![]() |
#2161 |
Konto usunięte
|
Dot.: Koty - część XI
Ja mam brytka i szukam drugiego tez brytka.
Odpowiada mi ten ich hrabiowski temperament ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
widziałam wczoraj peterbaldy, tą wersję z włosem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2165 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Devon go rozrusza, ale czy brytol wyszaleje devona? Będziesz musiała "dokańczać robotę". Nie wiem, jaki masz sprzęt w domu, ale must have dla ufolka to drapak z długim słupkiem i półki, na które może wskakiwać (inaczej będzie się wspinać po firankach). Dziś na wystawie w klatce spał przytulony devon z brytyjczykiem z Sarantiny.
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak się nie mogłam doczekać wystawy jak rozmyślałam nad rasowcem do dokocenia, a tu już czerwiec, ale przeleciało.
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Nie depcze krokusów
|
Bilet normalny 8-10 zł, nie widziałam dokładnie. Z ciekawych stoisk karmy Canagan i nowa mokra karma znanej firmy, która do tej pory się nie wybijała, ale nareszcie coś jej wyszło (pierwsze stoisko po lewej po zejściu na dół). Dużo wędek. Z drapaków Leoland, czyli 4x tańszy odpowiednik Rufiego, polecam (za 80 zł wysoki, gruby pieniek na szerokiej podstawie).
Zapiekanki z Tramwaju są ok ![]() Ogólnie wystawa jak zwykle w Krakowie marna ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie tak się zastanawiam czy jechać, bo trochę pracy papierkowej mam, ale w sumie to nie jest daleko. No i skoro duży wybór wędek, to może jednak zajrzę (oprócz laserka, to jedyna warta uwagi zabawka wg Misi, a te co ma już się trochę znudziły).
Dzięki ![]()
![]() |
#2169 |
Raczkowanie
|
one są słodkie i mają cudowne pucie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Nie depcze krokusów
|
Daktylek - byłaś?
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy na wystawie kotów nie byłam , muszę się kiedyś wybrać
![]() w lipcu idę na psią , bo znajoma wystawia swoje gończe dwa psy . Rodziców kot był operowany , kiedyś nie było bumu i tak dużo informacji na temat zalet sterylki . Rodzice mają kotkę perską i dostała ropomacicza- tak się pisze ? Kot ma 12 lat od razu był operowany , na szczęście wsio jest ok . zadziwia mnie jedno , kot 12 lat żre whiskas , wyniki serce , nerki , krew wręcz idelne ![]() ![]() Bo zbadali wszystko , babka się bała że kot starszy i mogą być problemy jakieś np. przy narkozie .
#2172 |
Zakorzenienie
|
Ania, bywa, tak samo jak bywają ludzie żywiący się śmieciami, palący, pijący, a zdrowi. Takie wyjątki od reguły
![]()
#2173 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy dzisiaj na drugim szczepieniu, zważyliśmy kociaki i kotka waży tylko 1,55 kg :/ Kocurek blisko 2 kg także na 3 miesiące ok, wet kazała z kotką zjawić się za 3 tygodnie czy przybrała. Nie wydzielam im szczegółowo porcji, nie wiem czemu tak słabo ona przybiera, zjadają mniej więcej tyle samo, a kotka jest wyraźnie drobniejsza i chudsza. Może zbadać ją pod kątem robaków? Niby w kupach nic nie widzę, były odrobaczane ale jakoś zmartwiła mnie ta niska waga :/
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak rodzice ją wzieli , to nie było za bardzo dobrych karm , teraz już się nie da kota przestawić nawet jakby bardzo chcieli ![]() U mnie kot waży ponad 5kg kotka nieco ponad 3 kg . teraz jej się troszkę jeszcze schudło , bo wyłazi , dużo biega , skacze i nie ma czas jeść ![]()
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Trochę poczytałam o wadze kociakó w wieku 3 miesięcy i niby nie jest to mało, no ale 40dg to spora różnica między nimi, dla porównania w wieku 6tyg on ważył jakieś tylko 10dg więcej niż ona (były nieco wychudzone). Z drugiej strony ona wyraźnie jest mniejsza, ma mniejszą głowę, krótszy ogonek itd. Zwiększę jej trochę porcję, mam nadzieję, że nieco przytyje. W domu ważyłam je jakieś 2 tygodnie temu? On ważył chyba 1,7 a ona 1,6 czyli tak jakby nie przybrała przez ten czas nic :/
#2178 | |
Wtajemniczenie
|
Niestety nie, nie wyrobiłam się. A żałuję, mogłam iść w sobotę
![]() Tak w temacie kociej wagi. Zważyłam Misię wczoraj i waży 4,8 kg ![]() A ja jej mieszanki robię na 4,2 kg, bo tyle ważyła w lutym. Niby przytyła, ale wizualnie nie zgrubła, nie ma brzuszka (tzn. ma, ale po jedzeniu, więc to chyba normalne), wcięcie w talli jest takie jak było (mierzę metrem ![]() Była u mnie koleżanka, która ostatnio widziała ją w marcu i stwierdziła, że "urosła", nie przytyła, tylko jakby większa się zrobiła. I teraz nie wiem, zmienić mieszankę na większą czy zostawić jak jest? Przez te upały, to i tak głównie leniuchuje i grzeje pupę na parapecie. Nie chcę, żeby przytyła. Tym bardziej, że nie ma kompana do wymęczenia. A, właśnie. Pochwaliłam w temacie jedzenia i kot oczywiście się wypiął. Wołowina bee i chrupki wcinała przez 2 dni. Wróciłam więc do mieszanki z indyka i kurczaka. Ale przed wołowiną w sumie ta mieszanka drobiowa była niezjadliwa. Po 2 tygodniach wołowiny nagle posmakowała, więc liczę, że do wołowiny wróci (dodałam teraz kilka nowych supli i mam nadzieję, że to nie to ją tak zniechęciło). ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
A Misia taka duża, jest nawet dłuższa od przeciętnego kota. Chyba wdała się w pańcię ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-06-08 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
... choć nie Westwood
|
Lady też ostatnio przytyła. Też razem z pańcią
![]() Lunka już bez kubraczka śmiga. Ma wygolony brzuszek i wygląda przekomicznie. I schudła ![]()
![]() |
#2180 |
Konto usunięte
|
Mała jak nie jadła, tak po kuracji antybiotykowej zżera 50 g mieszanki mięsnej i 70 g puszeczki filetówki dziennie. I jeszcze chrupki dogryza
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Kurka wodna. Czytam o BARFie i wiecie co? Jak babcię kocham, piszę doktorat, a prostych zasad żywienia kota ni cholerci nie umiem przyswoić ![]() ![]() Ale dziś zamówię FC Complete. Już czas, mała dre się o mięso coraz bardziej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieszanki robię im teraz na 90% wagi - zerknij sobie na ten temat: http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=1911 Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2182 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miała trochę stresu to schudła, ale zaraz nadrobi ![]() Muszę zważyć moje diabły. Su jest mała, ale taka kulkowata. Ma też takie futro, że wygląda na okrągłą. Rysiu jest muskularny. Taki prawdziwy tygrys ![]() Moje koty nienawidzą upałów. Leżą w cieniu i dyszą. Nie widziałam żeby się wygrzewały na słońcu.
![]() |
#2184 |
Nie depcze krokusów
|
U mnie jeden kot nawet nie zauważył przyjścia upałów, a drugi leży jak długi na środku dywanu.
![]() |
#2185 |
Wtajemniczenie
|
Moje koty dachowce powoli wychodzą z kataru, wyglądają już całkiem normalnie, oczy czyste, kichają rzadko, tylko nosek u jednego jeszcze jakby mokry, codziennie lepiej, antybiotyk mam do końca tygodnia potem się skończy i same suplementy do jedzenia będą dostawać później.
Fotki to: kocica matka zdjęcie z niedzieli, kocię jedno małe, kilka dni do tyłu na strychu, siedzi na takim wiekowym materacu słomianym już rozdartym, kociątko przybrudzone bo chodziło gdzieś po kątach w kurzu, teraz już wygląda jeszcze zdrowiej niż wtedy, oświetlenie na strychu marne nawet w dzień. 2 kociątka nie ma bo się schowało gdzieś jak zobaczyło aparat. |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, że kotki zdrowieją. I co dalej z mamą i maluchami?
#2187 |
Wtajemniczenie
|
Jak ktoś się znajdzie chętny na malucha, to oddam.
Oswajam z człowiekiem, tego na zdjęciu biorę na ręce, głaskam, drapie po uszach, by się nie bał nowego właściciela. Jak nie będzie chętnego to zostają wszystkie z nami, mam miejsca dla tych 3, ale już nie będzie żadnego rozmnażania, ani przygarniania nowych, tylko te 3 będą. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Małe kocię ze zdjęcia to kocurek, więc nie będzie problemu jeśli chodzi o rozmnażanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Nie depcze krokusów
|
Płeć nie ma nic do rzeczy, wystarczy wysterylizować.
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.