![]() |
#151 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Kwas migdałowy
Cytat:
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- możecie polecić jakaś dobra kosmetyczkę - salon w Warszawie w okolicach Bemowa, Woli? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Przyczajenie
|
Ja mam cerę mieszaną, bez wyprysków, bez trądziku, ale bardzo bardzo wrażliwą. I moja skóra potraktowana takim słabym kwasem jakim jest migdał, reaguje zaczerwienieniem, dlatego innego kwasy nie wchodzą w grę.
Jestem już po 5 zabiegu migdałem, robię u kosmetyczki w cenie 79zł, 6 zabieg mam gratis. Po pierwszym zabiegu skóra była mocno zaczerwieniona, ale po 12 godzinach wszystko przeszło. Kolejne zabiegi już nie wywoływały zaczerwienienia (skóra się przyzwyczaiła). Przy każdej wizycie mam robiony demakijaż i peeling, po tej czynności nakładany jest kwas (kosmetyczka trzyma mi go nie dłużej niż 15 minut) następnie kładzie na twarz serum migdałowe (które notabene piecze mnie bardziej niż sam kwas, i nie jestem przekonana czy aby na pewno powinno tak być? ) serum zwasze wmasowuje mi w cere i nakłada maskę. Potem wszystko zmywa, stosuje ampułkę + krem nawilżający. Po pierwszych trzech zabiegach obserwowałam delikatne łuszczenie się skóry, które zakrywałam bez problemu pod makijażem. Po kolejnych dwóch zabiegach już nawet tego nie zaobserwowałam. Dodam, że mam skórę z płytkimi bliznami na policzkach po ospie, obecnie nie są one widoczne gołym okiem, tylko dlatego, że rok temu przyjmowałam serię zabiegów laserem frakcyjnym u lekarza medycyny estetycznej. Na migdał się zdecydowałam, aby ogólnie poprawić stan cery, czyli lekko napiąć, wyrównać koloryt, zwężyć pory i nawilżyć. Nie decydowałam się na niego aby wyeliminować blizny bo takim kwasem się po prostu nie da. Dla ogólnej poprawy cery - jeśli któraś z was ma mocno wrażliwą - polecam jak najbardziej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Przyczajenie
|
Skutków ubocznych jako takich nie ma.
Efekty:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
No patrz, a ta pani sobie chwali
![]() ![]() Myślę, że wszystko jednak zależy od indywidualnego przypadku i generalne zawołanie "RóBCIE TAK" albo "NIE RóBCIE TAK" to takie jakby nadużycie. Pozdrawiam Ex. Edytowane przez Ekstremento Czas edycji: 2015-02-18 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Witam, chciałabym kupić sobie zestaw aby wykonywać zabieg sama w domu (chodziłam na serie zabiegów u kosmetyczki) używała ona zestawu z Bielendy. Czy można gdzieś dostać gotowy zestaw tych 4 produktów (żel, kwas, neutralizator, maska)?
Zmiana szaty graficznej, to to samo? http://bielendaprofessional.pl/produ...s-laktobionowy http://www.dystrybutor-sklep.pl/prod...%2040%&x=0&y=0 Widziałam że polecacie również z firmy APIS, czy ma to taką samą formę jak ten peeling z Bielendy czy inną? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Wtajemniczenie
|
chciałam zapisać sie na zabieg kwasem czy przynosi efekty nie mam ostrego trądziku ale blizny i krosty podskórne są .
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Na pewno jakieś efekty po użyciu kwasu są, ale cera może po samym zabiegu wyglądać gorzej, przede wszystkim może się bardzo łuszczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Szanelowa Madżesti
|
najlepiej wykonać serię zabiegów, po jednym raczej żadnego "woow" nie będzie, cera po zabiegu zacznie się złuszczać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my E5823 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
marta_dawidczyk
|
ja na podobne robiła peelingi kwasem migdałowym w CZS w Wawie - ale najlepiej idz na konsultacje do dobrego dermatologa i na pewno dobierze Ci najlepszą metodę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Przyczajenie
|
Też robiłam zabieg kwasem ale pirogronowym i w Gdańsku na aniołkach. Super sprawa, twarz w dużo lepszej kondycji, pewnie jeszcze kiedyś do niego wróce
![]()
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.