|
|
#4321 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Dot.: Scent Bar LVI
Cytat:
![]() Poza tym, jak jeszcze raz przeczytam, ze komuś stróżka spływała (obojętne, czego), udam się do wydawnictwa i dokonam rękoczynów
|
|
#4322 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() No wiadomo, ze nie wewnątrz akwarium ![]() 2.Co tak nerwowo od rana Słonko? ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() Wiem, ze to niezdrowe, mrożone, ale ..uwielbiam te bułki, jestem uzależniona od nich i nic na to nie poradze tak samo, jak od ciasteczek z czekoladą,które zaraz idę robić, bo większaość z poprzedniego "zrobienia" wtrabiłam sama ![]() 2. No w Vaio mi pasowało to, ze nie tylko ładny, ale i mocny mozna była sobie nabyc , a etraz jak oglądałam te asusy, lenova, to prawie się schlastałam szarym mydlem - takie brzydactwa No i uwielbiam Vaiową klawiaturę iMaki i powerbooki tez taką maja, ale jak ceny oglądałam to zawału prawie dostałam no i wkurza mnie odmiennie zamykanie okienek nieco i pare innych zmian
|
|
#4323 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Corii, jestem w stanie zrozumieć, że błędy ortograficzne robi niedouczona młodzież, ale jeśli znajduję je w książce, nad którą pracują: autor, redaktor, korektor i paru innych (z bożej łaski) specjalistów, a potem w kilkuset tysiącach egzemplarzy byk wali po oczach to niestety, nie potrafię nad tym przejść do porządku dziennego. Kto tym ludziom dał maturę, magisterium i w ogóle przyjął do zawodu związanego z językiem polskim?!
|
#4324 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Jak grzyby po deszczu wyrosły takie, w których się oszczędza. Także na pracownikach. [ironia] W końcu student też może zrobić korektę. I to znacznie taniej. I w sumie on może od razu machnąć redakcję, no bo po co to rozgraniczać, skoro chodzi tylko o przestawienie kilku słów i wstawienie paru przecinków [/ironia] edit: Z ciekawości: w czym była ta "stróżka" i kto ją wydał? Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2015-06-08 o 12:18 |
|
|
|
|
#4325 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
A "stróżka" była tym razem w Magiku Magdaleny Parys - swoją drogą, świetnym, wydanym przez Świat książki. Ale to jest akurat nagminny błąd, i u Krajewskiego go spotkałam, tylko akurat nie pamiętam, kto wydał.
|
|
#4326 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Tylko, ze jak wiesz można sie wkurzać i tyle - nic nie poradzisz na to
|
|
#4327 |
|
niecnotliwa dziewica
|
To jest niestety ułomność mojego charakteru, że ciężko mi się pogodzić z takim olewactwem. W każdej sferze, nie tylko ortograficznej. I mam świadomość, ze jestem przez to odbierana jako maruda i pieniacz, ale charakteru już nie zmienię - za późno.
|
#4328 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
nerwy nic nie dadza w tym wyapdku, eh... wsio na psy schodzi... To
|
|
#4329 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
ale chętnie A na Wizażu się po prostu wywnętrzyłam i tyle.
|
|
#4330 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() --- Ryszard przylazł z ogrodu brudny jak nieboskie stworzenie, ręce musiałem umyć po pogłaskaniu (a teraz wlazł na fotel i śpi na poduszce)
|
|||
|
|
|
#4331 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Alez oczywiście, kazdemu sie czasem zdarza wywalić co mu na watrobie lezy Zreszta po to tez jest m.in. forum ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
A dzisiaj też odwrotnie, jak u Ciebie Ale dobrze, bo cisteczka dochodzą w piekarniku, a taki upal jak w wekend to strach cos w kuchni było robic, aby temperatury nie podnosić jeszcze więcej ![]() Ha ha,niestety raczej nie, bo jak patrzę w lustro, to nie widze jej
|
|
#4332 |
|
niecnotliwa dziewica
|
No wiesz, dlaczego niestety?! Jakbym ja ją miała w lustrze oglądać, zaczęłabym nosić czador....
A u nas od wczoraj ochłodzenie. Teraz się przynajmniej przejaśnia, ale rano było mocno pochmurno i jest poniżej 20 stopni. Wykonałyśmy w sobotę z przyjaciółką wynalazek w postaci pasztetu z wątróbek, pół na pół z mięsem drobiowym przyprawionym tak, jak nadzienie do kurczaka po polsku. Dobre
|
#4333 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Własnie ponoc ostatnio napisała ze jak czyta o sobie niepochlebne opinie, to ma to gdzies, bo już przestała sie tym przejmować, ale kiedys i owszme, ponoc ją to bardzo dotykało ![]() Bo Ty inne rejony ![]() Uwielbiam pasztety, ciekawam jak Wasz smakował
|
|
#4334 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem wyszedł dobry, choć jak na mój gust ciut za suchy. Coś bym dodała następnym razem na wilgotność - ryżu może? ![]() No, zamówiłam gaz i przywiozą mi na 19.00
|
|
#4335 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Hmm, ryz mówisz... wiesz, ze z ryzem jeszcze nie próbowałam takiego? Mogłoby być ciekawie w smaku i na pewno mniej suchy A jakies zmiany u fryzjera prócz podciecia grzywy planujesz, czy raczej nie? Mnie od jakiegoś czasu ciągle nosi na zmiany, wiec od ponad roku, jak nie dłuzej mam włosy pt. under construction
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2015-06-08 o 16:00 |
|
|
|
|
#4336 | |||
|
BAN stały
|
Musi być jakaś sprawiedliwość na tym świecie, chociażby i w pogodzie, dobre i to
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To mi przypomniało krem z wątróbek, który robiła Magda Gessler - wątróbki drobiowe, duuużo masła, trochę koniaku i przypraw, musi być boski
|
|||
|
|
|
#4337 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Nie, ja zaraz po Wielkanocy całkiem zmieniłam fryzurę - ciachnęłam z 15cm z tyłu i teraz mam tył a la bob, a po bokach dłuższe, kolor robiłam samodzielnie w czwartek, tylko grzywka mi odrosła z gęstości i się nie układa po umyciu, toteż ją potrzebuję przetrzebić.
I wanna hurt you just to hear you screaming my name Edytowane przez Margot45 Czas edycji: 2015-06-08 o 13:55 |
|
|
|
#4338 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Mówisz? ![]() ![]() A propo Gesslerowej, byla w sobote u nas w Katowicach. Ponoc dała ciała, bo zamaist stanać za blatem i garami, to ograniczyła sie do podpisywania autografów i pozoswania do selfie z chetnymi ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() dlatego ograniczyłam sie do dłuzszego boba za ramiona z braku laku ![]() A powiem, ze kolor też sobie machnełaś first class
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2015-06-08 o 13:56 |
||
|
|
|
#4339 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Bardzo dziękuję za komplementa
![]() Tak na chwilę wrzuciłam poglądowo, nie będę się na stałe uzewnętrzniać Najśmieszniejsze jest, ze ja już siedząc na fotelu i praktycznie jak mi już Marzenka ścięła cały tył, ocknęłam się i zapytałam "a czy to się jeszcze da związać...?" (rychło w czas ) Bo też "po domu" wolę mieć spięte...
|
#4340 | |
|
BAN stały
|
Mimo namoczonej bułki? Zawsze można dodać parę łyżek wywaru z mięsa.
Cytat:
Dzisiaj była powtórka KR z "Carskiej" w Legionowie, lepiej nie oglądać z pustym żołądkiem
|
|
|
|
|
#4341 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Kiedy właśnie bułki ani innego zlepiacza tego typu nie dodawałyśmy, może dlatego suchy wyszedł? Ale w smaku dobry. A jeszcze a propos Gesslerowej - nie ma TV, wiec widuję ją okazyjnie, ale nie mogę ścierpieć, jak ona przy jedzeniu tymi kudłami zarzuca
I wanna hurt you just to hear you screaming my name Edytowane przez Margot45 Czas edycji: 2015-06-08 o 14:16 |
|
|
|
#4342 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ja przytomnie przed cieciem nakazalam fryzjerce aby zrobila tak, zeby w jakiś kucyk dało sie pióra zwinac ![]() No i niby dało, ale wsio i tak co chwila wychodziło ![]() Ale...wiem ze wrócę do boba, tylko chciałam teraz sie nacieszyc długimi włosami,a ze mi szybko rosna, wiec do konca roku prawie długie beda ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
Ale to neich nie piszą w programie, ze ona będzie gotować, a potem co inkszego wychodzi ![]() Jeszcze Pascal będzie, mam nadzieję, ze ten nei da ciała, bo wybrałabym sie na jego pokaz i spróbowała na zywo, jak smakują jego potrawy, bo w tv wyglada wsio tak smakowicie
|
|
#4343 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Ja kiedyś robiłam gęś wg przepisu Pascala i wyszła pyszna. Też bym była ciekawa, jak to wychodzi, jak on gotuje na żywo
|
#4344 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja wolę pasztety kruche Cytat:
|
||
|
|
|
#4345 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#4346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Normalka, faceci to świnie ![]() Bo tak jest ZAWSZE. Jak u Gryxa (czyt na północy ) jest zimno to do nas dochodzi nocą, i na odwrót. Teoria by pogodynka Rejczelka Lata Barowych obserwacji robią swoje ![]() ![]() Cytat:
Ostatnio, rozmawiając ze znajomym Angolem, poruszył się do żywego, autentycznie zrobił karpia, że w tym kraju ludzie mają tak silne tendencje do oceniania czyjegoś wyglądu. Najczęściej w towarzystwie, lubią krytykować innych za wygląd, słowem jeździć jak po łysej kobyle. To jego zdaniem wygląda na wręcz ulubioną formę spędzania czasu, nie mógł się nadziwić, że coś takiego jest tak powszechne. Znalazłam z nim wspólny język, bo i mnie nie przestaje zadziwiać, jaki jest cel krytykowania czyjegoś wyglądu? Po co to wszystko? Kto nas tak wychował? Dlaczego? Mówił, że nic dziwnego, że mamy kompleksy, jak sobie tak dowalamy od dzieciaka. Nie wiem, może reszta Anglików też tak ma, nie mam pojęcia, ale on mówił, że to dla niego niespotykane zjawisko. (Facet ma 50 lat i zjeździł całą Europę). Jasne, żę uroda to rzecz gustu, jak ze wszystkim, ale często spotykam się z tym jak ludzie się natrząsają z czyjejś aparycji. Jakby ocenianie wyssali z mlekiem matki
|
||
|
|
|
#4347 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() A ze Ty to tylko potwierdzasz jeszcze, to już w ogóle pewne ![]() Ano nie wiem, sama duzo razy zastanawiałam sie, skad Polaków tyle zawisci i jadu pod czyimś adresem dotyczącym wyglądu. Ale czytajac to i owo wyszło, ze Polak/Polka TAK MA - cokolwiek to znaczyć ma No taka specyfika wiekszosci. Kompleksy nabyte ponoc w przeszłosci sie odzywaja ![]() Na szczęscie zdarzaja sie wyjątki i mam nadzieje, ze coraz wiecej takich wyjątków inaczej myslących będzie. Jakby społęczeństwo tą zjadliwą energię poświęciło na cos pozytecznego ile z tego by było dobrego. Poza tym ktoś wygląda, jak wygląda, twarzy przeciez nie przerobi chirugicznie tylko dlatego, ze innemu obywatelowi się to nie podoba, albo uwaza ze jest pasztetem....
|
|
#4348 | ||||
|
BAN stały
|
To może dlatego jej się gotować nie chciało, zbyt mała widownia?
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale to prawda, że inne narodowości są bardziej wyluzowane pod tym względem, tacy Niemcy przykładowo - im to wsio rybka, jak kto wygląda/ubiera się/ile waży |
||||
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Witojciez, hej
![]() Żyję, mam się świetnie, weekend w siodle (rowerowym) udany bardzo. Mam nowe ulubione hobby Ad sinupret stróżki - widziałam kilka dni temu baner reklamowy z bykiem Nie pamiętam dokładnie, ale coś w stylu "na prawdę" to było Jakby mi kto coś takiego utorbił to po pierwsze nie zapłaciłabym, a po drugie wstyd by mi było wywieszać taką reklamę W czwartek była sensacja na wsi - facetowi, który ma przydomową hodowlę różnych zwierzątek zbiegł kangur (znaczy, mała taka walabia, no ale zawsze kangur brzmi dumniej i większe zainteresowanie budzi
|
#4350 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jak nie znoszę takich "gotowców" tak na te wiśniowe raz na miesiąc napadam wręcz
Vaio piękne są! Ja też uwielbiam ŁADNY sprzęt 
tak samo, jak od ciasteczek z czekoladą,które zaraz idę robić, bo większaość z poprzedniego "zrobienia" wtrabiłam sama
no i wkurza mnie odmiennie zamykanie okienek nieco i pare innych zmian

nerwy nic nie dadza w tym wyapdku, eh... wsio na psy schodzi...
)
Zreszta po to tez jest m.in. forum 

(Facet ma 50 lat i zjeździł całą Europę).