izotek - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-06, 01:37   #4471
lisnov
Zakorzenienie

Dot.: izotek

Dziewczyny, nie mam juz siły. Rany nie chcą się w ogóle goić. Na jednej ręce naliczyłam ich około 40. W różnych kształtach, wszędzie strupy. Teraz jest tak gorąco, a ja mam ogromne kłopoty z ubraniem się. Ja nawet jakoś teraz się specjalnie nie drapię, ale to się w ogóle nie goi.
Za to z głową mam spokój - Pani mi poleciła świetny szampon, żebym się nie drapała i to zniknęło. Chociaż pewnie mnóstwo leków przeciwświądowych, które biorę też ma znaczenie.

Edytowane przez lisnov
Czas edycji: 2015-06-06 o 02:01
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-06, 05:01   #4472
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shini Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisałyście o cenach Izoteku, gdzie we Wrocławiu bym tak tanio dostała? Ja płacę w Superpharmie ok. 110 zł za 60 tabletek 20 mg i ok. 100 zł za 60 tabletek 10 mg (raz mi się udało upolować 20 mg poniżej 100 zł i 10 mg za ok. 87 to myślałam, że padnę ze szczęścia )...I myślałam, że to tanio a wy tu piszecie o 80 kilku! W poniedziałek mam wizytę i będę prosić lekarkę o zwiększenie dawki z 30 mg na dobę (jedna tabletka 20 mg + 1 tabletka 10 mg) do 40 mg, bo bym wtedy brała dwie tabletki 20 mg i by dużo taniej wychodziło jednak...
Jeżeli nie zwiększy Ci dawki poproś o recepty tylko na 20mg i powiedz, że będziesz brała jednego dnia 20mg, drugiego dnia 40mg i tak dalej ... Wychodzi na to samo, nie musisz kupować opakowań 10mg.
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-06, 06:06   #4473
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie mam juz siły. Rany nie chcą się w ogóle goić. Na jednej ręce naliczyłam ich około 40. W różnych kształtach, wszędzie strupy. Teraz jest tak gorąco, a ja mam ogromne kłopoty z ubraniem się. Ja nawet jakoś teraz się specjalnie nie drapię, ale to się w ogóle nie goi.
Za to z głową mam spokój - Pani mi poleciła świetny szampon, żebym się nie drapała i to zniknęło. Chociaż pewnie mnóstwo leków przeciwświądowych, które biorę też ma znaczenie.
U mnie tez okropny problem z gojeniem sie ran. Musiałam sie pozbyc 5 letniego kolczyka...
Hym. A co do rąk. U mnie swedzac jak sa mocno dotkniete przez słońce... nawilzasz je czyms?
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-06, 09:54   #4474
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margoza Pokaż wiadomość
255 zł (85 zł za 60 tabl.)
Cytat:
Napisane przez Cytrynusia Pokaż wiadomość
Mi derma przepisuje kazde opakiwanie na oddzielniej recepcie.
I swoja droga 85 zł to i tak dobra cena: )
Wygodniej jest na oddzielnych receptach, zwłaszcza że coś te aptekarki są ostatnio niemiłe, leniwe i mniej skore do robienia odpisów recept ;/
Pewnie, że 85 zł/60 t. to bardzo dobra cena, ja za Aknenormin dawałam 145 zł najmniej, ale nie chciałam zmieniać leku. Swoja drogą Izo to lek, który ma wręcz astronomiczne różnice cenowe między aptekami.

Cytat:
Nie wiem czy można, ja polecam mieć zawsze wodę termalną Uriage przy sobie Moja tapetka składająca się z podkładu Vichy Dermablend (nakładam mniejszą ilość niż gdy jest zimno) i pudru Vichy Dermablend się trzyma ok poza obszarem w okolicy ust, zwłaszcza nad górną wargą- tam jest tragedia jak się spocę
Przy ustach i w miejscach gdzie się "waży"/schodzi wokół ust nałóż najpierw bazę pod cienie do powiek i chwile odczekaj, po nałożeniu podkładu pudrem przysyp i poczekaj aż się wchłonie, nadmiar otrzep - powinno się trzymać.
Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Dobry jest ten podklad? Jak kryje i ile kosztuje?
Lepiej od Vichy Dermablend kryje tylko Estee Lauder Double Wear Full Cover i Revlon Color Stay - ale one nie nadają się na co dzień, nie wspominając już o cenie EL DW, Vichy kosztuje 70-90 zł w zależności gdzie i czy aktualnie jest promocja :P

Cytat:
Dziewczyny myślicie, że można używać normalnie kremów do depilacji? np.Veet? Chciałam ostatnio kupić, ale odstraszyła mnie informacja na opakowaniu żeby nie używać w przypadku stosowania leków mających wpływ na skórę:/ Któraś z Was używa? Coś się dzieje niepokojącego?
Ja używałam całą kuracje łagodnego kremu z Bielendy do skóry superwrażliwej i było ok.

Cytat:
Dziewóószki moie kohane, czy jest sens kupować i brać silicę jak badania krwi ok?

Silica to tylko suplement, jeżeli chcesz dodatkowo wzmocnić włosy lub paznokcie. Nie ma musu, żeby to brać.
Cytat:
Czy woda termalna daje ulgę nawet jeśli nie jest trzymana w lodówce? Np. wziąć ją do torby i na miasto w 30stopniowy upał?
Tak, spokojnie możesz sobie zabrać i się pryskać nawet nieschłodzoną. Ja używam jej cały rok i w zimę nie chłodzę, ale orzeźwienie zawsze jest.
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-06, 10:55   #4475
Margoza
Raczkowanie

Jak u Was z opalaniem? To słońce jest takie kuszące Co prawda nie leżę plackiem na słońcu, ale zaraz wybieram się na dłuższą wycieczkę rowerową, więc pewnie trochę mnie przygrzeje...Mam nadzieję, że będzie ok, a filtr da radę
Margoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-06, 11:25   #4476
shini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość

Przy ustach i w miejscach gdzie się "waży"/schodzi wokół ust nałóż najpierw bazę pod cienie do powiek i chwile odczekaj, po nałożeniu podkładu pudrem przysyp i poczekaj aż się wchłonie, nadmiar otrzep - powinno się trzymać.

Lepiej od Vichy Dermablend kryje tylko Estee Lauder Double Wear Full Cover i Revlon Color Stay - ale one nie nadają się na co dzień, nie wspominając już o cenie EL DW, Vichy kosztuje 70-90 zł w zależności gdzie i czy aktualnie jest promocja :P
Wiesz co jeśli chodzi o bazę pod cienie to mam jakąś z Wibo albo z Avonu, bo wydaję tyle kasy na kosmetyki do pielęgnacji ciała i twarzy i makijażu skóry twarzy, że na makijażu oczu szukam już oszczędności
Raczej bałabym się nałożyć na twarz (poza powiekami) te bazy, może nie słusznie, ale jednak Radzę sobie tak, że po prostu robię tam poprawki w ciągu dnia- puder Vichy Dermablend nałożony na podkład sprawia, że on jest bardzo utrwalony i nie da się już rozsmarować czy coś- wiecie o czym mówię mam nadzieję Trzeba ewentualnie dołożyć kolejną porcję podkładu. I jak mi zejdzie koło ust to tak robię plus psikam się wodą termalną, która ładnie wszystko stapia ze skórą i łagodzi
Miałam przed kuracją kiedyś Revlon Colorstay- masakryczny podkład, nigdy więcej!
Co do DW to kusiło mnie kupno wiele razy, ale jednak nie podoba mi się wydobywanie podkładu, a jest chyba takie jak przy Revlonie no i jednak mocniejszego krycia już nie potrzebuję, Dermablend jest ok Nie stosuję też żadnego korektora, podkład nakładam na nie do końca wchłonięty krem i potem puder. Następnie robię resztę makijażu- oczy, ewentualnie trochę różu do policzków.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Dziewczyny, ponawiam pytanie: może wie któraś gdzie najtaniej we Wrocławiu dostanę Izotek ? Chodzi mi o cenę poniżej 100 zł za 60 tabletek 20 mg ?

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Znalazłam jedną aptekę Silesia we Wrocławiu i tam kosztuje 20 mg 60 tabletek 89 a 10 mg 60 tabletek 79 zł

Edytowane przez shini
Czas edycji: 2015-06-06 o 11:14
shini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-06, 11:31   #4477
meowww
Raczkowanie

Cytat:
Wygodniej jest na oddzielnych receptach, zwłaszcza że coś te aptekarki są ostatnio niemiłe, leniwe i mniej skore do robienia odpisów recept ;/
Pewnie, że 85 zł/60 t. to bardzo dobra cena, ja za Aknenormin dawałam 145 zł najmniej, ale nie chciałam zmieniać leku. Swoja drogą Izo to lek, który ma wręcz astronomiczne różnice cenowe między aptekami.

Ja używałam całą kuracje łagodnego kremu z Bielendy do skóry superwrażliwej i było ok.

Silica to tylko suplement, jeżeli chcesz dodatkowo wzmocnić włosy lub paznokcie. Nie ma musu, żeby to brać.

Tak, spokojnie możesz sobie zabrać i się pryskać nawet nieschłodzoną. Ja używam jej cały rok i w zimę nie chłodzę, ale orzeźwienie zawsze jest.
Najlepiej kryje podklad Dermablend od Dermablend Professional, nie ten od Vichy, ale on tez sie nie nadaje na codzien. Double Wear to koszmar...

U mnie kolejny podklad sie nie sprawdzil (Smashbox Studio Skin 15 hour wear Hydrating). Sam podklad nie byl zly, ale nawet najjasnijszy byl za ciemny, a zle mieszal sie z bialym..... Chyba kupie teraz cos drogeryjnego, moze Max Factor Lasting Performance, kolega ktory jest charakteryzatorem powiedzial, ze maja tez dosc jasny odcien, dokladniej 100 Fair.
meowww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-06, 12:10   #4478
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz co jeśli chodzi o bazę pod cienie to mam jakąś z Wibo albo z Avonu, bo wydaję tyle kasy na kosmetyki do pielęgnacji ciała i twarzy i makijażu skóry twarzy, że na makijażu oczu szukam już oszczędności
Raczej bałabym się nałożyć na twarz (poza powiekami) te bazy, może nie słusznie, ale jednak Radzę sobie tak, że po prostu robię tam poprawki w ciągu dnia- puder Vichy Dermablend nałożony na podkład sprawia, że on jest bardzo utrwalony i nie da się już rozsmarować czy coś- wiecie o czym mówię mam nadzieję Trzeba ewentualnie dołożyć kolejną porcję podkładu. I jak mi zejdzie koło ust to tak robię plus psikam się wodą termalną, która ładnie wszystko stapia ze skórą i łagodzi
Miałam przed kuracją kiedyś Revlon Colorstay- masakryczny podkład, nigdy więcej!
Co do DW to kusiło mnie kupno wiele razy, ale jednak nie podoba mi się wydobywanie podkładu, a jest chyba takie jak przy Revlonie no i jednak mocniejszego krycia już nie potrzebuję, Dermablend jest ok Nie stosuję też żadnego korektora, podkład nakładam na nie do końca wchłonięty krem i potem puder. Następnie robię resztę makijażu- oczy, ewentualnie trochę różu do policzków.
Ja sama oddałam Revlon i Vichy siostrze, bo nie potrzebuję już takiego krycia - porównywałam tylko ich siłę krycia do Vichy.
Broń Boże nie używam tych baz na całą twarz, jak jest duży ukrop to nakładam tylko w "linie zmarszczek" dosłownie odrobinkę i na skrzydełka nosa. W innych wypadkach też wolę odcisnąć twarz w chusteczkę/papier i dołożyć korektor/przypudrować. U mnie podkłady jednak lepiej się trzymają, jak krem się wchłonie. Ale metoda na osypanie twarzy sypkim pudrem i odczekanie chwilę aż się wchłonie, a dopiero po chwili otrzepanie jego nadmiaru sprawdza się świetnie. Póki sprawdzają się u mnie pudry sypkie z Yves Rocher i Manhattanu nie chcę przepłacać za ten z Vichy, ale jest bardzo chwalony, podobnie jak te z Kryolanu.
Cytat:
Napisane przez meowww Pokaż wiadomość
Najlepiej kryje podklad Dermablend od Dermablend Professional, nie ten od Vichy, ale on tez sie nie nadaje na codzien. Double Wear to koszmar...

U mnie kolejny podklad sie nie sprawdzil (Smashbox Studio Skin 15 hour wear Hydrating). Sam podklad nie byl zly, ale nawet najjasnijszy byl za ciemny, a zle mieszal sie z bialym..... Chyba kupie teraz cos drogeryjnego, moze Max Factor Lasting Performance, kolega ktory jest charakteryzatorem powiedzial, ze maja tez dosc jasny odcien, dokladniej 100 Fair.
Pewnie, że ten Dermablend jest lepszy od tego z Vichy, ale cholernie trudno dorwać oryginał w PL. Nie mówię o normalnym Double Wear tylko tej wersji w tubce- maximum cover, klasyczny DW robi maskę i ściąga mocno nawet tłustą skórę :P
Testuję teraz Guerlain Parure de Lumiere i Chanel Perfection Lumiere Velvet - mają różne wykończenia ale polubiłam oba, przy Izo Guerlain jest jednak lepszy bo ma formułę nawilżającą, ładnie też o dziwo niweluje rumień.

Edytowane przez Saphire_Blue
Czas edycji: 2015-06-06 o 12:26
Stary 2015-06-06, 12:29   #4479
meowww
Raczkowanie

Nie probowalam DW w tubce, ale zrazilam sie do DW jakos.

Dobrze kryja przebarwienia?
Stary 2015-06-06, 12:36   #4480
shini
Zakorzenienie

Pisałyście o swędzeniu skóry głowy, mi trochę pomaga ten szampon:
http://www.helfy.pl/wlosy/szampony/d...ej-skory-glowy
Już przed Izo miałam problem ze swędzącą skórą głowy- czasem swędzi tak o, ale to idzie wytrzymać. Masakra jest gdy się trochę spocę lub świeci mi na łeb słońce- wtedy się drapię non stop aż mi tak głupio, co ludzie pomyślą, że mam brudny łeb czy wszy Chyba zapytam w pon dermatologa o to, macie jakiś pomysł od czego to ? Czasem mam takie twarde krostki- wyczuwam je we włosach...Na ciele też miałam już przed Izo problem ze swędzeniem, ale odpukać się uspokoiło, jak wychodzę używam filtrów. Ogromnym problemem jest ten nieszczęsny łeb

Edytowane przez shini
Czas edycji: 2015-06-06 o 12:42
shini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-06, 13:02   #4481
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Pisałyście o swędzeniu skóry głowy, mi trochę pomaga ten szampon:
http://www.helfy.pl/wlosy/szampony/d...ej-skory-glowy
Już przed Izo miałam problem ze swędzącą skórą głowy- czasem swędzi tak o, ale to idzie wytrzymać. Masakra jest gdy się trochę spocę lub świeci mi na łeb słońce- wtedy się drapię non stop aż mi tak głupio, co ludzie pomyślą, że mam brudny łeb czy wszy Chyba zapytam w pon dermatologa o to, macie jakiś pomysł od czego to ? Czasem mam takie twarde krostki- wyczuwam je we włosach...Na ciele też miałam już przed Izo problem ze swędzeniem, ale odpukać się uspokoiło, jak wychodzę używam filtrów. Ogromnym problemem jest ten nieszczęsny łeb
Mnie też swędzi głowa i robią mi się krostki, które po jakimś czasie zasychają na strupki, jakieś takie pojedyncze. Poszłam już wkurzona dzisiaj do apteki i kupiłam na zmianę 2 szampony - Emolium nawilżający i Ketoxin Forte (jakiś wzmacniający przeciwłupieżowy), zobaczę jak moja skóra głowy zareaguje - wyjaśniłam w aptece że jestem po Izo i mam takie a nie inne problemy ze skórą głowy. Oczywiście klima w pracy nie pomaga.

Cytat:
Nie probowalam DW w tubce, ale zrazilam sie do DW jakos.

Dobrze kryja przebarwienia?
Nie mam tak wielkiego przekonania do DW, żeby go kupić aktualnie w pełnym wymiarze i używać na co dzień. Jedno co trzeba mu przyznać - doskonale kryje, wszystko zasłoni i trzyma się na skórze nieskazitelnie i długo, praktycznie jest nie do ruszenia, ale czuje się go na twarzy i jest straszną szpachlą. Uważam, że jeśli ktoś nie ma naprawdę skóry w stanie agonalnym to nie ma co się w niego pakować.

Edytowane przez Saphire_Blue
Czas edycji: 2015-06-06 o 13:14

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-06, 13:35   #4482
shini
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też swędzi głowa i robią mi się krostki, które po jakimś czasie zasychają na strupki, jakieś takie pojedyncze. Poszłam już wkurzona dzisiaj do apteki i kupiłam na zmianę 2 szampony - Emolium nawilżający i Ketoxin Forte (jakiś wzmacniający przeciwłupieżowy), zobaczę jak moja skóra głowy zareaguje - wyjaśniłam w aptece że jestem po Izo i mam takie a nie inne problemy ze skórą głowy. Oczywiście klima w pracy nie pomaga.
Ja te krostki sama rozdrapuje a jeśli nie ruszam to są cały czas takie twardawe, teraz jedną wyczuwam, już od dawna. Ja ten problem mam od bardzooo dawna, jeszcze długo przed Izo był
Stary 2015-06-06, 13:39   #4483
meowww
Raczkowanie

Cytat:

Nie mam tak wielkiego przekonania do DW, żeby go kupić aktualnie w pełnym wymiarze i używać na co dzień. Jedno co trzeba mu przyznać - doskonale kryje, wszystko zasłoni i trzyma się na skórze nieskazitelnie i długo, praktycznie jest nie do ruszenia, ale czuje się go na twarzy i jest straszną szpachlą. Uważam, że jeśli ktoś nie ma naprawdę skóry w stanie agonalnym to nie ma co się w niego pakować.
Mialam na mysli te 2 nowe, ktore testujesz
Stary 2015-06-06, 14:27   #4484
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Mialam na mysli te 2 nowe, ktore testujesz
To z tych dwóch lepiej kryje ten Guerlain - odkryłam go podczas testów odcienia skóry w Sephorze. Miałam niezły ubaw widząc minę ekspedientki, która podstawiała podkłady, jej zdaniem "pewniaki" (oczywiście zanim przetestowała je na mojej twarzy), ten mi zakrył spokojnie całą pozaczerwienianą twarz i dostałam najpierw olbrzymie dwa słoiczki do przetestowania, a sama babka powiedziała bym wpadła raz i pokazała jak wygląda i powiedziała swoją opinię, przyjemnie się z nim pracuje, ładnie się trzyma i nawilża, ale ja już bez Izo muszę go przypudrowywać :P A Chanel kupiłam bo jest leciutki, ma ładne odcienie i można go wklepać tak, żeby ograniczyć widoczność porów - tyle że na skórze przy Izo raczej się nie będzie dobrze sprawdzał, bo zastyga na takie lekko pudrowe wykończenie.
Stary 2015-06-06, 21:42   #4485
meowww
Raczkowanie

Brzmi dobrze, moze sama nastepnym razem wyprobuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-07, 01:17   #4486
laisla
Zakorzenienie

Cytat:

(...)
Dopiero teraz tak Ci się porobiło z tą skórą głowy? Nie pamiętam abyś wcześniej pisała o tego typu problemach..
A reszta ciała i twarz jak się obecnie zachowują?
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-07, 08:31   #4487
withi_as
Zakorzenienie

Mam pytanie do dziewczyn, które są już po kuracji. Czy zauważyłyście może u siebie zmiany w długości cyklu po odstawieniu Izo? Przez prawie całą kurację miałam okres jak w zegarku, cykl +/- 31 - 33 dni. Teraz po odstawieniu nagle pięć dni wcześniej. Może się to tak zmienić?
Nie mam nawet jak zadzwonić do dermy i zapytać, bo jest na urlopie.
Stary 2015-06-07, 09:02   #4488
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Dopiero teraz tak Ci się porobiło z tą skórą głowy? Nie pamiętam abyś wcześniej pisała o tego typu problemach..
A reszta ciała i twarz jak się obecnie zachowują?
Nie, miałam problemy ze skórą głowy przed i troszkę w trakcie kuracji, także tego nie łączę z Izo. Na ciele i twarzy praktycznie nic nie wyskakuje. Czasem wyskoczy coś a la potówka - i to właśnie w miejscach gdzie mogą. Nic z nimi nie robię i znikają same w dzień/dwa. Najgorzej było teraz dobrać pielęgnację, bo twarz w strefie T zaczyna się po jakimś czasie świecić i jak użyłam kremu matującego to się wystraszyłam bo było gorzej, ale odkąd traktuję ją co noc olejkiem z Evree jest lepiej, mało tego - mam wrażenie że skóra wgl. wygląda po nim lepiej i to samo mi powiedziała siostra jak ostatnio jej go nałożyłam zanim zrobiłam jej makijaż - na drugi dzień jej skóra była ładniejsza, nawilżona i podkład się lepiej trzymał, a taki dziwny wysyp który miała na twarzy się zmniejszył. Wyciągnęłam wnioski, że skóra teraz nie jest tłusta jak kiedyś(uff), a żeby w ciągu dnia się jakoś mocno nie przetłuszczała trzeba dobrze na noc ją nawilżać.

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które są już po kuracji. Czy zauważyłyście może u siebie zmiany w długości cyklu po odstawieniu Izo? Przez prawie całą kurację miałam okres jak w zegarku, cykl +/- 31 - 33 dni. Teraz po odstawieniu nagle pięć dni wcześniej. Może się to tak zmienić?
U mnie cykl jest w normie. Ale ja niezależnie co robię/biorę mam praktycznie jak w zegarku. Ponoć mogą być odchyły przy Izo, moja gin mi o tym wspominała. Dlatego zleciła mi INR i Fibrynogen -bo to ma coś wspólnego z krzepliwością krwi z tego co zrozumiałam, na hormony Izo jak wiadomo nie wpływa.
Stary 2015-06-07, 10:51   #4489
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Co prawda nie jestem po zakończonej kuracji, ale wiele razy na różnych forach czytałam jak dziewczyny pytały o zaburzenia cyklu i odpisywali tam lekarze "eksperci" to kilkukrotnie spotkałam się z odpowiedziami, że izo nie wpływa na cykl i musi to być spowodowane jakimiś innymi czynnikami. Nie wiem zupełnie czemu lekarze tak się zapierają skoro to nie są odosobnione przypadki i nie sądzę, że tyle dziewczyn nagle w trakcie izo lub po ma tego typu problemy:/ Tak samo jeżeli chodzi np.o zęby. Lekarze mówią, że nie ma żadnego wpływu, a przeczytałam mnóstwo opinii, że ludziom się zęby kruszą, psują albo cholera wie co jeszcze:/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-07, 11:14   #4490
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Co prawda nie jestem po zakończonej kuracji, ale wiele razy na różnych forach czytałam jak dziewczyny pytały o zaburzenia cyklu i odpisywali tam lekarze "eksperci" to kilkukrotnie spotkałam się z odpowiedziami, że izo nie wpływa na cykl i musi to być spowodowane jakimiś innymi czynnikami. Nie wiem zupełnie czemu lekarze tak się zapierają skoro to nie są odosobnione przypadki i nie sądzę, że tyle dziewczyn nagle w trakcie izo lub po ma tego typu problemy:/ Tak samo jeżeli chodzi np.o zęby. Lekarze mówią, że nie ma żadnego wpływu, a przeczytałam mnóstwo opinii, że ludziom się zęby kruszą, psują albo cholera wie co jeszcze:/
Na pierwszej wizycie moja derma powiedziała, ze miała pacjentke, ktora przestała bolesnie miesiaczkowac. Problem wrocil gdy skonczyła izotek. Nie wiem czy w to wierzyc..
Natomiast ja ze swojej strony widze, ze duzo gorzej znosze okres. Wczesniej faktycznie ciagle bralam tabletki przeciwbólowe a teraz to praktycznie za kazdym razem zabiera mnie karetka. Wiec ze swojeh strony moge powiedziec ze u mnie izo wpłynęło.
Stary 2015-06-07, 11:58   #4491
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynusia Pokaż wiadomość
Na pierwszej wizycie moja derma powiedziała, ze miała pacjentke, ktora przestała bolesnie miesiaczkowac. Problem wrocil gdy skonczyła izotek. Nie wiem czy w to wierzyc..
Natomiast ja ze swojej strony widze, ze duzo gorzej znosze okres. Wczesniej faktycznie ciagle bralam tabletki przeciwbólowe a teraz to praktycznie za kazdym razem zabiera mnie karetka. Wiec ze swojeh strony moge powiedziec ze u mnie izo wpłynęło.
Co ja bym dała żeby izo spowodowało zmniejszenie bólu menstruacyjnego:/ Nie zawsze, ale czasami mam takie okresy, że ląduje na pogotowiu, bo to jest jakaś masakra, ból przeokropny, wymioty, biegunka, zasłabnięcia:/ Bierzesz anty?
Stary 2015-06-07, 12:12   #4492
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Co ja bym dała żeby izo spowodowało zmniejszenie bólu menstruacyjnego:/ Nie zawsze, ale czasami mam takie okresy, że ląduje na pogotowiu, bo to jest jakaś masakra, ból przeokropny, wymioty, biegunka, zasłabnięcia:/ Bierzesz anty?
Nie. Ale po zakonczeniu izo bede brac.
Stary 2015-06-07, 12:51   #4493
withi_as
Zakorzenienie

A ja Wam powiem, że o mój pierwszy okres, który ciągnę na jednej tabletce Ketonalu, teraz czuję się dobrze. Przez całą kurację miałam potwornie bolesne i POTWORNIE krwawe trzy/cztery dni, serio, takie prawie krwotoki .... Teraz cykl niby 28 dniowy, więc książkowo, ale pięć dni wcześniej niż w ostatnim czasie. Spoko, jak wróci do tych 28 to będzie nawet lepiej ; )))
Pytałam z ciekawości. Jak widać znowu - co osoba, to inny przypadek U mnie po kuracji lepiej niż w trakcie, zobaczymy czy ten stan utrzyma się dłużej.
Stary 2015-06-07, 13:58   #4494
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
A ja Wam powiem, że o mój pierwszy okres, który ciągnę na jednej tabletce Ketonalu, teraz czuję się dobrze. Przez całą kurację miałam potwornie bolesne i POTWORNIE krwawe trzy/cztery dni, serio, takie prawie krwotoki .... Teraz cykl niby 28 dniowy, więc książkowo, ale pięć dni wcześniej niż w ostatnim czasie. Spoko, jak wróci do tych 28 to będzie nawet lepiej ; )))
Pytałam z ciekawości. Jak widać znowu - co osoba, to inny przypadek U mnie po kuracji lepiej niż w trakcie, zobaczymy czy ten stan utrzyma się dłużej.
A jak skóra? Żadnych niespodzianek?
Stary 2015-06-07, 14:12   #4495
lisnov
Zakorzenienie

Hmm... czy macie na twarzy obszary, które są przeciwieństwem porów? Takie obszary maluśkich wypustek. Tak jak pory, tylko w drugą stronę, na wierzch. Nie wiem co to jest, myślałam, że może po izo zniknie. Nie wszystkie, ale czasami się zdarzało, że po naciśnięciu wylatywały niteczki jasne wiadomo czego. Ale to tak małe, że żeby to dokładnie zobaczyć, to muszę naprężyć skórę.

U mnie okres odpukać ok.

zazdroszczę withi_as skuteczności tabletki ketonalu...
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-07, 14:16   #4496
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
A jak skóra? Żadnych niespodzianek?
Nie, póki co nic. W sumie minął już tydzień odkąd skończyłam kurację i póki co na twarzy nic nowego, ramiona dalej suche, także nawilżam. Usta jakby mniej, nie balsamuję ich już co pół godziny, tylko co godzinę, a to spory sukces
Co do włosów ... ciężko mi stwierdzić jak z tym przetłuszczaniem, czy coś wróciło czy nie, bo i tak myję je co drugi dzień po bieganiu.
Stary 2015-06-07, 17:24   #4497
bleuclair
Zakorzenienie

Dziewczyny jakich używacie filtrów spf do ciała? Chciałabym coś co nie bieliłoby i nie miało nieprzyjemnego zapachu, tylko ładnie się wchłaniało. Możecie mi coś polecić?
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-07, 19:32   #4498
Burza_1994
Wtajemniczenie

GG do Burza_1994

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakich używacie filtrów spf do ciała? Chciałabym coś co nie bieliłoby i nie miało nieprzyjemnego zapachu, tylko ładnie się wchłaniało. Możecie mi coś polecić?
bielenda bikini
Ostatnio byłam ok. 2h w słońcu na mieście wysmarowana właśnie tym filtrem. Zero czerwoności! :O Lekko przybrązowione przedramię

Cel: Pani Dyrektor!

Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora!

"Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice."
Burza_1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-07, 19:34   #4499
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Burza_1994 Pokaż wiadomość
bielenda bikini
Ostatnio byłam ok. 2h w słońcu na mieście wysmarowana właśnie tym filtrem. Zero czerwoności! :O Lekko przybrązowione przedramię
Który dokładnie, ten kidz spf 50?
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-07, 19:43   #4500
shini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Ja mam Anthelios XL mleczko do ciała SPF 50+ z La Roche Posay.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości