|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
My juz sie zebralismy na grilla. Maja jeszcze sie ogarnia i pedzimy na dzialke. Goraco fajnie wiec sie wygrzejemy. Polatalam juz dzis po sklepach, kupilam sobie 3 sukieneczki. Bede miala w czym chodzic
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli jednak czujesz, że chcesz sobie od wszystkiego odpocząć, to my to zrozumiemy i będziemy czekać z utęsknieniem na Twój powrót Trzymam kciuki ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- muszę się pochwalić, że powoli kończę napis Tzn prawie skończyłam - została kwestia wstążeczki na której będę miała te literki zawiesić, ale jeszcze nie wiem czy mąż mi pozwoli podziurawić całą ścianę, żeby każda literka wisiała osobno, czy będę musiała je zawiesić na tasiemce ale muszę się nieskromnie pochwalić, że wyszły mi lepsze niż oczekiwałam I miałam je Wam pokazać jak zawisną na ścianie, ale nie wytrzymam i wrzucę później zdj, jak mąż wróci, bo mój tel nie chce się z laptopem połączyć ![]() a no i byłabym nie sprawiedliwa, gdybym nie przyznała, że natchnieniem była dla mnie Majka, a raczej jej chmurka
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
E no to czekam na zdj bo ciekawa jestem bardzo jak ci to wyszlo. Mi przyszedl juz material na chmurke wiec w tygodniu bede szyla. Koncze kocyk na drutach... Wiec cos od mamusi tez bedzie
![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- A my grillujemy dalej, pogoda skear, dzieci w basenie siedza zadowolone. Juz ledwo ruszam sie z przejedzenia :-o
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Padam. Cały dzień roboty, nawet łóżeczko juz ogarnęłam dla Adrianka, stoi gotowe tylko się świeżą pościel ubierze zaraz przed tp
poza tym placek upieczony i mieszkanie lśni, jutro rano wyjazd nad morze i pewnie powrót wieczorem
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w 33 tc
do końca jeszcze tylko 7 tc, ale coś czuję, że zostało nam ok 5 tyg wczoraj obiecałam, że wrzucę zdj, ale jakoś tak mi zeszło i nie zdążyłam... w dodatku zaczęłam aplikować te globulki na paciorkowca i myślałam, że zwariuję - tak piekło... ale gin ostrzegała, że może piec... dorzucam zdj Może nie jest to szczyt cudów, ale ja (powiem nieskromnie) jestem zadowolona od piątku mąż ma urlop i już definitywnie bierzemy się za kącik dla Okruszka ale jeszcze o tym nie wie ![]() p.s. sorry za jakość zdj, ale robiłam je beznadziejnym tel :p kolorki na żywo są intensywniejsze
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-06-07 o 06:11 |
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mms śliczne ci to wyszło! Brawo!
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
Wow bardzo ladne mms
) a jak zamierzasz pociągnąć wstazeczke? Ja myslalam zeby przez srodek literek pociągnąć i jako jeden sznur zawiesić na lozeczku. Ale bwrdoz ladnie ci wyszly )Witam sie dzis, ja koncze 27 lat takze mamy male swieto ) milego dnia wszystkim
|
|
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamcie
Dawno mnie tu nie było ale zabiegana jestem jak czort !! !! Pracuje nadal na cały etat, w soboty maluje Panny Młode i wolny mam tylko poniedziałek. Z jednej strony dobrze, bo nie mam czasu się nad sobą zamartwiac ze to mnie boli a tu mnie strzyka jeszcze 4 tyg i chorobowe to zacznę prac ciuszki .. W środę bylam u Gina. Z Małym wszystko ok waży 1100g i jedyne co mnie martwi tu moja hemoglobina która bardzo spadła i musze brać żelazo a przez to nie mogę się załatwić !! Koszmar!! A ja mam 7 kg na plusie tylko .. Wszyscy mówią ze wyglądam na dziewczynkę a nie na chłopca haha. Ja tam swoje widziałam na usg ![]() A poza tym zamówiliśmy sypialnie z BRW jasny sosnowy kolor z białymi frontami . będziemy malować pokój i u Nas i Michalka. Michalka ma być w stylu marynarski marynarskim z granatowymi pasami a nasz szary z jedną ściana w żółto biały chevron P.S powiedzcie mi dlaczego zrobiło się u Nas więcej chłopców niż dziewczynek ?? Jak byłam ostatnio było po równo.. doszedł ktoś czy plec się komuś zmieniła ?? Całuski
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
mms_22 musze wejsc na laptopa bo aplikacja zdj nie pokazuje.beaciorq sto lat!!!! Wszystkiego najlepszego (^) < ) A ja sie dzis czuje jak bym kaca miala. Tak dziwnie zoladek mnie boli identycznie jak bym wczoraj wypila... Chyba maly mnie kopie tam bo co jakis czas czuje tam silniejszy ucisk.
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
beaciorg- najlepszego
aliczka- dla synusia
|
#3192 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 31 tygodniu. Jeszcze tydzień i bede w 8 miesiacu , jeszcze miesiąc i przestanę sie martwić przedwczesnym porodem , jeszcze 6 tygodni i ciąża będzie donoszona
![]() ![]() ![]() My dzisiaj jedziemy nad wodę bo idzie oszaleć w mieszkaniu .. miłej niedzieli
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale to ładnie wygląda ! Postarałaś się ładne kolorki ![]() Ja zmykam na ostatni zjazd studiów i ostatni egzamin Miłego dnia
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Jess922 powodzenie, trzymam kciuki
|
#3195 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż wlazłam przez komputer na wizaż, żeby zobaczyć. Zazdroszczę talentu, ślicznie Ci to wyszło Cytat:
(oczywiście soczek u nas trochę mniejsza temperatura co mnie cieszy, bo wczoraj nie wynurzyłam nosa z domu dzisiaj pospaceruje trochę, chyba że burza będzie to mi zepsuje plany.Któraś mówiła, że kupiła sobie sukienki? a gdzie i jakie? bo musze czegoś poszukać na mój brzuchol Na razie jedna zamówiłam z h&m mama, myślę, że jutro do mnie dojdzie
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Ja... W takim osiedlowym butiku, sklepiku. Czyli bezfirmowe. Za to tansze. Nie wiem gdzie ta laska po nie jezdzi ale mowie co mniej wiecej bym chciala i przywozi mi w dobrej cenie. Takie odcinane pod biustem wiec fajnie brzuszek sie miesci. Nie sa to typowo ciazowe.
|
#3197 |
|
Zadomowienie
|
Kochane jutro mają być sukienki w lidlu. Długie. 4 wzory. odcinane pod biustem. Myślę że jak wezmę M czy L to się spspokojnie zmieszczę. i w dodatku za głupie pieniądze. Tez bluzki i butki takie dość ładne mają być. No pojadę jutro i Zobaczę
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
To daj znac. Ja do lidla niby mam blisko ale tak chodzenie mnie wykancza ze nie docieram tam nigdy. Ale Tz jak wraca z pracy z Glowic to ma po drodze lidla to go moge wyslac
Robia wam sie plamy pigmentacyjne? Mi od kad maly obrocil sie glowka w dol zauwazylam ze na buzi mam takie 3 plamki. Nie wiem czy lezy mi na watrobie i stad one sie wziely, czy moze niechcacy slonko mnie opalilo i mi wyszly. Jak tak dalej bedzie to kilogram szpachli bede musiala na buzie nakladac :-o ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wlasnie nie wystawiam wogole twarzy na slonce, bo boje sie strasznie tych plam... Kuzynka mojego Tżta siedziała na słońcu w ciąży i do dziś jej te plamy zostały... ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Beaciorq wszystkiego najlepszego w dniu urodzin!!!! 💐🎂🎁
|
|
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
kasperka... Ja nie wystawiam sie na slonce wcale. Jak juz musze to siedze w cieniu. Po za tym na co dzien mam wysoka ochrone bo spf35 w podkladzie. Krem ma spf25 ale to sie nie sumuje wiec spf35 dziala. Musze z gin poruszyc temat.
Jak tam twoje pakowanie sie?
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, wiem...ale nawet siedząc w cieniu, majac podklad spf 30 opalamy twarz chcac niechcac Dermatolog mi tlumaczyla to wszystko... Zeby calkowicie sie chronic musialybysmy uzywac blokera i to duza ilosc na sama twarz(niepamietam juz dokladnie ile ) i dosmarowywać ciagle ![]() Ja opalilam ostatnio troche twarz spacerujac mimo, ze nie chcialam...codziennie mam podklad spf 30 My juz wszystko spakowane mamy, musze powiedziec, ze Tz praktycznie sam wszystko zrobil... Dzis zostalo nam jeszcze zasloniecie rolet , kilku lamp, osloniecie kuchni i jutro raniutko przyjezdza firma rozkladac meble ![]() Dzis od rana tez moj maz wszystko porobil, nawet sniadanie przygotowal |
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to Ci fajnie, ja się przeleciałam po osiedlowych, ale jak było coś co by mi brzuszek zmieściło to wcale nie było tanie. Wiec zamówiłam z h&m za 51 zł kieckę, a jedną droższa dostałam w prezencie (też czekam na przesyłkę) Cytat:
też się chyba przejdę, akurat rano będę szła zrobić wyniki, więc może od razu podejdę do lidla i oglądne te kiecunie, za 40 zł chętnie wezmę
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
kasperka... Odnosnie kosmetykow wiem to wszystko. Praca tego ode mnie wymaga. Czesto tez mam szkolenia wiec raczej na bierzaco. Bloker ma spf50 teraz clinique chyba ma nawet wyzszy. Tylko ze spf to nie jest intensywność ochrony a długość w czasie jaka jest bezpieczna dla nas. I malo kto chyba o tym wie bo jak klientki informowalam to w wiekszosci nie wiedzialy.
Czyli jesli masz jasna karnacje opalasz sie na raka masz czeste popazenia itd to jestes typem urody,, 10,, jak jestes ciemnej karnacji opalasz sie na brozowo to jestes typem urody,, 20,,. Mnozysz to przez spf. Czyli ja np jestem typem urody 20 i jak nakladam spf20 to moja skora jest zabazpieczona przez 400minut potem trzeba dolozyc na nowo. A wiadomo ze podklad nie nakladam co 5-6godz tylko rano a wieczorem zmywam. Blokery ja ogolnie nie lubie i nie polecam. Zapychaja pory i sa tluste geste. Taka spf50 niby spoko bo dlugo sie mozna eksponowac na sloncu ale kazdy spf trzeba zmyc porzadnie po gora 10godzinach bo niszczy nam skore i ja obciaza. Ja to porownuje do biegania. Kiedy my w blokerze lerzymy na slonku i odpoczywamy to nasza skora meczy sie, pracuje, odbija slonce, jest wyczerpana. Wieczorem kiedy schodzimy z lezaka np jest juz wykonczona na tyle ze trzeba ja porzadnie oczyscic i nalozyc kosmetyk nawilzajacy, lagodzacy by mogla odpoczac... Absolutnie bez spf i nie przeciwzmarszczkowy bo po nich nasza skora znow,, wsiada na rower,, i,, jedzie,, by poprawic kondycje. Ja bardziej mysle o tym ze te plamki od watroby mi wylazly... Albo opalilo mnie w drodze do sklepu, ze sklepu, czy spaceru... ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- No i super ze tz tak pomaga. Dobrze. Nie mecz sie zbytnii ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- A i widze ze moj tel zmienia wyrazy bo mam slownik wlaczony i robi byki bo na szybko pisalam i nie sprawdzalam dokladnie co slownik podpowiada.... Oczywiście brązowy a nie brozowy i leżymy a nie lerzymy :-D ale wiesz o co chodzi w poście :-D
|
#3204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam się ![]() Tak jakoś stwierdziłam, że już czas, alby wszystko poukładać, mam bardzo dużo ubranek, nowych, które sama kupiłam, dostałam od cioci, od TŻ siostry trzy wielkie worki ciuszków po jej córeczce, i to takie rozmiary od 0 do roku, więc musiałam segregować rozmiarowo. Na szczęscie TŻ już nie długo wraca, więc pokupuję resztę, żeby miec spokojną głowe. Tak to cały czas twierdziłam, że jeszcze dużo czasu, ale z drugiej strony coraz ciężej mi jest i do tego te upały:/ więc muszę jak najszybiej to ogarnąć
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, to nie byl żaden zarzut... Ja wiem, ze Ty z branży kosmetycznej jestes Ja tez o tym wszystkim wiem Teoria teorią, a w codziennym życiu trochę inaczej to wygląda...Nie będę właśnie smarować się blokerem, bo denerwuje mnie ten tłusty, gęsty film jaki na twarzy pozostaje ![]() A jeśli te plamki od wątroby to one zejdą Ci po porodzie...Moja znajoma na czole właśnie miała takie wątrobowe i jak ją jakis czas temu widziałam to nie miała nic ![]() Niby nic takiego nie robię, a cały czas marudzę Cały czas mam taki ból jakby uciskowy po prawej stronie pod biustem ... Może faktycznie mi mały stópkami tam się rozpycha??? We wtorek mam wizytę, więc muszę spytać koniecznie o to. A jak Twoje samopoczucie ?
|
|
|
|
|
#3206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sie zastanawiam nad zamówieniem na all tej sukienki co ostatnio asienka_182 w niej sobie wstawiła zdjęcie z brzuszkiem ![]() A jaką z h&m sobie zamówiłaś? |
|
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Oj nie odebralam jak zarzut absolutnie :-D tylko tak dla wyjasnienia napisalam :-D a ze jak temat kosmetykow to sie rozkrecam... No coz :-P
A samopoczucie jesli chodzi o pogode to super... Tylko maly mnie w zoladek chyba kopie od rana i czuje sie jak na kacu zabojcy :$ lacznie ze wymiotowac sie chce... A ty jak? Dalej u was goraco? U mnie teraz 36stopni
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dzis troszke chlodniej niz wczoraj, dzieki Bogu...ale ja i tak ledwo zyje ![]() Zbieramy sie zaraz na obiadek, nieusze przynajmniej gotowac dzis ![]() Od jutra znowu goraco ma byc |
|
|
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
Ja przez dwa dni siedziałam trochę na słońcu i jestem brązowa
a Wy mnie tu straszycie plamami!!! Tytyty!
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczka88 jak dwa dni siedzialas i ci nie wyszly to ci nie wyjda juz (po tych dwoch dniach na sloncu) ale w ciazy lepiej uniknac typowego smazenia na sloncu bo moga wychodzic. Ja z Maja w ciazy normalnie siedzialam na sloncu jak byla okazja grill czy cos i nie wyszly mi zadne plamy. Ale to w ogole inna ciaza byla. Zero jakichkolwiek dolegliwości, cudnie bylo. Dopiero pod koniec nogi puchly i bol kregoslupa sie pojawil. Teraz za to mam wszystko co mozliwe chyba.
a my dzis na obiad makaron z koktajlem truskawkowym wiec sie nie napracowalam :-D
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

) ale dla TŻ, ze zrobił 

)
dla synusia 

(oczywiście soczek
. Ciuszki po wypraniu wytrzepalam ladnie rozsciagniete rozwiesilam poskladalam i nie sa wymietoszone