|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szybkie Pytanie - Olejek Rycynowy - Pomocy
No dobra, pomogę Ci troszkę
![]() W skórę głowy mozesz spokojnie wmasowywać, tylko umyj potem dwa razy włosy, a bedzie dobrze. Nakładaj na wilgotne wlosy. Ilość zależźy tylko i wyłącznie od Twoich wlosów.
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
ja radze nakładac raczej na suche włosy, podgrzac chwile (ja leje do sloiczka, wstawiam do garnka z woda (wody troche nawet nie do połowy słoika, mały garnek) i czekam prawie do zagotowania wody. Potem wsmarowuje w skóre głowy i we włosy, po umyciu (2 razy) jest super ale nastepnego dnia włosy sa juz tłuste dltego tez od tej pory smaruje tylko włosy kilka cm od nasady (włosy mam doc długie) a zwałaszcza końcówki. Czasem robie to na noc i rano myje włosy a czesem nosze kilka godzin. Potem nakładam odżywkę normalną i jest ok
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
a ja doradzam na mokre...z zuchymi jest problem zeby to w ogole wmasowac bo sie robi koltun... tym bardziej jesli sie uzywa jakis srodkow do stylizacji wlosow to bez sensu jest jeszcze cos w to wsmarowywac !!!!
|
#1354 |
|
Zadomowienie
|
Olejek trzeba po kilku godzinach zmyć!
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
niekoniecznie po kilku godzinach, ja czasem zostawiam na noc i zmywam rano.
|
|
|
|
#1356 |
|
Zadomowienie
|
To też trzymasz kilka godzin
Ale chodziło mi o to, ze nie mozna go zostawić kiedy sie gdzieś wychodzi do ludzi Przecież wlosy sa tłuste.
|
#1357 |
|
Raczkowanie
|
Jej ale jestem wam wdzięczna dziękuję!!!Umyłam właśnie glowe ale na noc na pewno nałoże !! Na wilgotne wlosy spryskane wodą
PozdrawiamP.s Jeśli ktoś ma pytanie na temat olejku rycynowego niech tutaj śmiało pisze
________ ______ "Jeśli potrafisz śmiać się z siebie' - to najlepszy dowód, ze masz poczucie humoru." Edytowane przez ..::LoLi::.. Czas edycji: 2007-08-30 o 18:15 Powód: Dopisek :) |
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() P.s Niedawno zaczęlam pracę z tym forum
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
..::LoLi:, po pierwsze jest taki watek i to bardzo dlugi , wiec od tego jet wyszukiwarka , zeby znalezc potrzebne rzeczy..
przeczytaj regulamin oraz porady jak korzystacz forum i nie rozciagaj watku... po drugie mam pytanko "Następnym razem postaram się szukać P.s Niedawno zaczęlam pracę z tym forum" jaka prace? zaczełaś na tym forum??
|
#1361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: olejek rycynowy
Olejek rycynowy to popularny temat na wizazu ;D. Ma kilka wątków nawet
. Ja wybrałam ten, ponieważ jest to najobszerniejszy wątek.W kwestii olejku, jestem kompletnie zielona. Chciałabym zafundować sobie, a raczej moim włoskom maskę z olejku dziś wieczorem. Mam wiec kilka pytań: nakładacie sam czysty olejek czy też z czymś go łączycie? Jaka ilość powinna znaleźć się na włosach? Kilka kropel, czy też może wyczuwalna ilość (tak jak odzywkę?)? Z ręcznik, folia, a może bez niczego? Czy temperatura ma znaczenie dla olejku? Jak często wy używacie olejku w postaci maski? Przepraszam, że zadaje tyle pytań, ale o możliwości stosowania olejku rycynowego na włosy dowiedzialam się dwa tygodnie temu, tutaj na wizazu. |
|
|
|
#1362 |
|
Przyczajenie
|
Ja robie tak: mieszam sok z połówki cytryny, dwie łyżeczki nafty kosmetycznej i łyżeczkę olejku rycynowego. Nakładam to na włosy, ale tak przy samej głowie raczej nie bo później sie szybciej przetłuszczają , zawijam głowę folią i ręcznikiem i zostawiam to na ok 15 min. Zauważyłam że po tej "maseczce" włosy są miękkie i błyszczące
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aha, i do jakiej temperatury podgrzewasz olejek? Jest on gorący, czy raczej tylko ciepły...?
Be the girl a man needs. Edytowane przez Laity Czas edycji: 2007-08-31 o 19:41 Powód: dopisek |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Ja używam olejku od 3 tygodni raz-dwa razy w tygodniu. Czy Wam też sypią sie wlosy w czasie mycia wlosów po olejku?
Laity- ja wkaldam butelkę z olejkiem do szklanki z garaca woda, zostawiam na czas mycia wlosów i wsiakania wody w ręcznik (10min) Olejek jest bardzo ciepły, ale nie gorący
|
#1367 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzięki wizazankom
odkrylam wczoraj olejek. Zrobilam tak:Podgrzalam olejek w mikrofali na 20-25 sekund,wmasowalam w suche koncowki do polowy wloskow,owinelam folia,nastepnie wtarlam w skore glowy nafte i poszlam spac. Rano umylam ze 2 razy glowe i nalozylam na mokre wlosy odzywke Plantica-Witaminy. Efekt? Puszyste,błyszczace wloski,(moje wlosy nie sa w zlej kondycji,ale wydawaly mi sie takie przyklapniete a po tej maseczce odzyskaly.....witalnosc i puszystosc bede tak robic raz w tygodniu,jestem pod duuuuzym wrazeniem
|
|
|
|
#1368 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wam serdeczne za wasze ,,przepisy'' ;D
Zdecydowałam się na czysty olejek, podgrzany, z włosami owiniętymi folią. Na pierwszy raz pójdą całe włosy i skóra głowy, aby zobaczyć jak duży jest wpływ na przetłuszczanie się. Na razie olejkiem mam wysmarowane....rzęsy;D. |
|
|
|
#1369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny czy ma któraś z was w domu szampon z Ziaji z olejkiem rycynowym i mogłaby mi przepisać jego skład ?
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co z tego skladu wynika?
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Rozeznanie
|
Od poniedziałku będę stosować olejek na rzęsy : ) zobaczymy
|
|
|
|
#1376 |
|
Rozeznanie
|
...Dziala...
:rolleyes :bzz ciemniejsze i bardziej widoczne
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihi jeszcze nie wiem co z niego wynika. Teraz trzeba dac to na biochemię i tam, po zanalizowaniu, się dowiem |
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Rozeznanie
|
Szampon Ziaji nie ma zbyt dobrego skład, szczególnie to połączenie sodium laureth sulfate i cocamidopropyl betaine, do tego PEG. Osoby wrażliwe mogą doświadczyć uczuleń, podrażnień.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

odkrylam wczoraj olejek. Zrobilam tak: