Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-06, 22:02   #2371
sylwka321
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII

Hejoo laski!!
Cóż za cudowny dzień dziś, upał na maksaa, kocham taką pogodę cały dzień spędziliśmy z tż i pieskiem u rodziców na ogrodzie. ciałko wkoncu zaczyna nabierać odpowiedniego koloru, bo do tej pory to córka mlynarza :| wiecie co, uda mi przytyły i teraz jak zakładam sukienkę to się ocieraja o sobie i ledwo co idę jak mnie to denerwuje

Ilonus gratki tylko nie zazdroszczę przebywania w szpitalu w taki skwar...
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-06, 22:02   #2372
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Dostałam smsa od Ilonus: "Szymon urodzil sie o godz 12:05 przez CC, 4000g, 57 cm. Później napisze wiecej"
Widzę, że terminy coraz bardziej odległe odemnie a ja dalej kisnę.

Gratulacje Ilonus
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-06, 22:04   #2373
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam tego rogala do karmienia ale nie dane mi jest go wypróbować
Juuuuź niebawem wypróbujesz... ja mam takiego dużego rogala do spania, w prawdzie już się trochę skurczy ale myślę że też powinien być przydatny do karmienia, co myślicie?
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-06, 22:06   #2374
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
ja używam Cebuszki i super się sprawdza

Dziewuchy rodźcie bo nudy
Dokładnie, ale może dzisiaj w nocy któraś??.
Cytat:
Widzę, że terminy coraz bardziej odległe odemnie a ja dalej kisnę.

Gratulacje Ilonus

Niunia już śpi, wieczór dla starych rozpoczęty w końcu trochę się ochlodzilo... Myślałam że zdechne dziś -.-
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-06, 22:10   #2375
country111
Zakorzenienie

Powiem wam, że juz dzisiaj to sie smieje z dwupaka. Jak tak dalej pójdzie to bede gasic swiatło na watku. Juz mam ochote spakowac wózek do piwnicy skoro mała ma gdzies wyjscie

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Dokładnie, ale może dzisiaj w nocy któraś??.

Niunia już śpi, wieczór dla starych rozpoczęty w końcu trochę się ochlodzilo... Myślałam że zdechne dziś -.-
Dzisiaj to ja juz nie chce. W niedziele nie rodze, czekamy do poniedziałku
Stary 2015-06-06, 22:14   #2376
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Przede wszystkim wielkie gratulacje dla Ilonus Całkiem pokaźnych rozmiarów jest Szymuś

Brzuch mnie ćmi małpowo... raz mocniej raz słabiej, ale to już któryś dzień z kolei. Pewnie szyjka się skraca

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Zresztą nadal mówię tż'towi, że nie wiem kiedy i czy w ogóle będzie kolejne (bo on już Lenie gada, że ma być wieczorami spokojna bo tatuś z mamusią muszą zabrać się za robienie braciszka...:rolley es
o matko! A jemu do czego się tak spieszy? Do seksu chyba wnioskuję, bo nie wierzę, że tak już chciałby drugie dziecko skoro nie minął nawet miesiąc od porodu. U nas przez pierwsze miesiące oboje z mężem byliśmy na "nie" jeśli chodzi o rodzeństwo dla Leosia. Dopiero około roku po porodzie zaczęliśmy myśleć, że przydałoby się rodzeństwo i wierzyć, że za drugim razem początki będą łatwiejsze (okaże się już niedługo czy będą). Teraz ja nie wykluczam 3 dziecka definitywnie, ale też nie stwierdzam na 100%, że będziemy się jeszcze starać. Czas pokaże.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ja 2 dni mialam fajne towarzystwo na sali a potem tak jak opisujesz.. tyle ze sala 7-osobowa. Wykitowalabym tam przez weekend.
Jak się czujesz? Jak synek zareagował na siostrzyczkę?
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-06, 22:27   #2377
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
mam takiego dużego rogala do spania, w prawdzie już się trochę skurczy ale myślę że też powinien być przydatny do karmienia, co myślicie?
jak najbardziej, to jedno z zastosowań tych poduszek

dobra kochane, ja sie urywam spać. ledwo patrze na oczy....
dobrej nocki
Stary 2015-06-06, 22:31   #2378
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

Boże, czuje się dzisiaj jak kupa... Na nic kompletnie nie mam siły..
ja coś tam staram się robić, ale też szybko się męczę, nogi spuchnięte bolą, brzuch boli i kicha generalnie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Wychodzimy do domu!!!!
super

Cytat:

Dlatego u mnie tż zmienia pościel. Ja z założenia nie mam siły walczyć z tym wielkim materacem
u nsa jest tak, ze ja zakładam poszewki na kołdrę i poduszki, a małż zakłada prześcieradło, bo materac za ciężki dla mnie.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

Tak poprzednio tez miałam cc ale tym razem dużo lepiej się czuje. Najgorzej bylo wczoraj czyli 3dzien a dziś juz jest bomba i nie pamiętam żebym była ciętą.
Ale ptzezylam koszmar przed CC ale to opisze pozniej

Mam system na myśli...
Ja będę się bawić ze starszym a TŻ będzie kapal małego. Potem jabprzejmuje małego na karmieniebi mam wolne a TŻ kończy starszego.

W nocy TŻ wstaje do starszego (choć on juz raczej się nie budzi) i napewno przez jakiś czas będzie podobnie jak z pierwszym wiec zajade TŻ
super, że lepiej się czujesz niż po pierwszym cc Dajesz mi nadzieję.

Co do wieczorów to my wstępnie planujemy, że najpierw mąż będzie kąpał małego, a Leoś będzie się przyglądał jeśli będzie chciał albo będzie jadł ze mna kolację, a potem ja przejmę małego a mąż wykąpie Leosia. Bo generalnie wieczorów boję się najbardziej. W dzień to się jeszcze w miarę da zorganizować, a wieczorem jest jednak sporo roboty przy dzieciach.

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Pytanie głównie do mamuś:
używacie fasolek do karmienia? przydatne bardzo czy tą samą funkcję spełni zwykła poduszka?
ja kupiłam fasolkę. Jak Leoś się urodził to nie miałam i bardzo niewygodnie karmiło mi się na siedząco, nawet na poduszce. Ale z rogalem nie mam na razie doświadczenia.
Stary 2015-06-06, 22:31   #2379
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
trzeba być ze sobą szczerym- jak sie żre zamiast jeść to nie wypada kłamać

Cytat:
Hejoo laski!!
Cóż za cudowny dzień dziś, upał na maksaa, kocham taką pogodę cały dzień spędziliśmy z tż i pieskiem u rodziców na ogrodzie. ciałko wkoncu zaczyna nabierać odpowiedniego koloru, bo do tej pory to córka mlynarza :| wiecie co, uda mi przytyły i teraz jak zakładam sukienkę to się ocieraja o sobie i ledwo co idę jak mnie to denerwuje

Ilonus gratki tylko nie zazdroszczę przebywania w szpitalu w taki skwar...
Mam to samo

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-06, 22:48   #2380
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
My zawsze piszemy "nażarłam się", "zeżarłabym".. widać kulturę u mamusiek
ja jeszcze piszę często "wpierdzieliłam":brzy dal: no to właśnie wpierdzieliłam chipsy i zapiłam koktajlem z truskawek

Cytat:
I tz spadło tsh do 7 (z 16 a wcześniej miał 20), sukces!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Dziewczyny Bavaria 0% smakuje jak normalne piwo
potwierdzam Piłam i w pierwszej i w obecnej ciąży. Kupuję w auchan.

Cytat:

Dziewczyny czy mogę używać już to serum z Eveline na brzuch i nogi? Czy jak karmię to nadal zakazane?

I jak np. z balsamem opalającym Dove?
co do tych konkretnych to nie wiem, ale generalnie zasady są niemal takie sama w czasie kp jak w ciąży co do kosmetyków i zabiegów kosmetycznych- tak mi mówiła moja kosmetyczka.

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość

Ja też w przyszłym tyg. mogę rodzić Ma być dużo chłodniej! Dzisiaj sobie nie wyobrażam...
u nas ma być dalej gorąco...

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Irmusia to będzie miała wkrótce cc więc nie będzie ostatnia na pewno

dokładnie najodleglejszy termin jaki zakładam to 18 czerwca. Ale zobaczę co moja gin planuje.

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
.

Marei mnie opuchlizna z nog zeszla po ponad tygodniu
długo Cię trzymało. Mi w drugiej dobie po cc wszystko ładnie zeszło i patrzyłam z niedowierzaniem na szcuplutkie łydki (byłam spuchnięta przez kilka tygodni i to baardzo).

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Hejoo laski!!
.
mi też się uda zacierają- masakra
Ja teraz słońca unikam, bo się można w ciąży przebarwień nabawić
Stary 2015-06-06, 22:55   #2381
k a j a
Zakorzenienie

Ja dziś jak.popatrzylam na swoje nogi.. Białe i sflaczale.. To płakać mi się chciało..
Mam nadzieję ze zaraz po porodzie wrócą do swojego stanu, tak.jak.po pierwszym porodzie..

Ja specjalnie też się nie opalam teraz w ciąży.. Ale tyle ile chodzeto mogłoby coś mnie wziąć.. A tak.. Delikatnie dekolt. I wgl zrobiła mi się plamka na nosie.. Myślałam ze to taki duży pieg a to brązowa plama, z której mama z tzem się strasznie śmieją

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-07, 05:51   #2382
masija
Zakorzenienie

Cytat:

ja będę używać. balsam brązujący już teraz użyłam na nogi
No właśnie na nogi najbardziej chcę bo wyglądam jak córka młynarza
Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

Co do balsamu to Dove bym się na Twoim miejscu spokojnie smakowała ale z tym Evelinem to nie wiem...
Właśnie tego Eveline się boję najbardziej..
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

o matko! A jemu do czego się tak spieszy? Do seksu chyba wnioskuję, bo nie wierzę, że tak już chciałby drugie dziecko skoro nie minął nawet miesiąc od porodu. U nas przez pierwsze miesiące oboje z mężem byliśmy na "nie" jeśli chodzi o rodzeństwo dla Leosia. Dopiero około roku po porodzie zaczęliśmy myśleć, że przydałoby się rodzeństwo i wierzyć, że za drugim razem początki będą łatwiejsze (okaże się już niedługo czy będą). Teraz ja nie wykluczam 3 dziecka definitywnie, ale też nie stwierdzam na 100%, że będziemy się jeszcze starać. Czas pokaże.
Niee, nie że już Że w ogóle drugie dziecko
Zresztą sam mówi, że dopóki się nie przeprowadzimy to nie ma szans na drugie bo zwyczajnie się nie pomieścimy
Cytat:

co do tych konkretnych to nie wiem, ale generalnie zasady są niemal takie sama w czasie kp jak w ciąży co do kosmetyków i zabiegów kosmetycznych- tak mi mówiła moja kosmetyczka.
Dzięki

Cos
jak u Ciebie? Spokojniej już?

My jak zwykle od 5 na nogach
Wczorajszy wieczór Lena dawała w kość ale za to usnęła po 20 i spała do 00:30 więc odespałam trochę

Spróbowałam karmić spod pachy i było w porządku więc to chyba jest na nią metoda.
Ale trochę się wczoraj przeraziłam bo opróżniła mi całą pierś a później dojadła jeszcze 80ml z butelki (nie od razu) i w końcu usnęła.
Przecież to w cholerę dużo...

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-07, 07:08   #2383
country111
Zakorzenienie

Cytat:

My jak zwykle od 5 na nogach
Wczorajszy wieczór Lena dawała w kość ale za to usnęła po 20 i spała do 00:30 więc odespałam trochę

Spróbowałam karmić spod pachy i było w porządku więc to chyba jest na nią metoda.
Ale trochę się wczoraj przeraziłam bo opróżniła mi całą pierś a później dojadła jeszcze 80ml z butelki (nie od razu) i w końcu usnęła.
Rośnie to potrzebuje dobrze zjeść.

W nocy mała sie strasznie wierciła i i aż takie prądy czułam i nacisk na bożenę aż zasnełam. Pomyslałam ze moze to bedzie ten czas ale, nici. Teraz tylko spać nie moge i dalej kisne.
Rozmawiałam wczoraj z kolezanka z pracy i po długich staraniach udało jej sie zajsc w ciaze Jest w 10tygodniu. Jeszcze troche to przestana u mnie zatrudniac kobiety przed menopauza
Stary 2015-06-07, 07:23   #2384
Domincia_1987
Zadomowienie

Dzień dobry

Ja po nieprzespanej nocy mam od wczoraj wieczora skurcze mam tak 2 na godzinę - czasem więcej, przysypiałam w przerwie a jak się pojawiał ból to stawałam na równe nogi. Mogło by siębto wyregulować bo poki co to nie bardzo wiem co robić, czekam aż sie coś bardziej rozkręci, ale przy kilku skurczach to aż mi łzy pociekły

Milego dnia

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-07, 07:45   #2385
201710041131
Konto usunięte

Dzien dobry

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-07, 08:21   #2386
k a j a
Zakorzenienie

Domincia może masz z krzyża skoro tak bardzo bolało, aż płakałas.. Jeśli tak.. To współczuję..
Ja teraz miałam z krzyża, myślałam że zejdę, mnie skręcało a na ktg nic i postępów żadnych :
Ale w porównaniu z tymi skurczami właściwymi to bolą duuuzo bardziej.

Lena
Stary 2015-06-07, 08:34   #2387
mehja
Zakorzenienie

Hej
witam się i ja po kiepskiej nocy- bolał mnie brzuch i miałam skurcze przestraszyłam się nieźle bo mała musi jeszcze troszkę posiedzieć, za kilka dni dopiero ciąża będzie donoszona.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-07, 08:36   #2388
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja po nieprzespanej nocy mam od wczoraj wieczora skurcze mam tak 2 na godzinę - czasem więcej, przysypiałam w przerwie a jak się pojawiał ból to stawałam na równe nogi. Mogło by siębto wyregulować bo poki co to nie bardzo wiem co robić, czekam aż sie coś bardziej rozkręci, ale przy kilku skurczach to aż mi łzy pociekły

Milego dnia
Ooo to może coś z tego będzie. Ale kaja ma rację.... Jak krzyżowe to niedobrze.... Miałam z Kubą i to masakra jest...

U mnie tez jakbyś coś się próbowało dziać ale mogłoby się ogarnąć bo muszę jutro parę rzeczy kupić

Maja
Stary 2015-06-07, 08:42   #2389
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

Przede wszystkim wielkie gratulacje dla Ilonus Całkiem pokaźnych rozmiarów jest Szymuś
w końcu miał być Szynkiem

Cytat:

fajnie, że ma apetyt
Stary 2015-06-07, 08:46   #2390
k a j a
Zakorzenienie

Aaa wgl witam się w 40 tyg
Mówiłam ze dotrwam do terminu

Ale mam nadzieję ze to ostatni tydzień :p

Coś mnie od.rana uczula, oczy szczypia i łzawią i nos zatkany.. :/

Lena
Stary 2015-06-07, 09:02   #2391
201710041131
Konto usunięte

Ja jestem w 38 tygodniu, mam dziecko niby wielkości arbuza jak wynika z apki w tel, wiec mógłby juz ten arbuz wychodzić. Jutro najlepiej bo poniedziałek i Tztowi nie chce sie iść do pracy...

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-07, 09:06   #2392
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Rośnie to potrzebuje dobrze zjeść.
Oj, rośnie rośnie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Milego dnia
biedna
A teraz jak się czujesz?
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Domincia może masz z krzyża skoro tak bardzo bolało, aż płakałas.. Jeśli tak.. To współczuję..
Ja teraz miałam z krzyża, myślałam że zejdę, mnie skręcało a na ktg nic i postępów żadnych :
Ale w porównaniu z tymi skurczami właściwymi to bolą duuuzo bardziej.
O matko, ja miałam krzyżowe podczas porodu...
masakra
Cytat:

fajnie, że ma apetyt
Ale aż taki?!

http://allegro.pl/smoby-cotoons-muzy...882403259.html - co myślicie? Nie za mało widoczne? Za mdłe?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-07, 09:14   #2393
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

To ja melduję że 5 czerwca przez cc o 17.44 powitaliśmy Oliwię😉 Pisze dopiero teraz bo musiałam dojść do siebie, cc była nie planowana i myślałam, że dopiero w ponjedziałek jak nic się nie zadzieje to mi zrobią. Ale na ktg było mało ruchów i zostałam na oddziale. Po południu zapadła decyzja.drugiej.cesarki i na całe szczęście bo wody już ły zielone. Pozdrawiamy z dusznego szpitala, dobrze że duże sale i tylko dwuosobowe😉
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-07, 09:16   #2394
k a j a
Zakorzenienie

K
Cytat:
Ja jestem w 38 tygodniu, mam dziecko niby wielkości arbuza jak wynika z apki w tel, wiec mógłby juz ten arbuz wychodzić. Jutro najlepiej bo poniedziałek i Tztowi nie chce sie iść do pracy...

Mojemu nie chce się iść codziennie więc codziennie pyta czy już bo nie chce mu się iść teraz ma pierwszą zmianę więc wątpię żebym wyrwała go z pracy
Jakoś.mam wrażenie że zacznie się.tak.pod wieczór :p

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
To ja melduję że 5 czerwca przez cc o 17.44 powitaliśmy Oliwię😉 Pisze dopiero teraz bo musiałam dojść do siebie, cc była nie planowana i myślałam, że dopiero w ponjedziałek jak nic się nie zadzieje to mi zrobią. Ale na ktg było mało ruchów i zostałam na oddziale. Po południu zapadła decyzja.drugiej.cesarki i na całe szczęście bo wody już ły zielone. Pozdrawiamy z dusznego szpitala, dobrze że duże sale i tylko dwuosobowe😉
Wow, gratulacje

Lena
Stary 2015-06-07, 09:17   #2395
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

http://allegro.pl/smoby-cotoons-muzy...882403259.html - co myślicie? Nie za mało widoczne? Za mdłe?
dla nas ładna ale dla dziecka chyba mało pobudzająca

Cytat:
gratulacje!!!!!!
Stary 2015-06-07, 09:24   #2396
Millygirl
Zadomowienie

Ilonus gratulacje

Masija, Milena jak teraz dostaje odciagniete z butli a nie bezposrednio z piersi to pije coraz wiecej. A wczoraj przez ten upal bila wszelkie rekordy. Nasza pediatra twierdzi ze mleka matki moga pic ile sie w dziecku zmiesci, tylko mm trzeba scisle odmierzac.

W piatek bylismy na kontroli na patologii noworodka. Waga rosnie wiec jest ok. Dlatego jeszcze troche bedzie na odciaganym - kontrolujemy ile pije. Mleka mam coraz wiecej wiec musi byc tylko lepiej
Nasza coreczka jest bardzo pogodna,malo placze,jak porzadnie zasnie to nic jej nie obudzi a tz coraz bardziej w niej zakochany chetnie przewija,karmi butla,wstaje do niej
Stary 2015-06-07, 09:30   #2397
siacha_ck
Zakorzenienie

Witam się po przespanej nocy. Za to rano poryczałam się jak głupia. Nie mam już się w co ubierać w te upały. Dzisiaj chciałam założyć krótkie spodenki, które przed ciążą zjeżdżały z tyłka a teraz mi wchodzą do połowy ud
Myślałam, że w drugiej ciąży już się nie rozejde w biodrach a tu

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-07, 09:31   #2398
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
w końcu miał być Szynkiem
O to to
Cytat:
Wydaje mi się że dla dziecka mogą być za mdłe te kolory
Cytat:
O Proszę Gratulacje

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
K

Mojemu nie chce się iść codziennie więc codziennie pyta czy już bo nie chce mu się iść teraz ma pierwszą zmianę więc wątpię żebym wyrwała go z pracy
Jakoś.mam wrażenie że zacznie się.tak.pod wieczór :p

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Wow, gratulacje
Hehe...U mnie to samo...Mówię Wczoraj do tż.. ."jak Pójdziesz w poniedzialek do pracy . ." a ten od razu " o ile pójdę "

Też jakoś tak czujność mi się załącza wieczorem...ale to chyba po pierwszej ciąży tak mi w głowie siedzi

Mam dziwne Przeczucie ze mogę się przeterminowac chociaż chciałabym we wtorek urodzić

Maja
Stary 2015-06-07, 09:33   #2399
poldzik
Zadomowienie

Czesc dziewczyny!
Ankaya

Ja sie szykuje na komunie kuzynki tzta. .. bedzie wyzerka
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-07, 09:34   #2400
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości