|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: skąpy strój na ulicy
Brzmi jak całkiem fajna babka
|
|
|
|
|
#362 |
|
Raczkowanie
|
nie mam podjarki na siłownię tylko większość profili gdzie są zamieszczane zdjęcią właśnie takie zdjęcia w większości dodaje
|
|
|
|
|
#363 | |
|
Hrodebert
|
Cytat:
Boziu, jaki ja byłem grzeczny na tej matematyce ![]() Pomyśleć że w obecnych czasach, była by pewnie na pierwszej stronie Faktu. Druga chodziła bez majtek, ile to się człowiek nie naschylał po długopis, no i zawsze jak pilny uczeń siadał w pierwszej ławce, przed biurkiem. Takie rzeczy się pamięta |
|
|
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez nie wiem co ona ma z tą siłownią. Jakby sama jedna tam była. ![]() Patka, ja mam rozmiar 34/36, kaloryfer na brzuchu i tyłek jak malowany, ale... nie dla psa kiełbasa, nie dla prosiąt miód. Tak w skrócie. Na plaży się rozbieram, w warzywniaku nie. Trzeba umieć odróżniać fotki inspiracje od realnych sytuacji. Nikt nie lata po mieście z piórami w tyłku jak modelki z pokazu VS, nikt ogarnięty nie kopiuje ubioru tancerek z klubu gogo, nikt z choćby podstawowym ogarnięciem nie myli stylizacji z fotek z feja/insta z pójsciem do warzywniaka po pyry.
|
|
|
#365 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#366 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na prawdę wszystko sprowadza się do podstawowej zasady, jaką jest dobranie stroju do okazji.
Na plaży, czy przy jeziorze/na łódce etc- można sobie latać z górą od bikini i w szortach, bo to sytuacja wakacyjna, plażowa. Na spacer po lesie czy mieście można wyjść w zwiewnej sukience, czy jakimś topie i do tego spódnica szorty (ale zakrywające pośladki) Do pracy czy na uczelnie jednak już wypada wyglądać schludnie i profesjonalnie- nikt nie każe chodzić w dżinsach przy 30 stopniach, są spódnice lekko przed kolano, długie spódnice z lekkich materiałów, lniane spodnie i wiele innych.
|
|
#369 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() No i nie powiedziałbym, że większość spoleczeństwa jara się takimi zdjęciami. Te dziewczyny same siebie sprowadzają do ... materacy i tak też traktują je chłopcy. Jasne, mają instagrama, pooglądają te wypięte pozy, ale prędzej czy później każdy ma dość oglądania tego. Bo ileż można oglądać czyjeś samouwielbienie. Fotki z siłowni powiadasz. Hmm przez 2-3 lata chodziłem na siłownię 2-3x w tygodniu (miałem możliwość w pracy wyskoczenia) i jakoś nie potrzebowałem pstrykać sobie selfie i "inspirować" tym samym innych. Jak idę grać w piłkę to też nie robię selfie i nie "inspiruję" innych do tego, aby uprawiali sport na powietrzu, byli fit itd. ![]() Okej, może na upartego, przy dobrej woli byłbym w stanie uwierzyć, że one po prostu "lubią się dzielić ze światem" tym, że przełamują jakieś swoje bariery, że np. chodzą na fitness. No ale serio, wszyscy dobrze wiemy, że 3/4 tych pań po prostu się lansuje. Spoko, jestem w stanie zrozumieć gdy np. dziewczyna prowadzi blog o modzie - wtedy faktycznie siłą rzeczy pokazuje te ubrania , no i siebie. Niemniej z tych koleżanek co mam, to te które non stop napierdzielają swoje selfie to mają ... intelektualne niedostatki, brak czegokolwiek innego czy można by kogoś zainteresować. Niczym innym nie są w stanie przyciągnąć uwagi więc robią to swoim ciałem. Nie wiem czy to kompleksy, czy paniczna potrzeba koncentrowania na sobie uwagi, czy może zwyczajne księżniczkowanie w stylu "patrzcie jaka jestem zarąbista". Mnie to kompletnie nie kręci i nigdy się nie umówię z dziewczyną, która na 10 zdjęć umieszczonych w sieciach społecznościowych, 9 ma selfie swojego ciała. Uwielbiam kobiece ciało, ale taka koncentracja na swoim ciele to już dla mnie objaw ... zaburzenia osobowości (narcyzm). Po prostu nie moja bajka i tak szczerze mówiąc, o takich dziewczynach myślę sobie, że są po prostu niewystarczająco ciekawe, niewystarczająco inteligentne dla mnie. Pokazują to co mają. No a że mają tylko ciało więc 99 % ich fotek to fotki swojego ciała. Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2015-06-08 o 12:14 |
|
|
|
|
|
#370 |
|
Konto usunięte
|
Chodzę na siłownię nawet 5 razy w tygodniu. Nie zrobiłam tam ani jeden fotki
nawet telefonu nie wnosze ze sobą ![]() Jestem dziwna xD |
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym polecam, jak już kilka osób tutaj, czytanie metek ubrań. Może trzeba spróbować i się samemu przekonać, że np. lniane ubrania są dużo lepsze na lato niż poliester w każdym możliwym wydaniu. Jak słońce konkretnie przygrzewa to lepszy efekt da zasłonięcie skóry niż jej odsłonięcie. |
|
|
|
|
|
#372 | ||
|
.
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#373 |
|
wasza koleżanka
|
Ja też się zgadzam z Gregoriusem, facet z instagramem, zdjęciami swojej klaty i selfie na fejsbuku odpada od razu.
|
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5165360 0]To jest w ogóle ciekawe, że im gorętszy klimat tym ludzie mniej się rozbierają, a u nas tydzień +28 na liczniku i o loooosie, jak mnie te szmaty parzą, nago wyjdę na ulicę, bo padnę
![]() W takim Singapurze czy Hong Kongu gorąco i duszno jak jasna cholera, a ludzie poubierani chodzą. I żyją. Ale generalnie mi to lotto co kto nakłada na dupsko, jego obciach w sumie. Ja bym na wpół rozebrana nie wyszła, bo nie lubię ciekawskich spojrzeń, albo głupich komentarzy. A poza tym to co moje trzymam dla siebie a nie żeby byle kto mógł mnie oglądać.[/QUOTE] Z doświadczenia - w Singapurze WSZĘDZIE jest klima. W autobusach, barach, sklepach, MRT. W zasadzie klimy nie ma tylko na ulicy (i na bazarze Little India ;-) ). W SG, Tajlandii, Malezji widziałam tubylców w szlatach a`la Ałła Pugaczowa i mikro szortach. Generalnie, tych zakrytych było więcej. Przetestowała na własnej skórze: koszula z długim rękawem z cienkiego batystu + spodnie lniane zdecydowanie lepsze połączenie niż prawie totalny negliż. Przewiewne, słońce tak skóry nie pali. Nie chciało mi się wierzyć, ale to jednak działa.
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zgadzam się z tym, co wyżej napisała Cava . |
|
|
|
|
|
#376 |
|
Konto usunięte
|
Jezusie, ja z Gregoriusem nigdy się nie zgadzam, ALE to pierwszy raz, czuj się zaszczycony
![]() I znowu prześladuję Skazaną ![]() w temacie: dziś widziałam młódkę, może lat 14, w mini, pupa na wierzchu, była mega zmieszana, speszona, starała się zakryć ją torbą (nie wiem, po co taki strój, skoro czuła się niekomfortowo), na przystanku trójka nastolatków (14-16 lat?): ale miałam ubaw, myślałam, że szyje sobie skręcą ale szkoda mi było dziewczyny.
|
|
|
|
|
#377 |
|
.
|
stalkerka :P
|
|
#378 |
|
jestę wieszczę
|
apropo ubrania do szkoły, w gimnazjum mojej siostrzenicy dziewczynkom nie wolno założyć spódniczki ani spodni przed kolano. Takich bermudów np. Nie i już. Musi być kolano zasłonięte. A jest tak, żeby dziewczynki nie kusiły chłopców. Chłopcy już mogą nosić spodenki przed kolano. Wykluczone są legginsy, ale tylko te w kwiatki.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#379 |
|
Hrodebert
|
|
|
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba wiem, o którą szkołę chodzi; to ta, w której 10 lat temu (z tamtego okresu mam informacje) nie wolno było założyć czerwonych lub pomarańczowych ciuchów? |
|
|
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej równość. Mi dress code szkolny nie przeszkadza, ALE jeżeli ma takie same zasady dla chłopców jak i dla dziewczynek (czyli np. zakrywamy kolana w szkole).
|
|
|
#382 | ||
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() na wszystko takie usprawiedliwienie jest. Tego nie nosicie, bo to kusi chłopców i oni później nie mogą sie skupić.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
||
|
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka miała w swojej szkole takie zasady, bylo określonych ileś kolorów w których można było się w szkole pokazywać - szary, granatowy, ew. ciemna zieleń i coś jeszcze. A szkoła w Twoim rejonie, wiec myślałam, że może ![]() Ale ciekawe, co się robi, jeśli dziewczynki się nie mogą skupić
|
|
|
|
|
|
#384 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Juz sie zaczelam zastanawiac z ktorego podforum .
|
|
|
|
|
|
#385 |
|
wasza koleżanka
|
Dzielenie się swoim życiem osobistym z całym światem i spędzaniue czasu na cykaniu fotek siebie czy rzeczy dookoła jest dla mnie niemęskie
|
|
|
#386 |
|
Konto usunięte
|
Jestem za tym by w szkole pilnowali odpowiedniego stroju. Gdybym była dyrektorem wysyłałabym uczniów nieodpowiednio ubranych do domu , matka z ojcem następnym razem przyjrzeliby się w czym dziecko wychodzi do szkoły .
teraz młodzież nie potrafi stosownie ubrać się na maturę i później wyrastają takie kobiety świecące pośladkami na ulicy
|
|
|
|
|
#387 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Pytanie techniczne do dziewczyn noszących te dżinsowe majtki (tak, spodnie odsłaniające tyłek to majtki):
-mam problem, żeby usiąśc na metalowym krzesełku w knajpie, na rozgrzanej ławce czy gdziekolwiek, gdzie swieczi słonce, a nie noszę gaci odsłaniających pół tyłka. Jak to znosicie? Chyba mi żadna nie wmówi, że to przyjemne... |
|
|
|
|
#388 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#389 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Zasada o niepokazywaniu kolan byłaby bardzo dobra w większości szkół. Podobnie jak z pokazywaniem brzuchów, dekoltów itp. Dzieciaki od najmłodszych lat uczyłyby się, że w niektórych miejscach i sytuacjach obowiązuje dress code. Zasady są często dziwne, np. znam szkoły w których wolno chodzić z gołą dupą, ale za mały kolczyk w chrząstce można trafić do dyrektora.
|
|
|
|
#390 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
uniwersytet, początek czerwca, gorąco jak cholerka. Prowadząca doktor wyprasza studentkę, bo "widocznie pomyliła autobusy i zamiast na plaże dojechała na uniwersytet". Dziewczyna miała na sobie t-shirt z jakiegoś siateczkowo-cienkiego materialu i szorty (co prawda zakrywające tyłek ale już mocno niesmaczne jak na miejsce w któym się znajdowała)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

nawet telefonu nie wnosze ze sobą