|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
czekamy tym bardziej z nową fryzurą ![]() Cytat:
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie mysl o nowym parkiecie hihi i ze juz blizej niż dalej No fachowcami to sa spoko z tym, ze wykonują naprawde w ramach rekojmi... Za darmo wiec sie im nie spieszy !
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chociaż tyle, że dobrze robią ![]() Lepiej dłużej a dokładniej niż jakby fuszerke mieli odwalić ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Jak samopoczucie ?Leżysz i pachniesz nowymi perfumami ?
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-06-08 o 19:59 Powód: Blad |
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Objadlam sie czeresniami i ledwo sie ruszalam... Wiec dojadlam bananem... I sie polozylam... Maly sie wierci bardzo a ja wpadlam na pomysl zeby zjesc sliwki. Teraz juz chyba niw wstane juz :-D ale czeresnie jeszcze leżą obok mnie i się patrza. Musze je dojesc :-D
|
#3305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Majka podziel się czereśniami. U mnie ani widu ani słychu ich a tak lubię.
|
|
|
|
|
#3306 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I gratuluję udanej wizyty ![]() Cytat:
Ja filc kupiłam w zestawie (10 szt) w sklepie z art. papierniczymi więc sporo zaoszczędziłam no i mam satysfakcję, a to jest bezcenne U nas dzisiaj było trochę chłodniej, więc czułam się nieźle Poza tym tak jak pisałam byłam u mamy i najadłam się pierogów z serem i truskawkami ![]() a i przywiozłam sobie truskawki, z których zrobiłam koktajl i pucharki ![]() jedynie co mnie trochę martwi to to, że Iguś rusza się zdecydowanie mniej i delikatniej niż zawsze... ale staram się nie panikować i poczekam do jutra... Ja od wczoraj popołudnia dość dużo się ruszałam, więc może też przez to... ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
a u mnie drzewo aż ugina się pod ciężarem pięknych bordowych czereśni, ale jakoś nie mam ochoty na nie tak w ogóle to jutro jadę do babci, która kończy 98 lat... i nie wiem co jej kupić, bo tak na prawdę wszystko czego potrzebuje kobieta w tym wieku - ma... chyba postawię na bukiet kwiatów i czekoladki (które lubi)
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
W biedronce sa 9,99zl za pol kg takie duze ciemne czeresnie... Pycha
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj cały dzien na chodzie byłam to i Julka malutko aktywna była... Wręcz wieczorem liczyłam ruchy. Wiec obserwuj do jutra i nie stresuj sie Ja zawsze babci TŻ (84lata) fajnego kwiatuszka w doniczce kupuje (bo sie przynajmniej trzyma i zawsze jest zadowolona ze nie cięte kwiaty ktore zaraz wyrzucić musi) i do tego zawsze jakas ozdobę do domu... Czy to obrusik czy cos do postawienia na szafkę czy cos... I zawsze najbardziej nam dziekuje za prezent
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie nie panikuję bardzo, bo coś tam się rusza, tylko mniej moja babcia już praktycznie nie chodzi (tzn sama nie chodzi, podtrzymywana zrobi kilka kroków) i ogólnie słabo widzi, słabo słyszy... mieszka u ciotki i pokój ma cały w różnych aniołkach, figurkach, wyszywanych poduszkach, itp, bo nazbierała tego przez ostatnie lata (dzien babci, urodziny, imieniny itp.). Ogólnie powiem Wam, że 98 lat, to piękny a zarazem smutny wiek... Bo tak jak moja babcia (której lekarze już kilkakrotnie nie dawali szans na przeżycie min z powodu wody w płucach) całymi dniami siedzi i ciągle mówi że czeka na śmierć i się boi a jeszcze 5 lat temu była pełna życia Tak swoją drogą, to powiem Wam, że najcięższy okres miała w zeszłym roku przed wiosną... Był taki wieczór, kiedy pielęgniarki w szpitalu świeciły jej gromnicę, bo wydawało się, że to już koniec, a wyszła z tego... i wiecie co wszyscy mówili? Że ją przy życiu trzyma nasze wesele (które było we wrześniu) i co? i była na weselu. Fakt faktem na wózku, ale była i nawet z nami zatańczyła (siedząc na wózku - rzecz jasna)
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Roxana od Jaworzna nadciaga taka burza ze szok, czarne wielkie chmury i juz sie blyska, zaczyna padac... Wiec dojdzie i do ciebie na bank...
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie gadam z Toba haha Obiecujesz i obiecujesz i nic z tego nie ma
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie mnie dobijajcie haha ![]() Ja tak uwielbiam burze, uwielbiam deszcz... W sensie - po takich upalnych dniach. A tu kicha !
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
mms_22 98lat to juz sporo... Jej... Tylko zyczyc 200lat
dla takiej babuni to liczy sie bardziej pewnie rodzina i to ze pamietac bedziesz i przyjdziesz niz jakies prezenty. Kwiatuszek moze doniczkowy i czekoladki beda dobrym prezentem na pewno. Moja Mania ma 87lat mieszka drzwi obok mnie z kuzynem. Ale jej cisnienie znowu doskwiera. Tez czasem akcje robi to ja biore do siebie i lezy, odpocznie, dam jej leki, tz cisnienie zmierzy, czuje sie ze ktos o nia dba i wraca do formy. Jeszcze do klubu seniora lata, na zakupy itd wiec super sie trzyma ogolnie.---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- No jak to co u mnie jest za oknem do ciebie nie dotrze to pomysle ze na jakiejs pustyni mieszkasz i piach odbija chmury.
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie... mam pytanie odnośnie klinu do łóżeczka : czy one mogą mieć różną wysokość, czy są standardowe? Bo byłam dzisiaj w jednym skelpie dziecięcym i patrzyłam na te kliny, ale jakieś takie niskie i miękkie mi się wydawały... Nigdy wcześniej nie widziałam na żywo takiego klinu, więc nie wiem, czy tamte były ok, czy lepiej jak byłby twardy? np taki jak materac?
|
#3316 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz w łóżku po jakże męczącym dla mnie dniu
![]() U nas jest nawet chlodno wiec super sie będzie spalo przy otwartym oknie ![]() A przy okazji pochwale sie moim golym brzuszkiem
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho laski wieczorową porą
Bartek Lobuz nie chce spać, ale tż z nim jest ja mam wolne wcinam parówki i pije zimną bavarie 0% byliśmy dziś nowym wózkiem w wersji spacerowej pierwszy raz poza domem i super się prowadzi, jestem bardzo zadowolona z zakupu jutro pakuję torbę do szpitala
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
No a moja Maja jak trzy noce z rzedu darla dziobka bo nos zatkany przez alergie i spala u nas na kanapie tak dzis o ile lepiej juz bo burza to znowu przyleciala z kolderka i podusia na kanape bo sie boi grzmotow. Wskoczyla na kanape i szczesliwa bo tv jeszcze patrzymy wiec spać nie musi...
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz ale u mnie cisza haha
|
|
#3320 |
|
Rozeznanie
|
TŻet mnie wkurzył .. upłakałam się , nie wiem czy zasnę .. Po jakiego grzyba ktoś wymyślił facetów ???
Dobranoc
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Niespodziewajka nic sie nie martw... Taki ich urok ze chodza i wkurzaja. Jutro pewnie juz dobrze bedzie 😘
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Majka burza idzie
! Niech tak troszkę popada ![]() Niespodziewajka oj wiem jak faceci potrafią wkurzyć ale grunt ro podejśc do nich z dystansem bo nerwy i tak nic nie dadzą
|
#3323 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko, że ja w Irlandii mieszkam niestety Tutaj owoców takich dobrych się nie doświadczy. Wszystko w plastikowych pojemniczkach mega sztuczne.. ach ja chce do Polski wrócić..Cytat:
moja mama też mi co chwilę mówi jakie to truskaweczki na ogródku i ile wiśni będzie i agrest i ach... szkoda, że się owoców nie da wysłać;dIgorek ma mniej miejsca więc pewnie dlatego mniej Go czujesz. Ale jak się martwisz to wypij coś zimnego i na lewym boku się połóż. Albo coli się napij. Cytat:
*
|
|||
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
No od nas wlasnie sobie poszla... Ale pioruny i grzmoty byly ostre sama kilka razy podskoczylam jak uderzylo.
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Padało ? Bo na pioruny to juz sobie popatrzyłam, mogą sobie pójść... Teraz DEEEESSZZCZZZZ
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo lało nie padało... I to z dwie godziny dobre. Jeszcze pokropuje...
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Wszystko poszlo... Jak by w twoja strone... Mam nadz ze w chmurach deszczu nie braknie i dla ciebie 😀
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha ![]() Swoja droga zabrałam juniora do siebie spac a TŻ ma nockę u juniora jakby cos to bede i jego wołać jak sie faktycznie i u nas tak rozkręci haha tylko nie wiem jak ja sie wtedy wyspie No ja mam nadzieje ze tego deszczu całego nie wykorzystałas... Bo Cie znajdę...
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Szkoda, że tak szybko minął. Jutro rano lecę na badanie krwi, w środę mam wizytę (3 prenatalne) i obiecuję, że od jutra wracam do Was... dziś nie mam za bardzo sił na pisanie, jakoś nie mogę się pozbierać po podróży. Także ja tylko tak krótko i szybko się melduję A teraz idę się myć i spać, bo nie wstanę rano ![]() Dobranoc
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe dobrze myslisz... Dzieciaczka miec przy sobie i nie trzeba latac przez xale mieszkanie,, pincet,, razy... My w pokoju mamy lozko i kanape wiec Maja na kanapie spi... Moglaby juz isc do siebie bo po burzy ale przypomnialo sie jej ze ma zatkany nos.... I teraz nie wiem czy tylko mnie nabija w butelkę czy faktycznie hehe.no ale dobra juz machnelam reka, niech spi. Tz tez zasnal...
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- A i nie umiem sobie miejsca znalesc na lozku... Juz nie ogarniam tego spania... Jak juz zasne to ok, choc tz twierdzi ze w nocy sie mecze i postekuje przy przekrecaniu sie z boku na bok... Mam juz dosc nocy i spania... Na lewym boku boli mostek bardzo, na plecach csla miednica i kregoslup do tego stopnia ze nie potrafie sama sie obrucic, na prawym jest ok ale spie na nim od kilku miesiecy i juz mnie boli na sama mysl ze znów mam sie tak polozyc... Poducha miedzy nogami jedynie jest ok... Dzis wymyslilam... Wzielam fotel, przystawilam do lozka, na oparcie dodalam dwie duze miekkie poduszki tak by idealnie plecy sir opieraly, jasiek pod glowe i tak leze... nogi na lozku normalnie przykryte... Moze mi tak lepiej sie spalo bedzie...
|
#3330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ze ja nie mam powodu latać po mieszkaniu w nocy. Juniora nic nie ruszy. Obudził sie teraz, poszedł do okna poogladac jak sie błyska, wskoczył do lozka i poszedł spac. On sie raczej nie boi takich rzeczy... Wzięłam sobie go tak o, dla przyjemności tak to wieczorem by raczej nie chciał isc do mnie spac, ewentualnie jak sie w nocy przebudzi to czasami uda mi sie go naciągnąć na spanie u mnie... On twierdzi, ze ma fajniejszy pokój i lepsze lozko... No Dobra, stwierdzam, ze chyba po burzy, raczej przeszło bokiem, poszło na Gliwice. Prawie juz nie błyska ... Wkurzylam sie, ide spac haha ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Mi na szczęście nic więcej nie trzeba oprócz rogala
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

ja też nie wymyślam już nic innego bo sroka tak napisała
mam tych pure od groma bo nakupowałam wtedy w Tesco co były. A zielonych mam 2 paczki
jeszcze jutro pazurki i w ogóle będzie super
czekamy 

*