|
|
#991 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ok a ty po co się odnosisz do mojej treści przeciwstawnie jeśli nie utrzymujesz, że masz rację? Chyba jesteś pewna swoich racji, skoro marnujesz mój czas, prawda? Jeśli tak (w co nie wątpię) to równie dobrze możesz wystosować ten zarzut o rację do siebie. Twój zarzut o rację to nic innego jak bulwers zatem, że ktoś śmie mieć inne zdanie niż ty. Cytat:
Po 2. Widzę że kompletnie nie znasz podstaw prakseologii. Ludzie w wyborach kierują się rachunkiem prawdopodobieństwa również - więc mając do wyboru partnera z kultury gwałtu i pogardy a partnera z europejskiej (gdzie kobiety mają NAJWIĘCEJ praw na świecie) może pani by wybrała inaczej kierując się racjonalną kalkulacją (która oczywiście nie musi zaistnieć, bo fetysze seksualne raczej nie idą w parze z rozumiem dobrze) Mimo wszystko biały cywilizowany facet (nie mylić z Polakiem z mentalnością PRL-u) rzadziej okazuje się po latach oprawcą uciekającym z dziećmi do Turcji albo przetrzymującym tam żonę jak w więzieniu. Tak więc cokolwiek nie robisz, co zawiera element losowości/niepewności - od skrajnych form takich jak hazard do form bardziej do okiełzania takich jak wybór partnera (masz więcej czynników poznawczych tutaj do zweryfikowania - chociaż przy twojej umiejętności kojarzenia faktów szukanie partnera to czysty hazard) za każdym razem Kierujesz się rachunkiem prawdopodobieństwa zestawiając ze sobą dane jakie posiadasz zanim podejmiesz wybór. (No chyba że nie myślisz w ogóle już kompletnie) Kolejny przykład: Wracasz do domu z pracy - masz dwie drogi do wyboru - jednak niebezpieczna ale trochę krótsza druga w pełni bezpieczna ale trochę dłuższa - również wybierasz pod wpływem DANYCH jakie masz na temat dzielnic przez które będziesz się przechadzać. Więc nie mów mi, że to z jakiego "stawu kulturowego" jest mało znaczące, bo wszędzie, w każdej kulturze się znajdą źli ludzie - SKALA jest czynnikiem decydującym w podejmowaniu decyzji bazujących na rachunku prawdopodobieństwa. Cytat:
- To jest źle - natomiast ty możesz posługiwać się przykładem odstępstw od normy jako formy obalenia pewnej formy generalizacji (kompletny absurd) Zastanawiam się jak ty w ogóle funkcjonujesz jeśli nie widzisz dziur w swoim rozumowaniu ? Czym ty się zajmujesz jeśli mogę wiedzieć? Cytat:
Możecie tutaj w 10 mówić jak bardzo wasze ciapate was szanują - ale ogólnego odczynu to nie zmienia. To tak jakbyś posłodziła ziarenkiem cukru kawę utrzymując że jest dostatecznie posłodzona dla konesera 4 łyżek cukru. Cytat:
Dużo pogardy masz dla ludzi w sobie. Edytowane przez ArturNowak85 Czas edycji: 2015-06-07 o 02:34 |
|||||
|
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Polka i Kurd
Cytat:
Zresztą wyjaśnienia, o które poprosiłeś dostałeś na priv, nie ma sensu tutaj gwiazdorzyć. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-06-07 o 02:47 |
|
|
|
|
|
#993 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jeśli tak ma być to po co wam regulamin - na miejscu decydujcie lepiej czy użytkownik pisał coś z przekąsem czy cynizmem i sprawa załatwiona. A jeśli to nie nastąpi - to ja proszę o cofnięcie ostrzeżenia dla mnie, bo było przyznane bezpodstawnie na bazie domysłów. Edytowane przez ArturNowak85 Czas edycji: 2015-06-07 o 02:58 |
|
|
|
|
|
#994 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś o wysokim IQ nigdy w życiu nie będzie się tym przechwalać, ani piać na temat, jak wysokie to ono jest, lub nie. Ja proszę o usunięcie tego młodzieńca z naszego wątku, bo nic poza obrażaniem on nie wnosi. Ewidentny troll internetowy, który zalogował się tutaj po to, by obrażać.
|
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Iskra Boża. Masz rację.
