skąpy strój na ulicy - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-08, 11:28   #361
Mileva_
Zakorzenienie

Dot.: skąpy strój na ulicy

Brzmi jak całkiem fajna babka
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 11:29   #362
pattkaaa21
Raczkowanie

nie mam podjarki na siłownię tylko większość profili gdzie są zamieszczane zdjęcią właśnie takie zdjęcia w większości dodaje
pattkaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 11:42   #363
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez robcia Pokaż wiadomość
Mój syn po dziś dzień wspomina polonistkę ,której wystawały stringi z biodrówek. A chodził wtedy do szóstej klasy. Nie wiem czy prócz tych stringów zapamiętał z lekcji coś jeszcze...
U mnie w podstawówce, mieliśmy matematyczkę, która za złe zachowanie, kazała wchodzić chłopcom pod spódnice.
Boziu, jaki ja byłem grzeczny na tej matematyce

Pomyśleć że w obecnych czasach, była by pewnie na pierwszej stronie Faktu.

Druga chodziła bez majtek, ile to się człowiek nie naschylał po długopis, no i zawsze jak pilny uczeń siadał w pierwszej ławce, przed biurkiem.

Takie rzeczy się pamięta
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 11:44   #364
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
No większość społeczeństwa. Zwłaszcza tego +25. Boze ale masz podjarke tą siłownia xD.

Tez nie wiem co ona ma z tą siłownią. Jakby sama jedna tam była.
Patka, ja mam rozmiar 34/36, kaloryfer na brzuchu i tyłek jak malowany, ale... nie dla psa kiełbasa, nie dla prosiąt miód.
Tak w skrócie.

Na plaży się rozbieram, w warzywniaku nie.

Trzeba umieć odróżniać fotki inspiracje od realnych sytuacji.
Nikt nie lata po mieście z piórami w tyłku jak modelki z pokazu VS, nikt ogarnięty nie kopiuje ubioru tancerek z klubu gogo, nikt z choćby podstawowym ogarnięciem nie myli stylizacji z fotek z feja/insta z pójsciem do warzywniaka po pyry.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 11:49   #365
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Mnie dziwi, jak chętnie ludzie wycierają nagą skórą miejsca gdzie cholera wie kto wcześniej siedział.
Mozę koleżanka z chlamydią czy upławami grzybicznymi w przykrótkim czymś i bez majtek, lub w majtkach może, ale jej przeciekło? Ludzie maja różne odpały i choroby które lekceważą. . Nie ma się gwarancji ze nie.
Na uczelni dużo się siedzi. Jak jest gorąco, to skóra się poci, gołe uda się kleją do siedzenia, piecze, swędzi, wiadomo że jak się po wykładzie wstanie to przez jakiś czas ma się w miejscu styku ciała z siedziskiem zaczerwienienia, odciśnięcia od krawędzi.

Dlatego nie ogarniam ubrań, które w takich miejscach nie chronią ciała przed tym wszystkim i nie ukrywają tych czerwonych placków a czasami i wysypek jak się siądzie w czyjś pot i następuje reakcja skóry na to.

A już przerażeniem mnie napawają ludzie, którzy w takich nie chroniących skóry ubraniach wsiadają do komunikacji publicznej i klap gołymi udami na siedzenie gdzie po prostu aż sie lepi od cudzego zaschniętego potu, brudu, cholera wie czego.

Kurde, ubranie wymyślono żeby ciało chronić,a nie "na złość".
No otóż to, nie przestaje mnie to zadziwiać
Stary 2015-06-08, 11:59   #366
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Brzmi jak całkiem fajna babka
fajna, z pasjami, dopoki nie wsiadla na Ciebie o jakas glupote albo sobie nie ubzdurala, ze poprowadzisz apel
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 12:01   #367
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
U mnie w podstawówce, mieliśmy matematyczkę, która za złe zachowanie, kazała wchodzić chłopcom pod spódnice.
Boziu, jaki ja byłem grzeczny na tej matematyce

Pomyśleć że w obecnych czasach, była by pewnie na pierwszej stronie Faktu.

Druga chodziła bez majtek, ile to się człowiek nie naschylał po długopis, no i zawsze jak pilny uczeń siadał w pierwszej ławce, przed biurkiem.

Takie rzeczy się pamięta
u made my day
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 12:06   #368
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Tak na prawdę wszystko sprowadza się do podstawowej zasady, jaką jest dobranie stroju do okazji.
Na plaży, czy przy jeziorze/na łódce etc- można sobie latać z górą od bikini i w szortach, bo to sytuacja wakacyjna, plażowa.
Na spacer po lesie czy mieście można wyjść w zwiewnej sukience, czy jakimś topie i do tego spódnica szorty (ale zakrywające pośladki)
Do pracy czy na uczelnie jednak już wypada wyglądać schludnie i profesjonalnie- nikt nie każe chodzić w dżinsach przy 30 stopniach, są spódnice lekko przed kolano, długie spódnice z lekkich materiałów, lniane spodnie i wiele innych.
Stary 2015-06-08, 12:10   #369
Gregorius_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pattkaaa21 Pokaż wiadomość
Gregorius_ takie zdjęcie selfie są teraz inspiracją dla wielu dziewczyn lub chłopaków. Dla Ciebie wiocha ale większość społeczeństwa jara się takimi zdjęciami. Czy to chodzi o mode bo babeczka na dzień robi 10 zdjęć stylizacji sama sobie, albo jak ktoś ćwiczy na siłowni.
Wybacz, ale z tych koleżanek co znam, co mają np. instagram i napierdzielają tam fotki (99 % selfie, mniej lub bardziej ubrana) to żadnej nie mógłbym posądzić o to, że robi to z dobrego serca, albo aby zainspirować innych

No i nie powiedziałbym, że większość spoleczeństwa jara się takimi zdjęciami. Te dziewczyny same siebie sprowadzają do ... materacy i tak też traktują je chłopcy. Jasne, mają instagrama, pooglądają te wypięte pozy, ale prędzej czy później każdy ma dość oglądania tego. Bo ileż można oglądać czyjeś samouwielbienie.

Fotki z siłowni powiadasz. Hmm przez 2-3 lata chodziłem na siłownię 2-3x w tygodniu (miałem możliwość w pracy wyskoczenia) i jakoś nie potrzebowałem pstrykać sobie selfie i "inspirować" tym samym innych. Jak idę grać w piłkę to też nie robię selfie i nie "inspiruję" innych do tego, aby uprawiali sport na powietrzu, byli fit itd.

Okej, może na upartego, przy dobrej woli byłbym w stanie uwierzyć, że one po prostu "lubią się dzielić ze światem" tym, że przełamują jakieś swoje bariery, że np. chodzą na fitness. No ale serio, wszyscy dobrze wiemy, że 3/4 tych pań po prostu się lansuje.

Spoko, jestem w stanie zrozumieć gdy np. dziewczyna prowadzi blog o modzie - wtedy faktycznie siłą rzeczy pokazuje te ubrania , no i siebie. Niemniej z tych koleżanek co mam, to te które non stop napierdzielają swoje selfie to mają ... intelektualne niedostatki, brak czegokolwiek innego czy można by kogoś zainteresować. Niczym innym nie są w stanie przyciągnąć uwagi więc robią to swoim ciałem. Nie wiem czy to kompleksy, czy paniczna potrzeba koncentrowania na sobie uwagi, czy może zwyczajne księżniczkowanie w stylu "patrzcie jaka jestem zarąbista".

Mnie to kompletnie nie kręci i nigdy się nie umówię z dziewczyną, która na 10 zdjęć umieszczonych w sieciach społecznościowych, 9 ma selfie swojego ciała.

Uwielbiam kobiece ciało, ale taka koncentracja na swoim ciele to już dla mnie objaw ... zaburzenia osobowości (narcyzm). Po prostu nie moja bajka i tak szczerze mówiąc, o takich dziewczynach myślę sobie, że są po prostu niewystarczająco ciekawe, niewystarczająco inteligentne dla mnie. Pokazują to co mają. No a że mają tylko ciało więc 99 % ich fotek to fotki swojego ciała.

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2015-06-08 o 12:14
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 12:35   #370
201609102148
Konto usunięte

Chodzę na siłownię nawet 5 razy w tygodniu. Nie zrobiłam tam ani jeden fotki nawet telefonu nie wnosze ze sobą

Jestem dziwna xD
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 12:46   #371
Iskra14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Mnie dziwi, jak chętnie ludzie wycierają nagą skórą miejsca gdzie cholera wie kto wcześniej siedział.
Mozę koleżanka z chlamydią czy upławami grzybicznymi w przykrótkim czymś i bez majtek, lub w majtkach może, ale jej przeciekło? Ludzie maja różne odpały i choroby które lekceważą. . Nie ma się gwarancji ze nie.
Na uczelni dużo się siedzi. Jak jest gorąco, to skóra się poci, gołe uda się kleją do siedzenia, piecze, swędzi, wiadomo że jak się po wykładzie wstanie to przez jakiś czas ma się w miejscu styku ciała z siedziskiem zaczerwienienia, odciśnięcia od krawędzi.

Dlatego nie ogarniam ubrań, które w takich miejscach nie chronią ciała przed tym wszystkim i nie ukrywają tych czerwonych placków a czasami i wysypek jak się siądzie w czyjś pot i następuje reakcja skóry na to.

A już przerażeniem mnie napawają ludzie, którzy w takich nie chroniących skóry ubraniach wsiadają do komunikacji publicznej i klap gołymi udami na siedzenie gdzie po prostu aż sie lepi od cudzego zaschniętego potu, brudu, cholera wie czego.

Kurde, ubranie wymyślono żeby ciało chronić,a nie "na złość".
Dla mnie to jest punkt nr 1 jeżeli chodzi o długość czegokolwiek co ubieram jak wychodzę z domu. Na samą myśl, że usiądę gdzieś, gdzie przed chwila siedziała osoba z jakimś choróbskiem to mi jest niedobrze.

Poza tym polecam, jak już kilka osób tutaj, czytanie metek ubrań. Może trzeba spróbować i się samemu przekonać, że np. lniane ubrania są dużo lepsze na lato niż poliester w każdym możliwym wydaniu. Jak słońce konkretnie przygrzewa to lepszy efekt da zasłonięcie skóry niż jej odsłonięcie.
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 12:57   #372
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość
Wybacz, ale z tych koleżanek co znam, co mają np. instagram i napierdzielają tam fotki (99 % selfie, mniej lub bardziej ubrana) to żadnej nie mógłbym posądzić o to, że robi to z dobrego serca, albo aby zainspirować innych

No i nie powiedziałbym, że większość spoleczeństwa jara się takimi zdjęciami. Te dziewczyny same siebie sprowadzają do ... materacy i tak też traktują je chłopcy. Jasne, mają instagrama, pooglądają te wypięte pozy, ale prędzej czy później każdy ma dość oglądania tego. Bo ileż można oglądać czyjeś samouwielbienie.

Fotki z siłowni powiadasz. Hmm przez 2-3 lata chodziłem na siłownię 2-3x w tygodniu (miałem możliwość w pracy wyskoczenia) i jakoś nie potrzebowałem pstrykać sobie selfie i "inspirować" tym samym innych. Jak idę grać w piłkę to też nie robię selfie i nie "inspiruję" innych do tego, aby uprawiali sport na powietrzu, byli fit itd.

Okej, może na upartego, przy dobrej woli byłbym w stanie uwierzyć, że one po prostu "lubią się dzielić ze światem" tym, że przełamują jakieś swoje bariery, że np. chodzą na fitness. No ale serio, wszyscy dobrze wiemy, że 3/4 tych pań po prostu się lansuje.

Spoko, jestem w stanie zrozumieć gdy np. dziewczyna prowadzi blog o modzie - wtedy faktycznie siłą rzeczy pokazuje te ubrania , no i siebie. Niemniej z tych koleżanek co mam, to te które non stop napierdzielają swoje selfie to mają ... intelektualne niedostatki, brak czegokolwiek innego czy można by kogoś zainteresować. Niczym innym nie są w stanie przyciągnąć uwagi więc robią to swoim ciałem. Nie wiem czy to kompleksy, czy paniczna potrzeba koncentrowania na sobie uwagi, czy może zwyczajne księżniczkowanie w stylu "patrzcie jaka jestem zarąbista".

Mnie to kompletnie nie kręci i nigdy się nie umówię z dziewczyną, która na 10 zdjęć umieszczonych w sieciach społecznościowych, 9 ma selfie swojego ciała.

Uwielbiam kobiece ciało, ale taka koncentracja na swoim ciele to już dla mnie objaw ... zaburzenia osobowości (narcyzm). Po prostu nie moja bajka i tak szczerze mówiąc, o takich dziewczynach myślę sobie, że są po prostu niewystarczająco ciekawe, niewystarczająco inteligentne dla mnie. Pokazują to co mają. No a że mają tylko ciało więc 99 % ich fotek to fotki swojego ciała.
chyba zbyt często się ze sobą nie zgadzamy, ale w tym momencie popieram w 100%

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Chodzę na siłownię nawet 5 razy w tygodniu. Nie zrobiłam tam ani jeden fotki nawet telefonu nie wnosze ze sobą

Jestem dziwna xD
też jestem dziwna ale kiedyś prawie przywaliłam facetowi jego własnym telefonem (nie, nie robił sobie selfie)

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 13:00   #373
roseblue
wasza koleżanka

Ja też się zgadzam z Gregoriusem, facet z instagramem, zdjęciami swojej klaty i selfie na fejsbuku odpada od razu.
Stary 2015-06-08, 13:36   #374
Vilqa
Zadomowienie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5165360 0]To jest w ogóle ciekawe, że im gorętszy klimat tym ludzie mniej się rozbierają, a u nas tydzień +28 na liczniku i o loooosie, jak mnie te szmaty parzą, nago wyjdę na ulicę, bo padnę
W takim Singapurze czy Hong Kongu gorąco i duszno jak jasna cholera, a ludzie poubierani chodzą. I żyją.
Ale generalnie mi to lotto co kto nakłada na dupsko, jego obciach w sumie. Ja bym na wpół rozebrana nie wyszła, bo nie lubię ciekawskich spojrzeń, albo głupich komentarzy. A poza tym to co moje trzymam dla siebie a nie żeby byle kto mógł mnie oglądać.[/QUOTE]

Z doświadczenia - w Singapurze WSZĘDZIE jest klima. W autobusach, barach, sklepach, MRT. W zasadzie klimy nie ma tylko na ulicy (i na bazarze Little India ;-) ).
W SG, Tajlandii, Malezji widziałam tubylców w szlatach a`la Ałła Pugaczowa i mikro szortach. Generalnie, tych zakrytych było więcej. Przetestowała na własnej skórze: koszula z długim rękawem z cienkiego batystu + spodnie lniane zdecydowanie lepsze połączenie niż prawie totalny negliż. Przewiewne, słońce tak skóry nie pali. Nie chciało mi się wierzyć, ale to jednak działa.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 13:41   #375
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość

To ja się tylko pod tym, co Gregorius napisał, podpiszę. także w odniesieniu do facetów.
I zgadzam się z tym, co wyżej napisała Cava .
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 17:14   #376
201607040946
Konto usunięte

Jezusie, ja z Gregoriusem nigdy się nie zgadzam, ALE to pierwszy raz, czuj się zaszczycony

I znowu prześladuję Skazaną

w temacie: dziś widziałam młódkę, może lat 14, w mini, pupa na wierzchu, była mega zmieszana, speszona, starała się zakryć ją torbą (nie wiem, po co taki strój, skoro czuła się niekomfortowo), na przystanku trójka nastolatków (14-16 lat?): ale miałam ubaw, myślałam, że szyje sobie skręcą ale szkoda mi było dziewczyny.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 17:52   #377
skazana_na_bluesa
.

stalkerka :P

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 18:00   #378
Bananalama
jestę wieszczę

apropo ubrania do szkoły, w gimnazjum mojej siostrzenicy dziewczynkom nie wolno założyć spódniczki ani spodni przed kolano. Takich bermudów np. Nie i już. Musi być kolano zasłonięte. A jest tak, żeby dziewczynki nie kusiły chłopców. Chłopcy już mogą nosić spodenki przed kolano. Wykluczone są legginsy, ale tylko te w kwiatki.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 18:21   #379
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
Ja też się zgadzam z Gregoriusem, facet z instagramem, zdjęciami swojej klaty i selfie na fejsbuku odpada od razu.
A co nie tak z facetem z insta?
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 18:22   #380
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
apropo ubrania do szkoły, w gimnazjum mojej siostrzenicy dziewczynkom nie wolno założyć spódniczki ani spodni przed kolano. Takich bermudów np. Nie i już. Musi być kolano zasłonięte. A jest tak, żeby dziewczynki nie kusiły chłopców. Chłopcy już mogą nosić spodenki przed kolano. Wykluczone są legginsy, ale tylko te w kwiatki.
Rozumiem zasadę (szkoła to szkoła a nie miejsce na ukazywanie wdzięków itd), ale "uzasadnienie" jest żałosne i poniżej krytyki. A jeśli np. koleżankę siostrzenicy będą kusić gołe chłopięce kolana?

Chyba wiem, o którą szkołę chodzi; to ta, w której 10 lat temu (z tamtego okresu mam informacje) nie wolno było założyć czerwonych lub pomarańczowych ciuchów?
Stary 2015-06-08, 18:31   #381
tyene
Zakorzenienie

Cytat:
Z kolei u mnie w gimnazjum jak dziś pamiętam jak pani od matematyki wywaliła kolegę z lekcji, bo miał szorty odsłaniające kolana, powiedziała mu, że to nieodpowiedni strój szkolny i że go sobie nie życzy.

Przynajmniej równość.

Mi dress code szkolny nie przeszkadza, ALE jeżeli ma takie same zasady dla chłopców jak i dla dziewczynek (czyli np. zakrywamy kolana w szkole).
Stary 2015-06-08, 18:45   #382
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Z kolei u mnie w gimnazjum jak dziś pamiętam jak pani od matematyki wywaliła kolegę z lekcji, bo miał szorty odsłaniające kolana, powiedziała mu, że to nieodpowiedni strój szkolny i że go sobie nie życzy.

Przynajmniej równość.

Mi dress code szkolny nie przeszkadza, ALE jeżeli ma takie same zasady dla chłopców jak i dla dziewczynek (czyli np. zakrywamy kolana w szkole).
otóż to. Niech sobie mają zasadę, że ubrania poniżej kolan, ale dla obu płci. I to kretyńskie tłumaczenie...

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Rozumiem zasadę (szkoła to szkoła a nie miejsce na ukazywanie wdzięków itd), ale "uzasadnienie" jest żałosne i poniżej krytyki. A jeśli np. koleżankę siostrzenicy będą kusić gołe chłopięce kolana?

Chyba wiem, o którą szkołę chodzi; to ta, w której 10 lat temu (z tamtego okresu mam informacje) nie wolno było założyć czerwonych lub pomarańczowych ciuchów?
eee... 10 lat temu tam chodziłam i nosiłam normalnie takie kolory, więc chyba nieee

na wszystko takie usprawiedliwienie jest. Tego nie nosicie, bo to kusi chłopców i oni później nie mogą sie skupić.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 19:24   #383
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
eee... 10 lat temu tam chodziłam i nosiłam normalnie takie kolory, więc chyba nieee

na wszystko takie usprawiedliwienie jest. Tego nie nosicie, bo to kusi chłopców i oni później nie mogą sie skupić.

Koleżanka miała w swojej szkole takie zasady, bylo określonych ileś kolorów w których można było się w szkole pokazywać - szary, granatowy, ew. ciemna zieleń i coś jeszcze. A szkoła w Twoim rejonie, wiec myślałam, że może

Ale ciekawe, co się robi, jeśli dziewczynki się nie mogą skupić
Stary 2015-06-08, 19:32   #384
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość

w temacie: dziś widziałam młódkę, może lat 14, w mini, pupa na wierzchu, była mega zmieszana, speszona, starała się zakryć ją torbą (nie wiem, po co taki strój, skoro czuła się niekomfortowo), na przystanku trójka nastolatków (14-16 lat?): ale miałam ubaw, myślałam, że szyje sobie skręcą ale szkoda mi było dziewczyny.
Ja przeczytalam "modke" . Juz sie zaczelam zastanawiac z ktorego podforum .
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 20:10   #385
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
A co nie tak z facetem z insta?
Dzielenie się swoim życiem osobistym z całym światem i spędzaniue czasu na cykaniu fotek siebie czy rzeczy dookoła jest dla mnie niemęskie
Stary 2015-06-08, 20:40   #386
201607291951
Konto usunięte

Jestem za tym by w szkole pilnowali odpowiedniego stroju. Gdybym była dyrektorem wysyłałabym uczniów nieodpowiednio ubranych do domu , matka z ojcem następnym razem przyjrzeliby się w czym dziecko wychodzi do szkoły .
teraz młodzież nie potrafi stosownie ubrać się na maturę i później wyrastają takie kobiety świecące pośladkami na ulicy
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 20:48   #387
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Pytanie techniczne do dziewczyn noszących te dżinsowe majtki (tak, spodnie odsłaniające tyłek to majtki):
-mam problem, żeby usiąśc na metalowym krzesełku w knajpie, na rozgrzanej ławce czy gdziekolwiek, gdzie swieczi słonce, a nie noszę gaci odsłaniających pół tyłka. Jak to znosicie? Chyba mi żadna nie wmówi, że to przyjemne...
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 20:50   #388
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
Jestem za tym by w szkole pilnowali odpowiedniego stroju. Gdybym była dyrektorem wysyłałabym uczniów nieodpowiednio ubranych do domu , matka z ojcem następnym razem przyjrzeliby się w czym dziecko wychodzi do szkoły .
teraz młodzież nie potrafi stosownie ubrać się na maturę i później wyrastają takie kobiety świecące pośladkami na ulicy
Miałam okazję uczestniczyć w zebraniu szkolnym (gimnazjum), gdzie rodzice mieli do wychowawczyni pretensje, że jakim prawem ona wymaga określonego ubioru i że oni nie po to ciężkie pieniądze wydają na markowe ciuchy, żeby dziecko nie mogło w nich chodzić, więc wiesz...
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 20:51   #389
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość

Zasada o niepokazywaniu kolan byłaby bardzo dobra w większości szkół. Podobnie jak z pokazywaniem brzuchów, dekoltów itp. Dzieciaki od najmłodszych lat uczyłyby się, że w niektórych miejscach i sytuacjach obowiązuje dress code. Zasady są często dziwne, np. znam szkoły w których wolno chodzić z gołą dupą, ale za mały kolczyk w chrząstce można trafić do dyrektora.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-08, 20:51   #390
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
uniwersytet, początek czerwca, gorąco jak cholerka. Prowadząca doktor wyprasza studentkę, bo "widocznie pomyliła autobusy i zamiast na plaże dojechała na uniwersytet". Dziewczyna miała na sobie t-shirt z jakiegoś siateczkowo-cienkiego materialu i szorty (co prawda zakrywające tyłek ale już mocno niesmaczne jak na miejsce w któym się znajdowała)
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości