|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Tylko 1 Pytanie :D
*Czy 1 psiknięcie Thierry Muglera A*men nada się do szkoły, czy będzie to jakoś pachniało , czy będe odpychał zapachem ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Dot.: Tylko 1 Pytanie :D
Moim zdaniem będzie ok.
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki ^ Już lubię to forum
![]() Edytowane przez ad1am11 Czas edycji: 2015-06-08 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Zależy w jaką pogodę, ale fakt, w upały może nieco przytłaczać. Najpiękniej pachnie w chłodne dni.
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A może polecisz mi , coś w stylu A*mena tzn. z dużą trwałością i projekcją , co przy małej dawce da się stosować w lecie
![]() Edytowane przez ad1am11 Czas edycji: 2015-06-08 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Ale zapach ma być podobny "z charakteru", czy chodzi wyłącznie o projekcję i trwałość?
![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Raczej projekcje i trwałość , lubie większość zapachów
![]() Edytowane przez ad1am11 Czas edycji: 2015-06-11 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Kurczę, to nie wiem, czy mogę pomóc, bo ja używam w lecie praktycznie wszystkiego, o ile mnie nie męczy.
![]() ![]() Poczekajmy, może zaraz przyjdzie tu jakiś facet, to coś doradzi. ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Okok i tak dzięki za wszystko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Powodzenia.
![]() Jeśli mogę jakkolwiek pomóc, to powiem tylko, że ukochany(będący fanem A*Mena i tym podobnych zapachów) w lecie używa Burberry Touch. Projekcję i trwałość ma na pewno mniejszą niż A*Men, to też zupełnie inna kategoria zapachowa, ale mimo to mogę Ci szczerze polecić - w mojej opinii to całkiem ciekawy, słodkawy świeżak. I bardzo ładny.
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ok będąc w Douglasie napewno poszukam ^ :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Z tym może być ciężko, bo stacjonarnie nie jest chyba dostępny(ale poszukaj, bo może ja jestem ślepa). W razie czego pozostaje internet.
![]()
![]() |
#13 |
El Cumpleaños Secreto
|
Witaj
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ok zaczekam na niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
1 psik za duzo?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
lise-kotta
|
Pi od Givenchy sobie kup
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Matka buldoga
|
O tym samym sobie pomyslalam, bo to killer, ale nie na lato
![]()
![]() |
#18 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja do szkoły takiego zapachu bym nie ubierał, aczkolwiek oszczędnie aplikowany nie powinien nikomu zawadzać. Z tym, że to bardzo specyficzna woń, tzn to co teraz mają w perfumeriach jest trochę ułagodzone, ale i tak to nie jest grzeczny zapach jak Pi ![]() Najlepiej to przed zakupem całej flaszki zdobądź próbkę i ponoś kilka razy. Cytat:
![]() Mówisz, że nieważne co byle trwałe było ![]() ![]() Oj, już nie przesadzajcie... Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2015-06-09 o 10:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Pi się nada do szkoły? W następnym tygodniu jade do douglasa to kupie próbki poniektórych
![]() Edytowane przez ad1am11 Czas edycji: 2015-06-09 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Jak chcesz żeby tylko trwałe było i ładnie pachniało, to sobie Iso e Super, kup taniej a jak fajnie, wszystkie wymienione przez ciebie zapachy go mają w składzie.
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi się ten CK nie podoba i bym nie kupił. Encre Noire z kolei jest dość kontrowersyjny i mam obawy czy Ci się spodoba. W stacjonarnych nie handlują próbkami... Miało być jedno pytanie, a wyszło trochę więcej ![]() No to teraz ja zadam zasadnicze. Na jakie okoliczności chcesz aby były te zapachy? Gdybym miał 250 zł na flaszki to kupiłbym : Azzaro Visit 100 ml i Kenzo Tokyo 50 ml lub Bvlgari Man i z 80 zł by zostało |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
Mnie bardziej od Intense podoba sie klasyk, chociaz Intense tez jest ok, tylko mi pachnie skorzana kurtka ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
A no fakt wyszło troszke więcej ,generalnie chce 1 zapach na wieczory , spotkania sam na sam itd , a drugi taki uniwersalny ,albo jeden droższy i uniwersalny
![]() Edytowane przez ad1am11 Czas edycji: 2015-06-10 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
+Niestety Sephora i Douglas najbliższy są oddalone ode mnie o ponad 40km , w następnym tygodniu będe w douglasie , ale Rossamana mam po drodze ,ale tam nie ma nic ciekawego + nie ma testerów droższych perfum :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;51692746]Jej, co się tak przejmujesz czy się nada. Jak Tobie się podoba to w czym problem? Miej swój rozum i nim się kieruj.
Mi się ten CK nie podoba i bym nie kupił. Encre Noire z kolei jest dość kontrowersyjny i mam obawy czy Ci się spodoba. W stacjonarnych nie handlują próbkami... Miało być jedno pytanie, a wyszło trochę więcej ![]() No to teraz ja zadam zasadnicze. Na jakie okoliczności chcesz aby były te zapachy? Gdybym miał 250 zł na flaszki to kupiłbym : Azzaro Visit 100 ml i Kenzo Tokyo 50 ml lub Bvlgari Man i z 80 zł by zostało[/QUOTE] No właśnie, tutaj zgadzam się z Lucho, że na Encre Noire chyba za wcześnie dla Ciebie. Szczerze wątpię, że znaczna osób je doceni, a poza tym najpierw sam przetestuj czy Tobie się spodoba! Myślę, że Twoim budżecie można spokojnie coś wybrać, a każda wymieniona tu propozycja pozwoli się wyróżnić w szkole. No chyba, że teraz każdy nastolatek ma w swoim arsenale jakieś Diory czy Chanele ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Upiór z Czarnej Chaty
|
Wychodzę jednak z założenia, że lepiej samemu coś poznać i wybrać. Mój znajomy rok temu, świeżo po maturze, który wcześniej nie używał nigdy żadnych perfum zakochał się w Encre Noire od pierwszego niuchnięcia i przy następnym spotkaniu poprosił, abym mu je zamówiła. Więc ja bym chłopakowi nie sugerowała, że dla niego jest "za wcześnie" na jakiś zapach. Swoją drogą sama wielokrotnie używałam EN PH i A*Mena(w wersji skórzanej) idąc do szkoły i nikt, włączając nauczycieli, nie robił kwaśnych min, czy uwag, za EN zebrałam nawet masę komplementów. Myślę, że grunt to po prostu zachować umiar i nie kąpać się w perfumach.
Chciałabym też zaznaczyć, że ja swoją przygodę z perfumami zaczęłam mając lat 16-17 i jednym moich pierwszych zapachów był Cabochard. Nie było dla mnie za wcześnie, dla mojej koleżanki już tak. Każdy jest inny i w mojej opinii najlepiej samemu się przekonać co mu najlepiej "leży".
![]() Edytowane przez naanakov Czas edycji: 2015-06-10 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wiesz co, a ja wczoraj czytałem, że Putin jest gejem ![]() Czytać to sobie możesz. Dopóki nie przetestujesz to na dobrą sprawę NIC nie wiesz. Na ludziach różnie się trzymają zapachy, Ty twierdzisz, że Twoja skóra jest raczej dla nich łaskawa. Więc nie jest Ci potrzebny killer. Zrozum, że nie trzeba zagazować współtowarzyszy aby poczuli Twój zapach. Czasem właśnie taki subtelny jest bardzo intrygujący. Wczoraj w pracy pachniałem tym słabowitym (gdzieś tak wyczytałeś) Bvlgari Man i po 7 godzinach koleżanka zwróciła uwagę, że "pięknie ode mnie pachnie", a wierz mi, nie leżę w biurze do góry nogami ![]() Nie będę Cię dalej przekonywał, bo obawiam się, że to nie ma sensu. Niektórym nie da się pomóc, bo sami wiedzą lepiej, choć tak na prawdę niewiele wiedzą. Pozdrawiam i życzę owocnego szukania owych killerów, które Ciebie i Twoich towarzyszy zamęczą, z góry im współczuję. [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;51683819]Zacznijmy od tego czy zapach znasz i czy nosiłeś na sobie? Ja do szkoły takiego zapachu bym nie ubierał, aczkolwiek oszczędnie aplikowany nie powinien nikomu zawadzać. Z tym, że to bardzo specyficzna woń, tzn to co teraz mają w perfumeriach jest trochę ułagodzone, ale i tak to nie jest grzeczny zapach jak Pi ![]() Najlepiej to przed zakupem całej flaszki zdobądź próbkę i ponoś kilka razy. Człowieki kochane, parametry użytkowe to nie wszystko. Fakt, są zapachy pachnące na nas 2-3 godziny ( jak Gucci Rush - skandal!), ale to są ekstremalne przypadki. Większość pachnideł spokojnie te 6 godzin wytrzymuje i moim zdaniem to jest zadowalający wynik, jeśli oczywiści nie jest to jakiś niszowiec za pierdylion dólarów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.