Inteligenty swoją inteligencję zawsze przemilczana |
|
|
|
|
#996 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Ok czyli jak wyjdzie mi wysoki wynik w teście na IQ i go nie przemilczę to natychmiast ten wynik jest nieważny, bo wspomniałem o nim? A to ciekawe. Edytowane przez ArturNowak85 Czas edycji: 2015-06-08 o 17:40 |
||
|
|
|
|
#997 |
|
Zadomowienie
|
Chwalisz sie wartością twojego IQ jakby to oznaczało ze w każdym temacie masz absolutna racje. Temat emigracji i związków nie ma nic wspólnego z IQ, bo tutaj nie chodzi o sztywne wartości i statystkę. Mozna miec wysokie IQ a byc życiowa idiota, wiec nie widzę związku.
Tak w skrócie: wbijasz sie na pozytywny, cichy wątek, robisz tzw. G*wnoburze, jakbyś szukał kogos kto sie bedzie z Toba kłócił na tematy osobiste. Skoro takie masz hobby to cóż zrobic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#998 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Manifestem siły moich racji są moje ARGUMENTY a nie to że podałem że mam wysokie iq - to nie jest argument. Każdy może powiedzieć że ma wysokie iq - i co z tego? Cenimy argumenty a nie deklaracje o IQ (te mogą być tylko ciekawostką odbierana z dystansem sporym) Argumenty podałem więc nie pisz, że opieram się, tworząc deklaracje o supremacji moich racji nad waszymi - wynikiem IQ. Bo opieram się na ARGUMENTACH. jeśli tego nie widzisz, to w zasadzie nie mam Tobie nic więcej do powiedzenia. |
|
|
|
|
|
#999 |
|
Raczkowanie
|
Problem tkwi w tym, ze inteligentni ludzie zazwyczaj sa pelni watpliwosci a glupi pelni pewnosci siebie. Naprawde zeby tak trollowac na forum to trzeba nie miec wlasnego zycia albo kompleksy...
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Czy dziewczyny udzielające się w tym wątku mają ochotę ciągnąć ten off top stanowiący dalszą część czyjegoś gwiazdorzenia
Bo temat wątku jest nieco inny. Więc jeśli ktoś wpadający tutaj, nie do końca jeszcze wiem po co, nie ma nic budującego w temacie do powiedzenia to proszę o niezaśmiecanie wątku ponieważ i za to będą punkty. (tak uprzedzam, aby znowu niedomówień nie było).
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-06-08 o 23:43 |
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Laisla ja mysle ze tu już nie ma sensu odpowiadać. Niektórzy ludzie nie pojma pewnych rzeczy swoim wysoko inteligentym rozumem.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1002 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Trzeba dopuścić też możliwość, że wątpliwości co do niektórych rzeczy nie ma. I nadal nie ma argumentów - tylko imputowania trollingu, jakiś kompleksów, braku życia - po co się w ogóle odzywasz ? chciałem coś napisać jeszcze ale daruje sobie bo widzę już że nie ma do kogo. Tak więc... ciao pastuszki. |
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Raczkowanie
|
Miło wiedzieć, że moderacja czuwa nad nami
![]() Cytrynowa, a Ty już tą kuliczę zrobiłaś? |
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Iskra teraz na wakacjach jestem. Jak wrócę to się zabiorę za to.
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak u Was jest z ramadanem?
Wasi go obchodza? Pytanie kieruje szczególnie do tych nie zameznych. |
|
|
|
|
#1006 |
|
Raczkowanie
|
My obchodzimy Ramadan wspólnie. Chociaż ja w tym roku nie poszczę ze względów zdrowotnych.
|
|
|
|
|
#1007 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
No to zes Artur strzelil gafe...
Zorientuj sie. Kurdzi walcza z ISIS. Wiec gadanie nam o ISIS jako przykładzie zlych jest malo sensowne. |
|
|
|
|
#1009 |
|
Raczkowanie
|
To ta inteligencja wychodzi
Jak ktoś nie ma nic mądrego do powiedzenia, to powinien milczeć. Link to sobie każdy może "wygooglować".
|
|
|
|
|
#1010 | |
|
BAN stały
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...wiadomosc.html
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Jaką religię wyznaje twój kurd? Edytowane przez ArturNowak85 Czas edycji: 2015-06-27 o 21:27 |
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Raczkowanie
|
ISIS to nie muzulmanie! To terrorysci ktorzy zabijaja nawet muzulmanow w tym Kurdow! http://english.alarabiya.net/en/News...s-Kobane-.html
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
A moj (byly juz) narzeczony był przykladnym katolikiem i nie przeszkadzało mu to podniesc na mnie reki.
Więc tu wszystko zależy od tego jak ktoś został wychowany a nie w jakiej religii zyje. A moj Kurd jest muzulmaninem i nic Ci do mojego życia z nim. Które ukladam po SWOJEMU. Ucząc się na MOICH sukcesach i porazkach z pełną odpowiedzialnoscia za SWOJE czyny. A Ty drogi Polaczku cebulaczku idz i zajmij sie czyms pozytecznym. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Yesmi masz racje. To ze oni nazywaja siebie muzulmaninami nie oznacza ze nimi sa. ISIS nie maja sumienia. Zabijaja wszystkich ktorzy staną im na drodze. Ale poki co tylko Kurdzi i ich Peshmerga mieli odwage z nimi walczyc. |
|
|
|
|
#1013 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
A co do odpowiedzialności za swoje czyny - rozumiem, że jak zostaniesz samotną matką to honorowo nie będziesz się ubiegać o zasiłek dla samotnych matek kosztem podatników (w tym mężczyzn, którzy nie przykładali prącia do twojej ciąży)? |
||
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1015 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja nie powiedziałem wcześniej że nie będę tu pisał, bo nie jestem w związku z kurdem - ty natomiast uczestniczysz w wątku - opowiadasz o swoich doświadczeniach z kurdem (mówisz kiedy się modli, mówisz o jego rodzinie) a potem w ramach kaprysu nagle cenisz sobie swoją prywatność i zarzucasz komuś wścibskość, bo zadaje proste pytanie odnośnie wiary twojego wybranka (mimo iż nadałaś inny ton wcześniej w ramach dyskusji w wątku) Tobie już podziękuje jednak - nie pisz do mnie. A Dla ciekawych świata: http://wikiislam.net/wiki/Top_10_Con...the_Qur'an http://www.thereligionofpeace.com/qu...3-violence.htm |
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Raczkowanie
|
To za jakie grzechy jest kara palenia zywcem czy topienia ludzi? w Arabii Saudyjskiej ani w zadnym panstwie szariatu nie pali sie ludzi zywcem ani nie topi a ISIS robia i takie rzeczy...
|
|
|
#1017 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A czy utopienie jest bardziej okrutne niż odrąbanie łba tępą maczetą (ulubiony sposób egzekucji w Islamie) ? - kwestia "gustu" przeczytaj linki, które dałem - koran w pigułce. I ja nie wtrącam się w cudze życia (jak ktoś tutaj zasugerował) ja tylko daję wiedzę - co ktoś z nią zrobi - to mnie już mało interesuje. "widziały gały co brały" |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1018 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
#1019 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mówię to bo kobiety z kultury europejskiej może i mają styczność z kłamcami w swoich kręgach - ale nigdy z tak patologicznymi jakimi są Islamiści. I serio? Obama? ten socjalista, który chce rozbroić amerykanów ? to twój autorytet ? |
|
|
|
|
|
#1020 |
|
Raczkowanie
|
Artur jesli umiesz czytac to cofnji sie do poczatkow watku tam juz byly przerabiane tematu religii i jacy to oni zli nie sa...hmmm... jestem pewna ze to cos w stylu powrot Asi...
Dziewczyny slyszalyscie o Kobane ile znow jest ofiar ;( w tym dzieci... http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-33299306
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.

Staram się blogować kuliarnie 

Bo temat wątku jest nieco inny. Więc jeśli ktoś wpadający tutaj, nie do końca jeszcze wiem po co, nie ma nic budującego w temacie do powiedzenia to proszę o niezaśmiecanie wątku ponieważ i za to będą punkty. (tak uprzedzam, aby znowu niedomówień nie było).

Jak ktoś nie ma nic mądrego do powiedzenia, to powinien milczeć. Link to sobie każdy może "wygooglować".