Starania o dziecko czyli kobieta żyjąca nadzieją. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-08, 19:08   #31
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Dot.: Starania o dziecko czyli kobieta żyjąca nadzieją.

Jak możesz być tak lekko myślą będąc już matka
Po co ci drugie dziecko jak za pół roku możesz być trupem albo w najlepszym wypadku będziesz przechodzić chemioterapii
Tragedia a ty się ciąża przejmujesz
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 19:10   #32
natallka13
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Mojej mamy koleżanka miała problemy z brzuchem, poszła na badania, wszystko było okej, a 3 miesiące później już nie żyła. Okazało się, że rak trzustki poszedł jak burza i rozwinął się "w sekundę".

Robiłaś morfologię ostatnio?
Tak, morfologie mam w porządku robie średnio raz na pół roku.
natallka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 19:13   #33
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natallka13 Pokaż wiadomość
Tak, morfologie mam w porządku robie średnio raz na pół roku.
Niestety to o niczym nie świadczy.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 19:22   #34
natallka13
Przyczajenie

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;51677161]Jak możesz być tak lekko myślą będąc już matka
Po co ci drugie dziecko jak za pół roku możesz być trupem albo w najlepszym wypadku będziesz przechodzić chemioterapii
Tragedia a ty się ciąża przejmujesz[/QUOTE]
Masz racje...
Stary 2015-06-08, 19:23   #35
olenkasz
Zakorzenienie

nie no, jasne
co tam stan twojej macicy, ważne żeby bobas był

czy ty siebie czytasz?
olenkasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 19:27   #36
natallka13
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
nie no, jasne
co tam stan twojej macicy, ważne żeby bobas był

czy ty siebie czytasz?
Tak i właśnie chyba ten temat sprowadził mnie na ziemie...
Stary 2015-06-08, 19:32   #37
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie ma co dokopywać Autorce, skoro już wszystko zrozumiała i pójdzie powtórzyć badania. Zostało tylko życzyć dużo zdrowia
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 19:32   #38
Ashaai
Zakorzenienie

Niektórym kobietom macierzyństwo chyba rzuca się na mózg... po prostu nie wierzę w to co czytam. Miło że zamiast o swoich dzieciach KTÓRE MASZ JUZ (!), myślisz tylko o tym planowanym. Ale jasne, jak nie daj bóg je osierocisz to rodzeństwo na pewno im się przyda.
Ogarnij się kobieto póki nie jest za późno i walcz o swoje zdrowie i normalne szczesliwe życie dla swoich dzieci.
Stary 2015-06-08, 19:34   #39
natallka13
Przyczajenie

Cytat:
Nie ma co dokopywać Autorce, skoro już wszystko zrozumiała i pójdzie powtórzyć badania. Zostało tylko życzyć dużo zdrowia
Dziekuje. Teraz widzę jak nie wiele potrzebowałam żeby zrozumieć to co Wy piszecie. Zastanawiam sie tylko czemu mój mąż nie podchodzi do tego tak ja Wy obcy dla mnie ludzie i dla czego nie On był osobą która sprowadziła mnie na ziemie... :/
Stary 2015-06-08, 19:43   #40
skazana_na_bluesa
.

a ja się dziwię, że sama nie pomyślałaś o swoim zdrowiu. usłyszałaś od lekarza, że masz podejrzenie raka i w zasadzie machnęłaś na to ręką, zamiast zmienić lekarza/wiercić mu dziurę w brzuchu aż będziesz wszystko wiedziała.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 19:43   #41
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Cytat:
Dziekuje. Teraz widzę jak nie wiele potrzebowałam żeby zrozumieć to co Wy piszecie. Zastanawiam sie tylko czemu mój mąż nie podchodzi do tego tak ja Wy obcy dla mnie ludzie i dla czego nie On był osobą która sprowadziła mnie na ziemie... :/
A powiedziałaś mu, że jest u Ciebie podejrzenie raka?
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 19:49   #42
natallka13
Przyczajenie

[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;51677628]A powiedziałaś mu, że jest u Ciebie podejrzenie raka?[/QUOTE]
Tak, na poczatku sie przejal pocieszal a za chwile zapomnial o temacie i wcale nie mam zamiaru go tlumaczyc...
Stary 2015-06-08, 19:54   #43
Dotka90
Zakorzenienie

Dla mnie to wszyscy w trójkę się dobraliście jak w korcu maku.
Ty, Twój mąż i Twój lekarz.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 20:01   #44
natallka13
Przyczajenie

No bywa i tak, nie każdy ma kolorowo
Stary 2015-06-08, 20:09   #45
Dotka90
Zakorzenienie

Weź się otrząśnij i nie wypisuj dyrdymałów. Nie każdy ma kolorowo, bo co? Bo nie każdy potrafi myśleć? Czy zadbać o siebie? Czy nie każdy ma normalnego partnera, który też dba o nasze zdrowie?

Błagam Cię, nie każdy ma kolorowo. Racja - nie znam NIKOGO po usłyszeniu diagnozy 'rak szyjki macicy' daje się 4 m-ce zwodzić za nos lekarzowi, a w międzyczasie i tak myśli tylko o tym, żeby sobie dziecko machnąć, zamiast o tym, żeby wydać parę stówek na prywatnego lekarza i diagnostykę.
Stary 2015-06-08, 20:19   #46
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Weź się otrząśnij i nie wypisuj dyrdymałów. Nie każdy ma kolorowo, bo co? Bo nie każdy potrafi myśleć? Czy zadbać o siebie? Czy nie każdy ma normalnego partnera, który też dba o nasze zdrowie?

Błagam Cię, nie każdy ma kolorowo. Racja - nie znam NIKOGO po usłyszeniu diagnozy 'rak szyjki macicy' daje się 4 m-ce zwodzić za nos lekarzowi, a w międzyczasie i tak myśli tylko o tym, żeby sobie dziecko machnąć, zamiast o tym, żeby wydać parę stówek na prywatnego lekarza i diagnostykę.

Stary 2015-06-08, 20:19   #47
natallka13
Przyczajenie

Cytat:

Jeśli to uważasz za pomoc to lepiej nikomu nie pomagaj, zalozylam temat bo byc moze potrzebowałam troche wiecej wsparcia, zostalo mi wytlumaczone co do diagnozy, przyjelam to jutro ide do lekarza. Ale po co drwic sobie z ludzi? Tak jak Ty to robisz. Dla Ciebie pare stówek to pryszcz a dla mnie rata kredytu mieszkaniowego bo niestety nie mialam kolorowego dzieciństwa nie odziedziczylam 10 mieszkań ani nie mam mega bogatego męża, ale mam i jestem szczesliwa, Nie zyje na najwyzszym poziomie, bo dla przecietnych ludzi w tym kraju to nie mozliwe, a Ty mowisz do mnie jak Ksieżna Diana do robola. Nie musisz wywyzszać się na forum a przy najmniej nie u mnie w temacie sugerujac ludziom różne rzeczy... Jest to przykre bo sądząc po doswiadczeniu jestes tu długo i zamiast podejsc do drugiego czlowieka z szacunkiem piszesz jak rozwydrzone dziecko bogatych rodziców. Nie jest to mile. tyle w temacie
Stary 2015-06-08, 20:25   #48
skazana_na_bluesa
.

przesadzasz kobito. Dotka napisała ci prawdę. jeśli nie masz kilku stówek na badania, które mogą zaważyć o twoim życiu to zastanów się lepiej, czy stać was na kolejne dziecko.

Stary 2015-06-08, 20:27   #49
madana
Zakorzenienie

Ale spójrz. Natalio, na to, co piszesz z właściwej perspektywy: piszesz o marzeniach o kolejnym dziecku jako rzeczy dla was najważniejszej, a 100 razy ważniejsze jest Twoje zdrowie, także dlatego, ze Ty już dziecko masz.
I ponieważ przechodziłam przez raka, bo mąż chorował- to wiem jedno: różne są "ciągi dalsze", mąż ma dobre wyniki, a jego kolega, który w tym samym czasie na raka zachorował- od 2 miesięcy nie żyje.
Dlatego najważniejsze TERAZ powinno być Twoje zdrowie, przejście badań, zmiana lekarza, a nie starania wielkie o kolejne dziecko.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2015-06-08 o 20:30
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 20:27   #50
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Nie masz paru stowek na lekarza a decydujesz się na kolejne dziecko?
Nie wiesz ile dziecko kosztuje?
Skoro cienko u ciebie z kasa to się zastanów po co ci druga ciąża .nie będziesz mogła pracować przez jakiś czas pampersy mleko ubranka to są niebotyczne koszta a ty przecież masz kredyt do spłaty i nie pochodzisz z z bogatej rodziny ani twój mąż bogaty nie jest
Masz już dziecko twój mąż tez (mieszka z wami to dziecko czy płaci alimenty?bo to kolejne koszta)i skup się na swoim zdrowiu i inwestowaniu w nie i dziecko które juz jest a nie na gwałt chcesz robić następne gdzie z kasa krucho. ..
To musi być troll

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2015-06-08 o 20:30
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 20:38   #51
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli to uważasz za pomoc to lepiej nikomu nie pomagaj, zalozylam temat bo byc moze potrzebowałam troche wiecej wsparcia, zostalo mi wytlumaczone co do diagnozy, przyjelam to jutro ide do lekarza. Ale po co drwic sobie z ludzi? Tak jak Ty to robisz. Dla Ciebie pare stówek to pryszcz a dla mnie rata kredytu mieszkaniowego bo niestety nie mialam kolorowego dzieciństwa nie odziedziczylam 10 mieszkań ani nie mam mega bogatego męża, ale mam i jestem szczesliwa, Nie zyje na najwyzszym poziomie, bo dla przecietnych ludzi w tym kraju to nie mozliwe, a Ty mowisz do mnie jak Ksieżna Diana do robola. Nie musisz wywyzszać się na forum a przy najmniej nie u mnie w temacie sugerujac ludziom różne rzeczy... Jest to przykre bo sądząc po doswiadczeniu jestes tu długo i zamiast podejsc do drugiego czlowieka z szacunkiem piszesz jak rozwydrzone dziecko bogatych rodziców. Nie jest to mile. tyle w temacie
Trololololo.

Jako dziecko bogatych rodziców, żona bogatego męża, wlaścicielka 10 mieszkań i Księżna Diana w jednym, zaprawdę powiadam Ci ja: brednie piszesz.

A tak serio, to nie piszę do Ciebie jak do zadnego robola, tylko kobito, piszesz, że 'nie każdy ma kolorowo'. A co to ma do rzeczy? Napisałam Ci: nie każdy ma kolorowo bo co, bo jest świadomy własnego zdrowia? Bo idzie prywatnie na badania? Bo ma partnera, który o nas dba?

I wybacz, ale Frida Ci dobrze mówi, jak Ty nie masz 200zł na lekarza, to sorry, nie wiem z czego chcesz kolejne dziecko utrzymać.

A co do wsparcia - no niestety, nie umiem go dać komuś, kto tak bezmyślnie lekceważy swoje zdrowie i życie, mając w tyłku własne dzieci (!), bo jest zaślepiony tylko wizją kolejnego dziecka.

I komuś, kto wypisuje, że się nie diagnozował dalej, bo koleżanka miała raka i dziecko urodziła. Halo, tu ziemia! Na raka szyjki macicy umiera MNÓSTWO kobiet, a Ty myślisz o jednorożcach na tęczy i małym słodkim bobasie.

Poza tym jak widzisz, nie tylko mnie zaszokowała ta bezmyślność i brak podjęcia jakichkolwiek kroków.

Więc mimo księżnej Diany i tych 10 mieszkań, to jednak ziarenko racji chyba mam.
Stary 2015-06-08, 20:53   #52
natallka13
Przyczajenie

Cytat:
Trololololo.

Jako dziecko bogatych rodziców, żona bogatego męża, wlaścicielka 10 mieszkań i Księżna Diana w jednym, zaprawdę powiadam Ci ja: brednie piszesz.

A tak serio, to nie piszę do Ciebie jak do zadnego robola, tylko kobito, piszesz, że 'nie każdy ma kolorowo'. A co to ma do rzeczy? Napisałam Ci: nie każdy ma kolorowo bo co, bo jest świadomy własnego zdrowia? Bo idzie prywatnie na badania? Bo ma partnera, który o nas dba?

I wybacz, ale Frida Ci dobrze mówi, jak Ty nie masz 200zł na lekarza, to sorry, nie wiem z czego chcesz kolejne dziecko utrzymać.

A co do wsparcia - no niestety, nie umiem go dać komuś, kto tak bezmyślnie lekceważy swoje zdrowie i życie, mając w tyłku własne dzieci (!), bo jest zaślepiony tylko wizją kolejnego dziecka.

I komuś, kto wypisuje, że się nie diagnozował dalej, bo koleżanka miała raka i dziecko urodziła. Halo, tu ziemia! Na raka szyjki macicy umiera MNÓSTWO kobiet, a Ty myślisz o jednorożcach na tęczy i małym słodkim bobasie.

Poza tym jak widzisz, nie tylko mnie zaszokowała ta bezmyślność i brak podjęcia jakichkolwiek kroków.

Więc mimo księżnej Diany i tych 10 mieszkań, to jednak ziarenko racji chyba mam.
ok przepraszam moze troche nad interpretuje to co piszesz, nie mam matki nie mam ojca, mam dziecko, meza ktory jak widac nie dostatecznie mnie wspiera i marze o drugim dziecku nie umiem nad tym zapanowac. nikt nigdy nie tlumaczyl mi jakim zagrozeniem jest rak. tak jak powiedzialam nawet lekarz tego nie zrobil. duzo pracuje mam nie wiele czasu tylko dla siebie, dla tego myslalam ze tu znajde wsparcie, temat choroby zrozumiałam, jestem w stanie cos z tym zrobic. Chciałam tu sie troche odstresowac, a poki co jak czytam co wszyscy pisza chce mi sie ryczeć bo jak wynika z tego moje szczescie to tylko pozory. jestem slabą kobieta. trudno żebyście to wiedziały i ok.
Stary 2015-06-08, 21:00   #53
Dotka90
Zakorzenienie

No trudno, jest jak jest. Kseruj wyniki badań, zwłaszcza cytologii, leć prywatnie do lekarza, najlepiej w tym tygodniu + powtórz cytologię. I zawieście starania tymczasowo, bo ciąża to w tej chwili ostatnie, co powinno Ci się przytrafić, na razie powinnaś mieć inne priorytety.
Stary 2015-06-08, 21:11   #54
natallka13
Przyczajenie

Cytat:
No trudno, jest jak jest. Kseruj wyniki badań, zwłaszcza cytologii, leć prywatnie do lekarza, najlepiej w tym tygodniu + powtórz cytologię. I zawieście starania tymczasowo, bo ciąża to w tej chwili ostatnie, co powinno Ci się przytrafić, na razie powinnaś mieć inne priorytety.
tak zrobie, dzieki.
Stary 2015-06-08, 21:43   #55
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
i marze o drugim dziecku nie umiem nad tym zapanowac.

Ja bym mogła próbować to zrozumieć gdybyś Ty kobieto nie miała dziecka, ale MASZ!

Przepraszam bardzo, jeśli nie daj bóg (tfu tfu tfu!!) kolejne dziecko po urodzeniu wymagałoby jakiegoś specjalistycznego leczenia to co wtedy? Skoro Ty nie posiadasz finansów na swoją opiekę medyczną to jak chcesz zapewnić ją dziecku? Czy tylko sobie jej odmawiasz w imię małego bobo?

Jak już zadbasz o sprawy związane ze swoim zdrowiem, zastanów się nieco nad sobą... Brzmisz jak kobieta która bóg wie ile lat stara się bezskutecznie o dziecko i wciąż matką być nie może, podczas gdy Ty matką to już jesteś. A wizja kolejnego macierzyństwa Cię totalnie zaślepiła. Zadbaj o swoje małżeństwo, zdrowie, finanse. To dziecko to chyba najgorszy możliwy pomysł teraz. 'Pan bog może wie co robi'

Ale mi ciśnienie podniosłaś, tak wiele kobiet umiera na raka szyjki macicy, a Ty to sobie tak lekceważysz w imię nowego potomka

Edytowane przez Ashaai
Czas edycji: 2015-06-08 o 23:00
Ashaai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 22:02   #56
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Cytat:
Mojej mamy koleżanka miała problemy z brzuchem, poszła na badania, wszystko było okej, a 3 miesiące później już nie żyła. Okazało się, że rak trzustki poszedł jak burza i rozwinął się "w sekundę".
Mogę zapytać co to były za problemy z brzuchem?
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 22:17   #57
Gosiurek
Wtajemniczenie

Dla mnie ta historia to bujda na resorach. Nie wierzę że w dobie pakietu onkologicznego i coraz bardziej rozpowszechnionej wiedzy o nowotworach, jakikolwiek lekarz zbagatelizowałby III grupę w cytologii.
Zresztą wszystkie wypowiedzi autorki nie trzymają się kupy
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 22:41   #58
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Dla mnie ta historia to bujda na resorach. Nie wierzę że w dobie pakietu onkologicznego i coraz bardziej rozpowszechnionej wiedzy o nowotworach, jakikolwiek lekarz zbagatelizowałby III grupę w cytologii.
Zresztą wszystkie wypowiedzi autorki nie trzymają się kupy
III grupa to jeszcze nie rak. I o ile mi wiadomo, pakiet onkologiczny nie ma z tym za wiele wspólnego. A że ludzie tacy istnieją też wierzę...

ALE na litość, III grupa to wyraźne wskazanie, zeby coś z tym zrobić! Powinnaś dostać skierowanie na kolposkopię, a nie jakieś radosne witaminy.

I zgadzam się z dziewczynami, które twierdzą, że nie stać Cię na dziecko. Dziewczyno, z czego je utrzymasz, wykarmisz, ubierzesz, jak nie masz 200 zł na swoje zdrowie?

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 23:36   #59
laisla
Zakorzenienie

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;51678218]Nie masz paru stowek na lekarza a decydujesz się na kolejne dziecko?
Nie wiesz ile dziecko kosztuje?

Skoro cienko u ciebie z kasa to się zastanów po co ci druga ciąża .nie będziesz mogła pracować przez jakiś czas pampersy mleko ubranka to są niebotyczne koszta a ty przecież masz kredyt do spłaty i nie pochodzisz z z bogatej rodziny ani twój mąż bogaty nie jest
Masz już dziecko twój mąż tez (mieszka z wami to dziecko czy płaci alimenty?bo to kolejne koszta)i skup się na swoim zdrowiu i inwestowaniu w nie i dziecko które juz jest a nie na gwałt chcesz robić następne gdzie z kasa krucho. ..
To musi być troll[/QUOTE]
Taka była moja pierwsza myśl. Dokładnie wyliczono, ile kosztuje dziecko i nie jest to niebotyczna kwota kilku tysięcy, o której wspomina autorka, tylko troszkę więcej Już abstrahując od kwestii podstawowych, czyli ogarnięcia zdrowia, to w chwili, gdy kilka tysięcy stanowi mur nie do przejścia myślenie o ..trzecim dziecku mocno mnie dziwi.
Zarówno podejście do własnego zdrowia oraz podejście do zabezpieczenia materialnego zdradza postawę życia z dnia na dzień, bez zawracania sobie głowy myśleniem co będzie za miesiąc, rok czy pięć lat.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-06-08 o 23:38
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 00:07   #60
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Olaboga!

Dziewczyno, a czy Ty pomyślałaś, co się stanie z Twoim żyjącym już synem, gdy (odpukać w niemalowane) zapadniesz na raka? W tym przypadku liczy się każdy dzień (moja Mama z rakiem wygrała, Tato przegrał), więc zamiast starać się o drugie dziecko to lepiej pomyśl o tym, które już na świat powołałaś i któremu winna jesteś opiekę. Natychmiast zabieraj wszelką dokumentację od ginekologa (nawiasem mówiąc Ty powinnaś mieć wyniki badań lub choć ich kserokopie) i szukaj innego. To, co robisz jest skrajnie nieodpowiedzialne wobec Twojego dziecka. Im wcześniej podejmiesz leczenie (jeśli okaże się ono konieczne), tym masz większą szansę wygrać z chorobą.

I, wybacz obcesowość, ale nie masz na prywatną wizytę a stać Cię na kolejne dziecko? Trochę nielogiczne. Nie-bardzo nielogiczne.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości