|
|
#3451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
popieram! Ojciec hrzestny to genialny film. Byłam kiedyś na kursie filmowym i po zapoznaniu się ze struktura tego filmu. wszystkimi chwytami i trikami stwierdzam, że jest to jeden z najlpszych filmów świata.
A ja polecam film "Billy Eliot". Wspaniały film o spełnianiu swoich marzeń i realizowaniu tego co jest dla nas ważne a inni uważaja za głupie i wręcz śmieszne. To opowieść o chłopcu, który kochał tańczyć.... niedawno leciał w TV, a ja oglądałam to w kinie dobrych pare lat temu. Do dziś jest to jeden z moich ulubionych filmów.
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
Simpsons - the movie - nie jestem fanką Simpsonów, ale doceniam fakt że poruszyli temat dewastacji środowiska. Mnie się raczej nie podobał 5/10
Przeczucie (preminention) - hmm sama nie wiem co myśleć, chyba całkiem dobry 7,5/10 Niepokój (disturbia) - fajny! Przez pierwsze pół filmu wyglądało na typowy głupi film dla nastolatków ale potem bałam się jak na mało którym horrorze Motel (vacancy) - recenzje ogólnie ma raczej kiepskie ale mi się podobał. Może dlatego, że miałam kiedyś podobny koszmar, po którym miałam wielkie shizy (ubrane na czarno goniące mnie postacie) i może dlatego mnie tak przeraził. 7/10 A właśnie że tak - prawdę mówiąc spodziewałam się więcej po tym filmie i po Mandy Moore, mało zwrotów akcji, wszystko jakieś takie oklepane no i niestety wynudziłam się na tym filmie 5,5/10 Ostrza chwały - dawno się tak nie uśmiałam, bardzo śmieszny, chętnie obejrzałabym jeszcze raz. 9/10 Anchorman - legenda telewizji - bez rewelacji, ale spokojnie można obejrzeć, momentami bardzo śmieszny 7/10 Wzgórza mają oczy 2 - nie widziałam jedynki, więc nie bardzo wiem jak to ocenić, ale średnio mi się podobało. Zmutowani krwiożerczy ludzie? To nie moje klimaty... 6/10 Fragile - przez 3/4 filmu niewiele się dzieje i można się trochę zawiesić, ale pod koniec jest straszny No i bardzo dobrze pomyślane zakończenie
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Statek miłości w roli gł. Cuba Gooding Jr. o 2 zaprzyjaźnionych facetach którzy wyruszają w rejs po Karaibachw mających nadzieję że na statku spotkają cudowne kobiety. Niestety okazuje się że rejs jest dla gejów... 9/10
miłość na zamówienie w rolach gł. Sarah Jessica Parker, Matthew McConaughey. 35letni Tripp ciągle mieszka z rodzicami. W końcu rodzice wynajmują dziewczynę która ma sprawić że ich syn się usamodzielni. Całkiem fajna komedia romantyczna 9/10
|
#3455 |
|
Wtajemniczenie
|
Locwa jeleni. przepiekny film, goraco polecam.
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Krwawy diament - z Leonaro DiCaprio. Bardzo mi sie podobał
Ale oprócz strasznego okrucieństwa, film pokazywał też i dobrą stronę. Podobała mi sie też gra DiCapria. Kiedyś w czasach Titanica byłam nim oczarowana, teraz jestem pod wrażeniem jego talentu. Uważam, że jest to bardzo dobry aktor i podziwiam go, że potrafił uciec od wizerunku amanta łamiącego kobiece serca. Bardzo dobrze zagrał przemytnika diamentów, a jego akcent i czesto wypowiadane słowa "ja, ja" rozbrajały mnie za kazdym razem hihi Jednym słowem polecam. 9/10 |
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Deja vu - momentami spalam momentami nie spalam :P
tak 7/10... |
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
J moge powiedziec ze jedynka w porownaniu do dwojki byla 'mjstersztykiem'. 2 to taki gniot ze szkoda gadac.
|
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Sie macie ludzie - film dokumentalny o Ryśku Riedlu, w którym nie zgodził się jednak wystąpić Dżem (notabene z tego filmu dopiero dowiedziałam się o oskarżeniach - chyba można to tak nazwać - pod adresem zespołu jakoby SPOILER chciał tylko na Riedlu zarobić i nawet w obliczu jego staczania się przez narkotyki, "wymuszał" na nim kolejne koncerty...
Nie ma w tym filmie podanych na tacy żadnych wzruszeń, ale mimo to ogląda się go ze wzruszeniem ![]() Szkoda, że film skupiał się głównie na opowiadaniu o nałogu Ryśka. 8/10 Fucking Åmål - szwedzki film o nastolatkach. Dziwny, a mimo to byłam ciekawa "co będzie dalej" (co jest u mnie wyznacznikiem tego czy film jest interesujący czy nie). Podobno w Szwecji odniósł duży sukces. Nie wiem dlaczego, bo to jest zwyczajna (myślę, że w dzisiejszych czasach można już powiedzieć "zwyczajna" - kto widział, ten wie o co chodzi ) historia kilku nastolatków, a raczej wyrwane z kontekstu i opowiedziane kilka dni z ich życia. A w tym życiu nie działo się nic ciekawego (przynajmniej z pewnego punktu widzenia). Z drugiej strony, wydaje mi się, że ukazanie tego w ten sposób było celem twórców. Jeśli tak, to można przemyśleć kwestię czy SPOILER blondynka na prawdę była biseksualistką, czy z nudów chciała "pieprzyć Åmål" i zobaczyć jak to jest z kobietą... Szwedzki to wyjątkowo niedźwięczny język 6/10
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
transformers- nawet fajny, warty obejrzenia. Oceniam go na 8/10!
|
#3461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
The Simpsons Movie:Film podobał mi się,troche się pośmialam,Arnold był boski
8/10
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
2 sezony South Park jedym okiem przy pracy....
Chyba dam dziecku na imie Butters...Nat
|
#3464 |
|
Rozeznanie
|
wczoraj "Domino"o filmie przed obejrzeniem nie słyszałam a główną rolę gra Keira Knightley(mam nadzieje ze dobrze napisałam) i jest w tej roli świetna.gra zbuntowaną nastolatkę która zostaje łowczynią nagród,film trochę brutalny, świetna muzyka, super plenery i taki zbyt słodkawy happy end jak dla mnie duży plus 8/10
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś całkiem obcy (Perfect stranger) - występują m.in. Bruce Willis i Halle Berry.
Spodziewałam sie czegoś lepszego, a film okazał się przynudnawy. Przez większą część spoglądałam na licznik, żeby sprawdzić ile jeszcze do końca. Mimo, że film trwa tylko ok. 1:30 to dłużył mi się bardzo. Ogólnie nie polecam, bo nie jest to coś co trzeba widzieć. 5/10 |
|
|
|
#3466 |
|
Rozeznanie
|
Jutro idziemy do kina - w tv
W każdej epoce młodość, wkraczanie w dojrzałość wiąże się z wiarą we własne możliwości. Ten entuzjazm maturzystów 1938 kojarzy mi się z optymizmem 3 bohaterów Ziemi Obiecanej Wajdy(na podstawie powieści Reymonta). Piękny polski film 9/10
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Oby więcej takich filmów!
|
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3469 |
|
Raczkowanie
|
Oj tak... Film piękny, aż się na końcu popłakałam.
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Hannibal:po raz kolejny.Lubie Hopkinsa i to jak zagrał w tym filmie.
9/10 |
|
|
|
#3471 |
|
Raczkowanie
|
transformers porazka, wiedzialm ze to bedzie film dla dzieci ale te teksty i ten udawany patos to byla przesada;//////// no moze komu sie podobalo ale nie dla mnie
chociaz plus dla efektow specj 5/10
|
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
Death Proof- Quentina Tarantino
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
napoleon wybuchowiec.
nie trzeba chyba nic mowic. dla mnie bomba;D |
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam ten film już jakiś czas temu i też byłam pod ogromnym wrażeniem. Obejrzałam drugi raz- wrażenie pozostało Bardzo ważny film, bo oprócz aspektu przygodowego pokazuje bardzo ważne rzeczy, o których "normalni" ludzie często nie mają żadnego pojęcia.Jak dla mnie 10/10. PS. DiCaprio rzeczywiście świetny, ale to wiem od bardzo dawna, gdy zagrał upośledzonego chłopca w "Co gryzie Gilberta Grape'a?". Oscar należał mu się już wtedy. |
|
|
|
|
#3475 |
|
Wtajemniczenie
|
Przerwana lekcja muzyki świetny flim. Ciekawa gra Winony Rider i Angeliny Jolie. Do tego wspaniała ścieżka dźwiękowa. Film niezapomniany i daje dużo do myślenia. Polecam
![]() zdecydowanie 10/10
|
#3476 |
|
Raczkowanie
|
zgadzam sie w zupelnosci;-) 10/10
|
|
#3477 |
|
Wtajemniczenie
|
Żona dla zuchwałych- to mój drugi bollywoodzki film i chcę więcej
. Wspaniały klimat, muzyka, taniec. Fabuła może trochę banalna , ale film ma dużo innych zalet. Zdecydowanie polecam. 9/10
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Fucking Åmål - moim zdaniem swietny
Rewelacyjnie ukazane "zwiazki" nastolatkow, scena seksu kwintesencja wszystkiego po prostu. Ostatnia scena bardzo mi sie podobala, taka prosta i symboliczna.na bialo: co do Elin, ze z nudow i chciala sprobowac z kobieta jak dla mnie to jest od poczatku jasne, ze jest bi/les, nie jest szczesliwa. Klotnia na hustawce bodajze z siostra, gdy ta jej zarzuca, czemu nie jest szczesliwa przeciez "zawsze dostaje czego chce"....a Elin jej mowi, ze ona nie ma pojecia czego ona naprawde pragnie...
|
#3479 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Twoją opinią, bardzo piękny i całkiem mądry film. Szkoda, że w Polsce nie kręci się takich filmów dla/o młodzieży, tylko chłam nastawiony na bicie kasy. a przecież nawet komercyjne kino może nieśc pewne wartości, pokazać jakąś wrażliwosc. :|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

No i bardzo dobrze pomyślane zakończenie 

Chyba dam dziecku na imie Butters...
.Oby więcej takich filmów!
Bardzo ważny film, bo oprócz aspektu przygodowego pokazuje bardzo ważne rzeczy, o których "normalni" ludzie często nie mają żadnego pojęcia.
Rewelacyjnie ukazane "zwiazki" nastolatkow, scena seksu kwintesencja wszystkiego po prostu. Ostatnia scena bardzo mi sie podobala, taka prosta i symboliczna.