Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-08, 19:28   #2581
mamcia092015
Raczkowanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie do tych, które są w kolejnej ciąży. Co was zmotywowało by zdecydować się na drugie dziecko? Ja kiedyś chciałam mieć 3, ale cała ciąża to zdecydowanie nie jest super okres w moim życiu i raczej się nie zdecyduje na kolejne, chyba, że wyjdzie nieplanowane...
Ja zawsze chcialam mieć co najmniej 2 dzieci. Nasz syn jest bardzo energiczny uparty i wymaga naprawdę wiele czerpliwości a do tego trochę egoista i nie chcieliśmy długo czekać z drugim żeby nie było dużej różnicy wieku chciałabym zeby chłopcy mogli się jeszcze razem bawić ale zobaczymy jak będzie. Zresztą zawsze twierdziłam że rodzę dzieci do 30 -s tki zeby jeszcze móc odpocząć jak juz dzieci będą odchowane

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Mam 3 siostry TŻ brata i jakoś sobie nie wyobrazam żeby Zosia była sama.zawsze gdy cos się dzieje mogę liczyć na siostry.może dlatego ze ja najmłodszą ale zawsze sobie pomagamy.jakoś Jedynaczka źle mi się kojarzy co jeśli by nas zabrakło zostałaby sama
Dokładnie też tak uważam. ja mam 3 rodzeństwa a mąż 2. Mi ogólnie marzy się trójka dzieci ale pewnie na trzecie męża nie namówię I nie rozumiem ludzi, którzy z wyboru mają 1 dziecko, bo co innego z przymusu czy braku środków do życia.
mamcia092015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-08, 19:32   #2582
fatal21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Ja zawsze chcialam mieć co najmniej 2 dzieci. Nasz syn jest bardzo energiczny uparty i wymaga naprawdę wiele czerpliwości a do tego trochę egoista i nie chcieliśmy długo czekać z drugim żeby nie było dużej różnicy wieku chciałabym zeby chłopcy mogli się jeszcze razem bawić ale zobaczymy jak będzie. Zresztą zawsze twierdziłam że rodzę dzieci do 30 -s tki zeby jeszcze móc odpocząć jak juz dzieci będą odchowane

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Dokładnie też tak uważam. ja mam 3 rodzeństwa a mąż 2. Mi ogólnie marzy się trójka dzieci ale pewnie na trzecie męża nie namówię I nie rozumiem ludzi, którzy z wyboru mają 1 dziecko, bo co innego z przymusu czy braku środków do życia.
Gdyby moje ciążę były książkowe to na 3 bym się zdecydowała ale 3 ciąża wysokiego ryzyka to juz ponad moje sily
Stary 2015-06-08, 20:07   #2583
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Sandrusia
Haha chyba chłopaki tak mają, ale co ja chcę żeby mąż ruchy poczuł to jak kładzie rękę mi na brzuchu to małe siedzi cicho... xD
Aaa. To u mnie się właśnie zmieniło juz

Tż gada i trzyma rękę to już szaleje.. a nawet jeśli nie to widać jak brzuch skacze i mały się wypina

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-08, 20:30   #2584
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
U mnie dziś na obiad faszerowana papryka na obiad.

Ja kupiłam odplamiacz z Loveli ale proszek i płyn kupię z innej firmy.

Chyba mniejsze porcję musisz jeść.

Przezorny zawsze ubezpieczony 😊
Ja tez juz powoli będę kupować dla siebie wyprawkę do szpitala

Moj od kilku dni buszuje w brzuszku w każdej pozycji. Jedynie w nocy śpi razem ze mną zobaczymy jak będzie później.

Ja tez tak mam ze jak mi się dłuższy czas nie rusza to już się martwię.
Mi się rusza głównie jak już się do spania położę, bo w ciągu dnia to tak pojedyncze ruchy. I też się niepokoje jak kilja godz mnie nie kopnie czy smyrnie.

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Wam to w ogóle z największą przyjemnością ! może mnie nikt nie zabije jak wrzucę linka. Strona na razie taka prowizoryczna, ale od czegoś trzeba zacząć

https://m.facebook.com/MammiMW
fajne to, takie słodkie i urocze
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-08, 20:35   #2585
Blondynka17
Zadomowienie

Mam to samo caly dzien buszuje az sie zastamawiam kiedy on odpoczywa 😁

A jak wysoko czujecie swoje maludy, ja jestem na koncu 25tyg a maly caly czas buszuje pod pepkiem i nisko lona
Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
U mnie dziś na obiad faszerowana papryka na obiad.

Ja kupiłam odplamiacz z Loveli ale proszek i płyn kupię z innej firmy.

Chyba mniejsze porcję musisz jeść.

Przezorny zawsze ubezpieczony 😊
Ja tez juz powoli będę kupować dla siebie wyprawkę do szpitala

Moj od kilku dni buszuje w brzuszku w każdej pozycji. Jedynie w nocy śpi razem ze mną zobaczymy jak będzie później.

Ja tez tak mam ze jak mi się dłuższy czas nie rusza to już się martwię.

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-08 o 20:36
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-08, 20:42   #2586
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Aaa. To u mnie się właśnie zmieniło juz

Tż gada i trzyma rękę to już szaleje.. a nawet jeśli nie to widać jak brzuch skacze i mały się wypina
U mnie też Kiedyś mała nie pukała jak ktoś trzymał rękę, a teraz juz chętnie kopie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość

A jak wysoko czujecie swoje maludy, ja jestem na koncu 25tyg a maly caly czas buszuje pod pepkiem i nisko lona
Ja czuje bardzo nisko, bo mała ma tam główkę i pewnie majta rączkami i w okolicach pępka - to chyba nóżki

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-08, 20:51   #2587
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
U mnie też Kiedyś mała nie pukała jak ktoś trzymał rękę, a teraz juz chętnie kopie

Ja czuje bardzo nisko, bo mała ma tam główkę i pewnie majta rączkami i w okolicach pępka - to chyba nóżki
No jestem ciekawa kiedy juz ta glowka zostaje na dole, bo 3tyg temu jak bylam na usg to mlody byl ulozony glowka na dol, ale to sie jeszcze pewnie zmienia? 😉
Stary 2015-06-08, 21:05   #2588
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:

Ja czuję po bokach,na dole i zaraz pid zebrami bo ostatnio lubi jeździć mi po zebrach a boli

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-06-08, 21:33   #2589
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Ja też się nie mogę doczekać aż Młodego mi położą, super uczucie Co prawda córkę miałam tylko przez chwilę, a teraz rozważam czy nie wpisać w planie porodu, że chcę synka kangurować dłużej. I tak przez pierwsze 2 godziny nie dam rady pójść pod prysznic, a tak poleżymy razem, a potem mąż zostanie z juniorem a ja się pójdę ogarnąć.

Też mam liczyć ruchy tą metodą, ale lekarz akurat nie miał karty w gabinecie, i muszę sobie wydrukować sama Ale ja dopiero zaczynam 29 tc w środe. Zresztą i tak już orientacyjnie wiem, że pierwszy okres aktywności Młodego przypada w okolicach 7 rano, potem jak wstaję i się kręcę po domu to przysypia, a potem szaleje zazwyczaj koło 9-10, więc te 10 ruchów mam od razu od kiedy zaczyna się liczyć

Ja tez się ustawiam w kolejkę! Do tej przepięknej czapeczki z lisem I może do tego jakaś chustka? No i dla starszej może opaska z krówkami?
Będziesz do porodu nic nie robić tylko szyć
Jej, my w tym roku będziemy mieć 4 lata od ślubu! Ale ten czas leci

Bianeczce chyba właśnie chodziło o imprezy bez dzieci, nikt przecież się nie upija we dwoje jak ma dziecko pod opieką.
U nas ten problem odpadał, bo długo karmiłam, więc pozwalałam sobie na max kieliszek wina czy jedno piwo, kiedy córka była starsza i wiedziałam, że prześpi ciągiem parę godzin. Mąż też się raczej nie upijał, ale mógł sobie pozwolić na weselszy humor
Ale i później, jak już mogłam szaleć, to zazwyczaj było i tak jedna osoba, która miała poranny dyżur przy dziecku, a druga mogła rano odespać. Szczególnie jeśli to była dłuższa impreza, typu wesele

E tam, to w ogóle nie jest uciążliwe. Przecież nikt nie oczekuje matematycznej dokładności co do tych 10 ruchów, liczysz je orientacyjnie, więc nie ma potrzeby biegać z kartą w ręku Zazwyczaj w okresie aktywności dziecka spokojnie można policzyć 10 ruchów, więc przy pierwszy okresie kiedy dziecko się rusza po godz. 9 trzeba się chwilę skupić i policzyć.
A poza tym są inne metody liczenia, niekoniecznie akurat tą trzeba wybrać
Dziękuję <3 Gdyby któraś z Was chciała, żeby coś uszyć, to wiecie, gdzie mnie szukać, chętnie uszyję coś dla dzieciaczków narodzonych i tych jeszcze w brzuszkach

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Mi się rusza głównie jak już się do spania położę, bo w ciągu dnia to tak pojedyncze ruchy. I też się niepokoje jak kilja godz mnie nie kopnie czy smyrnie.

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

fajne to, takie słodkie i urocze
Dziękuję Aż szkoda, że nie mam na razie córeczki, bo bym ją chętnie stroiła w te opaski
Stary 2015-06-08, 21:46   #2590
party_girl7
Zakorzenienie

Ja zazdroszczę Wam ze możecie szyć te opaski, sukieneczki itd bo dla chłopca nie ma tyle możliwosci, a opaskę można zrobić ze skrawka materiału. Ja uszylam póki co dwie czapki i jedną chustę dwustronna, ale przemyślalam i dla noworodka i dziecka leżącego taka chusta pod szyjkę zapinana na napy jest do d*** bo będzie przeszkadzała w szyjkę :/ za to komin tez nie bardzo bo dzieci nie lubią przeciskania ubrań przez głowę, dlatego jedynie czapki jeszcze uszyje.

Boję się bo jestem jeszcze lekko przeziębiona, wczoraj byłam na urodzinach a dziś cała trójka dzieciaków ma szkarlatyne:/ jednak używałam do rąk tego ręcznika co oni, mam stracha... U mnie zawsze coś, w przedniej ciąży zagrażała różyczka, a teraz to ;(
Stary 2015-06-08, 22:04   #2591
Sandrusia91
Zadomowienie

A mi znowu opryszczka wyszła boli jak cholera i w dodatku w tym samym miejscu co ostatnio

Mam nadzieję, że i tym razem pasta do zębów pomoże

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-06-08, 22:11   #2592
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Panna Izabela
No ja dziś się dowiedziałam, że coś takiego jest, ale koleżanka w 35 tygodniu jest obecnie i też to prowadzi choć jest u innego lekarza.

owieczkaa
Ale to nie liczysz w przeciągu godziny tylko w godzinach od 9 do 21. Było 10 ruchów to było, zaznaczasz kratkę i tyle. Jak będzie mniej kilka dni z rzędu to jest to już powód do niepokoju. Ja tam wolę zapisywać jak już to dostałam . To tak jak z ciśnieniem. Miałam kilka skoków i co? I codziennie mierze bo trzeba a korona mi przy tym z głowy nie spadnie.
Eee 10 ruchów to Mała wyrabia na bank, bez liczenia

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
No to moje nie.
A na jednej aplikacji w telefonie mam taką opcję śledzenia ruchów płodu. Po prostu jak poczujesz to naciskasz. Ciekawi mnie jak to działa, może spróbuję.
Też to mam
Cytat:
Myślę że jest dużo pozytywnych opinii bo to przyzwoity płyn i proszek. Tylko nie na sensu sobie wmawiać ze jest jakiś specjalnie delikatny.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Ja tez wole policzyć e ciągu dnia niż w godzinę. Czasami jest kilka godzin ciszy po prostu.
Ale nigdy bym sama nie zapamiętała ile razy sikam, bo sikam ciągle. Zwykle bak próbowałam to policzyć gubią się w 3 godzinie liczenia.

Ta Sroka sama napisała, że od 2 miejsca nie ma wielkiej różnicy. W porównaniu z normalnymi proszkami na pewno są łagodniejsze

Cytat:
Ja też się nie mogę doczekać aż Młodego mi położą, super uczucie Co prawda córkę miałam tylko przez chwilę, a teraz rozważam czy nie wpisać w planie porodu, że chcę synka kangurować dłużej. I tak przez pierwsze 2 godziny nie dam rady pójść pod prysznic, a tak poleżymy razem, a potem mąż zostanie z juniorem a ja się pójdę ogarnąć.

Też mam liczyć ruchy tą metodą, ale lekarz akurat nie miał karty w gabinecie, i muszę sobie wydrukować sama Ale ja dopiero zaczynam 29 tc w środe. Zresztą i tak już orientacyjnie wiem, że pierwszy okres aktywności Młodego przypada w okolicach 7 rano, potem jak wstaję i się kręcę po domu to przysypia, a potem szaleje zazwyczaj koło 9-10, więc te 10 ruchów mam od razu od kiedy zaczyna się liczyć

Ja tez się ustawiam w kolejkę! Do tej przepięknej czapeczki z lisem I może do tego jakaś chustka? No i dla starszej może opaska z krówkami?
Będziesz do porodu nic nie robić tylko szyć
Jej, my w tym roku będziemy mieć 4 lata od ślubu! Ale ten czas leci

Bianeczce chyba właśnie chodziło o imprezy bez dzieci, nikt przecież się nie upija we dwoje jak ma dziecko pod opieką.
U nas ten problem odpadał, bo długo karmiłam, więc pozwalałam sobie na max kieliszek wina czy jedno piwo, kiedy córka była starsza i wiedziałam, że prześpi ciągiem parę godzin. Mąż też się raczej nie upijał, ale mógł sobie pozwolić na weselszy humor
Ale i później, jak już mogłam szaleć, to zazwyczaj było i tak jedna osoba, która miała poranny dyżur przy dziecku, a druga mogła rano odespać. Szczególnie jeśli to była dłuższa impreza, typu wesele
)
No może i tak, ale jak idziesz na imprezę to z niej wracasz i trzeba dziecko ogarniać, więc jeden trzeźwy rodzic się przyda, choćby i na drugi dzień

Cytat:
Mi też nic nie leci.

Mi poleciało raz czy dwa i cisza
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
ja w środę, bo odrazu zrobie krew i mocz, a nie chce mi się iść dzisiaj do apteki po pojemnik na mocz.
lenistwo pierwsza klasa, a to tylko dlatego ze trzeba tam jechać taaaaaaak ranoo.
To jest najgorsze, że tak rano trzeba wstawać na te badania....
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie do tych, które są w kolejnej ciąży. Co was zmotywowało by zdecydować się na drugie dziecko? Ja kiedyś chciałam mieć 3, ale cała ciąża to zdecydowanie nie jest super okres w moim życiu i raczej się nie zdecyduje na kolejne, chyba, że wyjdzie nieplanowane...
Ja co prawda w pierwszej, ale nie wyobrażam sobie mieć jedynaka. Oczywiście będę musiała iść do pracy żeby nas było stać na drugie, ale marzymy o trójce ciąża mogłaby być lepsza, ale mogło mi się trafić gorzej. Dziecko jest tego warte
Cytat:

Ja początek 7 miesiąca, czuję najczęściej na dole, ale moja mała była i chyba jest głową do dołu i nisko. Ale czasem czuję ją też w okolicach pępka.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-08, 22:14   #2593
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
A mi znowu opryszczka wyszła boli jak cholera i w dodatku w tym samym miejscu co ostatnio

Mam nadzieję, że i tym razem pasta do zębów pomoże
Jak masz octenisept to przyloz wacik nim nasaczony i trzymaj z kila kilkanascir minut, mi to zawsze pomaga i zasusza.
Stary 2015-06-08, 22:26   #2594
Mediona
Zadomowienie

A jaka wanienke bedziecie kupować. Taka zwykłą czy z takia podpórka czy taka co jest z fisher prica z taka szmatka co podtrzymuje dziecko?
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-08, 22:41   #2595
agu23gda
Wtajemniczenie

Owieczka od 2 h czytam w necie opinie o Zaspie i Klinicznej. I te starsze i te świeże... Zaspa wypada słabo... Kliniczna większość pochwał... ja juz sama nie wiem co mam robić...
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-08, 22:57   #2596
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Heloł

Dziś odebraliśmy zwierza, wielki dzień dla rodziny, ogólnie podniecenie, zainteresowanie i oczywiście pierwsze karmienie. Miał byc samiec Gucio, a okazało sie ze jest samica Marlenka. Więc, trzech chłopaków i dwie babki w naszej familii.
Oto nasz smok.
O ja Cię, uwielbiam wszelkie stwory Jedynie co nie mogłabym mieć w domu to pająka ble...

Cytat:
no właśnie go odpalilam i sobie siedzę, za bardzo czasu nie mam by usiąść i se tak siedzieć i pisać, mam mnóstwo roboty cały czas coś , nie mam chwili relaksu a jak już mam to wolę zrobić sobie cherbatkę i popstrykać tv.
wiec wiesz, nie jestem już usidlona przy kompie 8 h i tak to wygląda.
Spokojnie przez pierwsze parę dni też miałam tak, że nie miałam czasu na kompa a później już znajdziesz

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Aaaaa kumam. No ja wciąż pracuję i jestem uwiązana do kompa poza weekendami (i widać ile czasu tu wtedy spędzam ) także rozumiem Cię doskonale.
A tak w ogóle dziewczyny to jakie wkładki laktacyjne polecacie? Po moim "wypływie" zużyłam próbkowe lovi które dostałam gdzieśtam i kupiłam babydream które są tanie ale strasznie grube, jak je zakładam to przypominają mi się podpaski grube z belli w latach 90...
Ja mam z bell co były w biedronce i fajne są, mięciutkie i przewiewne. Mają mały przylepiec aby się nie ruszały w staniku.

Cytat:
słuchajcie ten szlafroczek piżamka ciążowa i do porodu za☠☠☠iste mi przyszły, ta poporodzie M fajna taka dopasowana nie jak wór nawet ładnie wyglam w niej ta do porodu fajna szeroka taka idealna, a szlafroczek dodaje uroku polecam dziewczyny
granatowa http://allegro.pl/sliczna-koszula-ko...868026820.html
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...863662447.html tylko zamiast guzików mogła by mieć zatrzaski ale jest idealna

i wzięłam ten szladroczek granatowy http://allegro.pl/szlafrok-ciaza-100...863977811.html jest prześliczny i napewno bd go używać poza ciążą naprawde elegancki
Dla mnie trochę takie babcine, ale jak tobie odpowiadają to super.

Cytat:

U mnie koło pępka zawsze się gdzieś kręci
Stary 2015-06-08, 23:18   #2597
AaaMarta
Zadomowienie

Ale się dzisiaj naczekaliśmy na wizytę. Ponad 1,5 h opóźnienia.... Na szczęście wszystko ok. Mały waży już 1 kg Mówiłam lekarzowi o bólach w podbrzuszu, na razie mam się nie martwić, ale gdyby się nasiliły to jechać na ip.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja zazdroszczę Wam ze możecie szyć te opaski, sukieneczki itd bo dla chłopca nie ma tyle możliwosci, a opaskę można zrobić ze skrawka materiału. Ja uszylam póki co dwie czapki i jedną chustę dwustronna, ale przemyślalam i dla noworodka i dziecka leżącego taka chusta pod szyjkę zapinana na napy jest do d*** bo będzie przeszkadzała w szyjkę :/ za to komin tez nie bardzo bo dzieci nie lubią przeciskania ubrań przez głowę, dlatego jedynie czapki jeszcze uszyje.

Boję się bo jestem jeszcze lekko przeziębiona, wczoraj byłam na urodzinach a dziś cała trójka dzieciaków ma szkarlatyne:/ jednak używałam do rąk tego ręcznika co oni, mam stracha... U mnie zawsze coś, w przedniej ciąży zagrażała różyczka, a teraz to ;(
Dla chłopaków też można cuda uszyć. Spodenki, bluzy itd
Stary 2015-06-08, 23:28   #2598
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
A ja mam LeniA małego.bardzo balo ruchliwy.i ja np nie rozpoznaje gdzie on co ma.w pierwszej ciąży tez nie potrafiła rozroznic
Ja tez nie rozróżniam co gdzie ma i nie wiem jak jest ułożona.

Stary 2015-06-08, 23:42   #2599
grita
Rozeznanie

Jestem po prawie 3-godzinnym spacerze wieczornym z córą, jak wyszłyśmy po 18, tak do domu zawędrowałyśmy koło 21 Mąż w tym czasie wypucował dom, bo mi się dziś nie chciało
Młoda oczywiście na rowerze biegowym nieusłuchana, ma kolejny dzień kary i jutro też nie je słodyczy, bo zdarza jej się uciekać i nie reagować na to jak mówię, żeby się zatrzymała. Szczególnie jej się to nasila wśród innych dzieci, a dzisiaj łaziłam z dwiema koleżankami i ich dziećmi, więc i towarzystwo do popisywania miała

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Właśnie wygrzebałam kartę ruchów płodu z 1 ciąży. I jest zakres godz od 9.30 - 21.00 Jeśli nie naliczyłam np. do 10.30 tych ruchów ( bo chyba dokładnie miało być 10) to czekałąm dalej i zaznaczałam godzinę w której było już 10. zazwyczaj do 11.30 miałam już naliczone a sporadycznie trafiały się późniejsze godz pewnie jak zapomniałam o liczeniu. A kartę miałam od 29 tc i prowadziłam do 39 tc.
No to właśnie ta metoda Cardiff, zaznaczasz na karcie godzinę, w której wystąpił 10 ruch dziecka w ciągu dnia.

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Ja na glukoze planuję iść jutro...
Powodzenia

Cytat:
mamcia092015, Sandrusia91
To widzę nie jestem sama w odczuciach hehe . Najgorzej jak mi wpycha nogi pod żebra i zgniata żołądek bo cofam i ulewam... właśnie mi się zdarzyło ....
Zdarza mi się nagminnie niestety Młody kopie wszędzie, wpycha nogi pod żebra, kopie po żołądku i boksuje po pęcherzu i bożenie... Ale jakoś mi to jeszcze nie dokucza bardzo. Później będzie gorzej, bo jeszcze mniej miejsca będzie, to tak na pocieszenie Ale wszystko mija, ani się obejrzymy a będziemy tęsknić za brzuszkami

Cytat:
Oboje z mężem mamy rodzeństwo i zawsze chcieliśmy, żeby nasza córka też je miała. Marzy nam się trójka dzieci, być może jeszcze na 3 się kiedyś zdecydujemy, ale tu przerwa będzie większa niż teraz, bo chcę trochę odżyć zawodowo, wrócić na pełen etat, zobaczymy co z tego wyjdzie No chyba, że wcześniej zdarzy się nieplanowane, chociaż wolałabym trochę odczekać i odpocząć
A ciąża, mimo że bywa ciężko i trudno czasem, mija szybko. To tylko 9 mcy, które w porównaniu do tego, że potem pojawia się w naszym życiu ukochane dziecko, wydaje się jak chwila. No i mimo że w pierwszej ciąży wymiotowałam cały czas prawie do 20 tc i średnio to wspominam, to o wiele trudniej i bardziej męcząco bywa czasem z dzieckiem, jak jest chore i trzeba przy nim czuwać całą noc, albo pół nocy płacze z bólu i nic nie pomaga, albo po prostu kiepsko śpi i wstaje się do niego co chwilę, a w dzień nie ma kiedy odespać i odpocząć. Albo ucieka na rowerku i żadne argumenty powtarzane po stokroć nie działają
Poza tym, każda ciąża inna. Teraz nie wymiotowałam ani razu
A uśmiech dziecka, zaciśnięte rączki wokół szyi, to jak widzisz jak dla dziecka na początku jesteś wszystkim, jak wtula się w ciebie jak mu trudno i potrzebuje ukojenia sprawia, że serce mięknie i chce się dawać z siebie jak najwięcej, często kosztem siebie, własnego odpoczynku, relaksu czy świętego spokoju. I tak jakoś chcieliśmy z mężem to samo dać kolejnemu dziecku, żeby było z nami w rodzinie, rosło i wychowywało się w spokoju i miłości
Wraz z córką pojawiło się w nas z mężem takie przekonanie, że bez niej byłoby okropnie pusto i smutno, a dom bez śmiechu dziecka to nie to samo. I pewnie teraz będzie tak samo, już nie będziemy sobie wyobrażać jak to było kiedyś, bez synka

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość

Współczuję stresu.. Mam nadzieję, że nic nie złapiesz! Pocieszające jest to, że to głównie choroba wieku dziecięcego, dorośli łapią rzadziej. A nie wiesz może, czy chorowałaś już na szkarlatynę? Przechorowanie zazwyczaj daje odporność.

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
A jaka wanienke bedziecie kupować. Taka zwykłą czy z takia podpórka czy taka co jest z fisher prica z taka szmatka co podtrzymuje dziecko?
Ja mam taką zwykłą, jedynie dostaliśmy przy córce taki leżaczek do kąpieli do włożenia do wanienki. Sporadycznie go używaliśmy, ale mnie się całkiem wygodnie myło córkę bez takich akcesoriów, tylko podtrzymując ją ręką. Mąż częściej z tego leżaczka korzystał.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 01:04   #2600
meneq
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:

Ja rowniez fatalnie przechodzilam pierwsza ciaze, ale zawsze chcielismy miec przynajmniej dwoje dzieci, zostawienie corki jedynaczka w naszym mniemaniu byloby dla niej krzywda, o trudach samej ciazy szybko sie zapomina a ona sama wiecznie tez nie trwa. W pewnym momencie po prostu poczulismy, ze to odpowiedni czas . I na szczescie okazalo sie, ze ciaza ciazy nierowna i w tej czuje sie jak mlody bog i nic mi nie dolega

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

Cytat:
Mam to samo caly dzien buszuje az sie zastamawiam kiedy on odpoczywa

A jak jest ulozony? Moja glowkowo i czuje na calej przestrzeni miedzy lonem a zebrami

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:
No jestem ciekawa kiedy juz ta glowka zostaje na dole, bo 3tyg temu jak bylam na usg to mlody byl ulozony glowka na dol, ale to sie jeszcze pewnie zmienia?

Moja corka od 22tc lezy glowka w dol, teraz jest 26 i nie zmienia pozycji. Moi lekarze twierdza, ze ruch oraz rozgrzewanie ciala zapobiega odwroceniu sie glowka w gore. W pierwszej ciazy tez szybko sie corka glowkowo ustawila i tak zostalo do samego konca
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 01:09   #2601
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwszej ciąży też mówiłam, że więcej nie chce, ale przychodzi taki czas, że dziecko robi się starsze i trochę ci zaczyna brakować takiego maluszka, zreszt o niedogodnościach szybko się zapomina, nawet tych porodowych.
Ale z perspektywy jedynaczki, nie narzekam. Jest mi dobrze, nie zmieniłabym nic. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że dzieci, które nie mają rodzeństwa nie mają problemu z dzieleniem się z ninnymi. Może to poczucie jakiegoś zagrożenie, że np jak ja nie zjem całej czekolady, to zje ktoś z rodzeństwa? Nie czaje tego. W rodzinach wielodzietnych niestety zauważyłam też takie chowanie róznych rzeczy i zazdrosć o rodzeństwo, nawet w dorosłym życiu i to o rzeczy, które nam nie są potrzebne. Mam nadzieję, że uda mi się przed tym ustrzec moje dzieci. Zacznę od nie chowania niczego.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-06-09 o 01:16
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 01:11   #2602
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy zwykłą wanienkę, po moim bracie, bez żadnych dodatków i w zupełności wystarczy.
Cytat:
Ja tez nie rozróżniam co gdzie ma i nie wiem jak jest ułożona.

Ani ja chciałabym widzieć np stópkę, albo wiedzieć czy to pupa czy głowa. Ostatnio była ułożona głową w dół i miała głowę chyba z prawej strony, tu też mam największe wybrzuszenia, ale i ruch największy więc byłyby to pięści a nie kopniaki... No ale nic nam nie chce pokazać

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 01:12   #2603
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na pierwszy miesiac mam dmuchana
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 08:04   #2604
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Owieczka od 2 h czytam w necie opinie o Zaspie i Klinicznej. I te starsze i te świeże... Zaspa wypada słabo... Kliniczna większość pochwał... ja juz sama nie wiem co mam robić...
Ja bym się bała że będzie tłok i z klinicznej i tak odeślą na zaspę. Wg tego co ja słyszałam to poród faktycznie lepiej na klinicznej ale opieka później nad noworodkiem, wsparcie w karmieniu to zawsze wszyscy chwalą zaspę. A dla mnie to ważniejsze. Na klinicznej nie ma kangurowania przez 2h, noworodek jest obowiązkowo kąpany od razu no i jest więcej piguł starej daty niż na zaspie.
Stary 2015-06-09, 09:02   #2605
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
No jestem ciekawa kiedy juz ta glowka zostaje na dole, bo 3tyg temu jak bylam na usg to mlody byl ulozony glowka na dol, ale to sie jeszcze pewnie zmienia? 😉
Mi polozna powiedziała że już tak.powinno zostać. Ze juz będzie sobie tak leżał z głową w dół.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Ale się dzisiaj naczekaliśmy na wizytę. Ponad 1,5 h opóźnienia.... Na szczęście wszystko ok. Mały waży już 1 kg Mówiłam lekarzowi o bólach w podbrzuszu, na razie mam się nie martwić, ale gdyby się nasiliły to jechać na ip.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

No to już spory dzidziol. Ja dopiero usg 26.06. A jakie masz te bóle. Bo ja też miewam i nie wiem czy to normalne bo w końcu jest ucisk spory plus rozciaganie.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Jestem po prawie 3-godzinnym spacerze wieczornym z córą, jak wyszłyśmy po 18, tak do domu zawędrowałyśmy koło 21 Mąż w tym czasie wypucował dom, bo mi się dziś nie chciało
Młoda oczywiście na rowerze biegowym nieusłuchana, ma kolejny dzień kary i jutro też nie je słodyczy, bo zdarza jej się uciekać i nie reagować na to jak mówię, żeby się zatrzymała. Szczególnie jej się to nasila wśród innych dzieci, a dzisiaj łaziłam z dwiema koleżankami i ich dziećmi, więc i towarzystwo do popisywania miała

No to właśnie ta metoda Cardiff, zaznaczasz na karcie godzinę, w której wystąpił 10 ruch dziecka w ciągu dnia.

Powodzenia

Zdarza mi się nagminnie niestety Młody kopie wszędzie, wpycha nogi pod żebra, kopie po żołądku i boksuje po pęcherzu i bożenie... Ale jakoś mi to jeszcze nie dokucza bardzo. Później będzie gorzej, bo jeszcze mniej miejsca będzie, to tak na pocieszenie Ale wszystko mija, ani się obejrzymy a będziemy tęsknić za brzuszkami

Oboje z mężem mamy rodzeństwo i zawsze chcieliśmy, żeby nasza córka też je miała. Marzy nam się trójka dzieci, być może jeszcze na 3 się kiedyś zdecydujemy, ale tu przerwa będzie większa niż teraz, bo chcę trochę odżyć zawodowo, wrócić na pełen etat, zobaczymy co z tego wyjdzie No chyba, że wcześniej zdarzy się nieplanowane, chociaż wolałabym trochę odczekać i odpocząć
A ciąża, mimo że bywa ciężko i trudno czasem, mija szybko. To tylko 9 mcy, które w porównaniu do tego, że potem pojawia się w naszym życiu ukochane dziecko, wydaje się jak chwila. No i mimo że w pierwszej ciąży wymiotowałam cały czas prawie do 20 tc i średnio to wspominam, to o wiele trudniej i bardziej męcząco bywa czasem z dzieckiem, jak jest chore i trzeba przy nim czuwać całą noc, albo pół nocy płacze z bólu i nic nie pomaga, albo po prostu kiepsko śpi i wstaje się do niego co chwilę, a w dzień nie ma kiedy odespać i odpocząć. Albo ucieka na rowerku i żadne argumenty powtarzane po stokroć nie działają
A uśmiech dziecka, zaciśnięte rączki wokół szyi, to jak widzisz jak dla dziecka na początku jesteś wszystkim, jak wtula się w ciebie jak mu trudno i potrzebuje ukojenia sprawia, że serce mięknie i chce się dawać z siebie jak najwięcej, często kosztem siebie, własnego odpoczynku, relaksu czy świętego spokoju. I tak jakoś chcieliśmy z mężem to samo dać kolejnemu dziecku, żeby było z nami w rodzinie, rosło i wychowywało się w spokoju i miłości
Wraz z córką pojawiło się w nas z mężem takie przekonanie, że bez niej byłoby okropnie pusto i smutno, a dom bez śmiechu dziecka to nie to samo. I pewnie teraz będzie tak samo, już nie będziemy sobie wyobrażać jak to było kiedyś, bez synka

Współczuję stresu.. Mam nadzieję, że nic nie złapiesz! Pocieszające jest to, że to głównie choroba wieku dziecięcego, dorośli łapią rzadziej. A nie wiesz może, czy chorowałaś już na szkarlatynę? Przechorowanie zazwyczaj daje odporność.

Ja mam taką zwykłą, jedynie dostaliśmy przy córce taki leżaczek do kąpieli do włożenia do wanienki. Sporadycznie go używaliśmy, ale mnie się całkiem wygodnie myło córkę bez takich akcesoriów, tylko podtrzymując ją ręką. Mąż częściej z tego leżaczka korzystał.
Mi się marzy kolejne dziecko i to chyba w miarę szybko ale mąż musi być super stabilny finansowo a to ciężkie do oszacowania. Nie wuobrazam sobie mieć jedynaka.

A wanienke będę miała zwykła.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-09, 09:14   #2606
agu23gda
Wtajemniczenie

A ja w przychodni. Za 20 minut minie pierwsza godzina od wypicia tego dziadostwa. Babsko nie dalo mi scisnac cytryny a na dodatek stala nade mna az wypije i pilnowala zebym tej cytryny nie uzyla. Czuje sie ok poza tym ze jest mi troche niedobrze (ale tak samo sie czuje jak przesadze z czekolada albo innymi slodyczami) no i poza tym tak straszliwie chce mi sie spaaaac... mam gazete, ksiazke i krzyzowki ale nie jestem w stanie sie na nich skupic.
Stary 2015-06-09, 09:17   #2607
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:

Ale duży dzieciak, zazdroszczę usg!
No tylko spodenki i bluzy to już wyższa szkoła jazdy bo trzeba mieć te ściągacze, jeszcze nie próbowałam... Opaski na pewno najprostsze a najbardziej efektowne.

Cytat:

Powodzenia

Nie miałam szkarlatyny właśnie, no ale zobaczymy, może mnie ominie, oby

A mi się marzy to tummy tub do kąpania, tylko drogie to i patrze czy ktoś w okolicy nie ma do sprzedania, nie wiem czy mi się uda upolować
Stary 2015-06-09, 09:28   #2608
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja w przychodni. Za 20 minut minie pierwsza godzina od wypicia tego dziadostwa. Babsko nie dalo mi scisnac cytryny a na dodatek stala nade mna az wypije i pilnowala zebym tej cytryny nie uzyla. Czuje sie ok poza tym ze jest mi troche niedobrze (ale tak samo sie czuje jak przesadze z czekolada albo innymi slodyczami) no i poza tym tak straszliwie chce mi sie spaaaac... mam gazete, ksiazke i krzyzowki ale nie jestem w stanie sie na nich skupic.
A u mnie się pytała czemu nie wzięłam cytryny

Stary 2015-06-09, 09:36   #2609
agu23gda
Wtajemniczenie

A ja jednak czuje sie ujowo... musze sie powstrzymywac zeby nie puscic pawia. Jeszcze godzina i ostatnie pobranie. Buzie sobie zakleje ale sie nie dam... masakra
Stary 2015-06-09, 09:40   #2610
201701300931
Konto usunięte

A ja mam dzisiaj kontrolę u mojego gin na 13:40 i zobaczymy co tam u mnie. W nocy mnie na trochę opuścił ból. Co to była za ulga móc się poruszać bez żadnego bólu

Edytowane przez 201701300931
Czas edycji: 2015-06-09 o 09:41
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości