się pierze
Humor mi się poprawił, taka głupotka a cieszy!

06.09.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-05, 13:51   #2168
201710041131
Konto usunięte

No ja tez mam z tych tanich a jest super

Monika to świetna wiadomość!

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 14:19   #2169
k a j a
Zakorzenienie

Jq mam rożek z pepco i mi się bardzo podoba a ostatnio widziałam takie fajne w zygzaki, granatowe

Mnie krzyż przestał boleć, ale zaczął tak brzuch.. I wgl mam wrażenie że mała jakoś dziwacznie leży, tak centralnie na środku..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 14:31   #2170
haniula1803
Rozeznanie

U mnie piękna pogoda od wczoraj, wczoraj też pół rodziny się wbilo na grila co by zobaczyć czy nie radzę i jak się mam mam nadzieje że już dzisiaj nikt nie wpadnie bo leżę i się opalam

QUOTE=k a j a;51646924]Jq mam rożek z pepco i mi się bardzo podoba a ostatnio widziałam takie fajne w zygzaki, granatowe

Mnie krzyż przestał boleć, ale zaczął tak brzuch.. I wgl mam wrażenie że mała jakoś dziwacznie leży, tak centralnie na środku..[/QUOTE]

Kaja - Moja tez tak właśnie środkowo - centralnie się dzisiaj ułożyła jak by mówiła jestem gotowa do startu do tego coś glutowo - czopowego znajduje na papierze po toalecie ale nie wiele tego jest na razie

Monia - super ze wychodzicie nie ma jak to w domu
Tassia - super ze z małym lepiej teraz już napewno wszystko będzie ok
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 14:32   #2171
country111
Zakorzenienie

Jedyny pozytyw tej ca łej sytuacji jest taki,że nazarłam sie Maca i przez chwile było mi dobrze. Ogólnie to mam problem ze zwolnieniem i
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-05, 15:03   #2172
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Dorwałam się wreszcie do lapka i korzystam z faktu, że moi chłopcy szleją w ogrodzie na trampolinie- to był strzał w dziesiątkę

Dopadło mnie wicie gniazda toteż ze względu na to, że dziś nie mam bólu małpowego, ani krzyżowego (wczoraj cały dzień mnie męczyło) to poprałam firanki i zasłony, wyszorowałam łazienkę, wyprasowałam firanki, zmieniłam pościel, a teraz mam już zakaz robienia czegokolwiek poza zajmowaniem się Leosiem i sobą.

Mam bardzo spuchnięte stopy Nawet po nocy to to nie złazi.... Mam nadzieję, że jak ginka zobaczy to w środę to uda mi się wynegocjować termin cc w przeciągu tygodnia.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Wyciągnęli maluszka z inkubatora. Nie mam go jeszcze bo go monitorują ale oddycha całkiem sam
bardzo sie cieszę prześliczny jest

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Dzień dobry! U mnie cisza... Do wtorku coraz bliżej, niech on w końcu sam wyskoczy! A byłam taka pewna, że nie przenoszę
do wtorku jeszcze chwilka jest, może sam wyjdzie jednak

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
super

Ciekawe jak maluszek Marty? Mam nadzieję że też lepiej rosi:
też mam nadzieję, ze malutki wyszedł już na prostą

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Hejoo ;* a ja już wyleguje się na kocuku nad jeziorem Tż ma drugie zmiany, więc raniutko zebraliśmy manatki by z pogody skorzystać iii grill wjedzie
ale fajnie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
szkoda,że żadna z nich już raczej dzieci mieć nie będzie bo tez bym je chętnie pownerwiała takim gradobiciem pytań
wczoraj sprzedaliśmy auto i jak na złość nie ma teraz za dużo tych modeli aut które chcieliśmy kupić wiec został nam skuter na którym tz popędziło dziś do pracy śmieliśmy się że na porodówkę tez mnie skuterem zabierze
hehe, będzie oryginalnie

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

zawsze jak jest jakieś święto to chrzanią mi sie dni tygodnia i myślałam że dziś poniedziałek
mam tak samo

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
To ja pozdrawiam z oddziału ginekologicznego, miałam zrobić sobie tylko ktg a w poniedziałek w razie gdyby nic się nie działo cc, a tu młoda zrobiła psikusa i spała ciągle. Za to teraz się giba a mnie szlak trafia że tu siedze😞 Prowaxzący lekarz będzie po 14 i ciekawe co zadecyduje....
buuu to teraz Cię już nie wypuszczą w dwupaku?

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

Ja po wizycie. Nie wcisnę się w kolejkę raczej.. Lekarz twierdzi, że do 21 czerwca powinnam urodzić, ale też może się to zdarzyć jutro, pojutrze... albo za 3 tygodnie.
Według usg dzieć mój waży 3 kg równiutkie, a głowę ma wciśniętą w spojenie łonowe
taaak uwielbiam tę precyzję w wypowiedziach lekarzy Tyle to i my same wiemy

Cytat:
Ale się obżarłam pierożkami z mięsem... a jeszcze arbuz na mnie czeka!
ooo zeżarłabym pierożki z mięskiem. A zeżarłam 3 naleśniki z dżemem i też były mniamuśne- mąż mi zrobił

Cytat:
u mnie nie ma czegoś takiego jak dzień bez tapety
ja jak nigdzie nie idę w sensie do pracy czy na zakupy czy w odwiedziny, to nie nakładam tapety. Niech sobie skóra oddycha

Cytat:

Nie mogę chodzić, tak mnie spojenie i pachwiny bolą. A tak chwaliłam tą ciążę

noo ja też bardzo długo nie narzekałam, a teraz końcówka daje popalić

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Tz znowu dziś wyjeżdża na cały weekend wiec zostaje sama, mam nadzieje ze nic sie nie wydarzy a zwłaszcza nie w nocy. No nic będę zaciskać nogi do niedzieli.
oby do niedzieli nic się nie wydarzyło

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Mi się w ogóle odechciało rodzić. Jestem tak przeziębiona, że nie wyobrażam sobie męczyć się teraz jeszcze na porodówce. Katar nie daje mi żyć. A w buzi to jakaś masakra!!! Gardło napierdala! Dziąsła krwawią! Rosną dwie ósemki co mnie z lekka boli, do tego zasysają mi polik do środka podczas jedzenia i zagryzłam go już milion razy! Mam dwie afty! I całe usta od strony wewnętrznej popękane! Jestem przez to tak rozdrażniona, że bez kija nie podchodź!!!!
ojej, faktycznie Cię dopadło... Zdrówka kochana

Cytat:

U mnie chyba coś zaczyna się ruszać, bo mam bóle krzyża jak przed okresem i podbrzusze mnie pobolewa...
no ciekawe czy u Ciebie te bóle coś oznaczają. Ja mam małpowe bóle od trzech wieczorów, a wczoraj cały dzień mnie męczyło... I jeszcze w krzyżu bolało jak na @ właśnie. Dziś spokój.

Cytat:

Idąc za ciosem umówiłam sie na przyszły tydzień do fryzjera na odrosty i regulację brwi. Oby się nic nie wydarzyło i dotrę tam
no ja muszę do fryzjera w poniedziałek! Mówię Frankowi, że najpierw fryzjer a potem pierwsze spotkanie
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-05, 15:07   #2173
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodzimy dzis do domu
cudownie
zdrówka dla Dominiczki

Cytat:

no ja zrobiłam tak samo jak Ty i mój też jest świetny Już w torbie spakowany

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Jedyny pozytyw tej ca łej sytuacji jest taki,że nazarłam sie Maca i przez chwile było mi dobrze. Ogólnie to mam problem ze zwolnieniem i
kurde a może powinnaś się w zusie dowiedzieć czy nie mozesz zacząć macierzyńskiego już
Stary 2015-06-05, 15:19   #2174
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
kurde a może powinnaś się w zusie dowiedzieć czy nie mozesz zacząć macierzyńskiego już
Oczywiście, że mogę ale to mnie korzystne dla mnie. Już od dwóch tygodni mogłabym być na macierzyńskim. Chyba nie mam nerwów prosić się o zwolnienie. Zośka mogła by już wyjśc to by rozwiązało wszystkie problemy.
Zastanawia mnie tylko, ze u mnie lekarz powiedział że w środę do szpitala jakby co a Ilonus już we wtorek się wybiera
Stary 2015-06-05, 15:37   #2175
k a j a
Zakorzenienie

Bony znów mnie pobolewa krzyż i jak na @. Do tego mleko mi w cyckach się zbiera..

Wykitujeee

Lena
Stary 2015-06-05, 15:51   #2176
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Bony znów mnie pobolewa krzyż i jak na @. Do tego mleko mi w cyckach się zbiera..

Wykitujeee
No nie Ta Lena to sie zdecydowac nie moze.
Stary 2015-06-05, 16:11   #2177
haniula1803
Rozeznanie

A zapomniałam była u mnie wczoraj kuzynka co jest położna i mówiła ze olejek rycynowy naprawdę działa także jak któraś zdesperowana to niech sunie do apteki
Stary 2015-06-05, 16:14   #2178
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
No nie Ta Lena to sie zdecydowac nie moze.
To na pewno nie we mnie

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
A zapomniałam była u mnie wczoraj kuzynka co jest położna i mówiła ze olejek rycynowy naprawdę działa także jak któraś zdesperowana to niech sunie do apteki
Ja mam w łazience, ale żem nie zdesperowana jeszcze

Lena
Stary 2015-06-05, 16:18   #2179
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam, że owszem może jest skuteczny jako wywoływacz, ale może dodatkowo spowodować mega biegunkę. A to tak w sumie średnio rodzić z mega rozwolnieniem. Ja nie będę kusić losu.

06.09.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-05, 16:24   #2180
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:

my mamy aktualnie tylko crossa, na którym sobie jeździ Tż. Ale wyszukał już dla nas swoją wymarzoną audi, tylko nie może jechać w ten weekend po nią, bo jako jedyny został na posterunku w razie porodu

Ja po wizycie. Nie wcisnę się w kolejkę raczej.. Lekarz twierdzi, że do 21 czerwca powinnam urodzić, ale też może się to zdarzyć jutro, pojutrze... albo za 3 tygodnie.
Według usg dzieć mój waży 3 kg równiutkie, a głowę ma wciśniętą w spojenie łonowe
Cytat:
ja też ciągle myślę że jest poniedziałek!

ale na ktg ok?

Zjadłam nalesniki z serem i truskawkami a teraz popijam mrożoną kawkę

no i ogoliłam drugą nogę
auto już znalezione jedziemy jutro obejrzeć kurde tyle się napisałam i wizaż coś szwankuje i wszystko mi wcięło

heheh ja tez muszę wieczorem poleżeć wannie i nogi ogolić przydało by się włosy zafarbować le chyba nie mam weny na to... chociaż może lepiej teraz bo później będzie gorzej żeby to ogarnąć, i paznokcie tez trzeba zrobic co 1.5 tyg muszę kłaść żel bo tak mi szybko rosną
Stary 2015-06-05, 16:28   #2181
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że mogę ale to mnie korzystne dla mnie. Już od dwóch tygodni mogłabym być na macierzyńskim. Chyba nie mam nerwów prosić się o zwolnienie. Zośka mogła by już wyjśc to by rozwiązało wszystkie problemy.
Zastanawia mnie tylko, ze u mnie lekarz powiedział że w środę do szpitala jakby co a Ilonus już we wtorek się wybiera
no ja rozumiem, że niekorzystne to dla Ciebie. No ale jeśli l4 Ci się skończyło to coś musisz mieć do daty porodu przecież. A jakiś znajomy internista nie może Ci wypisać zwolnienia? Kurde porąbane to wszystko.. Nie rozumiem dlaczego Twój gin Ci nie wypisał chociaż do środy w takim razie... Bo Tobie się już to L4 skończyło prawda?
Stary 2015-06-05, 16:34   #2182
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
no ja rozumiem, że niekorzystne to dla Ciebie. No ale jeśli l4 Ci się skończyło to coś musisz mieć do daty porodu przecież. A jakiś znajomy internista nie może Ci wypisać zwolnienia? Kurde porąbane to wszystko.. Nie rozumiem dlaczego Twój gin Ci nie wypisał chociaż do środy w takim razie... Bo Tobie się już to L4 skończyło prawda?
Skończyło się 3go więc od dwóch dni siedzę na nie wiem czym. Wszędzie gdzie pytam co w takiej sytuacji to zaczynają, że bardziej opłaca mi się ciągnąc zwolnienie, tyle że skąd ja je mam k..... wziąć. Długi weekend w tym już w ogóle nie pomaga, bo dzisiaj się już nie dostałam do żadnego internisty a l4 można do 3dni wstecz wystawić, czyli w pon już nie będzie ciągłości
Stary 2015-06-05, 16:35   #2183
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam, że owszem może jest skuteczny jako wywoływacz, ale może dodatkowo spowodować mega biegunkę. A to tak w sumie średnio rodzić z mega rozwolnieniem. Ja nie będę kusić losu.
Ale w sumie przed porodem często i tak rozwolnienie jest. Albo robię lewatywe, więc tu by było już oczyszczenie

Lena
Stary 2015-06-05, 16:38   #2184
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ale w sumie przed porodem często i tak rozwolnienie jest. Albo robię lewatywe, więc tu by było już oczyszczenie
Właśnie to podobno nie jest tak jak przy lewatywie, tylko dużo gorzej.
Nie będę opisywać szczegółów.

06.09.2014
Stary 2015-06-05, 16:45   #2185
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Skończyło się 3go więc od dwóch dni siedzę na nie wiem czym. Wszędzie gdzie pytam co w takiej sytuacji to zaczynają, że bardziej opłaca mi się ciągnąc zwolnienie, tyle że skąd ja je mam k..... wziąć. Długi weekend w tym już w ogóle nie pomaga, bo dzisiaj się już nie dostałam do żadnego internisty a l4 można do 3dni wstecz wystawić, czyli w pon już nie będzie ciągłości
kurde to niedobrze chyba, że nie będzie ciągłości A ze swoim ginem nie masz szans się dogadać, żeby Ci wystawił? Współczuję Ci tego kłopotu
Stary 2015-06-05, 16:50   #2186
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Ja cie nie chce straszyć ale jak nie masz ciągłości l4 to nie wiem czy zus nie będzie mieć jakiegoś ale do wypłaty zasiłku macierzyńskiego, ja bym pojechała jeszcze dzisiaj na prywatną wizytę do jakiegoś innego gina
Stary 2015-06-05, 16:56   #2187
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
E tam... Lepiej nawet niż przytulanki i olejki działa stymulacja sutkow Także zaciągać TZtow do roboty wieczorem Myślicie czemu Tymus tak sprawnie wyskoczył?
Stary 2015-06-05, 16:59   #2188
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
mówiłam, że działa sprawdziłam na sobie
I wcale mnie nie przeczyściło zbytnio
Stary 2015-06-05, 17:01   #2189
industria
Zakorzenienie

mycha, zdrówka

Cytat:
Wychodzimy dzis do domu
super

Cytat:
nooo i jeszcze trąbka 10-tego

tż umył mi ostatnie okno, powiesiłam firanke i tym sposobem jestem gotowa do rodzenia
Stary 2015-06-05, 17:04   #2190
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
mówiłam, że działa sprawdziłam na sobie
I wcale mnie nie przeczyściło zbytnio
O widzisz! Ja się boję biegunki. Lekko może, ale tak bardzo to już nie.

06.09.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości