![]() |
#2491 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
W razie czego możesz zmienić chyba raz czy 2 razy do roku bez opłat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Popieram. Nam też szkola rodzenia wiele dała, szczególnie mężowi. Gdzie indziej otrzymać fachowe rady jak nie od położnych ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2493 |
Zakorzenienie
|
A do porodu nie musi być koszula rozpinana żeby wrzucić potem dzidzie na klatę?
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
#2494 |
Zakorzenienie
|
Podwijają i tak częściej niż rozpinają, nie ma czasu na guziczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() aczkolwiek... nie wiem czy skorzystam z tego. Ciezko jest mi przewidzieć swoje zachowanie w trakcie porodu. Ciągle się zastanawiam jak to będzie. hyhy
![]() |
#2496 |
Zakorzenienie
|
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...rania.html?m=1
O proszkach i plynach dziecięcych. Jest ranking ich łagodności, lovela wypada kiepsko. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
#2497 |
Wtajemniczenie
|
no ja piorę ubranka w balsamie do prania Dzidziuś a płuczę w Jepie.
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Dziewczyny kupiłam sobie w końcu sukienke na wesele. W sklepie wszystko bylo ok, ale teraz ją przymierzyłam jeszcze raz bo chciałam sprawdzić czy pasują buty i sie okazało, że prześwituje. Jest biała a raczej mleczna, i jak ubieram biały stanik i majtki to je widać a ja się głupio z tym czuję. Cielistej bielizny nie mam i nie chce w nią inwestować bo to będzie koszt całej sukienki ![]() ![]()
#2498 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo klimatyzacja wysusza powietrze a tym samym blony sluzowe; stad bol gardla, latwo o przeziebienie. Dlatego w Pl polecam albo uzywac jednoczesnie nawilzacza powietrza, albo zakladac maseczke higieniczna - naprawde pomaga! ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Na siebie mozesz ustawiac, chyba ze spocona jestes, to nie polecam, ale to ogolnie o wysuszenie powietrza chodzi ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Ja tez kolejna wizyta za 2tyg, to bedziemy porownywac miedzy soba a ja jeszcze przyrost ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Jak dla mnie piekny moment i sie doczekac kangurowania nie moge |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Zakorzenienie
|
Szkoła rodzenia na Karowej jest bezpłatna bo jest dofinansowana przez UE (Karowa to szpital uniwersytecki) także czasem jest jeszcze trzecia opacja
![]() Ja zamierzam rodzic w koszuli w której miałam punkcje i transfer. I w szczęśliwych skarpetkach. Taki moj zabobon. Na jednych i drugich jest Snoopy ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#2500 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Wtajemniczenie
|
Hej. Ja dziś miał
Am spotkanie z moją polozns Ktg mi krótkie zrobiła. Serduszko ładnie pracuje. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Ja te podpaslki to te maxi brałam. Lepuej większe niż za male
#2502 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny od jakiegos tyg meczy mnie strasznie brzuch po zjedzeniu obiadu, normalnie czuje sie jak by mi mialo zaraz rozerwac brzuch w gornej partii przy biuscie do tego czuje takie klucie, cisniecie po prawej stronie od zoladka...az musze sie klasc. Jem tyle ile wcześniej nie zebym sie opychala... ma ktoras z was cos podobnego? :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Zakorzenienie
|
Ja dostane koszule w szpitalu, ale za pierwszym razem rodzilam w tym, w czym przyjechalam - krotki tshirt i alladynki. Na porodowce tylko spodnie zdjelam a nawet nie bylo czasu zastanawiac sie co z koszula. Tshirt nie ucierpial i jest ciagle ze mna
|
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Wtajemniczenie
|
Cześć,
Widziałam przewijał się temat szkoły rodzenia. Tak z ciekawości to ile wy za to płacicie? Bo ja chodzę na NFZ, w tym 6 spotkań i można umawiać się potem na KTG bo robią. elcia88 Uważaj na banany bo może być zatwardzenie po nich, chyba, że jesteś szczęściarą i po nich nie masz ![]() Kissmisiaa Apetycznie to ciastko wyglądało ![]() ridja devojka Nie zazdroszczę remontu ![]() AaaMarta Mam nadzieję, że w dzień pospałaś ![]() Panna Izabela Spory zestaw ![]() bianeczkaa Debile są wszędzie, przywalą w samochód cudzy i mają gdzieś :/. Mechanik w rodzinie to jednak oszczędność jak tak czytam ile ludzie płacą za naprawy... Co do picia mam takie same zdanie ![]() Blondynka17 Może nadkwasotę miałaś i podrażniło Ci to ściany żołądka? Ja coś takiego miałam przy zapaleniu żołądka. Byłam dziś u lekarza. Badania są w porządku, lekarz zmartwił się tym moim upadkiem. Mam przychodzić na sprawdzanie tętna dziecka. Dziewczyny Czy wy już macie kartę ruchów płodu? ![]() czarownica_tea Jak ma być ci psychicznie lżej i lepiej to zakładaj to, co uważasz za najlepsze ![]() ![]()
![]() |
#2505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak i u mnie dziala zmniejszenie porcji i siedzenie prosto jak struna ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Nie mamy i tym razem sie nie zapowiada, zeby byla. Poprzednio od 34tc chyba lekarz sobie zyczyl, zeby ja prowadzic |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze słyszę. Co to jest?
#2507 |
Zadomowienie
|
Tez juz tak myslalm by jesc mniejsze chociaz wcale nie jem dużych porcji ;-) zastosuje sie do rady i zobacze jakie beda efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |
Zadomowienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
A jak często to sprawdzanie tętna ? Pospać niestety nie pospałam, bo ciągle jeszcze pracuję, ale za to mam w planach położyć się dzisiaj wcześniej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2509 |
Wtajemniczenie
|
meneq
Mnie właśnie dał dzisiaj. Założył i mam od 29 tygodnia zapisywać. ridja devojka To się nazywa: Karta ruchów płodu wg Cardiff http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_Cardiff AaaMarta O masz ![]() Mam przyjść w przyszłym tygodniu kontrolnie, ale gdyby coś się działo to od razu przyjeżdżać. Jak będę bardzo zaniepokojona to mogę i codziennie przychodzić sprawdzać.
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-06-08 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
Kurde, ale moim zdaniem to trudne. To nie zawsze jest jeden, wyraźnie odczuwalny ruch. Czasami czuję, że dziecko nie wiem, zmienia pozycję. Coś mnie ugniata, ale nie jest to kopniak, jeden, wyraźny. Czasami jeden ruch jest słabiutki i ledwo odczuwalny a kolejny już silny. Co zatem mamy liczyć jako jeden ruch?
#2511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2512 |
Wtajemniczenie
|
ridja devojka
Jak się przekręca to też jest ruch, to nie musi być kopnięcie. Albo np. moje dziecko potrafi wypychać mi pępek xD.
![]() |
#2513 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja się ustawiam w kolejce do tych spodenek krówkowych i do kompletu opaski ![]() Ja też dołaczam do klubu 10-lecie związku ![]() ![]() Kupiłam dziś sobie walizkę w Netto i mini kosmetyki i zaczynam pakowanie torby do porodu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, kiedy zaczyna sie standardowo liczyc w Pl, ale moze to z troski o Was juz dostalas? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Wtajemniczenie
|
Na szczęście nie mam problemów po bananach. Jem je z płatkami owsianymi
![]()
#2517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liczysz kazdy ruch dziecka oprocz czkawki ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
W takim wypadku liczylam jako jeden |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu to ma służyć w ogóle? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |
Zakorzenienie
|
Wlasnie widze, ze ja liczylam inna metoda: w stalej porze aktywnosci dziecka, ile czasu jest potrzebna, by poczuc 10 ruchow
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Ocenie stanu dziecka to raz a dwa uczulic matke na fakt, czy dziecko sie rusza, czy nie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wam to w ogóle z największą przyjemnością ! ![]() ![]() https://m.facebook.com/MammiMW A Ty sie pochwal walizką, bo ja akurat też potrzebuje i może podjadę do netto ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.