Polka i Kurd - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-07, 02:32   #991
ArturNowak85
BAN stały

Wink Dot.: Polka i Kurd

Cytat:
Napisane przez Sunnivaa Pokaż wiadomość
Sie wypowiem, bo widzę ze pan Artur uważa ze ma święta racje, a wy macie wyprane mózgi czy cos...
To jakiś zarzut wobec mnie?

Ok a ty po co się odnosisz do mojej treści przeciwstawnie jeśli nie utrzymujesz, że masz rację?

Chyba jesteś pewna swoich racji, skoro marnujesz mój czas, prawda?

Jeśli tak (w co nie wątpię) to równie dobrze możesz wystosować ten zarzut o rację do siebie.

Twój zarzut o rację to nic innego jak bulwers zatem, że ktoś śmie mieć inne zdanie niż ty.

Cytat:
Nie jestem z Kurdem ani z muzułmaninem ani z Murzynem. I jako osoba o wysokim IQ (skoro tak bardzo Cie ten wskaźnik interesuje mimo ze nie ma nic do rzeczy w dyskusjach na takie tematy i ogółem w normalnym życiu) moge powiedzieć ze gadasz głupoty i zasłaniasz sie statystyka. Przede wszystkim: nawet jeżeli 90% muzulamaninow czy jakiejkolwiek innej rasy byłoby złych to przewalanie sie do kogos o to ze jest w mieszanym związku jest... Głupie. Moze ich partner jest w tych 10%? A moze po prostu nic ci do tego?
Po 1. W jakich 10 %? powiedz mi jak ty wyliczyłaś to procentowo ? jakie dane ci posłużyły do tego?

Po 2. Widzę że kompletnie nie znasz podstaw prakseologii.

Ludzie w wyborach kierują się rachunkiem prawdopodobieństwa również - więc mając do wyboru partnera z kultury gwałtu i pogardy a partnera z europejskiej (gdzie kobiety mają NAJWIĘCEJ praw na świecie) może pani by wybrała inaczej kierując się racjonalną kalkulacją (która oczywiście nie musi zaistnieć, bo fetysze seksualne raczej nie idą w parze z rozumiem dobrze)
Mimo wszystko biały cywilizowany facet (nie mylić z Polakiem z mentalnością PRL-u) rzadziej okazuje się po latach oprawcą uciekającym z dziećmi do Turcji albo przetrzymującym tam żonę jak w więzieniu.

Tak więc cokolwiek nie robisz, co zawiera element losowości/niepewności - od skrajnych form takich jak hazard do form bardziej do okiełzania takich jak wybór partnera (masz więcej czynników poznawczych tutaj do zweryfikowania - chociaż przy twojej umiejętności kojarzenia faktów szukanie partnera to czysty hazard) za każdym razem Kierujesz się rachunkiem prawdopodobieństwa zestawiając ze sobą dane jakie posiadasz zanim podejmiesz wybór.

(No chyba że nie myślisz w ogóle już kompletnie)
Kolejny przykład:
Wracasz do domu z pracy - masz dwie drogi do wyboru - jednak niebezpieczna ale trochę krótsza druga w pełni bezpieczna ale trochę dłuższa - również wybierasz pod wpływem DANYCH jakie masz na temat dzielnic przez które będziesz się przechadzać.

Więc nie mów mi, że to z jakiego "stawu kulturowego" jest mało znaczące, bo wszędzie, w każdej kulturze się znajdą źli ludzie - SKALA jest czynnikiem decydującym w podejmowaniu decyzji bazujących na rachunku prawdopodobieństwa.

Cytat:
Znam osobiście 3 Polki w UK w mieszanych rasowo związkach (z osobami z Azji lub Afryki). Wszystkie sa szczęśliwe. 2 maja potomstwo. Żadna nie jest ze wsi. Jedna ma nawet ukończone tutaj studia, magistra. Żadna nie była odciągnięta od pługa.
Aha czyli jak ty imputujesz mi że bazuje w swojej ocenie na odosobnionych przypadkach (a nie bazuje absolutnie bo statystyka która podałem to odczyn w skali kraju a nie na grupie 10 osób)
- To jest źle - natomiast ty możesz posługiwać się przykładem odstępstw od normy jako formy obalenia pewnej formy generalizacji (kompletny absurd)

Zastanawiam się jak ty w ogóle funkcjonujesz jeśli nie widzisz dziur w swoim rozumowaniu ?

Czym ty się zajmujesz jeśli mogę wiedzieć?

Cytat:
Taka mała notka ode mnie na temat twojego komentarza o związku z barierami językowymi. Ja w takim jestem, moj chłopak jest Rumunem i jego angielski jest moze komunikatywny. I absolutnie nie jestem z nim dla "czegoś co sie dzieje w nocy". Ani nie jest to powód dla którego on jest ze mna. Umiemy sie porozumieć na kazdy temat i na kazdy pokłócić. Po prostu troche wiecej trzeba sie wysilic zeby druga strona zrozumiała. I tez jakbyś miał watpliwosci - także nie jestem ze wsi.

.
No ok ale to nadal wyjątek (zakładając że mówisz prawdę) a ja mówię o ogólnych tendencjach.

Możecie tutaj w 10 mówić jak bardzo wasze ciapate was szanują - ale ogólnego odczynu to nie zmienia.

To tak jakbyś posłodziła ziarenkiem cukru kawę utrzymując że jest dostatecznie posłodzona dla konesera 4 łyżek cukru.

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Punkcik na otrzeźwienie jeśli chciałbyś tutaj zagościć na dłużej. Ogarnij się i spróbuj wyrażać swoje myśli kulturalnie nie obrażając innych.
Uważasz że bycie ze wsi, albo bycie prostym człowiekiem to obraza ?

Dużo pogardy masz dla ludzi w sobie.

Edytowane przez ArturNowak85
Czas edycji: 2015-06-07 o 02:34
ArturNowak85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 02:45   #992
laisla
Zakorzenienie

Dot.: Polka i Kurd

Cytat:
Napisane przez ArturNowak85 Pokaż wiadomość
(...)

Uważasz że bycie ze wsi, albo bycie prostym człowiekiem to obraza ?

Dużo pogardy masz dla ludzi w sobie.
Ja nie, ale Ty piszesz o prostym umyśle z przekąsem i z cynizmem zwracasz się do innych użytkowników. Stąpasz po grząskim gruncie, ja tylko ostrzegam.
Zresztą wyjaśnienia, o które poprosiłeś dostałeś na priv, nie ma sensu tutaj gwiazdorzyć.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-06-07 o 02:47
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 02:53   #993
ArturNowak85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ja nie, ale Ty piszesz o prostym umyśle z przekąsem i z cynizmem zwracasz się do innych użytkowników. Stąpasz po grząskim gruncie, ja tylko ostrzegam.
Zresztą wyjaśnienia, o które poprosiłeś dostałeś na priv, nie ma sensu tutaj gwiazdorzyć.
Egzekwowanie prawa nie może się opierać na domysłach i Twoim kaprysie.

Jeśli tak ma być to po co wam regulamin - na miejscu decydujcie lepiej czy użytkownik pisał coś z przekąsem czy cynizmem i sprawa załatwiona.

A jeśli to nie nastąpi - to ja proszę o cofnięcie ostrzeżenia dla mnie, bo było przyznane bezpodstawnie na bazie domysłów.

Czas edycji: 2015-06-07 o 02:58
Stary 2015-06-08, 14:37   #994
iskra_boza
Raczkowanie

Ktoś o wysokim IQ nigdy w życiu nie będzie się tym przechwalać, ani piać na temat, jak wysokie to ono jest, lub nie. Ja proszę o usunięcie tego młodzieńca z naszego wątku, bo nic poza obrażaniem on nie wnosi. Ewidentny troll internetowy, który zalogował się tutaj po to, by obrażać.
iskra_boza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 15:41   #995
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Iskra Boża. Masz rację.
Inteligenty swoją inteligencję zawsze przemilczana

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 17:38   #996
ArturNowak85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez iskra_boza Pokaż wiadomość
Ktoś o wysokim IQ nigdy w życiu nie będzie się tym przechwalać, ani piać na temat, jak wysokie to ono jest, lub nie. Ja proszę o usunięcie tego młodzieńca z naszego wątku, bo nic poza obrażaniem on nie wnosi. Ewidentny troll internetowy, który zalogował się tutaj po to, by obrażać.
Masz coś konstruktywnego do napisania ? jakieś argumenty np?

Cytat:
Napisane przez Cytrynowe_Marzenie Pokaż wiadomość
Iskra Boża. Masz rację.
Inteligenty swoją inteligencję zawsze przemilczana

Ok czyli jak wyjdzie mi wysoki wynik w teście na IQ i go nie przemilczę to natychmiast ten wynik jest nieważny, bo wspomniałem o nim?

A to ciekawe.

Czas edycji: 2015-06-08 o 17:40
Stary 2015-06-08, 20:30   #997
Sunnivaa
Zadomowienie

Chwalisz sie wartością twojego IQ jakby to oznaczało ze w każdym temacie masz absolutna racje. Temat emigracji i związków nie ma nic wspólnego z IQ, bo tutaj nie chodzi o sztywne wartości i statystkę. Mozna miec wysokie IQ a byc życiowa idiota, wiec nie widzę związku.
Tak w skrócie: wbijasz sie na pozytywny, cichy wątek, robisz tzw. G*wnoburze, jakbyś szukał kogos kto sie bedzie z Toba kłócił na tematy osobiste. Skoro takie masz hobby to cóż zrobic.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-08, 23:23   #998
ArturNowak85
BAN stały

Thumbs down Dot.: Polka i Kurd

Cytat:
Chwalisz sie wartością twojego IQ jakby to oznaczało ze w każdym temacie masz absolutna racje.
Ależ nic takiego nie uważam.

Manifestem siły moich racji są moje ARGUMENTY a nie to że podałem że mam wysokie iq - to nie jest argument.

Każdy może powiedzieć że ma wysokie iq - i co z tego?
Cenimy argumenty a nie deklaracje o IQ (te mogą być tylko ciekawostką odbierana z dystansem sporym)

Argumenty podałem więc nie pisz, że opieram się, tworząc deklaracje o supremacji moich racji nad waszymi - wynikiem IQ.

Bo opieram się na ARGUMENTACH.

jeśli tego nie widzisz, to w zasadzie nie mam Tobie nic więcej do powiedzenia.
Stary 2015-06-08, 23:29   #999
yesmi
Raczkowanie

Problem tkwi w tym, ze inteligentni ludzie zazwyczaj sa pelni watpliwosci a glupi pelni pewnosci siebie. Naprawde zeby tak trollowac na forum to trzeba nie miec wlasnego zycia albo kompleksy...
Stary 2015-06-08, 23:41   #1000
laisla
Zakorzenienie

Czy dziewczyny udzielające się w tym wątku mają ochotę ciągnąć ten off top stanowiący dalszą część czyjegoś gwiazdorzenia Bo temat wątku jest nieco inny. Więc jeśli ktoś wpadający tutaj, nie do końca jeszcze wiem po co, nie ma nic budującego w temacie do powiedzenia to proszę o niezaśmiecanie wątku ponieważ i za to będą punkty. (tak uprzedzam, aby znowu niedomówień nie było).

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-06-08 o 23:43
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 23:44   #1001
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Laisla ja mysle ze tu już nie ma sensu odpowiadać. Niektórzy ludzie nie pojma pewnych rzeczy swoim wysoko inteligentym rozumem.

Stary 2015-06-09, 02:34   #1002
ArturNowak85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez yesmi Pokaż wiadomość
Problem tkwi w tym, ze inteligentni ludzie zazwyczaj sa pelni watpliwosci a glupi pelni pewnosci siebie. Naprawde zeby tak trollowac na forum to trzeba nie miec wlasnego zycia albo kompleksy...
Jak się ma wątpliwości to się nie wypowiada prostolinijnych osądów - tyle że ja wątpliwości nie mam - gdybym je miał to bym zaznaczył, że BYĆ może jest tak jak mówię.

Trzeba dopuścić też możliwość, że wątpliwości co do niektórych rzeczy nie ma.
I nadal nie ma argumentów - tylko imputowania trollingu, jakiś kompleksów, braku życia - po co się w ogóle odzywasz ?

chciałem coś napisać jeszcze ale daruje sobie bo widzę już że nie ma do kogo.

Tak więc... ciao pastuszki.
Stary 2015-06-09, 13:17   #1003
iskra_boza
Raczkowanie

Miło wiedzieć, że moderacja czuwa nad nami

Cytrynowa, a Ty już tą kuliczę zrobiłaś?
Stary 2015-06-09, 16:09   #1004
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Iskra teraz na wakacjach jestem. Jak wrócę to się zabiorę za to.

Stary 2015-06-14, 13:40   #1005
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak u Was jest z ramadanem?
Wasi go obchodza?
Pytanie kieruje szczególnie do tych nie zameznych.

Stary 2015-06-24, 17:40   #1006
iskra_boza
Raczkowanie

My obchodzimy Ramadan wspólnie. Chociaż ja w tym roku nie poszczę ze względów zdrowotnych.
Stary 2015-06-25, 00:29   #1007
ArturNowak85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez iskra_boza Pokaż wiadomość
My obchodzimy Ramadan wspólnie. Chociaż ja w tym roku nie poszczę ze względów zdrowotnych.
http://www.kresy.pl/wydarzenia,spole...madanu-foto-18
Stary 2015-06-25, 09:39   #1008
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

No to zes Artur strzelil gafe...

Zorientuj sie. Kurdzi walcza z ISIS. Wiec gadanie nam o ISIS jako przykładzie zlych jest malo sensowne.

Stary 2015-06-26, 15:09   #1009
iskra_boza
Raczkowanie

To ta inteligencja wychodzi Jak ktoś nie ma nic mądrego do powiedzenia, to powinien milczeć. Link to sobie każdy może "wygooglować".

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-27, 21:24   #1010
ArturNowak85
BAN stały

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...wiadomosc.html

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
No to zes Artur strzelil gafe...

Zorientuj sie. Kurdzi walcza z ISIS. Wiec gadanie nam o ISIS jako przykładzie zlych jest malo sensowne.
Hitler walczył z Komunistami co nie robi z niego przeciwnika socjalizmu/kolektywizmu.

Jaką religię wyznaje twój kurd?

Czas edycji: 2015-06-27 o 21:27
Stary 2015-06-27, 21:39   #1011
yesmi
Raczkowanie

ISIS to nie muzulmanie! To terrorysci ktorzy zabijaja nawet muzulmanow w tym Kurdow! http://english.alarabiya.net/en/News...s-Kobane-.html
Stary 2015-06-27, 21:48   #1012
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

A moj (byly juz) narzeczony był przykladnym katolikiem i nie przeszkadzało mu to podniesc na mnie reki.
Więc tu wszystko zależy od tego jak ktoś został wychowany a nie w jakiej religii zyje.

A moj Kurd jest muzulmaninem i nic Ci do mojego życia z nim. Które ukladam po SWOJEMU. Ucząc się na MOICH sukcesach i porazkach z pełną odpowiedzialnoscia za SWOJE czyny.
A Ty drogi Polaczku cebulaczku idz i zajmij sie czyms pozytecznym.

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Yesmi masz racje. To ze oni nazywaja siebie muzulmaninami nie oznacza ze nimi sa.
ISIS nie maja sumienia. Zabijaja wszystkich ktorzy staną im na drodze. Ale poki co tylko Kurdzi i ich Peshmerga mieli odwage z nimi walczyc.

Stary 2015-06-28, 00:08   #1013
ArturNowak85
BAN stały

Cytat:
ISIS to nie muzulmanie! To terrorysci ktorzy zabijaja nawet muzulmanow w tym Kurdow! http://english.alarabiya.net/en/News...s-Kobane-.html
http://www.zerohedge.com/sites/defau...0123_saudi.jpg

Cytat:
A moj Kurd jest muzulmaninem i nic Ci do mojego życia z nim. Które ukladam po SWOJEMU. Ucząc się na MOICH sukcesach i porazkach z pełną odpowiedzialnoscia za SWOJE czyny.
Wątek dotyczy doświadczeń (relacji użytkowniczek) z Kurdami (kimś z innej kultury) więc jak nie chcesz, aby ci zadawano takich pytań i jesteś przewrażliwiona na tym punkcie - lepiej opuść ten wątek, bo dostaniesz nerwicy.

A co do odpowiedzialności za swoje czyny - rozumiem, że jak zostaniesz samotną matką to honorowo nie będziesz się ubiegać o zasiłek dla samotnych matek kosztem podatników (w tym mężczyzn, którzy nie przykładali prącia do twojej ciąży)?
Stary 2015-06-28, 00:13   #1014
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ArturNowak85 Pokaż wiadomość
http://www.zerohedge.com/sites/defau...0123_saudi.jpg

Wątek dotyczy doświadczeń (relacji użytkowniczek) z Kurdami (kimś z innej kultury) więc jak nie chcesz, aby ci zadawano takich pytań i jesteś przewrażliwiona na tym punkcie - lepiej opuść ten wątek, bo dostaniesz nerwicy.

A co do odpowiedzialności za swoje czyny - rozumiem, że jak zostaniesz samotną matką to honorowo nie będziesz się ubiegać o zasiłek dla samotnych matek kosztem podatników (w tym mężczyzn, którzy nie przykładali prącia do twojej ciąży)?
Watek dotyczy zwiazkow polek z kurdami. Czy jestes w zwiazku z kurdem?

Stary 2015-06-28, 00:32   #1015
ArturNowak85
BAN stały

Cytat:
Watek dotyczy zwiazkow polek z kurdami. Czy jestes w zwiazku z kurdem?
Nie - i powiem więcej - nie maluje się (mimo iż to forum wizażu) o ile ja stosuje się do regulaminu - a nie zakłada on zakazu wypowiadania się wątkach, tylko dlatego, że nie dotyczą danej grupy, która reprezentuje forumowicz - ty przeczysz sama sobie swoimi pretensjami - kolidują one z twoją obecnością tutaj.
Ja nie powiedziałem wcześniej że nie będę tu pisał, bo nie jestem w związku z kurdem - ty natomiast uczestniczysz w wątku - opowiadasz o swoich doświadczeniach z kurdem (mówisz kiedy się modli, mówisz o jego rodzinie) a potem w ramach kaprysu nagle cenisz sobie swoją prywatność i zarzucasz komuś wścibskość, bo zadaje proste pytanie odnośnie wiary twojego wybranka (mimo iż nadałaś inny ton wcześniej w ramach dyskusji w wątku)

Tobie już podziękuje jednak - nie pisz do mnie.

A Dla ciekawych świata:

http://wikiislam.net/wiki/Top_10_Con...the_Qur'an

http://www.thereligionofpeace.com/qu...3-violence.htm
Stary 2015-06-28, 00:32   #1016
yesmi
Raczkowanie

To za jakie grzechy jest kara palenia zywcem czy topienia ludzi? w Arabii Saudyjskiej ani w zadnym panstwie szariatu nie pali sie ludzi zywcem ani nie topi a ISIS robia i takie rzeczy...
Stary 2015-06-28, 00:52   #1017
ArturNowak85
BAN stały

Cytat:
To za jakie grzechy jest kara palenia zywcem czy topienia ludzi? w Arabii Saudyjskiej ani w zadnym panstwie szariatu nie pali sie ludzi zywcem ani nie topi a ISIS robia i takie rzeczy...
Kara śmierci to kara śmierci Koran nie precyzuje sposobu - tak więc chłopcy się popisują fantazją.
A czy utopienie jest bardziej okrutne niż odrąbanie łba tępą maczetą (ulubiony sposób egzekucji w Islamie) ? - kwestia "gustu"

przeczytaj linki, które dałem - koran w pigułce.

I ja nie wtrącam się w cudze życia (jak ktoś tutaj zasugerował) ja tylko daję wiedzę - co ktoś z nią zrobi - to mnie już mało interesuje.

"widziały gały co brały"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-28, 00:53   #1018
yesmi
Raczkowanie

http://www.theguardian.com/us-news/2...s-hijack-islam
Stary 2015-06-28, 00:58   #1019
ArturNowak85
BAN stały

A wiesz o zasadzie w Islamie (spisanej w świętej księdze) która mówi że okłamywanie niewiernych to nie grzech a nawet coś wskazanego?

Mówię to bo kobiety z kultury europejskiej może i mają styczność z kłamcami w swoich kręgach - ale nigdy z tak patologicznymi jakimi są Islamiści.

I serio? Obama? ten socjalista, który chce rozbroić amerykanów ? to twój autorytet ?
Stary 2015-06-28, 19:14   #1020
yesmi
Raczkowanie

Artur jesli umiesz czytac to cofnji sie do poczatkow watku tam juz byly przerabiane tematu religii i jacy to oni zli nie sa...hmmm... jestem pewna ze to cos w stylu powrot Asi...

Dziewczyny slyszalyscie o Kobane ile znow jest ofiar ;( w tym dzieci...

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-33299306

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości