![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: izotek
Dziewczyny, nie mam juz siły. Rany nie chcą się w ogóle goić. Na jednej ręce naliczyłam ich około 40. W różnych kształtach, wszędzie strupy. Teraz jest tak gorąco, a ja mam ogromne kłopoty z ubraniem się. Ja nawet jakoś teraz się specjalnie nie drapię, ale to się w ogóle nie goi.
Za to z głową mam spokój - Pani mi poleciła świetny szampon, żebym się nie drapała i to zniknęło. Chociaż pewnie mnóstwo leków przeciwświądowych, które biorę też ma znaczenie. Edytowane przez lisnov Czas edycji: 2015-06-06 o 02:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hym. A co do rąk. U mnie swedzac jak sa mocno dotkniete przez słońce... nawilzasz je czyms? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie, że 85 zł/60 t. to bardzo dobra cena, ja za Aknenormin dawałam 145 zł najmniej, ale nie chciałam zmieniać leku. Swoja drogą Izo to lek, który ma wręcz astronomiczne różnice cenowe między aptekami. Cytat:
Lepiej od Vichy Dermablend kryje tylko Estee Lauder Double Wear Full Cover i Revlon Color Stay - ale one nie nadają się na co dzień, nie wspominając już o cenie EL DW, Vichy kosztuje 70-90 zł w zależności gdzie i czy aktualnie jest promocja :P Cytat:
Cytat:
Tak, spokojnie możesz sobie zabrać i się pryskać nawet nieschłodzoną. Ja używam jej cały rok i w zimę nie chłodzę, ale orzeźwienie zawsze jest. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Raczkowanie
|
Jak u Was z opalaniem? To słońce jest takie kuszące
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczej bałabym się nałożyć na twarz (poza powiekami) te bazy, może nie słusznie, ale jednak ![]() ![]() ![]() Miałam przed kuracją kiedyś Revlon Colorstay- masakryczny podkład, nigdy więcej! Co do DW to kusiło mnie kupno wiele razy, ale jednak nie podoba mi się wydobywanie podkładu, a jest chyba takie jak przy Revlonie no i jednak mocniejszego krycia już nie potrzebuję, Dermablend jest ok ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Dziewczyny, ponawiam pytanie: może wie któraś gdzie najtaniej we Wrocławiu dostanę Izotek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Znalazłam jedną aptekę Silesia we Wrocławiu i tam kosztuje 20 mg 60 tabletek 89 a 10 mg 60 tabletek 79 zł ![]() ![]()
Wymienie w lutym rozswietlacz Boirjois, ciuchy s/m https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1220876 Edytowane przez shini Czas edycji: 2015-06-06 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie kolejny podklad sie nie sprawdzil (Smashbox Studio Skin 15 hour wear Hydrating). Sam podklad nie byl zly, ale nawet najjasnijszy byl za ciemny, a zle mieszal sie z bialym..... Chyba kupie teraz cos drogeryjnego, moze Max Factor Lasting Performance, kolega ktory jest charakteryzatorem powiedzial, ze maja tez dosc jasny odcien, dokladniej 100 Fair. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Broń Boże nie używam tych baz na całą twarz, jak jest duży ukrop to nakładam tylko w "linie zmarszczek" dosłownie odrobinkę i na skrzydełka nosa. W innych wypadkach też wolę odcisnąć twarz w chusteczkę/papier i dołożyć korektor/przypudrować. U mnie podkłady jednak lepiej się trzymają, jak krem się wchłonie. Ale metoda na osypanie twarzy sypkim pudrem i odczekanie chwilę aż się wchłonie, a dopiero po chwili otrzepanie jego nadmiaru sprawdza się świetnie. Póki sprawdzają się u mnie pudry sypkie z Yves Rocher i Manhattanu nie chcę przepłacać za ten z Vichy, ale jest bardzo chwalony, podobnie jak te z Kryolanu. Cytat:
Testuję teraz Guerlain Parure de Lumiere i Chanel Perfection Lumiere Velvet - mają różne wykończenia ale polubiłam oba, przy Izo Guerlain jest jednak lepszy bo ma formułę nawilżającą, ładnie też o dziwo niweluje rumień. Edytowane przez Saphire_Blue Czas edycji: 2015-06-06 o 12:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Raczkowanie
|
Nie probowalam DW w tubce, ale zrazilam sie do DW jakos.
Dobrze kryja przebarwienia? |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Pisałyście o swędzeniu skóry głowy, mi trochę pomaga ten szampon:
http://www.helfy.pl/wlosy/szampony/d...ej-skory-glowy Już przed Izo miałam problem ze swędzącą skórą głowy- czasem swędzi tak o, ale to idzie wytrzymać. Masakra jest gdy się trochę spocę lub świeci mi na łeb słońce- wtedy się drapię non stop aż mi tak głupio, co ludzie pomyślą, że mam brudny łeb czy wszy ![]() ![]() ![]() ![]()
Wymienie w lutym rozswietlacz Boirjois, ciuchy s/m https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1220876 Edytowane przez shini Czas edycji: 2015-06-06 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam tak wielkiego przekonania do DW, żeby go kupić aktualnie w pełnym wymiarze i używać na co dzień. Jedno co trzeba mu przyznać - doskonale kryje, wszystko zasłoni i trzyma się na skórze nieskazitelnie i długo, praktycznie jest nie do ruszenia, ale czuje się go na twarzy i jest straszną szpachlą. Uważam, że jeśli ktoś nie ma naprawdę skóry w stanie agonalnym to nie ma co się w niego pakować. Edytowane przez Saphire_Blue Czas edycji: 2015-06-06 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Raczkowanie
|
To z tych dwóch lepiej kryje ten Guerlain - odkryłam go podczas testów odcienia skóry w Sephorze. Miałam niezły ubaw widząc minę ekspedientki, która podstawiała podkłady, jej zdaniem "pewniaki" (oczywiście zanim przetestowała je na mojej twarzy), ten mi zakrył spokojnie całą pozaczerwienianą twarz i dostałam najpierw olbrzymie dwa słoiczki do przetestowania, a sama babka powiedziała bym wpadła raz i pokazała jak wygląda i powiedziała swoją opinię, przyjemnie się z nim pracuje, ładnie się trzyma i nawilża, ale ja już bez Izo muszę go przypudrowywać :P A Chanel kupiłam bo jest leciutki, ma ładne odcienie i można go wklepać tak, żeby ograniczyć widoczność porów - tyle że na skórze przy Izo raczej się nie będzie dobrze sprawdzał, bo zastyga na takie lekko pudrowe wykończenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Raczkowanie
|
Brzmi dobrze, moze sama nastepnym razem wyprobuje
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A reszta ciała i twarz jak się obecnie zachowują? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które są już po kuracji. Czy zauważyłyście może u siebie zmiany w długości cyklu po odstawieniu Izo? Przez prawie całą kurację miałam okres jak w zegarku, cykl +/- 31 - 33 dni. Teraz po odstawieniu nagle pięć dni wcześniej. Może się to tak zmienić?
Nie mam nawet jak zadzwonić do dermy i zapytać, bo jest na urlopie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Natomiast ja ze swojej strony widze, ze duzo gorzej znosze okres. Wczesniej faktycznie ciagle bralam tabletki przeciwbólowe a teraz to praktycznie za kazdym razem zabiera mnie karetka. Wiec ze swojeh strony moge powiedziec ze u mnie izo wpłynęło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
A ja Wam powiem, że o mój pierwszy okres, który ciągnę na jednej tabletce Ketonalu, teraz czuję się dobrze. Przez całą kurację miałam potwornie bolesne i POTWORNIE krwawe trzy/cztery dni, serio, takie prawie krwotoki .... Teraz cykl niby 28 dniowy, więc książkowo, ale pięć dni wcześniej niż w ostatnim czasie. Spoko, jak wróci do tych 28 to będzie nawet lepiej ; )))
Pytałam z ciekawości. Jak widać znowu - co osoba, to inny przypadek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
Hmm... czy macie na twarzy obszary, które są przeciwieństwem porów? Takie obszary maluśkich wypustek. Tak jak pory, tylko w drugą stronę, na wierzch. Nie wiem co to jest, myślałam, że może po izo zniknie. Nie wszystkie, ale czasami się zdarzało, że po naciśnięciu wylatywały niteczki jasne wiadomo czego. Ale to tak małe, że żeby to dokładnie zobaczyć, to muszę naprężyć skórę.
U mnie okres odpukać ok. zazdroszczę withi_as skuteczności tabletki ketonalu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
Nie, póki co nic. W sumie minął już tydzień odkąd skończyłam kurację i póki co na twarzy nic nowego, ramiona dalej suche, także nawilżam. Usta jakby mniej, nie balsamuję ich już co pół godziny, tylko co godzinę, a to spory sukces
![]() Co do włosów ... ciężko mi stwierdzić jak z tym przetłuszczaniem, czy coś wróciło czy nie, bo i tak myję je co drugi dzień po bieganiu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakich używacie filtrów spf do ciała? Chciałabym coś co nie bieliłoby i nie miało nieprzyjemnego zapachu, tylko ładnie się wchłaniało. Możecie mi coś polecić?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio byłam ok. 2h w słońcu na mieście wysmarowana właśnie tym filtrem. Zero czerwoności! :O Lekko przybrązowione przedramię ![]()
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
Ja mam Anthelios XL mleczko do ciała SPF 50+ z La Roche Posay.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.