Kwas migdałowy - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-20, 07:57   #151
Czikita31
Przyczajenie

Dot.: Kwas migdałowy

Cytat:
Napisane przez gazelaa Pokaż wiadomość
Najpierw przydałoby się oczyszczanie a potem kwasy, a wybrałaś sobie najsłabszy kwas, idz do lepszej kosmetyczki która nie naciągnie cię na takie zabiegi, i się fajnie skóra uspokoiła po azelainowym już kilka razy o nim wspominałam.
ja nie mam nic do innych kwasów tez słyszałam o azelainowym dobre opinie krytykuje po prostu migdałowy

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

możecie polecić jakaś dobra kosmetyczkę - salon w Warszawie w okolicach Bemowa, Woli?
Czikita31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-15, 06:19   #152
Navelbina
Przyczajenie

Ja mam cerę mieszaną, bez wyprysków, bez trądziku, ale bardzo bardzo wrażliwą. I moja skóra potraktowana takim słabym kwasem jakim jest migdał, reaguje zaczerwienieniem, dlatego innego kwasy nie wchodzą w grę.
Jestem już po 5 zabiegu migdałem, robię u kosmetyczki w cenie 79zł, 6 zabieg mam gratis.
Po pierwszym zabiegu skóra była mocno zaczerwieniona, ale po 12 godzinach wszystko przeszło. Kolejne zabiegi już nie wywoływały zaczerwienienia (skóra się przyzwyczaiła).
Przy każdej wizycie mam robiony demakijaż i peeling, po tej czynności nakładany jest kwas (kosmetyczka trzyma mi go nie dłużej niż 15 minut) następnie kładzie na twarz serum migdałowe (które notabene piecze mnie bardziej niż sam kwas, i nie jestem przekonana czy aby na pewno powinno tak być? ) serum zwasze wmasowuje mi w cere i nakłada maskę. Potem wszystko zmywa, stosuje ampułkę + krem nawilżający.

Po pierwszych trzech zabiegach obserwowałam delikatne łuszczenie się skóry, które zakrywałam bez problemu pod makijażem. Po kolejnych dwóch zabiegach już nawet tego nie zaobserwowałam.

Dodam, że mam skórę z płytkimi bliznami na policzkach po ospie, obecnie nie są one widoczne gołym okiem, tylko dlatego, że rok temu przyjmowałam serię zabiegów laserem frakcyjnym u lekarza medycyny estetycznej.

Na migdał się zdecydowałam, aby ogólnie poprawić stan cery, czyli lekko napiąć, wyrównać koloryt, zwężyć pory i nawilżyć. Nie decydowałam się na niego aby wyeliminować blizny bo takim kwasem się po prostu nie da.
Dla ogólnej poprawy cery - jeśli któraś z was ma mocno wrażliwą - polecam jak najbardziej.
Navelbina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 14:50   #153
sylwia4501
Przyczajenie

Skutków ubocznych jako takich nie ma.
Efekty:
  • odmładza, uelastycznia, wygładza, ujędrnia skórę, ujednolica koloryt skóry,
  • rozjaśnia przebarwienia, wykazuje działanie bakteriostatyczne (pomocny w leczeniu trądziku),
  • redukuje i reguluje wydzielanie sebum, zmniejsza drobne zmarszczki,
  • wykazuje działanie keratolityczne
Eksfoliację kwasem migdałowym stosuje się w seriach: 6-8 zabiegów, raz w tygodniu. W tym okresie, i przez 2 tygodnie po zakończeniu eksfoliacji należy codziennie nakładać krem do twarzy SPF 50.
sylwia4501 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 21:25   #154
Ekstremento
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czikita31 Pokaż wiadomość
[...] ODRADZAM NIE RÓBCIE SOBIE TEGO
No patrz, a ta pani sobie chwali

Myślę, że wszystko jednak zależy od indywidualnego przypadku i generalne zawołanie "RóBCIE TAK" albo "NIE RóBCIE TAK" to takie jakby nadużycie.

Pozdrawiam
Ex.

Edytowane przez Ekstremento
Czas edycji: 2015-02-18 o 21:27
Ekstremento jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-07, 10:58   #155
Stookrotka
Raczkowanie

Witam, chciałabym kupić sobie zestaw aby wykonywać zabieg sama w domu (chodziłam na serie zabiegów u kosmetyczki) używała ona zestawu z Bielendy. Czy można gdzieś dostać gotowy zestaw tych 4 produktów (żel, kwas, neutralizator, maska)?
Zmiana szaty graficznej, to to samo?

http://bielendaprofessional.pl/produ...s-laktobionowy

http://www.dystrybutor-sklep.pl/prod...%2040%&x=0&y=0

Widziałam że polecacie również z firmy APIS, czy ma to taką samą formę jak ten peeling z Bielendy czy inną?
Stookrotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-28, 17:08   #156
Disnejova
Wtajemniczenie

chciałam zapisać sie na zabieg kwasem czy przynosi efekty nie mam ostrego trądziku ale blizny i krosty podskórne są .
„Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja.
Disnejova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-29, 11:28   #157
Versace_89
Raczkowanie

Na pewno jakieś efekty po użyciu kwasu są, ale cera może po samym zabiegu wyglądać gorzej, przede wszystkim może się bardzo łuszczyć.
Versace_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-01, 10:21   #158
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez Disnejova Pokaż wiadomość
chciałam zapisać sie na zabieg kwasem czy przynosi efekty nie mam ostrego trądziku ale blizny i krosty podskórne są .
najlepiej wykonać serię zabiegów, po jednym raczej żadnego "woow" nie będzie, cera po zabiegu zacznie się złuszczać

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-25, 09:00   #159
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Napisane przez aniyam Pokaż wiadomość
najlepiej wykonać serię zabiegów, po jednym raczej żadnego "woow" nie będzie, cera po zabiegu zacznie się złuszczać
Jaki kwas byscie polucili na delikatne przebarwienia jak na zdjeciu? 1519549172149.jpg

Sent from my E5823 using Tapatalk
Stary 2018-06-12, 16:02   #160
AleksandraKosmetolog
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
Czesc, czy mozna robic zabieg 10%kwasem migdalowym po solarium ? I czy mozna korzystac z solarium w czasie trwania kuracji kwasem migdalowym?
Takie połączenie to gotowa droga do powstania przebarwień. Stanowczo odraczam przed, po i w trakcie.
AleksandraKosmetolog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-18, 19:50   #161
desiree90
marta_dawidczyk

ja na podobne robiła peelingi kwasem migdałowym w CZS w Wawie - ale najlepiej idz na konsultacje do dobrego dermatologa i na pewno dobierze Ci najlepszą metodę
desiree90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-12, 11:43   #162
memsza
Przyczajenie

Też robiłam zabieg kwasem ale pirogronowym i w Gdańsku na aniołkach. Super sprawa, twarz w dużo lepszej kondycji, pewnie jeszcze kiedyś do niego wróce
Stary 2018-10-14, 11:08   #163
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
Jaki kwas byscie polucili na delikatne przebarwienia jak na zdjeciu? Załącznik 7445441

Sent from my E5823 using Tapatalk
Kwas mlekowy lub glikol.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości