|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Japońska rzepa
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
Cytat:
Sporo u nas i pm2015 i trochę tych co przełożyły na 2017
|
|
|
#272 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
Też uważam, że nic co dotyczy planowanego ślubu nie jest offtopem na tym wątku
tak jak Lolusl zauważyła w tytule jest sformułowanie "śluby omawiamy" a więc wszystko co ich dotyczy ma tu prawo bytu Edyta wrzuć na luz, sama jesteś już po ślubie więc jeśli nam przyszłym PMkom nie przeszkadzają takie rozmowy to Tobie tym bardziej nie powinny
|
|
|
|
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
Zmieniam zdanie co do makijazystki
![]() Jednak kasa wydana na makijaz probny byla dobrze wydana bo wiem juz, ze od tej babki, ani innej, makijazu slubnego NIE CHCE No coz, tak to sama moge sie pomalowac, nie jestem jakims makijazowym guru, ale w zasadzie wszystko do profesjonalnego makijazu mam (moze poza super precyzyjna reka, ale mam miesiac zeby pocwiczyc), maluje sie i tak sama na co dzien. Jedynie utrwalacza mi brak, kupie MAC Fix+, jest tez w wersji podroznej, wiec jak cos nie strace za duzo, no i latwiej bedzie wziasc ze soba do ew poprawek. Zegarek - moj TZ ma taki klasyczny, srebrny, prosty, bo on nie lubi wydziwianych, ale chyba na slub go zdejmie. Co jest dziwne dla mnie bo on nawet w nim spi, bo zapomina zdjac |
|
|
|
|
#274 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#275 |
|
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5165359 8]Ja byłam na próbnym i wszystko było cacy. Makijaż ślubny kosmetyczka spierdzieliła.[/QUOTE]
Ojaaaa... Słabo. Przekombinowała czy po prostu nie umiała powtórzyć próbnego? |
|
|
|
|
#276 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5165370 5]myślę, że na próbnym się starała bo bała się, że straci klienta.[/QUOTE]
to u mnie moze na odwrot myslala w sensie ze ma juz klientke i na slubnym sie "postara"Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#278 |
|
Konto usunięte
|
Ja dziś kupiłam ten fixer w promocji w Rossmannie. Na razie nie będę go używać, bo nie mam ochoty się lakierować po twarzy bez potrzeby, ale w sierpniu idę na wesele, więc będzie test. Jak się sprawdzi to zastanowię się nad samodzielnym makijażem ślubnym.
|
|
|
|
|
#279 |
|
Przyczajenie
|
Ja myslalam na poczatku, zeby malowac sie sama z pomoca mojej przyjaciolki, ktora bedzie swiadkowa. Ale! Coraz bardziej dochodze do wniosku, ze slub ma sie raz w zyciu i jak pojde do prawdziwej makijazystki z prawdziwego zdarzenia (mam namiary i kontakt do takiej, ktora maluje polowe obsady polskich seriali i ma swoj salon w warszawie), to przynajmniej mam gwarancje, ze bede dobrze wygladala na zdjeciach i filmie. A niestety sama nie wiem czy uzyskam taki efekt
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Wole zaoszczedzic kase na innych rzeczach, a tu nie zalowac. Ze wzgledu na znajomosci, za makijaz probny nie bede placic, bo pojade na warsztaty jako modelka i tam tez bede miala makijaz probny. |
|
|
|
|
#280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#281 |
|
Przyczajenie
|
No... Tylko wiesz... Zamierzam sie u niej czesac tez. 300zl za fryzure w dniu slubu. Mam nadzieje, ze po znajomosci nie zedrze ode mnie az tyle.
|
|
|
|
|
#282 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie takie myślenie "kiedy jak nie na własny ślub" napędza tę chorą koniunkturę (słowo "ślubny" przed nazwą usługi = + 100% więcej do ceny
|
|
|
|
|
#283 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51655484]Właśnie takie myślenie "kiedy jak nie na własny ślub" napędza tę chorą koniunkturę (słowo "ślubny" przed nazwą usługi = + 100% więcej do ceny
Wiem, to jest prawda. Sama sie na to lapie, chociaz wiem, ze to nie ma sensu! Ciagle jak tak snuje rozne plany to w to wpadam: hmmm, a moze jednak taka suknie dam sobie uszyc, w koncu kiedy jak nie na slub! A potem znow nachodzi mnie refleksja, ze w innej bede wygladac tak samo dobrze i tak samo moze byc piekna, a nie musi byc horrendalnie droga. Z makijazem na pewno oszczedze w ten sposob, ze zrobie sama, tylko dobra baze kupie (pod podklad i pod cienie) i zafiksuje utrwalaczem. Przynajmniej bede do siebie w dniu slubu podobna Wlasnie tego bym sie bala, ze ktos umaluje mnie pieknie, ale nie w moim stylu. Z tego samego powodu nie bede tez doklejac rzes, paznokci itp... Na imprezy tak nie cuduje, to i na slub nie bede. I mniej tez stresu potem, ze co jak sie cos nie uda. Tutaj wiem przynajmniej, jaki efekt moge osiagnac
Edytowane przez 911814027737b2fb37208075fbc353dc82d7d123_64640b1bca2a5 Czas edycji: 2015-06-06 o 16:13 |
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie potrafię malować, więc wizażystka to konieczność. Gdybym jednak umiała to ani chwili nie wahałabym się żeby zakupić lepszej trwałości kosmetyki i zrobić makijaż samodzielnie, bo z tymi wizażystkami różnie bywa. Rok temu miałam okazję 3 razy korzystać z usług takich kobiet i odczucia mam bardzo mieszane.
Za pierwszym razem miałam tragicznie pomalowane oczy, w domu to poprawiałam, bo wyglądałam jak panda Za to podkład i utrwalenie tego, co użyto na moją trądzikową twarz - rewelacja. Piękny odcień skóry, wszystko zakryte, idealna trwałość, no cud malina.Za drugim razem - u innej kobiety - pięknie mi wyprofilowała twarz, oczy były super pomalowane, ludzie mnie nie poznawali na weselu, każdy mówił, że WOW i że cudownie, ale po 3-4 godzinach świeciłam się jak latarnia. Więc jeśli chodzi o trwałość byłam bardzo niezadowolona. Za trzecim razem makijaż był bardzo delikatny, aż za bardzo i w sumie mogłabym coś takiego sama zrobić w domu, więc żałowałam, że w ogóle za takie coś zapłaciłam. I obecnie nie wiem do kogo się wybiorę, mam nadzieję, że przez najbliższy rok wyrośnie w moim rodzinnym mieście jakaś gwiazda wizażu i makijażu bo póki co to jest bardzo bardzo słabo jeśli o to chodzi.Z kosmetyków ogólnodostępnych mogę polecić bazę pod makijaż Max Factor, taką białą w małej szklanej buteleczce. Świetnie się wszystko na niej trzyma, nie zapycha, jedynie może przesuszać. Moim faworytem jest połączenie tej bazy z Colorstayem, który na bazie wygląda bardzo bardzo naturalnie i nie ma efektu maski (częste przy tym podkładzie). ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- [1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;51655777]Wiem, to jest prawda. Sama sie na to lapie, chociaz wiem, ze to nie ma sensu! Ciagle jak tak snuje rozne plany to w to wpadam: hmmm, a moze jednak taka suknie dam sobie uszyc, w koncu kiedy jak nie na slub! A potem znow nachodzi mnie refleksja, ze w innej bede wygladac tak samo dobrze i tak samo moze byc piekna, a nie musi byc horrendalnie droga. Z makijazem na pewno oszczedze w ten sposob, ze zrobie sama, tylko dobra baze kupie (pod podklad i pod cienie) i zafiksuje utrwalaczem. Przynajmniej bede do siebie w dniu slubu podobna Wlasnie tego bym sie bala, ze ktos umaluje mnie pieknie, ale nie w moim stylu. Z tego samego powodu nie bede tez doklejac rzes, paznokci itp... Na imprezy tak nie cuduje, to i na slub nie bede. I mniej tez stresu potem, ze co jak sie cos nie uda. Tutaj wiem przynajmniej, jaki efekt moge osiagnac [/QUOTE] Wg mnie ze sztucznymi rzęsami oko wygląda o wiele lepiej, więc z tego na pewno nie zrezygnuję
|
|
|
|
|
#285 |
|
żona bez ogona
|
Ja to nawet nie wiem czy na fryzjera się zdecyduję
Ale akurat nie ze względu na oszczędności, tylko po prostu nigdy nie wyszłam od niego zadowolona. A taką prostą fryzurę jak chcę to bez problemu zrobię sama/z pomocą siostry. No ale jeszcze dużo czasu, może do tej pory jeszcze trafię na kogoś kto mi podpasuje
|
|
|
#286 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51655484]Właśnie takie myślenie "kiedy jak nie na własny ślub" napędza tę chorą koniunkturę (słowo "ślubny" przed nazwą usługi = + 100% więcej do ceny
Masz rację.
|
|
|
|
|
#287 | ||
|
żona bez ogona
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51655484]Właśnie takie myślenie "kiedy jak nie na własny ślub" napędza tę chorą koniunkturę (słowo "ślubny" przed nazwą usługi = + 100% więcej do ceny Cytat:
|
|
|
|
#288 |
|
Konto usunięte
|
Ja chyba jednak zainwestuję w lepsze kosmetyki, przez rok będę zbierać po trochu, to mnie tak po kieszeni nie zaboli, a przynajmniej zrobię się po mojemu, a nie jak jedna wizażystka w moim mieście...
zapytała pmke jaki ma kolor bukietu, po czym walnęła jej oczy na zielono i różowo, nie pozwalając zerknąć do lusterka w trakcie. Po skończeniu pmka szczerze powiedziała, że jej się nie podoba, a wizażystka tylko skwitowała, że tak jest modnie i koniec. Zgarnela stówe i zadowolona, a młoda aż się poplakala jak wyszła od niej Więc jak mam sobie taki teatr fundować to chyba podziękuję.... Muszę się tylko podszkolić w konturowaniu
|
|
|
|
|
#289 |
|
żona bez ogona
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51656154]Ja chyba jednak zainwestuję w lepsze kosmetyki, przez rok będę zbierać po trochu, to mnie tak po kieszeni nie zaboli, a przynajmniej zrobię się po mojemu, a nie jak jedna wizażystka w moim mieście...
zapytała pmke jaki ma kolor bukietu, po czym walnęła jej oczy na zielono i różowo, nie pozwalając zerknąć do lusterka w trakcie. Po skończeniu pmka szczerze powiedziała, że jej się nie podoba, a wizażystka tylko skwitowała, że tak jest modnie i koniec. Zgarnela stówe i zadowolona, a młoda aż się poplakala jak wyszła od niej Więc jak mam sobie taki teatr fundować to chyba podziękuję.... Muszę się tylko podszkolić w konturowaniu [/QUOTE]Jak potrafisz się malować to pewnie, ale w przypadku jak ktoś nie potrafi malować się wcale, używa tylko kremu bb i tuszu do rzęs to może makijażystka nie jest złą opcją. Oczywiście taka sprawdzona W ogóle to czemu ona jej zapłaciła za taki pstrokaty makijaż? No i robiła jej wcześniej makijaż próbny czy od razu zdecydowała się na ślubny? Nie uzgodniły w jakich kolorach, tonacji? Bez jaj, też bym się poryczała jakbym skończyła z taką papugą na oczach w dniu ślubu
|
|
|
#290 |
|
Konto usunięte
|
Akurat młoda miała szczęście, bo to był próbny. Ale została z ręką w nocniku jakby nie patrzeć..
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- A co do paznokci - raz miałam zrobione żele na własną płytkę, i tak mi zniszczyły paznokcie, że nigdy więcej |
|
|
|
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
na ostatnim polskim weselu na jakim bylam musialysmy ratowac panne mloda ze zbyt mocnego makijazu, on sam w sobie nie byl zly ale PM ma bardzo dziewczece rysy twarzy i mocny makeup zrobil z niej stara lampucere. Nie miala probnego bo na co dzien mieszka 800km od miejsca wesela. W hotelu zmylysmy jej makijaz, nalozylysmy BB (ma ladna cere), tusz, lekki braz cienie, troszke rozu, szminka w kolorze ust i voila!
Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#292 |
|
Konto usunięte
|
Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omaw...
VisionAM - a masz moze w gronie znajomych jakieś dziewczyny które maja talent do makijażu i mogłyby popróbować Cię umalować? Chyba gdybym sama nie umiała to poszukalabym wlasnie wsród znajomych/rodziny najpierw, a dopiero gdyby mi się to nie udało to szukałabym makijażystki. Bo zawsze to większe zaufanie, oszczędność, nielimitowane wersje próbne
i mniej stresu w dzien ślubu- nie trzeba umawiać kolejnego spotkania po fryzjerze o świcie, tylko wygodnie w domu Askawtn - tez to mam co do paznokci. Moja płytka w ogóle łatwo się niszczy bo jest bardzo miękka i krucha, i bywało nawet ze nadużywanie lakieru tak mi niszczyło paznokcie ze miesiąc z nimi potem do ładu dochodziłam :/ wiec ja na codzień je oszczędzam, na specjalne okazje manicure francuski domowej roboty, bo ładnie wychodzi i lubię ![]() Aha, co do tych rzęs, to zapomniałam dodać, ze ja ewentualnie na slub użyłabym pojedynczych kepek, bo to rzeczywiscie bardzo ładnie wyglada, a jednocześnie naturalnie i nie czulabym sie w nich tak niekomfortowo jak ze sztucznymi rzęsami. Także to jest jakieś wyjście
Edytowane przez 911814027737b2fb37208075fbc353dc82d7d123_64640b1bca2a5 Czas edycji: 2015-06-06 o 18:07 |
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sztucznych rzes to ja tez uwazam, ze dzieki nim oko wyglada zupelnie inaczej, tak zalotnie ;-) dlatego zamierzam miec ;-)
|
|
|
#294 |
|
Przyczajenie
|
Ja bede dopiero probowac wszystkiego :-D. Slub za 11 miesiecy, wiec do tego czasu na cos sie zdecyduje. Przede mna maraton po salonach sukni slubnych, zeby zobaczyc w czym dobrze wygladam, a potem mam nadzieje znalezc taka sama albo podobna uzywana. Albo w necie, albo w komisie. Na razie jak patrze na zdjecia roznych PMek to ciezko znalezc dziewczyne, ktora by miala suknie dobrze dobrana... Zeby nie potegowala, zeby byla talia i troche biustu.
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To prawda, ja tez to zauważyłam! I to najcześciej te z gorsetami i gołymi ramionami wyglądają bardzo niekorzystnie. Tak jakby salony na sile naciągaly dziewczyny na kupowanie za ciasnych i potem ten gorset zamiast podkreślać sylwetkę to powoduje wylewanie się ciała i jeszcze do tego daje efekt grubej talii jednocześnie! Nie wiem czy to babki w salonach i krawcowe jakos nie potrafią doradzić czy co? |
|
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;51657773]To prawda, ja tez to zauważyłam! I to najcześciej te z gorsetami i gołymi ramionami wyglądają bardzo niekorzystnie. Tak jakby salony na sile naciągaly dziewczyny na kupowanie za ciasnych i potem ten gorset zamiast podkreślać sylwetkę to powoduje wylewanie się ciała i jeszcze do tego daje efekt grubej talii jednocześnie! Nie wiem czy to babki w salonach i krawcowe jakos nie potrafią doradzić czy co?[/QUOTE]
Ja bym raczej powiedziała,ze to PM nie słuchają dobrych rad, bo chcą taką suknię, jaką sobie kiedyś wymarzyly.
|
|
#297 |
|
Konto usunięte
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;51657773]To prawda, ja tez to zauważyłam! I to najcześciej te z gorsetami i gołymi ramionami wyglądają bardzo niekorzystnie. Tak jakby salony na sile naciągaly dziewczyny na kupowanie za ciasnych i potem ten gorset zamiast podkreślać sylwetkę to powoduje wylewanie się ciała i jeszcze do tego daje efekt grubej talii jednocześnie! Nie wiem czy to babki w salonach i krawcowe jakos nie potrafią doradzić czy co?[/QUOTE]
Też to zauważyłam. Zawsze gdzieś coś się wylewa, dlatego zdecydowanie nie chcę gorsetu
|
|
|
|
|
#298 | |
|
żona bez ogona
|
Cytat:
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;51656686]VisionAM - a masz moze w gronie znajomych jakieś dziewczyny które maja talent do makijażu i mogłyby popróbować Cię umalować? Chyba gdybym sama nie umiała to poszukalabym wlasnie wsród znajomych/rodziny najpierw, a dopiero gdyby mi się to nie udało to szukałabym makijażystki. Bo zawsze to większe zaufanie, oszczędność, nielimitowane wersje próbne
i mniej stresu w dzien ślubu- nie trzeba umawiać kolejnego spotkania po fryzjerze o świcie, tylko wygodnie w domu Askawtn - tez to mam co do paznokci. Moja płytka w ogóle łatwo się niszczy bo jest bardzo miękka i krucha, i bywało nawet ze nadużywanie lakieru tak mi niszczyło paznokcie ze miesiąc z nimi potem do ładu dochodziłam :/ wiec ja na codzień je oszczędzam, na specjalne okazje manicure francuski domowej roboty, bo ładnie wychodzi i lubię ![]() Aha, co do tych rzęs, to zapomniałam dodać, ze ja ewentualnie na slub użyłabym pojedynczych kepek, bo to rzeczywiscie bardzo ładnie wyglada, a jednocześnie naturalnie i nie czulabym sie w nich tak niekomfortowo jak ze sztucznymi rzęsami. Także to jest jakieś wyjście [/QUOTE] niestety nie mam żadnej zdolnej koleżanki :-( Cytat:
|
|
|
|
|
|
#300 |
|
Konto usunięte
|
Drabson ja już po, ale też brałam ślub latem
![]() 1. sztuczne rzęsy - Poszłabm na doczepiane 1 do 1, nic nie odpadnie, wyglądają bardzo naturalnie 2. jak zabezpieczycie się przed poceniem się xD? Antidral pod pachy, a na ciało pod sukienkę talk 3. co zrobicie żeby nie ryczeć? nie ryczałam, ale rpzy zapinaniu sukni dostałam ataku paniki i zaczęłam się dusić-5 minut w samotności pomogło 4. co wy zrobicie z kopertami? co się w ogóle robi? goście nam dadzą i co dalej? świadek to jedzie zawieźć do domu czy co? Koperty zbierała świadkowa, a potem mama zawiozła do domu. Dom był pod opieką kuzynostwa, bo u nas plaga włamań w czasie ślubów 5. niektóre z was mają tżtów jako kierowców - nie boicie się, że z tego stresu i tak dalej czegoś nie zauważą na drodze? Spokojnie, nic się nie stanie. 6. jakie macie buty na zmianę Miałam zwykłe sandałki, ale nie musiałam zmieniać. Do ślubnych sandałków włożyłam żelowe wkładki 7. ile i jakie kosmetyki bierzecie ze sobą do poprawek? Miałam tylko bibułki i błyszczyk-duża ilość bazy i fixator zapobiegły naruszeniu makijażu 8. czy tylko ja nie lubię lakieru na włosach? Nawet baturalne fale wymagają lakieru, niestety inaczej włosy zaczną smętnie zwisać 9. kiedy odpinacie welon? Na oczepinach. Bardzo często, kiedy wesele jest bez oczepin, świadkowa odpina gdzieś na uboczu, w pokoju gdzie trzymacie rzeczy, toalecie. 10. jest tu jeszcze ktoś kto nienawidzi tańczyć? nie pójdę na żaden kurs tańca do pierwszego tańca, będziemy musieli jakiś smęt wybrać i się pokołysać Byliśmy na kursie tańca-smętnie bujaliśmy się do muzyki-to była chwila odpoczynku, nikt nic nie chciał-już po kościele, ufff 13. jaki męski zegarek polecacie? jaki rodzaj, coś mniej więcej? Super pomysł na prezent ślubny. Mój lubi Breitlinga i Diesla 14. nie boicie się że kwiatami pobrudzicie sukienkę? Kwiat miałam bez pręcików, a końcówka z mikrofonem owinięta była wstążką. 15. jak dobrze usiąść w kościele/urzędzie żeby elegancko wyjść na zdjęciach? martwi mnie to bo czasem jak widzę panny młode to siedza albo jak kaczory albo jak uczniowie 1 września w ławkach Suknia i stres sprawi, że będziesz siedziała wyprostowana. Możesz już ćwiczyć nawyk ściągania ramion. To i tak zdrowe Dobry fotograf zrobi dobre zdjęcia-nie martw się o to16. czy ktoś pusci braci figo fagot na weselu? nie wiem co to, ale i tak będzie Ci wszystko jedno kiedy goście będą się dobrze bawić 17. macie drużbę? Świadek i świadkowa 18. jak będą żywe kwiaty na torcie to co sie z nimi robi? zdejmuje się je i tak brzydko kładzie obok xD? Jeżeli będziesz miałą żywe kwiaty na torcie to będą one przygotowane do jedzenia, ale i tak gość, który dostanie część z nimi je odłoży ![]() 19. czy ciasta trochę nie wyschną jak będą tyle godzin leżeć pokrojone? Ciasta dokraja się, bo mają to do siebie, że schną lub kisną. Obsluga zadba o to by dostawiać świeże kawałki. Zależy im na tym, aby nikt się nie pochorował. 20. nie boicie się że się pobrudzicie czymś? uwielbiam dewolaje ale jak myślę i widzę jak masło tryska mi na sukienkę, to az się boję. co najbezpieczniej zjeść żeby się nie uwalić xD? Miałam serwetkę, ale i tak niewiele jadłam. Bałam się, że zaraz mi brzuszek wywali i już nie będę tak pięknie wyglądała w sukni 21. mój tż będzie miał między innymi zapinki do koszuli w rękawach. boję się że się odepną. kurde co z tym zrobić? byłam niedawno na weselu, sukienka bez ramiączek, poszłam do toalety, odpięłam ją z tyłu żeby poprawić stanik. i poszedł zamek. dzwoniłam po tżta przyniósł mi swoją marynarkę i pojechaliśmy do tesco po małą czarną, bo akurat było obok więc pierdoły tego typu potrafią skutecznie zepsuć cały dzień. jakaś rada na to?Spinki się nie odepną. Świetny, elegancki wybór! Suknię miałam bez ramiączek, sznurowaną. Na wszelkie wu miałam igły, nici i agrafki. Podszywałam dół sukienki bo ktoś mi nadepnął i roztargał. 22. bierzecie rajstopy na zmianę? bo jak tak wyliczam co bym chciała wziąć: chusteczki, korektor, bibułki, rajstopy, to gdzieś to trzeba schować. jezu, kogo obarczyć odpowiedzialnością za przewóz rzeczy xD? Małam kupione pończochy samonośne i rajstopy takie z dziurą na tyłku(jak pończochy z paskami i gumą w pasie).Było tak ciepło, że byłam z gołymi nogami. 23. Chodziłam przez miesiąć, co tydzień na mikrodermabrazję, a wcześniej na złuszczanie kwasem. Skórę miałam piękną, 3 dni przed ślubem dostałam opryszczki Więc jeżeli masz skłonność do opryszczki to zapobiegawczo heviran(bo w stresie może wyjść), z makijażu nie rezygnuj-zrobisz przerwę i nagle w dniu ślubu skóra się zbuntuje, kolor włosów tydzień wcześniej.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Sporo u nas i pm2015 i trochę tych co przełożyły na 2017 

bo póki co to jest bardzo bardzo słabo jeśli o to chodzi.
No i robiła jej wcześniej makijaż próbny czy od razu zdecydowała się na ślubny? Nie uzgodniły w jakich kolorach, tonacji? Bez jaj, też bym się poryczała jakbym skończyła z taką papugą na oczach w dniu ślubu
Więc jeżeli masz skłonność do opryszczki to zapobiegawczo heviran(bo w stresie może wyjść), z makijażu nie rezygnuj-zrobisz przerwę i nagle w dniu ślubu skóra się zbuntuje, kolor włosów tydzień wcześniej.