|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Oczekiwania pierwszego chłopaka
Razem jesteśmy od 7 miesięcy, ja mam 19 lat a on - 23. Jestem dość nieśmiałą osobą, mam sporo kompleksów. Jakieś 2 miesiące temu mój chłopak pytał się kiedy będziemy uprawiać seks. Ja nie chciałam i wtedy to zrozumiał. Ale ostatnio powrócił ten temat. Jednak ja nadal nie chce uprawiać seksu bo uważam że jest za wcześnie i nie jestem na to gotowa. A mojemu chłopakowi na tym zależy i kiedy zapytałam się czy zostawi mnie jeśli się nie zgodze to powiedział że na razie nie, chyba że bardzo mu to będzie doskwierało to wtedy tak. Zaproponował mi pieszczoty, tylko że bardziej intensywne niż do tej pory, a mi takie wystarczały. Poza tym dwa tygodnie temu rozmawiałam z nim, że brakuje mi czegoś w naszym związku, że nie ma takiego uczucia jak kiedyś było. Zaczął się bardziej starać to prawda, ale nie jest tak jak powinno być. Nie wiem co mam zrobić, czuje się dziwnie bo mam wrażenie że mój chłopak chce zaspokoić swoje potrzeby, a ja nie potrafię się przełamać i zrobić czegoś wbrew sobie. I powiedział że inni chłopacy to by już mnie zostawili, a nie czekali. Nie wiem, czy problem tkwi we mnie, że za mało się staram. Rozmawiałam z nim i chce, żebym go stymulowała, tylko że wstydzę się i nie mam ochoty tego robić. Czy w ogóle ten związek ma jeszcze sens? Co mam zrobić żeby było lepiej między nami? Bo czuje się winna całej tej sytuacji, że to przeze mnie nasz związek się rozpada.
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oczekiwania pierwszego chłopaka
Cytat:
Zastanow sie czego sama chcesz. Mozliwe,ze to po prostu nie ten. Macie rozne oczekiwania wobec zwiazku, po prostu. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
podoba ci sie? pragniesz go? wyglada na to, ze nie.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Ja rozumiem zarówno ją jak i jego. Seks w związku jest bardzo ważny. Ona nie jest gotowa. On ma prawo tego nie akceptować. Nie zgrają się.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Nie masz 14 lat... Zastanow sie kiedy to nastapi i co cie hamuje. Facet ma prawo zakonczyc zwiazek z powodu braku seksu i wcale to nir oznacza ze jest gnojem. Pod tym wzgledem trzeba sie dobrac. Innego wyjscia nie ma
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mi się wydaje że wasz związek jest ogólnie zły (7 miesięcy to jest taki okres czasu gdzie większość ludzi już współżyje ze sobą ) ale to nie jest ogólna miara dla wszystkich kobiet . Ja bym się bardziej skupiła na tej emocjonalnej stronie waszego związku ,czego Ci Autorko brakuje między wami ? Ja na Twoim miejscu zastanowiłabym się czy warto zaczynać kształtować swoją seksualność z takim mężczyzną . Ja bym może tyle czasu nie czekała ale jestem starsza od Ciebie ,chociaż wiem że po takich tekstach jakie serwuje Ci twój partner również nie chciałabym mieć z nim nic wspólnego w sensie łóżkowym. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Wiesz chociaż, w czym tkwi problem? Chodzi o wstyd? Ten facet w ogóle pociąga Cię fizycznie? No bo wiesz, ten związek może się rozpaść, ale trzeba spróbować siebie zrozumieć. Samo "nie jestem gotowa" mówi naprawdę niewiele, w końcu nie masz 15-16 lat.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Masz czas. Ja zaczynałam w wieku 21 lat i spokojnie moim zdaniem mogłam jeszcze 1 rok- 2 lata poczekać i nic by się nie stało.
A teksty typu: bo inny by Cię już na jego miejscu zostawił to po prostu wstrętna manipulacja Twoimi uczuciami. Ostatecznie to każda kobieta może nawet po 1 stosunku zajść w ciąże, więc to głównie do kobiety powinna należeć decyzja o tym czy i kiedy i czy w ogóle z danym partnerem chce podejmować współżycie. Choćby z tego powodu, że np. w danym wieku nie czuje się jeszcze na siłach by np. poradzić sobie z samym porodem bo facet choćby najlepszy za kobietę dziecka nie urodzi. Tak samo to ciało kobiety a nie faceta musi utrzymać ciążę, zapewnić płodowi optymalne warunki rozwoju, więc np. choćby za niski poziom kwasu foliowego w przypadku wpadki może np. źle wpłynąć na rozwój nerwowy płodu. I tak, zaraz posypią się komentarze o antykoncepcji. To uprzedzając je powiem, że nie ma czegoś takiego jak niezawodna anytkoncepcja a ja sama leżałam kiedyś na ginekologii z kobietą, która zaszła w ciążę pomimo brania pigułek. Była na tyle płodna, że żadne zabezpieczenie na nią nie działało. I był to jej uwaga... 13 poród. I nawet w szpitalu zachęcali ją do podwiązania jajników gdzieś za granicą i tłumaczyli, że kolejne ciąże mogą jej zrujnować zdrowie.Także dziewczyny- to do Was a nie do napalonych facetów powinna należeć decyzja od kiedy, z kim i na jakich warunkach. Bo to kobieta zachodzi w ciążę a nie facet. A jak faceta swędzi to może sobie napięcie inaczej rozładować.
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
W sumie tez prawda. Dobrze jest zapytac siebie czy widzisz sie z tym facetem w roli rodziny kiedys tam? To powinno sporo Ci rozjasnic.
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko jak ja nie mogę takiego bullshitu czytać. Badura kompletna. Taka płodna ze tabletki nie działają, spirala tez nie, implant również, plastry tym bardziej, a jej komórki jajowe przegryzaja prezerwatywy. Naprawde nie jest Ci glupio powtarzać takie idiotyzmy? I akurat radzie podwiazania jajowodów wcale sie nie dziwie. Cytat:
|
|
|
|
#12 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie kumam, jak można urodzić trzynaścioro dzieci niby się zabezpieczając. Chociaz może to i dobrze, że ktoś wyrabia normę za mnie
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Autorko, jeśli w związku czujesz się zmuszana do czegokolwiek, to znaczy że coś jest z tym związkiem nie tak.
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Przede wszystkim nie rób niczego wbrew sobie. Ja w przypadku swojego pierwszego razu wyszłam z podobnego założenia, jak koleżanki powyżej, czyli że skoro jesteśmy w związku to powinniśmy nawzajem spełniać swoje potrzeby. Bardzo potem żałowałam.
Poza tym pierwsze słyszę, by 7 miesięcy związku to był wystarczający okres do uprawiania ze sobą seksu. Czy masz pewność, że jeśli zdarzy się Wam wpadka to Twój chłopak nie zostawi Cię, będzie Cię wspierał i nie ucieknie od odpowiedzialności? Jeśli nie, to Twoje obawy są w pełni uzasadnione. Zazwyczaj mężczyźni w tym wieku nie myślą o konsekwencjach współżycia, zależy im jedynie na zaspokojeniu własnych potrzeb (ośmieliłabym się nawet stwierdzić, że jest to główny powód, dla którego wchodzą w związki). Jeśli więc chłopak mówi Ci, że jeśli mu nie "dasz" w wybranym przez niego terminie to Cię zostawi, to nie wróżę tej relacji przyszłości. Bo on tak samo zachowałby się, gdybyś za kilka lub kilkanaście lat nie mogła mu "dać" ze względu na chorobę czy okres połogu po urodzeniu dziecka. Jak mi kiedyś mężczyzna postawił podobny warunek to były to jego ostatnie wypowiedziane do mnie słowa. Zerwałam z nim zaraz po ich usłyszeniu. |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raptem 7 miesięcy. Clou problemu- nie ma uczucia jak kiedy? zaledwie 6 miesięcy temu? 6 miesięcy temu było ''uczucie'' bo się starał cię szybciej do łóżka zaciągnąć no ale ileż można udawać? Przez pół roku dziewczyno to ludzie w nowych związkach pod sufitem z zauroczenia latają, zwłaszcza młodzi :/ Jakbyś napisała że 4 lata temu uczucie było a teraz on po latach się nie stara to jeszcze bym was potraktowała serio, ale tak? ![]() idźże z takim ''związkiem'' Nie czujesz się bezpieczna w tym związku to i od seksu cię odrzuca. Nie jesteś chora ani zimna, ani nienormalna.
''Bóg ustanowił granice ludzkiej mądrości, nie zakreślił jedynie granic jej głupocie - a to nie jest uczciwe'' - Konrad Adenauer Edytowane przez HealthOne Czas edycji: 2015-06-09 o 14:09 |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
kiedy kobiety przestaną traktować własną bożenę jak zamek który trzeba zdobywać latami.
dżizus. sytuacja jest prosta; dwoje ludzi sie kocha, to się lubią dotykać i całować. jak ktoś ewidentnie tego nie chce to widze tutaj następujące sygnały -> ktoś jest bardzo wierzący = koniec związku, tego nie pomalujesz -> ktoś ma problemy z odczuwaniem pożądania -> komuś wychowanie wpoiło że dziewictwo to rzecz święta -> komuś nie podoba się jego własny partner radzę coś wybrać i nie męczyć chłopaka bo przynajmniej jest szczery. seks jest dla niego ważny. nie ma 15 lat. ma 23 lata. ma prawo oczekiwać w związku spełnienia. ty masz prawo oczekiwać braku seksu. nie dobraliście się. ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() gdyby w wieku 19 lat facet mnie zwodził i mówił "ech wiesz nie jestem gotowy, ech ojej musze poczekać, rok, dwa lata, minimum" to bym się pożegnała gdyby mój przyszły mąż z powodów zdrowotnych nie mógł przez rok czy dwa lata minimum uprawiać seksu, to jakoś bym musiała się z tym pogodzić ty naprawdę nie widzisz różnicy? serio? dla ciebie facet to chodzacy penis który wtyka się we wszystkie dziury które napotka na drodze? facet serio nie może mieć popędu seksualnego bo jest gnojem? czemu prawdziwa kobieta i dama to taka która musi czekać latami a facet który jest w związku kilka miesięcy to gnój jeśli sygnalizuje potrzeby? dżizus fgdzie ja jestem |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#18 |
|
Hrodebert
|
Nie czujesz się gotowa, to nie robisz niczego wbrew sobie. Posuwanie się do szantażu wobec niedoświadczonej dziewczyny nie wygląda dobrze. W razie rozstania wina nie będzie tylko po twojej stronie, bo on równie dobrze mógł zaczekać.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Uważam że jeśli ludzie się kochają to chcą być ze sobą w każdy możliwy sposób
Chcą sprawiać przyjemność partnerowi, seks z ukochana osobą jest cudowny Gdybyś go kochała, ufała mu to nie miałabyś żadnych wątpliwości czy rozpocząć współżycie czy nie. Tego po prostu sie pragnie
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Zauważ, że tego chłopaka totalnie nie obchodzi, dlaczego dziewczyna nie chce uprawiać z nim seksu. Ważne, że nie "daje" mu tego, co on chce dostać. Niech więc idzie do takiej, która mu to da, bez szantażowania i stawiania warunków obecnej dziewczynie. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
sissy that walk
|
Masz 19 lat i nie czujesz się gotowa na seks, a Twój chłopak ma 23 lata i seksu potrzebuje. Nic niesamowitego, nic wstydliwego dla obojga - rozmijacie się potrzebami i tyle. Nie zmuszałabym się do niczego na Twoim miejscu, ale też nie czekałabym w nieskończoność na seks na miejscu chłopaka. Rozmijacie się oczekiwaniami.
|
|
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W jakim towarzystwie Ty się dziewczyno obracasz? Ja nie znam żadnego faceta który kiedykolwiek skorzystał z usług prostytutki. Ja byłam kiedyś na miejscu chłopaka autorki, byłam młodziutka, zdrowa i napalona, o seksie myślałam bez przerwy. Za to mojemu ex nie śpieszyło się, jakie powody tego były do tej pory nie wiem. Więc postawiłam warunek- albo seks, albo koniec. Do tej pory żałuje, bo facetowi później tak czy siak się do niczego nie paliło, moja samoocena legła w gruzach, nie mogłam zrozumieć jak młody chłopak może tego nie chcieć. Ale na szczęście mężczyźni których poznałam później pokazali mi że wszystko jest ze mną ok i byli tak samo napaleni jak ja
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
Nie rób tego jeśli sama nie czujesz takiej potrzeby-że tego chcesz i jesteś pewna zrobienia tego z nim. Nie jest Ciebie wart jeśli musi Cię do tego zmuszać ,tym bardziej że stawia Cię pod ścianą twierdząc ,że INNI CHŁOPACY BY CIĘ ZOSTAWILI. Przeciwnie. Jeśli chłopak Cię kocha czeka tak długo aż sama się na to zdecydujesz. Przez kilku dupków za przeproszeniem mamy wyimaginowane wyobrażenia o chłopaku,który wg. nas "przeleci i zostawi" ,jednak uwierz mi- większość taka nie jest. Sama się bałam myśląc o TYM jak to będzie wyglądać ,czy po wszystkim będe mogła spojrzeć mu prosto w oczy, czy będzie mi wstyd przed nim i samą sobą,jakie mogą być tego konsekwencje, musiałam się tylko wyluzować. Jeżeli jesteś pewna,że go kochasz i to co się wydarzy między wami zostanie tylko między wami ,to zrób to! Nie będziesz niczego żałować ,a po wszystkim się okaże że będzie to wasz sposób po kłótni na zgodę
Jeżeli krępujesz się go dotknąć gdziekolwiek to tego nie rób, podczas waszego kochania się pozwól mu robić co chce tylko w ograniczeniach -mów kiedy ma przestać,czy chcesz bardziej,mniej,wolniej,sz ybciej. Pozwól mu znaleźć twój punkt G! Dzięki temu wszystko staje się tak przyjemne,że nie można się doczekać następnego razu!
|
|
|
|
|
#25 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
Też uważam, że coś z Tobą jest "nie tak" Piszę w cudzysłowie bo tak jak pisze drabineczka, wydaje mi się, że masz jakieś opory, coś Cię blokuje i powinnaś się nad tym zastanowić, dotrzeć do sedna problemu.
Może Twój chłopak nie budzi w pełni Twojego zaufania? Może macie jakieś drobne problemy, pozornie nie związane z seksem, o których tu nie wspomniałaś? Rozmijacie się po prostu, 23latek może mieć trochę inne potrzeby niż dziewczyna po maturze. Może on po prostu nie rozumie dlaczego tak zwlekasz, tłumaczysz mu to jakoś czy po prostu nie i już? Bo może stąd te teksty, że inni tyle nie czekają itd (mało delikatne fakt, ale może facet nie wie jak to ugryźć inaczej, jak dociec w czym leży problem) |
|
|
|
|
#27 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#29 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz zapierasz się rękami i nogami, czyli to taka ciepła herbata, a nie związek zakochanych ludzi.
Edytowane przez LuckyJane Czas edycji: 2015-06-09 o 20:48 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Konto usunięte
|
elvegirl, no, z tego wynika że istnieje zasada pt: zdrowy człowiek ma popęd seksualny. a tutaj jakoś to nie wygląda
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

I nawet w szpitalu zachęcali ją do podwiązania jajników gdzieś za granicą i tłumaczyli, że kolejne ciąże mogą jej zrujnować zdrowie.

.